Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  25-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPLINTER MOET OPNIEUW HET HOOFD BUIGEN NA DEGELIJKE MATCH

  Vooraf:

  Afgelopen vrijdag moesten de Veteranen Oplinter aantreden met een zwaar gehavende ploeg tegen de onbekende tegenstander Mechelen-Bovelingen. De afwezigen hadden allemaal een geldige reden en dus moest onze selectieheer het blik met al dan niet verse RGO spelers opentrekken. Als belangrijkste afwezigen noteerden we, naast de langdurig gekwetsten Johan P en Johan B, ook nog Dominique W., Geert E., Pascal VDV., Patrick P., Pol C., Marnix R. en zelfs onze eigen President Willy W.. Ter compensatie recupereerden we wel Bruno VP die ternauwernood hersteld was geraakt van zijn verrekking opgelopen tegen Rummen. De door RGO afgevaardigde spelers waren Vincent V., David B., Michael D. Guy F. en Kris A. die voor de eerste keer in zijn carrière opgeroepen was voor het echte werk.
  Het gevolg was dat het ditmaal onze eigenste veteranen waren die een drastische verjongingskuur hadden ondergaan of dit de kwaliteit ook ten goede ging komen was nog maar zeer de vraag.
  Onze Limburgse opponent deed dus zoals gezegd bij niemand een belletje rinkelen maar de eerste indruk was toch die van een zeer stevig en solide team. Ook in hun kern zaten de nodige jongelingen maar het was belange na niet zo erg als vorige week.
  De voetbal goden hadden ook nog gezorgd voor een zon overgoten Dalweg zo dat de sfeer opperbest was bij de start van de wedstrijd die vrijdag na een paar weken van gedwongen afwezigheid opnieuw in handen was van de immer autoritaire Etienne R.

  Eerste helft:

  Gezien de talrijke nieuwkomers was het samenstellen van het fanion elftal ditmaal een extra zware opgave voor onze selectieheer. Het was zoeken naar de beste posities voor de jonge veulens die zelf blijkbaar niet altijd wisten welke positie dit dan wel was. Uiteindelijk werd er voor de volgende samenstelling gekozen: natuurlijk “rots in de branding” Dave B in doel, achteraan moesten Stefan B, Vincent V, Wim A en Wim B de boel gesloten houden. Geert P, Kris A, Bruno VP en Kevin R hadden het middenveld in handen en de aanval werd geleid door Stefan P, bijgestaan door David B.
  Met enige vertraging werd de wedstrijd op gang gefloten door onze vertrouwde scheidrechter Etienne. De studie ronde was ruim bemeten, de eerste 5 minuten werden er aan opgeofferd. Deze studieronde leerde ons vrij snel dat dit Mechelen-Bovelingen (MB) een zeer lastige tegenstander ging worden. Een relatief jonge en fitte ploeg met een paar zeer sterke individuen, een boomlange en super snelle spits en zelfs een ex-Anderlecht coryfee (P. Dupas) uit de tijd van Arie Haan in de ploeg. Oplinter daarentegen moest het dus stellen met een paar jonge RGO veulens die elk wel hun eigen kwaliteiten hadden maar hadden ze ook voldoende ervaring en speldoorzicht om zich te integreren in en het op te nemen tegen een doorwinterde veteranen equipe?
  De wedstrijd werd uiteindelijk toch open gebroken door onze eigenste jongens, een vrije trap werd knap binnengekopt door David B maar jammer genoeg gebeurde dit vanuit buitenspel positie zodat het doelpunt terecht afgekeurd werd.
  Als antwoord hierop toonde MB al snel zijn aanvallende intenties en het spel verschoof stilaan richting ons eigen strafschopgebied. De aanvallen werden aanvankelijk goed opgevangen maar na een tijdje haperde de buitenspelval toch even zodat MB onbedreigd op Dave kon afstormen. Vincent V keerde gelukkig tijdig terug en kon er nog een voetje voor steken. Seconden later lanceerde Stefan P plots David B die na een kort gevecht met de bal toch kon aanleggen maar zijn haperingen gaven de doelman de gelegenheid om zijn hoek gepast te verkleinen en redde de bal nog met de voet.
  De wedstrijd werd afgewerkt op het scherp van de snee maar wel met de nodige fair-play. Er was wel even een medische interventie nodig om een MB’se bloedneus te stelpen.
  De intensiteit nam gaandeweg nog toe en MB kon dreigen met een zeer strak afstandschot van een ex-A’lecht voet, het schot scheerde rakelings langs het doelhout. Ook onze mannen lieten zich niet onbetuigd en Kevin R zette een geweldige inspanning op langs de zijlijn. In het zicht van de doellijn verloor evenwel de bal maar knokte zich voorbeeldig terug in balbezit en wist de bal voor te brengen tot bij Kriske A die zijn schot niet kon kadreren. Aan de overkant dwong MB een hoekschop af, de inzet werd slechts ternauwernood over getipt door onze Dave. Het ging daarna snel terug naar de overkant alwaar de bal plots in de voeten van David B. belandde. Die had een mooie pivot in huis maar trapte de bal op de paal, alweer pech voor de ranke aanvaller.
  Net voor het halfuur sloeg dan het noodlot toe voor onze attente doelman Dave. Hij was knap uit zijn doel gelopen om een gevaarlijk bal te ontzetten maar trapte daarbij ongelukkig de bal op de rug van één van onze Limburgse rivalen en kwam terecht voor de voeten van een klaarkijkende MB’er die meteen de bal los in doel knalde, 0-1 en pech voor Dave B.
  Drie minuten later had hij zijn halve misser wel al rechtgezet toen een verdwaalde MB-bal net onder de lat dreigde binnen te dwarrelen. Met een ultieme stretch van al zijn ligamenten en pezen kon hij het leer nog net onder de lat uit tippen maar de bal wou niet weg en viel bijna over de doellijn maar daar lag hij alweer net genoeg in de weg om finaal te kunnen opruimen.
  MB had nu echt de match in handen en dwong de jonge RGO veulens tot een aantal foutjes, zo moest de onder druk gezette Vincent V de bal bij de tegenstander inleveren maar het schot dat daar op volgde vloog gelukkig naast. Vijf minuten voor het rustsignaal was de overrompeling compleet en moest Dave al zijn kunnen etaleren om zijn netten niet nog eens bol te laten staan. De laatste minuut was toch nog voor Oplinter toen Geert P zich uit de omknelling wist te knokken maar zijn schot miste het doel.
  Een strohalm dus toch nog waaraan Paars-Wit zich kon optrekken om de tweede helft met vertrouwen aan te vatten want Etienne had ondertussen afgefloten.

  Tweede helft:

  Drie wissels diende doorgevoerd te worden onder de rust. De afwezigen van vorige week Wim B, Bruno VP en Kevin R werden vervangen door Michael D, Guy F en onze eigen Eddy R.
  Eens de match terug opgang gefloten was wel duidelijk dat MB het verslag van vorige week goed gelezen had want ze zetten meteen hoog druk en probeerden het tweede doelpunt zo snel mogelijk binnen te werken. Eerst werden ze nog gestuit door de vuisten van Dave B maar even later liep de Limburgse sneltrein er iedereen zuiver af en ook Dave kon hem deze keer niet stuiten en zo begon de tweede periode al meteen met een opdoffer: 0-2.
  MB bleef de wet dicteren en de Oplinterse jongelingen werden onder de voet gelopen alleen Dave bood nog weerwerk en wist opnieuw een doelpunt van de nr. 3 van MB te verijdelen, ditmaal met de voet.
  Pas na elf minuten kon Oplinter antwoorden dankzij opnieuw de sterke beer Geert P maar zijn te overhaast schot verkoos het luchtruim in plaats van het doel. Na een kwartier zagen de supporters dan toch enig ernstig weerwerk van hun favoriete team. De bal wordt steeds beter rondgespeeld en de druk van MB nam af. Stefan P kon al gauw bijna profiteren toen hij goed het straatje ingestuurd werd. Twee MB verdedigers belegde echter een perfecte sandwich en Stefan had niet meer de kracht om zich uit deze omknelling los te wrikken. Het evenwicht in het spel was hiermee wel hersteld en onze mannen konden wat druk ontwikkelen. Na opnieuw knap samenspel kon zowaar onze trouwste verdedigende krijger Wim A oprukken en een krachtig schot afleveren dat slechts ternauwernood door een MB verdediger van de lijn gekopt kon worden.
  De wedstrijd was nu uitgegroeid tot een fraai kijkstuk met kansjes langs beide kanten. Van de kant van Oplinter waren er nog mogelijkheden voor Kris A en Stefan P maar de bal wou er net als vorige week niet in.
  De wedstrijd werd halfweg de tweede helft even opgeschrikt toen Vincent V alweer uitpakte met een ferme sprint. Ditmaal was niet een doorgebroken MB-speler de oorzaak maar wel paar ferme buikkrampen veroorzaakt door niet aangepaste voeding voor de match. Gelukkig kon zijn snelheid voorkomen dat zijn mooi paars-wit broekje ontsierd werd door een bruine streep want hij wist tijdig de pot te bereiken! Proficiat Vincent.
  Het gat dat door Vincent op het terrein werd opengelaten werd dan maar opgevuld door de eerder gewisselde Wim B.
  Ondanks dit intermezzo bleef de wedstrijd zeer intens en even later was de aansluitingstreffer een feit. Het was Stefan P die hier alle lof voor verdiende want nadat hij knap aangespeeld werd door Kriske A werd zijn eerste poging in het doelgebied nog afgeblokt maar ditmaal was Stefan wel sterk genoeg om opnieuw in balbezit te komen en kon hij zich door het bos van verdedigers wurmen om de verdiende treffer tegen de netten te werken: 1-2.
  De uitbundige vreugde was wel van korte duur want MB reageerde onmiddellijk met een vlijmscherpe counter waar Dave eerst nog goed tussen zat maar de snelle bezoekers waren goed gevolgd en konden meteen het genadeschot geven en de 1-3 binnenleggen.
  Oplinter haalde met het laatste greintje adrenaline nog alles uit de kast maar pech was weer ons deel toen de bal via Kris A en Stefan P bij David B belandde en deze laatste het hoofd niet koel kon houden waardoor de laatste opgelegde kans nog gemist werd. De stand veranderde dus niet meer en Oplinter bleef weer met lege handen achter na een sterke partij.
  Het moet wel gezegd, dit Mechelen-Bovelingen was een waardige en sterke tegenstander. Wedstrijden en tegenstanders als deze kunnen ons alleen maar sterker maken met het oog op de drie resterende wedstrijden van deze jaarhelft.

  Tot slot toch nog eens een dankwoord voor onze RGO vrienden die er alles aan gedaan hebben om samen met ons de overwinning te behalen. Ook voor hen was het een goede leerschool voor hun verdere carrière in het liefhebbersvoetbal.

  Volgende week:

  Volgende week gaan de weer de communautaire toer op want we trekken naar de sympathieke Walen uit Orp. Alweer een zeer gereputeerde tegenstander die we met open vizier kunnen gaan bekampen. Supporters, de bussen vertrekken om 18u45 aan het Melkerijplein te Oplinter dus allen op post!

  Tot dan!!


  Opstelling:

  Dave Butiens, Stefan Blockx, Wim Allard, Vincent Vranckx (60’ Wim Boffé), Geert Paulussen, Wim Boffé (Guy Filips), Kevin Rappe (35’ Michael Dansaert), Kris Aussloos, Bruno Vanparijs (35’ Eddy Roosen), Stefan Paulussen, David Bex.

  Doelpunten:

  Stefan Paulussen: 1
  Oplinter deed weer goed mee, de omstandigheden waren dan ook optimaal...


  De beweeglijkeid van de Oplinterse vedetten kent haast geen grenzen...


  Dave B speelde weer op hoog niveau en lanceert hier weer een nieuwe aanval...


  Het middenveld werd soms wel prijs gegeven...


  Wim B met een bal richting box, MB houdt de Oplinterse aanvallers goed gedekt...


  Kevin R knokt zich alweer aan de bal...


  Mooie compositie van een fraai kijkstuk...

  In de verte probeert Geert P met een afstandschot weerwerk te bieden...


  Vier RGO'ers in het muurtje, van links naar rechts Guy F, Kriske A, David B en Michael D

  25-05-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!