Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  12-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WERVELEND OPLINTER STUIT OP EFFICIENT ORP

  Vooraf:

  Heel wat animo voor de start van de nieuwe topper afgelopen vrijdag. Er waren niet alleen de vele aangekondigde afwezigen en gekwetsten maar ook een aantal laattijdige afzeggingen en zelfs een paar ongewettigd afwezigen. Daarenboven was er ook nog foutieve informatie over het aanvangsuur van de wedstrijd doorgegeven. Daarom nog eens, bij twijfel, raadpleeg de kalender op de blog: alle wedstrijden starten om 20u00 tenzij anders vermeld!!!!
  Het was dus lang wachten tot er 11 spelers kwamen opdagen. Er zijn zelfs mensen uit hun luie zetel en vanachter den toog gehaald en ook onvrijwillig in het doel geposteerd om toch maar aan een fatsoenlijk elftal te geraken.
  Ook onze tegenstander, het sympathieke Orp-Noduwez, kampte met een gebrek aan stiptheid van een aantal spelers waardoor het de wedstrijd uiteindelijk toch pas tegen 20u30 kon afgetrapt worden.
  Behalve het gebrek aan spelers was het een perfecte voetbal avond. Zachte temperaturen en een mals veld een droom voor elke voetballer. Het Oplinterse team verscheen dan ook vol zelfvertrouwen en met volle goesting aan de aftrap van wat een spannende partij topvoetbal zou worden.

  Eerste helft:

  Een quasi volledig gewijzigd elftal aan de aftrap dus. De meest in het oog springende wijziging was Bart Maes in doel. Deze sympathieke allrounder is van alle markten thuis en dus ook geschikt om in doel te zetten. Hij pruttelde wel wat tegen maar toen we vertelden dat er in doel niet veel gelopen moest worden kon hij toch over de streep getrokken worden.
  Behalve Bart hadden we ook nog libero Stefan B., voorstopper Michael D. en backs Geert P. en Kevin R. om een solide verdediging op poten te zetten. De flanken werden bemand door Bruno VP en David B. Centraal moesten Ignaas D en Dominique W. voor de omschakeling zorgen. Vooraan tenslotte werden de loopgraven bemand door Patrick P en Gert T.
  Onze vaste “man in black” Etienne was ook weer trouw op post om de wedstrijd in goede banen te leiden.
  Na het eerste fluitsignaal was er niet meteen een stormloop naar voren zoals we wel vaker zien in soortgelijke veteranen wedstrijden. Het was eerder een studieronde want beide teams waren zich terdege bewust van de elkaars sterkten. Het eerste schot op doel noteerden we pas na 5’. Het was van de voet van Ignaas D maar vloog rakelings naast. Een minuutje later was er de eerste reuzenkans, Patrick P ging door op links gaf de bal voor tot bij de losgelaten David B maar deze miste onbegrijpelijk de opgelegde kans en kopte hoog over. Oplinter ging door en nu was het Dominique W. die centraal goed doorstak op de snelle David B. De bezoekende doelman was echter ook snel en stak er tijdig een knietje tussen.
  De Orpse spitsen hadden nu al zo een 10 minuten in de zak gezeten van ons verdedigend kwartet dus was het voor hen ook eens tijd om gevaar af te dwingen. Het was meteen een reuzenkans toen ze van verwarring in de Oplinterse 16 meter gebruik maakten om het leer op de dwarsligger te koppen, ook in de herneming waren ze sneller op de bal maar ook nu stond het vizier nog niet goed en vloog de bal over.
  Na deze tempoversnellingen was het weer even naar adem happen en werd het spel vastgezet rond de middencirkel. De patstelling werd pas een kleine 10’ later doorbroken door de lopende back Geert P. Zijn machtige raid strandde op de paal en was tot dan toe de beste optie op de openingstreffer voor Paars-Wit. Even later werd de eerste Oplinterse aanval overgedaan met opnieuw dezelfde acteurs. Patrick P werd weer knap weggestuurd op links, de bal zoefde tot bij David B maar andermaal kon hij de bal niet laag genoeg houden en weg was de kans.
  Orp liet deze keer niet betijen en counterde ogenblikkelijk terug. Met een gemeten diepe bal werd de Oplinterse verdediging ontgrendeld en kon een Waalse aanvaller vrij uithalen. Bart M wist echter met zijn présence de bal naast het doel te dwingen zonder echt te moeten tussenkomen.
  De weinige toeschouwers genoten volop van het tot dan toe geleverde spektakel maar het werd nog beter toen de openingstreffer echt in de maak leek. Na een Oplinterse hoekschop belande de bal in de voeten van Dominique W., zijn inzet werd door de doelman uit doel geranseld maar nu was het Patrick P die hem op de korrel kon nemen. Maar liefst tot driemaal toe zag PP zijn pogingen gekeerd door de miraculeuze Waalse “gardien de but”. Alle waarnemers waren het over eens: dit had de 1-0 moeten zijn!
  Het was gelukkig slechts uitstel want amper twee minuten later kon David B na een snelle aanval de bal doorspelen aan Patrick P die ditmaal wel knap kon besluiten: 1-0, dan toch!
  Het was even wachten op het antwoord van Orp zodat Ignaas D tussendoor nog eens op doel kon trappen maar de bezoekende doelman redde alweer met een ondertussen gepatenteerde beenveeg.
  Net over halfweg kwam Orp dan toch weer opzetten. Een snelle counter lokte te veel Oplinterse verdedigers naar het centrum waardoor de vrijstaande man op de linkerflank makkelijk de hele afweergordel kon openrijten. Zijn schot werd eerst nog goed gepareerd door onze Bart maar in de herneming moest hij zich toch gewonnen geven op het nieuwe Waalse schot: 1-1 tegen de gang van het spel in.
  Onze mannen beseften nu het gevaar van onze opportunistische zuiderburen en trokken in de resterende minuten van de eerste helft verwoed op zoek naar die o zo belangrijke voorsprong. Ignaas D bediende nog eens David B maar hij besloot opnieuw voorlangs. Patrick P stuurde Bruno VP met een fraaie cross de flank af. Onze kojak kreeg de bal ook nog goed voor maar hij was te scherp voor de inlopende aanvallers. In de allerlaatste minuut mocht Orp alweer een kaarsje branden voor hun doelman toen deze na een hoekschop aan de eerste paal met een flitsende reflex Patrick P van zijn tweede doelpunt kon afhouden.
  Met 1-1 de rust in dus.

  Tweede helft:

  Weinig wissels tijdens de rust, om precies te zijn geen enkele! Wel werd de nog niet geheel fitte Johan P. klaargestoomd om te kunnen invallen indien nodig. Bij RFC Orp-Noduwez konden ze wel wisselen. Hun door velen gevreesde topspits (3e nationale) was uiteindelijk toch aan de Dalweg geraakt en kon nog 35’ het leven van de Oplinterse verdedigers zuur maken.
  Onbevreesd echter vatten onze jongens de tweede periode aan om vast te stellen dat ze maar met 10 man aan de aftrap stonden vermits Gert even meer dringende zaken aan het hoofd had: het vat was af in de kantine!!!! Even later kon hij na een vlotte vatwissel toch weer aansluiten bij de inmiddels weer opgang gefloten wedstrijd.
  Oplinter ging meteen op zijn elan van de eerste helft door en Patrick P. kon op het middenveld de bal ontfutselen en David B wegsturen. Die toverde een gemeten voorzet uit de voeten maar Orp was net op tijd terug om het gevaar te keren. Orp repliceerde gevat en kon keihard op de Oplinterse dwarsligger trappen. De bal katapulteerde opnieuw het veld in en in de herneming glipte een Waalse TGV door de opengeklapte buitenspelval. Bart M gooide zich nog in de strijd maar hij was op voorhand kansloos tegen de mededogenloze spits uit Orp. 1-2 tot ieders verbazing.
  Oplinter leek niet meteen aangeslagen te zijn want slechts een paar minuten later kon Gert T zich doorzetten op links. Hij bereikte Dominique W voor doel maar weer kon de dekselse keeper zich onderscheiden. De thuisploeg bleef ook de tweede helft veruit de betere ploeg met vaak uitmuntende flank aanvallen. De Orpse verdedigers waren echter geen doetjes en konden dankzij hun gestalte en ervaring vaak erger voorkomen en hielden het centrum goed gesloten.
  Na 15’ drong de wissel bij Oplinter zich dan toch op. Gert T had in een pittig duel een gapende vleeswonde opgelopen en moest noodgedwongen het strijdtoneel verlaten. Johan P was intussen klaar om over te nemen maar in de ploeg moest er danig met pionnen geschoven worden om weer een evenwichtig geheel te bekomen. Hierdoor was de thuisploeg een vijftal minuten de pedalen kwijt. Gelukkig kon Orp hier niet van profiteren, zij waren al meer bezig met het consolideren van hun voorsprong en kwamen niet meer zo gezwind uit hun egelstelling.
  Het was uiteindelijk Johan P zelf die ervoor zorgde dat Oplinter opnieuw de neus aan het venster kwam steken. Na goed inschuiven kon hij Patrick P de vrije baan geven. Diens voorzet belande bij Bruno VP maar het schot werd gemist. Even later vond Patrick P opnieuw Bruno VP aan de tweede paal. Met een geweldige snoekduik kopte die de bal richting doel maar de goalie redde opnieuw.
  Oplinter hield nu opnieuw goed de druk op de ketel met om de paar minuten een goeie kans maar o.a. Patrick P en Ignaas D. konden niet besluiten. Op het halfuur kwamen de bezoekers dan toch nog eens door. Een snelle uitbraak noopte Geert P tot het hanteren van de noodrem. Hij deed het letterlijk want hij trok de doorgebroken spits aan de arm tegen de grond, een terechte vrije schop was het gevolg. Deze standaard situatie deed het doelhout weer trillen want de vrije trap spatte uiteen op de paal.
  Het geschrokken Oplinter bleef toch opnieuw met de moed der wanhoop naar voren trekken maar de echt goeie kansen werden schaarser naarmate er steeds minder met overleg werd aangevallen. De beste mogelijkheden waren er nog voor Patrick P die na een wandeling langs de doellijn maar ternauwernood van een tweede doelpunt gehouden kon worden. Ook Bruno VP en in extremisch nog een zeer gevaarlijke poging van de ingeschoven Stefan B. konden de bordjes niet in evenwicht brengen.
  Uiteindelijk kon Etienne R niet anders dan de wedstrijd af te fluiten en moest Oplinter onverdiend met een nederlaag het veld verlaten. Een stevige Waalse afweergordel en uitmuntende doelman graaiden de drie punten mee naar Wallonië. Toch een dikke pluim voor de Oplinterse noodploeg die met opgeheven hoofd de nacht kon induiken.

  Volgende week:

  Volgende vrijdag staat de wedstrijd van de herkansing op het programma. Opnieuw geven we Crossing Vissenaken partij. Ditmaal op verplaatsing. Hopelijk zijn we weer voltallig zodat we als het nodig is een halve ploeg kunnen afstaan aan onze Vissenakense buren.
  Laat ons toch maar hopen dat dit niet nodig zal zijn zodat we nog eens een echte derby met voldoende spankracht kunnen spelen.

  Tot volgende week!

  Opstelling:

  Bart Maes, Stefan Blockx, Kevin Rappe, Geert Paulussen, Michael Dansaert, Ignaas Dewolfs, Dominique Weenen, David Bex, Bruno Vanparijs, Gert Timmermans (55’ Johan Paulussen),  Patrick Pitschon.

  Doelpunten:

  Patrick Pitschon: 1




  Overwegend balbezit voor Oplinter, let ook op de lopende flanken...


  Gert T kon toen nog uit een ander vaatje tappen...


  In de verte onze nieuwe scorende spits Patrick P.


  Ervaring op het middenveld, Dominique W. zag dat het goed was...


  ...en gooide zich weer vol overgave in de strijd.


  De bezoekende doelman na alweer een miraculeuze redding...


  De dubbele afweergordel van Orp


  Ignaas D. uit na de wedstrijd zijn ontgoocheling op z'n eigen manier...

  12-04-2010 om 22:16 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!