• Wedstrijdverslagen (54)
  • Veteranen Oplinter
    Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 jan 2009 Vet. Oplinter - VK Halewijn 1-3

Vooraf:
    Veel last minute afmeldingen voor de wedstrijd van vandaag. Hierdoor hebben we weer uit de uitgebreide kweekvijver van talent van onze bevriende voetbalclub RGO moeten putten. Met dank aan Wouter, David, Tim en Ignaece om ons uit de nood te helpen.

Wedstrijdverslag:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Eerste helft:
    IJskoud was het en dus was het veld spekglad en beenhard. Dit kan echter geen probleem zijn voor doorwinterde veteranen en dus ging de wedstrijd dus gewoon door.
    Het was meteen duidelijk dat de tegenstander vinnig en gemotiveerd aan de aftrap kwam. Oplinter had aanvankelijk een paar goede combinaties in huis maar VK Halewijn was meer doelgericht en had in de eerste helft de beste kansen. Eén van de mooie combinaties van Oplinter zorgde op het einde van de eerste helft toch voor de fraaie openingstreffer, mooi afgerond door Wouter Kumpen.
    Bij het affluiten was het wel duidelijk dat de tweede helft nog moeilijk ging worden.

Tweede helft:

De talrijke uitschuivers en glijpartijen hadden reeds hun tol geëist en dus kwamen de Oplinterse vets met een bang hartje uit de kleedkamer. VK H begon zeer gretig aan de 2e helft en hadden met een nieuwe spits veel meer diepgang dan de lokale helden. De wissel bij de thuisploeg (Pol voor Eddy) bracht niet de verhoopte extra aanvalskracht die Oplinter nodig had. Integendeel, Halewijn kreeg kans na kans en Oplinter kreeg de bal niet meer in de 16 van de tegenstander. Ondanks de vele aanvallen kon de thuisploeg toch vrij makkelijk standhouden achteraan en er was natuurlijk nog "Den Dave" die redding bracht indien het toch te warm werd voor doel. Een bal op de paal en de lat beloofde echter niet veel goed en halfweg de eerste helft viel de eerste tegentreffer. 1-1! Oplinter probeerde de bakens nog te verzetten maar de combinatie gleden steeds weg op het spekgladde veld. Halewijn rook zijn kans en slaagde erin om na een snelle aanval op 1-2 te komen.

Oplinter zette nog alles op alles maar liep zo tegen een beslissende counter. 1-3 en de match was gespeeld. Even later weerklonk dan ook het eindsignaal en was de eerste nederlaag van 2009 een feit.

We onthouden dat op een normaal veld er waarschijnlijk toch wel wat meer had ingezeten voor de thuisploeg maar de zege van VK Halewijn was verdiend.
    Hopelijk recupereren we voor de volgende wedstrijd wat meer echte veteranen zodat we toch snel onze eerst zeg van het nieuwe jaar kunnen laten optekenen.
    Opstelling: "Den Dave", Marnix Reniers, Stefan Paulussen, Johan Boffé, Tim, David Bex, Johan Paulussen, Ignaece Dewolfs, Bart Maes, Eddy Roosen (35' Pol Chaltin), Wouter Kumpen.