Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  15-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje

  Den Dave heeft de smaak te pakken, nu begint hij ook al de verliezers te interviewen na de wedstrijd!

  Bijlagen:
  http://www.youtube.com/watch?v=DLa2G2Lxb14    

  15-09-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Filmpjes
  >> Reageer (1)
  13-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 sept 2010: Tongeren -Oplinter: 0-1, Millen-Oplinter: 2-1

  Verdienstelijk Oplinter strandt op tweede plaats

  Vooraf:

  Nog maar de tweede speeldag en we hebben al een bewogen week achter de rug. De week startte met de afzegging van onze tegenstander Sparta Bubbles. Deze Truiense snaken vonden het nodig om voor een verloren zaak gaan te supporteren en kozen voor het bekijken van de Jupiler League wedstrijd STVV-RSCA i.p.v. zelf een potje te voetballen tegen een gerenommeerde tegenstander.
  De kalendercommissie schoot meteen in actie en hun oproep vond al gauw gehoor bij de sympathieke veteranen uit het verre Millen. Het was wel even wat werk om voldoende spelers warm te maken om de 75 km lange verplaatsing te overbruggen. Ook het bestuur had er niet veel zin in want enkel Yvan W, voorzitter ad interim, nam de honneurs waar.
  We hadden uiteindelijk toch een elftal veteranen op de been gekregen aangevuld met verloren zoon Jean-Marie H. die na een tweetal jaar blessureleed zijn rentree maakte en Guy F. een verdienstelijke RGO speler die de kern kwam versterken waarvoor dank. Bij de vaste veteranen kern traden Johan P en Wim A opnieuw aan om zo een (lang, in het geval van Johan P) hoofdstuk van blessureleed af te sluiten

  Eerste helft:

  Voor de gelegenheid hadden onze gastheren nog twee ploegen uitgenodigd zodat er in totaal 4 ploegen kwamen opdagen aan zwembad “De Zeemeeuw”. De bedoeling was een mini-tornooitje te spelen. Op terrein A nam Krom en Stijf Millen het op tegen de veteranen van Winterslag en op het B terrein was onze tegenstander Sint-Lutgarde Tongeren. De twee winnaars van het 40’ durend duel moesten het dan tegen elkaar opnemen in een eveneens 40’ durende finale. De verliezers  konden hun eer redden in een troostings wedstrijd.

  Onze eerste tegenstander waren dus de “oude Belgen” uit Tongeren. Deze Eburonen (sommigen leken er echt op) hadden ook te kampen gehad met talrijke afzeggingen en stonden uiteindelijk slechts met 10 spelers tegenover de fiere paars-witte formatie.
  Met de man meer situatie was het niet onlogisch dat Oplinter meteen het heft in handen nam. Onder impuls van het herenigde Paulussen trio stoomde Oplinter naar voren. Dit liep niet altijd van een leien dakje want de bal waarmee we moesten spelen was keihard en onbespeelbaar waardoor vele controles en passes op het glibberige veld de mist in gingen. Deze handicap was er natuurlijk voor beide ploegen wat het vertoonde spel niet ten goede kwam.
  Na 5’ viel er toch een voldragen aanval te noteren, niet toevallig opgezet door de oudste van de P’s. Johan P leverder de bal in bij de zich zeer goed vrijlopende benjamin, Stefan P, die op zijn beurt de middenste Geert P de ruimte instuurde. Geert legde de bal gepast terug en de doorgelopen Stefan P had maar binnen te tikken: 0-1!.
  Het spel bleef vinnig maar echte kansen bleven toch uit, Dave moest de eerste 20’ slechts één keer gepast tussenkomen om met een slepende sliding het gevaar te bedwingen.
  Na 20’ werd er van kant alsook van spelers gewisseld. Jean-Marie H en Guy F kwamen in de ploeg voor Geert P en Wim A die gaarne hun plaats afstonden.
  Oplinter bleef in dit tweede deel de meest gevaarlijke ploeg maar de aanvallen waren zelden voldragen omdat de goede laatste pass door de bal quasi onmogelijk gemaakt werd. Zelfs de hoekschoppen geraakten met moeite voor doel. De kleine Oplinterse voorsprong kwam echter op geen moment in gevaar en na 40’ weerklonk het verlossende fluitsignaal. Jammer van de omstandigheden want dit Tongeren was een leuke, sportieve tegenstander.

  Tweede helft:

  Op het ander veld had Krom en Stijf Millen ondertussen de Genkse Winterslag Boy’s ingeblikt met 3-1. De finale ging dus tussen de thuisploeg en de Oplinterse Veteranen.
  In tegenstelling tot wat de naam liet vermoeden waren de Millenaars alles behalve Krom en Stijf maar wel een zeer athletische ploeg met heel wat gestalte in de rangen, geen oude Belgen te bekennen dus. Bij Oplinter werden Geert P en Wim A opnieuw in de  ploeg gedropt ter vervanging van Jean-Marie H en Guy F. Jean-Marie hield het voorzichtigheidshalve meteen helemaal voor bekeken en kon terug blikken op een geslaagde rentree waarin enkel nog conditioneel moet bijgeschaafd worden
  De finale startte meteen op het scherp van de snee want Patrick P verraste bijna de Millense doelman door de aftrap onmiddellijk richting doel te schieten. De lob werd ternauwernood onschadelijk gemaakt. Millen repliceerde met een felle aanval maar het schot zoefde slechts dreigend voorlangs. Onze jongens waren niet onder de indruk maar moesten op technisch vlak toch hun beter erkennen in de Limburgers. Millen maakte het spel maar Oplinter werd algauw de gevaarlijkste ploeg met een reeks zeer scherpe counters. Zo werd een loeiend schot van Patrick P maar nipt weg gebokst en even later was er opnieuw onze topschutter die op aangeven van Stefan P kon besluiten. De sterke thuisdoelman had de nodige moeite maar kon de bal toch wegslaan uit het doel.
  Nog zo’n fraaie counter vertrok van de voet van Geert P die net een Millense aanval had afgestopt aan de eigen 16 m. Hij stuurde met een magistrale kruispas de snelle Patrick P weg die zo alleen op de doelman kon afstormen. Een korte kapbeweging schakelde de keeper uit en de 0-1 was een feit.
  Ondanks de achterstand bleef Millen wel domineren maar de kansen bleven voor Oplinter, zo zagen we ook nog een strak schot van Johan B en nog eens Patrick P door de doelman geneutraliseerd worden.
  De thuisploeg was nu toch niet meer op z’n gemak en besloot te veranderen van tactiek. Oplinter kreeg een paar minuten de bal zodat ze op hun beurt konden gaan counteren. Dit lukte vrijwel meteen want net voor het wisselen van speelhelft konden ze hun spits alleen afzonderen voor Dave en stond de gelijkmaker op het bord. 1-1 en wisselen van kant. Guy kwam opnieuw in het veld en Wim A mocht weer rusten.
  De tweede periode begon evenwichtig en het was wachten tot de 9’ minuut op het eerste gevaar. Geert E. kon zijn hoofd zetten tegen een strakke corner. Onze kwelgeest de doelman hield echter opnieuw zijn netten schoon. Na deze kans begon Oplinter wat terug te plooien. Millen kwam furieus opzetten en onze jongens kreunde onder de intense druk. De gaten geraakten niet meer dicht gelopen en de Limburgse aanvallers geraakten steeds dichter in de buurt van Dave. Onze middenvelders moesten overal de bressen gaan dichten zodat er ruimte vrijkwam in het centrum. Deze ruimte werd snel ingenomen door een opkomende Millense middenvelder en met een magistrale trap in de rechter bovenhoek werd Oplinter voor het eerst in deze campagne op achterstand gezet.2-1.
  Met nog 5’ op de klok probeerden onze veteranen nog de bakens te verzetten maar ze konden er enkel nog een gevaarlijk afstandsschot tegenover stellen. Millen bleef ons nu de baas en ze konden nog een drietal goeie kansen afdwingen maar Dave stond pal. Op het einde moeste Wim A nog invallen voor de moegestreden Stefan B maar het resultaat stond toen al vast. De snelle, snedige wedstrijd eindigde op een al bij al verdiende zege voor de thuisploeg maar Oplinter had zich van zijn beste kant laten zien en kon met opgeheven hoofd het veld verlaten en zich richting hot-dogs begeven.

  Met een zilveren medaille op zak konden we nadien de lange terugreis aanvatten maar niet zonder onze sympathieke gastheren uitgebreid te bedanken voor de goede ontvangst en de leuke wedstrijden.

  Volgende week:

  Na twee weken ongeduldig wachten is het tijd voor de terugkeer aan de Dalweg. Supporters juicht! Eindelijk staat de eerste thuiswedstrijd van de najaarcampagne geprogrammeerd. Het zal jammer genoeg wel zonder nieuwe verlichting zijn maar dat mag de pret niet drukken.
  De tegenstander is Spalbeek, een ploeg die ons vorig jaar weinig kans liet mede door een wel zeer jeugdig elftal op te stellen. We zullen ze nu vrijdag echter met open armen en vizier ontvangen en dat de beste moge winnen!

  Tot volgende week.

  Opstelling:

      Dave Butiens    
      Stefan Blockx    
  Geert Paulussen
  (JM Hayen)
    Geert Everaert   Wim Allard
  (Guy Filips)
  Johan Boffé       Kevin Rappe
        Wim Boffé  
    Johan Paulussen      
       

  Patrick Pitschon

   
    Stefan Paulussen      

  Doelpunten:

  Patrick Pitschon: 1
  Geert Paulussen: 1
  Oplinter gaat meteen aan het werk en maakt het veld vrij van traingsdoelen...


  Topoverleg net voor de aftrap...


  Oude nieuwkomer Jean-Marie, nog wat onscherp maar dat komt wel terug...


  Een blik op onze Tongerse tegenstander...


  Een blik op onze MIllense tegenstander... Meer zat er niet in, onze fotograaf is er in geslaagd om 40! zeer onscherpe foto's te nemen!!

  13-09-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (1)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!