Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  12-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.08 apr 2011: Veteranen Oplinter - SVK Oud Heverlee: 3-1

  Oplinter weer top dankzij de lob!

  Vooraf:

  Afgelopen vrijdag hadden de Veteranen Oplinter alweer een Leuvense tegenstander, de derde al dit lopende seizoen. Ditmaal was het SVK Oud-Heverlee dat te gast was en dit voor de allereerste keer. Een volledig onbekende ploeg is altijd weer een uitdaging. Ditmaal leek de uitdaging wel zeer groot want lang voor de eerste Oplinterse veteraan het Dalweg stadion betrad waren er al 2 OHL-ers zich vlijtig aan het opwarmen. Qua intimidatie kon dit tellen maar onze jongens hielden het hoofd koel en lieten zich niet opjagen. Terecht zo bleek want de rest van SVK kwam slechts op het allerlaatste nippertje opdagen waardoor het zelfs even twijfelachtig was of de wedstrijd kon doorgaan.
  Voor Oplinter was het business as usual behalve dan dat selectieheer Eddy R verstek moest geven waardoor de verantwoordelijkheid van de opstelling bij Yvan W kwam te liggen. Deze voetbalkenner had meteen een verassing in petto want hij posteerde de bijna herstelde reporter Johan B opnieuw tussen de palen (bij afwezigheid van Dave B). Na zijn debuut tegen Rummen was dit meteen zijn eerste optreden tussen de palen van de Dalweg.

  Eerste helft:

  De rest van de ploeg werd pas in de allerlaatste seconden voor de aftrap vrijgegeven door Yvan, dit is wat er op zijn papiertje stond: In doel dus Johan B. met voor zich Marnix R. De back posities waren voor Dries S en Bruno VP., Geert E. was voorstopper. Het middenveld bestond uit, van links naar rechts, Geert P, Dominique W, Johan P en Steve VGB. Vooraan tenslotte, vonden we Stefan P en Patrick P. In het reservehok vonden we dan nog Pascal VDV., Pol C., Wim A., Stefan B., en Wim B. Een ruime kern dus waaruit behalve Eddy en Dave ook nog Kevin R in ontbrak. De spelleiding was zoals zo vaak in handen van de charismatische Etienne R.
  Al van bij de aftrap was het duidelijk dat deze tegenstander geen hapklare brok zou zijn. Een relatief jonge ploeg was het met een paar stevige kuitenbijters er tussen. Al in de tweede minuut werd de onervaren Oplinterse doelman Johan B onder druk gezet door een moeilijke terugspeelbal afgedwongen door een fel jagende voorlijn van OHL. Johan kon wel nog ontzetten maar zijn halve mistrap werd opgepikt door OHL en meteen op doel getrapt echter zonder gevaar. Oplinter moest een tandje bij steken want deze fel opzittende ploeg moest met gelijke wapens bestreden worden aangezien ze het niet toelieten om te voetballen. Elke Oplinterse combinatie werd na één of twee passes afgebroken door de grote duelkracht van de tegenstander. Kansen vielen er niet te noteren voor gelegenheidsreporter Yvan W behalve dan een loeier van een afstandschot van de voeten van één van de SVK OHL-ers. Het lage schot werd door Johan B uit de rechter benedenhoek geranseld
  Onze mannen hadden het moeilijk om kansen af te dwingen, ze bleven er voor kiezen om met keurig totaalvoetbal openingen te zoeken in de stugge afweer van de Leuvense ploeg. Halfweg de tweede helft leken ze er even in te lukken toen Bruno VP de ruimte in dook en een lange crosspass wou onderscheppen. Onze nummer 6 verkeek zich echter zodanig op de bal dat zijn gyroscoop compleet in de war sloeg met een fraaie achterwaartse tuimelpartij tot gevolg. Na dit komisch intermezzo was het meteen weer bittere realiteit, Oplinter streed met man en macht maar toch moest Johan B te pas en te onpas ingrijpen en een overvloed aan uittrappen en doeltrappen opnieuw het veld in jagen. De verdienste van de Oplinterse Veteranen was dat ze de stevige tegenstander weinig echte kansen lieten versieren maar zelf beten ze bijna de ganse eerste helft ook hun tanden stuk. Onze beste kans kwam er in de 32e minuut toen Stefan P. schuin voor doel mooi aangespeeld werd. Hij stuitte echter op de goed uitgelopen bezoekende doelman.
  Zo naderde deze harde maar sportieve wedstrijd het einde van de eerste helft, het was voor de doordeweekse supporter een weinig boeiend schouwspel geweest maar de echte voetbalkenners en spelers hadden toch genoten van een zeer intense en tactisch interessante eerste periode.

  Tweede helft:

  Tijdens de rust werd de reservebank zoals gewoonlijk weer helemaal leeggehaald. Dries S. werd vervangen door Pascal VDV., Marnix R. door Wim B., Geert P. door Wim A., Dominique W. door Stefan B. en Stefan P., tenslotte, door Pol C.
  De tweede helft begon gelijkaardig aan de eerste. Alleen met dit verschil dat de duels nu steeds meer gewonnen werden door de iets frissere Oplinterse ploeg en ook de combinaties van de thuisploeg begonnen steeds beter vorm te krijgen. Toch was het nog een goeie 10’ wachten op concreet doelgevaar. Dat kwam er van de voet van Bruno VP., in de tweede helft een rij opgeschoven naar het middenveld, die zich even in de Champions League waande toen hij een afvallende bal van op 45 m in één tijd richting OHL doel knalde maar die jammer genoeg net naast de goal belandde. Goed geprobeerd maar zonder succes. Toch was dit het sein waarop Paars-Wit de match nu echt in handen begon te nemen. Johan B moest steeds minder tussenkomen en Patrick P kwam plots boven water. In de 18e minuut werd hij mooi vrij gespeeld en kon hij goed doorzetten. Een korte blik op de positie van de doelman deed hem besluiten om met één van zijn gekende lobs uit te pakken en zoals zo vaak trof hij ook nu weer doel. De fraaie 1-0 stond eindelijk op het bord. Met het laatste kwartier bijna ingegaan was de wedstrijd nu echt open gebroken. Invaller Pascal VDV kon een paar minuten na het openingsdoelpunt ook eens zijn verdedigende stelling verlaten om keihard op doel te gaan knallen. Zijn schot spatte echter uiteen op de vuisten van de doelman.
  SVK OHL was nu aangeschoten wild en loerde op ieder mogelijkheid die zich voordeed, zo zagen ze 3’ nadat ze op achterstand gekomen waren plots geklungel in de Oplinterse verdediging en vlogen als een jager op z’n prooi waardoor dom Oplinters balverlies werd afgedwongen. Johan B zag van ver het gevaar en stormde uit zijn doel om in te grijpen maar de OHL aanvaller aarzelde niet en met een fraaie lob bracht hij de score weer in evenwicht. Een kleine tik voor Oplinter en even was de fut er uit. Gelukkig kon luttele minuten later Patrick P, op identieke wijze als bij de 1-0, opnieuw vrijgespeeld worden en alweer pakte hij uit met een weergaloze lob: 2-1. Nog was de Leuvense veer niet gebroken en onverschrokken en met open vizier trokken ze weer naar voren op zoek naar de nieuwe gelijkmaker. Wim B en z’n backs hielden ze gelukkig ver van doel weg maar met een knap afstandschot konden ze toch weer gevaarlijk zijn. Het doelrijpe schot werd gelukkig van onder de lat weggehaald door een solide keepende Johan B.
  In deze spektakelrijke slotfase was de hoofdrol toch weer weggelegd voor onze topschutter want ten derde male kon hij ditmaal zelf de doorbraak forceren, richting doel sprinten en alweer een loepzuivere lob tegen de netten toveren: 3-1 en wedstrijd gespeeld. Ouderdomsdeken Pol C wou tenslotte nog de kers op de taart zetten en met een 18 karaats Zidane beweging maakte hij de OHL verdedigers allemaal belachelijk. Zijn hoge draaisnelheid wekte echter iets te veel G-krachten op waardoor hij zelf ook de goede richting verloor en niet meer in staat was om de bal tegen de netten te trappen, gelukkig kon hij nog op eigen krachten het veld verlaten want we hebben er al velen gezien die na een dergelijke beweging met evenwichtstoornissen van het veld gedragen moeten worden.

  Alweer een felbevochten wedstrijd dus en opnieuw was het Oplinter dat aan het langste eind trok ondermeer dankzij de 3 magistrale lobs van Patrick P zonder de inspanningen van de rest van de ploeg te minimaliseren.
  Proficiat aan de 16 Oplinterse krasse knarren.

  Volgende week

  Volgende vrijdag beginnen we weer een drie weekse toch doorheen ons Belgen land. We trekken achtereenvolgens naar Linkhout, Oud-Heverlee en Melveren. De supporters moeten ons dus even missen maar mits tijdige reservatie zijn er altijd nog plaatsen beschikbaar op de supportersbus. Aarzel dus niet en kom uw ploeg ook op verplaatsing steunen!!!

  Tot volgend verslag!

  Doelpunten:

  Patrick Pitschon: 3
  Een zeldzaam beeld uit de wedstrijd: iedereen staat stil!


  Johan B zoekt de concentratie om het nakende gevaar af te kunnen slaan...


  Hij doet dat dan ook met verve...


  en komt daardoor ook vaak in beeld ...


  Marnix R., Dries S. en Steve VGB houden een oogje in het zeil...


  Nr 11 Patrick P, auteur van drie schitterende lobs...


  Op de reservebank zit de sfeer er ook alvast goed in...


  Alweer een OHL aanval die geparreerd zal worden...


  Dominique W. ontwijkt hier knap de opzittende jeugd van OHL...

  12-04-2011 om 21:59 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOEVALLIGE FILMPJES met dank aan Yvan
   

   test1

   test2

   test3

   test4

  >

   test5

  12-04-2011 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Filmpjes
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!