Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  04-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02 sep 2011: Velm - Veteranen Oplinter: 2-3

  Veteranen Oplinter verslaan Velm in openingswedstrijd.

  Vooraf:

  Na de eerste officieuze oefenwedstrijd van twee weken geleden was nu het moment aangebroken om met de officiële najaarskalender van start te gaan. Als opener konden we het slechter treffen, het was stralend weer en de grasmat van de tegenstander was quasi perfect want het ging om het kunstgrasveld van Nieuw Sint-Truiden, de homeground van de veteranen van Velm. Deze in het verleden altijd stevige ploeg kampte het laatste jaar met een spelers tekort en leden onder andere hierdoor vorig jaar twee smadelijke nederlagen tegen onze jongens uit Oplinter. Vorige vrijdag leken deze problemen van de baan want met maar liefst 20 spelers op het scheidsrechterblad waren ze alvast numeriek gewapend om het op te nemen tegen de 14 Oplinterse veteranen.

  Eerste helft:

  Op het wedstrijdblad van Oplinter stonden dankzij de puike oefenwedstrijd tegen Atlas Linter de volgende namen in de basis : In doel: Geert E, de beer van de Kummen. Achteraan hadden Johan B, Marnix R, Wim A en Wim B postgevat. Roel E moest samen met Stefan B bevestigen centraal op het middenveld, geflankeerd door Bruno VP en Stefan P. Het koningskoppel Patrick P en Steve VGB bemande de voorhoede.

  Na het eerste fluitsignaal bleek algauw dat Velm zijn mindere periode achter zich had gelaten en met snedige inspeelpasses zetten ze de Oplinters verdedigers al onmiddellijk onder druk. Hun snelle en wendbare spits opende meteen zijn trukendoos en Johan B wist dadelijk wat voor vlees hij in de kuip had. Het was even aanpassen voor de rijzige verdediger maar concreet doelgevaar bleef achterwegen. Onze Paars-witte jongens waren natuurlijk ook niet van gisteren en algauw overvleugelden ze met mooie en vlotte combinaties hun Geel-Blauwe tegenstanders.
  Het doelgevaar bleef dan ook niet uit maar het vizier van onze spitsen stond nog niet scherp en de thuisdoelman was goed wakker. Oplinter hield de druk hoog en na een mooi opgezette aanval op rechts wist Patrick P zich los te werken van zijn belager en hij kon de bal gemeten voorzetten richting tweede paal. Wat er toen gebeurde tartte alle verbeelding want plots verscheen daar onze links midden Bruno VP die met een sierlijke snoekduik de Velmse verdedigers voor schut zette en de bal met zijn kalle knikker keihard binnen kopte om vervolgens sierlijk op zijn buik te landen: 0-1 na 10’.
  Velm reageerde geprikkeld en probeerde steeds weer hun diepe spits te bereiken maar Johan B hield hem in het gareel. Hij werd hierbij stevig geruggensteund door zijn broer Wim B en de rest van de achterhoede. De thuisploeg probeerde te forceren en speelde hierdoor wat overhaast. Steve VGB had dit in de gaten en op het kwartier lag hij goed op de loer toen een Velmse verdediger zich verslikte in het uitverdedigen. In een flits ontfutselde hij hem de bal en stormde richting doel waar hij de keeper geen schijn van kans liet: 0-2.
  Ondanks de dubbele achterstand kon Velm zich toch weer beter organiseren en ze staken dan ook een tandje bij maar op echt doelgevaar was het wachten tot het einde van de eerste helft. Oplinter daarentegen bleef doorlopend voor gevaar zorgen maar het de laatste pass of de finale afwerking liet nog teveel te wensen over ook de thuisscheidsrechter zorgde geregeld voor concentratieverlies door zijn soms warrige leiding. Zo vertikte hij het om de bal op de stip te leggen toen Roel E. na een fraaie dribbel midden in de 16 meter gewoon onderuit getrapt werd en floot hij een actie van Stefan P af na voorafgaand duidelijk onvrijwillig handspel. Doelpunten kwamen er niet meer maar zoals gezegd was er nog een reuzenkans voor de thuisploeg toen hun spits van Turkse origine zich slim door de afweer wurmde, hij kwam oog in oog met Geert E die zich met doodsverachting in de baan van het harde schot wierp en hem net genoeg kon afbuigen tot tegen de paal. De bal sprong terug in de voeten van de Velmse aanvaller maar een nieuw hard schot stierf op de billen van Marnix R die ondertussen was teruggekomen. Hier kwamen we dus goed weg en was het hoogtijd voor rust.

  Tweede helft:

  Tijdens de rust werd duidelijk wat een tol het warme weer had geëist. Onze mannen zagen eruit als natte dweilen en snakten naar een slokje water dat niet onmiddellijk voor handen was. De selectieheer Eddy R voerde ondertussen de drie wissels door, hijzelf, Pascal VDV en Geert P kwamen in de ploeg voor Steve VGB, Marnix R en Wim A. Hierdoor verhuisde Wim B naar de libero en Johan B naar de voorstopper positie. Geert P en Pascal VDV waren de nieuwe backs, Eddy R nam de plaats in van Steve VGB in de spits. Ook Velm was zeer actief tijdens de rust en konden een bijna volledig nieuwe ploeg tussen de lijnen brengen.
  De flessen water waren leeg en de lichten waren ontstoken, hoog tijd dus voor de tweede helft.
  Het opgefriste Velm greep Oplinter meteen naar de keel, het was duidelijk dat er in deze ploeg meer talent zat dan in die van de eerste helft. De nieuwe posities en looplijnen ontregelden de Oplinterse verdediging, Geert P en Pascal VDV waren allebei aan hun eerste wedstrijd toe en ook bleek dat Wim B wel wat last had van een in de eerste helft opgelopen blessure aan de voet. Zo kon Velm een aantal keren gevaarlijk zijn maar Geert E hield stand tot in de 55e minuut. Een steekpas doorheen het hart van de Oplinterse verdediging werd door Johan B van richting veranderd waardoor Wim B zijn interceptie op een haar na miste maar net genoeg om voor de voeten van één van de Velmse nieuwkomers te belanden die met zijn harde schot Geert E kansloos liet: 1-2.
  Oplinter wankelde maar kon toch nog een aantal zeer goede kansen bijeenspelen en had gelegenheid genoeg om de wedstrijd te beslissen maar ze werden één voor één met veel pech gemist, zo pakte Patrick P uit met één van zijn befaamde lobs maar de bal belandde tegen de paal, Johan B kopte even later voorlangs en in de herneming knalde Roel E. van dichtbij keihard tegen de lat en even later trapte diezelfde Roel opnieuw tegen de dwarsligger. Ook de scheidrechter speelde weer een hoofdrol toen hij tot twee keer toe niet gepast ingreep op het neerhalen van doorgebroken Oplinterse aanvaller. In deze voor de rest sportieve wedstrijd moest toch minstens één van deze zware overtredingen bestraft worden met de rode kaart.
  De thuisploeg liet het niet aan z’n hart komen en bleef ook de druk naar voren leggen tot plots de Turkse uitblinker net iets teveel vrijheid kreeg en de bal quasi vanuit stand keihard in het dak van het doel kon poeieren: 2-2.
  Oplinter moest nu terug plooien en slechts een paar minuten na de gelijkmaker moest Geert E met een wereldsave tussenbeide komen om zijn ploeg van de achterstand te behoeden.
  Ondertussen kon Wim B niet meer verder met zijn pijnlijke voet en Marnix R werd terug in het veld geroepen.
  De wedstrijd bleef hoogstaand want ook Oplinter bleef aanspraak maken op de overwinning en was er dicht bij toen Stefan B werd vrijgespeeld maar zijn gekraakte schot zoefde nipt naast de paal buiten. Dat was meteen het laatste wapenfeit van deze sportieve vijftigplusser, de tank was leeg. Steve VGB kwam dan maar terug postvatten in de spits. Oplinter ontsnapte nog één keer aan de achterstand toen een iets te egoïstische Velmse spits de bal nog de lat deed raken, als hij de bal had teruggelegd was een achterstand waarschijnlijk niet te vermijden geweest.
  Onze veteranen bleven echter strijden tot de laatste minuut. De na het uitvallen van Stefan B teruggezakte Eddy R zag plots de ruimte op rechts en verstuurde een knappe pass richting Steve VGB die als een sneltrein de diepte in dook. Even keek hij nog om naar meegevolgde medespelers maar schoot dan toch zelf onhoudbaar de bal onder de gewichtige doelman tegen de netten: 2-3 met nog luttele minuten te spelen. In de rommelige slotfase besloot de scheidsrechter nog een vrije trap te geven aan de thuisploeg en gaf nog de rode kaart aan een tegenpruttelende Patrick P. In de verwarring vloog de bal gelukkig hoog over en meteen was ook de dikverdiende zege een feit

  Volgende week:

  Volgende week spelen we de eerste keer thuis en ontvangen we het sterke Spalbeek. Een ploeg die voor altijd in het geheugen zal gegrift staan als de ploeg van het debuut van Steve VGB. De jonge Tienenaar liet hier al meteen een staaltje zien van zijn hoge sprintsnelheid toen hij na een acute aanval van spetterpoep wegstoof richting WC om vervolgens doodziek toch de wedstrijd uit te spelen.
  Beste supporters er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar maar wees er snel bij want zoals het er nu naar uitziet zal het Millennium stadion aan de Dalweg uitverkocht geraken.

  Tot vrijdag!  

  Doelpunten:

  Bruno Vanparijs: 1
  Steve Van Gilbergen: 2
  Bewonderende blikken voor de prima grasmat, op maat van de veteranen.


  Bruno VP wordt uitgebreid gefeliciteerd na zijn duikvlucht en openingstreffer. Velm staat er verweesd bij...


  Ook Steve VGB wordt omstuwd door zijn ploegmakkers na de 0-2


  Stefan P zorgde vanop zijn flank geregeld voor ontreddering in de Velmse verdediging


  Wim B krijgt een trap op de voet en moet in de tweede helft noodgedwongen de strijd staken


  Bij het begin van de tweede helft herkent Stefan P zijn tegenstanders niet meer


  Na een gemiste kans moeten de Velmse spelers snel weer achteruit om de oplinterse tegenaanval af te breken.

   

   Duidelijk kenners op de bank. 

   

    De scheidsrechter heeft altijd gelijk!

   

  Kritische woorden op de bank maar Geert E en Marnix R redden de meubelen op het einde van de eerste helft.

  04-09-2011 om 20:56 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!