Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  28-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE OVERWINNING NA WINTERSLAAP

  Vooraf:

  Vrijdagavond 26 februari, een gure uitloper van het winterweer zorgde voor kille, winderige en vooral natte omstandigheden maar de Oplinterse veteranen hadden eindelijk genoeg van de wekenlange tergende inactiviteit. In menig huisgezin moesten de vrouwen aan de haard opnieuw afscheid nemen van hun geliefden die onverschrokken de strijd met de weergoden en een ploeg uit het Limburgse aan gingen gaan.
  Bautershoven,  zo was de naam van de eerste tegenstander van de met vertraging op gang geschoten eerste seizoenshelft 2010. Een gekende tegenstander waar in het verleden al een aantal successen tegen geboekt waren. Ondanks dit gegeven hadden onze Bautershovense vrienden de tegenstand toch onderschat want ze traden aan met een team van slechts 10 spelers.
  De thuisploeg had ook nog te kampen met een paar afzeggers en gekwetsten maar kon toch een stevig 11-tal opstellen met nog twee in extremisch aan de kern toegevoegde wisselspellers.

  Ons veld aan de Dalweg zag er bijzonder groen uit en bleek uitstekend bespeelbaar. De dure veldverwarming en drainage hadden hun werk blijkbaar goed gedaan. De trouwe supporters waren ook weer lijfelijk aanwezig zodat Etienne R. de wedstrijd na enige vertraging op gang kon fluiten

  Eerste helft:

  Met een onuitgegeven elftal werd de wedstrijd aangevat. Door de blessure van Johan P mocht Wim B centraal de dienst uit maken samen met de (oude) ervaren rot Dominique W. In de aanval werd topscorer Stefan P. gekoppeld aan Stefan B.
  Na een paar minuten was het al duidelijk dat onze jongens toch nog niet helemaal uit de winterslaap ontwaakt waren. Er werd traag en bewegingsloos gevoetbald waardoor de bezoekers de kans kregen om in hun spel te komen. Gedreven door de rugwind konden ze regelmatig hun vinnige spits wegsturen zodat de voor één keer statige verdedigers van Oplinter maar geen vat kregen op hun tegenstander.
  Toch was het Oplinter dat de eerste kans kreeg dankzij Geert P. die na een stevige rush op rechts de glibberige bal nipt langs de verkeerde kant van de eerste paal deed belanden. De Limburgers waren niet onder de indruk en stuurde meteen weer hun aalvlugge aanvaller op weg naar onze Dave. Onze eerste doelman had blijkbaar niet stilgezeten onder de winterstop en stond meteen paraat om met een prachtige parade de tegenstander te beletten om de score te openen.

  Ondertussen waren we al bijna een kwartier ver en de ganse Oplinterse ploeg probeerde vooral om het veld te sparen want de meerderheid stond al de ganse tijd stil. Het gevolg was natuurlijk gigantisch veel balverlies en de verloren ballen werden meteen naar voren gekeild alwaar de eenmansvoorhoede van Bautershoven naar hartelust mocht dollen met de bijna weerloze verdedigers. De bezoekers hadden uiteindelijk een niet gefloten overtreding op Wim A. nodig om de score te openen. Bij de zoveelste verre bal werd hij in de rug gepord waardoor hij onder de bal doorging en zijn rechtstreekse tegenstander vrij kon oprukken. De bal belande zo bij de diepste spits die niet aarzelde en meteen op doel vlamde. Deze keer had Dave geen verhaal en voor de eerste keer dit jaar waren we op achtervolgen aangewezen: 0-1.

  Gemor van op de tribunes, alwaar onze kritische supporters schuilden, was ons deel. Het was duidelijk dat de Oplinterse beren uit een ander vaatje moesten beginnen te tappen. Onder impuls van de alweer hard wroetende Dominique W werd 5’ na het openingsdoelpunt nog eens een Oplinterse aanval opgezet. Hij stuurde Bruno VP op diens linkerflank het straatje in zodat onze jongeling op snelheid alleen het strafschopgebied kon binnendringen. Eens zover geraakt schoot Bruno ook nog onhoudbaar onder de doelman binnen: 1-1, op dat moment gevleid.

  De gelijkmaker haalde toch meteen de angel uit de Limburgse dreiging, ze begonnen minder direct te spelen en Oplinter won nu ook af en toe een duel. Daarenboven had de Bautershovense spits zich ook nog bezeerd tijdens een zoveelste spurt en kon daardoor niet meer dezelfde dreiging opleggen als in het begin van de wedstrijd. Oplinter trok het laken naar zich toe maar meer dan één goeie kans na de gelijkmaker zat er de eerste helft niet in. Het was topschutter Stefan P die nog een goeie actie uit de benen kon schudden maar de bal miste uiteindelijk het doel.

  Einde van een al bij al ontgoochelende eerste helft waarin vooral de slagkracht van Bautershoven en de onmacht van Oplinter onze trainersstaf tot enige bezinning verplichte.

  Tweede helft:

  Voor de tweede helft ruimde Johan B. plaats voor Michael D. De nr 14 is nog lang niet 100% na zijn slepende blessure, verschillende geneesheer/specialisten twijfelen zelfs of hij ooit nog pijn vrij kan spelen vandaar dat uit voorzorg de voetbalactiviteiten slechts mondjesmaat hervat kunnen worden. Onze tweede wisselspeler Bart M. was zelfs voor de tweede helft te laat dus moest de ook al geblesseerde Geert P nog een paar minuten vol maken.

  Wim B werd naar achter gehaald om de leemte van zijn broer op te vullen terwijl de jonge Michael D. op het middenveld voor wat meer creativiteit moest zorgen zodat het Oplinterse spel meer naar voren begon te neigen. Het was een plezier om te zien hoe deze snaak zijn ogen en oren goed de kost gaf tussen al die ervaren spelers om zo zelf zijn eigen spel nog te kunnen verbeteren.
  Na wat zoeken en tasten was het na 5’ toch weer Stefan P die een collectief opgezette aanval moest trachten af te ronden. Andermaal mikte hij de bal nipt naast het doelhout.
  Deze opflakkering kreeg helaas niet meteen een vervolg zodat de wedstrijd rustig voorkabbelde en voor weinig animositeit zorgde bij de supporterschare.
  Wel bemoedigend was de steeds toenemende dominantie van de thuisploeg die ondanks een moeilijke voorbereiding nu toch meer en meer de fysieke bovenhand kreeg. Af en toe resulteerde dit nog eens in een goeie mogelijkheid zoals toen Stefan P. een prima voorzet tot bij Dominique W. kreeg maar ook zijn vizier stond uit den haak en de bal vloog over.

  Halfweg de rustig kabbelende tweede periode plots toch wat opschudding toen de bezoekende doelman een toch wel duidelijke terugspeelbal opraapte. Onze wedstrijdleider Etienne R. had in het tussenseizoen duidelijk de bondsreglementen terug wat opgefrist en kon niet anders dan aan de thuisploeg een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied toekennen.
  Michael D. vatte post achter de bal maar kon de vrije trap niet omzetten.

  Deze opflakkering bracht plots wel weer wat vuur in het spel van de paars-witten en Bautershoven begon nu echt wel te kreunen onder de Oplinterse druk. Een dolle 10’ leverde plots heel wat mogelijkheden op met Michael D in de hoofdrol. Eerst wist hij Stefan B. met een goeie pas af te zonderen en deze oude vos toonde meteen dat hij zijn streken nog niet verleerd had en knalde de bal onhoudbaar voorbij de keeper:2-1. Weinige minuten later deed Michael zijn kunstje nog eens over maar nu stond Stefan P aan de ontvangende kant en ook onze topschutter 2009 wist zijn doelpuntje mee te pikken, meteen zijn eerste goal in een hopelijk lange reeks voor 2010: 3-1 dus en boeken toe voor Bautershoven.
  In de slotfase konden de rood-zwarte Limburgers toch nog eens komen opzetten. Hun doelpoging werd echter knap gepareerd door een immer geconcentreerde Dave B.
  Oplinter speelde de wedstrijd rustig uit en zag ook nog Wim A. met krampjes uitvallen, gelukkig zonder gevolgen voor de volgende wedstrijd. De vervangers waren opgebruikt en ook Yvan W. was al proper gewassen zodat de wedstrijd met 10 Oplinterse veteranen werd volgemaakt.

  Al bij al een verdiende Oplinterse zege na de veel te lange winterstop. Positief is ook dat de ganse ploeg nog een ruime tot zeer ruime groeimarge te goed heeft, dat belooft niets dan goed voor het vervolg van het seizoen.

  Tot slot toch nog eens iemand in de bloemetjes zetten:
  Marnix R onze trouwe libero is recent weer wat minder jong geworden en tracteerde ons in de kleedkamer met een frisse pint.
  Marnix, proficiat vanwege de Veteranen Oplinter, de technische staf en alle trouwe fans

  Volgende week:

  Volgende week trekken we naar het Leuvense alwaar de kanaries uit Kessel-lo ons  partij gaan geven. Deze ploeg staat steeds garant voor de nodige inzet en sportiviteit, kortom waarden die onze jongens ook hoog in het vaandel dragen. Vorig jaar vonden er twee onderlinge confrontaties plaats, de wedstrijd op verplaatsing (06/02/2009) ging verloren met 2-1 maar in de laatste wedstrijd voor het zomer reces werd er in een zinderende wedstrijd met ook 2-1 revanche genomen.

  Lees de verslagjes er nog maar eens op na op de links onderaan dit bericht:

  Tot volgende week!

  Opstelling:

  Dave Butiens, Marnix Reniers, Johan Boffé (35' Michael Danssaert), Pascal Vandevelde, Wim Allard, Geert Paulussen (40' Bart Maes),  Wim Boffé, Dominique Weenen, Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen, Stefan Blockx.

  Doelpunten:

  Bruno Vanparijs: 1
  Stefan Blockx: 1
  Stefan Paulussen: 1


  De groene grasmat had de winter ellende goed doorstaan.


  Dave B. zoals hij het graag heeft, de bal binnen zijn bereik.


  De bezoekers moesten ook af en toe op adem komen.


  Veel ruimte tussen de lijnen...


  Teveel middenveldspel en te weinig doelkansen...


  Autoritair: Etienne R


  Wim A uitblazend na alweer een puike partij.

  Bijlagen:
  http://www.bloggen.be/veteranenoplinter/archief.php?startdatum=1233529200&stopdatum=1234134000   
  http://www.bloggen.be/veteranenoplinter/archief.php?startdatum=1250460000&stopdatum=1251064800   

  28-02-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:Wedstrijdverslagen
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!