Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  03-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJZIGING AANVANGSUUR

  Beste veteranen,

   

  De mannen van Rummen hebben gevraagd om de match van morgenavond met een half uur uit te stellen.

  De reden hiervoor is een sterfgeval.

   

  De wedstrijd van nu vrijdag zal dus starten om 20u30 i.p.v. 20u00

   

  Hierdoor kunnen we ook iets later vertrekken.

   

  In plaats van 19u00 zullen we samenkomen op het melkerijplein om 19u15

   

  03-03-2011 om 19:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kalender
  >> Reageer (0)
  28-02-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 feb. 2011: Spalbeek - Veteranen Oplinter: 1-0

  Dramatiek langs de spoorweg

  Vooraf:

  Tweede wedstrijd en meteen een verre verplaatsing voor de boeg voor de Veteranen van Oplinter. De bestemming was Spalbeek, een ploegje van diep in de Limburg. Als vertrekuur was opgegeven 19u00, dit bleek echter veel te laat want de wedstrijd stond al geprogrammeerd om 20u00. Een helse rit langs vele wegenwerken bracht ons slechts 10’ voor de aftrap ter plaatse aan het brede veld naast de spoorweg. Een zeer korte opwarming lag dus in het verschiet wat later dramatische gevolgen zou hebben.
  De spelers weelde van afgelopen week was nu al plots veel minder want er waren slechts twaalf veteranen komen opdagen waaronder dan nog één nieuw getransfereerde en zeer zenuwachtige debutant Steve VGB. Deze nieuweling had de uren voor de wedstrijd door de spanning plots last gekregen hoge koorts en acute buikloop maar hij vertikte het om af te bellen. Door deze karaktervolle beslissing vertoont hij alvast tekenen van een echte bikkelharde veteraan.
  De afwezigen en hun respectievelijke uitvluchten waren te talrijk en van een wisselende geloofwaardigheid dus gaan we ze hier niet allemaal opnoemen.

  Eerste helft:

  De wedstrijd werd aangevat in de volgende samenstelling: Geert E in doel, Wim B libero met zijn broer Johan B voor hem. De backs waren Pascal VDV en Wim A. Het middenveld van links naar rechts bestond uit Geert P, Johan P, Dominique W en Bruno VP. Vooraan vonden we Etienne en de debutant Steve VGB.
  Een uiterst experimentele voorlijn dus maar het vertrouwen was groot ondanks de door de scheidsrechter ingekorte opwarming.
  Ook de tegenstander had naar verluid te kampen met vele afhakers en stonden dus ook niet op hun scherpst. In de voorhoede hadden ze wel twee snelle jongens geposteerd die al snel vertwijfeling zaaiden in de Oplinterse defensie. Een goeie lange pas stuurde de snelste van de twee al meteen na de aftrap op weg naar Geert E. Zijn bewaker Johan B zette hierop uit de draai een felle sprint in om de gelanceerde aanvaller alsnog in te halen. Onze nr 14 kreeg evenwel meteen een zogenaamde zweepslag tegen de hamstrings en moest met een door merg en been snijdende kreet meteen de achtervolging staken. Geert E bracht wel redding maar Johan B moest onverrichter zake na 60 sec afdruipen. Weeral pech dus voor deze door blessures geteisterde jongeman, hopelijk valt het verdikt mee en kan hij snel weer aansluiten met de groep.
  Door dit uitvallen moest Stefan P onmiddellijk aantreden waardoor ook zijn oude blessure weer geen rust gegund werd. Hij moest meteen, samen met de rest van de verdediging, alle zeilen bijzetten want Spalbeek bleef de druk op de ketel houden door slag om slinger hun snelle mannen te lanceren. Meestal werden ze afgestopt maar af en toe glipten ze toch door de afweergordel maar daar stond dan Geert E die dankzij zijn klare kijk op het spel enkele keren gepast kon uitkomen om het onheil te neutraliseren. Oplinter zat totaal niet in de match en was niet bij machte om zijn aanvallers te bereiken en als het dan toch lukte was het zoeken voor Etienne R die zijn eerste match in bijna 3 maanden speelde en Steve VDG had vooral moeite met de voor hem nieuwe speelstijl en het beperken van het aantal remsporen in zijn geluksonderbroek.
  Het duurde de volle 20 minuten vooraleer onze veteranen hun neus aan het Limburgse venster konden steken. Hiervoor was een corner nodig die door kopbalspecialist Dominique W net over de dwarsligger werd gekopt.
  Het spelpeil lag nu bedroevend laag, ook Spalbeek had duidelijk een gebrek aan kwaliteit en bij Oplinter vielen de puzzelstukjes maar niet in mekaar nu de druk van de thuisploeg wat was afgenomen. Onze debutant Steve kon dan toch af een toe een paar voorzichtige flitsen laten zien van zijn door ziekte vertroebeld talent want na een goeie aanval had hij een verrassend schot in huis dat helaas wel opnieuw over doel vloog.
  De eerste helft was uiteindelijk een maat voor niets en met een troosteloze 0-0 tussenstand konden we gaan rusten. Van dit intermezzo maakte Steve dankbaar gebruik om de ingewanden te ledigen zodat hij mogelijk iets lichtvoetiger de tweede helft kon aanvatten.


  Tweede helft:

  Geen wissels voor de tweede speelhelft die we met tien man moesten aanvangen omdat onze nieuweling niet tijdig van de pot was teruggekeerd. Gelukkig voor ons (en voor hem) kwam hij er toch snel aangelopen zodat we weer met gelijke wapens konden strijden. De selectieheer ad interim Geert P had tijdens de rust zijn pionnen wat herschikt i.f.v. de Spalbeekse tactiek. Stefan P werd in de voorhoede gedropt, Etienne R werd naar de kant gehaald (de rechterkant meerbepaald) en Geert P nam de voorstopper positie over. De snelheid van Stefan moest een bijkomend wapen zijn tegen de toch stugge Spalbeekse verdediging.
  De positiewissels hadden meteen hun effect want plots was Oplinter snediger en doelgerichter. Stefan P kreeg al snel een goeie kans maar de doelman gooide zich er nog net tussen. Even later dreigde het gevaar langs een scherpe voorzet van opnieuw Stefan P. Niemand stond echter goed geplaatst om binnen te tikken.
  Gaandeweg herstelde Spalbeek weer het evenwicht waardoor de “schwung” weer uit de match verdween en het droevige spektakel van de eerste helft weer de bovenhand kreeg. Dit gaf ons, langs de kant, de gelegenheid om wat bij te praten met de technische staf van de tegenstander. Alhoewel ze met hun sappige Limburgse dialect niet altijd even verstaanbaar waren, leerden we wel dat zijn een nog oudere veteraan in hun rangen hadden dan onze 62 jarige Pol C (vandaag afwezig). Hun poulain telde maar liefst 67 lentes en had ongeveer 50 minuten opwarming nodig voor hij kon invallen.
  Op het veld was er weer even actie toen Johan P met zijn gepatenteerde verre ingooi paniek zaaide in de Spalbeekse verdediging. Bruno VP kon bijna profiteren maar zijn schot was te centraal gericht en kon al bij al gemakkelijk weggeslagen worden door de doelman. In de 23e minuut van de tweede helft konden we dan de eerste mogelijkheid van Spalbeek noteren. Het was wel meteen een dot van een kans want Geert E moest al zijn kunnen aanspreken om het schot met zijn uitgestrekte vuist uit zijn doelvlak te ranselen. Voorwaar een knappe redding maar meteen daarna kwam hij opnieuw onder druk te staan bij een vrije trap even buiten de 16m. De trap strandde in de muur maar caprioleerde over de verdediging in de voeten van een achtergebleven Spalbekenaar die al dan niet in buitenspelpositie vrij mocht aanleggen. Een ultieme handreflex kon het schot niet voldoende afbuigen en de 1-0 stond op het bord. Met nog 5’ op de klok zat Oplinter plots wel in een zeer benarde situatie die nog verergerde toen Wim B aan de noodrem moest trekken om een doorgebroken geel-hemd af te stoppen. Het lot van onze jongens kon meteen bezegeld worden maar de imposante verschijning van Geert E dwong de bal op de paal en bij de herneming recht in zijn armen. Een knap staaltje van intimidatietechniek vanwege onze doelman dat nog even de hoop bij de Paars-Witten veteranen deed opflakkeren. Oplinter trok nog met de moed der wanhoop naar voren maar gevaar zat er niet meer in zodat na (het te vroege geblazen) laatste fluitsignaal we met lege handen naar de heimat moesten terugkeren.

  Volgende week:

  Volgende week staan we er opnieuw slecht op wat betreft het spelers aantal. Maar liefst 3 spelers gaan de latten aanbinden, nog twee andere gaan hun zwembroek nog eens aanmeten en Johan B is weer voor onbepaalde tijd out.
  Benieuwd wat de selectieheer nu weer uit zijn mouw gaat schudden om opnieuw met de overwinning aan te knopen en dit tegen mogelijk de sterkste tegenstander uit de reeks: Rummen. Hopelijk is ook Steve VDG hersteld van zijn gastro-intestinale aandoening en zien we hem op zijn sterkst aantreden, toch nog eens een woordje van dank voor deze moedige debutant.

  Voor een opfrissing van het geheugen, lees er de volgende artikels maar eens op na:

  http://www.bloggen.be/veteranenoplinter/archief.php?ID=763395

  http://www.bloggen.be/veteranenoplinter/archief.php?ID=978531

   

  Tot volgende week!

  Doelpunten:

  ///

  Opstelling:

      Geert Everaert    
      Wim Boffé    
  Pascal Vandevelde   Johan Boffé
  (Stefan Paulussen)
    Wim Allard

  Bruno Vanparijs

  Johan Paulussen     Geert Paulussen
        Dominique Weenen  
    Steve Vangilbergen   Etienne Ruytinx    Een ultra korte opwarming maar Dominique W. laat toch nog rap zijn beste kant zien...


  Nog nooit duurde een wedstrijd zo kort voor onze reporter, pijnlijke en dramatische aftocht na 60 sec.


  Het jonge veulen Stefan P mocht al snel opdraven om de leemte op te vangen...


  Veel beweging bij Oplinter, alleen niet op de juiste plaats...


  Ook hier staat de nr 6 er weer bij te kijken...


  Vindt de bal, een knap staaltje van camerawerk! (zonder fotoshop)


  De gretige blik van Johan B bracht geen zoden aan de dijk...


  Ons voltallig aanwezige éénmans bestuur zag het met lede ogen aan...


  Een totaal beeld van een totale off-day...

  28-02-2011 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!