Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  15-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VETERANEN OPLINTER MET TWEE GEZICHTEN

   Vooraf:

  Goed nieuws afgelopen vrijdag.! De technische dienst van RGO, meer bepaald Wim Allard, Arie Bronckaerts, Jan Vanparijs en niet in het minst Bart Maes wisten de gevelde verlichtingspalen tijdig terug op te richten zodat de geplande wedstrijd toch kon doorgaan.
  De tegenstander afkomstig uit het verre St-Truiden was het nieuwbakken FC Sparta Bubbels, ontstaan uit de overblijfselen van FC Marenzo en eigenlijk geen veteranenploeg maar meer een café/liefhebbersploeg die op vrijdagavond speelt. De laatste wedstrijduitslag die nog in de archieven is terug gevonden leerde ons dat FC S Bubbels een haalbare kaart moest zijn aangezien toen (2 jaar geleden?) nog met 5-0 gewonnen werd aan de Dalweg.
  Naast de gekende afwezigen moesten we afgelopen vrijdag ook Dominique W en Geert E. missen. Eén keer per jaar moeten deze jongens, naast hun sportieve, ook hun artistieke ei kunnen leggen meer bepaald in de vorm van hoogstaand populair theater (“toneel” in de volksmond) in de plaatselijke schouwburg (“parochiecentrum” in de volksmond). De kritieken over het gespeelde stuk waren alvast lovend en we verwachten ze dus triomferend en gelouterd terug volgende week. Om het gemis van deze acterende spelers op te vangen bond Eddy R. na 6 maanden opnieuw de schoenen aan.

  Eerste helft:

  De wedstrijd werd door beide ploegen rustig aangevat wat ons de tijd gaf om de opstelling eens onder de loep te nemen. Oplinter speelde met de vertrouwde libero Marnix R met dit keer gelegenheid voorstopper Stefan B voor zich. Eddy R nam opnieuw zijn nr. 10 positie op in de spits naast Stefan P. De centrale middenvelders Wim B en Bruno VP werden geflankeerd door twee flyers Geert P en David B. Pascal VDV en Wim A verzorgde de defensie met zoals gewoonlijk het solide sluitstuk en uitblinker van de laatste weken Dave B (hier op een archieffoto)  in doel.  Na een paar minuten waren het de bezoekers die als eerste een schuchtere neus aan het doel kwamen steken, het kopballetje miste echter richting.
  De eerste vlotte actie kwam echter van onze jongens die in de loop van de aanvangsfase gaandeweg de controle over de wedstrijd veroverd hadden. Wim B stuurde plots Stefan P. centraal het straatje in. Onze topscorer had toen nog een lange weg naar doel af te leggen maar met reuze schreden drong hij in geen tijd door tot in het strafschopgebied alwaar hij ijzig kalm de bal onder de Bubbels doelman kon schuiven. Meteen 1-0.
  De geschrokken Bubbels waren even van de wijs maar konden een paar minuten toch ook tegen prikken maar een van vertrouwen bulkende Dave B was zeer attent ver uitgelopen om het dreigend gevaar te ontzetten. Even later moest hij niet ingrijpen toen een goed schot net over vloog.
  De paarshemden controleerde met een dit seizoen nog niet geziene rust de wedstrijd en kwamen regelmatig in de buurt van de Bubbels goalie zonder echt gevaarlijk te zijn. Deze steriele controle werd plots doorbroken door een indrukwekkende inspanning van David B. De voor de gelegenheid rechtsmidden spelende RGO-er stak plots lateraal het veld over om hoog druk te zetten op de bal die hij dan ook wist te veroveren halverwege de linkerflank. Eenmaal in balbezit zette hij zijn inspanning door richting doel en met een stevig gekruist schot kon hij de bezoekers op een 2-0 achterstand zetten.
  Een spectaculair doelpunt dat wel een weinig opwindende periode inluidde want Oplinter dat nu de volledige controle had kwam even niet meer aandringen. De bezoekers konden uiteindelijk toch nog een paar schuchtere pogingen op de mat leggen onder andere een hoekschop gevold door een schot noopte Dave B tot enige aandacht.
  Exact 10’ na de 2-0 en met de rust in zicht ontwaakte Oplinter opnieuw en begon toen zijn weer talrijk opgekomen supporters te verwennen. Het begon na mistasten in de Bubbels defensie waarna David B onze Wim B wist te bereiken maar deze zag zijn listige lob naast waaien. Een paar tellen later noteerde we ook nog een reuze kans voor Bruno VP die rakelings over de kruising mikte na knap samenspel van David, Wim B en Stefan P. Het gevaar kwam nu uitsluitend van onze Veteranen maar opnieuw Wim B kon onvoldoende besluiten na een zoveelste collectieve aanval. Het was wachten tot de allerlaatste minuut om de Bubbels nog eens in actie te zien maar Dave B kon tijdig klemmen.

  Tweede helft:

  Na de beste eerste helft sinds lang bulkten onze jongens van vertrouwen tijdens de rust. “In de pocket” en “rustig uitspelen” waren een aantal uitspraken die de reporter wist op te tekenen. Eddy R. gaf zichzelf en Pascal VDV rust ten voordele van Pol Chaltin en Bart Maes die voor de gelegenheid nog extra aangemoedigd werd door zijn hoogzwanger vrouwtje. Met veel pret en vertrouwen werd de tweede periode aangevat maar luttele seconden na de aftrap verstomde het plezier toen de bezoekende spits randje buitenspel mocht doorgaan en Dave op de korrel nemen die geen verhaal had tegen het gestrekte schot: 2-1, even slikken.
  Onze paars-witte helden waren danig geschrokken en begonnen van slag op slinger te knoeien met de bal. Dit geklungel stond plots ver af van het van vertrouwen bulkende spel uit de eerste helft en kende een hoogtepunt nog geen 10’ ver in de tweede helft toen Marnix R. ondanks al zijn ervaring de bal onoordeelkundig terugspeelde op Dave. Onze doelman kreeg de “terugspeelbal” echter niet uit de kruising geranseld en meteen was alles te herdoen: 2-2
  Oplinter zakte nu als een pudding in elkaar maar toch versierde Stefan P nog een kansje echter zonder gevolg.
  Het was nu al Sparta Bubbels wat de klok sloeg met onder andere een stevig schot dat op de paal uiteen spatte en de rebound die enkel door een beresterke Dave gekeerd kon worden.
  Een kwartier ver waren we dan nog maar toen de Truienaars konden profiteren van de door een blessure gevelde Wim A. De aangetrapte verdediger kreeg de fout niet mee en Bubbels aarzelde niet om de voorsprong binnen te tikken: 2-3, totale ontreddering achterin!!
  Het volgende kwartier was er één van pompen of verzuipen voor onze jongens vooral achterin hadden ze het moeilijk gezien het grote verschil in gemiddelde leeftijd  met de verjongde aanval van Sparta Bubbels.
  Langs de zijlijn was het knarsetanden door de aanblik van dit ondermaatse spel. Ook het spel van de bezoekers stelt, ondanks de talrijke kansen, niet veel voor.
  Pas met de slotfase in zicht begon het karakter van onze helden zoals zo vaak toch weer naar boven te komen. Alles werd naar voren gestuurd maar zonder veel overleg. Het was uiteindelijk Bruno VP die de laatste strohalm greep en een afgeweerde bal met een mooie omhaal opnieuw over de verdediging kon heffen. Een anticiperende Stefan P wist ondanks fel protest door de buitenspelval te glippen en schudde de frustratie van zich af door de bal met volle kracht voorbij de doelman te poeieren: 3-3 gelijk en de eer gered.
  Nu was het nog zaak om de laatste minuten vol te maken maar veel problemen waren er niet meer tot uiteindelijk Etienne R de wedstrijd affloot.

  Wederom een wedstrijd met twee gezichten dus maar we onthouden vooral de sterke eerste helft, die toch aantoont dat het vormpeil stijgende is, en de op het nippertje ontlopen blamage.

  In de vroege ochtend na de wedstrijd bereikte ons dan ook nog het bericht dat Bart Maes tijdens de derde helft voor de derde keer vader geworden was. De wedstrijd had blijkbaar één en ander losgemaakt bij zijn Maaike en om 04u00 is dan de flinke spruit Eveline ter wereld gekomen. We hebben er weer een supporter bij!

  PROFICIAT AAN DE KERSVERSE OUDERS MAAIKE EN BART vanwege het ganse veteranen team, technische staf en supporters!!!!!!!!!!!

  Volgende week:

  Volgende week kunnen we opnieuw thuis aan de slag in een regelrecht derby tegen Crossing Vissenaken. Deze relatief nieuwe veteranenploeg staat voor het eerst op de kalender en is voor ons dus een onbeschreven blad. Vele Vissenakense spelers zijn echter oude bekenden die samen met onze jongens een verleden hebben in het provinciale voetbal. Het belooft dus weer een boeiende, niet te missen voetbalavond te worden.

  Opstelling:

  Dave Butiens, Marnix Reniers, Pascal Vandevelde (35' Pol Chaltin), Wim Allard, Stefan Blockx, David Bex, Geert Paulussen, Wim Boffé, Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen, Eddy Roosen (35' Bart Maes).

  Doelpunten:

  Stefan Paulussen: 2
  Davis Bex: 1
  De verlichting was tijdig hersteld, helaas nog niet voldoende voor mijn kodak.


  Inderdaad, Sparta Bubbels. Ik verzin dit niet...


  Rustige controle...


  Einde eerste helft, makkie...


  Toen konden we nog lachen...


  Een verbijsterde Oplinterse Joker bij het aanschouwen van het spel in de tweede helft...


  De ontreddering is af te lezen op de gezichten...

  15-03-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!