Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  21-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 maa 2011: (Don bosco) K.U.Leuven - Veteranen Oplinter: 1-6

   Een heilig misverstand bij Don Bosco

  Vooraf:

  Uw reporter was vorige vrijdagavond net op tijd klaargestoomd om toch mee de verplaatsing te kunnen maken naar het jeugdcentrum van OH Leuven om verslag kunnen uit te brengen van de wedstrijd tegen de mannen van Don Bosco die daar hun thuiswedstrijden afwerken. Deze trip begon in de opperste verwarring want er waren wel 3 verschillende vertrek-tijdstippen gecommuniceerd. De vroegsten waren al op post om 19u00 terwijl de laatsten pas om 19u30 de hoop kwamen vervolledigen. Uiteindelijk konden we dan toch, zij het in gespreide slagorde, de verplaatsing aanvatten in een fikse regenbui die de rest van de avond zou blijven aanhouden. Toen iedereen goed en wel in Kessel-Lo aangekomen was stonden we opnieuw voor een grote verrassing: er was namelijk geen Don Bosco – Oplinter gepland maar wel Don Bosco – KUL! Daar stonden we weer ferm te schilderen en konden we bijna weer rechtsomkeer maken. Het was natuurlijk onze eigen schuld om niet de moeite te nemen om in het begin van de week nog eens te bellen met onze toekomstige opponent terwijl we wisten dat er in het verleden al problemen geweest waren met de Bruine Paters uit Kessel-Lo. Vorig jaar nog daagden ze ook al niet op zonder iets te laten weten.
  Dit was de reactie op hun website ( www.vcdonboscokessello.be )achteraf:
   
  Sorry mannen. Ik keek het zo goed mogelijk na maar noch vorig seizoen, noch volgend seizoen is er een match tegen Oplinter. Ik kan me ook geen contact met Oplinter herinneren en de wedstrijd van gisteren tegen hen zou dan al twee seizoenen vooraf zijn vastgelegd. Kan natuurlijk en in dat geval is het mijn fout. Driewerf excuses,gisterenavond kon ik echt niks meer doen en bovendien wordt het dan toch een welles-nietes discussie. Kalender volgend jaar ligt wel dubbelgecheckt vast”

  We moeten dus de hand in eigen boezem durven steken en vooraf beter checken met onze contactpersonen.

  Na veel zinloos heen en weer gepraat werd er uiteindelijk dan toch beslist dat Oplinter wegens de verre verplaatsing toch mocht aantreden tegen de personeelsploeg van de KUL (www.kuleuven.be/voetbal/). Jammer genoeg waren deze kerels slechts met z’n negenen terwijl Don Bosco geen spelers wou afstaan. Onze eigen reserven werden dan maar opgeofferd om toch nog een min of meer normale wedstrijd te kunnen afwerken. Uiteindelijk was het al 21u00 voorbij toen de aftrap gegeven werd op het gelukkig onberispelijk kunstgras veld dat we ter beschikking kregen.

  Eerste helft:

  De mannen van de KUL waren duidelijk op niet op hun sterkst en zelfs met de gewaardeerde inzet van Bruno VP  en Steve VGB konden ze niet meteen een stevige eerste indruk opwekken. Ook bij Oplinter was er weer heel wat gesleuteld aan de ploeg. Zo zitten we nog steeds met een torenhoog keepers probleem. Vorige vrijdag was het Arie B die de handschoen wou opnemen, waarvoor dank Arie!
  We begonnen de match met Marnix R na drie weken inactiviteit terug op de libero. Rechtsachter was Geert P, voorstopper Geert E (twee weken inactiviteit) en linksachter Wim A. Het middenveld bestond uit Stefan P, Johan P, Dominique W en Kevin R. Vooraan hadden we voor de gelegenheid Etienne R en Stefan B (ook terug na twee weken).
  Deze weeral compleet vernieuwde ploeg moest de schande van vorige week uitwissen maar door al de heisa vooraf was duidelijk dat deze match nooit een echte wedstrijd zou worden.
  De tegenstanders waren te fel gehandicapt om echt weerwerk te bieden zodat het nog steeds ondermaatse Oplinterse spel al gauw volstond om toch gevaarlijk te zijn. Na 4’ was er al een goeie Oplinterse aanval toen Stefan P de bal inspeelde op Stefan B die met een lange ren de rechterflank afdweilde om een goeie voorzet af te leveren naar Johan P. Die kreeg de bal in twee keer voorbij de doelman en meteen stond de 0-1 al op het bord. Even later de eerste dreiging van de KUL na slecht uitverdedigen bij Oplinter, ze kregen de bal echter niet tussen de palen.
  Meteen daarna werd Kevin R gelanceerd op links en met een verre lob wist hij knap de keeper te verschalken: 0-2. Ondanks deze vroege mooie voorsprong sloeg de Oplinterse motor toch nog niet echt aan, het spelpeil bleef ondermaats en vele potentieel knappe acties gingen de mist in na slechte passes of misverstanden. Gelukkig bleven de doelpunten niet uit want na een dikke 15’ mocht nu Dominique W op aangeven van Stefan P al de 0-3 aantekenen.
  Deze voorsprong was al bij al toch duidelijk verdiend en de Leuvenaars waren onmachtig om iets terug te doen. Uitblinkers bij de tegenstander waren niet onverwacht Steve VGB en Bruno VP maar onder hun tweetjes konden ze ook niet de Leuvense bakens verzetten. Toen dan ook nog een Leuvenaar gekwetst uitviel ging het licht helemaal uit maar toch kon een begrijpelijk ongeconcentreerd Oplinter niet meer verder uitlopen.
  De aanhoudende regen deed de rest van de eerste helft verzuipen waardoor er niet veel meer te zien was. Het kunstgras hield gelukkig goed stand en voorkwam dat we de tweede helft in een zwembad moesten afwerken.

  Tweede helft:

  Tijdens de rust moesten we afscheid nemen van Marnix R en Stefan B die voor andere verplichtingen dringend weg moesten. Op de bank hadden we gelukkig nog Pol C en Patrick P zitten die hun plaats konden innemen. Uit sportiviteit werd Pol C dan geschonken aan de KUL zodat we de tweede periode met 10 tegen 10 konden afwerken.
  Met nu 3 Oplinterse veteranen in de rangen nam de KUL de beste start na de spelhervatting. Goed uitgerust als ze waren trokken ze meteen richting Arie B die tot dan toe werkloos was gebleven. Johan P zag het gevaar en kwam tussen beide om de aanval, die al tot in de 16m was doorgedrongen, af te stoppen. Onze tot dan toe onzichtbare scheidsrechter wou echter terug wat spanning in de wedstrijd brengen en zag in de tussenkomst van Johan P een glasheldere strafschop. Het Oplinterse protest werd afgewimpeld met “ allé mannen, 1-3 is toch beter dan 0-3”. Het is ver gekomen als de arbitrage zelf al moet instaan om de spektakelwaarde van een wedstrijd op te krikken.
  De strafschop werd feilloos omgezet en de verwachte 1-3 was een feit.
  De spanning kwam echter niet terug in de wedstrijd want Oplinter nam het commando weer over en kreeg bovendien 5’ later zelf een penalty toegekend. Geen gemopper deze keer en Geert E werd aangezocht om de strafschop om te zetten. De zenuwen speelden de rijzige Brusselaar echter parten en zijn inzet strandde op het doelhout.
  Het duurde nadien weer 5’ om dit foutje recht te zetten, de ingevallen Patrick P stuurde toen Stefan P diep. De jongste Paulussen moest zijn zevenmijlslaarzen bovenhalen en met lange halen geraakte hij toch bij de bal die hij vervolgens feilloos naast de doelman binnenschoof: 1-4. Oplinter deed nu wat het wou en af en toe werden er toch leuke acties op de plastic mat gelegd. Zo was er mooi samenspel op links waarmee Kevin R door de verdediging geloodst werd en kon inspelen naar een moederziel alleen staande Patrick P die de bal van in de kleine rechthoek slechts simpel in te tikken had: 1-5.
  Om de wedstrijd die er nooit één was te beëindigen kon Dominique W zijn tweede van de avond laten optekenen dankzij een strakke hoekschop van Etienne R door hem onhoudbaar binnengeknikt: 1-6.
  De arbiter maakte er even later wijselijk een einde aan zodat de revanche voor Oplinter een feit was.

  Volgende week:

  Deze revanche is wat uw kritische reporter betreft toch slechts maar gedeeltelijk want het vertoonde spel was nog lang niet goed genoeg om het op te nemen tegen een volwaardige tegenstander. De perikelen voor de match en de gehavende tegenstander zorgden toch voor een non-match bij de paters.  Volgende vrijdag spelen we opnieuw tegen de mannen van de KUL die echter beloofd hebben om dan wel compleet aan te treden zodat ze zich beter kunnen verdedigen en in staat zullen zijn om de Oplinterse Veteranen serieus op de proef te stellen. Hoe dit afloopt zien we nu vrijdag om 20u00 aan de Dalweg

  Tot volgende week!

  Doelpunten:

  Johan Paulussen: 1
  Kevin Rappe: 1
  Dominique Weenen: 2
  Stefan Paulussen: 1
  Patrick Pitschon: 1

  Opstelling:

      Arie Bronckaerts    
      Marnix Reniers
  (slechts 35')
     
  Geert P   Geert Everaert   Wim Allard

  Stefan Paulussen

  Johan Paulussen     Kevin Rappe
        Dominique Weenen  
    Etienne Ruytinx   Stefan Blockx
  (Patrick Pitschon)
   

  70' minuten bij KUL (waarvoor zeer hartelijk dank!):
  -Bruno Vanparijs
  -Steve Vangilbergen
  -Pol Chaltin (tweede time) 
  Opvallende verschijningen in het grijs: Bruno VP en Steve VGB...


  Holt Bruno VP ook hier achter de feiten aan....?


  Ondanks de aanhoudende regenstroom was het aangenaam spelen op de onberispelijk kunststof grasmat...


  K.U.L. was een bont gezelschap...


  Even een machtstrijd tussen twee ferme buiken, Marnix R wint het met twee navel lengtes van Steve VGB...


  Kevin R, auteur van een fraai doelpunt (dankzij het nummer 14???)


  Ook Pol C in KUL kleuren kan de Oplinterse overmacht niet afstoppen...


  Ondanks alles houdt Bruine Pater Don Bosco himself als scheidrechter het hoofd koel

  21-03-2011 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!