Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  15-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAK BETEKOM BEHAALT TROOSTELOOS GELIJKSPEL

   

  Vooraf:

  Vorige vrijdag stond de laatste wedstrijd van het verplaatsings-drieluik op het programma. Bestemming was Betekom, de Begijnendijkse deelgemeente in de Zuider Kempen aan de oevers van de Demer. We werden verwacht in het sportcentrum “De Tumkens” waar een groot veld met prima verlichting op ons lag te wachten.
  De verwachtingen voor deze match waren hooggespannen gezien het laatste onderlinge duel van 9 oct. jongstleden. Toen zagen de toeschouwers een waar spektakel met een resem aan doelkansen maar zonder winnaar. Oplinter was vastberaden om de prestatie minstens te herhalen zo niet te overtreffen. Dit moest dan wel gebeuren zonder de snelheid van Kevin R,  de doeltreffendheid van Johan S en Gert T en de autoriteut van Marnix R.. Johan B en Eddy R bevolkten de ziekenboeg. Ter compensatie waren Johan P en Stefan B terug van de partij.

  Eerste helft:

  In prima omstandigheden en met voor de tijd van het jaar aangename temperaturen werd de wedstrijd om 20u05 op gang gefloten. Beide ploegen waren toch wat terughoudender dan een maand geleden en in plaats van met een aantal stevige doelkansen begon de wedstrijd met een 10 minuten durende studieronde. Enkel een Oplinterse hoekschop en een schotje van Etienne R waren het vermelden waard. Stilaan begon Oplinter toch het meeste balbezit op te eisen en de beste combinaties op de mat te leggen met de eerste echte kans voor Geert P tot gevolg. Hij raapte de afvallende bal na een hoekschop op maar zijn krachtig schot werd gekraakt. We waren al een kwartier ver vooraleer Betekom zijn neus aan het venster van Dave kwam steken. Het was wel meteen alle hens aan dek want onze veteranen werden even uit verband gespeeld en de Betekomse spits miste, met een poging nipt naast de paal, maar net zijn doel.
  Hierop herstelde Oplinter de orde met opnieuw Wim B in de rol van libero. Het voetbal werd er wel niet echt beter op maar er kwamen toch hier en daar kleine kansjes voor Oplinter. De twee Stefannen konden niet voldoende besluiten en Bruno VP kreeg zijn doelpoging niet binnen het kader. Ondanks het weinig verheffende spel van Oplinter kwam Betekom helemaal niet meer in het stuk voor, het Oplinterse strafschopgebied konden ze enkel van ver bewonderen.
  Paars-Wit was de enige ploeg met echte aanvallende intenties en dat resulteerde op de 25’ in de beste kans. Er werd een mooie combinatie opgezet tussen Bruno VP, Dominique W en Stefan P. Deze laatste kon de bal met een stevig schuin schot tegen de netten trappen maar werd afgevlagd door de denkbeeldige lijnrechter. Enige discussie ontstond over het al dan niet terecht afvlaggen maar de scheid was onvermurwbaar hoewel Stefan P (nu nog steeds trouwens) bij en hoog en laag bleef beweren dat het doelpunt reglementair was.
  Betekom was na deze waarschuwing nog steeds niet bij machte om iets terug te doen en even later was het opnieuw Stefan P die met een nummertje op rechts ditmaal Dominique W kan bereiken aan de rand van de 16m. Dominique was echter te overhaast in zijn controle waardoor hij de bal uiteindelijk huizenhoog over trapte.
  Met de rust in zicht kwam Betekom toch nog even opzetten maar door het betere plukwerk wist de tot dan toe werkloze Dave B. de lont al snel uit het kruitvat te trekken. Door dit kortstondig opschuiven van de thuisploeg wist Oplinter meteen een snedige counter te lanceren. De mee opgerukte Geert P. kon echter geen kracht in zijn doelpoging leggen en weg kans.
  In de laatste speelminuten bloedde de wedstrijd volledig dood enkel een paar overtredingen van gefrustreerde Betekommers zorgden nog voor wat animo en met nog een laatste half kansje voor Bruno VP werd er afgefloten voor rust. Geen goede match tot dusver met Oplinter die als enige ploeg er toch nog het beste van probeert te maken. De vraag is of Betekom geen verstoppertje speelt en pas in de tweede helft al zijn duivels zal ontbinden.

  Tweede helft:

  Tijdens de pauze ruimen Wim A en Stefan B na een verdienstelijke wedstrijd plaats voor Pascal VdV en Pol C.
  Betekom lijkt iets gretiger uit de kleedkamers te komen en neemt meteen Dave op de korrel. Het krachtige afstandschot kan hem echter niet verontrusten. Tot daar de goede bedoelingen van Betekom en Oplinter nam opnieuw de match in handen. Het spel werd wel niet beter dan in de eerste periode en het steriele overwicht van Oplinter was bezaaid met slechte passes en misverstanden. We waren al 10 minuten ver toen Oplinter eindelijk een paar voldragen acties in elkaar kon timmeren. Na een gemiste Betekomse interceptie werd Bruno VP goed weggestuurd, zijn voorzet kon echter geen paars-wit hoofd bereiken. Even later legden onze veteranen een knappe collectieve aanval op de mat, de bal ging vlot van voet tot voet en uiteindelijk kon Stefan P de bal voorbrengen, Dominique W kwam goed voor zijn man maar mikte de kopkans nipt naast de paal buiten. Helaas viel het tempo hierna weer even weg en was het wachten op een impuls van Pascal VdV die zijn troepen vooruit stuwde. Stefan P werd in stelling gebracht maar schampte alweer zijn schot.
  Op de bank werd de wedstrijd door de technische staf met lede ogen aanschouwd. Dit Betekom was van een snelle en stevige ploeg met potige verdedigers, technisch begaafde middenvelders en opportunistische aanvallers verworden tot een ploeg van bonkige, hoekige traag spelende statische voetballers. Oplinter was de enige ploeg die gekomen was om te voetballen maar kon door de apathische tegenstander niet in zijn spel komen.
  Het werd zelfs zo erg dat langs de lijn Yvan W. zich spontaan begon op te warmen. De klok gaf nog goed 5 minuten aan, “money time” dus, toen Yvan W ingebracht werd voor Etienne R. Op de voor hem ongewone rechterflank kon hij met zijn jeugdig enthousiasme echter het tij niet meteen keren en in een poging om een aanval te lanceren fusilleerde hij zijn eigen, onschuldige, technische staf op de bank. Er vielen gelukkig geen gewonden en het spel kon gauw hervat worden. Oplinter bleef goede wil tonen maar er kwamen geen voldragen aanvallen meer uit voort. De slechte passes en verkeerde beslissingen bleven de bovenhand hebben maar het was alleszins toch nog veel beter dan wat de thuisploeg ervan bakte. De enige lichtpunten bij Betekom waren de vier pylonen die het veld verlichten.

  Zo eindigde de wedstrijd in een troosteloze 0-0 en zag Oplinter zijn tomeloze inzet niet beloond. Een match om snel te vergeten dus wat niet zo een probleem zal zijn gezien de gezegende leeftijd van de beide veteranenploegen.

  Volgende week:

  Eindelijk komen we dus weer thuis na onze wekenlange omzwervingen en kunnen we vrouw en kinderen weer in de armen sluiten.
  Ditmaal nemen we het op tegen onze tegenstander van de eerste wedstrijd van deze jaarhelft: Kersbeek.
  Na de smadelijke nederlaag van toen zijn we verplicht om een en ander recht te zetten. Zet jullie dus maar schrap voor alweer een spetterende thuiswedstrijd.

  Tot dan!!!

  Opstelling:

  Dave Butiens, Wim Boffé, Geert Everaert, Wim A (35’ Pascal Vandevelde), Geert Paulussen, Etienne Ruytinx ( 60’ Yvan Willems), Bruno Vanparijs, Dominique Weenen, Johan Paulussen, Stefan Paulussen, Stefan Blockx (35’ Pol Chaltin).

  Doelpunten:

  ///  vreemd...

  Betekom doet geen moeite om mee te doen...

  Ze stonden erbij en keken ernaar...

  De technische staf kijkt gelaten toe...

   

  Stefan P met een van zijn goeie kansen...

  Bruno VP voelt de bui al hangen...

  15-11-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STERK OPLINTER MIST NIPT DE BEKER

  Vooraf:

  Vorige vrijdag stond onze verste verplaatsing op het programma. De bestemming was het verre Millen (Riemst) achter Tongeren. De 70 km werden vlot verteerd en vroeger dan verwacht hadden we onze bestemming bereikt, zelfs nog nog voor de Millenaars. De vroege aankomst betekende een uitgebreide opwarming wat voor veteranen alleen maar goed kan zijn. Niet meegereisd waren Johan P, pascal VdV, Stefan B, revelatie van de jongste weken Johan S en onze voorzitter. Allen hadden ze andere verplichtingen of een acute aanval van wagenziekte. Johan B was nog geblesseerd maar toch meegereisd. De laatste berichten zijn dat hij volop aan zijn conditionele achterstand aan het werken is maar dat het mogelijk niets meer voor dit jaar zou zijn om dan sterker dan ooit na nieuwjaar terug te komen. We zullen zien!
  Voor de aftrap stond ons nog een verrassing te wachten. Het bleek dat Millen naast Oplinter nog twee andere ploegen had uitgenodigd met de bedoeling een mini tornooitje te spelen. Om te beginnen zouden we 35’ spelen tegen Millen zelf. Op het tweede veld stonden Piringen en Vechmaal tegenover elkaar (ik verzin deze namen niet, kijk maar op Google Maps!). De twee winnaars van de eerste 35’ zouden dan in de tweede helft tegen elkaar strijden voor een mooie Limburgse Cup. Als troostprijs waren hot-dogs voorzien na de match

  Eerste helft:

  In de selectie konden we opnieuw Marnix R en Geert E verwelkomen, ook thuis referee Etienne kon nog eens aan de aftrap verschijnen. Met een vertimmerd middenveld werd de wedstrijd geconcentreerd aangevat want onze veteranen waren de sterkte van de tegenstander nog niet vergeten nadat in februari nog 0-0 gelijkgespeeld werd op eigen veld. Onder invloed van een strakke wind die voor Oplinter in het voordeel blies trokken we naar voren. Etienne R probeerde meteen een “Jonathan Legaerke” maar zijn lob dwarrelde ver naast. Millen deed aanvankelijk goed mee en kon een paar keer dreigen vanuit de tweede lijn maar de afstandschoten waren ongevaarlijk voor onze Dave B.
  Na een goeie 5’ kon Oplinter voor de eerste keer echt dreigen, na een lange dubbelpas kon Etienne R Stefan P bereiken die zo de 16 kon binnendringen. Onze jonge veteraan werd daar echter foutief gestuit door de Millense nr 11 en zonder noemenswaardige discussie werd de bal naar de stip verwezen. De koelbloedigste der veteranen (Bruno VP) mocht de strafschop benutten en zo stond het al snel 0-1. Oplinter ging door op zijn elan en het zo sterk gewaande Millen werd teruggedrongen op eigen helft. Onze minuten lange aanhoudende druk resulteerde al gauw in een tweede doelpunt. Wim B en Stefan P zetten de thuisverdedigers onder druk en konden zo de bal veroveren. Wim werd vrijgespeeld en kon quasi ongehinderd binnenknallen: 0-2.
  De fiere Limburgers kwamen hierna nog eens uit hun verdedigende stelling en dwongen Dave meteen tot een fraaie tussenkomst met een hoekschop tot gevolg. De corner leverde niks op voor de thuisploeg, wel voor Oplinter want ze konden de afvallende bal oppikken en zo de tegenaanval lanceren. Met een 3 tegen 2 overmacht leek de 0-3 in de maak, knap verdedigend werk verijdelde echter Gert T’s poging.
  Even later was het opnieuw de beurt aan Stefan P die door Gert T het straatje werd ingestuurd. Zijn poging strandde evenwel in het zijnet. Millen werd overklast over de ganse lijn, alleen het nr. 11 kon door zijn ludieke gedrag voor enige beroering zorgen in de Oplinterse rangen.
  De Oplinterse powerplay verslapte even maar een verre inworp van Geert P bracht weer leven in de brouwerij. Hij kon zijn broer Stefan bereiken die zich doorzette tot aan de achterlijn waar hij gepast teruglegde op zijn spitsbroeder Gert T. Die vondt zijn “torinstinct” nog altijd intact en kon, in twee tijden, de keeper verslagen. 3-0, match gespeeld.
  Het voetbal dat door Oplinter op de mat gelegd werd was niet altijd even oogstrelend maar wel bijzonder efficiënt, Millen kon geen doelgevaar meer creëren en toen 5’ voor tijd de zoveelste lange bal Stefan P. bereikte kon hij op snelheid al zijn belagers uitschakelen en de finale 4-0 tegen de netten werken.
  In de slotfase was er nog een goeie kans voor Gert P, weer op aangeven van Stefan P, ditmaal kon de doelman wel in twee keer redding brengen. Geen doelpunt dus maar het was wel mooi om zien hoe deze toekomstige buren elkaar steeds beter beginnen te vinden.
  Het slotoffensief van Millen deed onze jongens nog even achteruit plooien maar de solide verdediging moest enkel een paar hoekschoppen weggeven. Na 35’ kon Oplinter dus een nieuwe en verdiende overwinning binnenrijven tegen het onherkenbare Millen.
  Ondertussen was op het tweede veld de wedstrijd tussen Pieringen en Vechmaal  geëindigd op een overwinning voor de ploeg met de mooiste naam.

  Tweede helft:

  Na een korte rust kon de “finale” van start gaan. Oplinter begon deze wedstrijd tegen Pieringen met twee nieuwe krachten. Geert E verving Marnix R. en Pol C. kwam Etienne R aflossen. Hierdoor werd Wim B op de libero geposteerd en Geert P schoof een rij vooruit.
  In deze tweede wedstrijd speelde Oplinter in de andere richting zodat zij nu benadeeld werden door de gure wind en daarenboven bleek al gauw dat de nieuwe tegenstander een maatje groter was dan Millen. Een moeilijke wedstrijd in het verschiet dus en Pieringen zette meteen de toon met een eerste goeie aanval die besloten werd met een wegdraaiend, voorlangs vliegend schot. Onze veteranen deden hun uiterste best maar Pieringen bleef aandringen, een mooie kans dus voor onze verdedigers om zich in de kijker te spelen nadat ze de eerste helft zo goed als werkloos waren gebleven. De Pieringers werden in de aanvangsfase goed de toegang tot het strafschop gebied ontzegd. Wim B had als gelegheidslibero de handen vol om de boel te organiseren en op te ruimen. Met succes echter want Pieringen kwam voorlopig niet verder dan een aantal dreigende afstandschoten.
  Het was meer dan 10’ wachten op het eerste doelgevaar van Oplinter, meteen een grote kans want Stefan P penetreerde het vijandig strafschopgebied, zijn doelpoging werd uiteindelijk afgeblocked. Onze mannen kwamen nu meer en meer in de match met nog een mogelijkheid voor Bruno VP die nipt onder een voorzet van Stefan P doorging. Pieringen bleef echter zeer vinnig spelen en het beste van het spel hebben, als antwoord op onze aanvallen stuurden zij hun spits richting doel alwaar die oog in oog met Dave de bal naast trapte. De wind bleef Oplinter parten spelen waardoor het meestal op eigen helft moest knokken voor de bal. In verdedigend opzicht waren het  vooral Wim B, Wim A en niet te vergeten Pol C die zich voordurend moesten onderscheiden om de Limburgse aanval lam te leggen. Ook de middenvelders bleven strijden tegen de sterke tegenstand en af en toe konden ze toch Stefan P en Gert T bereiken. Zo kwam er nog een goeie kans voor Stefan maar in het heetst van de strijd zag hij Geert P niet die volledig vrij in de gapende doelmond stond. De hierop volgende hoekschop vloog tot bij Geert E. die, met risico op een gecompliceerde spierscheur, de bal in een tijd op doel probeerde te schieten. Gelukkig voor hem en zijn hamstring miste hij de bal!
  Naarmate het einde van de wedstrijd in zich kwam zwakte de snelheid van de Limburgers toch ietwat af en de weinige kansen bleven van Oplinter komen die ondertussen met joker Yvan W. hun laatste wapen in de strijd hadden gegooid. Yvan zat meteen in de match en kon de bal scherp voorbrengen, helaas waren de anderen niet gevold waardoor de bal verloren ging. Een verre uittrap van Pieringen zorgde nog voor een spannend moment. Wim B ging onder de door de wind gedragen bal door. Dave kwam gepast uit en kon nog net zijn goddelijk lichaam voor de bal en de aanstormende Pieringer gooien.
  Zo eindigde de wedstrijd onbeslist en drie strafschoppen moesten uitsluitsel brengen over de winnaar van de Millen Cup.
  Voor Oplinter werden Bruno VP, Dominique W en Yvan W aangeduid. De penaltyreeks liep echter uit op een sisser voor onze anders zo trefzekere jongens. Bruno en Dominique werden gestuit door de uitblinkende doelman zodat de derde strafschop van Yvan geen belang meer had.
  Pieringen was dus de verdiende winnaar van de Cup en na een aangename en sportieve pot voetbal konden we ons opmaken voor de beloofde hot-dogs met choucroute en mosterd.
  Proficiat voor de kok want ze waren lekker en zelfs aan de wensen van een aantal kieskeurige Oplinterse veteranen werd voldaan, de ene met zonder moster en de andere met zonder choucrout!

  Volgende week gaan we op bezoek bij Betekom. Deze tegenstander kwam nog geen maand geleden bij ons op bezoek met een spectaculaire match als resultaat. Hopelijk kunnen we vrijdag hetzelfde spel als toen op de mat leggen. Lees het verslag er nog maar eens op na.

   Tot vrijdag.

  Opstelling:

  Dave Butiens, Marnix Reniers (35’ Geert Everaert), Geert Paulussen, Wim Boffé, Wim Allard, Etienne Ruytinx ( 35’ Pol Chaltin), Bruno Vanparijs, Dominique Weenen, Kevin Rappe, Stefan Paulussen, Gert Timmermans (65’ Yvan Willems).

  Doelpunten:

  Bruno Vanparijs: 1 (p)
  Wim Boffé: 1
  Gert Timmermans: 1
  Stefan Paulussen: 1
  Oplinter zet de thuisploeg meteen vast...

  Bruno VP (verscholen achter Stefan P) klaar voor de 0-1...

  Wim B en Stefan P hebben zonet de Millense defensie opgerold...

  Etienne ziet ze soms vliegen...

  Dreiging van Millen in de slotfase...

  De selectioneur ziet zijn ploeg terugkrabbelen tegen Pieringen...

  Bruno kan zijn kunstje van de eerste helft niet overdoen. Let op de doelman die al bijna aan de paal staat waar Bruno naar toe trapt...

  Zelfs een sierlijke Dave kan de penalty nederlaag niet voorkomen...

  10-11-2009 om 22:52 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!