Foto
Foto
Gastenboek
 • nmakatz2q8fm
 • sp0gj7
 • Leuke website !
 • veteranenploeg Thor Wommersom
 • na lange tijd.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • Filmpjes (5)
 • fotospecials (7)
 • Kalender (22)
 • spelersfiches (21)
 • Wedstrijdverslagen (54)
 • Veteranen Oplinter
  Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
  27-04-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 april 2009: VK Halewijn - Veteranen Oplinter: 2-5
  Een festijn in Halewijn

  Vooraf:

  Vandaag stond de herkansing van de eerste wedstrijd van het jaar op het programma. Deze partij op 30 januari werd smadelijk verloren met overdreven 1-3 cijfers. Op die bitterkoude winterdag ontbraken toen heel wat Oplinterse veteranen en ook vandaag moesten er een aantal basisspelers van de laatste weken afzeggen. Niemand minder dan  Johan P, Dominique W, Bart M, Tom V en de al langer in de ziekenboeg verkerende Kevin R. en Stefan B. moeten verstek geven op deze mooie aprilse avond. Ook Etienne R wou geen risico's lopen voor een kortelings geplande liefdesreis en verkoos dus langs de kant te blijven om ons te ondersteunen met aanmoedigingen.
  Desondanks waren er toch 13 fiere veteranen speelklaar waaronder de vorige week gedebuteerd jongste Boffé en twee doelmannen waarvan er eentje zijn kans kon grijpen op het veld.
  Het veld waarop moest aangetreden worden was van een bedenkelijk allooi, meer onkruid dan gras en de nodige hobbels en bobbels, een aanslag voor de enkels dus. Toch onbegrijpelijk dat dit nog kan op dit niveau!

  Eerste helft:

  Vele afwezigen betekent gewoonte getrouw ook de nodige verschuivingen in de veldbezetting. Vandaag werd gekozen voor de klassieke 3 mans achterhoede met Marnix R op de libero en links en rechts naast hem de vleugelverdedigers Wim A. en Pascal Vdv. Voor de verdediging speelde Wim B. die sterk mocht aanleunen tegen het middenveld. De linker en rechter flank posities waren voor Geert P. en Johan B. Centraal waren het Bruno VP en Stefan P. die de lijnen moesten uitzetten en tenslotte was er vooraan het gelegenheidsduo Eddy R en (den) Dave B die voor de gelegenheid vanaf de aanvang op het veld mocht starten. De wel zeer ervaren bank bestond uit Yvan W en Pol C.
  De veteranen begonnen enigszins afwachtend aan de wedstrijd. Uit het verleden was al vaker gebleken dat er tegen Halewijn weinig punten te rapen vielen, begrijpelijk dus dat voor een meer verdedigende tactiek werd geopteerd. Na 5 a 10 minuten was duidelijk dat dit Oplinter wat meer in z'n eigen kunnen mocht geloven want Halewijn kon zijn spel niet opdringen, integendeel het was Oplinter dat ondanks het tegenspruttelende veld (dat ook nog eens bergop liep) de wedstrijd in handen begon te nemen. Enkel van de wel erg jonge (18?) Halewijnse linkerflank speler ging er enige dreiging uit maar verder dan in de buurt van de 16 kwam hij niet.
  Oplinter trok dus naar voor en Halewijn moest noodgedwongen achteruit. Na aandringen van de Oplinterse aanvallers kon er een inworp op rechts versierd worden. In afwezigheid van onze vaste ingooiers Johan P en Bart M. schaarde den Dave de bal vast. Hij gebaarde dat de spitsen verder weg moesten gaan staan maar niemand geloofde dat Dave zo'n bereik had. Omdat niemand van Oplinter in het Halewijnse doelgebied ging staan gooide Dave de bal dan maar tegen een plaatselijke verdediger die van pure ontzetting van zo'n verre bal dan maar zijn eigen keeper vloerde. 0-1, een doelpunt volledig op rekening van onzen Dave! Deze talentvolle keeper/spits blijft ons week na week verrassen in positieve zin, één van de beste transfers van de afgelopen maanden!
  Gesterkt door deze openingstreffer bleef Oplinter dezelfde weg naar doel bewandelen. De harde werkende Dave wist nu weer een  hoekschop af te dwingen genomen vanop links door Eddy R richting eerste paal. De lokale keeper voelde de druk van de aandringende Johan B en moest de bal lossen. Verrast probeerde Johan de bal over de doellijn te werken maar de bal was al te ver, hij kon hem alleen nog deviëren naar een goed gevolgde Geert P. die zo één van zijn gemakkelijkste doelpunten uit zijn carrière kon binnen tikken. Oplinter verdiend 0-2 voor!
  Aan de overkant acteerde de Oplinterse verdediging weer op hoog niveau tot ergernis van de lokale voorhoede. Ze konden tegen deze achterstand niet veel meer tegenoverstellen dan een paar ver overwaaiende schoten uit de 2e lijn.
  Met de 0-2 voorsprong ging Oplinter wat meer ontspannen spelen wat leidde tot vlottere combinaties die de tegenstander van z'n stuk brachten.  Een van deze combinaties werd onderschept door een Halewijnse middenvelder maar deze was dolgedraaid waardoor hij de bal in de voeten van onze topscorer Stefan P. deed belanden. Onze blanke 'Usain Bolt' liep alle verdedigers los en kon alleen op de doelman af. Deze liet hij kansloos en de 0-3 was een feit.
  Op het einde van de eerste helft kwam Halewijn met de moed der wanhoop toch nog opzetten. Oplinter liet de buitenspelval openklappen maar het 18 jarige Halwijntje was slim lateraal gelopen en wist zo de val te ontlopen en kon ongehinderd op Geert E afstevenen om de bal aan de eerste paal onder onze doelman binnen te prikken: 1-3 op slag van rust. Dit doelpunt zorgde voor wat onenigheid in de Oplinterse rangen maar uiteindelijk moesten we toch toegeven dat het doelpunt volledig terecht was.

  Tweede helft:

  Met maar 13 spelers op het scheidsrechtersblad was er maar één wissel door te voeren aangezien Ivan gewoonte getrouw nog even de kat uit de boom wou kijken. Enkel Pol C. kwam in het veld voor Eddy R.
  Het doelpunt van de tegenstander was dus op een psychologisch belangrijk moment gevallen maar Oplinter had dan weer het voordeel van bergaf te mogen spelen in de tweede helft. Halewijn had al diep uit zijn reserve voorraad moeten putten in de eerste 35' terwijl Oplinter, ondanks de beperkte wissels, bijlange nog niet door zijn beste krachten heen was. Van enige ongerustheid was er dus niets te merken in de Oplinterse rangen. Onze jongens bleven hun vertrouwde spel spelen echter met een iets meer ingebouwde zekerheid waardoor er minder voorruit gevoetbald werd. Halewijn wist hierdoor het balbezit op te eisen maar net als in de eerste helft konden ze Geert E. niet noemenswaardig bedreigen.
  Zoals zo vaak gaan er dan door de machteloosheid een aantal potjes bij de tegenstander overkoken en worden er onnodige fouten gemaakt. Onze Stefan P. was hiervan andermaal het slachtoffer, zodanig zelfs dat hij na 10' aangeslagen het veld moest verlaten. Een lelijk trap op zijn achillespezen dreigde een voortijdig einde te maken aan zijn wedstrijd. Hij werd vervangen door Ivan W. Hierdoor moest er ook tacktisch ingegrepen worden waardoor Johan B. centraal naar het midden schoof en Pol C. de flank mocht gaan doen.
  Deze verschuivingen bleken goed uit te pakken, Oplinter kreeg met het extra mannetje centraal terug greep op het middenveld en Pol kon met al zijn ervaring de jongste speler op het veld in zijn zak steken.
  Plots kwamen er terug kansen voor Oplinter en Halewijn moest weer een hoekschop weggeven. Ook zij hadden blijkbaar nog niet door dat dit één van onze sterkste wapens is. Wim B werd alleen gelaten en Bruno VP wist de bal perfect op zijn kruin te krullen. Een stevige nekslag was voldoende om de 1-4 op de bordjes te krijgen. Meteen ook het eerste doelpunt van de nog jonge veteraan Wim B!
  Met nog een 10-tal minuten te gaan was Stefan P. terug speelklaar en nam zijn plaats terug in. Hij had namelijk nog een eitje te pellen met de Halewijnse verdediging. De weerwraak was echter van sportieve aard want met het mooiste doelpunt van de avond wist Stefan heel Halewijn met verstomming te slagen. Dit vijfde doelpunt was weer een mooi staaltje van het Oplinterse kunnen, onze rechtsback Pascal V. wist een zoveelste diepe bal te onderscheppen. Hij zag dat Stefan even was losgelaten op rechts en wist hem te bereiken met een perfecte dieptepas. Onze spits nam de bal in de draai in één tijd op de slof en trapte over de doelman in het zijnetje vanop zo'n 25 meter achter de tweede paal perfect binnen 1-5 en een open doekje voor Stefan.
  Van een echte wedstrijd was al langer geen sprake meer maar Halewijn wist wederom in de slotfase tegen te scoren. Een onoplettendheid bij een verre inworp zorgde voor de 2-5 eindstand.

  Nog maar eens een mooie overwinning dus voor de Oplinterse veteranen, na vandaag onthouden we vooral de sterke collectieve prestatie en de koelbloedigheid van dit in bloedvorm verkerende team.
  Tot slot toch weer een ernstige tekortkoming van de lokale organisatie, er was namelijk geen warm water om te douchen. Hopelijk was het een echt technisch mankement en geen wraakactie van slechte verliezers! Hoedanook een frisse pint deed de frisse douche al gauw vergeten. Alleen Ivan bleef echt teleurgesteld achter omdat er achteraf geen tombola was.
   
  Opstelling:
  Geert Everaert, Marnix R, Pascal Vandevelde, Wim Allard, Wim Boffé, Johan Boffé, Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen (45' Yvan Willems (60' Stefan Paulussen)), Geert Paulussen, Dave Butiens, Eddy Roosen (35' Pol Chaltin).

  Doelpunten:
  Stefan Paulussen: 2
  Wim Boffé:1
  Geert Paulussen: 1
  Dave Butiens:1 (own goal wordt op naam van Dave gezet!)

  Volgende week:

  Op 01 mei wegens feestdag dus geen wedstrijd, komende vrijdag 08 mei komt Linkhout op bezoek aan de Dalweg. De laatse onderlinge confrontatie was geëindigd op een 1-4 overwinning voor onze jongens. De limburgers zullen dus zeker belust zijn op revanche. Supporters, wij rekenen dus op de 12e man om ons te steunen en naar de overwinning te roepen!

  NA AFLOOP EEN VERBROEDERING TUSSEN JONG EN OUD! KAN HET NOG MOOIER??

  27-04-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Inhoud blog
 • CONDITIE CRESCENDO
 • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
 • Eerste Veteranen training...ooit!
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
 • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

  Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
  Archief per week
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 05/08-11/08 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!