Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  06-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPLINTER TERUG MET DE VOETJES OP DE GROND NA ONNODIGE NEDERLAAG

  Vooraf:

  Afgelopen vrijdag waren we te gast in het dorpje Mielen-Boven-Aalst ten zuiden van Sint-Truiden. Na een aangename autorit o.a. langs de chaussée d’amour kwamen we aan in hartje Haspengouw. Het was even zoeken naar het tussen de fruitbomen verscholen terrein maar we kwamen ruim op tijd op onze bestemming aan echter zonder Geert E., Dominique W. en Wim B. die waarschijnlijk allergisch waren voor de weelderige bloesems die het veld omringde en dus hadden afgezegd voor deze partij.
  Eenmaal aangekomen liep het organisatorisch al meteen in het honderd want de sleutel voor de bezoekerskleedkamer was onvindbaar. Ook het terrein bleek maar half gemaaid en was beenhard. Misschien was er hier wel sprake van psychologische oorlogvoering voor de wedstrijd maar onze veteranen lieten het niet aan hun hart komen want ze zweefden nog na de ruime zege van vorige week. Eenmaal de kleedkamers open konden we dan eindelijk het vertrouwde paarswitte plunje aantrekken (wel nog zonder de 3 sterren ) en even later de o zo belangrijke opwarming aanvatten

  Eerste helft:

  Door de drie afwezigen en ook de niet fit geraakte Etienne R en Eddy R moest er alweer gepuzzeld worden met de beschikbare pionnen. Onze selectieheer toverde het volgende uit zijn mouw: Dave B als certitude in doel met voor zich Marnix R, Pascal VdV, Stefan B en Wim A. Het centrale gelegenheidsduo was Stefan P en Michael D geflankeerd door Geert P en Kevin R. De te duchten voorhoede was Patrick P en Bruno VP. Slechts 2 bankzitters: Pol C en Arie B.
  Vol goede moed en verwachting werd de eerste helft aangevat maar al gauw was duidelijk dat er twee evenwaardige ploegen op het veld stonden want de studieronde duurde wel heel erg lang. Zelden zo een gesloten wedstrijd aanvang gezien waarin het zeker 10’ wachten was voor er iets te beleven viel en dat was dan nog niet meer dan een hoekschop voor onze jongens.
  Ondanks het gebrek aan kansen was het wel een intense match met veel strijd langs beide kanten maar het ontbrak beide teams aan precisie en efficiëntie om geregeld doelgevaar te creëren. Het eerste schot op doel noteerden we pas na bijna 20’! Het was van de voet van Patrick P maar was nog steeds niet gekadreerd. Een paar minuutjes later kon ook Michael op doel trappen maar ook hier was geen echt gevaar mee gemoeid. Het stugge Buvingen dat tot dan onmondig was gebleken besloot nu toch ook wat meer naar voren gaan te leunen en plots leverde dat twee gevaarlijke standjes op. Eerst was er een hoekschop die niet ontzet kon worden door de Oplinterse achterhoede een tweede inzet van Buvingen hierop moest door de uiterst koelbloedige Wim A van de lijn gekeerd worden. Even later omzeilden ze de buitenspelval en de thuisspits kon alleen op Dave af. De vol zelfvertrouwen uitgekomen veteranendoelman bleef ook kalm en wist de doorbraak met de voet af te blokken waarop Marnix R kon ontzetten.
  Meer viel er echt niet te noteren door uw getergde reporter in deze gesloten partij die tot nu toe op voetbaltechnisch gebied een draak was. Zelden zo een stugge tegenstander gezien maar ook onze eigen jongens vonden geen oplossingen. Zo bleven de bordjes op 0-0 staan en moest de welgekomen rust dan maar dienen voor het zoeken naar oplossingen maar dat was werk voor de selectieheer terwijl de supporters al eens op verkenning konden in de plaatselijke kantine.

  Tweede helft:

  Veel opties waren er niet dus werd er enkel achteraan gewisseld. Pascal VdV werd afgelost door Pol C en Marnix R. door Arie B. De rest van de ploeg had de boodschap gekregen om iets meer initiatief en risico’s te nemen om zo de meegereisde supporters toch nog waar voor hun geld te geven.
  De instructies hadden blijkbaar impact gehad op de spelersgroep want Oplinter was zeer scherp uit de kleedkamers gekomen. Ondanks het feit dat er nu bergop gespeeld moest worden was het toch onze eigen veteranenploeg die de eerste doorbraak tot in de 16m kon forceren. Het was Kevin R die doorstormde maar hij kreeg de bal niet tot bij de vrijstaande Bruno VP. Seconden later werd Patrick P de ruimte ingestuurd door Michael D. Na een korte dribbel volgde de voorzet op de alweer vrijstaande Bruno VP die jammer genoeg vandaag een technische offday kende en de bal niet kon controleren, weg kans.
  Oplinter zat nu volop in het offensief en drukte Buvingen volledig weg en speelde de ene na de andere halve en hele kansen bij elkaar. Zo trapte Patrick P na samenspel met Kevin R de bal in de handen van de doelman en het schot van Michael D, na de aflegger van Bruno VP, werd gekraakt.
  De stormloop van de sympathiekste veteranenploeg leverde voorlopig geen doelpunt op zodat volgens de regels van het voetbalspel de tegenstander stilletjes terug in de match kon komen. De herpakking van Buvingen werd eerst aangekondigd met een bom van op 30m die rakelings naast de kooi van Dave B zoefde. 2’ Later was Oplinter opnieuw in de verdrukking en kreeg de bal niet weg, eerst moest Pol C met zijn gekende flegma de bal ontzetten tussen twee opdringerige Limburgers en seconden later deed Dave hetzelfde ook met het betere voetenwerk.
  Na de repliek van Buvingen was de wedstrijd nu helemaal losgebarsten. Oplinter had zijn kruit nog niet verschoten en Stefan P stuurde weer Patrick P op weg naar doel maar zijn schot scheerde nu laag over de grond rakelings voorlangs. De supporters snakten stilaan toch echt naar het doelpuntje waarop onze jongens nu toch echt aanspraak op konden maken.
  Misschien lukte het wel via een standaard situatie, Geert P kon diep op de helft van de tegenstander een inworp nemen en kreeg gauw de bal terug en dook de vrije ruimte in. De bal werd voorgezet op Patrick P die zonder aarzelen de bal richting doel kegelde, even week hij nog af op de libero maar de Buvingse goalie was al geklopt: 0-1, Paars-Wit verdiend op voorsprong!
  0-1 Is natuurlijk maar een krappe voorsprong en dus bleef Oplinter de voet op het gaspedaal houden ondermeer dankzij Stefan P die vanuit zijn meer teruggetrokken positie toch eens kon penetreren maar hij werd net op tijd terug gehaald en in de sandwich genomen door een twee Buvingse verdedigers.
  Ondertussen was de tweede periode al goed gevorderd en moest Oplinter nog zo’n 15’ standhouden. De beste krachten waren wel stilaan verbruikt zodat de snedige aanvallen er minder en minder begonnen uit te komen. Ook het balverlies stak terug de kop op en het technische niveau daalde. Het was dan ook een stom balverlies in het middenveld dat voor problemen zorgde in de eigen defensie. Buvingen kon hierdoor snel omschakelen en de in allerijl openklappende buitenspelval werd vlot omzeild. Dave en Pol waren opnieuw de twee laatste reddingboeien maar konden deze keer toch finaal uitgespeeld worden door het overtal aan Haspengouwse aanvallers met de 1-1 tot gevolg. Er was veel protest na deze gelijkmaker bij de Oplinterse verdedigers die de arbitrage op de korrel namen over het al dan niet omzeilde buitenspel. Het protest was natuurlijk tevergeefs want de spelleiding die terugkomt op zijn beslissing komt slechts uiterst zelden voor. Zo wonden een aantal van onze Veteranen zich onnodig op waardoor natuurlijk ook de concentratie voor de resterende minuten in het gedrang kwam.
  Dat was er ook duidelijk aan te zien want Oplinter slaagde er niet meer in zijn wil op te leggen en liet ze vaak te gemakkelijk aftroeven door de Limburgers die nu het psychologisch voordeel hadden. Vlak voor affluiten was er weer aarzeling en liet men zich onder het mom van een overtreding te gemakkelijk aftroeven vlak voor de eigen 16m. onze jongens bleven staan na deze fase maar Buvingen begreep wel goed dat zolang de scheids niet gefloten heeft het spel gewoon doorgaat. Zo konden ze in extremisch veel te gemakkelijk de winnende treffer scoren: 2-1, jammer, jammer! Tijd om terug te vechten was er niet meer want luttele seconden na de herneming werd de match afgefloten.
  Duidelijk een gemiste kans voor onze jongens die na een eerste helft om snel te vergeten toch een wervelende tweede helft speelden om uiteindelijk door concentratieverlies en extra sportieve omstandigheden de 3 punten lieten ontglippen.

  De gefrituurde hapjes ons aangeboden na de wedstrijd maakten uiteindelijk wel veel goed zodat we toch voldaan de derde helft konden inzetten en volgende vrijdag kunnen we alweer sportieve revanche nemen.

  Volgende week:

  De zoektocht naar sportieve revanche komende vrijdag zal wel een zware klus worden want tegenstander van dienst is het beresterke Rummen waar er in het verleden niet teveel punten te rapen vielen, zeker niet op verplaatsing in het hol van de leeuw. Het is ook uitkijken naar een bijzondere verjaardag van iemand in de spelersgroep die van de week een nieuwe voordeur (4) kreeg en zich nu eindelijk volwassen kan noemen.

  Opstelling:

  Dave Butiens, Pascal Vandevelde (35’ Pol Chaltin), Marnix Reniers (35’ Arie Bronckaerts), Wim Allard, Stefan Blockx, Geert Paulussen, Michael Dansaert, Kevin Rappe, Stefan Paulussen, Bruno Vanparijs, Patrick Pitschon

  Doelpunten:

  Patrick Pitschon: 1


  Oplinter goes Katarakt!!


  Oplinter opnieuw in het eigen Paars-Wit was niet op niveau in de eerste periode...   Schoonvader nog eens achter de camera, schoonzoon meteen op de foto en die is daar precies niet content mee...


  Mooie Oplinterse verdedigende formatie ter voorkoming van een doelpunt...


  Ook hier wordt het gevaar snel geneutraliseerd


  De enige echte kans voor Buvingen in de eerste helft, Wim A staat al klaar om de bal van de lijn te keren...


  Zie hier het Oplinterse doelpunt, de maker ervan valt wel buiten het kader van deze foto...


  Buvingen buigt het hoofd na de wervelende Oplinterse periode...


  Daveke ligt in de verte finaal tegen de grond na de winnende treffer voor Buvingen....

  06-05-2010 om 11:30 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)
  04-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BARBEQUE ROOD-GROEN OPLINTER

  AANDACHT!!!!

  OP 22 MEI AANSTAANDE ZIJN WIJ UITGENODIGD ALS EREGASTEN OP DE BBQ VAN RGO.

  DEZE BBQ GAAT VAN START VANAF 17U00. IEDEREEN KAN EN MAG ZICH INSCHRIJVEN EN MAAKT EEN KEUZE VAN DRIE STUKKEN VLEES.

  VOLWASSENEN: Rundsbrochette / Sparerib / Mignonnette kruidenboter / BBQ Spek
  Prijs volwassenen: 12 eurokes

  KINDEREN: Chipolata / Witte pens / Drumstick / Minifakkel
  Prijs kinderen: 7 eurokes

  Gelieve voor 9 mei in te schrijven en duid 3 stukken vlees aan. Bezorg uw inschrijving aan Arie RGO, Johan RGO of Kristof RGO

  04-05-2010 om 20:11 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Kalender
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALENDERWIJZIGING

  OPGELET!!!

  DE WEDSTRIJD VAN VOLGENDE WEEK VRIJDAG 14 MEI TEGEN LINKHOUT WORDT VOORUITGESCHOVEN NAAR WOENSDAG 12 MEI.

  PLAATS VAN AFSPRAAK EN AANVANGSUUR BLIJVEN ONGEWIJZIGD!

  GROETEN,

  De Kalendercommisie

  04-05-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Kalender
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!