Foto
Foto
Gastenboek
  • Leuke website !
  • veteranenploeg Thor Wommersom
  • na lange tijd.
  • DOOD
  • terug van winterstop

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • Filmpjes (5)
  • fotospecials (7)
  • Kalender (22)
  • spelersfiches (21)
  • Wedstrijdverslagen (54)
  • Veteranen Oplinter
    Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
    04-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALENDERWIJZIGING

    OPGELET!!!

    DE WEDSTRIJD VAN VOLGENDE WEEK VRIJDAG 14 MEI TEGEN LINKHOUT WORDT VOORUITGESCHOVEN NAAR WOENSDAG 12 MEI.

    PLAATS VAN AFSPRAAK EN AANVANGSUUR BLIJVEN ONGEWIJZIGD!

    GROETEN,

    De Kalendercommisie

    04-05-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kalender
    26-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPLINTER PAKT UIT MET MONSTERSCORE!!!

    Vooraf:

    Eind vorige week was de hemel net op tijd ontdaan van de vulkanische as zodat de beide teams tijdig ter plaatse geraakt waren. De bezoekende ploeg, afgelopen vrijdag, was Kersbeek. Een volwaardig veteranenelftal zo bleek maar hun gezegende leeftijd had ons al eerder zand in de ogen gestrooid en tot twee maal toe punten afgesnoept. Oplinter was dus op zijn hoede maar kreeg nog voor de wedstrijd al een mentale tik toen bleek dat ze voor de tweede week op rij niet de geliefde paarse tenue mochten aantrekken. De bezoekers traden al aan in afgewassen paars zodat wij ditmaal in het groen(!) moesten aantreden. Deze kleur vloekte vreselijk met onze broek en kousen maar onze jongens gingen niet voor de schoonheidprijs, wel voor de drie punten!
    In vergelijking met vorige week moest het nu gebeuren zonder David B en Wim B. Ook de vaste arm der wet Etienne R. moest wegens een snelle interventie verstek geven. Yvan W melde zich vrijwillig aan om het zwarte pakje aan te trekken en zou zijn taak, zo bleek later, behoorlijk vervullen.

    Eerste helft:

    Onder een stralend zonnetje (dat de knieën van onze gelegenheids arbiter nog niet had kunnen kleuren) werd de wedstrijd op gang gefloten. Aan de aftrap voor Oplinter stonden in de verdedigende sector Dave B, Pascal VDV, Marnix R, Geert E. en Wim A. Het middenveld was licht gewijzigd, Geert P, Dominique W en Kevin R werden aangevuld met Stefan B. De voorhoede bestond uit Bruno VP en Stefan P die zijn basisplaats opnieuw had weten te veroveren.
    Oplinter was op zijn hoede in de aanvangsminuten, het liet Kersbeek komen maar stond te ver van de tegenstander af zodat de eerste kans onvermijdelijk voor de bezoekers was. De actie was gelukkig niet doelgericht genoeg om Dave te kunnen verontrusten. Onze veteranen geraakten maar niet uit de startblokken, de eerste 10’ waren ze nergens en lieten ze zich meeslepen in het warrige spel van Kersbeek. Langs de lijn werd al gevreesd voor een nieuwe blamage maar plotseling sloeg de motor dan toch aan. Oplinter begon meer druk naar voren te zetten en na hoog storen van onze aanvallers leed Kersbeek op eigen helft balverlies. Bruno VP ging ermee aan de haal en zijn voorzet kwam terecht bij de doorgelopen Geert P die volledig vrijstaand zuiver kon binnentrappen, eerste kans = eerste doelpunt: 1-0.
    Na dit openingsdoelpunt werd de sportieve wedstrijd even ontsierd door een onvrijwillige maar zware tackle van onze Kevin R. op een bezoeker. Kevin ging iets te onstuimig door nadat het leer van zijn voet sprong en raakte de enkel i.p.v. de bal. Gezien de familiebanden met de scheidsrechter kwam hij er goedkoop vanaf, de Kersbekenaar moest jammer genoeg wel de strijd staken. Het incident was gelukkig snel vergeten en de wedstrijd werd hervat. Kersbeek moest even zoeken naar de nieuwe opstelling, Oplinter profiteerde en Stefan P werd centraal goed aangespeeld. De controle was wel moeilijk maar met een gelukje kreeg hij de bal toch mee. Oog in oog met de doelman met de pet faalde hij echter niet en de 2-0 stond op het bord.
    Deze 2-0 voorsprong zette Kersbeek toch aan tot wat meer weerwerk. Ze raakten niet in de buurt van Dave maar belette wel dat Oplinter de bal kon monopoliseren. De wedstrijd verwaterde hierdoor een beetje voor het Oplinterse supporters legioen en het was wachten tot een haperende buitenspelval van Kersbeek weer wat leven in brouwerij bracht. Stefan P stond positiebuitenspel toen de bal diep gespeeld werd. Hij liep echter, verstandig als hij is, niet naar de bal zodat Bruno VP ermee aan de haal kon gaan. Kersbeek bleef staan zodat het een koud kunstje was voor onze jonge topscorer om de voorzet van Bruno VP binnen te tikken: 3-0, afwerking aan 100% noemen ze dat.
    De wedstrijd was nu 25’ minuten aan de gang en we konden eindelijk de eerst serieuze kans voor Kersbeek noteren. Het was eigenlijk ook meteen een gemaakt doelpunt maar onze grootste verdediger Geert E. ontzette met een ultieme reflex de bal nog van de lijn.
    Oplinter bleef het overwicht wel behouden en kon regelmatig verwarring zaaien in de bezoekende achterhoede. De doelpunten bleven nu wel uit maar in de slotminuten zat er zoals zo vaak nog een serieuze angel. Eerst was er de opgejaagde Marnix R die de bal pal in de voeten van een paarse bezoeker speelde. De Kersbeekse spits reageerde gepast en probeerde onmiddellijk onze Dave te lobben wat natuurlijk niet lukte. Met één handje maakte hij de bal onschadelijk.
    Onmiddellijk hierna was het de beurt aan de scheidsrechter om zich een plaatsje in dit verslag te versieren. Een ferme aanval van Kersbeek werd weeral op de lijn gekeerd, ditmaal door onze kleinste verdediger Wim A. Arbiter Yvan W zag echter handspel in de reddingsactie terwijl de rest van Oplinter gewoon gezichtsbescherming zag. De man in het zwart stond pal en dus was de penalty een feit. De kans voor Kersbeek om iets van hun achterstand weg te knabbelen. Dat was echter buiten Dave gerekend! De penalty werd goed gezet, net in het benedenhoekje, maar Dave strekte zijn pezige lichaam zoals hij dat in het verleden al meermaals gedaan had en sloeg de bal uit het doelvlak. Een ongelofelijke redding van de Oplinterse puntenpakker.
    De laatste baltoetsen van de eerste helft waren opnieuw voor Oplinter en met een laatste schot van Kevin R dat op de paal uiteen spatte werd er afgefloten voor de rust.

    Tweede helft:

    Een geruststellende voorsprong aan de rust dus kon er zonder veel nadenken gewisseld worden. Wim A, Dominique W en Bruno VP mochten gaan douchen. Patrick P, Eddy R en Pol C waren de verse krachten. De scheidsrechter werd niet vervangen!
    In de aanvangsminuten zagen we weer Kersbeek dat de grootste aanvalsdrift vertoonde. Na een gezondheidswandeling van de bezoekende spits belande de bal op de paal van Dave. Het geschrokken Oplinter trok achteruit en werkte zichzelf zo nog meer in nesten zoals bvb op een ongevaarlijke Kersbeekse hoekschop die door onze eigen Pol (die ondanks zijn vele lentes nog niks van zijn sprongkracht verloren heeft) wederom op Dave’s paal gekopt werd.
    Twee keer op de paal in twee minuten! Dit was het sein voor onze jongens om weer een paar versnellingen hoger te schakelen. Plots werden er vlotte en oogstrelende combinaties op de mat getoverd waarvan eentje eindigde bij Stefan B die de bal diep speelde op de snelle Patrick P. Die was eerst op de bal en wist hem onder de keeper binnen te schuiven: 4-0, prachtig doelpunt. Kersbeek bleef doorvechten en had nog een paar afstandschoten in huis ondanks het Oplinterse balbezit. In de 25’e minuut werden de supporters weer verwend door een bijzondere actie van Stefan P en Patrick P. Samen rolde ze de bezoekende verdediging op (o.a. dankzij een slim duwtje in de rug) en Patrick bracht Stefan P. alleen voor doel. De afwerking van deze torenhoge doelkans had jammer genoeg veel weg van “comedy capers” toen Stefan over onder andere zijn eigen benen struikelde en de bal in twee of drie tijden uiteindelijk in de handen van de doelman kon deponeren.
    Toen iedereen uitgelachen was konden we ons opmaken voor het volgende doelpunt. Alweer was het Patrick P die centraal kon doorglippen en met een subtiel opwippertje toverde hij de 5-0 uit zijn voeten.
    Dit was er teveel aan voor Kersbeek. De ploeg kraakte finaal en Oplinter kon nu pas echt zijn duivels ontbinden. Een vluchtschot van Eddy R werd nog onschadelijk gemaakt maar een nieuwe kans voor Stefan P, op voorzet van Kevin R, werd nu wel verzilverd zodat Stefan’s teller op 3 kwam te staan en die van Oplinter op 6-0.
    Geert P werd ook nog eens de flank afgestuurd en die zag plots voor doel de imposante verschijning van de mee opgerukte Pascal VDV opdoemen. De voorzet werd met veel precisie verstuurd en Pascal kon met een half vluchtschot de netten alweer bol zetten: 7-0. Uw reporter ten velde kon bijna niet bijhouden met noteren want de kansen vlogen ons nu om de oren. De frustratie van de voorgaande duels zat blijkbaar diep want op geen enkel moment werd onze tegenstander gespaard. Het einde van de wedstrijd kwam nu wel snel in zicht maar de man die bij de aanvang van de wedstrijd de debatten had geopend wou toch nog op gepaste wijze afsluiten. Het gaat hier natuurlijk over Geert P die na het openingsdoelpunt ook nog zorgde voor het orgelpunt. Op voorzet van Eddy R, zijn coach en mentor, zette hij met een atoomschot de 8-0 eindstand op het bord.
    De bezoekers gingen nu smeken voor het einde bij de scheidsrechter. Yvan is de kwaadste nog niet en dus werd Kersbeek op z’n wenken bediend.
    Finaal dus 8-0, lang geleden dat er aan de Dalweg nog zo een monsterscore op te tekenen was. Ideaal voor de klantenbinding net nu de abonnementsverkoop van start gaat voor volgend seizoen.


     

    Volgende week:

    Hopelijk krijgen we volgende week weer zo’n spektakel te zien. Dan gaan we op bezoek bij onze Limburgse rivalen uit Buvingen. Deze atletische ploeg was vorig jaar nog op bezoek in Oplinter en toen bleef de partij in evenwicht: 3-3 na een dol score verloop. Wat ons vooral is bijgebleven van die wedstrijd is de fantastische own-goal van Marnix R. Lees het maar eens na in ons archief in de rechter kolom van deze blog op datum van 26/10/09.

    Opstelling:

    Dave Butiens, Pascal Vandevelde, Marnix Reniers, Wim Allard (35’ Pol Chaltin), Geert Everaert, Geert Paulussen, Dominique Weenen (35’ Patrick Pitschon), Stefan Blockx, Kevin Rappe, Bruno Vanparijs (35’ Eddy Roosen), Stefan Paulussen

    Doelpunten:

    Geert Paulussen: 2
    Stefan Paulussen: 3
    Patrick Pitschon: 2
    Pascal Vandevelde: 1




    Veldoverwicht en balbezit ondanks dubbele verdedigingslinies...


    De scheidrechter ad-interim kwijt zich perfect van zijn taak, alleen jammer van die knieën...


    Den Dave zoals hij het graag heeft: niks te doen!


    Doelpunt nummer 3 in de maak: de gapende doelmond wacht op Stefan P


    Uiteraard vreugde na het doelpunt, het dansje van broer Geert P bracht menig supporter in vervoering


    Onze arbiter volgt het spel op de voet


    Ondanks het overwicht toch vaak bikkelharde duels...


    Pascal VDV wist er ook nog eens eentje tegen de netten te prikken...


    De fiere vader, na zijn hatrick, trots poserend met het Veteranen geschenk voor zijn jonge spruit Cara.

     

    26-04-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Wedstrijdverslagen
    20-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MATIGE MATCH MAAR OVERWINNING DIK VERDIEND

    Vooraf:

    Afgelopen vrijdag, onder een stralende lentezon, konden we ons verblijden met een massale opkomst van onze veteranen. In tegenstelling tot vorige week had onze selectieheer nu wel verschillende opties voor het bouwen van een evenwichtig elftal. De oorzaak van deze massale opkomst was waarschijnlijk het wantrouwen ten opzichte van Vissenaken. Ging onze tegenstander van de dag wel met voldoende spelers zijn of moesten ze het rooien met slechts 5 zoals een paar weken geleden? De Tiense derby kon echter zonder ploegwissels doorgaan want Vissenaken had nu toch 11 valabele spelers samen gekregen. Er lag ook een van op afstand mooie en groot veld ter onzer beschikking dus niets stond nog een aangename partij in de weg tenzij misschien de kleuren van onze gelegenheidsuitrusting want het is dezer dagen geen pretje om in het rood-wit te spelen behalve dan voor Dominique W en Stefan P die niet beter weten.  

    Eerste helft:

    Onze selectieheer zat vooraf dus met de handen in het haar want maar liefst 16 spelers hadden zich aangemeld en dan was onze laatkomer Pol C nog niet meegeteld. Opvallendste terugkomers waren onze titularis doelman Dave B en topscorer Stefan P. Dave was voldoende hersteld van zijn blessure en jonge vader Stefan had het pamperen eindelijk onder de knie zodat ze beiden terug opstelbaar waren. De wedstrijd werd aangevat met Dave onmiddellijk weer op zijn vertrouwde positie, libero Stefan B werd geflankeerd door Geert P en Kevin R en voor hem stond Wim B. Centraal mochten Dominique W en Etienne R tussen de linies lopen en op de flanken hadden we Bruno VP en David B. De voorhoede bestond uit Patrick P. en Eddy R die Stefan P voorlopig op de bank hield.
    Even na achten werd de wedstrijd op gang gefloten door een wel zeer jonge en onervaren scheidsrechter, hier nam Vissenaken wel een groot risico als je weet dat er zoveel ervaren spelers op het veld stonden. De wedstrijd kwam de eerste minuten traag op gang maar net toen Pol C eindelijk aankwam was er een eerste flits van Vissenaken. De Oplinterse verdedigers hadden allemaal gezien dat Pol was toegekomen maar niet dat Vissenaken een offensief opzette. Niemand ging in duel zodat de thuisploeg tot een vrije schietkans konden komen. De knal spatte gelukkig uiteen op de lat.
    Vervolgens was het een kwartier wachten alvorens we een volgend wapenfeit konden noteren. Het was Patrick P die de Oplinterse debatten opende met een fraai hakje van op de doellijn in de loop van Eddy R die te verrast was om de bal tussen het kader te trappen. Deze actie was een verademing ten opzichte van het slordige spel dat ons voorgeschoteld werd in het eerste kwartier en het was de voorbode voor het openingsdoelpunt want een minuutje later vond Bruno VP centraal de vrijgelopen Patrick P die de bal open legde op de inlopende David B en wat vorige week niet lukte was nu wel meteen raak want David schoof de bal mooi onder de doelman door en zette zo de 0-1 op het bord.
    Oplinter nam de match nu resoluut in handen maar kon toch niet iedereen bekoren met het geleverde spel. Balbezit en steriele druk waren er wel want het zo sterk gewaande Vissenaken stelde zwaar teleur. Dat maakte onze rekening natuurlijk niet en Oplinter bleef naar voren oprukken. De aanhoudende aanvalslust resulteerde in wat geharrewar in het strafschopgebied waarna een klutsbal van Eddy R in de voeten van Patrick P belande. Patrick behield het overzicht en met een zeer fraaie lob/schot lepelde hij de bal over de goalie en het stond meteen 0-2.
    Het rood-witte Oplinter zat op rozen en Vissenaken besefte nu toch dat er harder gewerkt moest worden om dit Oplinterse blok te kunnen ontwrichten. Het tegenoffensief liet dan ook niet lang op zich wachten en plots vonden ze een gaatje in de onze defensie. De doorgebroken aanvaller kon alleen op Dave B. afstevenen maar die had nog niets van zijn vorm verloren en met een gepaste beenveeg hield hij zijn netten schoon. Onze favoriete veteranen plooiden terug zodat de druk van Vissenaken een aantal minuten kon aanhouden maar meer dan een afstandschot kwam er niet meer uit. De slotminuten van deze eerste helft waren van dezelfde kwaliteit als die van de aanvangsminuten zodat uw reporter weer even werkloos bleef.
    Gelukkig werd er door de jonge scheids niet teveel tijd bijgeteld en konden we met een mooie en verdiende voorsprong de rust in.

    Tweede helft:

    Van rusten was er niet veel sprake want er moesten maar liefst zes (6) spelers gewisseld worden. Dit zorgde voor heel wat logistieke problemen want er was een gebrek aan kousen, broekjes en truitjes. Gelukkig was er nog niet veel gelopen in de eerste helft zodat de zweetproductie beperkt gebleven was en de kleding zonder al te veel geurhinder gewisseld kon worden.
    Geert P <-> Pascal V, Stefan B <-> Marnix R, Kevin R<->Wim A, Wim B<->Geert E, David B<-> Pol C en Eddy R<-> Stefan P waren de doorgevoerde wissels. Opvallend was dat onze oude (Stefan P.) en nieuwe (Patrick P.) topspitsen voor de eerste keer samen op het veld stonden, benieuwd of dat vuurwerk zou opleveren.
    Ondanks de snedige opwarming van de erg gemotiveerde Oplinterse wisselspelers bleek al gauw dat de vele wissels het spel van Oplinter er niet op vooruit hadden geholpen. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg die iets vinniger uit de kleedkamers gekomen was. Oplinter verdedigde overhaast uit met balverlies als gevolg. De opzittende Vissenakense middenvelder haalde echter te snel uit zodat Dave niet tussen moest komen want de bal vloog hoog over. Het was hierna weer 10’ wachten op een eerste voldragen aanval van onze mannen maar Bruno VP verzuimde de counter af te werken. Seconden later was daar plots de losgelaten Pol C die door de tegenpartij uit het oog verloren was. Zijn ren was knap maar zijn schot zoefde rakelings voorlangs. Een paar minuten later lanceerde Etienne R van achteruit met een scudraket een nieuwe aanval. De Oplinterse aanvallers breidde er een knap vervolg aan en brachten Dominique W in stelling. Zijn schot werd echter geklemd door de doelman.
    Deze opflakkering van het spelpeil was weer geen lang leven beschoren en we dommelden weer een tiental minuutjes in. Alle lof echter voor onze veteranen want om een goeie match te krijgen moet je met twee zijn, helaas was het niet de avond van Vissenaken zodat ze zich vooral beperkte tot verdedigen.
    Plots was er dan toch weer een spectaculaire Oplinterse aanval gelanceerd van achteruit door Geert E. Op rechts gaf Pol C vervolgens in één tijd mee met Stefan P zijn voorzet bereikte Bruno VP aan de overkant die jammerlijk genoeg een fractie van een seconde te lang aarzelde en zo niet gepast kon afwerken. Deze actie, waarbij de hele thuisverdediging in de wind gezet werd, verdiende veel meer.
    Het was wel meteen het laatste echte wapenfeit van de match want enkel een paar scheidsrechterlijke dwalingen deden uw reporter nog naar zijn stylo grijpen. Zo was er net voor het half uur een potsierlijk strafschopfout die enkel gezien werd door de jongeman. Pascal V tackelde fraai en fair de bal weg voor de voeten van zijn tegenstander en plots weerklonk het fluitsignaal van de jongen die wel de kleinzoon kon zijn van onze nestor Pol C. Verbijstering alom maar Vissenaken nam het geschenk aan en trapte de bal van op de stip onhoudbaar voorbij Dave B.
    Oplinter hield het hoofd gelukkig goed koel (het was ondertussen al fel afgekoeld nadat de zon verdwenen was) en speelde zijn wedstrijd rustig uit. Dit was niet naar de zin van de man in trainingspak want hij floot kort voor het einde van de match opnieuw voor een onbestaande fout ditmaal op de rand van de 16 meter. Vissenaken had het nu ook wel begrepen en toonde zich groot in de onvermijdelijke nederlaag en speelde de vrije trap sportief terug op onze doelman.

    Zo eindigde even later deze sportieve wedstrijd op een mooie 1-2 overwinning voor onze jongens. Dik verdiend ondanks de minder kwaliteit van het spel. Opmerkelijk is wel nog dat ons gouden spitsen duo geen gezamenlijke acties kon opzetten. De synergie tussen deze twee topspelers is er duidelijk nog niet. Volgende week krijgen ze nieuwe kans want alleen zoveel mogelijk samenspelen, zal uiteindelijk resulteren in echt vuurwerk.

    Volgende week:

    Komende vrijdag krijgen we opnieuw het bezoek van Kersbeek. Een ploeg waar we het de laatste confrontaties steeds zeer moeilijk tegen hadden (verlies en gelijkspel vorig jaar). Onze ploeg lijkt echter stilaan gewapend om tegen elke tegenstander een goed resultaat neer te kunnen zetten. Laat Kersbeek maar komen dus aftap om 20u00: supporters (ook de blog aanhang(st)ers), allen op post!

    Tot volgende week!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Geert Paulussen (35’ Pascal Vandevelde), Stefan Blockx (35’ Marnix Reniers), Kevin Rappe (35’ Wim Allard), Wim Boffé (35’ Geert Everaert), David Bex (35’ Pol Chaltin), Etienne Ruytincx, Dominique Weenen, Bruno Vanparijs, Patrick Pitschon, Eddy Roosen (35’ Stefan Paulussen)

    Doelpunten:

    David Bex: 1
    Patrick Pitschon: 1




    De wedstrijd is al volop aan de gang als in de verte eeuwige laatkomer Pol zijn opwachting maakt...


    Onze veteranen opnieuw in't rood, ondanks deze kleuren wisten ze toch te winnen


    In de meeste spelfase was het overwicht voor Oplinter...


    En dan hadden we ook nog een zeer, zeer uitgebreide bank met een rijk arsenaal aan aandachtige spelers...

    Wim B breekt één van de weinige Vissenakense aanvallen af...


    Etienne R. verstuurt nog eens "ne lange"...


    Onzen Dave was weer hersteld en gooide meteen al zijn gewicht in de strijd om de zege veilig te stellen....


    Een duidelijk voorbeeld waarom close-ups niet altijd beter zijn....


    De avond valt, evenals de Vissenakense tegenstand...

    20-04-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Wedstrijdverslagen
    12-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WERVELEND OPLINTER STUIT OP EFFICIENT ORP

    Vooraf:

    Heel wat animo voor de start van de nieuwe topper afgelopen vrijdag. Er waren niet alleen de vele aangekondigde afwezigen en gekwetsten maar ook een aantal laattijdige afzeggingen en zelfs een paar ongewettigd afwezigen. Daarenboven was er ook nog foutieve informatie over het aanvangsuur van de wedstrijd doorgegeven. Daarom nog eens, bij twijfel, raadpleeg de kalender op de blog: alle wedstrijden starten om 20u00 tenzij anders vermeld!!!!
    Het was dus lang wachten tot er 11 spelers kwamen opdagen. Er zijn zelfs mensen uit hun luie zetel en vanachter den toog gehaald en ook onvrijwillig in het doel geposteerd om toch maar aan een fatsoenlijk elftal te geraken.
    Ook onze tegenstander, het sympathieke Orp-Noduwez, kampte met een gebrek aan stiptheid van een aantal spelers waardoor het de wedstrijd uiteindelijk toch pas tegen 20u30 kon afgetrapt worden.
    Behalve het gebrek aan spelers was het een perfecte voetbal avond. Zachte temperaturen en een mals veld een droom voor elke voetballer. Het Oplinterse team verscheen dan ook vol zelfvertrouwen en met volle goesting aan de aftrap van wat een spannende partij topvoetbal zou worden.

    Eerste helft:

    Een quasi volledig gewijzigd elftal aan de aftrap dus. De meest in het oog springende wijziging was Bart Maes in doel. Deze sympathieke allrounder is van alle markten thuis en dus ook geschikt om in doel te zetten. Hij pruttelde wel wat tegen maar toen we vertelden dat er in doel niet veel gelopen moest worden kon hij toch over de streep getrokken worden.
    Behalve Bart hadden we ook nog libero Stefan B., voorstopper Michael D. en backs Geert P. en Kevin R. om een solide verdediging op poten te zetten. De flanken werden bemand door Bruno VP en David B. Centraal moesten Ignaas D en Dominique W. voor de omschakeling zorgen. Vooraan tenslotte werden de loopgraven bemand door Patrick P en Gert T.
    Onze vaste “man in black” Etienne was ook weer trouw op post om de wedstrijd in goede banen te leiden.
    Na het eerste fluitsignaal was er niet meteen een stormloop naar voren zoals we wel vaker zien in soortgelijke veteranen wedstrijden. Het was eerder een studieronde want beide teams waren zich terdege bewust van de elkaars sterkten. Het eerste schot op doel noteerden we pas na 5’. Het was van de voet van Ignaas D maar vloog rakelings naast. Een minuutje later was er de eerste reuzenkans, Patrick P ging door op links gaf de bal voor tot bij de losgelaten David B maar deze miste onbegrijpelijk de opgelegde kans en kopte hoog over. Oplinter ging door en nu was het Dominique W. die centraal goed doorstak op de snelle David B. De bezoekende doelman was echter ook snel en stak er tijdig een knietje tussen.
    De Orpse spitsen hadden nu al zo een 10 minuten in de zak gezeten van ons verdedigend kwartet dus was het voor hen ook eens tijd om gevaar af te dwingen. Het was meteen een reuzenkans toen ze van verwarring in de Oplinterse 16 meter gebruik maakten om het leer op de dwarsligger te koppen, ook in de herneming waren ze sneller op de bal maar ook nu stond het vizier nog niet goed en vloog de bal over.
    Na deze tempoversnellingen was het weer even naar adem happen en werd het spel vastgezet rond de middencirkel. De patstelling werd pas een kleine 10’ later doorbroken door de lopende back Geert P. Zijn machtige raid strandde op de paal en was tot dan toe de beste optie op de openingstreffer voor Paars-Wit. Even later werd de eerste Oplinterse aanval overgedaan met opnieuw dezelfde acteurs. Patrick P werd weer knap weggestuurd op links, de bal zoefde tot bij David B maar andermaal kon hij de bal niet laag genoeg houden en weg was de kans.
    Orp liet deze keer niet betijen en counterde ogenblikkelijk terug. Met een gemeten diepe bal werd de Oplinterse verdediging ontgrendeld en kon een Waalse aanvaller vrij uithalen. Bart M wist echter met zijn présence de bal naast het doel te dwingen zonder echt te moeten tussenkomen.
    De weinige toeschouwers genoten volop van het tot dan toe geleverde spektakel maar het werd nog beter toen de openingstreffer echt in de maak leek. Na een Oplinterse hoekschop belande de bal in de voeten van Dominique W., zijn inzet werd door de doelman uit doel geranseld maar nu was het Patrick P die hem op de korrel kon nemen. Maar liefst tot driemaal toe zag PP zijn pogingen gekeerd door de miraculeuze Waalse “gardien de but”. Alle waarnemers waren het over eens: dit had de 1-0 moeten zijn!
    Het was gelukkig slechts uitstel want amper twee minuten later kon David B na een snelle aanval de bal doorspelen aan Patrick P die ditmaal wel knap kon besluiten: 1-0, dan toch!
    Het was even wachten op het antwoord van Orp zodat Ignaas D tussendoor nog eens op doel kon trappen maar de bezoekende doelman redde alweer met een ondertussen gepatenteerde beenveeg.
    Net over halfweg kwam Orp dan toch weer opzetten. Een snelle counter lokte te veel Oplinterse verdedigers naar het centrum waardoor de vrijstaande man op de linkerflank makkelijk de hele afweergordel kon openrijten. Zijn schot werd eerst nog goed gepareerd door onze Bart maar in de herneming moest hij zich toch gewonnen geven op het nieuwe Waalse schot: 1-1 tegen de gang van het spel in.
    Onze mannen beseften nu het gevaar van onze opportunistische zuiderburen en trokken in de resterende minuten van de eerste helft verwoed op zoek naar die o zo belangrijke voorsprong. Ignaas D bediende nog eens David B maar hij besloot opnieuw voorlangs. Patrick P stuurde Bruno VP met een fraaie cross de flank af. Onze kojak kreeg de bal ook nog goed voor maar hij was te scherp voor de inlopende aanvallers. In de allerlaatste minuut mocht Orp alweer een kaarsje branden voor hun doelman toen deze na een hoekschop aan de eerste paal met een flitsende reflex Patrick P van zijn tweede doelpunt kon afhouden.
    Met 1-1 de rust in dus.

    Tweede helft:

    Weinig wissels tijdens de rust, om precies te zijn geen enkele! Wel werd de nog niet geheel fitte Johan P. klaargestoomd om te kunnen invallen indien nodig. Bij RFC Orp-Noduwez konden ze wel wisselen. Hun door velen gevreesde topspits (3e nationale) was uiteindelijk toch aan de Dalweg geraakt en kon nog 35’ het leven van de Oplinterse verdedigers zuur maken.
    Onbevreesd echter vatten onze jongens de tweede periode aan om vast te stellen dat ze maar met 10 man aan de aftrap stonden vermits Gert even meer dringende zaken aan het hoofd had: het vat was af in de kantine!!!! Even later kon hij na een vlotte vatwissel toch weer aansluiten bij de inmiddels weer opgang gefloten wedstrijd.
    Oplinter ging meteen op zijn elan van de eerste helft door en Patrick P. kon op het middenveld de bal ontfutselen en David B wegsturen. Die toverde een gemeten voorzet uit de voeten maar Orp was net op tijd terug om het gevaar te keren. Orp repliceerde gevat en kon keihard op de Oplinterse dwarsligger trappen. De bal katapulteerde opnieuw het veld in en in de herneming glipte een Waalse TGV door de opengeklapte buitenspelval. Bart M gooide zich nog in de strijd maar hij was op voorhand kansloos tegen de mededogenloze spits uit Orp. 1-2 tot ieders verbazing.
    Oplinter leek niet meteen aangeslagen te zijn want slechts een paar minuten later kon Gert T zich doorzetten op links. Hij bereikte Dominique W voor doel maar weer kon de dekselse keeper zich onderscheiden. De thuisploeg bleef ook de tweede helft veruit de betere ploeg met vaak uitmuntende flank aanvallen. De Orpse verdedigers waren echter geen doetjes en konden dankzij hun gestalte en ervaring vaak erger voorkomen en hielden het centrum goed gesloten.
    Na 15’ drong de wissel bij Oplinter zich dan toch op. Gert T had in een pittig duel een gapende vleeswonde opgelopen en moest noodgedwongen het strijdtoneel verlaten. Johan P was intussen klaar om over te nemen maar in de ploeg moest er danig met pionnen geschoven worden om weer een evenwichtig geheel te bekomen. Hierdoor was de thuisploeg een vijftal minuten de pedalen kwijt. Gelukkig kon Orp hier niet van profiteren, zij waren al meer bezig met het consolideren van hun voorsprong en kwamen niet meer zo gezwind uit hun egelstelling.
    Het was uiteindelijk Johan P zelf die ervoor zorgde dat Oplinter opnieuw de neus aan het venster kwam steken. Na goed inschuiven kon hij Patrick P de vrije baan geven. Diens voorzet belande bij Bruno VP maar het schot werd gemist. Even later vond Patrick P opnieuw Bruno VP aan de tweede paal. Met een geweldige snoekduik kopte die de bal richting doel maar de goalie redde opnieuw.
    Oplinter hield nu opnieuw goed de druk op de ketel met om de paar minuten een goeie kans maar o.a. Patrick P en Ignaas D. konden niet besluiten. Op het halfuur kwamen de bezoekers dan toch nog eens door. Een snelle uitbraak noopte Geert P tot het hanteren van de noodrem. Hij deed het letterlijk want hij trok de doorgebroken spits aan de arm tegen de grond, een terechte vrije schop was het gevolg. Deze standaard situatie deed het doelhout weer trillen want de vrije trap spatte uiteen op de paal.
    Het geschrokken Oplinter bleef toch opnieuw met de moed der wanhoop naar voren trekken maar de echt goeie kansen werden schaarser naarmate er steeds minder met overleg werd aangevallen. De beste mogelijkheden waren er nog voor Patrick P die na een wandeling langs de doellijn maar ternauwernood van een tweede doelpunt gehouden kon worden. Ook Bruno VP en in extremisch nog een zeer gevaarlijke poging van de ingeschoven Stefan B. konden de bordjes niet in evenwicht brengen.
    Uiteindelijk kon Etienne R niet anders dan de wedstrijd af te fluiten en moest Oplinter onverdiend met een nederlaag het veld verlaten. Een stevige Waalse afweergordel en uitmuntende doelman graaiden de drie punten mee naar Wallonië. Toch een dikke pluim voor de Oplinterse noodploeg die met opgeheven hoofd de nacht kon induiken.

    Volgende week:

    Volgende vrijdag staat de wedstrijd van de herkansing op het programma. Opnieuw geven we Crossing Vissenaken partij. Ditmaal op verplaatsing. Hopelijk zijn we weer voltallig zodat we als het nodig is een halve ploeg kunnen afstaan aan onze Vissenakense buren.
    Laat ons toch maar hopen dat dit niet nodig zal zijn zodat we nog eens een echte derby met voldoende spankracht kunnen spelen.

    Tot volgende week!

    Opstelling:

    Bart Maes, Stefan Blockx, Kevin Rappe, Geert Paulussen, Michael Dansaert, Ignaas Dewolfs, Dominique Weenen, David Bex, Bruno Vanparijs, Gert Timmermans (55’ Johan Paulussen),  Patrick Pitschon.

    Doelpunten:

    Patrick Pitschon: 1




    Overwegend balbezit voor Oplinter, let ook op de lopende flanken...


    Gert T kon toen nog uit een ander vaatje tappen...


    In de verte onze nieuwe scorende spits Patrick P.


    Ervaring op het middenveld, Dominique W. zag dat het goed was...


    ...en gooide zich weer vol overgave in de strijd.


    De bezoekende doelman na alweer een miraculeuze redding...


    De dubbele afweergordel van Orp


    Ignaas D. uit na de wedstrijd zijn ontgoocheling op z'n eigen manier...

    12-04-2010 om 22:16 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Wedstrijdverslagen
    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDEROPSTANDING OPLINTER SLECHTS HALF BELOOND.

    Vooraf:

    Belangrijke extra sportieve info vooraf aan deze wedstrijd want net voor de aftrap bereikte ons het bericht dat onze topscorer Stefan P ook naast het veld weet te scoren want net vandaag was hij voor de eerste maal vader geworden. We wensen dan ook namens al de spelers, het bestuur en supporters en sympathisanten het jonge paar Kathleen en Stefan alle geluk toe met hun Paas dochter Cara! Het gevolg was wel dat we de wedstrijd moesten spelen zonder het trio Paulussen aangezien ze alle drie een handje dienden vast te houden.

    De wedstrijd van vorige vrijdag was er dus eentje tegen de een selectie van STVV supporters: FC Grankanaria. Deze nieuwelingen in het veteranen circuit worden natuurlijk gedreven door de verrassende resultaten van hun moederclub en waren dus zeker niet te onderschatten. Onze ruime kern was echter uitgebreid genoeg om er weer een strijdvaardig team uit te destilleren ook zonder de broerkes P. Onze mannen hadden ook nog iets recht te zetten na de lamentabele prestatie in vorige wedstrijd, alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een mooie voetbalavond.
    Als kers op de taart was er naast ons eigen legioen supporters ook een zeer grote delegatie uit St-Truiden afgezakt waardoor de kantine weer een avondje op volle toeren kon draaien.

    Eerste helft:

    Tactische was het een beetje schuiven gezien de afwezigen. Misschien wel de belangrijkste afwezige was onze in bloedvorm verkerende doelman Dave “madman” B. die wegens wat naweeën van zijn arbeidsongeval van vorig jaar een tijdje buiten strijd zal zijn. Ook Geert E ontbrak wegens (après?) ski verlof en David B was ziek uitgevallen. Niet getreurd echter want onze selectieheer toverde weer een bank met vier al dan niet beloftevolle spelers uit zijn mouw.
    In doel nam Tom RGO plaats, een jonge RGO veldspeler die nu eens zijn geluk kwam beproeven in doel. In het aanvallend compartiment mocht Patrick P. de jonge vader Stefan P. doen vergeten en centraal kwam Arie B aan de aftrap.
    Het fluitsignaal van Etienne R. was nog niet uitgestorven of onze jongens trokken al naar voren om de koe meteen bij de horens te vatten. Met vinnig en snel spel konden ze al gauw de slappe match van tegen Landen uit de benen spelen maar concreet doelgevaar zat er niet in. Ook Grankanaria deed goed mee maar zij kwamen niet in de buurt van onze 16 meter. Het spel kwam gaande weg in evenwicht en speelde zich vooral op het middenveld af, de beide doelmannen mochten werkloos toekijken. Na 7’ bereikte de kanaries toch eens de achterlijn, de voorzet kon ongehinderd verstuurd worden en de Schotse huurling van FC. G mocht vrij inkoppen. Onze Tom was na eerst werkloos geweest te zijn meteen ook kansloos: 0-1
    Het Oplinterse antwoord liet een paar minuten op zich wachten maar dan plots een bijzonder fraaie aanval die begon bij Arie B die Bruno VP op snelheid(!) wegstuurde op links. Zijn strakke voorzet werd door Patrick P in één tijd op de slof genomen maar het schot scheerde rakelings over. De wedstrijd was nu echt opengebroken en werd een fraai kijkstuk met doelkansen langs beide kansen, zo was er o.a. een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Bruno VP. Op het kwartier kwam Oplinter er opnieuw zeer snel uit. Arie B zorgde weer voor de omschakeling en stuurde zo Patrick P weg. De snelle dribbels van Patrick zette maar liefst 3 kanaries in de wind waarna hij koelbloedig de bal in het mandje kon leggen. Weerom een hoogstaande Oplinterse aanval ditmaal beloond met de 1-1.
    Onmiddellijk na de gelijkmaker ging Oplinter door op zijn elan. Patrick P en Bruno VP konden gelijk op doel afstormen. Bruno VP (iets eerder op de bal) kon besluiten maar met een knieslag van de bezoekende doelman werd de inzet gekeerd. Even later had Dominique W. nog pech toen hij de bal al inglijdend over doel werkte.
    De wedstrijd verloor gaande weg niets van zijn intensiteit. Beide ploegen speelden met open vizier en de supporters genoten met volle teugen.
    Stilaan kwam de rust toch in zicht maar Oplinter wou absoluut met een voorsprong de kleedkamers in. Wim B stuurde dan maar opnieuw Patrick P en Bruno VP randje buitenspel op weg naar doel. Ditmaal was Patrick P. als eerste op de bal die hij dan vervolgens mooi rond de doelman krulde: 2-1, Oplinter verdiend op voorsprong en de afwezigheid van Stefan P. was plots vergeten.
    Dit was natuurlijk niet naar de zin van de mannen uit St-Truiden, meteen na de spelhervatting rukte ze op naar voren en na een snedige aanval deden ze met een strakke knal de dwarsligger boven Tom gevaarlijk trillen. Onze veteranen kwamen hier goed weg en mochten toch met een doelpuntje bonus gaan rusten.

    Tweede helft:

    Tijdens de rust vier wissels: Wim A werd vervangen door Pol C, Stefan B door Ignaas D, Arie B door Michael D en Kevin R, tenslotte, door Eddy R.
    Heel wat nieuwe namen dus maar in de eerste minuut toch al meteen een kansje toen Patrick P. met een strak schot de bezoekende doelman even op de proef stelde.
    Grankanaria opende nog beter want na een hoekschop in de tweede minuut kon opnieuw het Schotse nummer 11 vrijstaand binnenkoppen: 2-2, tweemaal dezelfde verdedigende fout en dus twee vermijdbare tegengoals. Had hier de gestalte van de afwezige Geert P en Geert E geen oplossing kunnen voor bieden?
    Onze paars-witten hadden weer even tijd nodig om te bekomen maar namen dan de wedstrijd opnieuw in handen. Eddy R kwam een voet te kort toen hij de bal probeerde binnen te schuiven na een lang uitgesponnen Oplinterse aanval, een paar minuten later vloog een schot van Ignaas D voorlangs. Oplinter hield de druk op de ketel met Patrick P vaak in de acties betrokken. Met een fraai hakje bood hij Bruno VP een schietkans aan en even later controleerde hij een voorzet van Bruno VP om zo een derde keer te scoren, helaas had de scheidsrechter voorafgaand handspel gezien en het beperkte protest gaf hem gelijk.
    De match bleef ook in de tweede helft pittig met ook FC G. dat zich niet onbetuigd liet. Ze zagen onder meer nog een bal overvliegen en hadden ook nog een gevaarlijke uitbraak in petto na onoordeelkundig inschuiven van de Oplinterse verdediging. De vrijgelaten spits werkte echter overhaast af en de bal vloog naast.
    Onze veteranen bleven nu naar voren stormen en de kansen bleven komen. Zo kwam opnieuw Patrick P de 16 meter binnen, hield even in en legde dan terug op Ignaas die opnieuw voorlangs schoot. Direct afspelen naar Bruno VP was hier wellicht de betere optie geweest. De laatste 10’ waren nu ingegaan alsook het slotoffensief van Oplinter. Een scherpe cross van Ignaas D werd in één tijd op de slof genomen door Patrick P maar het schot vloog rakelings over. Ook Bruno VP probeerde nog eens, na afleggen van Ignaas, maar zonder succes.
    Even later wist Oplinter opnieuw te scoren maar ditmaal was er overduidelijk handspel mee gemoeid. Patrick P. kon zijn hoofd niet meer tegen de bal krijgen en rekende dus maar op de”hand van God” maar de klaar kijkende Etienne R had het goed doorzien en keurde terecht af.
    Kans na kans dus en de bezoekers geraakten niet meer uit de omknelling, de bal wou er echter niet meer in. Ook een ultieme reuzenkans via Patrick P miste op een haar na het doel toen die nog nipt kon afgeblokt worden.

    2-2 dus de eindstand van een wedstrijd waar er voor onze jongens meer had ingezeten (3 afgekeurde doelpunten!!). Het was echter een open, snelle en spannende partij waarbij de supporters uit beide kampen uiteindelijk tevreden konden mee zijn. Nog wat extra trainen op afwerking deze week en het komt allemaal goed!

    Volgende week:

    Volgende vrijdag gaan we weer de communautaire toer op wanneer onze Waalse vrienden van R.F.C. Orp-Noduwez op bezoek komen. Deze klassiek zeer sterke tegenstander zullen we moeten bekampen met opnieuw heel wat afwezigen want velen gaan het grote Paars-Wit vrijdag aanmoedigen tegen STVV. Zo missen we al zeker Marnix R., Eddy R en Pol C. Voorts is Geert E nog niet terug van zijn ski trip en Dave B is nog geblesseerd (evenals nog steeds Johan P en B). Gelukkig verwachten we minstens 2 van de 3 Paulussen terug zodat we met het volste vertrouwen de uitdaging kunnen aangaan.

    Tot vrijdag aan de Dalweg!!!!

    Opstelling:

    Tom RGO, Pascal Vandevelde, Marnix Reniers, Wim Allard (Pol Chaltin), Stefan Blockx (’35 Ignaas Dewolfs), Arie Bronckaerts (35’ Michael Dansaert), Wim Boffé, Kevin Rappe (35’ Eddy Roosen), Dominique Weenen, Bruno Vanparijs,  Patrick Pitschon.

    Doelpunten:

    Patrick Pitschon: 2




    Concentratie bij Wim A. Zijn Jennie kijkt toe en hij weet het!


    Heel veel beweging op het veld, niet altijd evident voor veteranen...


    Nog eens Wim A. die zich nu wel geviseerd voelt door de fotograaf...


    Af en toe mag er ook eens gewandeld worden...




    Dominique W. wendt hier al zijn ervaring aan om de bal te bezweren...


    De ingevallen Ignaas D kijkt toe vanop zijn rechter flank...


    Bruno VP met een klein eerbetoon aan de pasgeboren Cara Paulussen...


    Onze gelukkige vader van een paar weken geleden, aan de wallen te zien slaapt kleine Evelyn nog niet echt door...

    06-04-2010 om 23:32 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Wedstrijdverslagen
    01-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEEN SUCCES OP HET VELD WEL IN DE KWIS!

    Vorige zaterdag konden een aantal veteranen hun nederlaag wegspoelen met een klinkende prestatie in de kwis van de lokale Landelijke Gilde.
    Om de kansen te verhogen werden de beschikbare veteranen kwissers verdeeld over maar liefts 4 ploegen. Velen erkennen dus de academische waarde van onze jongens en sluiten hun maar al te graag in de armen.
    De resultaten mochten er uiteindelijk inderdaad wel zijn. Het trio Johan, Geert en Stefan P. konden optimaal van het thuisvoordeel profiteren en sleepten zo de eerste prijs in de wacht met hun "Bergenboogaard" team. De "Verroeste Veteranen" met Bruno VP en Johan B in de rangen legden ondanks een hoog Duvel verbruik beslag op een knappe 4e plaats.
    Tenslotte waren er nog Geert E en Eddy R die met hun respectievelijk teams verre van laatste eindigde in het 18 ploegen sterke deelnemersveld.

    Proficiat aan elk!

    01-04-2010 om 20:58 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Kalender
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLYMPIC LANDEN SPAART HULPELOOS OPLINTER

    Vooraf:

    Op een ongewoon laat uur vertrokken we vorige vrijdag richting Landen. Eindbestemming was het Landense sportcomplex, de thuishaven van Olympic, onze tegenstander van de avond.
    De groen-witten zijn een relatief nieuwe ploeg maar hebben wel al een fraai palmares bij elkaar gespeeld. Op de uitschuiver tegen onze eigen jongens eind vorig jaar na hebben ze zo goed als al hun wedstrijden gewonnen. Niet onbegrijpelijk als je weet dat een aantal van hun basisspelers vorig jaar nog het mooie weer maakten in de provinciale reeksen.
    Bij Oplinter lopen er ook zo een paar jongens rond maar dat is voor de meesten toch al een paar jaartjes geleden en voor sommigen moeten we al terug gaan tot in de vorige eeuw.
    Niet getreurd echter, een sterke Oplinterse kern diende zich aan op het bijna perfecte (iets te harde en veel te grote) terrein. We konden zelfs Kevin R. opnieuw welkom heten die na een lange afwezigheid opnieuw zijn opwachting kon maken. Tenslotte was ook Arie B. opnieuw aan de kern toegevoegd.

    Eerste helft:

    Aan de aftrap verscheen een gewijzigd elftal. Door de afwezigheid van Stefan B en David B. moest onze selectieheer noodgedwongen wat sleutelen. Dominique W en Geert E verschenen opnieuw in de basis. Patrick P, Kevin R, Arie B en Pol C bevolkten de rijk gestoffeerde bank.
    Het was al bijna 21u00 toen de match door de (
    Jos Geysels lookalike) scheidsrechter op gang gefloten werd. Dit late aanvangsuur was de Oplinterse eeuwige jongelingen blijkbaar niet goed bevallen want Landen nam meteen het heft in handen. Een eerste schot suisde al meteen over het doelkader en we waren nog niet goed bezig. Olympic liet er geen gras over groeien en zette onze vets goed vast maar verder dan een hoekschop kwamen ze niet direct meer.
    Oplinter zocht naar de bal maar vond die niet, tactisch bleek de puzzel niet in elkaar te passen en de groenhemden kon zo op korte tijd 2 keer alleen voor Dave komen. De eerste keer glipten ze net door de buitenspelval maar de plots opdoemende indrukwekkende verschijning van Dave deed de aanvaller twijfelen zodat een handreflex van onze goalie voldoende was om het doelpunt te voorkomen. Even later hetzelfde scenario maar de Landens spits durfde niet meer zo ver te komen en trapte de bal naast.
    Oplinter was onzichtbaar tot in de 15e minuut Stefan P bijna kon profiteren van een mistasten in de Landense verdediging maar de fout werd tijdig rechtgezet. Paars-wit kroop een klein beetje uit de omknelling maar het bleef vooral veel moeite hebben met het belopen van de ruimte op het grote veld. Het is algemeen geweten dat onze mannen het moeten hebben van de strijd om de kleine ruimten. De Oplinterse kansen bleven aldus uit terwijl Olympic maar bleef aandringen. Gelukkig werkte de buitenspelval ondertussen weer wel zodat een resem Landense aanvallen vroegtijdig afgefloten moesten worden. De aanvallen die wel door Landen afgerond konden worden misten (vaak onbegrijpelijk) het doel. Het scorend vermogen van de Landenaars was duidelijk niet in verhouding tot het spel dat ze op de mat legden.
    Op het half uur riep Geert E plots naar de bank dat er iemand op zijn adem getrapt had. Navraag leerde dat hij het zelf was en dus wedstrijd diende te staken. Eens van het veld gestrompeld nam Patrick P zijn plaats in.
    Van de verwarring maakte Stefan P gebruik om nog eens alleen richting het Olympic doel te stormen, jammer genoeg sprong de bal ongelukkig weg alsook de mogelijke kans.

    Olympic nam echter snel de draad weer op en begon onze doelman opnieuw te bestoken echter zonder resultaat. Ofwel zat Dave er goed tussen ofwel vloog de bal ver over en naast. Ondanks het negatieve van het Oplinterse spel moet wel gezegd worden dat de mooiste aanval (tevens ook de enige) van de voeten van onze jongens kwam. Op slag van rust haakte Etienne oordeelkundig af om in balbezit te komen. Hij verstuurde een lange cross naar Bruno VP die op zijn beurt knap Stefan P bediende. Onze lange spits kon de kroon niet op het werk zetten en mikte jammer genoeg op de goed opgestelde Landense keeper.

    Rusten geblazen dus met een mager rapport. Landen kon de vele kansen niet benutten en Oplinter bood te weinig weerwerk. Hopelijk werd de oplossing gevonden in de kleedkamers.

    Tweede helft:

    Tijdens de pauze werd er geen oplossing gevonden in de kleedkamers aangezien we door de grote afstand tussen veld en vestiaire niet aldaar konden gaan uitblazen. Een frisse slok water had ook deugd kunnen doen maar ook dat zat er niet in. Deze nieuwe ploeg heeft duidelijke nog wat werk aan de extra sportieve kant van de zaak.
    Na het uitvallen van Geert bleven er nog 3 wissels over tijdens de rust. Arie B verving Marnix R, Kevin kwam op de plaats van Wim A. en Bruno VP moest plaats ruimen voor onze senior Pol C.
    De pauze had voor Olympic Landen blijkbaar zeer goed gedaan want reeds in de tweede minuut en bij hun eerste kans hing de openingstreffer al tegen de netten. De Oplinterse verdediging verkeek zich op een scherpe voorzet die net tussen verdediging en doelman belandde. Een klaar kijkende Landenaar stak er zijn hoofd tussen en kopte zuiver binnen: 1-0.

    Het onvermijdelijk was uiteindelijk dan toch gebeurd. Ook de herschikte Oplinterse verdediging kon voorlopig geen antwoord bieden op de Landense aanvalsgolven. Het dient echter wel gezegd dat niet enkel de verdediging te kort kwam, in alle lijnen waren er problemen en werden de ploegmaats niet gevonden. Veel balverlies dus aan de kant van Oplinter en dat beterde er niet op na het tegendoelpunt. Op het kwartier gaf het fiere Oplinter het dan helemaal weg toen ze de naar voren snellende aanvallers gewoon lieten lopen. Zo kon Landen alleen op Dave af met de dodelijke 2-0 tot gevolg.
    Onze veteranen zakten hierop helemaal in elkaar en gaven Landen de gelegenheid om het helemaal af te maken. De scoringsmachine van onze gastheren was echter weer stilgevallen en menige kansen werden de nek om gewrongen. Oplinter had in deze fase vooral ook last met zichzelf, het liep van geen meter en alle goede intenties liepen af met een slechte pass en dus een sisser. We noteerde wel Oplinters gevaar vanuit een stilstaande fase. Een vrije trap van op de rechterflank werd door Patrick P. pardoes op de verste paal gekruld om uiteindelijk in de handen van de keeper te stranden. De kansen van Landen waren echter talrijker en het was wachten tot in het slotkwartier toen Oplinter beetje bij beetje zijn draai leek te vinden. Een paar schuchtere Oplinterse pogingen leiden tot weer een “tekst-boek” aanval in de slotminuten. Gelegenheidslibero Arie B kwam plots goed opzetten en zag Patrick P de ruimte op rechts induiken. Patrick kreeg de bal knap mee en zette die voor richting de goed gevolgde Stefan P. Onze topschutter nam de bal goed mee maar aarzelde net een seconde te lang en besloot zo net naast de paal buiten. Landen werd nu goed vast gezet en ook Pol C kon even later de bal aannemen in het strafschopgebied maar de controle was moeilijk zodat ook zijn inzet uiteindelijk gekeerd werd. Ook de allerlaatse mogelijkheid was voor Oplinter, vanuit de aanvalslinie werd de bal knap teruggelegd op de aanstormende Arie B. Die haalde uit met een verschroeiende knal die slechts ternauwernood gered kon worden door de verdienstelijke doelman.

    Zo kwamen we toch met een positieve noot aan het einde van de voor Oplinter teleurstellende wedstrijd. We mochten tevreden zijn dat de score niet hoger was opgelopen en af en toe was er toch een sprankeltje van het echte Oplinter zichtbaar geweest.
    Tenslotte toch nog een pluim voor Landen voor hun sportieve wedstrijd en hun voortreffelijk scheidrechter.

    Volgende week:

    Beter moet het dus deze week tegen het onbekende FC Grankanaria.  Onderschatting van dit alweer nieuwe team is uitgesloten want te verwachten is dat ze meegaan in de positieve vibe die er heerst in St-Truiden nu dat hun favoriete ploeg de nodige potten breekt in play-off 1. Hopelijk komt Guido Brepoels niet mee om zijn jongens te motiveren en lukt het Oplinter om opnieuw aan te knopen met de overwinning.
    Opgelet nog voor de supporters want de wedstrijd start op vraag van FC Grankanaria pas om 20u30.

    Hopelijk tot vrijdag!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Pascal Vandevelde, Marnix Reniers (Arie Bronkaerts), Wim Allard (35’Kevin Rappe), Geert Everaert (30’Patrick Pichon), Wim Boffé, Bruno Vanparijs (35’ Pol Chaltin), Geert Paulussen, Stefan Paulussen, Etienne Ruytincx.

    Doelpunten:

    ///





    Het grote veld boezemde onze jongens meteen ontzag in...


    Klaar voor de aftrap, nr 12 Etienne R. is klaar voor de eerste baltoets op hoop van zege...


    De paarse aanspeelpunten zijn schaars...


    Op de bank houd men de moed erin...


    De kopjes gaan omlaag na het openingsdoelpunt...


    De Landense doelman is alleen maar van ver te zien...


    Slotoffensief van een nooit opgevend Oplinter, karakter tot het eind en zelfs verder want later zou blijken dat de 3e helft  oververdiend gewonnen werd.....

     

    29-03-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Wedstrijdverslagen
    26-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALENDERWIJZIGING !!!!!!

    Allen,

    De wedstrijd van volgende week vrijdag 02 april tegen Mechelen-Bovelingen is afgelast en dit wegens een gebrek aan spelers bij de tegenpartij. Dit is een meevaller voor de verslaggever want hij zag het niet zitten om die lange naam steeds opnieuw te moeten typen in het wedstrijdverslag.

    De kalendercommisie heeft in tussentijd niet stilgezeten en heeft meteen een nieuwe, frisse tegenstander weten te strikken.
    De keuze is gevallen op FC Grankanaria, een spiksplinternieuwe ploeg ontstaan uit de supportersclub van STVV.

    Zij worden dus volgende week vrijdag 02 april om 20u30!! verwacht aan de dalweg.

    Men zegge het voort!

    26-03-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kalender
    24-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEINIG OPWINDING IN NON-MATCH

    Vooraf:

    Afgelopen vrijdag stond er een veelbelovende match op het programma. Het sterke Crossing Vissenaken zou onze mannen partij komen geven. Het prille lenteweer had ook heel wat nieuwe supporters op de been gebracht zodat de kantine van RGO weer gouden zaken kon doen.
    Omstreeks kwart voor acht kwamen de eerste Crossing mannen met mondjesmaat toe maar om acht uur stond de teller nog maar op 5 stuks. Net genoeg voor een minivoetbal matchke maar dat zagen onze vets duidelijk niet zitten: echte mannen spelen “grote voetbal”!
    Na wat gepalaver werden de twee spelers kernen bij elkaar opgeteld en kwamen we uit op een totaal van 22 spelers (inclusief onze joker Yvan W, testspeler Patrick P en enkele in der haast klaargestoomde toeschouwers).
    Andermaal toonde onze ruime kern zijn nut zodat er toch een min of meer normale match gespeeld kon worden.
    Spelen tegen eigen volk is natuurlijk lang niet zo spannend want niemand durft dan echt volluit te gaan. De spankracht in de match zou dan ook niet veel voorstellen met als gevolg dus ook dit verslag niet.

    Eerste helft:

    Er werd uiteindelijk gekozen om de Oplinterse ploeg van vorige week opnieuw in dezelfde formatie te laten starten en de nieuwkomers en reserven van vorige week werden ingelijfd bij Crossing. Enkel Eddy R maakte ook nog de overstap zodat er een plaatsje vrijkwam voor Yvan W die zo voor het eerst sinds mensenheugenis nog eens aan de aftrap stond.
    Vissenaken werd dus versterkt met maar liefst zes (6) Oplinteraars: Geert E., Pol C., Eddy R., Dominique W., Gert P en tester Patrick P.
    We verwelkomde dus ook nog een testspeler: Patrick P, de huidige coach van 2e provincialer Arsenal Oplinter, kwam de sfeer opsnuiven en indien mogelijk enkele tactische nieuwtjes en ideetjes opdoen bij onze ervaren veteranen.

    Meer dan een kwartier te laat begon dan uiteindelijk de wedstrijd en meteen werd vissenaken bij de keel gegrepen met na 1’ een reuzenkans voor de losgelaten Stefan P. Zijn inzet werd nog met de voet gered door de bezoekende doelman. Meteen daarna opnieuw gevaar via een scherpe voorzet van Bruno VP die door Wim B onhoudbaar tegen de netten werd gekopt. 1-0 en de Crossing Vissenaken/Veteranen Oplinter ploeg wist meteen waar het aan toe was.
    Drie (3) minuten ver in de eerste helft sloeg het noodlot echter toe voor onze geliefde ploeg. De wederoptredend Yvan W was plots het slachtoffer van een dramatische blessure en kon niet meer verder. Er moest duchtig op hem ingepraat worden om hem er weer bovenop te krijgen. Als troost mocht hij dan truitje wisselen met onze scheidsrechter Etienne R zodat de ploegen opnieuw in evenwicht waren.
    Ondertussen had ook Vissenaken zijn eerste kans bij elkaar gevoetbald, hun schot ging echter hoog over. Desondanks bleef Oplinter baas en op het kwartier was er weer de ondertussen bijna traditionele sterke 5’ minuten van David B. Eerst was er een goede kopkans maar even later zette hij maar liefst 3-4 man (waaronder een paar Oplinterse uitgeleende vets) in de wind en kon besluiten met de knappe 2-0.

    Vissenaken bleef bescheiden, enkel een strakke vrije trap, genomen door onze uitgeleende tester Patrick zorgde voor gevaar. Dave B ranselde op een magistrale wijze de bal uit zijn kruising.
    Het spelpeil daalde echter snel naarmate de wedstrijd vorderde er werd wat gepraat en gelachen op het veld tot plots een klaar kijkende Bruno VP vanuit de middencirkel zag hoe David B een lange loopactie opzette. Hij gaf de bal gepast mee en zette David zo ongehinderd op weg naar zijn tweede van de avond: 3-0 na 20’.

    De wedstrijd leek gespeeld en het was 10’ wachten voor er opnieuw iets te beleven viel. De belevenis was echter van een niet-sportieve aard want Dominique W was geveld door zijn eigen ploegmakker Bruno VP. Met een catch-duik die in de WWF niet zou misstaan had onze middenvelder de ribbenkas van de uitgeleende Dominique danig gekraakt. Na heel wat begrijpelijk gesteun en gekreun kon hij de wedstrijd gelukkig opnieuw hervatten.

    De slotminuten waren ondanks de achterstand toch voor Vissenaken. Nadat ze net ontsnapt waren aan een vierde tegentreffer van de voet van Stefan P, die in al dan niet buitenspelpositie alleen op de doelman mocht afgaan maar niet kon besluiten, kregen ze zelf twee prima kansen waar eerst Dave nog klaar kijkend tussenzat. Hij moest zich tenslotte toch gewonnen geven op een knap schot in de rechterbenedenhoek na een mooie Vissenakense solo: 3-1 net voor de rust.

    Tweede helft:

    Natuurlijk geen wissels tijdens de rust aangezien het ganse spelersarsenaal reeds benut was.
    Het gebrek aan vers bloed zorgde voor een belabberde start van deze tweede periode. Pas na 10’ konden de 22 spelers een aanvaardbare actie op de mat leggen. Stefan P en David B verschenen plots met slechts één bezoekende verdediger in de buurt voor de Vissenakense keeper. Onder hun tweeën verkwanselden ze echter de opgelegde kans.
    Onze paarshemden liepen er nu ongemotiveerd bij, de ruime voorsprong deed de concentratie verslappen en Vissenaken begon stilaan het laken naar zich toe te trekken.
    Opmerkelijk hierbij was de toonaangevende rol die nieuweling Patrick P hierin kon spelen. Hij gaf regelmatig blijk van zijn ontluikende talent en zette zo regelmatig een gevaarlijke tegenaanval op. Bij één van deze tegenaanvallen lukte Eddy R een schot op de dwarsligger van onze Dave en ook Dominique W. kon ondanks de pijnlijke ribben een kansje versieren.
    Oplinter prikte sporadisch wel terug maar het vuur was eruit. Een goeie plaatsbal van Bruno VP was nog het vermelden waard maar de trap miste kracht om binnen te vliegen.

    Het overwicht van Vissenaken wierp uiteindelijk dan toch nog een vrucht af toen, alweer, Patrick P teveel ruimte kreeg in de buurt van het strafschopgebied. Hij kreeg niet alleen ruimte maar ook de tijd om aan te leggen en de bal strak, buiten bereik van Dave B binnen te schieten: 3-2.
    Vissenaken had nu nog iets meer dan 5’ om toch nog een puntje mee te pikken maar ze misten net dat tikkeltje geluk om nog eens te scoren. Geert E. kopte na een hoekschop op de paal en in de allerlaatste seconde moest Dave B nog eens goed plat gaan om de gelijkmaker te verhinderen. Zo bleef het na een zoutloze tweede helft uiteindelijk toch verdiend 3-2 voor onze Veteranen die in deze ondankbare omstandigheden toch nog een aantrekkelijke eerste helft op de mat gelegd hadden.
    Het is nu aan Vissenaken om eens in eigen boezem te kijken en maatregelen te nemen om deze vervelende situatie in de toekomst te voorkomen.  

    Van deze wedstrijd onthouden we ook nog de sterke prestatie van Patrick P die met vlag en wimpel geslaagd is in de test en dus altijd welkom is om onze ploeg te komen versterken.

    Op algemeen verzoek is er deze week als extraatje ook een fotospecial toegevoegd aan deze blog, scrol omlaag voor het resultaat.

    Volgende week:

    Volgende week trekken we naar Olympic Landen, net als Vissenaken een ploeg in opbouw maar die toch al een hele reeks goeie resultaten hebben behaald. Vorig jaar konden we nog net winnen we verwachten ons nu wel aan een sterke revanche.

    Tot vrijdag: OPGELET VOOR HET LATE AANVANGSUUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Pascal Vandevelde, Marnix Reniers, Wim Allard, Stefan Blockx, David Bex, Wim Boffé, Bruno Vanparijs, Geert Paulussen, Stefan Paulussen, Yvan Willems (3’ Etienne Ruytincx).

    Doelpunten:

    Wim Boffé:1
    David Bex: 2



    Onze Jongens speelden voor de gelegenheid in het rood...


    De tegenstanders (Vissenaken + Oplinter) in het blauw...

    Voor sommigen waren de rode truitjes toch iets strak om goed te zijn...


    Gezellig keuvelen tijdens de rust, uitblinkers verdienen dan ook een pafke...


    Een zeldzame prangende actie uit de tweede helft...

    Bijlagen:
    http://www.bloggen.be/veteranenoplinter/archief.php?startdatum=1260140400&stopdatum=1260745200   

    24-03-2010 om 22:28 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Wedstrijdverslagen
    23-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTOSPECIAL YVAN - DE JOKER- WILLEMS




    Zo fier als een gieter voor zijn wederoptreden...


    Drama na 3 minuten, Yvan W valt uit en moet wisselen met de scheidrechter...


    Yvan is van alle markten thuis, het verschil met een echte arbitter is haast niet te zien...

    Lovende kritieken na de eerste helft...


    Moe maar tevreden na een scheidsrechterlijk geslaagde wedstrijd, geen verkeerde beslissingen, geen discussie en heel veel "balvoordeel"...

    De gelegheids Vissenakers deelden deze mening duidelijk niet, Yvan W bewaart echter zijn "cool"

    OPGELET DE VOLGENDE FOTO'S ZIJN NIET VOOR GEVOELIGE KIJKERS...



    Nagenieten na de match


    Na de match mag men zich al eens laten gaan!!!

    23-03-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:fotospecials
    15-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VETERANEN OPLINTER MET TWEE GEZICHTEN

     Vooraf:

    Goed nieuws afgelopen vrijdag.! De technische dienst van RGO, meer bepaald Wim Allard, Arie Bronckaerts, Jan Vanparijs en niet in het minst Bart Maes wisten de gevelde verlichtingspalen tijdig terug op te richten zodat de geplande wedstrijd toch kon doorgaan.
    De tegenstander afkomstig uit het verre St-Truiden was het nieuwbakken FC Sparta Bubbels, ontstaan uit de overblijfselen van FC Marenzo en eigenlijk geen veteranenploeg maar meer een café/liefhebbersploeg die op vrijdagavond speelt. De laatste wedstrijduitslag die nog in de archieven is terug gevonden leerde ons dat FC S Bubbels een haalbare kaart moest zijn aangezien toen (2 jaar geleden?) nog met 5-0 gewonnen werd aan de Dalweg.
    Naast de gekende afwezigen moesten we afgelopen vrijdag ook Dominique W en Geert E. missen. Eén keer per jaar moeten deze jongens, naast hun sportieve, ook hun artistieke ei kunnen leggen meer bepaald in de vorm van hoogstaand populair theater (“toneel” in de volksmond) in de plaatselijke schouwburg (“parochiecentrum” in de volksmond). De kritieken over het gespeelde stuk waren alvast lovend en we verwachten ze dus triomferend en gelouterd terug volgende week. Om het gemis van deze acterende spelers op te vangen bond Eddy R. na 6 maanden opnieuw de schoenen aan.

    Eerste helft:

    De wedstrijd werd door beide ploegen rustig aangevat wat ons de tijd gaf om de opstelling eens onder de loep te nemen. Oplinter speelde met de vertrouwde libero Marnix R met dit keer gelegenheid voorstopper Stefan B voor zich. Eddy R nam opnieuw zijn nr. 10 positie op in de spits naast Stefan P. De centrale middenvelders Wim B en Bruno VP werden geflankeerd door twee flyers Geert P en David B. Pascal VDV en Wim A verzorgde de defensie met zoals gewoonlijk het solide sluitstuk en uitblinker van de laatste weken Dave B (hier op een archieffoto)  in doel.



    Na een paar minuten waren het de bezoekers die als eerste een schuchtere neus aan het doel kwamen steken, het kopballetje miste echter richting.
    De eerste vlotte actie kwam echter van onze jongens die in de loop van de aanvangsfase gaandeweg de controle over de wedstrijd veroverd hadden. Wim B stuurde plots Stefan P. centraal het straatje in. Onze topscorer had toen nog een lange weg naar doel af te leggen maar met reuze schreden drong hij in geen tijd door tot in het strafschopgebied alwaar hij ijzig kalm de bal onder de Bubbels doelman kon schuiven. Meteen 1-0.
    De geschrokken Bubbels waren even van de wijs maar konden een paar minuten toch ook tegen prikken maar een van vertrouwen bulkende Dave B was zeer attent ver uitgelopen om het dreigend gevaar te ontzetten. Even later moest hij niet ingrijpen toen een goed schot net over vloog.
    De paarshemden controleerde met een dit seizoen nog niet geziene rust de wedstrijd en kwamen regelmatig in de buurt van de Bubbels goalie zonder echt gevaarlijk te zijn. Deze steriele controle werd plots doorbroken door een indrukwekkende inspanning van David B. De voor de gelegenheid rechtsmidden spelende RGO-er stak plots lateraal het veld over om hoog druk te zetten op de bal die hij dan ook wist te veroveren halverwege de linkerflank. Eenmaal in balbezit zette hij zijn inspanning door richting doel en met een stevig gekruist schot kon hij de bezoekers op een 2-0 achterstand zetten.
    Een spectaculair doelpunt dat wel een weinig opwindende periode inluidde want Oplinter dat nu de volledige controle had kwam even niet meer aandringen. De bezoekers konden uiteindelijk toch nog een paar schuchtere pogingen op de mat leggen onder andere een hoekschop gevold door een schot noopte Dave B tot enige aandacht.
    Exact 10’ na de 2-0 en met de rust in zicht ontwaakte Oplinter opnieuw en begon toen zijn weer talrijk opgekomen supporters te verwennen. Het begon na mistasten in de Bubbels defensie waarna David B onze Wim B wist te bereiken maar deze zag zijn listige lob naast waaien. Een paar tellen later noteerde we ook nog een reuze kans voor Bruno VP die rakelings over de kruising mikte na knap samenspel van David, Wim B en Stefan P. Het gevaar kwam nu uitsluitend van onze Veteranen maar opnieuw Wim B kon onvoldoende besluiten na een zoveelste collectieve aanval. Het was wachten tot de allerlaatste minuut om de Bubbels nog eens in actie te zien maar Dave B kon tijdig klemmen.

    Tweede helft:

    Na de beste eerste helft sinds lang bulkten onze jongens van vertrouwen tijdens de rust. “In de pocket” en “rustig uitspelen” waren een aantal uitspraken die de reporter wist op te tekenen. Eddy R. gaf zichzelf en Pascal VDV rust ten voordele van Pol Chaltin en Bart Maes die voor de gelegenheid nog extra aangemoedigd werd door zijn hoogzwanger vrouwtje. Met veel pret en vertrouwen werd de tweede periode aangevat maar luttele seconden na de aftrap verstomde het plezier toen de bezoekende spits randje buitenspel mocht doorgaan en Dave op de korrel nemen die geen verhaal had tegen het gestrekte schot: 2-1, even slikken.
    Onze paars-witte helden waren danig geschrokken en begonnen van slag op slinger te knoeien met de bal. Dit geklungel stond plots ver af van het van vertrouwen bulkende spel uit de eerste helft en kende een hoogtepunt nog geen 10’ ver in de tweede helft toen Marnix R. ondanks al zijn ervaring de bal onoordeelkundig terugspeelde op Dave. Onze doelman kreeg de “terugspeelbal” echter niet uit de kruising geranseld en meteen was alles te herdoen: 2-2
    Oplinter zakte nu als een pudding in elkaar maar toch versierde Stefan P nog een kansje echter zonder gevolg.
    Het was nu al Sparta Bubbels wat de klok sloeg met onder andere een stevig schot dat op de paal uiteen spatte en de rebound die enkel door een beresterke Dave gekeerd kon worden.
    Een kwartier ver waren we dan nog maar toen de Truienaars konden profiteren van de door een blessure gevelde Wim A. De aangetrapte verdediger kreeg de fout niet mee en Bubbels aarzelde niet om de voorsprong binnen te tikken: 2-3, totale ontreddering achterin!!
    Het volgende kwartier was er één van pompen of verzuipen voor onze jongens vooral achterin hadden ze het moeilijk gezien het grote verschil in gemiddelde leeftijd  met de verjongde aanval van Sparta Bubbels.
    Langs de zijlijn was het knarsetanden door de aanblik van dit ondermaatse spel. Ook het spel van de bezoekers stelt, ondanks de talrijke kansen, niet veel voor.
    Pas met de slotfase in zicht begon het karakter van onze helden zoals zo vaak toch weer naar boven te komen. Alles werd naar voren gestuurd maar zonder veel overleg. Het was uiteindelijk Bruno VP die de laatste strohalm greep en een afgeweerde bal met een mooie omhaal opnieuw over de verdediging kon heffen. Een anticiperende Stefan P wist ondanks fel protest door de buitenspelval te glippen en schudde de frustratie van zich af door de bal met volle kracht voorbij de doelman te poeieren: 3-3 gelijk en de eer gered.
    Nu was het nog zaak om de laatste minuten vol te maken maar veel problemen waren er niet meer tot uiteindelijk Etienne R de wedstrijd affloot.

    Wederom een wedstrijd met twee gezichten dus maar we onthouden vooral de sterke eerste helft, die toch aantoont dat het vormpeil stijgende is, en de op het nippertje ontlopen blamage.

    In de vroege ochtend na de wedstrijd bereikte ons dan ook nog het bericht dat Bart Maes tijdens de derde helft voor de derde keer vader geworden was. De wedstrijd had blijkbaar één en ander losgemaakt bij zijn Maaike en om 04u00 is dan de flinke spruit Eveline ter wereld gekomen. We hebben er weer een supporter bij!

    PROFICIAT AAN DE KERSVERSE OUDERS MAAIKE EN BART vanwege het ganse veteranen team, technische staf en supporters!!!!!!!!!!!

    Volgende week:

    Volgende week kunnen we opnieuw thuis aan de slag in een regelrecht derby tegen Crossing Vissenaken. Deze relatief nieuwe veteranenploeg staat voor het eerst op de kalender en is voor ons dus een onbeschreven blad. Vele Vissenakense spelers zijn echter oude bekenden die samen met onze jongens een verleden hebben in het provinciale voetbal. Het belooft dus weer een boeiende, niet te missen voetbalavond te worden.

    Opstelling:

    Dave Butiens, Marnix Reniers, Pascal Vandevelde (35' Pol Chaltin), Wim Allard, Stefan Blockx, David Bex, Geert Paulussen, Wim Boffé, Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen, Eddy Roosen (35' Bart Maes).

    Doelpunten:

    Stefan Paulussen: 2
    Davis Bex: 1




    De verlichting was tijdig hersteld, helaas nog niet voldoende voor mijn kodak.


    Inderdaad, Sparta Bubbels. Ik verzin dit niet...


    Rustige controle...


    Einde eerste helft, makkie...


    Toen konden we nog lachen...


    Een verbijsterde Oplinterse Joker bij het aanschouwen van het spel in de tweede helft...


    De ontreddering is af te lezen op de gezichten...

    15-03-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Wedstrijdverslagen
    09-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KWIS LANDELIJK GILDE

    VRIENDEN,

    DE VETERANEN OPLINTER KOMEN NAAR BUITEN EN NEMEN DEEL AAN DE TWEEDE "DORPSKWIS" VAN DE LANDELIJKE GILDE.

    DIT EVENEMENT VINDT PLAATS OP 27 MAART OM 20U00 IN HET PAROCHIECENTRUM TE OPLINTER.

    WIJ ZOEKEN NOG EEN PAAR FREAKS OM EEN TEAM VAN MAX 5 PERSONEN TE VORMEN.(MEERDER TEAMS MOGELIJK)

    INDIEN INTERESSE GELIEVE TE MELDEN AAN BRUNO VANPARIJS OF JOHAN BOFFE

     

    TOT DAN

    09-03-2010 om 21:46 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Kalender
    08-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP ONZE WAARDE GEKLOPT!

    Vooraf:

    Koning winter is nog steeds het land niet uit en dat hadden we geweten vorige vrijdag in het gure Kessel-Lo waar de topper tegen de plaatselijke kanaries op de agenda stond. Naast onze tegenstander waren de ijzige wind en de druilerige regen de elementen waar tegen op gebokst moest worden.
    Ook voor de toeschouwers was het geen lachertje want op heel dit modern complex was er geen dug-out te bespeuren en moest er geschuild worden in de gang van de kleedkamers. Onaanvaardbaar voor dit niveau!
    Oplinter verscheen afgelopen vrijdag ook niet op volle sterkte aan de aftrap. Johan P was nog gekwetst en met onze nr. 14 Johan B. gaat het nog steeds niet goed, na zijn schuchtere rentree vorige week speelt zijn “osteitis pubis” weer op en is hij voor onbepaalde duur out.
    Ter compensatie van deze medische beslommeringen mochten we Pol C (na een vermoeiend weekje batibouw) en Geert E. opnieuw in de kern begroeten en kregen we ook de hulp van David B. die zich na onwelvoeglijk gedrag in de liefhebbersbond de komende weken bij ons komt rehabiliteren.
    Tot slot van deze inleiding nog een beetje miserie er bovenop want onze youngster Wim B had in de rit naar het sportcomplex meer aandacht voor het vinden van de juiste afslag dan voor de lokale flitscamera met als resultaat een leuke foto en dito boete.

    Eerste helft:

    Met dit alles zou men bijna vergeten dat er ook nog gevoetbald moest worden tegen de Kanaries K-Lo die duidelijk “au grand complet” konden aantreden. Onze veteranen stelden daar een op papier sterke ploeg tegenover met als blikvanger het onuitgegeven spitsenduo Stefan P en Etienne R.
    De wedstrijd begon aftastend langs beide kanten maar al gauw bleek K-Lo het best uit de voeten te kunnen in de gure omstandigheden. Na 5’ was er al meteen een uitstekende Dave B. nodig om de meubelen te redden. Hij kon de bal knap keren maar zijn ploegmaats kregen de bal niet goed weg zodat in de herneming de Kanaries de score konden openen: 0-1 …  dacht iedereen maar de scheidsrechter had het goed gezien en keurde het doelpunt af wegens off-side. De druk van Geel-Blauw bleef wel aanhouden en Dave B kon zich herhaaldelijk onderscheiden. Hij had het eerste kwartier al 3 cruciale reddingen moeten opdiepen om ons te behoeden van een achterstand.
    De paarshemden stelden er tot dan bitter weinig tegenover. Op het kwartier toch dreiging langs Wim B. dit na mistasten in de thuis verdediging net een stapje te kort kwam om de keeper te verschalken.
    Het Oplinterse spel verbeterde echter niet en slap verdedigen leidde de 1-0 in. Simpele taken werden niet uitgevoerd waardoor Kessel-lo veel ruimte kreeg en ongehinderd kon scoren. 1-0 dan toch.
    Onze jongens probeerden na deze achterstand toch iets terug te doen. Stefan P en Wim B konden na goed druk zetten toch een kansje afdwingen maar Wim zag zijn slecht gericht schot overvliegen. Ondertussen bleven de beste kansen van de thuisploeg komen en zat Dave al aan redding nr. 4 en zagen we nog een lob nipt overvliegen. Oplinter bleef in hetzelfde bedje ziek en elk sporadisch balbezit werd telkens te snel en overhaast afgegeven en vrijstaande ploegmakkers werden niet gevonden of aangespeeld. De beste kans voor Oplinter kwam na 30’ niet toevallig langs een goede rush van Stefan P. Deze jonge goalgetter verloor met de doelmond in zicht jammer genoeg alle oog voor zijn medespelers en zag zich zo gestuit door de doelman. Tot slot ging zijn oudere broer Geert P nog even in de fout met een te korte terugspeelbal maar hij wist gelukkig zelf z’n misser te herstellen.
    Na 35’ lange minuten konden de Oplinterse veteranen ontredderd naar de kleedkamer terugkeren voor een peptalk van de trainersstaf.

    Tweede helft:

    Onder de rust werden Marnix R, Etienne R en Wim A binnen gehouden en mochten Geert E, Pol C en David B, die voor één keer en hoogst uitzonderlijk het nr. 14 mocht dragen, het veld betreden om het tij te doen keren.
    De tweede periode was nog niet goed onderweg of Dave B mocht zich opnieuw onderscheiden. Na wat geharrewar voor doel kon de Kessel-Lo’se spelverdeler van op 3 meter verschroeiend uithalen maar Dave bleef koelbloedig en met een nooit gezien handreflex kon hij de bal uit doel ranselen. Oplinter trok zich nu op aan zijn uitblinkende doelman en begon het spel wat naar zich toe te trekken met een paar goeie kansen tot gevolg. Zo wist Stefan P zijn nieuwe spitsbroeder weg te sturen maar David B. besloot in het zijnet en even later vond Geert P zijn broer voor doel maar Stefan stuurde de bal rakelings over. Onze mannen geloofden er in en waren voortdurend te vinden op de helft van de tegenstander toch bleef Kessel-Lo gevaarlijk en kon ondermeer randje buitenspel doorbreken maar de nieuwe libero Wim B. kreeg er nog net een voetje tussen zodat Dave kon oprapen.
    Het spel bleef nu, in tegenstelling tot de eerste helft, mooi in evenwicht echter zonder verdere grote kansen, we noteerden nog een doorbraak van Stefan P maar hij controleerde slecht en de bal sprong weg van zijn voet.
    Na zo’n 25’ groeide het overwicht van de thuisploeg weer geleidelijk aan. Deze technisch vaardige ploeg had deze avond toch meer inhoud dan onze jongens waardoor ze er in slaagden om toch opnieuw het laken naar zich toe te trekken. De stijgende druk vertaalde zich ook opnieuw in kansen en met het einde inzicht kwam Oplinter er plots niet meer uit. Gedreven door de technisch en fysiek sterke Leuvense “mid-mid” moesten onze jongens de wet van de sterkste ondergaan. Een heet standje voor doel in de slotfase bezegelde het lot van onze moedige mannen. Dave zat er nog goed tussen maar net als in de eerste helft belandde de bal in de voeten van de thuisploeg. Met een knappe individuele actie wandelde de Kessel-lo’se nr 14 dwars door het centrum de “back-area” in en had zo de hoek maar voor het uitkiezen en scoorde de 2-0.
    Oplinter dus uitgeteld op de toch wel puike grasmat en moest nog uitkijken in de laatste minuut of het verdict was nog zwaarder. Andermaal stond man van de match Dave B. weer pal om zijn sputterende ploeg te behoeden.

    Een verdiende nederlaag dus tegen een vandaag sterkere tegenstander na een al bij al leuke en zeer sportieve partij met dank aan de plaatselijke scheidrechter.

    Volgende week:

    Volgende week moet er terug aangeknoopt worden met de overwinning. Slachtoffer van dienst is Marenzo uit St-Truiden dat volgens sommige bronnen een naamsverandering heeft ondergaan in “FC Sparta Bubbles”. Lang geleden dat we deze mannen nog eens mochten partij geven afwachten dus wat het wordt.
    Hopelijk kan de wedstrijd op eigen terrein doorgaan want de storm van vorig weekend heeft twee verlichtingpalen van ons geliefd terrein aan de Dalweg geveld. De technische dienst van RGO beloofd echter alles in orde te krijgen maar misschien is het toch verstandig dat de supporters een zaklamp meebrengen om bij te lichten waar nodig.

    Hopelijk tot vrijdag dus!

    Opstelling

    Dave Butiens, Pascal Vandevelde, Marnix Reniers (35' Geert Everaert), Wim Allard (35 'Pol Chaltin), Wim Boffé, Stefan Blockx, Bruno Vanparijs, Dominique Weenen, Geert Paulussen, Stefan Paulussen, Etienne Ruytinx (David Beckx)

    Doelpunten:

    ///




    De bal was in de eerste helft vaak niet in beeld voor onze jongens...


    Af en toe toch eens dreiging via stilstaande fases...


    Wij hadden toch de mooiste uitrusting...


    Geert P. met één van zijn gevreesde lange inworpen...


    Ontreddering in de kleedkamers tijdens de rust. Zelfs Grote Dorst Smurf grijpt nu naar de fles...



    Jammer genoeg geen foto van doelman-uitblinker Dave B, dan maar dit niets zeggend beeld...

    08-03-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Wedstrijdverslagen
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE OVERWINNING NA WINTERSLAAP

    Vooraf:

    Vrijdagavond 26 februari, een gure uitloper van het winterweer zorgde voor kille, winderige en vooral natte omstandigheden maar de Oplinterse veteranen hadden eindelijk genoeg van de wekenlange tergende inactiviteit. In menig huisgezin moesten de vrouwen aan de haard opnieuw afscheid nemen van hun geliefden die onverschrokken de strijd met de weergoden en een ploeg uit het Limburgse aan gingen gaan.
    Bautershoven,  zo was de naam van de eerste tegenstander van de met vertraging op gang geschoten eerste seizoenshelft 2010. Een gekende tegenstander waar in het verleden al een aantal successen tegen geboekt waren. Ondanks dit gegeven hadden onze Bautershovense vrienden de tegenstand toch onderschat want ze traden aan met een team van slechts 10 spelers.
    De thuisploeg had ook nog te kampen met een paar afzeggers en gekwetsten maar kon toch een stevig 11-tal opstellen met nog twee in extremisch aan de kern toegevoegde wisselspellers.

    Ons veld aan de Dalweg zag er bijzonder groen uit en bleek uitstekend bespeelbaar. De dure veldverwarming en drainage hadden hun werk blijkbaar goed gedaan. De trouwe supporters waren ook weer lijfelijk aanwezig zodat Etienne R. de wedstrijd na enige vertraging op gang kon fluiten

    Eerste helft:

    Met een onuitgegeven elftal werd de wedstrijd aangevat. Door de blessure van Johan P mocht Wim B centraal de dienst uit maken samen met de (oude) ervaren rot Dominique W. In de aanval werd topscorer Stefan P. gekoppeld aan Stefan B.
    Na een paar minuten was het al duidelijk dat onze jongens toch nog niet helemaal uit de winterslaap ontwaakt waren. Er werd traag en bewegingsloos gevoetbald waardoor de bezoekers de kans kregen om in hun spel te komen. Gedreven door de rugwind konden ze regelmatig hun vinnige spits wegsturen zodat de voor één keer statige verdedigers van Oplinter maar geen vat kregen op hun tegenstander.
    Toch was het Oplinter dat de eerste kans kreeg dankzij Geert P. die na een stevige rush op rechts de glibberige bal nipt langs de verkeerde kant van de eerste paal deed belanden. De Limburgers waren niet onder de indruk en stuurde meteen weer hun aalvlugge aanvaller op weg naar onze Dave. Onze eerste doelman had blijkbaar niet stilgezeten onder de winterstop en stond meteen paraat om met een prachtige parade de tegenstander te beletten om de score te openen.

    Ondertussen waren we al bijna een kwartier ver en de ganse Oplinterse ploeg probeerde vooral om het veld te sparen want de meerderheid stond al de ganse tijd stil. Het gevolg was natuurlijk gigantisch veel balverlies en de verloren ballen werden meteen naar voren gekeild alwaar de eenmansvoorhoede van Bautershoven naar hartelust mocht dollen met de bijna weerloze verdedigers. De bezoekers hadden uiteindelijk een niet gefloten overtreding op Wim A. nodig om de score te openen. Bij de zoveelste verre bal werd hij in de rug gepord waardoor hij onder de bal doorging en zijn rechtstreekse tegenstander vrij kon oprukken. De bal belande zo bij de diepste spits die niet aarzelde en meteen op doel vlamde. Deze keer had Dave geen verhaal en voor de eerste keer dit jaar waren we op achtervolgen aangewezen: 0-1.

    Gemor van op de tribunes, alwaar onze kritische supporters schuilden, was ons deel. Het was duidelijk dat de Oplinterse beren uit een ander vaatje moesten beginnen te tappen. Onder impuls van de alweer hard wroetende Dominique W werd 5’ na het openingsdoelpunt nog eens een Oplinterse aanval opgezet. Hij stuurde Bruno VP op diens linkerflank het straatje in zodat onze jongeling op snelheid alleen het strafschopgebied kon binnendringen. Eens zover geraakt schoot Bruno ook nog onhoudbaar onder de doelman binnen: 1-1, op dat moment gevleid.

    De gelijkmaker haalde toch meteen de angel uit de Limburgse dreiging, ze begonnen minder direct te spelen en Oplinter won nu ook af en toe een duel. Daarenboven had de Bautershovense spits zich ook nog bezeerd tijdens een zoveelste spurt en kon daardoor niet meer dezelfde dreiging opleggen als in het begin van de wedstrijd. Oplinter trok het laken naar zich toe maar meer dan één goeie kans na de gelijkmaker zat er de eerste helft niet in. Het was topschutter Stefan P die nog een goeie actie uit de benen kon schudden maar de bal miste uiteindelijk het doel.

    Einde van een al bij al ontgoochelende eerste helft waarin vooral de slagkracht van Bautershoven en de onmacht van Oplinter onze trainersstaf tot enige bezinning verplichte.

    Tweede helft:

    Voor de tweede helft ruimde Johan B. plaats voor Michael D. De nr 14 is nog lang niet 100% na zijn slepende blessure, verschillende geneesheer/specialisten twijfelen zelfs of hij ooit nog pijn vrij kan spelen vandaar dat uit voorzorg de voetbalactiviteiten slechts mondjesmaat hervat kunnen worden. Onze tweede wisselspeler Bart M. was zelfs voor de tweede helft te laat dus moest de ook al geblesseerde Geert P nog een paar minuten vol maken.

    Wim B werd naar achter gehaald om de leemte van zijn broer op te vullen terwijl de jonge Michael D. op het middenveld voor wat meer creativiteit moest zorgen zodat het Oplinterse spel meer naar voren begon te neigen. Het was een plezier om te zien hoe deze snaak zijn ogen en oren goed de kost gaf tussen al die ervaren spelers om zo zelf zijn eigen spel nog te kunnen verbeteren.
    Na wat zoeken en tasten was het na 5’ toch weer Stefan P die een collectief opgezette aanval moest trachten af te ronden. Andermaal mikte hij de bal nipt naast het doelhout.
    Deze opflakkering kreeg helaas niet meteen een vervolg zodat de wedstrijd rustig voorkabbelde en voor weinig animositeit zorgde bij de supporterschare.
    Wel bemoedigend was de steeds toenemende dominantie van de thuisploeg die ondanks een moeilijke voorbereiding nu toch meer en meer de fysieke bovenhand kreeg. Af en toe resulteerde dit nog eens in een goeie mogelijkheid zoals toen Stefan P. een prima voorzet tot bij Dominique W. kreeg maar ook zijn vizier stond uit den haak en de bal vloog over.

    Halfweg de rustig kabbelende tweede periode plots toch wat opschudding toen de bezoekende doelman een toch wel duidelijke terugspeelbal opraapte. Onze wedstrijdleider Etienne R. had in het tussenseizoen duidelijk de bondsreglementen terug wat opgefrist en kon niet anders dan aan de thuisploeg een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied toekennen.
    Michael D. vatte post achter de bal maar kon de vrije trap niet omzetten.

    Deze opflakkering bracht plots wel weer wat vuur in het spel van de paars-witten en Bautershoven begon nu echt wel te kreunen onder de Oplinterse druk. Een dolle 10’ leverde plots heel wat mogelijkheden op met Michael D in de hoofdrol. Eerst wist hij Stefan B. met een goeie pas af te zonderen en deze oude vos toonde meteen dat hij zijn streken nog niet verleerd had en knalde de bal onhoudbaar voorbij de keeper:2-1. Weinige minuten later deed Michael zijn kunstje nog eens over maar nu stond Stefan P aan de ontvangende kant en ook onze topschutter 2009 wist zijn doelpuntje mee te pikken, meteen zijn eerste goal in een hopelijk lange reeks voor 2010: 3-1 dus en boeken toe voor Bautershoven.
    In de slotfase konden de rood-zwarte Limburgers toch nog eens komen opzetten. Hun doelpoging werd echter knap gepareerd door een immer geconcentreerde Dave B.
    Oplinter speelde de wedstrijd rustig uit en zag ook nog Wim A. met krampjes uitvallen, gelukkig zonder gevolgen voor de volgende wedstrijd. De vervangers waren opgebruikt en ook Yvan W. was al proper gewassen zodat de wedstrijd met 10 Oplinterse veteranen werd volgemaakt.

    Al bij al een verdiende Oplinterse zege na de veel te lange winterstop. Positief is ook dat de ganse ploeg nog een ruime tot zeer ruime groeimarge te goed heeft, dat belooft niets dan goed voor het vervolg van het seizoen.

    Tot slot toch nog eens iemand in de bloemetjes zetten:
    Marnix R onze trouwe libero is recent weer wat minder jong geworden en tracteerde ons in de kleedkamer met een frisse pint.
    Marnix, proficiat vanwege de Veteranen Oplinter, de technische staf en alle trouwe fans

    Volgende week:

    Volgende week trekken we naar het Leuvense alwaar de kanaries uit Kessel-lo ons  partij gaan geven. Deze ploeg staat steeds garant voor de nodige inzet en sportiviteit, kortom waarden die onze jongens ook hoog in het vaandel dragen. Vorig jaar vonden er twee onderlinge confrontaties plaats, de wedstrijd op verplaatsing (06/02/2009) ging verloren met 2-1 maar in de laatste wedstrijd voor het zomer reces werd er in een zinderende wedstrijd met ook 2-1 revanche genomen.

    Lees de verslagjes er nog maar eens op na op de links onderaan dit bericht:

    Tot volgende week!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Marnix Reniers, Johan Boffé (35' Michael Danssaert), Pascal Vandevelde, Wim Allard, Geert Paulussen (40' Bart Maes),  Wim Boffé, Dominique Weenen, Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen, Stefan Blockx.

    Doelpunten:

    Bruno Vanparijs: 1
    Stefan Blockx: 1
    Stefan Paulussen: 1


    De groene grasmat had de winter ellende goed doorstaan.


    Dave B. zoals hij het graag heeft, de bal binnen zijn bereik.


    De bezoekers moesten ook af en toe op adem komen.


    Veel ruimte tussen de lijnen...


    Teveel middenveldspel en te weinig doelkansen...


    Autoritair: Etienne R


    Wim A uitblazend na alweer een puike partij.

    Bijlagen:
    http://www.bloggen.be/veteranenoplinter/archief.php?startdatum=1233529200&stopdatum=1234134000   
    http://www.bloggen.be/veteranenoplinter/archief.php?startdatum=1250460000&stopdatum=1251064800   

    28-02-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Wedstrijdverslagen
    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GALAMATCH

    De lange, donkere veteranen winterstop is stilaan voorbij. Deze week breekt het sportieve geweld terug los op de velden in Oplinter en omstreken. Ook deze blog wordt weer actief zodat de smeekbedes van onze talrijke supporters en sympathisanten aanhoord kunnen worden.
    Als voorsmaakje op het nieuwe voetbal jaar hebben jullie nog een verslagje en sfeerbeeld van de Galamatch van Pol en Willy van afgelopen 18 december te goed. Er zal ook kort teruggeblikt worden op de tweede jaarhelft van 2009.

    Galamatch

     De winter van 2009-2010 kondigde zich al vroeg als zeer streng aan. Op de dag van onze Galamatch was het al meteen volop winter. Temperaturen van ver onder het vriespunt en een bevroren en besneeuwd veld weerhielden de taaie veteranen er niet van om een passend eerbetoon op de mat te leggen voor onze jarige oudgedienden Pol Chaltin en Willy Weenen.
    Een aantal veteranen moesten noodgedwongen met kleine blessures langs de kant blijven (Dominique W, Marnix R, Yvan W, Etienne R en Eddy R), Wim B was belet en de arme, ongelukkige Dave B moest na een tragisch werkongeval ook verstek geven maar er waren toch maar liefst 14 veteranen, aangevuld met twee gastspelers, bereid gevonden om een pittige 8 tegen 8 wedstrijd af te werken.

    De selectieheer, geassisteerd door Stefan P, had op papier 2 evenwichtige ploegen uitgetekend alhoewel dat de hand van Stefan toch duidelijk te zien was want de 3 Paulussen broertjes waren in dezelfde ploeg ingedeeld.
    Ploeg A, ook wel “dream team” genoemd, bestond uit : Arie Bronkaerts, David Bex, Johan Boffé, Pascal Vandevelde, Bruno Vanparijs, Ignaas Dewolfs, Guy Phillips en Wim Allard. Ploeg B, ook wel “Ploeg Pol” of “de krabbers” genoemd had de volgende samenstelling: Geert Everaert, Stefan, Geert en Johan  Paulussen, Kevin Rappe, Stefan Blockx, Bart Maes en feestvarken Pol Chaltin.

    De bijzondere weersomstandigheden zorgden voor een bijzondere opwarming. Voor één keer werden het armzwaaien, been-heffen en korte sprintjes trekken achterwegen gelaten. In plaats daarvan zorgden een paar glaasje jenever en Jägermeister voor een warme gloed vanbinnen.
    De wedstrijd werd aangevat met een minuut stilte voor den Dave maar toen bleek dat hij zijn accident toch overleefd had werd de match op gang gefloten door gelegenheids scheidrechter Johan S.
    Ondanks de barre omstandigheden was het toch een wedstrijd op hoog niveau die meteen gedomineerd werd door het “dream team” die het best hun technisch vernuft konden benutten op het in een ijspiste omgetoverde veld. Het trio Paulussen stonden voor een moeilijke opdracht maar ze streden voor wat ze waard waren zodat deze bijzondere wedstrijd een aangenaam kijkstuk werd voor de talrijke opgedaagde supporters en sympathisanten. Zoals u wel al aan dit verslag kan merken bleven er dankzij de speciale opwarming en diner achteraf niet veel opmerkelijke wedstrijdfeiten over in het geheugen van uw reporter. Wat wel nog overgebleven is, is het feit dat het feestvarken Pol C niet gespaard bleef en al gauw keek zijn team tegen een achterstand aan die aan de rust opgelopen was tot 3-0 in het voordeel van het “dreamteam”.
    Na weer een paar drupkes tijdens de rust, de obligate spa reine was bevroren, waren de spieren en knoken weer ontdooit en konden “de krabbers” de scheve situatie enigszins rechttrekken. Het “dreamteam” vierde de teugels en lieten 2 keer tegenscoren zelf verknoeide ze al dan niet opzettelijk een aantal opgelegde kansen.

     

    Na twee keer twintig minuten bibberen was het genoeg geweest, de 3-2 stand veranderde niet meer mede dankzij het feit dat onze seizoens topschutter Stefan P. volledig monddood gemaakt werd. Nu weet hij ook eens wat het is om tegen een sterke Oplinterse verdediging te moeten optornen. Hopelijk is zijn vertrouwen nu niet te veel aangetast want we gaan hem het komende seizoen nog hard nodig hebben. Kop op Stefan!!

     

    De hete douche na de wedstrijd deed veel deugd en brachten enkele weggekrompen lichaamsdelen terug op volle lengte.
    Deze galamatch was slechts de voorbode van het echte feest, de jarigen hadden na de wedstrijd nog voor bubbels en een smakelijk buffet gezorgd. Zoals steeds wordt er over de 3de helft van de veteranenwedstrijden geen verslag uitgebracht (gewoonlijk omdat we er ons toch niks meer van kunnen herinneren) maar een aantal sfeerbeelden kunnen we jullie toch niet onthouden.




    Groepsfoto voor de match. De ploeg van Pol C mocht aantreden in de gebruikelijke veteranen outfit


    Ondanks de barre omstandigheden toch veel beweging in het spel...


    De supporters konden zich opwarmen aan een aangename partij...


    Naarmate de wedstrijd vorderde werd het zicht ook wat troebelder...


    Bubbels na de wedstrijd, iedereen was snel weer opgewarmd...


    Hij bleef maar aandringen dus hebben we Dominique W toch maar een speech laten geven voor de gevierden...

    Geschenken mochten ook niet ontbreken al weet ik niet meer wat er in de pakjes zat...

    10-02-2010 om 16:12 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeelden Galadiner




    Smakelijk!


    Een evenwichtig samengestelde maaltijd...

    Pol C. wou nog voorbidden maar...

    ...Marnix R kon zich niet inhouden!


    Betrapt...


    Ober! Is dat hier zelfbediening of wa??



    Alleen cola en limonade bij het eten...


    Alles oep...

    Bedankt voor alles Pol en Willy!!!
    Nog eens proficiat vanwege alle veteranen!

    09-02-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalender 1e jaarhelft 2010

     

     

    Februari :      
    12/02   OPLINTER -  Horpmaal   AFGELAST   
    19/02    Linden - OPLINTER  (vertrek 19u00)   AFGELAST
    26/02   OPLINTER - Bautershoven    3 - 1   
              
    Maart :      
    05/03 20u15 Kanaries Kessel-Lo - OPLINTER (vertr. 19u15 terr. Daring)    2 - 0  
    12/03   OPLINTER - Marenzo    3 - 3 
    19/03    OPLINTER - Vissenaken    3 - 2*  
    26/03  20u45 Olympic Landen - OPLINTER (vertr. 19u45)    2 - 0   
             
    April :      
    02/04 20u30 OPLINTER - FC Grankanaria KALENDERWIJZIGING!!!    2 - 2   
    09/04   OPLINTER - Orp    1 - 2   
    16/04   Vissenaken - OPLINTER (vertr 19u15)     1 - 2   
    23/04   OPLINTER - Kersbeek    8 - 0   
    30/04   Buvingen - OPLINTER (vertr 18u45, Miele boven Aalst-Diepesteeg)    2 - 1
    Mei :      
    07/05    Rummen - OPLINTER (vertrek 19u00)    3 - 0  
    12/05   OPLINTER - Linkhout WOENSDAG ipv vrijdag    1 - 5  
    21/05   OPLINTER - Mechelen -Bovelingen

       1 - 3

    28/05   Orp - OPLINTER (vertr. 18u45)    2 - 2
    Juni :       
    04/06  20u15   OPLINTER - Kanaries Kessel-lo    1 - 3
    11/06  20u30 OPLINTER - Haren

       2 - 4

    18/06  20u00 OPLINTER - Rood-Groen Oplinter    3 - 6

     

     

     

    18-01-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Kalender
    13-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZES OP ZES NA TERUGKEER JOHAN B.

    Vooraf:

    Ongelooflijk maar waar, we zijn al aanbeland bij de laatste wedstrijd van het jaar. Behalve de galawedstrijd van volgende week zit het er na vanavond dus al op. De tweede jaarhelft 2009 is voorbij gevlogen maar we moesten dus nog één echte match afwerken ditmaal tegen Olympic Landen. Een ploeg die nieuw is in het veteranencircuit maar zeker niet nieuw in de voetbalwereld. Talrijke ex provinciale vedetten maken deel uit van dit team een walk-over was dus zeker niet te verwachten.
    Beide ploegen kregen, hoe kan het ook anders na de recente regenval, een zeer zwaar en drassig veld onder de schoenen geschoteld. De Oplinterse veteranen moesten het vandaag doen zonder de geblesseerde Marnix R. en de reizende Pol C., Arie B en Ignaas D waren opgeroepen als vervangers. Etienne R. trok wederom het vertrouwde scheidsrechter plunje aan afgewerkt met zilveren schoentjes in functie van de naderende kerstperiode.
    Oplinter begon de wedstrijd met een sterke bank met Wim B, Ignaas D en Johan B die na zijn slepende blessure zijn nog niet klaar was om een hele wedstrijd te spelen. Zijn comeback dient stap voor stap te gebeuren.

    Eerste helft:

    Na het eerste fluitsignaal stonden de beide ploegen meteen in een strakke organisatie. Oplinter probeerde de onervaren tegenstander onmiddellijk naar de keel te grijpen maar de rigide organisatie van Landen belette dit. Het waren integendeel de bezoekers die voor de eerste dreiging konden zorgen ook al was er geen direct doelgevaar mee gemoeid. Oplinter werkte hard op het middenveld maar de motor sloeg nog niet meteen aan. Johan P en Arie B geraakten niet in de match waardoor het spitsenduo Bruno VP en Stefan P onvoldoende aanvoer kregen. Ondanks het gebrek aan doelkansen was het eerste kwartier toch genietbaar dankzij het intense middenveldspel.
    Stilaan kreeg de thuisploeg meer greep op het wedstrijdverloop en regelmatig werd de rand van het bezoekend strafschopgebied bereikt. Achteraan was de organisatie soms wel nog zoek zodat de dreiging van de Landenaars steeds reëel bleef.
    Op de twintigste minuut was daar plots Oplinter weer met een eerste echt vlijmscherpe counter. Van achteruit belandde de bal goed bij Stefan P die klaar kijkende de sterk mee opgerukte Arie B zag doorstomen en ook kon aanspelen. Arie had nu links op de rand van de 16m nog slechts één bezoeker op zijn weg dewelke hij met een korte “crochet” fraai in de wind zette. Zijn actie werd afgerond met een wel zeer knappe krul die in de rechter bovenhoek geborsteld werd en plots was de score geopend: 1-0.
    De bijna Limburgers uit Landen waren niet aangeslagen na deze mokerslag en bleven toch verder zoeken naar de opening in Oplinterse afweergordel die echter steeds secuurder stond te acteren. Even later liepen ze weer tegen een bijna dodelijke tegenaanval aan maar Bruno VP zag zijn uitgekiende lob nipt naast dwarrelen. Hier kwamen de bezoekers goed weg.
    De wedstrijd verzeilde nu weer in middenveldspel want de machtsverhoudingen waren min of meer in evenwicht. Hierbij alle lof voor Landen want zij hadden ondertussen een pion verloren na één of andere verrekking en konden niet terugvallen op een sterke bank zoals bij Oplinter. Met 10 man werd er verder gespeeld maar dat was niet te merken want nadat Geert P een pegel van op 30m nipt had naast getrapt kon ook Landen zijn gevaarlijkste actie op de mat leggen. De thuisploeg werd even uit verband gespeeld waardoor de Landense spits vrije baan naar doel kreeg, zijn krachtig schot scheerde gelukkig de deklat en Dave moest niet ingrijpen. De laatste minuten van de eerste helft bleef het tempo hoog want Landen wou absoluut de gelijkmaker scoren voor ze gingen rusten. Dave werd echter niet bedreigd zodat onze mannen met een voorsprong konden gaan uitblazen.

    Tweede helft:

    Voor de tweede helft werden na enig overleg Geert P en Arie B aan de kant gelaten en Stefan Blockx ging de bezoekers een handje helpen zodat ze opnieuw met gelijke wapens konden strijden. De Oplinterse bank werd volledig leeggehaald. Wim B werd libero, Ignaas D kon Johan P assisteren op het middenveld en de nr. 14 Johan B mocht de rechterflank afdweilen, een ongewone positie maar een uitstekende plaats om te werken aan de conditie na zijn lange afwezigheid.
    Paars-wit begon vrij sterk aan deze tweede periode en in de eerste 5 min kon de gelegenheidsreporter Yvan W al een eerste goede mogelijkheid noteren voor de hard werkende  Bruno VP, zijn voorzet-schot week af op de Landense libero en miste maar net de dwarsligger.
    De echte kansen bleven nu wel minuten lang uit. Het Oplinterse middenveld draaide nog steeds niet op volle toeren wat soms tot enige frustratie en vervloekingen leidde bij Johan P. Ook bij de bezoekers stokte het spel en ze konden hun nieuwe man Stefan B niet genoeg betrekken in het spel. Het zwaartepunt van het spel lag nu weer rond de middencirkel en beide spitsenduo’s bleken op een paar schuchtere pogingen na onbereikbaar gedurende een 10-tal minuten. Toen had Johan P er plots genoeg van, hij trok mee naar voren waar hij op 20m centraal voor doel goed werd aangespeeld door zijn jongste broer Stefan P. al zijn frustratie werd gebundeld en de bal werd keihard voorbij de arme Landense goalie geknald:2-0 en Landen keek plots tegen een schier hopeloze achterstand aan. Oplinter leefde op en kon nog een paar goeie acties op de mat leggen ondermeer op links waar Kevin R Johan P kon wegsturen, diens voorzet belande in de voeten van Stefan P maar ditmaal kon de doelman de bal uit zijn doel ranselen.
    De intense wedstrijd was nu 25’ ver in de tweede periode en Landen begon nu toch al stilaan aan zijn slotoffensief. Oplinter moest opnieuw achteruit en Dave kon zich eindelijk opwarmen toen hij een knap schot onschadelijk moest maken. Even later was er de nodige commotie voor het Oplinterse doel. In het geharrewar vloog de bal tegen de lat en Wim B. kon nog net op de doellijn de bal weg koppen. Landen verdiende nu zeker al een doelpuntje maar ze waren heel de avond wel zeer ongelukkig in de afwerking. Zo konden ze ook tot twee maal toe niet scoren nadat Dave de bal terug het veld in kaatste na een gevaarlijke schuiver. De bal belandde uiteindelijk in het zijnet. Oplinter kreunde maar begaf niet dankzij een attente Dave.
    Toen was, met nog een goede 5 min te gaan, het moment aangebroken voor Johan B. De druk en weerwerk van de bezoekers had lang genoeg geduurd volgens hem. Een vrije trap op rechts was het moment om mee in te schuiven. De bal belandde bij Bruno VP die klaar kijkend de goed geïnfiltreerde Johan B kon aanspelen. Onze nr. 14 aarzelde niet, hij nam de bal vol op de wreef en de al verslagen keeper was helemaal kansloos nadat de bal nog licht op een Landens been schampte en zo tenslotte de netten kon bol zetten. 3-0, de beslissing!
    Een ontroerend moment voor deze jonge speler na de moeilijke periode die nu achter de rug lijkt maar hij beseft als geen ander dat de weg naar een volledig herstel nog niet te einde is.
    Hij draagt dan ook het doelpunt op aan zijn team dat te lang zijn steun moest missen.
    De bezoekers hadden logischerwijs geen benul van de emotionele waarde van dit moment en bleven ook in de laatste minuten op zoek gaan naar de verdiende eerredder maar het lot besliste er anders over en zo bleef het 3-0 na een collectief sterke prestatie van de paars witte veteranen en werd het voetbaljaar in schoonheid afgesloten.

    Volgende week

    Komende vrijdag staat dus nog de gala avond van Pol en Willy op de agenda. De spelers en oud-spelers worden verwacht voor eerst een galamatch om 20u00 en nadien een hoorn van overvloed aangeboden door beide feestvarkens. Iedereen op post dus voor wat een memorabele avond belooft te worden.
    Op deze blog volgt hierna nog een kort verslag van de wedstrijd en avond alsook een overzicht van de afgelopen jaarhelft. Blijf de blog dus in het oog houden!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Stefan Blockx (35’ Wim Boffé), Geert Everaert, Wim Allard, Pascal Vandevelde, Geert Paulussen (35’ Johan Boffé), Kevin Rappe, Johan Paulussen, Arie Bronckaerts (35’ Ignaas Dewolfs), Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen.

    Doelpunten:

    Arie Bronckaerts: 1
    Johan Paulussen: 1
    Johan Boffé: 1




    Een knappe Oplinterse aanval in het duister...



    Gevaarlijke stilstaande fase, denken we...



    Bedrijvigheid langs de zijlijn



    Het water stroom altijd naar de zee...



    Johan B met zijn eerste en tevens laatste pint van de avond...


    Wederom een nieuwe supporter maakte vanavond zijn opwachting...
    Let ook op de smaakvolle Kerstversiering

    13-12-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPLINTER KNOOPT OPNIEUW AAN MET OVERWINNING

    Vooraf:

    Vorige vrijdag, een gure, natte, koude en winderige avond, waren we op bezoek bij de veteranen van VV Houtem.
    Het was nog geen drie maanden geleden sinds we tegen onze buren speelden (en verloren) maar in tussentijd was er bij deze ploeg al veel gebeurd. Na hun verdiende zege aan de Dalweg was deze ploeg bijna volledig uit elkaar gevallen wegens onrust, afzeggingen, zieken en gekwetsten. Het gevolg was dat ze sindsdien geen wedstrijd meer konden winnen en zelfs een aantal keer verstek moesten laten gaan.
    Eén van hun bezielers Rudi V. was er het hart van in maar tegen Oplinter hadden ze toch opnieuw een voltallige ploeg met zelfs twee reserven op het scheidsrechterblad gekregen.
    Onze selectieheer had weer te kampen met positieve selectieproblemen ondanks de afzegging van Pascal Vdv (reden onbekend?!?), Wim B (ziek) en Etienne R (sterfgeval), maar na een afwezigheid van 6 maanden mochten we vandaag opnieuw Johan B begroeten die eens wou testen hoe het stond met zijn slepende blessure.

    Eerste helft:

    Zoals gezegd was het dus bitter koud met een snijdende wind zodat we maar al te blij waren toen de wedstrijd om 20u10 op gang gefloten werd. Oplinter speelde deze eerste periode tegen de wind in zodat een snelle start niet te verwachten was. De kou sneed de benen af maar ook onze tegenstander had hier een aandeel in. Dit Houtem dat de voorbije weken langs de kant moest blijven vond toch vrij snel hun dwingende spel terug onder impuls van hun vinnige centrale middenvelder. De Oplinterse defensie kreunde onder de steriele druk en de fouten begonnen zich op te stapelen. Iedereen keek naar elkaar en verloor zo nogal vaak de bal en de rechtstreekse tegenstander uit het oog. Echte kansen kwamen er voorlopig niet voor Houtem maar zeker niet voor Oplinter. Het was wachten tot een alweer slecht uitgevoerde buitenspelval van onze jongens aan de basis lag voor de eerste grote kans. Een Houtemse middenvelder mocht diep doordringen op onze speelhelft en kon terug leggen op de centrumspits van de thuisploeg die niet aarzelde en zo de eerste grote kans onhoudbaar tegen de netten werkte. 1-0.
    Oplinter bleef machteloos achter. De macht ging op slot door het solide verdedigende VV H maar ook door het met de wind worstelende Oplinter. Af en toe kwam Oplinter toch opzetten met flarden van goed spel maar voorlopig kon het de keeper niet bedreigen.
    De thuisploeg deed het beter en zag ook een doelpunt (terecht) afgekeurd worden na handspel. Twintig minuten ver kwam de verborgen Oplinterse klasse dan toch even bovendrijven. Onze rechtsachter Geert P zette een enorme inspanning op toen hij vanaf de eigen 16 naar voren trok om na een simpele maar efficiënte dubbelpas met Stefan B. alleen op weg naar doel gezet te worden. Hij bereikte de kleine back-area alwaar hij net voor zijn licht uitging nog zijn broer Stefan P kon bereiken. Die nam het geschenk met, enige moeite weliswaar, aan en kon zo de gelijkmaker in het lege doel frommelen en zijn doelsaldo weer wat aandikken: 1-1. Opluchting bij de technische staf die, nadat ze er alles aan gedaan hadden om hun team zo goed mogelijk klaar te maken voor deze derby, hun inspanningen nu beloond zagen.
    De vreugde was slechts van korte duur want Houtem voerde onmiddellijk de druk weer op en Oplinter gleed terug af in zijn slordige en zenuwachtige spel van voordien. Oplinter kreeg het opnieuw moeilijk maar kon, wanneer de nood het hoogst werd, toch weer reken op een sublieme Dave die onder andere een afgeweken hard schot stijlvol uit de benedenhoek kon duikelen. Houtem liet niet af en verbruikte veel energie met hun ongebreidelde zoektocht naar de op dat moment verdiende voorsprong.
    Gevaarlijk werd het nog toen na mistasten achteraan de bal scherp voor doel gebracht werd. Niemand kon de bal echter beroeren en weg was deze kans voor VV Houtem. In de slotminuten was het nog alarmfase rood voor onze veteranen toen de thuisploeg nog een vrije trap kreeg op de rand van de 16m maar het schot kon geen doel treffen en het gevaar was nu finaal geweken.
    Onze paars-witte jongens konden gaan rusten met een gevleid gelijkspel, hopend dat de pauze soelaas zou brengen.

    Tweede helft:

    De Oplinterse wisselspelers, waaronder de wederoptredende Johan B., waren gebrand om in te komen en zo de match te doen kantelen. De gekwetste Marnix R, de uitgewaaide Geert E en de steeds alles gevende Wim A. mochten rusten. In hun plaats verschenen Pol C, Gert T en Johan B in de arena. De ploeg werd wel grondig herschikt na het uitvallen van de libero zodat Johan P als laatste man moest fungeren en Bruno P werd uit de aanval terug getrokken om de leemte in het middenveld op te vullen. Geert P wisselde achteraan van kant met Pol C en Johan B nam zijn vertrouwde voorstoppers post in. Stefan P kreeg Gert T naast zich.
    Met de wind in de rug zag het er plots helemaal anders uit voor Oplinter. De dreiging van de thuisploeg was heel wat minder nu maar zelf konden we ook geen gevaar creëren. Achteraan werd er nu wel geduldig en geconcentreerd gevoetbald zodat elke angel meteen uit de Houtemse aanval getrokken werd. Johan B testte regelmatig de fragiele buikspieren met een paar gevatte tackles en Johan P stuurde zijn ploeg gepast van achter uit. Na 10’ begon onze centrale middenvelder Dominique W te trekkebenen en moest onverwijld vervangen worden door Bart M. Dit had tot gevold dat Johan P de vrijgekomen plaats in het middenveld opnieuw kon innemen, Stefan B nestelde zich nu op de laatste man om plaats te ruimen voor Bart M op de flank.
    Het toen al vermoeide VV Houtem zag dit met lede ogen aan want plots werden ze overlopen door het versterkte Oplinterse middenveld. Een bedrijvige Stefan P werd foutief gestopt in de 16 en plots was daar de uitgelezen kans voor Bruno VP om de strafschop om te zetten in een 1-2 voorsprong. Eenmaal de bal op de stip begon onze eens zo vlasblonde krullenbol te twijfelen en trapte hij de bal onbesuisd over. Een jammerlijk Sinterklaas geschenk dus voor de thuisploeg die hier echter geen moed konden uit putten want Oplinter ging hierna gewoon door met zijn powerplay en het werd steeds moeilijker om het bezoekende spitsenduo af te houden.
    De tijd begon wel te dringen voor onze jongens maar plots werd Gert T toch afgezonderd in de 16 en profiteerde de opportunistische Stefan P andermaal van het voorbereidende werk van een ploegmaat en de gewettigde voorsprong was een feit: 1-2 voor, met nog 10’ op de klok. Plots ging het veel gemakkelijker voor ons want het eveneens paars-witte Houtem zat op zijn tandvlees en onder de aanhoudende druk werd de Houtemse doelman nog gedwongen tot een mistasten. Stefan P, wie anders, zat er weer als een aasgier bovenop en kon zo de overdreven 1-3 eindstand vastleggen en meteen ook zijn eerste hattrick sinds lang. Proficiat Stefan, maar ook alstublieft niet uw hardwerkende ploegmakkers vergeten die dit alles mogelijk maken.

    Na drie gelijke spelen nu dus opnieuw een overwinning na het zelden hoogstaand maar toch spannend streekderby. Een deugddoende overwinning was dit na de vele nederlagen tegen dit fel geplaagde maar opnieuw zeer sportieve VV Houtem. Hopelijk kruipen ze snel weer uit hun sportieve dal zodat ze met meer spelvreugde en overwinningen het nieuwe jaar kunnen inzetten.

    Volgende week

    Volgende week komt het “nieuwe” Veteranen Landen op bezoek. Deze ploeg, ontsproten uit Olympia Landen, is totaal nieuw in ons veteranen circuit maar we verwachten toch een zeer sterke tegenstander dus hopen we dat onze supporters het koude herfst/winter weer gaan trotseren want we kunnen alle steun gebruiken.

    Opgelet de wedstrijd start op een ongebruikelijk uur: 20u30 maar wel op onze vertrouwde heimat aan de Dalweg.
    Tot vrijdag!!!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Marnix Reniers (35’ Pol Chaltin), Geert Everaert (35’ Johan Boffé), Wim Allard (35’ Gert Timmermans), Geert Paulussen, Kevin Rappe, Stefan Blockx, Johan Paulussen, Dominique Weenen (50’ Bart Maes), Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen.

    Doelpunten:

    Stefan Paulussen: 3 (drie!)




    Andermaal een zwakke fotograaf, zouden we hier niet beter mee stoppen?




    Laatste kans voor VV Houtem


    Oef, gemist en tot hierbij de bijdrage van een vandaag teleurstellende fotograaf Yvan W.

     

    07-12-2009 om 23:01 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELANGRIJK BERICHT: POL en WILLY NODIGEN UIT

    Op vrijdag 18 december breien we nog een verlengstuk aan het seizoen. We spelen dan namelijk onderling een kerst galamatch op uitnodiging van Pol Chaltin en Willy Weenen.
    Ter gelegenheid van hun 60e verjaardag trakteren ze na de wedstrijd de spelers en technische staf op een hapje en drankje. Het feestcomitee zorgt voor aangepaste kerstdrankjes om er een ware braspartij van te maken.
    Inschrijven volgende vrijdag bij Wim A en Stefan P.

    Iedereen op post!!!!

    (en op tijd....)




    03-12-2009 om 22:21 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Kalender


    Inhoud blog
  • CONDITIE CRESCENDO
  • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
  • Eerste Veteranen training...ooit!
  • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
  • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

    Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Archief per week
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 05/08-11/08 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs