Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  26-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPLINTER PAKT UIT MET MONSTERSCORE!!!

  Vooraf:

  Eind vorige week was de hemel net op tijd ontdaan van de vulkanische as zodat de beide teams tijdig ter plaatse geraakt waren. De bezoekende ploeg, afgelopen vrijdag, was Kersbeek. Een volwaardig veteranenelftal zo bleek maar hun gezegende leeftijd had ons al eerder zand in de ogen gestrooid en tot twee maal toe punten afgesnoept. Oplinter was dus op zijn hoede maar kreeg nog voor de wedstrijd al een mentale tik toen bleek dat ze voor de tweede week op rij niet de geliefde paarse tenue mochten aantrekken. De bezoekers traden al aan in afgewassen paars zodat wij ditmaal in het groen(!) moesten aantreden. Deze kleur vloekte vreselijk met onze broek en kousen maar onze jongens gingen niet voor de schoonheidprijs, wel voor de drie punten!
  In vergelijking met vorige week moest het nu gebeuren zonder David B en Wim B. Ook de vaste arm der wet Etienne R. moest wegens een snelle interventie verstek geven. Yvan W melde zich vrijwillig aan om het zwarte pakje aan te trekken en zou zijn taak, zo bleek later, behoorlijk vervullen.

  Eerste helft:

  Onder een stralend zonnetje (dat de knieën van onze gelegenheids arbiter nog niet had kunnen kleuren) werd de wedstrijd op gang gefloten. Aan de aftrap voor Oplinter stonden in de verdedigende sector Dave B, Pascal VDV, Marnix R, Geert E. en Wim A. Het middenveld was licht gewijzigd, Geert P, Dominique W en Kevin R werden aangevuld met Stefan B. De voorhoede bestond uit Bruno VP en Stefan P die zijn basisplaats opnieuw had weten te veroveren.
  Oplinter was op zijn hoede in de aanvangsminuten, het liet Kersbeek komen maar stond te ver van de tegenstander af zodat de eerste kans onvermijdelijk voor de bezoekers was. De actie was gelukkig niet doelgericht genoeg om Dave te kunnen verontrusten. Onze veteranen geraakten maar niet uit de startblokken, de eerste 10’ waren ze nergens en lieten ze zich meeslepen in het warrige spel van Kersbeek. Langs de lijn werd al gevreesd voor een nieuwe blamage maar plotseling sloeg de motor dan toch aan. Oplinter begon meer druk naar voren te zetten en na hoog storen van onze aanvallers leed Kersbeek op eigen helft balverlies. Bruno VP ging ermee aan de haal en zijn voorzet kwam terecht bij de doorgelopen Geert P die volledig vrijstaand zuiver kon binnentrappen, eerste kans = eerste doelpunt: 1-0.
  Na dit openingsdoelpunt werd de sportieve wedstrijd even ontsierd door een onvrijwillige maar zware tackle van onze Kevin R. op een bezoeker. Kevin ging iets te onstuimig door nadat het leer van zijn voet sprong en raakte de enkel i.p.v. de bal. Gezien de familiebanden met de scheidsrechter kwam hij er goedkoop vanaf, de Kersbekenaar moest jammer genoeg wel de strijd staken. Het incident was gelukkig snel vergeten en de wedstrijd werd hervat. Kersbeek moest even zoeken naar de nieuwe opstelling, Oplinter profiteerde en Stefan P werd centraal goed aangespeeld. De controle was wel moeilijk maar met een gelukje kreeg hij de bal toch mee. Oog in oog met de doelman met de pet faalde hij echter niet en de 2-0 stond op het bord.
  Deze 2-0 voorsprong zette Kersbeek toch aan tot wat meer weerwerk. Ze raakten niet in de buurt van Dave maar belette wel dat Oplinter de bal kon monopoliseren. De wedstrijd verwaterde hierdoor een beetje voor het Oplinterse supporters legioen en het was wachten tot een haperende buitenspelval van Kersbeek weer wat leven in brouwerij bracht. Stefan P stond positiebuitenspel toen de bal diep gespeeld werd. Hij liep echter, verstandig als hij is, niet naar de bal zodat Bruno VP ermee aan de haal kon gaan. Kersbeek bleef staan zodat het een koud kunstje was voor onze jonge topscorer om de voorzet van Bruno VP binnen te tikken: 3-0, afwerking aan 100% noemen ze dat.
  De wedstrijd was nu 25’ minuten aan de gang en we konden eindelijk de eerst serieuze kans voor Kersbeek noteren. Het was eigenlijk ook meteen een gemaakt doelpunt maar onze grootste verdediger Geert E. ontzette met een ultieme reflex de bal nog van de lijn.
  Oplinter bleef het overwicht wel behouden en kon regelmatig verwarring zaaien in de bezoekende achterhoede. De doelpunten bleven nu wel uit maar in de slotminuten zat er zoals zo vaak nog een serieuze angel. Eerst was er de opgejaagde Marnix R die de bal pal in de voeten van een paarse bezoeker speelde. De Kersbeekse spits reageerde gepast en probeerde onmiddellijk onze Dave te lobben wat natuurlijk niet lukte. Met één handje maakte hij de bal onschadelijk.
  Onmiddellijk hierna was het de beurt aan de scheidsrechter om zich een plaatsje in dit verslag te versieren. Een ferme aanval van Kersbeek werd weeral op de lijn gekeerd, ditmaal door onze kleinste verdediger Wim A. Arbiter Yvan W zag echter handspel in de reddingsactie terwijl de rest van Oplinter gewoon gezichtsbescherming zag. De man in het zwart stond pal en dus was de penalty een feit. De kans voor Kersbeek om iets van hun achterstand weg te knabbelen. Dat was echter buiten Dave gerekend! De penalty werd goed gezet, net in het benedenhoekje, maar Dave strekte zijn pezige lichaam zoals hij dat in het verleden al meermaals gedaan had en sloeg de bal uit het doelvlak. Een ongelofelijke redding van de Oplinterse puntenpakker.
  De laatste baltoetsen van de eerste helft waren opnieuw voor Oplinter en met een laatste schot van Kevin R dat op de paal uiteen spatte werd er afgefloten voor de rust.

  Tweede helft:

  Een geruststellende voorsprong aan de rust dus kon er zonder veel nadenken gewisseld worden. Wim A, Dominique W en Bruno VP mochten gaan douchen. Patrick P, Eddy R en Pol C waren de verse krachten. De scheidsrechter werd niet vervangen!
  In de aanvangsminuten zagen we weer Kersbeek dat de grootste aanvalsdrift vertoonde. Na een gezondheidswandeling van de bezoekende spits belande de bal op de paal van Dave. Het geschrokken Oplinter trok achteruit en werkte zichzelf zo nog meer in nesten zoals bvb op een ongevaarlijke Kersbeekse hoekschop die door onze eigen Pol (die ondanks zijn vele lentes nog niks van zijn sprongkracht verloren heeft) wederom op Dave’s paal gekopt werd.
  Twee keer op de paal in twee minuten! Dit was het sein voor onze jongens om weer een paar versnellingen hoger te schakelen. Plots werden er vlotte en oogstrelende combinaties op de mat getoverd waarvan eentje eindigde bij Stefan B die de bal diep speelde op de snelle Patrick P. Die was eerst op de bal en wist hem onder de keeper binnen te schuiven: 4-0, prachtig doelpunt. Kersbeek bleef doorvechten en had nog een paar afstandschoten in huis ondanks het Oplinterse balbezit. In de 25’e minuut werden de supporters weer verwend door een bijzondere actie van Stefan P en Patrick P. Samen rolde ze de bezoekende verdediging op (o.a. dankzij een slim duwtje in de rug) en Patrick bracht Stefan P. alleen voor doel. De afwerking van deze torenhoge doelkans had jammer genoeg veel weg van “comedy capers” toen Stefan over onder andere zijn eigen benen struikelde en de bal in twee of drie tijden uiteindelijk in de handen van de doelman kon deponeren.
  Toen iedereen uitgelachen was konden we ons opmaken voor het volgende doelpunt. Alweer was het Patrick P die centraal kon doorglippen en met een subtiel opwippertje toverde hij de 5-0 uit zijn voeten.
  Dit was er teveel aan voor Kersbeek. De ploeg kraakte finaal en Oplinter kon nu pas echt zijn duivels ontbinden. Een vluchtschot van Eddy R werd nog onschadelijk gemaakt maar een nieuwe kans voor Stefan P, op voorzet van Kevin R, werd nu wel verzilverd zodat Stefan’s teller op 3 kwam te staan en die van Oplinter op 6-0.
  Geert P werd ook nog eens de flank afgestuurd en die zag plots voor doel de imposante verschijning van de mee opgerukte Pascal VDV opdoemen. De voorzet werd met veel precisie verstuurd en Pascal kon met een half vluchtschot de netten alweer bol zetten: 7-0. Uw reporter ten velde kon bijna niet bijhouden met noteren want de kansen vlogen ons nu om de oren. De frustratie van de voorgaande duels zat blijkbaar diep want op geen enkel moment werd onze tegenstander gespaard. Het einde van de wedstrijd kwam nu wel snel in zicht maar de man die bij de aanvang van de wedstrijd de debatten had geopend wou toch nog op gepaste wijze afsluiten. Het gaat hier natuurlijk over Geert P die na het openingsdoelpunt ook nog zorgde voor het orgelpunt. Op voorzet van Eddy R, zijn coach en mentor, zette hij met een atoomschot de 8-0 eindstand op het bord.
  De bezoekers gingen nu smeken voor het einde bij de scheidsrechter. Yvan is de kwaadste nog niet en dus werd Kersbeek op z’n wenken bediend.
  Finaal dus 8-0, lang geleden dat er aan de Dalweg nog zo een monsterscore op te tekenen was. Ideaal voor de klantenbinding net nu de abonnementsverkoop van start gaat voor volgend seizoen.


   

  Volgende week:

  Hopelijk krijgen we volgende week weer zo’n spektakel te zien. Dan gaan we op bezoek bij onze Limburgse rivalen uit Buvingen. Deze atletische ploeg was vorig jaar nog op bezoek in Oplinter en toen bleef de partij in evenwicht: 3-3 na een dol score verloop. Wat ons vooral is bijgebleven van die wedstrijd is de fantastische own-goal van Marnix R. Lees het maar eens na in ons archief in de rechter kolom van deze blog op datum van 26/10/09.

  Opstelling:

  Dave Butiens, Pascal Vandevelde, Marnix Reniers, Wim Allard (35’ Pol Chaltin), Geert Everaert, Geert Paulussen, Dominique Weenen (35’ Patrick Pitschon), Stefan Blockx, Kevin Rappe, Bruno Vanparijs (35’ Eddy Roosen), Stefan Paulussen

  Doelpunten:

  Geert Paulussen: 2
  Stefan Paulussen: 3
  Patrick Pitschon: 2
  Pascal Vandevelde: 1
  Veldoverwicht en balbezit ondanks dubbele verdedigingslinies...


  De scheidrechter ad-interim kwijt zich perfect van zijn taak, alleen jammer van die knieën...


  Den Dave zoals hij het graag heeft: niks te doen!


  Doelpunt nummer 3 in de maak: de gapende doelmond wacht op Stefan P


  Uiteraard vreugde na het doelpunt, het dansje van broer Geert P bracht menig supporter in vervoering


  Onze arbiter volgt het spel op de voet


  Ondanks het overwicht toch vaak bikkelharde duels...


  Pascal VDV wist er ook nog eens eentje tegen de netten te prikken...


  De fiere vader, na zijn hatrick, trots poserend met het Veteranen geschenk voor zijn jonge spruit Cara.

   

  26-04-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!