Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  06-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDEROPSTANDING OPLINTER SLECHTS HALF BELOOND.

  Vooraf:

  Belangrijke extra sportieve info vooraf aan deze wedstrijd want net voor de aftrap bereikte ons het bericht dat onze topscorer Stefan P ook naast het veld weet te scoren want net vandaag was hij voor de eerste maal vader geworden. We wensen dan ook namens al de spelers, het bestuur en supporters en sympathisanten het jonge paar Kathleen en Stefan alle geluk toe met hun Paas dochter Cara! Het gevolg was wel dat we de wedstrijd moesten spelen zonder het trio Paulussen aangezien ze alle drie een handje dienden vast te houden.

  De wedstrijd van vorige vrijdag was er dus eentje tegen de een selectie van STVV supporters: FC Grankanaria. Deze nieuwelingen in het veteranen circuit worden natuurlijk gedreven door de verrassende resultaten van hun moederclub en waren dus zeker niet te onderschatten. Onze ruime kern was echter uitgebreid genoeg om er weer een strijdvaardig team uit te destilleren ook zonder de broerkes P. Onze mannen hadden ook nog iets recht te zetten na de lamentabele prestatie in vorige wedstrijd, alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een mooie voetbalavond.
  Als kers op de taart was er naast ons eigen legioen supporters ook een zeer grote delegatie uit St-Truiden afgezakt waardoor de kantine weer een avondje op volle toeren kon draaien.

  Eerste helft:

  Tactische was het een beetje schuiven gezien de afwezigen. Misschien wel de belangrijkste afwezige was onze in bloedvorm verkerende doelman Dave “madman” B. die wegens wat naweeën van zijn arbeidsongeval van vorig jaar een tijdje buiten strijd zal zijn. Ook Geert E ontbrak wegens (après?) ski verlof en David B was ziek uitgevallen. Niet getreurd echter want onze selectieheer toverde weer een bank met vier al dan niet beloftevolle spelers uit zijn mouw.
  In doel nam Tom RGO plaats, een jonge RGO veldspeler die nu eens zijn geluk kwam beproeven in doel. In het aanvallend compartiment mocht Patrick P. de jonge vader Stefan P. doen vergeten en centraal kwam Arie B aan de aftrap.
  Het fluitsignaal van Etienne R. was nog niet uitgestorven of onze jongens trokken al naar voren om de koe meteen bij de horens te vatten. Met vinnig en snel spel konden ze al gauw de slappe match van tegen Landen uit de benen spelen maar concreet doelgevaar zat er niet in. Ook Grankanaria deed goed mee maar zij kwamen niet in de buurt van onze 16 meter. Het spel kwam gaande weg in evenwicht en speelde zich vooral op het middenveld af, de beide doelmannen mochten werkloos toekijken. Na 7’ bereikte de kanaries toch eens de achterlijn, de voorzet kon ongehinderd verstuurd worden en de Schotse huurling van FC. G mocht vrij inkoppen. Onze Tom was na eerst werkloos geweest te zijn meteen ook kansloos: 0-1
  Het Oplinterse antwoord liet een paar minuten op zich wachten maar dan plots een bijzonder fraaie aanval die begon bij Arie B die Bruno VP op snelheid(!) wegstuurde op links. Zijn strakke voorzet werd door Patrick P in één tijd op de slof genomen maar het schot scheerde rakelings over. De wedstrijd was nu echt opengebroken en werd een fraai kijkstuk met doelkansen langs beide kansen, zo was er o.a. een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Bruno VP. Op het kwartier kwam Oplinter er opnieuw zeer snel uit. Arie B zorgde weer voor de omschakeling en stuurde zo Patrick P weg. De snelle dribbels van Patrick zette maar liefst 3 kanaries in de wind waarna hij koelbloedig de bal in het mandje kon leggen. Weerom een hoogstaande Oplinterse aanval ditmaal beloond met de 1-1.
  Onmiddellijk na de gelijkmaker ging Oplinter door op zijn elan. Patrick P en Bruno VP konden gelijk op doel afstormen. Bruno VP (iets eerder op de bal) kon besluiten maar met een knieslag van de bezoekende doelman werd de inzet gekeerd. Even later had Dominique W. nog pech toen hij de bal al inglijdend over doel werkte.
  De wedstrijd verloor gaande weg niets van zijn intensiteit. Beide ploegen speelden met open vizier en de supporters genoten met volle teugen.
  Stilaan kwam de rust toch in zicht maar Oplinter wou absoluut met een voorsprong de kleedkamers in. Wim B stuurde dan maar opnieuw Patrick P en Bruno VP randje buitenspel op weg naar doel. Ditmaal was Patrick P. als eerste op de bal die hij dan vervolgens mooi rond de doelman krulde: 2-1, Oplinter verdiend op voorsprong en de afwezigheid van Stefan P. was plots vergeten.
  Dit was natuurlijk niet naar de zin van de mannen uit St-Truiden, meteen na de spelhervatting rukte ze op naar voren en na een snedige aanval deden ze met een strakke knal de dwarsligger boven Tom gevaarlijk trillen. Onze veteranen kwamen hier goed weg en mochten toch met een doelpuntje bonus gaan rusten.

  Tweede helft:

  Tijdens de rust vier wissels: Wim A werd vervangen door Pol C, Stefan B door Ignaas D, Arie B door Michael D en Kevin R, tenslotte, door Eddy R.
  Heel wat nieuwe namen dus maar in de eerste minuut toch al meteen een kansje toen Patrick P. met een strak schot de bezoekende doelman even op de proef stelde.
  Grankanaria opende nog beter want na een hoekschop in de tweede minuut kon opnieuw het Schotse nummer 11 vrijstaand binnenkoppen: 2-2, tweemaal dezelfde verdedigende fout en dus twee vermijdbare tegengoals. Had hier de gestalte van de afwezige Geert P en Geert E geen oplossing kunnen voor bieden?
  Onze paars-witten hadden weer even tijd nodig om te bekomen maar namen dan de wedstrijd opnieuw in handen. Eddy R kwam een voet te kort toen hij de bal probeerde binnen te schuiven na een lang uitgesponnen Oplinterse aanval, een paar minuten later vloog een schot van Ignaas D voorlangs. Oplinter hield de druk op de ketel met Patrick P vaak in de acties betrokken. Met een fraai hakje bood hij Bruno VP een schietkans aan en even later controleerde hij een voorzet van Bruno VP om zo een derde keer te scoren, helaas had de scheidsrechter voorafgaand handspel gezien en het beperkte protest gaf hem gelijk.
  De match bleef ook in de tweede helft pittig met ook FC G. dat zich niet onbetuigd liet. Ze zagen onder meer nog een bal overvliegen en hadden ook nog een gevaarlijke uitbraak in petto na onoordeelkundig inschuiven van de Oplinterse verdediging. De vrijgelaten spits werkte echter overhaast af en de bal vloog naast.
  Onze veteranen bleven nu naar voren stormen en de kansen bleven komen. Zo kwam opnieuw Patrick P de 16 meter binnen, hield even in en legde dan terug op Ignaas die opnieuw voorlangs schoot. Direct afspelen naar Bruno VP was hier wellicht de betere optie geweest. De laatste 10’ waren nu ingegaan alsook het slotoffensief van Oplinter. Een scherpe cross van Ignaas D werd in één tijd op de slof genomen door Patrick P maar het schot vloog rakelings over. Ook Bruno VP probeerde nog eens, na afleggen van Ignaas, maar zonder succes.
  Even later wist Oplinter opnieuw te scoren maar ditmaal was er overduidelijk handspel mee gemoeid. Patrick P. kon zijn hoofd niet meer tegen de bal krijgen en rekende dus maar op de”hand van God” maar de klaar kijkende Etienne R had het goed doorzien en keurde terecht af.
  Kans na kans dus en de bezoekers geraakten niet meer uit de omknelling, de bal wou er echter niet meer in. Ook een ultieme reuzenkans via Patrick P miste op een haar na het doel toen die nog nipt kon afgeblokt worden.

  2-2 dus de eindstand van een wedstrijd waar er voor onze jongens meer had ingezeten (3 afgekeurde doelpunten!!). Het was echter een open, snelle en spannende partij waarbij de supporters uit beide kampen uiteindelijk tevreden konden mee zijn. Nog wat extra trainen op afwerking deze week en het komt allemaal goed!

  Volgende week:

  Volgende vrijdag gaan we weer de communautaire toer op wanneer onze Waalse vrienden van R.F.C. Orp-Noduwez op bezoek komen. Deze klassiek zeer sterke tegenstander zullen we moeten bekampen met opnieuw heel wat afwezigen want velen gaan het grote Paars-Wit vrijdag aanmoedigen tegen STVV. Zo missen we al zeker Marnix R., Eddy R en Pol C. Voorts is Geert E nog niet terug van zijn ski trip en Dave B is nog geblesseerd (evenals nog steeds Johan P en B). Gelukkig verwachten we minstens 2 van de 3 Paulussen terug zodat we met het volste vertrouwen de uitdaging kunnen aangaan.

  Tot vrijdag aan de Dalweg!!!!

  Opstelling:

  Tom RGO, Pascal Vandevelde, Marnix Reniers, Wim Allard (Pol Chaltin), Stefan Blockx (’35 Ignaas Dewolfs), Arie Bronckaerts (35’ Michael Dansaert), Wim Boffé, Kevin Rappe (35’ Eddy Roosen), Dominique Weenen, Bruno Vanparijs,  Patrick Pitschon.

  Doelpunten:

  Patrick Pitschon: 2
  Concentratie bij Wim A. Zijn Jennie kijkt toe en hij weet het!


  Heel veel beweging op het veld, niet altijd evident voor veteranen...


  Nog eens Wim A. die zich nu wel geviseerd voelt door de fotograaf...


  Af en toe mag er ook eens gewandeld worden...
  Dominique W. wendt hier al zijn ervaring aan om de bal te bezweren...


  De ingevallen Ignaas D kijkt toe vanop zijn rechter flank...


  Bruno VP met een klein eerbetoon aan de pasgeboren Cara Paulussen...


  Onze gelukkige vader van een paar weken geleden, aan de wallen te zien slaapt kleine Evelyn nog niet echt door...

  06-04-2010 om 23:32 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!