Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  18-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWAAR OVERDREVEN EINDCIJFERS VOOR STERK OPLINTER

  Vooraf:

  Na het debacle van vorige week was er niet veel tijd om te bekomen voor onze jongens. Aan de vooravond van Hemelvaartsdag moesten ze weer de weide in tegen het niet te onderschatten Linkhout. Het was op hun vraag dat de wedstrijd vooruitgeschoven was omdat ze anders niet voldoende spelers bij elkaar konden krijgen. Met spelers bedoelden ze duidelijk niet veteranen want op 3 echte veteranen na bestond hun kern volledig uit jonge snaken die na het einde van de provinciale competities nog eens gauw tegen wat krasse knarren kwamen voetballen. Dit is een fenomeen dat we elk jaar in deze periode weer zien terugkomen dus verbaast het ons niet meer. We lieten het dan ook niet aan ons hart komen want je kunt beter tegen jonge gasten spelen dan helemaal niet spelen. Daarenboven lag de grasmat aan de Dalweg er weer zeer uitnodigend bij en was het goede voetbalweer ook van de partij.
   De Oplinterse kern had wel wat te leiden onder de verschoven wedstrijddatum want tal van vaste waarden hadden andere verplichtingen of waren niet tijdig fit geraakt. Een kleine greep uit de afwezigen: Bruno VP (nog gekwetst), Dominique W, Kevin R, Wim B, en nog een aantal anderen.

  Eerste helft:

  De selektieheer had uiteindelijk het volgende elftal uitgetekend: De achterhoede bestond uit Pascal VDV, Stefan B, Geert E en Wim A. Een bijna volledig nieuw middenveld met Etienne R, Arie B, Stefan P en Geert P. Het aanvalsduo van de dag was de terugkerende Patrick P en Eddy R.

  De eerste 10’ minuten van de wedstrijd zullen voor altijd een goed bewaard geheim blijven vermits uw reporter nog niet ter plaatse was. Er is mij verteld dat er al meteen een paar goede kansen voor de thuisploeg te noteren vielen maar details wist men mij niet meer te vertellen. Ik had er misschien beter direct naar gevraagd in plaats van te wachten tot diep in de derde helft.
  Hoe dan ook bij mijn aankomst stond het nog 0-0 en meteen viel op dat Oplinter het knap moeilijk had met de jonge snaken van Linkhout. Vooraan liep dan ook nog eens een dubbele meter in de spits die bij een hoekschop boven iedereen uittorende en dus vrij kon inkoppen 0-1 na ongeveer 12’ spelen.
  Onze jongens streden echter voor wat ze waard waren en probeerden er alles aan te doen om de bakens te verzetten. Ja, ondanks de vroege achterstand zagen we een ander Oplinter dan vorige week. Het was een schier onmogelijke opdracht tegen dit verjongde Likhout maar ze vochten voor elke morzel grond. Linkhout was technisch beter en fysisch superieur maar Oplinter slaagde er toch in een aantal fraaie kansen af te dwingen. Na de kansen uit het begin van de wedstrijd was het even wachten op nieuw Oplinters gevaar. In de 25’ was er plots Geert P die de dwarsligger van het Linkhoutse doel deed trillen. Oplinter kon na deze fase goed inschuiven en zetten de bezoekers even onder druk. Patrick P pakte uit met een fraaie actie maar zijn inzet strandde alweer op het doelhout en in de herneming vloog de bal over doel.
  De snelle spitsen van de bezoekers konden toch even aan de omknelling ontkomen en trapten op hun beurt op de lat maar er was voorafgaand reeds gefloten voor een overtreding. Paars-Wit was niet onder de indruk en bleef de bal naar voren jagen. Nu was het de beurt aan Etienne R, die ook vorige woensdag zijn zwart pakje en bijhorende fluit opnieuw aan Yvan W had gelaten, om uit te pakken met een individueel nummertje. Hij speelde zichzelf vrij op zijn flank en zette de bal voor naar Patrick P die iets op zijn stappen moest terugkeren en hierdoor in het doelgebied net niet bij de bal kon.
  De Linkhoutse jeugd had doorgaans wel het meeste balbezit maar een falende laatste pass en wat jeugdige overmoed zorgde ervoor dat de Oplinterse ervaring voorlopig nog kon stand houden en zelfs de beste kansen kon afdwingen. Zo was er bvb. nog een Oplinterse vrije trap die maar nipt kon overgetikt worden.
  Onze gelegenheids middenvelder Stefan P kon kort voor rust ook nog eens wat onrust komen stoken in het Linkhoutse strafschopgebied. Hij hield de bal kort aan de voet en zocht slim de fout. Eén van de bezoekers trapte erin en duwde (licht) in de rug van de jonge vader. Yvan W kon niet anders dan de bal op de stip leggen want fout is nu eenmaal fout ook al is het licht. Door de afwezigheid van vaste strafschopnemer Bruno VP riep het publiek nu Dave B naar voren. Onze doelman/teddybeer met het fraaie peroxide kapsel stak het hele veld over om de penalty feilloos om te zetten 1-1, een verdiende tussenstand. Helemaal op het einde zat er zelfs iets meer in want Patrick P kon met een geplaatste kopbal opnieuw Stefan P door de buitenspelval loodsen maar deze moest iets te veel uitwijken waardoor het schuine schot te zwak was om de doelman echte te bedreigen.
  Seconden later was het tijd voor een welverdiende rustpauze voor het herboren Oplinter na een fraai kijkstuk tegen een sterkere tegenstander.

  Tweede helft:

  Een smalle kern dus ook slechts twee wissels deze keer. Pol Chaltin en Michael D waren de vervangers voor Wim A en Eddy R, waarbij Michael de plaats van Stefan P in het middenveld innam zodat deze laatste opnieuw in de spits kon postvatten.
  Iets voor 21 uur werd de tweede periode op gang gefloten en Linkhout greep ogenblikkelijk de thuisploeg bij de keel. Onze jongens worden achteraan koud op snelheid gepakt en de voorzet van op links wordt bijzonder knap verzilverd door de jonge aanvaller: 1-2. Na de aftrap veroveren de bezoekers alweer snel de bal en opnieuw worden we achteraan verrast en er afgelopen. De bal kwam voor en de ongedekte spits maakte er meteen 1-3 van. Oplinter stond perplex, even met de ogen knipperen en zonder individuele fouten twee doelpunten rond de oren krijgen komt zeer zelden voor, tegen dit jong geweld was even niets opgewassen.
  De weerbaarheid van onze veteranen was echter nog niet gebroken en stilaan kroop Oplinter weer overeind. Stefan P was de eerste die z’n neus aan het venster kwam steken maar kon niet afdrukken. Ook Michael D had al snel een goede actie in huis maar het halve kansje werd gemist. Net als in de eerste helft was het de thuisploeg die stilaan de jeugdige tegenstander ging domineren. Een snelle collectieve aanval werd nog afgestopt door de doelman en opnieuw de deklat.
  De kansen waren voor Oplinter maar de doelpunten blijkbaar voor Linkhout. Ze wachten geduldig hun kans af en glipten dan met hun gevaarlijkste wapen, hun snelheid, door de buitenspelval. Zo scoorden ze hun vierde doelpunt dat echter afgekeurd had kunnen worden want op de herhalingsbeelden achteraf was er duidelijk sprake van buitenspel.
  Ondanks de ruime achterstand besluiten onze veteranen er toch nog voor te blijven gaan want ze hadden na Rummen nog iets goed te maken bij hun trouwe supporters.
  Zo zagen die trouwe supporters alweer Etienne R een paar mannetjes uitschakelen op zijn flank. Hij kreeg ook de bal gevaarlijk voor doel maar de voorzet kon niet voldoende beroerd worden.
  Even later was er opnieuw pech voor onze mannen toen onze libero Stefan B als achterste man ongelukkig uitgleed en de bal verspeelde aan de attente Linkhoutse jongeling die meteen van ver een beetje overhaast uithaalde richting Dave die zich liet betrappen op een zeldzaam foutje waardoor de bal toch tegen de netten belandde: 1-5 wat een onwaarschijnlijk pech voor een moedig Oplinter.
  Ook nu brak de Oplinterse veer nog niet. Linkhout moest snel weer achteruit en had de handen vol met het afweren van de Oplinterse aanvalsgolven. Michael D zette Patrick P nog eens op weg naar doel. Met een lobje verschalkte deze de laatste man maar zijn lobje over de doelman dwarrelde ook over de goal. Het superieure aanvalspel verminderde niet maar weer ontbrak het geluk bij Patrick P die na een weergaloze actie net voorlangs trapte.
  Ook Stefan P kan de ban niet breken nadat hij door Michael D de ruimte in werd gestuurd. Hij nam de bal perfect mee en trapte perfect op doel maar al voor de vijfde keer was het doelhout de spelbreker.

  Deze aangename partij kwam zo snel aan zijn einde. Een sterk Oplinter had op het veld bewezen dat het nog steeds kon voetballen hoewel de zeer sterk overdreven eindcijfers dit tegenspraken.
  Ondanks de ruime zege zal Linkhout toch verlegen moeten terugkijken op deze wedstrijd want de “oudjes” van Oplinter konden ondanks hun fysieke beperkingen eigen aan hun leeftijd toch hun voetje naast die van de Linkhoutse jeugd zetten.

  Volgende week:

  Volgende week komt het voor mij onbekende Mechelen-Bovelingen op bezoek. Ook dan zal de Oplinterse kern door omstandigheden fel uitgedund zijn maar het vertrouwen is er opnieuw dus verwachten we een aangenaam spektakel aan de Dalweg. Supporters allen op post!!!!

  Opstelling:

  Dave Butiens, Pascal Vandevelde, Stefan Blockx, Wim Allard (35’ Pol Chaltin), Geert Everaert, Geert Paulussen, Arie Bronckaerts, Stefan Paulussen, Etienne Ruytincx, Patrick Pitschon, Eddy Roosen (35’ Michael Dansaert)

  Doelpunten:

  Dave Butiens: 1
  Klaar voor een leuke wedstrijd in een zeer fraaie omkadering


  Oplinter zaait voordurend onrust in de Linhoutse gelederen...


  De onherkenbare Etienne zet nog eens voor...


  Het was soms even wachten op de bal ...


  Om dan plots een snelle Oplinterse aanval te ondergaan...


  Bij zoveel pech moet men er wel gaan bij zitten...

  18-05-2010 om 23:02 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!