Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  27-05-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onherkenbaar Oplinter knokt zich toch naar mooie overwinning!
  Vooraf:

  Vandaag, op deze mooie lente avond een onvoorzien thuiswedstrijd tegen de Limburgers uit Kozen. Deze onfortuinlijke ploeg had een acuut voetbalterrein probleem. Oplinter was wel bereid om dit euvel te verhelpen en stelde belangeloos zijn infrastuctuur ter beschikking. Goed meegenomen trouwens voor de trouwe supporters omdat ze zo ook van een verre verplaatsing bespaard bleven.
  Bij aankomst bleek Kozen niet alleen een veld probleem te hebben, ze hadden ook een spelers tekort. Met slechts negen Limburgers was het bijna onbegonnen werk om de ruime kern van 18 thuisspelers te verslaan.
  Wederom toonde Oplinter zijn goed hart en liet Pol, Yvan (slechts 5') en afwisselend Geert E. en Dave B. toe om de kern van de bezoekers te versterken.
  Bij Oplinter dus de ondertussen bekende ruime kern aangevuld met Arie RGO en Gert RGO. Enkel Johan B. ontbrak wegens het niet tijdig hersteld geraken van zijn pijnlijke en slepende buikspierblessure en Dominique W. was op buitenlandse stage.
  Al deze extra sportieve beslommeringen en de wetenschap dat we deze ploeg nog geen 2 maanden geleden probleemloos opzij gezet hebben met straffe 5-1 cijfers zorgde voor een ongedwonge, ontspannen en zelfs nonchalante sfeer in de groep tijdens de opwarming. Hopelijk vertaalde dit zich niet zo op het veld want van de weinigen Kozenaren hier aanwezige waren er weer opvallend veel jonge twintigers!!

  Eerste helft:

  De wedstrijd werd op gang gefloten door Etienne R. met de volgende basis spelers:
  Dave B in doel, Bart M, Marnix R., Wim B, en Wim A in de verdediging. Het middenveld werd gestoffeerd door Stefan B., Johan P, Bruno VP en Geert P. Vooraan moesten Eddy R en Stefan P het mooie weer maken.
  Onze vrienden Pol, Yvan (slechts tijdelijk) en Geert E. werden uitgeleend aan Kozen.
  Oplinter begon de match zoals gevreesd, inspiratieloos en lusteloos. Ook de tegenstander haalde geen hoog niveau dus in de aanvangsfase bleef het thuispubliek op zijn honger. Onze jongens bleven het eerste kwartier vruchteloos op zoek naar hun goeie vorm van de laatste weken en Kozen bracht ook zeer weinig mede door het gebrek aan automatismen met de nieuw ingepaste spelers. Een slechte wedstrijd dus maar Oplinter bleef toch krampachtig zoeken naar het beter spel. Precies op het kwartier brak de match dan toch open. Een zoveelste slecht ingespeelde bal belandde ongewild maar gelukkig in de voeten van onze mee opgerukte linkerflank Geert P. Kozen kon hem niet afstoppen en Geert kon vrij voor de keeper (Geert E.) droog de openingstreffer binnen knallen. Een ongelukkig opgezette aanval werd dan toch mooi afgerond.
  Meteen daarna liet Kozen zien dat het ook toch nog wel kon voetballen. De Oplinterse buitenspelval werd onoordeelkundig open gezet waardoor de Limburgse aanval er gemakkelijk kon doorheen glippen. Onze Dave stond echter pal en voorzag tijdig het gevaar waardoor de kans in de kiem werd gesmoord. Kozen leek wakker geschud door de achterstand en bleef nu komen, een goed schot net over doel was tot dan toe de beste kans voor de bezoekers die gaandeweg het overwicht wisten te veroveren. Oplinter bleef wel wat knoeien maar kon plots toch 2 prima kansen produceren. Na een mooie aanval besloot Geert P. (weer hij) op de lat en Bruno VP leverde een gevaarlijke kopbal af. De wedstrijd was toen al 25' aan de gang, nog steeds met de twee ploegen die onder hun niveau bleven acteren. Kozen begon wel beter te spelen vooral dankzij onze Pol C. die regelmatig onze verdedigers aan de praat hield en Geert E. stond zoals gewoonlijk weer autoritair te keepen. Oplinter bleef echter wel worstelen met de bal en na slordig verdedigen kon een Kozense aanvaller van op rechts de bal vrij binnentrappen, Dave stond machteloos en de bonus was verdwenen: 1-1.
  Dit was het sein voor nog meer Kozense druk en even later konden ze alweer vrij uithalen. Ditmaal strandde het schot op de kruising. Even later verdiende een zeldzame tegenaanval van Oplinter, opgezet door Stefan P, beter maar Eddy R. had moeite met de controle en trapte de bal een paar meter naast. Jammer van de kans maar Oplinter toonde nu wel wat meer strijdlust in de slotfase van de eerste helft. Een ongelukkig weggegeven corner bracht Kozen echter weer voor het Oplinters doel. De hoekschop werd mooi achterwaarts doorgekopt door onze uitleenspits Pol en vervolgens ook achterwaarts binnengekopt. 1-2, Oplinter op achtervolgen aangewezen.!
  Deze opgelopen achterstand zorgde er nu wel voor dat Oplinter terug wat meer grinta kreeg. Een mooie aanval over 6 stations werd afgebroken door een goeie tussenkomst van Geert E. in het bezoekend doel. Het was duidelijk dat we geen cadeautjes moesten verwachten van onze uitgeleende vrienden want in deze fase ging Geert stevig door op Stefan P. Gelukkig zonder erg.

  Geert E. moest direct daarna weer in actie komen om een wegdraaiende voorzet van Stefan B. onder de lat vandaan te halen. Even later werd Eddy R goed de diepte ingestuurd maar Eddy's spurt sputterde zoals de KBC aandelen en de bal hobbelde buiten. Kozen kwam ook nog eens opzetten met nogmaals een afstandschot, ditmaal stijlrijk onder de lat gered door Dave B. De laatste halve counter was nog voor Oplinter. Met meer geluk dan kunde werd hiervan toch nog een kans gecreëerd, helaas wel de nek omgewrongen door Stefan P.
  Na ongeveer 40' hield Etienne het voor bekeken. Oplinter kon gaan rusten met een achterstand maar kon zich toch optrekken aan de kansjes uit de slotfase van de eerste periode.

  Tweede helft:

  De wedstrijd werd hernomen met volgend gewijzigd elftal:
  Geert E in doel, Bart M, Pascal VDV., Arie RGO, en Tom V in de verdediging. Het middenveld werd gestoffeerd door Stefan B., Wim B, Bruno VP en Geert P en vooraan kreeg Stefan P het gezelschap van Gert RGO.
  Pol C bleef bij Kozen in de basis en Dave B nam de plaatst in van Geert E bij de bezoekers.
  Als u nog kan volgen is meteen duidelijk dat er weer, naar goede gewoonte, heel wat wissels waren maar dit elftal begon na een donderspeech in de kleedkamer toch met meer inzet en concentratie aan de tweede helft.
  Dit werd meteen duidelijk in de eerste minuten, het spel was nog niet meteen beter maar de strijd zat er weer in. Al na 5' drong Stefan P het strafschopgebied van Kozen binnen. Dave B. was verrast en kon niet anders dan hem foutief stuiten. De scheidsrechter was echter in de war door al het gewissel en dacht dat Dave nog bij Oplinter speelde, de penalty werd dus met de mantel der liefde bedekt en het spel mocht gewoon verder gaan. Een gemiste kans dus om de 2e periode goed te beginnen en het was dus wachten tot de 10e minuut voor de eerste echte kans, niet toevallig op een stilstaande fase. Geert P. bracht de bal in het spel, Bruno VP kopte gepast door maar Stefan P faalde jammerlijk in de afwerking. Even later stak Kozen voor de eerste maal de neus aan het venster dankzij een weggegeven corner na slecht coachen in de verdediging. De hoekschop bracht echter verder geen gevaar.
  Onze veteranen bleven nu toch verder aandringen, een nieuwe verre ingooi werd met een wonderlijke halve omhaal door Bruno VP net naast getrapt. Zo leek het echter van aan de zijlijn. De spelers op het veld hadden echter de bal tussen de palen zien binnen gaan waarop de scheidsrechter de goal goedkeurde. Terecht zo bleek later want nader onderzoek bracht een gat in het net aan het licht.


  Betekende dit controversieel doelpunt het keerpunt in de wedstrijd?
  Eindelijk was Oplinter opnieuw langszij en leek het verder gelanceerd want snel na het aftrappen werd Geert P de diepte ingestuurd, hij legde profesioneel terug op de ingeschoven Wim B die zo mooi de 3-2 kon binnenpoeieren. Mooie aanval, Dave B bleek machteloos te staan voor zoveel aanvalsgeweld.
  De nieuwe voorsprong zorgde wel weer even voor een rustiger moment in de wedstrijd, het leek alsof Oplinter even moest achterover leunen om te recupereren van de geleverde inspanningen van hun remonte. Geert P. deed dit letterlijk want de meest bedrijvige speler zat door zijn beste krachten heen en liet zich vervangen door zijn (oudere) broer Johan. Kozen profiteerde niet van deze windstille periode dus was het weer de beurt aan Oplinter om naar voren te trekken. Wim B. verstuurde een goeie lange bal naar Gert RGO die goed kon afwerken maar Dave had geen medelijden en redde knap.
  De limburgers kwamen er dan toch nog eens uit na een voorbereidende actie van onze Pol maar konden niet besluiten. De wedstrijd viel nu niet meer stil want ook Johan P kreeg nog een kans na goed werk van Bart M en Stefan P, helaas geen doelpunt. Kozen had meer geluk want na een vlotte aanval kregen ze de bal voor doel waar een losgelaten aanvaller ongehinderd kon binnenleggen. 3-3 tegen de gang van het spel in en dus een opdoffer voor het ongelukkige Oplinter. Langs de kant werd even gedacht dat deze match geen winnaar zou krijgen maar het beste van Oplinter moest nog komen. Een mooie combinatie van Stefan P en Gert RGO bracht de bal bij de opgerukte Arie RGO die enig mooi de bal kon binnenkrullen. Zonder meer het mooiste doelpunt van deze productieve wedstrijd.
  Kozen zette zijn laatste joker nog in en na geknoei in de 16 meter konden ze vrij op doel schieten. Geert E. hield ons echter overeind met een wereldsave.
  Het slot van de wedstrijd was nog zeer zenuwachtig langs de kant van Oplinter want de jonge veulens van Kozen bleven het hun moeilijk maken. Yvan W kwam de rangen nog versterken en Oplinter kreeg nog een paar halve kansjes via Gert RGO en Wim B maar in de slotseconden had ook Kozen nog een gevaarlijke actie in huis.
  Eindelijk was daar het eindsignaal en was de 4-3 overwinning een feit. Onze jongens hadden niet hun beste wedstrijd gespeeld maar ze hebben geknokt voor wat ze waard waren en konden zo wederom een mooie overwinning op zak steken. Een dikke pluim voor iedereen!

  Doelpunten:

  Geert Paulussen: 1
  Bruno Vanparijs: 1
  Wim Boffé: 1
  Arie RGO: 1

  Opstelling:

  Dave Buttiens (35' Geert Everaert), Bart Maes, Marnix Reniers (35' Pascal Vandevelde), Wim Boffé, Wim Allard, Stefan Blockx, Johan Paulussen (35' Arie RGO), Bruno Vanparijs, Geert Paulussen (55' Johan Paulussen), Eddy Roosen (35' Gert RGO) en Stefan Paulussen (70' Ivan Willems).
  Pol Chaltin speelde 70' voor Kozen, Geert Everaert en Dave Butiens namen ieder een helft bij Kozen voor hun rekening.

  Volgende Week:

  Volgende week de voorlaatste wedstrijd voor het zomerrecces. We krijgen de mannen van Kortebos op bezoek voor een alweer boeiende wedstrijd. Een aantal Oplinterse veteranen hebben al moeten afzeggen. Tom V wegens de 20km van Brussel en Johan B wegens buikspieren en eveneens de 20 van Brussel.
  De kern is echter ruim genoeg om deze afwezigen op te vangen en dus kijken we vol vertrouwen uit naar deze wedstrijd!

     27-05-2009 om 21:18 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!