Foto
Foto
Gastenboek
  • Leuke website !
  • veteranenploeg Thor Wommersom
  • na lange tijd.
  • DOOD
  • terug van winterstop

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • Filmpjes (5)
  • fotospecials (7)
  • Kalender (22)
  • spelersfiches (21)
  • Wedstrijdverslagen (54)
  • Veteranen Oplinter
    Voetbalploeg voor eeuwig jonge beloften!
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE OVERWINNING NA WINTERSLAAP

    Vooraf:

    Vrijdagavond 26 februari, een gure uitloper van het winterweer zorgde voor kille, winderige en vooral natte omstandigheden maar de Oplinterse veteranen hadden eindelijk genoeg van de wekenlange tergende inactiviteit. In menig huisgezin moesten de vrouwen aan de haard opnieuw afscheid nemen van hun geliefden die onverschrokken de strijd met de weergoden en een ploeg uit het Limburgse aan gingen gaan.
    Bautershoven,  zo was de naam van de eerste tegenstander van de met vertraging op gang geschoten eerste seizoenshelft 2010. Een gekende tegenstander waar in het verleden al een aantal successen tegen geboekt waren. Ondanks dit gegeven hadden onze Bautershovense vrienden de tegenstand toch onderschat want ze traden aan met een team van slechts 10 spelers.
    De thuisploeg had ook nog te kampen met een paar afzeggers en gekwetsten maar kon toch een stevig 11-tal opstellen met nog twee in extremisch aan de kern toegevoegde wisselspellers.

    Ons veld aan de Dalweg zag er bijzonder groen uit en bleek uitstekend bespeelbaar. De dure veldverwarming en drainage hadden hun werk blijkbaar goed gedaan. De trouwe supporters waren ook weer lijfelijk aanwezig zodat Etienne R. de wedstrijd na enige vertraging op gang kon fluiten

    Eerste helft:

    Met een onuitgegeven elftal werd de wedstrijd aangevat. Door de blessure van Johan P mocht Wim B centraal de dienst uit maken samen met de (oude) ervaren rot Dominique W. In de aanval werd topscorer Stefan P. gekoppeld aan Stefan B.
    Na een paar minuten was het al duidelijk dat onze jongens toch nog niet helemaal uit de winterslaap ontwaakt waren. Er werd traag en bewegingsloos gevoetbald waardoor de bezoekers de kans kregen om in hun spel te komen. Gedreven door de rugwind konden ze regelmatig hun vinnige spits wegsturen zodat de voor één keer statige verdedigers van Oplinter maar geen vat kregen op hun tegenstander.
    Toch was het Oplinter dat de eerste kans kreeg dankzij Geert P. die na een stevige rush op rechts de glibberige bal nipt langs de verkeerde kant van de eerste paal deed belanden. De Limburgers waren niet onder de indruk en stuurde meteen weer hun aalvlugge aanvaller op weg naar onze Dave. Onze eerste doelman had blijkbaar niet stilgezeten onder de winterstop en stond meteen paraat om met een prachtige parade de tegenstander te beletten om de score te openen.

    Ondertussen waren we al bijna een kwartier ver en de ganse Oplinterse ploeg probeerde vooral om het veld te sparen want de meerderheid stond al de ganse tijd stil. Het gevolg was natuurlijk gigantisch veel balverlies en de verloren ballen werden meteen naar voren gekeild alwaar de eenmansvoorhoede van Bautershoven naar hartelust mocht dollen met de bijna weerloze verdedigers. De bezoekers hadden uiteindelijk een niet gefloten overtreding op Wim A. nodig om de score te openen. Bij de zoveelste verre bal werd hij in de rug gepord waardoor hij onder de bal doorging en zijn rechtstreekse tegenstander vrij kon oprukken. De bal belande zo bij de diepste spits die niet aarzelde en meteen op doel vlamde. Deze keer had Dave geen verhaal en voor de eerste keer dit jaar waren we op achtervolgen aangewezen: 0-1.

    Gemor van op de tribunes, alwaar onze kritische supporters schuilden, was ons deel. Het was duidelijk dat de Oplinterse beren uit een ander vaatje moesten beginnen te tappen. Onder impuls van de alweer hard wroetende Dominique W werd 5’ na het openingsdoelpunt nog eens een Oplinterse aanval opgezet. Hij stuurde Bruno VP op diens linkerflank het straatje in zodat onze jongeling op snelheid alleen het strafschopgebied kon binnendringen. Eens zover geraakt schoot Bruno ook nog onhoudbaar onder de doelman binnen: 1-1, op dat moment gevleid.

    De gelijkmaker haalde toch meteen de angel uit de Limburgse dreiging, ze begonnen minder direct te spelen en Oplinter won nu ook af en toe een duel. Daarenboven had de Bautershovense spits zich ook nog bezeerd tijdens een zoveelste spurt en kon daardoor niet meer dezelfde dreiging opleggen als in het begin van de wedstrijd. Oplinter trok het laken naar zich toe maar meer dan één goeie kans na de gelijkmaker zat er de eerste helft niet in. Het was topschutter Stefan P die nog een goeie actie uit de benen kon schudden maar de bal miste uiteindelijk het doel.

    Einde van een al bij al ontgoochelende eerste helft waarin vooral de slagkracht van Bautershoven en de onmacht van Oplinter onze trainersstaf tot enige bezinning verplichte.

    Tweede helft:

    Voor de tweede helft ruimde Johan B. plaats voor Michael D. De nr 14 is nog lang niet 100% na zijn slepende blessure, verschillende geneesheer/specialisten twijfelen zelfs of hij ooit nog pijn vrij kan spelen vandaar dat uit voorzorg de voetbalactiviteiten slechts mondjesmaat hervat kunnen worden. Onze tweede wisselspeler Bart M. was zelfs voor de tweede helft te laat dus moest de ook al geblesseerde Geert P nog een paar minuten vol maken.

    Wim B werd naar achter gehaald om de leemte van zijn broer op te vullen terwijl de jonge Michael D. op het middenveld voor wat meer creativiteit moest zorgen zodat het Oplinterse spel meer naar voren begon te neigen. Het was een plezier om te zien hoe deze snaak zijn ogen en oren goed de kost gaf tussen al die ervaren spelers om zo zelf zijn eigen spel nog te kunnen verbeteren.
    Na wat zoeken en tasten was het na 5’ toch weer Stefan P die een collectief opgezette aanval moest trachten af te ronden. Andermaal mikte hij de bal nipt naast het doelhout.
    Deze opflakkering kreeg helaas niet meteen een vervolg zodat de wedstrijd rustig voorkabbelde en voor weinig animositeit zorgde bij de supporterschare.
    Wel bemoedigend was de steeds toenemende dominantie van de thuisploeg die ondanks een moeilijke voorbereiding nu toch meer en meer de fysieke bovenhand kreeg. Af en toe resulteerde dit nog eens in een goeie mogelijkheid zoals toen Stefan P. een prima voorzet tot bij Dominique W. kreeg maar ook zijn vizier stond uit den haak en de bal vloog over.

    Halfweg de rustig kabbelende tweede periode plots toch wat opschudding toen de bezoekende doelman een toch wel duidelijke terugspeelbal opraapte. Onze wedstrijdleider Etienne R. had in het tussenseizoen duidelijk de bondsreglementen terug wat opgefrist en kon niet anders dan aan de thuisploeg een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied toekennen.
    Michael D. vatte post achter de bal maar kon de vrije trap niet omzetten.

    Deze opflakkering bracht plots wel weer wat vuur in het spel van de paars-witten en Bautershoven begon nu echt wel te kreunen onder de Oplinterse druk. Een dolle 10’ leverde plots heel wat mogelijkheden op met Michael D in de hoofdrol. Eerst wist hij Stefan B. met een goeie pas af te zonderen en deze oude vos toonde meteen dat hij zijn streken nog niet verleerd had en knalde de bal onhoudbaar voorbij de keeper:2-1. Weinige minuten later deed Michael zijn kunstje nog eens over maar nu stond Stefan P aan de ontvangende kant en ook onze topschutter 2009 wist zijn doelpuntje mee te pikken, meteen zijn eerste goal in een hopelijk lange reeks voor 2010: 3-1 dus en boeken toe voor Bautershoven.
    In de slotfase konden de rood-zwarte Limburgers toch nog eens komen opzetten. Hun doelpoging werd echter knap gepareerd door een immer geconcentreerde Dave B.
    Oplinter speelde de wedstrijd rustig uit en zag ook nog Wim A. met krampjes uitvallen, gelukkig zonder gevolgen voor de volgende wedstrijd. De vervangers waren opgebruikt en ook Yvan W. was al proper gewassen zodat de wedstrijd met 10 Oplinterse veteranen werd volgemaakt.

    Al bij al een verdiende Oplinterse zege na de veel te lange winterstop. Positief is ook dat de ganse ploeg nog een ruime tot zeer ruime groeimarge te goed heeft, dat belooft niets dan goed voor het vervolg van het seizoen.

    Tot slot toch nog eens iemand in de bloemetjes zetten:
    Marnix R onze trouwe libero is recent weer wat minder jong geworden en tracteerde ons in de kleedkamer met een frisse pint.
    Marnix, proficiat vanwege de Veteranen Oplinter, de technische staf en alle trouwe fans

    Volgende week:

    Volgende week trekken we naar het Leuvense alwaar de kanaries uit Kessel-lo ons  partij gaan geven. Deze ploeg staat steeds garant voor de nodige inzet en sportiviteit, kortom waarden die onze jongens ook hoog in het vaandel dragen. Vorig jaar vonden er twee onderlinge confrontaties plaats, de wedstrijd op verplaatsing (06/02/2009) ging verloren met 2-1 maar in de laatste wedstrijd voor het zomer reces werd er in een zinderende wedstrijd met ook 2-1 revanche genomen.

    Lees de verslagjes er nog maar eens op na op de links onderaan dit bericht:

    Tot volgende week!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Marnix Reniers, Johan Boffé (35' Michael Danssaert), Pascal Vandevelde, Wim Allard, Geert Paulussen (40' Bart Maes),  Wim Boffé, Dominique Weenen, Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen, Stefan Blockx.

    Doelpunten:

    Bruno Vanparijs: 1
    Stefan Blockx: 1
    Stefan Paulussen: 1


    De groene grasmat had de winter ellende goed doorstaan.


    Dave B. zoals hij het graag heeft, de bal binnen zijn bereik.


    De bezoekers moesten ook af en toe op adem komen.


    Veel ruimte tussen de lijnen...


    Teveel middenveldspel en te weinig doelkansen...


    Autoritair: Etienne R


    Wim A uitblazend na alweer een puike partij.

    Bijlagen:
    http://www.bloggen.be/veteranenoplinter/archief.php?startdatum=1233529200&stopdatum=1234134000   
    http://www.bloggen.be/veteranenoplinter/archief.php?startdatum=1250460000&stopdatum=1251064800   

    28-02-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Wedstrijdverslagen
    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GALAMATCH

    De lange, donkere veteranen winterstop is stilaan voorbij. Deze week breekt het sportieve geweld terug los op de velden in Oplinter en omstreken. Ook deze blog wordt weer actief zodat de smeekbedes van onze talrijke supporters en sympathisanten aanhoord kunnen worden.
    Als voorsmaakje op het nieuwe voetbal jaar hebben jullie nog een verslagje en sfeerbeeld van de Galamatch van Pol en Willy van afgelopen 18 december te goed. Er zal ook kort teruggeblikt worden op de tweede jaarhelft van 2009.

    Galamatch

     De winter van 2009-2010 kondigde zich al vroeg als zeer streng aan. Op de dag van onze Galamatch was het al meteen volop winter. Temperaturen van ver onder het vriespunt en een bevroren en besneeuwd veld weerhielden de taaie veteranen er niet van om een passend eerbetoon op de mat te leggen voor onze jarige oudgedienden Pol Chaltin en Willy Weenen.
    Een aantal veteranen moesten noodgedwongen met kleine blessures langs de kant blijven (Dominique W, Marnix R, Yvan W, Etienne R en Eddy R), Wim B was belet en de arme, ongelukkige Dave B moest na een tragisch werkongeval ook verstek geven maar er waren toch maar liefst 14 veteranen, aangevuld met twee gastspelers, bereid gevonden om een pittige 8 tegen 8 wedstrijd af te werken.

    De selectieheer, geassisteerd door Stefan P, had op papier 2 evenwichtige ploegen uitgetekend alhoewel dat de hand van Stefan toch duidelijk te zien was want de 3 Paulussen broertjes waren in dezelfde ploeg ingedeeld.
    Ploeg A, ook wel “dream team” genoemd, bestond uit : Arie Bronkaerts, David Bex, Johan Boffé, Pascal Vandevelde, Bruno Vanparijs, Ignaas Dewolfs, Guy Phillips en Wim Allard. Ploeg B, ook wel “Ploeg Pol” of “de krabbers” genoemd had de volgende samenstelling: Geert Everaert, Stefan, Geert en Johan  Paulussen, Kevin Rappe, Stefan Blockx, Bart Maes en feestvarken Pol Chaltin.

    De bijzondere weersomstandigheden zorgden voor een bijzondere opwarming. Voor één keer werden het armzwaaien, been-heffen en korte sprintjes trekken achterwegen gelaten. In plaats daarvan zorgden een paar glaasje jenever en Jägermeister voor een warme gloed vanbinnen.
    De wedstrijd werd aangevat met een minuut stilte voor den Dave maar toen bleek dat hij zijn accident toch overleefd had werd de match op gang gefloten door gelegenheids scheidrechter Johan S.
    Ondanks de barre omstandigheden was het toch een wedstrijd op hoog niveau die meteen gedomineerd werd door het “dream team” die het best hun technisch vernuft konden benutten op het in een ijspiste omgetoverde veld. Het trio Paulussen stonden voor een moeilijke opdracht maar ze streden voor wat ze waard waren zodat deze bijzondere wedstrijd een aangenaam kijkstuk werd voor de talrijke opgedaagde supporters en sympathisanten. Zoals u wel al aan dit verslag kan merken bleven er dankzij de speciale opwarming en diner achteraf niet veel opmerkelijke wedstrijdfeiten over in het geheugen van uw reporter. Wat wel nog overgebleven is, is het feit dat het feestvarken Pol C niet gespaard bleef en al gauw keek zijn team tegen een achterstand aan die aan de rust opgelopen was tot 3-0 in het voordeel van het “dreamteam”.
    Na weer een paar drupkes tijdens de rust, de obligate spa reine was bevroren, waren de spieren en knoken weer ontdooit en konden “de krabbers” de scheve situatie enigszins rechttrekken. Het “dreamteam” vierde de teugels en lieten 2 keer tegenscoren zelf verknoeide ze al dan niet opzettelijk een aantal opgelegde kansen.

     

    Na twee keer twintig minuten bibberen was het genoeg geweest, de 3-2 stand veranderde niet meer mede dankzij het feit dat onze seizoens topschutter Stefan P. volledig monddood gemaakt werd. Nu weet hij ook eens wat het is om tegen een sterke Oplinterse verdediging te moeten optornen. Hopelijk is zijn vertrouwen nu niet te veel aangetast want we gaan hem het komende seizoen nog hard nodig hebben. Kop op Stefan!!

     

    De hete douche na de wedstrijd deed veel deugd en brachten enkele weggekrompen lichaamsdelen terug op volle lengte.
    Deze galamatch was slechts de voorbode van het echte feest, de jarigen hadden na de wedstrijd nog voor bubbels en een smakelijk buffet gezorgd. Zoals steeds wordt er over de 3de helft van de veteranenwedstrijden geen verslag uitgebracht (gewoonlijk omdat we er ons toch niks meer van kunnen herinneren) maar een aantal sfeerbeelden kunnen we jullie toch niet onthouden.




    Groepsfoto voor de match. De ploeg van Pol C mocht aantreden in de gebruikelijke veteranen outfit


    Ondanks de barre omstandigheden toch veel beweging in het spel...


    De supporters konden zich opwarmen aan een aangename partij...


    Naarmate de wedstrijd vorderde werd het zicht ook wat troebelder...


    Bubbels na de wedstrijd, iedereen was snel weer opgewarmd...


    Hij bleef maar aandringen dus hebben we Dominique W toch maar een speech laten geven voor de gevierden...

    Geschenken mochten ook niet ontbreken al weet ik niet meer wat er in de pakjes zat...

    10-02-2010 om 16:12 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeelden Galadiner




    Smakelijk!


    Een evenwichtig samengestelde maaltijd...

    Pol C. wou nog voorbidden maar...

    ...Marnix R kon zich niet inhouden!


    Betrapt...


    Ober! Is dat hier zelfbediening of wa??



    Alleen cola en limonade bij het eten...


    Alles oep...

    Bedankt voor alles Pol en Willy!!!
    Nog eens proficiat vanwege alle veteranen!

    09-02-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalender 1e jaarhelft 2010

     

     

    Februari :      
    12/02   OPLINTER -  Horpmaal   AFGELAST   
    19/02    Linden - OPLINTER  (vertrek 19u00)   AFGELAST
    26/02   OPLINTER - Bautershoven    3 - 1   
              
    Maart :      
    05/03 20u15 Kanaries Kessel-Lo - OPLINTER (vertr. 19u15 terr. Daring)    2 - 0  
    12/03   OPLINTER - Marenzo    3 - 3 
    19/03    OPLINTER - Vissenaken    3 - 2*  
    26/03  20u45 Olympic Landen - OPLINTER (vertr. 19u45)    2 - 0   
             
    April :      
    02/04 20u30 OPLINTER - FC Grankanaria KALENDERWIJZIGING!!!    2 - 2   
    09/04   OPLINTER - Orp    1 - 2   
    16/04   Vissenaken - OPLINTER (vertr 19u15)     1 - 2   
    23/04   OPLINTER - Kersbeek    8 - 0   
    30/04   Buvingen - OPLINTER (vertr 18u45, Miele boven Aalst-Diepesteeg)    2 - 1
    Mei :      
    07/05    Rummen - OPLINTER (vertrek 19u00)    3 - 0  
    12/05   OPLINTER - Linkhout WOENSDAG ipv vrijdag    1 - 5  
    21/05   OPLINTER - Mechelen -Bovelingen

       1 - 3

    28/05   Orp - OPLINTER (vertr. 18u45)    2 - 2
    Juni :       
    04/06  20u15   OPLINTER - Kanaries Kessel-lo    1 - 3
    11/06  20u30 OPLINTER - Haren

       2 - 4

    18/06  20u00 OPLINTER - Rood-Groen Oplinter    3 - 6

     

     

     

    18-01-2010 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Kalender
    13-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZES OP ZES NA TERUGKEER JOHAN B.

    Vooraf:

    Ongelooflijk maar waar, we zijn al aanbeland bij de laatste wedstrijd van het jaar. Behalve de galawedstrijd van volgende week zit het er na vanavond dus al op. De tweede jaarhelft 2009 is voorbij gevlogen maar we moesten dus nog één echte match afwerken ditmaal tegen Olympic Landen. Een ploeg die nieuw is in het veteranencircuit maar zeker niet nieuw in de voetbalwereld. Talrijke ex provinciale vedetten maken deel uit van dit team een walk-over was dus zeker niet te verwachten.
    Beide ploegen kregen, hoe kan het ook anders na de recente regenval, een zeer zwaar en drassig veld onder de schoenen geschoteld. De Oplinterse veteranen moesten het vandaag doen zonder de geblesseerde Marnix R. en de reizende Pol C., Arie B en Ignaas D waren opgeroepen als vervangers. Etienne R. trok wederom het vertrouwde scheidsrechter plunje aan afgewerkt met zilveren schoentjes in functie van de naderende kerstperiode.
    Oplinter begon de wedstrijd met een sterke bank met Wim B, Ignaas D en Johan B die na zijn slepende blessure zijn nog niet klaar was om een hele wedstrijd te spelen. Zijn comeback dient stap voor stap te gebeuren.

    Eerste helft:

    Na het eerste fluitsignaal stonden de beide ploegen meteen in een strakke organisatie. Oplinter probeerde de onervaren tegenstander onmiddellijk naar de keel te grijpen maar de rigide organisatie van Landen belette dit. Het waren integendeel de bezoekers die voor de eerste dreiging konden zorgen ook al was er geen direct doelgevaar mee gemoeid. Oplinter werkte hard op het middenveld maar de motor sloeg nog niet meteen aan. Johan P en Arie B geraakten niet in de match waardoor het spitsenduo Bruno VP en Stefan P onvoldoende aanvoer kregen. Ondanks het gebrek aan doelkansen was het eerste kwartier toch genietbaar dankzij het intense middenveldspel.
    Stilaan kreeg de thuisploeg meer greep op het wedstrijdverloop en regelmatig werd de rand van het bezoekend strafschopgebied bereikt. Achteraan was de organisatie soms wel nog zoek zodat de dreiging van de Landenaars steeds reëel bleef.
    Op de twintigste minuut was daar plots Oplinter weer met een eerste echt vlijmscherpe counter. Van achteruit belandde de bal goed bij Stefan P die klaar kijkende de sterk mee opgerukte Arie B zag doorstomen en ook kon aanspelen. Arie had nu links op de rand van de 16m nog slechts één bezoeker op zijn weg dewelke hij met een korte “crochet” fraai in de wind zette. Zijn actie werd afgerond met een wel zeer knappe krul die in de rechter bovenhoek geborsteld werd en plots was de score geopend: 1-0.
    De bijna Limburgers uit Landen waren niet aangeslagen na deze mokerslag en bleven toch verder zoeken naar de opening in Oplinterse afweergordel die echter steeds secuurder stond te acteren. Even later liepen ze weer tegen een bijna dodelijke tegenaanval aan maar Bruno VP zag zijn uitgekiende lob nipt naast dwarrelen. Hier kwamen de bezoekers goed weg.
    De wedstrijd verzeilde nu weer in middenveldspel want de machtsverhoudingen waren min of meer in evenwicht. Hierbij alle lof voor Landen want zij hadden ondertussen een pion verloren na één of andere verrekking en konden niet terugvallen op een sterke bank zoals bij Oplinter. Met 10 man werd er verder gespeeld maar dat was niet te merken want nadat Geert P een pegel van op 30m nipt had naast getrapt kon ook Landen zijn gevaarlijkste actie op de mat leggen. De thuisploeg werd even uit verband gespeeld waardoor de Landense spits vrije baan naar doel kreeg, zijn krachtig schot scheerde gelukkig de deklat en Dave moest niet ingrijpen. De laatste minuten van de eerste helft bleef het tempo hoog want Landen wou absoluut de gelijkmaker scoren voor ze gingen rusten. Dave werd echter niet bedreigd zodat onze mannen met een voorsprong konden gaan uitblazen.

    Tweede helft:

    Voor de tweede helft werden na enig overleg Geert P en Arie B aan de kant gelaten en Stefan Blockx ging de bezoekers een handje helpen zodat ze opnieuw met gelijke wapens konden strijden. De Oplinterse bank werd volledig leeggehaald. Wim B werd libero, Ignaas D kon Johan P assisteren op het middenveld en de nr. 14 Johan B mocht de rechterflank afdweilen, een ongewone positie maar een uitstekende plaats om te werken aan de conditie na zijn lange afwezigheid.
    Paars-wit begon vrij sterk aan deze tweede periode en in de eerste 5 min kon de gelegenheidsreporter Yvan W al een eerste goede mogelijkheid noteren voor de hard werkende  Bruno VP, zijn voorzet-schot week af op de Landense libero en miste maar net de dwarsligger.
    De echte kansen bleven nu wel minuten lang uit. Het Oplinterse middenveld draaide nog steeds niet op volle toeren wat soms tot enige frustratie en vervloekingen leidde bij Johan P. Ook bij de bezoekers stokte het spel en ze konden hun nieuwe man Stefan B niet genoeg betrekken in het spel. Het zwaartepunt van het spel lag nu weer rond de middencirkel en beide spitsenduo’s bleken op een paar schuchtere pogingen na onbereikbaar gedurende een 10-tal minuten. Toen had Johan P er plots genoeg van, hij trok mee naar voren waar hij op 20m centraal voor doel goed werd aangespeeld door zijn jongste broer Stefan P. al zijn frustratie werd gebundeld en de bal werd keihard voorbij de arme Landense goalie geknald:2-0 en Landen keek plots tegen een schier hopeloze achterstand aan. Oplinter leefde op en kon nog een paar goeie acties op de mat leggen ondermeer op links waar Kevin R Johan P kon wegsturen, diens voorzet belande in de voeten van Stefan P maar ditmaal kon de doelman de bal uit zijn doel ranselen.
    De intense wedstrijd was nu 25’ ver in de tweede periode en Landen begon nu toch al stilaan aan zijn slotoffensief. Oplinter moest opnieuw achteruit en Dave kon zich eindelijk opwarmen toen hij een knap schot onschadelijk moest maken. Even later was er de nodige commotie voor het Oplinterse doel. In het geharrewar vloog de bal tegen de lat en Wim B. kon nog net op de doellijn de bal weg koppen. Landen verdiende nu zeker al een doelpuntje maar ze waren heel de avond wel zeer ongelukkig in de afwerking. Zo konden ze ook tot twee maal toe niet scoren nadat Dave de bal terug het veld in kaatste na een gevaarlijke schuiver. De bal belandde uiteindelijk in het zijnet. Oplinter kreunde maar begaf niet dankzij een attente Dave.
    Toen was, met nog een goede 5 min te gaan, het moment aangebroken voor Johan B. De druk en weerwerk van de bezoekers had lang genoeg geduurd volgens hem. Een vrije trap op rechts was het moment om mee in te schuiven. De bal belandde bij Bruno VP die klaar kijkend de goed geïnfiltreerde Johan B kon aanspelen. Onze nr. 14 aarzelde niet, hij nam de bal vol op de wreef en de al verslagen keeper was helemaal kansloos nadat de bal nog licht op een Landens been schampte en zo tenslotte de netten kon bol zetten. 3-0, de beslissing!
    Een ontroerend moment voor deze jonge speler na de moeilijke periode die nu achter de rug lijkt maar hij beseft als geen ander dat de weg naar een volledig herstel nog niet te einde is.
    Hij draagt dan ook het doelpunt op aan zijn team dat te lang zijn steun moest missen.
    De bezoekers hadden logischerwijs geen benul van de emotionele waarde van dit moment en bleven ook in de laatste minuten op zoek gaan naar de verdiende eerredder maar het lot besliste er anders over en zo bleef het 3-0 na een collectief sterke prestatie van de paars witte veteranen en werd het voetbaljaar in schoonheid afgesloten.

    Volgende week

    Komende vrijdag staat dus nog de gala avond van Pol en Willy op de agenda. De spelers en oud-spelers worden verwacht voor eerst een galamatch om 20u00 en nadien een hoorn van overvloed aangeboden door beide feestvarkens. Iedereen op post dus voor wat een memorabele avond belooft te worden.
    Op deze blog volgt hierna nog een kort verslag van de wedstrijd en avond alsook een overzicht van de afgelopen jaarhelft. Blijf de blog dus in het oog houden!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Stefan Blockx (35’ Wim Boffé), Geert Everaert, Wim Allard, Pascal Vandevelde, Geert Paulussen (35’ Johan Boffé), Kevin Rappe, Johan Paulussen, Arie Bronckaerts (35’ Ignaas Dewolfs), Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen.

    Doelpunten:

    Arie Bronckaerts: 1
    Johan Paulussen: 1
    Johan Boffé: 1




    Een knappe Oplinterse aanval in het duister...



    Gevaarlijke stilstaande fase, denken we...



    Bedrijvigheid langs de zijlijn



    Het water stroom altijd naar de zee...



    Johan B met zijn eerste en tevens laatste pint van de avond...


    Wederom een nieuwe supporter maakte vanavond zijn opwachting...
    Let ook op de smaakvolle Kerstversiering

    13-12-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPLINTER KNOOPT OPNIEUW AAN MET OVERWINNING

    Vooraf:

    Vorige vrijdag, een gure, natte, koude en winderige avond, waren we op bezoek bij de veteranen van VV Houtem.
    Het was nog geen drie maanden geleden sinds we tegen onze buren speelden (en verloren) maar in tussentijd was er bij deze ploeg al veel gebeurd. Na hun verdiende zege aan de Dalweg was deze ploeg bijna volledig uit elkaar gevallen wegens onrust, afzeggingen, zieken en gekwetsten. Het gevolg was dat ze sindsdien geen wedstrijd meer konden winnen en zelfs een aantal keer verstek moesten laten gaan.
    Eén van hun bezielers Rudi V. was er het hart van in maar tegen Oplinter hadden ze toch opnieuw een voltallige ploeg met zelfs twee reserven op het scheidsrechterblad gekregen.
    Onze selectieheer had weer te kampen met positieve selectieproblemen ondanks de afzegging van Pascal Vdv (reden onbekend?!?), Wim B (ziek) en Etienne R (sterfgeval), maar na een afwezigheid van 6 maanden mochten we vandaag opnieuw Johan B begroeten die eens wou testen hoe het stond met zijn slepende blessure.

    Eerste helft:

    Zoals gezegd was het dus bitter koud met een snijdende wind zodat we maar al te blij waren toen de wedstrijd om 20u10 op gang gefloten werd. Oplinter speelde deze eerste periode tegen de wind in zodat een snelle start niet te verwachten was. De kou sneed de benen af maar ook onze tegenstander had hier een aandeel in. Dit Houtem dat de voorbije weken langs de kant moest blijven vond toch vrij snel hun dwingende spel terug onder impuls van hun vinnige centrale middenvelder. De Oplinterse defensie kreunde onder de steriele druk en de fouten begonnen zich op te stapelen. Iedereen keek naar elkaar en verloor zo nogal vaak de bal en de rechtstreekse tegenstander uit het oog. Echte kansen kwamen er voorlopig niet voor Houtem maar zeker niet voor Oplinter. Het was wachten tot een alweer slecht uitgevoerde buitenspelval van onze jongens aan de basis lag voor de eerste grote kans. Een Houtemse middenvelder mocht diep doordringen op onze speelhelft en kon terug leggen op de centrumspits van de thuisploeg die niet aarzelde en zo de eerste grote kans onhoudbaar tegen de netten werkte. 1-0.
    Oplinter bleef machteloos achter. De macht ging op slot door het solide verdedigende VV H maar ook door het met de wind worstelende Oplinter. Af en toe kwam Oplinter toch opzetten met flarden van goed spel maar voorlopig kon het de keeper niet bedreigen.
    De thuisploeg deed het beter en zag ook een doelpunt (terecht) afgekeurd worden na handspel. Twintig minuten ver kwam de verborgen Oplinterse klasse dan toch even bovendrijven. Onze rechtsachter Geert P zette een enorme inspanning op toen hij vanaf de eigen 16 naar voren trok om na een simpele maar efficiënte dubbelpas met Stefan B. alleen op weg naar doel gezet te worden. Hij bereikte de kleine back-area alwaar hij net voor zijn licht uitging nog zijn broer Stefan P kon bereiken. Die nam het geschenk met, enige moeite weliswaar, aan en kon zo de gelijkmaker in het lege doel frommelen en zijn doelsaldo weer wat aandikken: 1-1. Opluchting bij de technische staf die, nadat ze er alles aan gedaan hadden om hun team zo goed mogelijk klaar te maken voor deze derby, hun inspanningen nu beloond zagen.
    De vreugde was slechts van korte duur want Houtem voerde onmiddellijk de druk weer op en Oplinter gleed terug af in zijn slordige en zenuwachtige spel van voordien. Oplinter kreeg het opnieuw moeilijk maar kon, wanneer de nood het hoogst werd, toch weer reken op een sublieme Dave die onder andere een afgeweken hard schot stijlvol uit de benedenhoek kon duikelen. Houtem liet niet af en verbruikte veel energie met hun ongebreidelde zoektocht naar de op dat moment verdiende voorsprong.
    Gevaarlijk werd het nog toen na mistasten achteraan de bal scherp voor doel gebracht werd. Niemand kon de bal echter beroeren en weg was deze kans voor VV Houtem. In de slotminuten was het nog alarmfase rood voor onze veteranen toen de thuisploeg nog een vrije trap kreeg op de rand van de 16m maar het schot kon geen doel treffen en het gevaar was nu finaal geweken.
    Onze paars-witte jongens konden gaan rusten met een gevleid gelijkspel, hopend dat de pauze soelaas zou brengen.

    Tweede helft:

    De Oplinterse wisselspelers, waaronder de wederoptredende Johan B., waren gebrand om in te komen en zo de match te doen kantelen. De gekwetste Marnix R, de uitgewaaide Geert E en de steeds alles gevende Wim A. mochten rusten. In hun plaats verschenen Pol C, Gert T en Johan B in de arena. De ploeg werd wel grondig herschikt na het uitvallen van de libero zodat Johan P als laatste man moest fungeren en Bruno P werd uit de aanval terug getrokken om de leemte in het middenveld op te vullen. Geert P wisselde achteraan van kant met Pol C en Johan B nam zijn vertrouwde voorstoppers post in. Stefan P kreeg Gert T naast zich.
    Met de wind in de rug zag het er plots helemaal anders uit voor Oplinter. De dreiging van de thuisploeg was heel wat minder nu maar zelf konden we ook geen gevaar creëren. Achteraan werd er nu wel geduldig en geconcentreerd gevoetbald zodat elke angel meteen uit de Houtemse aanval getrokken werd. Johan B testte regelmatig de fragiele buikspieren met een paar gevatte tackles en Johan P stuurde zijn ploeg gepast van achter uit. Na 10’ begon onze centrale middenvelder Dominique W te trekkebenen en moest onverwijld vervangen worden door Bart M. Dit had tot gevold dat Johan P de vrijgekomen plaats in het middenveld opnieuw kon innemen, Stefan B nestelde zich nu op de laatste man om plaats te ruimen voor Bart M op de flank.
    Het toen al vermoeide VV Houtem zag dit met lede ogen aan want plots werden ze overlopen door het versterkte Oplinterse middenveld. Een bedrijvige Stefan P werd foutief gestopt in de 16 en plots was daar de uitgelezen kans voor Bruno VP om de strafschop om te zetten in een 1-2 voorsprong. Eenmaal de bal op de stip begon onze eens zo vlasblonde krullenbol te twijfelen en trapte hij de bal onbesuisd over. Een jammerlijk Sinterklaas geschenk dus voor de thuisploeg die hier echter geen moed konden uit putten want Oplinter ging hierna gewoon door met zijn powerplay en het werd steeds moeilijker om het bezoekende spitsenduo af te houden.
    De tijd begon wel te dringen voor onze jongens maar plots werd Gert T toch afgezonderd in de 16 en profiteerde de opportunistische Stefan P andermaal van het voorbereidende werk van een ploegmaat en de gewettigde voorsprong was een feit: 1-2 voor, met nog 10’ op de klok. Plots ging het veel gemakkelijker voor ons want het eveneens paars-witte Houtem zat op zijn tandvlees en onder de aanhoudende druk werd de Houtemse doelman nog gedwongen tot een mistasten. Stefan P, wie anders, zat er weer als een aasgier bovenop en kon zo de overdreven 1-3 eindstand vastleggen en meteen ook zijn eerste hattrick sinds lang. Proficiat Stefan, maar ook alstublieft niet uw hardwerkende ploegmakkers vergeten die dit alles mogelijk maken.

    Na drie gelijke spelen nu dus opnieuw een overwinning na het zelden hoogstaand maar toch spannend streekderby. Een deugddoende overwinning was dit na de vele nederlagen tegen dit fel geplaagde maar opnieuw zeer sportieve VV Houtem. Hopelijk kruipen ze snel weer uit hun sportieve dal zodat ze met meer spelvreugde en overwinningen het nieuwe jaar kunnen inzetten.

    Volgende week

    Volgende week komt het “nieuwe” Veteranen Landen op bezoek. Deze ploeg, ontsproten uit Olympia Landen, is totaal nieuw in ons veteranen circuit maar we verwachten toch een zeer sterke tegenstander dus hopen we dat onze supporters het koude herfst/winter weer gaan trotseren want we kunnen alle steun gebruiken.

    Opgelet de wedstrijd start op een ongebruikelijk uur: 20u30 maar wel op onze vertrouwde heimat aan de Dalweg.
    Tot vrijdag!!!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Marnix Reniers (35’ Pol Chaltin), Geert Everaert (35’ Johan Boffé), Wim Allard (35’ Gert Timmermans), Geert Paulussen, Kevin Rappe, Stefan Blockx, Johan Paulussen, Dominique Weenen (50’ Bart Maes), Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen.

    Doelpunten:

    Stefan Paulussen: 3 (drie!)




    Andermaal een zwakke fotograaf, zouden we hier niet beter mee stoppen?




    Laatste kans voor VV Houtem


    Oef, gemist en tot hierbij de bijdrage van een vandaag teleurstellende fotograaf Yvan W.

     

    07-12-2009 om 23:01 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELANGRIJK BERICHT: POL en WILLY NODIGEN UIT

    Op vrijdag 18 december breien we nog een verlengstuk aan het seizoen. We spelen dan namelijk onderling een kerst galamatch op uitnodiging van Pol Chaltin en Willy Weenen.
    Ter gelegenheid van hun 60e verjaardag trakteren ze na de wedstrijd de spelers en technische staf op een hapje en drankje. Het feestcomitee zorgt voor aangepaste kerstdrankjes om er een ware braspartij van te maken.
    Inschrijven volgende vrijdag bij Wim A en Stefan P.

    Iedereen op post!!!!

    (en op tijd....)




    03-12-2009 om 22:21 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Kalender
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPLINTER HEEFT HET WINNEN VERLEERD

    Vooraf:

    Afgelopen vrijdag waren we op bezoek in een verre uithoek in Limburg, namelijk bij Linkhout. Een ploeg die we in mei reeds thuis mochten bekampen. Het toen sterk verjongde Linkhout wist ons op een scoreloos gelijkspel te houden. In het archief was er ook een de wedstrijd van een jaar geleden terug te vinden tegen datzelfde Linkhout. Toen werd er met duidelijke 1-4 cijfers gewonnen door onze veteranen. Onze tegenstander is dus in het verleden met wisselend succes bekampt.
    Eén afwezige maakte de verplaatsing niet mee nl. de geblesseerde Stefan B. Johan P was wel meegereisd maar zijn vorige week opgelopen blessure was nog niet 100% geheeld, een volledige wedstrijd was dus uitgesloten maar een aantal speelminuten behoorden wel tot de mogelijkheden. Johan B was ook weer van de partij voor mogelijk de laatste match die hij langs de kant moet volgen. Normaliter kan hij volgende week na een afwezigheid van 6 maanden opnieuw het veld betreden en meestrijden voor de overwinning.

    Eerste helft:

    De linkhoutse accommodatie voorzag ons in een bord en krijt zodat we de ploegopstelling konden neerschrijven en er geen vragen meer waren over de in te nemen posities. Onze mannen begonnen dan ook gewoontegetrouw sterk aan de wedstrijd met na 2’ minuten al een sterke individuele actie van Geert P. Deze verdediger heeft hier de laatste weken een patent op en ook nu kon hij de actie knap afronden met een stevige trap naast de paal en Oplinter dus opnieuw snel op voorsprong: 0-1.
    Paars-wit wou meteen het verraste Linkhout helemaal uittellen. Na een hoekschop werd een buffelstoot van Geert E nipt op de lijn gered en Geert P zag in de herneming zijn schot het doel missen.
    Oplinter was nu al 10’ zwaar aan het drukken en ook Wim B kreeg een opgelegde open kans maar hij trapte jammerlijk over de bal.
    Linkhout was tot dan slechts één maal aan het Oplinterse doel geweest met een hoekschop in de eerste minuut.
    Na een kwartier begon de wedstrijd in evenwicht te komen. Oplinter kon het hoge tempo niet aanhouden en Linkhout had stilaan de eigen organisatie op punt. Plots stond er een Linkhoutse aanvaller moederziel alleen op rechts. Oplinter dacht aan buitenspel maar niet iedereen was ingeschoven zodat de Linkhouter onbedreigd en reglementair alleen op Dave af mocht gaan. Onze doelman werd makkelijk omspeeld en de gelijkmaker belande tegen de netten: 1-1.
    Deze tegentreffer zorgde voor heel wat commotie in de Oplinterse verdediging wat resulteerde in de spijtige aftocht van Kevin R.
    Voor de tweede week op rij laat Oplinter zich hier van zijn kleinste kant zien, het is de taak van iedereen om dit in de toekomst te vermijden want dit past niet een groep vrienden.
    Wim A kwam dan maar in de ploeg voor Kevin R. en zo kon onze geliefde ploeg na een paar minuten opnieuw de draad oppikken met een snedige actie van Stefan P die foutief gestuit werd net voor het strafschopgebied. Gesneden koek voor Wim B die de vrije trap feilloos in de kruising binnentrapte, Oplinter opnieuw op voorsprong: 1-2.
    Er waren toen nog ongeveer 10’ te gaan maar Oplinter kon niet meer zijn wil opleggen en Linkhout achteruit drukken. De Limburgers deden nu goed mee en hadden nog tot twee maal toe de mogelijkheid om opnieuw gelijk te maken na een kortsluiting in de Oplinterse achterhoede. Uitgespeelde kansen bleven verder uit zodat we ons konden opmaken voor een nog spannende tweede helft.

    Tweede helft:

    Eddy R. en Pascal Vdv. werden gewisseld voor de jonge veulens Pol C en Etienne R. en met frisse moed werd de tweede periode aangevat.
    Het was echter een maat voor niets want Oplinter, dat nu tegen de steeds fellere wind moest optornen, bracht er niks meer van terecht. Langs beide kanten stapelden de slordigheden en missers zich op. We waren al een kwartier ver toen we een eerste aanval konden noteren. Het was de thuisploeg die nog eens een voldragen aanval op de mat konden leggen en meteen stonden de bordjes weer gelijk. Dave had geen verhaal tegen het gekruiste schot van de stevige Linkhoutse aanvaller: 2-2.
    Oplinter zakte nu helemaal terug. Ze waren de hele tweede nog niet over de middenlijn geweest maar nu werden ze verplicht om voor het eigen strafschop gebied te kamperen want Linkhout duwde door en begon de kansen (zonder succes echter) op te stapelen.
    Na 22(!!!!) minuten konden onze veteranen eindelijk eens komen dreigen met een vrije trap van op 20m maar deze werd jammerlijk over en naast getrapt door Eddy R.
    Linkhout nam hierna de touwtjes opnieuw in handen maar ze konden hun vele kansen niet verzilveren. Oplinter had dan ook nog af en toe problemen met de scheidrechter maar ze mochten hem uiteindelijk nog dankbaar zijn voor het te vroeg affluiten van deze draak van een wedstrijd.

    Een wedstrijd om snel te vergeten dus waarin onze jongens toch nog een puntje konden meegraaien. Hopelijk kruipen we snel weer uit deze dip en kunnen we onze supporters opnieuw hartverwarmend voetbal schenken

    Derde helft:

    De kommer en kwel op het veld werd snel vergeten eenmaal we weer in de kleedkamer zaten. Onze jarige Pol C. trakteerde met champagne tot groot jolijt van de getergde spelersgroep. We wensen Pol dan ook via deze weg nog eens extra proficiat met zijn 60 lentes!

    Volgende week:

    Volgende week staat het Tiense derby op het programma. De wedstrijd VV Houtem- Oplinter start om 20u00. Spektakel verzekerd nu dat de vriendschapsbanden weer aangehaald zijn sinds de laatste confrontatie.
    Het is ook uitkijken naar het langverwachte wederoptreden van onze Johan B (de enige echte nr. 14), ingrediënten genoeg dus voor een boeiende voetbal avond!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Pascal Vandevelde (35’ Pol Chaltin), Marnix Reniers (60 Eddy Roosen), Geert Everaert, Kevin Rappe (15’ Wim Allard), Geert Paulussen, Wim Boffé, Dominique Weenen (67’ Johan Paulussen), Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen, Eddy Roosen (35’ Etienne Ruytinx).

    Doelpunten:

    Geert Paulussen: 1
    Wim Boffé: 1



    De veldbezetting was klaar en duidelijk, of toch niet??


    Een eerste hoekschop voor Oplinter



    De scheidsrechter was een Agnus Young adept



    Geen bal te zien ( en niet alleen op deze foto)



    De jarige Pol C trakteert!!!





    Na de wanprestatie kan er snel weer gelachen worden, zo hoort het...



    Groepsfoto met champagne...


    Het rode slipje van Wim A wordt later geveild voor het goede doel. Dames, begin maar al te bieden!!!!

    03-12-2009 om 22:14 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONVERHOOPTE REMONTE ZORGT VOOR PUNTENDELING

    Vooraf:

    Het was een blij weerzien aan de Dalweg na de lange afwezigheid. Met tranen in de ogen werd de thuis arena opnieuw betreden. Het gras was weer mooi groen en in overvloed aanwezig. Het licht was geel en helaas weeral niet in overvloed aanwezig. Onze tegenstander was een bende krasse knarren uit Kersbeek en omstreken die ons een paar maanden geleden het leven zeer zuur wisten te maken en ons zonder punten terug naar huis stuurden. Vandaag zou het anders zijn althans zo was op te maken aan de ontspannen sfeer die er heerste voor de aanvang van de wedstrijd.
    De afwezigen waren beperkt deze week. Van de vaste kern ontbraken alleen Wim B en Johan B. Onze bank werd bevolkt door niet minder dan 6 potentiële wisselspelers. Ook de supporters hadden de weg naar het stadion opnieuw gevonden zodat de wedstrijd onder een goed gesternte kon beginnen.

    Eerste helft:

    Kersbeek kwam met een wel zeer ervaren ploeg aan de aftrap maar het was toch Oplinter dat dankzij een goed uitgekiende veldbezetting meteen de bal opeiste. Nauwelijks 3 minuten ver waren we toen de netten al trilden. Het was krachtsmens Geert P die zijn zware rechter (of was het toch zijn linker?) tegen de bal kon zetten van even buiten de zestien meter. De bezoekende doelman zag de schicht niet komen tussen het bos van benen en kon zo de openingstreffer niet voorkomen.
    Deze vroege voorsprong zorgde voor veel rust in de ploeg, zelfs hier en daar wat nonchalance. Zo kon Kersbeek toch even dreigen na een foutje van Pascal Vdv. De bezoekers kwamen zo stilaan in de match en na 10 min. konden ze een eerste goed uitgespeelde aanval op de mat leggen. Onze solide Dave kon echter erger voorkomen. Onze mannen versaagden echter niet en wisten nog eens een goede aanval op te zetten die Stefan B. in de punt van de aanval bracht, zijn aarzelend schot werd moeizaam geneutraliseerd door de bezoekende doelman.
    Op het kwartier ging het spel nog steeds vlot op en af en kon Kersbeek na een scherpe counter Dave uit zijn doel lokken maar hun aanvaller speelde het slecht uit en zo ging de bal naast.
    Opschudding plots toen Johan P naar de dij greep en noodgedwongen het veld moest verlaten. De paars-witte motor had wellicht een verrekking opgelopen en kon zijn team niet meer steunen. Marnix R kwam hierdoor in het veld maar door de herschikking werden de posities niet meteen goed ingevuld. Bij een hoekschop voor onze jongens liep iedereen mee naar voren en werden de verdedigende stellingen onbedachtzaam verlaten. Kersbeek kon profiteren want de afvallende bal na de hoekschop werd meteen naar voor gestuurd waar de Oplinterse backs zonder dekking in de rug op snelheid gepakt werden. Wim A zette nog alles op alles maar kon niet anders dan de Kersbeekse aanvaller foutief te stoppen toen hij net het strafschopgebied was binnen gedrongen. Terechte penalty dus die door de bezoekers feilloos omgezet werd: 1-1.
    Oplinter kon toch nog even reageren maar de snelle aanval met Geert en Stef P kon door Dominique W niet afgerond worden.
    Jammer genoeg was dit het laatste Oplinterse hoogtepunt want door de vroege wissel was de organisatie de rest van de eerste helft helemaal zoek. Het ervaren Kersbeek rook zijn kans en profiteerde weer optimaal toen de buitenspelval van onze veteranen hopeloos de mist in ging. Een tragische tegentreffer en de 1-2 achterstand was het gevolg maar ook een zwaar ontgoochelde Wim A die hierna besloot het veld te verlaten. Een jammerlijke actie van de anders zo gemotiveerde verdediger. Ignaas D kwam hem vervangen.
    De resterende 5 min. waren een echte ramp. Oplinter werd nog regelmatig belachelijk gemaakt door de oudjes en na alweer collectief geklungel werd het verdict nog zwaarder: 1-3. Onze mannen snakkten naar de rust tot Etienne R hen het verlossende fluitsignaal gaf.
    Serieus oplap werk was er dus nodig tijdens de rust.

    Tweede helft:

    Na de koffie raapte Oplinter de moed bijeen. Iedereen werd op zijn plichten gewezen en de neuzen kwamen weer in de zelfde richting te staan. Met Pol C en Eddy R kreeg de ploeg dan nog een serieuze injectie van ervaring, Geert E en Bruno VP mogen rusten.
    Het tactisch bijgestuurde paars-wit begon de tweede periode dus met vernieuwde moed en startte net als in de eerste helft weer met een verschroeiend tempo. Zo kwam Eddy R al na 2 min. net te laat op een inzet van het trio Stefan B, Ignaas D en Stefan P.
    Vervolgens rolde de ene na de andere Oplinterse aanval over de bezoekende defensie, Pascal Vdv, Stefan B en Stefan P kunnen hun goeie mogelijkheden echter niet voorbij de onorthodoxe Kersbeekse doelman krijgen. Eenmaal kon Kersbeek nog de thuisdefensie ontwrichten maar scoren lukte niet. Oplinter had de wedstrijd goed in handen en Kersbeek liep achter een ongrijpbare bal. Na tien minuten was de ban dan eindelijk gebroken. Een sterk acterende Ignaas D kon Stefan P wegsturen en die kon in twee tijden de bal eindelijk tegen de netten werken. 2-3, Oplinter leek nu stilaan de bittere eerste helft te kunnen wegspoelen.
    Deze aansluitingstreffer smaakte natuurlijk naar meer maar in de zoektocht naar de gelijkmaker werd iets te vaak overhaast gespeeld. Kersbeek was nergens meer maar onze veteranen miste de koelbloedigheid om te het laken helemaal naar zich toe te trekken. Het Oplinterse niveau zakte een beetje zodat de kansen even uitbleven.
    Halfweg de tweede helft werd Bart M nog de wei ingestuurd in de hoop nog iets extra te kunnen brengen. Het was wel wachten tot diep in de wedstrijd toen diezelfde Bart M over links een aanval kon opzetten. De bal werd voorgebracht en de goed doorgelopen Ignaas D kon de oververdiende gelijkmaker binnen trappen: 3-3 met het einde in zicht.
    De bezoekers maakten nu helemaal geen aanstalten meer om aan te vallen en plooiden massaal terug. Ook een paar onsportieve vertraging manoeuvres werden aangewend om het behaalde punt te redden.
    Onze jongens vonden geen doorgang meer enkel Stefan P had nog een goeie penetratie in huis maar liep zich finaal te pletter op de bezoekende muur.

    3-3 was dus de eindstand en een onverhoopt punt kon toch nog thuis gehouden worden. Het uitvallen van Johan P. had voor de nodige ontregeling gezorgd maar dit werd de tweede helft toch goed rechtgezet.
    We kijken dus hoopvol uit naar volgende vrijdag. We zijn dan weer de baan op richting Limburg waar we de veteranen van Linkhout partij gaan gegeven.

    Tot Dan!!!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Pascal Vandevelde, Geert Everaert (Pol Chaltin), Wim Allard (34’ Ignaas Dewolfs), Geert Paulussen, Stefan Blockx, Bruno Vanparijs (35’ Eddy Roosen), Kevin Rappe (55’ Bart Maes), Dominique Weenen, Johan Paulussen (15’ Marnix Reniers), Stefan Paulussen.

    Doelpunten:

    Geert Paulussen: 1
    Stefan Paulussen: 1
    Ignaas Dewolfs: 1



    De strafschop kon niet gestopt worden...

    Ook een slechte dag voor de fotograaf want dit is reeds de laatste foto...

    23-11-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAK BETEKOM BEHAALT TROOSTELOOS GELIJKSPEL

     

    Vooraf:

    Vorige vrijdag stond de laatste wedstrijd van het verplaatsings-drieluik op het programma. Bestemming was Betekom, de Begijnendijkse deelgemeente in de Zuider Kempen aan de oevers van de Demer. We werden verwacht in het sportcentrum “De Tumkens” waar een groot veld met prima verlichting op ons lag te wachten.
    De verwachtingen voor deze match waren hooggespannen gezien het laatste onderlinge duel van 9 oct. jongstleden. Toen zagen de toeschouwers een waar spektakel met een resem aan doelkansen maar zonder winnaar. Oplinter was vastberaden om de prestatie minstens te herhalen zo niet te overtreffen. Dit moest dan wel gebeuren zonder de snelheid van Kevin R,  de doeltreffendheid van Johan S en Gert T en de autoriteut van Marnix R.. Johan B en Eddy R bevolkten de ziekenboeg. Ter compensatie waren Johan P en Stefan B terug van de partij.

    Eerste helft:

    In prima omstandigheden en met voor de tijd van het jaar aangename temperaturen werd de wedstrijd om 20u05 op gang gefloten. Beide ploegen waren toch wat terughoudender dan een maand geleden en in plaats van met een aantal stevige doelkansen begon de wedstrijd met een 10 minuten durende studieronde. Enkel een Oplinterse hoekschop en een schotje van Etienne R waren het vermelden waard. Stilaan begon Oplinter toch het meeste balbezit op te eisen en de beste combinaties op de mat te leggen met de eerste echte kans voor Geert P tot gevolg. Hij raapte de afvallende bal na een hoekschop op maar zijn krachtig schot werd gekraakt. We waren al een kwartier ver vooraleer Betekom zijn neus aan het venster van Dave kwam steken. Het was wel meteen alle hens aan dek want onze veteranen werden even uit verband gespeeld en de Betekomse spits miste, met een poging nipt naast de paal, maar net zijn doel.
    Hierop herstelde Oplinter de orde met opnieuw Wim B in de rol van libero. Het voetbal werd er wel niet echt beter op maar er kwamen toch hier en daar kleine kansjes voor Oplinter. De twee Stefannen konden niet voldoende besluiten en Bruno VP kreeg zijn doelpoging niet binnen het kader. Ondanks het weinig verheffende spel van Oplinter kwam Betekom helemaal niet meer in het stuk voor, het Oplinterse strafschopgebied konden ze enkel van ver bewonderen.
    Paars-Wit was de enige ploeg met echte aanvallende intenties en dat resulteerde op de 25’ in de beste kans. Er werd een mooie combinatie opgezet tussen Bruno VP, Dominique W en Stefan P. Deze laatste kon de bal met een stevig schuin schot tegen de netten trappen maar werd afgevlagd door de denkbeeldige lijnrechter. Enige discussie ontstond over het al dan niet terecht afvlaggen maar de scheid was onvermurwbaar hoewel Stefan P (nu nog steeds trouwens) bij en hoog en laag bleef beweren dat het doelpunt reglementair was.
    Betekom was na deze waarschuwing nog steeds niet bij machte om iets terug te doen en even later was het opnieuw Stefan P die met een nummertje op rechts ditmaal Dominique W kan bereiken aan de rand van de 16m. Dominique was echter te overhaast in zijn controle waardoor hij de bal uiteindelijk huizenhoog over trapte.
    Met de rust in zicht kwam Betekom toch nog even opzetten maar door het betere plukwerk wist de tot dan toe werkloze Dave B. de lont al snel uit het kruitvat te trekken. Door dit kortstondig opschuiven van de thuisploeg wist Oplinter meteen een snedige counter te lanceren. De mee opgerukte Geert P. kon echter geen kracht in zijn doelpoging leggen en weg kans.
    In de laatste speelminuten bloedde de wedstrijd volledig dood enkel een paar overtredingen van gefrustreerde Betekommers zorgden nog voor wat animo en met nog een laatste half kansje voor Bruno VP werd er afgefloten voor rust. Geen goede match tot dusver met Oplinter die als enige ploeg er toch nog het beste van probeert te maken. De vraag is of Betekom geen verstoppertje speelt en pas in de tweede helft al zijn duivels zal ontbinden.

    Tweede helft:

    Tijdens de pauze ruimen Wim A en Stefan B na een verdienstelijke wedstrijd plaats voor Pascal VdV en Pol C.
    Betekom lijkt iets gretiger uit de kleedkamers te komen en neemt meteen Dave op de korrel. Het krachtige afstandschot kan hem echter niet verontrusten. Tot daar de goede bedoelingen van Betekom en Oplinter nam opnieuw de match in handen. Het spel werd wel niet beter dan in de eerste periode en het steriele overwicht van Oplinter was bezaaid met slechte passes en misverstanden. We waren al 10 minuten ver toen Oplinter eindelijk een paar voldragen acties in elkaar kon timmeren. Na een gemiste Betekomse interceptie werd Bruno VP goed weggestuurd, zijn voorzet kon echter geen paars-wit hoofd bereiken. Even later legden onze veteranen een knappe collectieve aanval op de mat, de bal ging vlot van voet tot voet en uiteindelijk kon Stefan P de bal voorbrengen, Dominique W kwam goed voor zijn man maar mikte de kopkans nipt naast de paal buiten. Helaas viel het tempo hierna weer even weg en was het wachten op een impuls van Pascal VdV die zijn troepen vooruit stuwde. Stefan P werd in stelling gebracht maar schampte alweer zijn schot.
    Op de bank werd de wedstrijd door de technische staf met lede ogen aanschouwd. Dit Betekom was van een snelle en stevige ploeg met potige verdedigers, technisch begaafde middenvelders en opportunistische aanvallers verworden tot een ploeg van bonkige, hoekige traag spelende statische voetballers. Oplinter was de enige ploeg die gekomen was om te voetballen maar kon door de apathische tegenstander niet in zijn spel komen.
    Het werd zelfs zo erg dat langs de lijn Yvan W. zich spontaan begon op te warmen. De klok gaf nog goed 5 minuten aan, “money time” dus, toen Yvan W ingebracht werd voor Etienne R. Op de voor hem ongewone rechterflank kon hij met zijn jeugdig enthousiasme echter het tij niet meteen keren en in een poging om een aanval te lanceren fusilleerde hij zijn eigen, onschuldige, technische staf op de bank. Er vielen gelukkig geen gewonden en het spel kon gauw hervat worden. Oplinter bleef goede wil tonen maar er kwamen geen voldragen aanvallen meer uit voort. De slechte passes en verkeerde beslissingen bleven de bovenhand hebben maar het was alleszins toch nog veel beter dan wat de thuisploeg ervan bakte. De enige lichtpunten bij Betekom waren de vier pylonen die het veld verlichten.

    Zo eindigde de wedstrijd in een troosteloze 0-0 en zag Oplinter zijn tomeloze inzet niet beloond. Een match om snel te vergeten dus wat niet zo een probleem zal zijn gezien de gezegende leeftijd van de beide veteranenploegen.

    Volgende week:

    Eindelijk komen we dus weer thuis na onze wekenlange omzwervingen en kunnen we vrouw en kinderen weer in de armen sluiten.
    Ditmaal nemen we het op tegen onze tegenstander van de eerste wedstrijd van deze jaarhelft: Kersbeek.
    Na de smadelijke nederlaag van toen zijn we verplicht om een en ander recht te zetten. Zet jullie dus maar schrap voor alweer een spetterende thuiswedstrijd.

    Tot dan!!!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Wim Boffé, Geert Everaert, Wim A (35’ Pascal Vandevelde), Geert Paulussen, Etienne Ruytinx ( 60’ Yvan Willems), Bruno Vanparijs, Dominique Weenen, Johan Paulussen, Stefan Paulussen, Stefan Blockx (35’ Pol Chaltin).

    Doelpunten:

    ///



    vreemd...

    Betekom doet geen moeite om mee te doen...

    Ze stonden erbij en keken ernaar...

    De technische staf kijkt gelaten toe...

     

    Stefan P met een van zijn goeie kansen...

    Bruno VP voelt de bui al hangen...

    15-11-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    10-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STERK OPLINTER MIST NIPT DE BEKER

    Vooraf:

    Vorige vrijdag stond onze verste verplaatsing op het programma. De bestemming was het verre Millen (Riemst) achter Tongeren. De 70 km werden vlot verteerd en vroeger dan verwacht hadden we onze bestemming bereikt, zelfs nog nog voor de Millenaars. De vroege aankomst betekende een uitgebreide opwarming wat voor veteranen alleen maar goed kan zijn. Niet meegereisd waren Johan P, pascal VdV, Stefan B, revelatie van de jongste weken Johan S en onze voorzitter. Allen hadden ze andere verplichtingen of een acute aanval van wagenziekte. Johan B was nog geblesseerd maar toch meegereisd. De laatste berichten zijn dat hij volop aan zijn conditionele achterstand aan het werken is maar dat het mogelijk niets meer voor dit jaar zou zijn om dan sterker dan ooit na nieuwjaar terug te komen. We zullen zien!
    Voor de aftrap stond ons nog een verrassing te wachten. Het bleek dat Millen naast Oplinter nog twee andere ploegen had uitgenodigd met de bedoeling een mini tornooitje te spelen. Om te beginnen zouden we 35’ spelen tegen Millen zelf. Op het tweede veld stonden Piringen en Vechmaal tegenover elkaar (ik verzin deze namen niet, kijk maar op Google Maps!). De twee winnaars van de eerste 35’ zouden dan in de tweede helft tegen elkaar strijden voor een mooie Limburgse Cup. Als troostprijs waren hot-dogs voorzien na de match

    Eerste helft:

    In de selectie konden we opnieuw Marnix R en Geert E verwelkomen, ook thuis referee Etienne kon nog eens aan de aftrap verschijnen. Met een vertimmerd middenveld werd de wedstrijd geconcentreerd aangevat want onze veteranen waren de sterkte van de tegenstander nog niet vergeten nadat in februari nog 0-0 gelijkgespeeld werd op eigen veld. Onder invloed van een strakke wind die voor Oplinter in het voordeel blies trokken we naar voren. Etienne R probeerde meteen een “Jonathan Legaerke” maar zijn lob dwarrelde ver naast. Millen deed aanvankelijk goed mee en kon een paar keer dreigen vanuit de tweede lijn maar de afstandschoten waren ongevaarlijk voor onze Dave B.
    Na een goeie 5’ kon Oplinter voor de eerste keer echt dreigen, na een lange dubbelpas kon Etienne R Stefan P bereiken die zo de 16 kon binnendringen. Onze jonge veteraan werd daar echter foutief gestuit door de Millense nr 11 en zonder noemenswaardige discussie werd de bal naar de stip verwezen. De koelbloedigste der veteranen (Bruno VP) mocht de strafschop benutten en zo stond het al snel 0-1. Oplinter ging door op zijn elan en het zo sterk gewaande Millen werd teruggedrongen op eigen helft. Onze minuten lange aanhoudende druk resulteerde al gauw in een tweede doelpunt. Wim B en Stefan P zetten de thuisverdedigers onder druk en konden zo de bal veroveren. Wim werd vrijgespeeld en kon quasi ongehinderd binnenknallen: 0-2.
    De fiere Limburgers kwamen hierna nog eens uit hun verdedigende stelling en dwongen Dave meteen tot een fraaie tussenkomst met een hoekschop tot gevolg. De corner leverde niks op voor de thuisploeg, wel voor Oplinter want ze konden de afvallende bal oppikken en zo de tegenaanval lanceren. Met een 3 tegen 2 overmacht leek de 0-3 in de maak, knap verdedigend werk verijdelde echter Gert T’s poging.
    Even later was het opnieuw de beurt aan Stefan P die door Gert T het straatje werd ingestuurd. Zijn poging strandde evenwel in het zijnet. Millen werd overklast over de ganse lijn, alleen het nr. 11 kon door zijn ludieke gedrag voor enige beroering zorgen in de Oplinterse rangen.
    De Oplinterse powerplay verslapte even maar een verre inworp van Geert P bracht weer leven in de brouwerij. Hij kon zijn broer Stefan bereiken die zich doorzette tot aan de achterlijn waar hij gepast teruglegde op zijn spitsbroeder Gert T. Die vondt zijn “torinstinct” nog altijd intact en kon, in twee tijden, de keeper verslagen. 3-0, match gespeeld.
    Het voetbal dat door Oplinter op de mat gelegd werd was niet altijd even oogstrelend maar wel bijzonder efficiënt, Millen kon geen doelgevaar meer creëren en toen 5’ voor tijd de zoveelste lange bal Stefan P. bereikte kon hij op snelheid al zijn belagers uitschakelen en de finale 4-0 tegen de netten werken.
    In de slotfase was er nog een goeie kans voor Gert P, weer op aangeven van Stefan P, ditmaal kon de doelman wel in twee keer redding brengen. Geen doelpunt dus maar het was wel mooi om zien hoe deze toekomstige buren elkaar steeds beter beginnen te vinden.
    Het slotoffensief van Millen deed onze jongens nog even achteruit plooien maar de solide verdediging moest enkel een paar hoekschoppen weggeven. Na 35’ kon Oplinter dus een nieuwe en verdiende overwinning binnenrijven tegen het onherkenbare Millen.
    Ondertussen was op het tweede veld de wedstrijd tussen Pieringen en Vechmaal  geëindigd op een overwinning voor de ploeg met de mooiste naam.

    Tweede helft:

    Na een korte rust kon de “finale” van start gaan. Oplinter begon deze wedstrijd tegen Pieringen met twee nieuwe krachten. Geert E verving Marnix R. en Pol C. kwam Etienne R aflossen. Hierdoor werd Wim B op de libero geposteerd en Geert P schoof een rij vooruit.
    In deze tweede wedstrijd speelde Oplinter in de andere richting zodat zij nu benadeeld werden door de gure wind en daarenboven bleek al gauw dat de nieuwe tegenstander een maatje groter was dan Millen. Een moeilijke wedstrijd in het verschiet dus en Pieringen zette meteen de toon met een eerste goeie aanval die besloten werd met een wegdraaiend, voorlangs vliegend schot. Onze veteranen deden hun uiterste best maar Pieringen bleef aandringen, een mooie kans dus voor onze verdedigers om zich in de kijker te spelen nadat ze de eerste helft zo goed als werkloos waren gebleven. De Pieringers werden in de aanvangsfase goed de toegang tot het strafschop gebied ontzegd. Wim B had als gelegheidslibero de handen vol om de boel te organiseren en op te ruimen. Met succes echter want Pieringen kwam voorlopig niet verder dan een aantal dreigende afstandschoten.
    Het was meer dan 10’ wachten op het eerste doelgevaar van Oplinter, meteen een grote kans want Stefan P penetreerde het vijandig strafschopgebied, zijn doelpoging werd uiteindelijk afgeblocked. Onze mannen kwamen nu meer en meer in de match met nog een mogelijkheid voor Bruno VP die nipt onder een voorzet van Stefan P doorging. Pieringen bleef echter zeer vinnig spelen en het beste van het spel hebben, als antwoord op onze aanvallen stuurden zij hun spits richting doel alwaar die oog in oog met Dave de bal naast trapte. De wind bleef Oplinter parten spelen waardoor het meestal op eigen helft moest knokken voor de bal. In verdedigend opzicht waren het  vooral Wim B, Wim A en niet te vergeten Pol C die zich voordurend moesten onderscheiden om de Limburgse aanval lam te leggen. Ook de middenvelders bleven strijden tegen de sterke tegenstand en af en toe konden ze toch Stefan P en Gert T bereiken. Zo kwam er nog een goeie kans voor Stefan maar in het heetst van de strijd zag hij Geert P niet die volledig vrij in de gapende doelmond stond. De hierop volgende hoekschop vloog tot bij Geert E. die, met risico op een gecompliceerde spierscheur, de bal in een tijd op doel probeerde te schieten. Gelukkig voor hem en zijn hamstring miste hij de bal!
    Naarmate het einde van de wedstrijd in zich kwam zwakte de snelheid van de Limburgers toch ietwat af en de weinige kansen bleven van Oplinter komen die ondertussen met joker Yvan W. hun laatste wapen in de strijd hadden gegooid. Yvan zat meteen in de match en kon de bal scherp voorbrengen, helaas waren de anderen niet gevold waardoor de bal verloren ging. Een verre uittrap van Pieringen zorgde nog voor een spannend moment. Wim B ging onder de door de wind gedragen bal door. Dave kwam gepast uit en kon nog net zijn goddelijk lichaam voor de bal en de aanstormende Pieringer gooien.
    Zo eindigde de wedstrijd onbeslist en drie strafschoppen moesten uitsluitsel brengen over de winnaar van de Millen Cup.
    Voor Oplinter werden Bruno VP, Dominique W en Yvan W aangeduid. De penaltyreeks liep echter uit op een sisser voor onze anders zo trefzekere jongens. Bruno en Dominique werden gestuit door de uitblinkende doelman zodat de derde strafschop van Yvan geen belang meer had.
    Pieringen was dus de verdiende winnaar van de Cup en na een aangename en sportieve pot voetbal konden we ons opmaken voor de beloofde hot-dogs met choucroute en mosterd.
    Proficiat voor de kok want ze waren lekker en zelfs aan de wensen van een aantal kieskeurige Oplinterse veteranen werd voldaan, de ene met zonder moster en de andere met zonder choucrout!

    Volgende week gaan we op bezoek bij Betekom. Deze tegenstander kwam nog geen maand geleden bij ons op bezoek met een spectaculaire match als resultaat. Hopelijk kunnen we vrijdag hetzelfde spel als toen op de mat leggen. Lees het verslag er nog maar eens op na.

     Tot vrijdag.

    Opstelling:

    Dave Butiens, Marnix Reniers (35’ Geert Everaert), Geert Paulussen, Wim Boffé, Wim Allard, Etienne Ruytinx ( 35’ Pol Chaltin), Bruno Vanparijs, Dominique Weenen, Kevin Rappe, Stefan Paulussen, Gert Timmermans (65’ Yvan Willems).

    Doelpunten:

    Bruno Vanparijs: 1 (p)
    Wim Boffé: 1
    Gert Timmermans: 1
    Stefan Paulussen: 1




    Oplinter zet de thuisploeg meteen vast...

    Bruno VP (verscholen achter Stefan P) klaar voor de 0-1...

    Wim B en Stefan P hebben zonet de Millense defensie opgerold...

    Etienne ziet ze soms vliegen...

    Dreiging van Millen in de slotfase...

    De selectioneur ziet zijn ploeg terugkrabbelen tegen Pieringen...

    Bruno kan zijn kunstje van de eerste helft niet overdoen. Let op de doelman die al bijna aan de paal staat waar Bruno naar toe trapt...

    Zelfs een sierlijke Dave kan de penalty nederlaag niet voorkomen...

    10-11-2009 om 22:52 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERDIENDE OVERWINNING ONDANKS ONE MAN SHOW IN TWEEDE HELFT

    Vorige vrijdag was de eerste echte kille herfstavond van het seizoen. Op het programma stond de verplaatsing naar het Sint-Truidense gehucht Bautershoven. Deze Limburgse ploeg lag ons in het verleden niet en zeker niet als er op verplaatsing gespeeld moest worden. Het zware zompige veld met het dikke gras dat meestal ook nog eens pas gemaaid op het veld was blijven liggen zorgde vaak voor verzuurde kuiten en jammerlijk punten verlies. Het grootste probleem was meestal wel de thuis scheidsrechter. Een vreemde, aanvankelijk aimabele, man die vaak pas na de rust zijn schapenvacht afgooide om de bezoekers de duvel aan te doen. Dit had de voorbije wedstrijden voor veel frustraties en kaarten gezorgd en bitter weinig punten opgeleverd, vorig jaar werd nog met 2-1 verloren na een festival van buitenspelsituaties.
    Deze keer was Oplinter echter met het nodige zelfvertrouwen afgereisd want in het voorjaar werd Bautershoven aan de Dalweg met een droger 4-0 aan de kant gezet.

    Eerste helft:

    Onze mannen begonnen weer met een onuitgegeven elftal aan de match want de vaste libero Marnix R had zich vorige week geblesseerd en was niet tijdig fit geraakt. Pascal VDV was wel opgelapt en Etienne R stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Eddy R, Stefan B en Johan B liggen nog steeds in de lappenmand en Geert E is met verlof.
    Het had de voorbije dagen gelukkig niet geregend waardoor het veld in Bautershoven er niet te zwaar bijlag, het gras was dik zoals gewoonlijk en het maaisel lag nog op het veld. Oplinter was hierop goed voorbereid want de wedstrijd was nog maar pas op gang gefloten toen Stefan P van op rechts al onmiddellijk scherp kon voorzetten richting Bruno VP. Het nummer zes van de thuisploeg zag het gevaar en wou ingrijpen maar deponeerde zo, ongelukkig de bal in eigen doel. De laatkomers waren alweer gezien want na amper één minuutje spelen stond Oplinter al 0-1 in de winst.
    Bautershoven was terecht geschrokken en dacht meteen terug aan de 4-0 nederlaag van april. Ze speelden met de daver op het lijf en kregen geen fatsoenlijke actie op de mat gelegd. Onze veteranen bleven kalm en probeerden de bal goed rond te spelen loerend op een kansje. Dat kwam er nog voor de 10e minuut verstreken was. Stefan P werd nu op links weggestuurd en zijn voorzet kon knap beroerd worden door Johan S en de 0-2 was een feit.
    De Limburgers moesten nu wel iets terug doen maar meer dan een dwarrelend schot, geneutraliseerd door Dave B. zat er niet in.
    Even viel er niets meer te beleven in de wedstrijd tot plots een bal van op de flank hoog over de doelman in doel dwarrelde. Het was een afgeblokte voorzet van Kevin R. die de keeper verraste. De bal vloog wel niet tegen de netten want de doelman kon hem, na zich rondgedraaid te hebben, nog net vastgrijpen. Hij slaakte een luide vloek om de nieuwe tegentreffer te verwensen maar kreeg toen de scheidsrechter in de gaten die slecht stond opgesteld en zo niet gezien had dat de bal de lijn had overschreden. Oplinter liep al naar de middenstip maar de scheidrechter keurde het doelpunt niet goed. Dit konden we nog enigszins begrijpen want de arme man had het niet gezien maar het toneel dat de Bautershovenaars opvoerden was een ongezien staaltje van onsportiviteit. Niets aan te doen echter, de 0-2 bleef op het bord.
    Het bleek echter uitstel van executie want een paar minuten later kon Wim B een aanval onderscheppen in de middencirkel en onmiddellijk inspelen op Etienne R die meteen 2 meter kon nemen op zijn belager. Zijn voorzet bereikte Johan S die alweer op de goede plek stond en zo de 0-3 kon binnenleggen.
    Ditmaal antwoordde Bautershoven wel gevat. Een snelle aanval deed de stevige Oplinterse verdedigers wankelen, de 16m werd echter niet bereikt maar een ver en effectvol schot verraste Dave die de glibberige bal uit zijn grijparmen liet glippen en zo ongelukkig de 1-3 op zijn geweten had.
    Onze jongens waren niet uit het lood geslagen en legde de wedstrijd goed op slot tot net voor rust. In deze laatste minuten ontplofte de wedstrijd helemaal te beginnen met een reuzekans voor Stefan P die oog in oog met de thuisdoelman niet kon besluiten. De bal vloog via de doelman terug in het veld, Bautershoven nam de aanval over en na een paar tellen waren ze aan de overkant. Gelegenheids libero Arie B zat er nog goed tussen maar zijn terugspeelbal was mede door het rare gras te kort voor Dave. Bautershoven profiteerde en lukt zo de aansluitingstreffer: 2-3, Dave kansloos.
    Niet getreurt echter, luttele seconden na de aftrap kon Geert P oprukken maar werd foutief gestuit net voor hij het strafschopgebied kon binnen dringen. Een gevaarlijke overtreding trouwens die minsten een geel kartonnetje verdiende!
    Als wraak nam de oudste van de P’s (Johan) plaats achter de bal voor de vrije trap. De trap spatte uiteen op de deklat maar belande nu in de voeten van de jongste Paulussen, Stefan, die niet aarzelde en gerechtigheid liet geschieden door droog de 4e Oplinterse treffer tegen de netten te rammen: 2-4, of hoe mooi toch broederliefde kan zijn.
    Nog is het spektakel niet afgelopen want terwijl de scheids al op zijn klok aan het kijken was kon een Bauterse spits nog eens uitbreken en alleen op Dave afstormen, daar aangekomen aarzelde hij even waardoor de sterk terug gekomen Wim B in extremis kon ingrijpen zodat Dave enkel moest oprapen.
    Meteen het einde van de zinderende eerste helft met de verdiende voorsprong voor Oplinter.

    Tweede helft:

    Voor de tweede helft mochten Bruno VP, Wim A en Kevin R gaan rusten na het geleverde harde werk. Pascal Vdv en jonge veulens Dominique W en Pol C. konden zich gaan uitleven.
    Het was af te wachten of de tweede helft nog zoveel doelpunten zou voortbrengen, bij Oplinter hielden ze vooral hun hart vast voor de scheidsrechter die tot nu toe zeer goed leidde wat het slechtste liet vermoeden voor na de herneming.
    Bautershoven begon het best aan de tweede periode met al gauw een paar halve kansen die Dave niet echt konden bedreigen. De druk hield aan en Oplinter moest de thuisploeg foutief beginnen af te stoppen. Een gevaarlijke vrije trap deed de paal maar gelukkig niet de netten trillen. En even later was er terecht geel voor Pascal Vdv. die geen andere oplossing meer zag dan het neerleggen van zijn rechtstreekse concurrent.
    Onze veteranen hadden het dus moeilijk de eerste 10 minuten maar het schot op de paal was de enige echt gevaarlijke actie van de thuisploeg.
    Nadat het offensief gaan liggen was begon Oplinter terug mee te doen. Helaas dacht ook de scheidsrechter er zo over en hij begon steeds vreemdere beslissingen te nemen. Aanvankelijk wist Oplinter zich hierboven te stellen met een paar goeie mogelijkheden voor Stefan P en Etienne R. De beste kans was opnieuw voor Stefan die andermaal in de ogen van de doelman mocht kijken en opnieuw faalde. Onze mannen kregen nu de ene na de andere fout tegen en dit deed even het potje van onze nr. 13 Johan P overkoken met een gele kaart tot gevolg. De wedstrijd dreigde te ontaarden in een scheldpartij maar Dominique W. kon toch nog enigszins de gemoederen bedaren. De arbiter kon niet gekalmeerd worden en bezorgde zo onze Pol C zijn allereerste gele kaart en dat in zijn meer dan 40 jarige carrière! De match stelde niet veel meer voor, alleen Etienne R kreeg na goed samenspel nog een uitstekende kans maar de doelman redde knap met de voet.
    De brave Oplinterse spelers werden nu voortdurend geprovoceerd door de man in geel en Johan P kwam nog een paar keer dicht bij de uitsluiting maar die moed had de scheidrechter niet, vermoedelijk omdat hij wist dat Johan zijn voor niets terugdeinzende broers had meegebracht!
    Opnieuw was er weer spanning in de slotfase, jammer genoeg weer na een betwiste scheidsrechterlijke dwaling. Arie B werd na een hoekschop in eigen strafschopgebied op de hakken gelopen. Hij ging uiteraard verhaal halen bij onze vriend maar voor hij het goed en wel besefte keek ook hij tegen het gele kartonnetje aan en kreeg het ondertussen beschaamde Bautershoven een onrechtstreekse vrije trap in de 16m. Oplinter dus nog onder spanning want een doelpunt in deze slotfase zou Bautershoven wel eens vleugels kunnen doen krijgen. De bal werd weer zeer hard in geschoten en trof opnieuw de paal net als onze Dave die er als de kippen bij was mocht de bal iets naar links gevlogen hebben. Onze doelman blesseerde zich nog licht in deze fase maar gelukkig was het licht van de tegenstander nu toch gedoofd en konden ze niet meer komen dreigen. Onze veteranen hielden nog het hoofd koel voor de scheidsrechter en wisten zo toch dik verdiend de wedstrijd winnen af te sluiten: 2-4, mooie overwinning!

    Volgende week staat de verste verplaatsing van het jaar op het programma. Het sterke Millen (bij Tongeren) is dan onze tegenstander. Als voorbeschouwing kan best het wedstrijdverslag van 27/02 jongstleden nog eens na gelezen worden, terug te vinden in het archief rechts in deze blog. De wedstrijd toen leverde toen geen overwinnaar op maar wel de nodige strijd. Op hoop van zege tot vrijdag!!

    Opstelling:

    Dave Butiens, Arie Bronckaerts, Geert Paulussen, Wim Boffé, Wim Allard (35’ Pascal Vandevelde), Etienne Ruytinx ( 60’ Kevin Rappe), Johan Paulussen, Bruno Vanparijs (35’ Dominique Weenen), Kevin Rappe (35’ Pol Chaltin), Johan Schepers, Stefan Paulussen.

    Doelpunten:

    Nr6 Bautershoven: 1
    Johan Schepers: 2
    Stefan Paulussen: 1




    Deze drie spelers spelen graag OXO, let maar op de benen...



    In de eerste helft stond de scheids nog recht in zijn schoenen...



    Oplinter lanceert en nieuwe aanval onder het goedkeurend oog van de selectioneur...



    Men laat de bal goed het werk doen...



    Onze scheids gooit zijn gewicht in de strijd om de match te doen kantelen...



    Het nr 13 wordt wandelen gestuurd, hij dampt nog na van opgekropte woede...


    Na de match (en de overwinning) is alles vergeven en vergeten...

    02-11-2009 om 23:42 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPNIEUW ONBESLIST NA DOL SCOREVERLOOP

    Voor de op één laatste thuiswedstrijd van het jaar stonden de veteranen uit Buvingen op het menu. Een voor de jonge garde onbekende tegenstander maar de oude rotten wisten zich te herinneren dat er tegen deze ploeg in het verleden niet al te veel punten zijn gesprokkeld. Bovendien begon het moordende ritme van de afgelopen wedstrijden zijn tol te eisen. Pascal VDP en Eddy R moesten vorige week al verstek geven wegens zich geforceerd en nu had ook Stefan B. afgehaakt met een contractuur.
    Daar bovenop had ook Geert E zich verontschuldigd wegens verlof en Dominique W. had blijkbaar niet hard genoeg gewerkt vandaag want hij moest overwerken van zijn baas.
    Serieuze selectie problemen dus maar de Oplinterse spelers poule is ruim genoeg om dit op te lossen. Arie B., Gert T., David B, en veteraan op rust Bart M stonden paraat om de gaten in het team op te vullen.

    Eerste helft:

    Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd maar het was toch vooral Oplinter dat de blik het meest naar voren gericht had. De atletische Limburgers probeerde afwachtend te voetballen maar konden niet beletten dat in de 2’ al de snelle Kevin R gelanceerd werd met een bal vanuit de middencirkel. Het was andermaal Johan P. die de gepaste opening zag waarin Kevin R als een schicht kon induiken. In luttele seconden stond hij al op de rechthoek en ijzig kalm knalde hij de bal perfect naast de keeper en eerste paal binnen. Oplinter op rozen dus met de vroege 1-0 voorsprong. Een mooi doelpunt van de jongste veteraan en meteen ook het eerste in zijn veteranen carrière. "Een ode aan de succesvolle carièrre van zijn schoonvader Yvan W." zo verklaarde hij achteraf.
    Buvingen keek verrast om zich heen en had de grootste moeite om uit zijn egelstelling weg te geraken. De thuisploeg speelde vol vertrouwen en domineerde het spel zonder zelf nog direct te dreigen. Tot de fase waarin Buvingen door het opzittende Oplinter maar liefst 3 inworpen op rij moest weggeven. Iedereen weet ondertussen wel hoe sterk Oplinter op stilstaande fases is en als ze het dan nog tot drie keer toe mogen proberen valt er haast zeker een doelpunt. Ditmaal was het wel een bijzonder fraaie. Na de laatste inworp was het weer paniekerig uitverdedigen door Buvingen waardoor de bal uiteindelijk in de voeten van Geert P terecht kwam. Deze pakte uit met een welgemikte knal en de vallende bal verdween netjes, buiten bereik van de doelman, onder de dwarsligger. 2-0, match gespeeld?
    Oplinter dicteerde nu al meer dan 20’ de wet met nog een paar dotten van kansen voor onder meer Kevin R, die ditmaal iets minder secuur afwerkte, en Johan P die na een lange ren van zijn jongste broer Stefan P diens assist niet kon verzilveren.
    Toen was het moment aangebroken waarop Oplinter besloot een handje toe te steken. Door een paar tactische verschuivingen en de inbreng van een snelle tiener wist Buvingen wat meer vat op het spel te krijgen. Een eerste maal aandringen in onze eigen 16 m was al genoeg om de Oplinterse verdedigers zenuwachtig te maken en na slechte communicatie tussen de libero en zijn doelman keilde Marnix R. de bal overhoeks in eigen doel met de jammerlijke
    2-1 tot gevolg.
    Op zich geen man overboord maar het vertrouwen was plots wel aangetast en Buvingen rook zijn kans. Een paar tellen later al moest Dave opnieuw zijn doelgebied verlaten om met gevaar voor eigen lijf en leden een diepgestuurde Limburger af te stoppen. De opgelopen kneuzing zou hem de rest van de eerste helft parten blijven spelen.
    De thuisploeg was de weg kwijt en in plaats van voorruit te lopen werd er nu steeds meer achteruit getrokken. Buvingen profiteerde en kon met een mooie diepe bal de jongeling in stelling brengen die met een laag en onhoudbaar schot Dave opnieuw wist te verslagen. Mooie remonte van Buvingen en de 2-2 stond op het bord!
    Vlak voor rust krabbelde Oplinter toch terug een beetje overeind maar Johan S. kon zijn doelsaldo niet aandikken omdat de linkerpaal in de weg van zijn schot stond. De bezoekers wisten ook nog eens door de buitenspelval te glippen maar de lob miste precisie en dus bleef het bij de billijke 2-2 tussenstand.

    Tweede helft:

    Na de nodige formaliteiten kwamen de Pol C., David B en Gert P hun collega’s Arie B, Johan S en Wim B vervangen. Oplinter trad dus de tweede helft aan met een nieuwe voorhoede Pol en Gert want Stefan P werd om tactische redenen achteruit getrokken.
    Na al deze wijzigingen stond Oplinter in het begin van de tweede periode nog te dromen en zag dus de derde tegentreffer zomaar uit de lucht vallen. Na een spelhervatting kon een vinnige Limburger zomaar vrij de bal aannemen in het strafschopgebied en rustig binnentikken zonder dat ook maar één Oplinterse veteraan weerwerk bood. 2-3 meteen achtervolgen dus zo vlak na de rust. Een paar minuten later dreigde Oplinter helemaal kopje onder te gaan toen de ongelukkige Marnix R een onnodige overtreding beging in de eigen 16. Onze thuis referee, de immer correcte Etienne R., kon niet anders dan de bal op de stip leggen.
    Op zulke momenten is het wel belangrijk dat er een doelman tussen de palen staat waarop je kunt rekenen. Wij hebben er zo eentje met onze Dave die even zijn pijn vergat en zijn pezige lichaam in de baan van de bal gooide en zo knap de achterstand van zijn geliefde ploeg kon voorkomen. Deze redding betekende een nieuw keerpunt in de wedstrijd, onze jongens gingen weer gretiger spelen en meer duels winnen wat leidde tot onder meer een gevaarlijke scrimmage voor het Buvingse doel. Een tactische ingreep bracht Bart M nog in de ploeg voor Marnix R. en Oplinter bleef verder groeien in match. Onze tegenstander kan niet meer komen dreigen hoewel Dave tussendoor opnieuw redding moet brengen, ditmaal met de voet.
    25’ ver in de tweede helft gebruikte Johan P weer zijn gevaarlijkste wapen, de inworp, om de bal voor doel te brengen. Zijn broer Geert P kon ditmaal niet besluiten en troft de lat. De rebound viel echter in de voeten van de tot dan toe onzichtbare maar hard werkende Bruno VP die in de scrimmage de gelijkmaker kon binnen buffelen. 3-3 met nog 10’ voor de boeg om de winnende treffer te kunnen scoren.
    Oplinter speelde weer op dezelfde dominante manier als in de eerste helft maar de kansen waren schaarser, Buvingen moets achteruit en in de allerlaatste minuut werd ouderdomsdeken Pol C. nog afgezonderd in de rechthoek maar kreeg daar in een ultieme poging de bal niet voorbij de sterke Limburgse doelman.
    De eindstand stond dus vast wat blijkbaar niet naar de zin was van een paar Buvingers die het nodig vonden om nog een paar onsportieve overtredingen te maken en vervolgens verbaal in de clinch te gaan met de thuisploeg.
    Een vreemde wending van een nochtans sportieve partij die op een terechte 3-3 was geëindigd. Ongezien was ook het feit dat de Buvingers hun eigen bak bier mee in de kleedkamers namen, waren het dan toch verdoken Hollanders? Gelukkig kwamen ze na de douche toch nog een paar tournees nuttigen want ze konden uiteraard de professionele tombola van Yvan W. niet missen

    De uitgebleven overwinning was wel jammer voor de supporters die nu voor een tijdje hun ploeg moeten missen. Onze jongens starten nu aan een drie-weekse tournee door België waarin achtereenvolgens de volgende steden of dorpen worden aangedaan: het stugge Bautershoven met zijn zompig veld, het verre Millen en het spectaculaire Betekom van een paar weken terug.
    Gelukkig zijn de supporters ook steeds welkom op verplaatsing dus misschien tot volgende week!

    Opstelling:

    Dave Butiens; Marnix Reniers (50’ Bart Maes), Wim Allard, Wim Boffé (35’ Gert Timmermans), Bruno Vanparijs, Johan Paulussen, Kevin Rappe, Arie Bronckaerts (35’ David Beckx), Stefan Paulussen, Johan Schepers (35’ Pol Chaltin).

    Doelpunten:

    Kevin Rappe: 1
    Geert Paulussen: 1
    Bruno Vanparijs: 1
    Marnix Reniers: -1 (own)

     




    We herkennen hier Kevin R., loerend op zijn kans...



    De Oplinterse motor werd goed bewaakt...



    Even ging Oplinter lopen van de bal...




    Verbaal geweld bij het verlaten van het veld...

    26-10-2009 om 22:54 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COUNTEREND OPLINTER KEERT TERUG MET MOOIE 2-5 OVERWINNING

    Vorige vrijdag mochten onze jongens nog eens de boer op. Bestemming was Leuven, meer bepaald de terreinen van Daring Leuven waar we partij moesten geven aan Thor Wommersom. Een ietwat vreemde lokatie voor een ploeg uit het buurdorp van Oplinter maar toch een goede keuze omwille van de prima accomodaties en dito (kleine) veld.
    Thor Wommersom is een ploeg die in het verleden vaak een taaie tegenstander bleek te zijn. Zelden werden de drie punten veroverd. Ze wekken de indruk dat ze te pakken zijn maar ondertussen knijpen de stevige verdedigers en opportunistische aanvallers bijna elke tegenstander dood.
    Oplinter was dus gewaarschuwd maar kon aantreden met een nagenoeg complete kern waarin enkel Pascal VDV, Etienne R. en nog steeds Johan B ontbraken, Eddy R viel geblesseerd ut voor de match (rugproblemen). De groep werd dan ook nog eens aangevuld door Johan S, een beloftevolle spits en ex RGO trainer.

    Eerste helft:

    De eerste helft begon meteen met een valse noot toen bleek dat uw reporter zijn stylo ergens onderweg had verloren. Ik zal dus mijn fotografische geheugen moeten aanwenden om een min of meer fatsoenlijk verslag neer te pennen.

    De ploeg die aan de aftrap verscheen in de klasieke 4-4-2 opstelling had als speerpunten het opnieuw aanwezige en verenigde spitsen duo Bruno VP en Stefan P die na een weekje feesten dus opnieuw aan de aftrap stonden.
    Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het spel niveau van vorige week niet gehaald ging worden omdat de tegenstander het niet toeliet om te voetballen. Er werd weinig ruimte gegeven en ook het kleine veld speelde onze mannen parten. Door de minimum afmetingen in de lengte was de bal steeds snel vooraan te vinden waardoor onze middenvelders weinig in het stuk voorkwamen. Het was dus zaak om geduldig te voetballen en loeren op de counter tot Thor uit zijn schelp kwam. Deze aanpak lukte wonderwel, de ervaren Oplinterse veteranen lieten het spel aan Thor en kwamen er geregeld gepast uit. Het eerste doelgevaar was meteen raak, een aanval opgezet door Dominique W werd door Bruno VP knap terug gelegd en binnengevlamd door die zelfde Dominique. 0-1, Oplinter op rozen en Thor Wommersom moest komen.
    Onze verre buren deden dit dan ook maar hun steriele veldoverwicht kon niet zorgen voor gevaar. Oplinter daarentegen speelde leep en lag voordurend op de loer, zo kon Bruno VP aangespeeld worden en uitpakken met een enig mooi lob over de doelman. De bal zweefde in een mooie baan net onder de lat binnen, 0-2! Wommersom stond met de mond vol tanden en kon niet meteen iets terug doen. Wij bleven echter geduldig voetballen al slopen er hier en daar ook foutjes in het spel waardoor het voor de toeschouwers niet altijd even aangenaam om volgen was.
    Om de zaken een beetje op te fleuren had Thor gezorgd voor een opvallende scheidsrechter die nog voor de wedstrijd zenuwachtig was komen aandringen om toch maar snel te kunnen starten. Tijdens de wedstrijd bleef hij nerveus acteren en floot hij bij het minste contact. Zijn beslissingen waren meestal wel correct maar zeker niet naar de geest van de sportieve wedstrijd. Achteraf werd hem gevraagd waarom hij zo snel floot, zijn antwoord was:"toen ik de Oplinterse kleedkamer betrad om de spelers aan te manen zich te haasten voelde ik een gespannen en vijandige sfeer". Op z'n zachtst gezegd een vreemd antwoord van een vreemde man.
    Tegen het einde van de eerste helft gebeurde er toch nog eens iets. Oplinter kwam er weer goed uit en Stefan P kon ter hoogte van het strafschopgebied breed leggen op Bruno VP die met zijn rechter de 0-3 stand op het bord kon zetten. Twee goals en 1 assist, dat kan tellen voor een spits!
    Thor kon niks meer terug doen en dus bleef het 0-3 bij het affluiten van de eerste helf. Onze veteranen werkten tegen 100% af en konden met vertrouwen genieten van een welverdiende rust.

    Tweede helft:

    Wederom de nodige wissels tijdens de rust, om hem de voetjes op de grond te laten houden werd Bruno VP vervangen door Johan S., Ook Stefan P en Wim A bleven in de kleedkamers ten voordele van Geert E. en Pol C.
    Wommersom begon gretig aan de tweede periode, ze moesten wel, wilden ze het laken naar zich toe trekken. De kansen kwamen er nu wel voor Thor maar de afwerking liet te wensen over. Verscheidenen kansen werden echt de nek omgewrongen en indien ze toch in kader belanden konden ze onze Dave (ROB vedette) niet verontrusten.
    Het leek alsof Oplinter aanvankelijk niet meer meedeed in deze tweede helft, het was wachten tot de 20e minuut voor de eerste Oplinterse kans. Thor bleef komen en de kansen werden almaar gevaarlijker. Dave kon nog eenmaal een cruciale redding uit de mouwen schudden tot Thor een paar minuten later dan toch kon scoren. De vreugde was wel van korte duur want het doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd door onze vriend de referee.
    De fouten bij Oplinter bleven zich opstapelen tot plots een fantastische counter de tegenstander helemaal afmaakte. Wim B wordt weg gestuurd op links en die zag meteen ook de opening op rechts. Met een geweldige kruispas kon hij de opgerukte Stefan B. bereiken die met een zee van ruimte voor zich Johan S kon aanspelen, die aarzelde niet en plots stond het 0-4. Nog geen minuut later weer een Oplinterse uitbraak, een klaarkijkende Dave bereikt Wim B. die de bal kan meegeven met Johan P die op zijn beurt Johan door het hart van de Thorse verdediging stuurt. De klaarkijkende Johan S. legt mooi terug op Wim B die met een droge knal de forfaitcijfers op het bord zet: 0-5.
    Thor is aangeslagen na deze genadeloze counters maar geeft wonderwel de moed niet op. Uiteindelijk kunnen ze toch nog scoren nadat een hoekschop aan de 1e paal binnen gefrommeld kan worden, 1-5. In de absolute slotfase gaat Dave nog onder een gevaarlijk voorzet door waardoor de bal kan binnendwarrelen en zo de bittere pil voor Thor toch iets verzacht wordt. 2-5. Net voor affluiten trapt de thuisploeg nog eens op de lat maar de drie punten zijn dan al lang op zak voor het opportunistische Oplinter.

    Een relatief gemakkelijke overwinning dus voor de Oplinterse veteranen die vol vertrouwen staan te spelen en als het eens wat minder gaat probleemloos kunnen overschakelen op moordende counters.
    Volgende week om 20u00 staat het voor mijn onbekende Buvingen op het menu. Een degelijk Oplinter kan echter elke ploeg aan en kan dus met vertrouwen uitkijken naar hopelijk een nieuwe overwinning.

    Misschien tot vrijdag want uw reporter is een beetje twijfelachtig wegens ziekte!

    Opstelling:

    ROB Dave Butiens, Marnix Reniers, Geert Paulussen, Wim Allard (35' Pol Chaltin), Stefan Blockx, Wim Boffé, Kevin Rappe, Johan Paulussen, Dominique Weenen, Stefan Paulussen (35' Geert Everaert), Bruno Vanparijs (35' Johan Schepers)

    Doelpunten:

    Dominique Weenen: 1
    Bruno Vanparijs: 2
    Johan Schepers: 1
    Wim Boffé: 1




    Zeker geen vijandige sfeer in de kleedkamer...


    De duisternis valt steeds vroeger in deze herfst maanden


    Mijnheer de scheidsrechter...


    Net de 3-0 gescoord!


    Artistieke impressie van de fotograaf...


    Stevige knapen bij zowel Thor als Oplinter...

    Een blik op de prachtige accomodatie op Daring Lleuven.

    22-10-2009 om 11:03 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    12-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPEKTAKELPARTIJ KENT GEEN WINNAAR

    Verrassend warme temperaturen vorige vrijdag na een aantal gure dagen. Ideaal dus voor een partijtje veteranenvoetbal. De veteranen van Betekom waren afgezakt naar het Dalweg station. De beide ploegen hadden er erg veel zin in maar bij Oplinter was er toch enig voorbehoud want door een paar afwezigen (Stefan P en Bruno VP) die moesten figureren op het trouwfeest van toekomstige veteraan Kriske A. was er waarschijnlijk toch heel wat scorend vermogen uit de ploeg verdwenen. De plaatselijke 'Dick Advocaat" Eddy R toverde dan ook maar een verrassing uit de hoed met de selectie van Wouter K, een lokale voetbal vedette die ons af en toe uit de nood komt helpen, waarvoor onze welgemeende dank.

    Eerste helft

    Om 20u06 weerklonk het fluitsignaal voor de start van de match. De schrille toon was nog niet uitgestorven of Betekom trok al ten aanval. Oplinter stond nog niet op scherp waardoor de bezoekers meteen tot aan de 16m geraakten. Hun spits kon vrij op doel schieten en de 0-1 hing in de lucht. Dave zag de bal aan binnen vliegen maar in een ultieme reflex wist hij het loeiend schot nog net te beroeren met de vingertoppen en zo toch nog over te tikken. Onze doelman had meteen zijn revanche voor vorige week vast, zijn verschroeide vingertoppen nam hij er graag bij.
    Onze jongens wisten meteen waar ze aan toe waren, Betekom kwam niet om op de counter te loeren. De thuisploeg repliceerde meteen met een goeie kopkans voor Wouter K. Hij kon de verre inworp van Johan P echter niet tussen de palen krijgen.
    De wervelende aanvangs minuten werden even verstoord door een overstekende haas die, gewekt door de joelende supporters, zich snel over het veld uit de voeten maakte. Even werd gedacht aan Johan S. maar het was weldegelijk een haas en geen konijn.
    Dit voorval inspireerde Wouter K ook tot een lange ren richting doel. Hij bereikte het strafschopgebied van Betekom maar werd daar gestuit door de doelman.
    De talrijke doelkansen van het wedstrijdbegin begonnen wat weg te deemsteren maar beide ploegen bleven verzorgd voetbal op de mat leggen. De verdedigers speelde secuur waardoor het snelle combinatievoetbal geen doelgevaar meer opleverde.
    Na het eerste kwartier bleek Oplinter het meeste balbezit te hebben. Het bleef wel steeds opletten voor de sterke Betekommers die kort bleven opzitten en snel en gevaarlijk konden uitbreken. Dit bleek meteen wanneer door een aarzeling in de Oplinterse verdediging de bal veroverd werd door de Betekomse spits. Die aarzelde niet en knalde meteen op doel, het schot vloog rakelings naast de kruising, Oplinter kwam hier weer goed weg.
    Het kon dit niet zomaar laten gebeuren en begon wat meer diepgang in zijn spel te leggen. Johan P speelde gepast in op Wouter K, die kon zijn man uitschakelen maar zijn schot kwam er niet helemaal uit en weg kans.
    Een opvalende Oplinterse speler tot dan toe was naast Wouter ook Kevin R die al een aantal snelle rushes langs zijn flank had opgezet om verloren gewaande ballen gaan terug te halen. Zo kon hij zo'n bal knap voorzetten maar Wouter K. miste de controle en dus ook de kans. Deze actie was de prelude van een Oplinters bombardement op de verdedigingsgordel van de bezoekers. Op een tijdspanne van een paar minuten kegelde Geert P de bal op de lat en kwam Wouter oog in oog met de doelman die het stevige schot slechts miraculeus kon redden. Ook Eddy R plaatste nog een bal op de lat een Johan P kon niet scoren toen hij na een aanval uit het boekje de bal net naast de kruising plaatste. In deze periode kon Betekom alleen dreigen met een gevaarlijk genomen vrije trap.
    Ondertussen was er langs de kant ook een opvallende figuur actief: door het drieste spel op het veld vlogen er vele ballen buiten de lijnen. Onze vriend Yvan W spaarde zijn krachten niet om alle ballen tijdig terug te verzamelen. Zelden zo een onvermoeibare veteraan gezien!
    In de slotfase kwamen de bezoekers weer opzetten met een ingestudeerde vrije trap die aan de tweede paal onbegrijpelijk werd naast getrapt, ook een allerlaatste schot belande niet tussen de palen.
    Als bij wonder stond het na deze ongemeen boeiende eerste helft nog 0-0. Beide ploegen gingen tot het uiterste helaas bleven de spitsen nog op hun honger.

    Tweede helft

    In de kleedkamer is meteen te merken dat onze mannen diep zijn geweest evenwel zonder resultaat. Om het leed enigzins te vezachten worden twee wissels doorgevoerd: Marnix R vervangt Wim A en Geert E komt op het veld voor Eddy R. Meteen het wederoptreden voor Geert E als veldspeler nadat hij ruim twee jaar van de velden verdwenen was. Na een gestage opbouw als doelman was hij nu dus klaar om ook de rest van het veld te veroveren.
    De tweede periode begint zoals verwacht iets minder intens dan de eerste. Het duur bijvoorbeeld al 5' voor Oplinter zijn eerste hoekschop kan nemen hierop volgen enkele goeie acties en halve kansen voor ondermeer Wim B (nu als spits spelend) die na een loopactie van Stefan B. de bal in één tijd op de slof wil nemen maar helaas faalt.
    Oplinter blijft baas in deze aanvangsfase terwijl Betekom zijn krachten lijkt te sparen. Oplinter gaat echter voluit en speelt zijn beste match van het seizoen, ook langs de kant blijft Yvan W. met zijn krachten morsen in zijn nieuwe rol als ballenraper. Ondertussen wordt ook Pol C ingebracht in de plaats van Wim B.
    Na bijna een kwartier ver komt Betekom voor het eerst dreigen en is meteen zeer gevaarlijk. Dave brengt gelukkig knap redding. Even later slaagt de vermoeidheid toe bij Oplinter met als gevolg dat Pascal VDV geblesseerd het veld moet verlaten, Wim B komt terug het veld op. De verdediging moet dus herschikt worden en dit gaat niet van een leien dakje. Betekom ruikt zijn kans en stormt massaal naar voren. Onze libero loopt uit positie en Betekom speelt het knap uit door het hart van de verdediging om zo Dave kansloos te laten 0-1 tegen de gang van het spel in.
    Onze jongens leten het kopje wat hangen en beginnen last te krijgen van de veteranenziekte, Pascal VDV is al vervangen maar nu krijgt Wim B ook al krampen, de ploeg maar ook de match verzeild in een serieuze dip.
    Het duurt tot in de 22' vooraleer Oplinter nog eens gevaarlijk kan zijn. De ongelukkige Wouter K besluit echter onbesuisd over. Even later brengt Dave nog een redding na een mooie Betekomse aanval en opnieuw balverlies gevolgd door een slecht werkende buitenspelval brengt de Betekomse spits nog eens in stelling. Zijn hard schot schroeit opnieuw de vingertoppen van Dave's hand. Opmerkelijk ondertussen is de degelijke match van Geert E die speelt alsof hij nooit weggeweest is.
    In de slotfase zitten beide ploegen op het tandvlees, Betekom probeert zijn voorsprong nog uit te diepen maar in de allerlaatste minuut is het Johan P nog eens kan uitpakken met een gepatendeerde verre inworp. Deze bereikt de door krampen geplaagde Wim B aan de eerste paal. Een lichte deviatie is genoeg om de verdiende 1-1 op het bord te zetten.
    Voor de tweede week op rij dus in blessuretijd de gelijkmaker na een spektakelrijke wedstrijd van een zelden gezien hoog niveau. Hopelijk wordt de lijn doorgetrokken volgende week tegen Thor Wommersom.

    Opstelling:

    Dave Butiens, Geert Paulussen, Pascal Vandevelde (51' Wim Boffé), Wim Allard (35' Marnix Reniers) , Wim Boffé (45' Pol Chaltin) , Stefan Blockx, Kevin Rappe, Johan Paulussen, Dominique Weenen, Eddy Roosen (35' Geert Everaert) , Wouter Kumpen

    Doelpunten:

    Wim Boffé: 1




    Het veld lag er andermaal onberispelijk bij, met dank aan terreinverzorger Geert T (P)
    Een plezier om op te spelen...



    De tegenstander kwam aardig sierlijk uit de hoek...



    De verlichting aan de Dalweg heeft al beter dagen gekend...



    Ijdeltuit Dominique W toont schijnbaar argeloos zijn six pack (palm). Achteraf verklaart hij " ich wist ni dat de camera daar stond"Jaja Dominique...


    4 Oplinterse uitblinkers in één shot... Kevin R, Johan P, Geert E en Den Dave!

    12-10-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WISPELTURIG OPLINTER SLEEPT PUNT UIT DE BRAND!

    De herfst is in het land maar het was toch nog aangenaam voetbalweer afgelopen vrijdagavond. De tegenstander was dezelfde als vorige week dus, gezien het resultaat van vorige week, zat een driepunter er opnieuw in. De sterktes en zwaktes van Kortebos moesten voor iedereen duidelijk zijn zou je toch verwachten.
    We konden opnieuw rekenen op Kevin R en Johan P en ook Ignaece DW was er voor de eerste keer bij. Wim B ontbrak nog wegens feestelijkheden en Johan B is nog steeds niet hersteld.
    Toch een ruime, kwaliteitsvolle kern dus waar uit geput kon worden en ondanks het feit dat de plaatsen duur zijn was hiervan niets te merken tijdens de opwarming. Op een paar uitzonderingen na werd de opwarming zeer nonchalant uitgevoerd, "ze zouden die fruitboerkes met hun Polen wel eens even opzij zetten". Hopelijk breekt deze instelling ons niet zuur op in de match. Onderschatting is gewoonlijk een slecht voorteken.

    Eerste helft:

    Meteen na het fluitsignaal was er van de ondermaatse opwarming niets meer te zien. Oplinter greep Kortebos meteen naar de keel. Net als vorige week waren we in de aanvangsfase een maat te groot voor de Limburgers. Er werd goed gelopen en de bal ging ook vlot rond. Echte veel leverde dit niet meteen op buiten een paar hoekschoppen en halve kansen van Stefan P en Bruno VP. De druk nam wel toe en Kortebos geraakt niet uit de omknelling. Johan P. is de motor achter deze Oplinterse powerplay en hij ziet zijn inzet na nog geen 10 minuten beloond. De oudste van de Paulussen zet zich door op links en pegelt een scherpe voorzet in het doelgebied van de tegenstander. Een Limburgse verdediger voelt de aandringende aanvallers in zijn rug en werkt de bal in paniek in eigen doel. Een owngoal die volledig op het conto van Johan P geschreven mag worden: 1-0.
    Na dit doelpunt neemt Oplinter eventjes wat gas terug maar na een paar minuten komen ze toch terug naar voren met kansen voor Stefan B. en Dominique W die een goed schot afgeweerd ziet door de bezoekende doelman.
    Onze veteranen zijn de voorbije 15' zeer dominant en de Kortebossers kunnen weinig of geen weerstand bieden tegen de thuisploeg.
    Om het toch wat spannend te houden besluiten onze jongens om na 20 minuten de tegenstander een handje te helpen. Geklungel in het middenveld doet de bal in de voeten van de suppersnelle Poolse spits van Kortebos belanden die het meteen op een lopen zet richting onze Dave. De midvoor op topsnelheid laat Dave geen schijn van kans en brengt de bordjes weer in evenwicht: 1-1. Dit doelpunt geeft blijkbaar vleugels en Kortebos kan nu zijn voet naast die van OPlinter zetten.
    Nauwelijks 2' later heeft onzen Dave nu eens een zeldzaam minder moment wanneer hij een terugspeelbal slecht wegwerkt, recht in de voeten van de goed lopende Pool die geen genade kent en zijn ploeg met een droge knal op voorsprong brengt. 1-2!
    Oplinter geeft op die paar minuten de volledige wedstrijd uit handen en vergeet al het goede van het eerste kwartier toen de zege al binnen handbereik leek.
    Oplinter is volledig de pedalen kwijt, het verliest alle duels, niemand biedt zich aan en er wordt geen echte sprint meer getrokken. De viermansverdediging komt steeds man tegen man te staan en het is dankzij het overhaaste aanvalsspel dat Kortebos de score niet verder kan aandikken.
    Tegen het einde van de eerste helft krabbelt de thuisploeg terug enigszins recht. Een schot van Stefan P wordt afgeweerd en beland in de voeten van Eddy R die voor een gapende doelmond de bal toch nog ver naast weet te schieten. Hier had Oplinter de gelijkmaker moeten maken!!!
    Geen geluk dus in deze slotfase, ook niet voor Pascal VDV die vlak voor affluiten zijn puntertje nog ziet naast vliegen.
    1-2 ruststand, nog werk aan de winkel in de tweede helft dus.

    Tweede helft:

    Voor de tweede helft neemt Geert E. zoals gewoonlijk de plaats in Van Dave B. Ignaece DW en Pol C komen in de ploeg voor Johan P en Eddy R.

    Oplinter moet dus nog zwaar aan de bak als het dit Kortebos, dat een heel ander gelaat toonde dan vorige week, wil verslaan. Onze jongens beginnen toch weer goed aan de tweede periode met meteen kansen voor Stefan P. en Bruno VP die net als in de aanvangsfase van de eerste helft zijn schot hoog ziet over vliegen. Nog vermeldenswaardig is een lang aaneen gebreide aanval die door Dominique W niet afgerond kan worden.
    Ondertussen staan we achteraan iets sterker op de benen dan voor de rust. Pascal VDV laat zich nog eens opmerken met een tweede bikkelharde tackel. De scheids grijpt naar de borstzak maar na een blik in de onschuldige ogen van Pascal laat hij de kaart toch op zak tot groot ongenoegen van de Kortebossers die hun ploegmaat voor verzorging even afgevoerd zien worden.
    Deze Tackel zet wel de toon, Oplinter wordt nu wel baas in de duels en de snelle Kevin Rappe (what's in a name) achteraan kan de versnellingen van de Limburgse spits in de kiem smoren.
    Het overwicht van de thuisploeg vertaalt zich echter nog niet in concreet doelgevaar hiervoor is de passing vaak nog te slordig. In een poging om dit te verhelpen wordt Johan P. na 20' terug in de strijd gegooid hij vervangt de verdienstelijke Stefan B. De tweede helft kabbeld nu rustig verder met een dominant Oplinter maar de kansen blijven wel schaars. In een perioden van bijna 10' valt er enkel een kans (knap schot toch) van Ignaece DW te noteren.
    In de 28e minuut is de gelijkmaker bijna een feit, Johan P besluit zijn doorzetten met een te zwak of gekraakt schot dat tergend langzaam naar de doellijn rol alwaar het door een Limburgse (of Poolse??) verdediger van de lijn kan gehaald worden. Dit was een reuzenkans en een kantelmoment. De thuisploeg begint nu iets directer te spelen en komt de bezoekende goalie steeds meer bedreigen. Een lob van Pascal VDV en een afgeweerd schot van Stefan zijn maar de voorbode van een resem kansen in laatste minuten van de wedstrijd. Een opsomming: Vrije kopkans Stefan P: afgeblocked, hard schot Dominique W: voorlangs, hoekschop iets te zwak ingetrapt door Pol C: keeper kan redden, Stefan P kan alleen op de goal af: trapt naast. U leest het, in deze tijdspanne van een paar minuten raakt Kortebos echt geen bal meer maar dan in de allerlaatste minuut, het einde van de blessuretijd, kan Stefan P zich nog een los rukken en van in de 16 meter onhoudbaar overhoeks binnentrappen. Eindelijk 2-2, de verlossing!

    Dit punt is uiteindelijk wel dik verdiend voor onze jongens maar er moeten wel lessen getrokken worden uit de enorme terugval in de eerste helft. Tegen dit Kortebos, dat zeker niet slecht speelde, hadden we de drie punten thuis moeten houden.
    De volgende wedstrijd, opnieuw thuis aan de Dalweg,  zal dus beter moeten, ook al spelen we dan tegen een sterke tegenstander Betekom, waar we precies een jaar geleden een smadelijke 3-1 nederlaag hebben geleden.

    Tot volgende week!

    Opstelling:

    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Marnix Reniers, Geert Paulussen, Pascal Vandevelde, Wim Allard (35' Kevin Rappe), Stefan Blockx (55' Johan Paulussen), Dominique Weenen, Bruno Vanparijs, Johan Paulussen (35' Ignaece Dewolfs), Eddy Roosen (35' Pol Chaltin), Stefan Paulussen,

    Doelpunten:

    Johan Paulussen: 1 (owngoal)
    Stefan Paulussen: 1

     




    Een lakse opwarming, de oorzak van de dip??




    Verbouwereerde veteranen na de tegentreffer...




    De tweede helft zat Kortebos in de tang...



    Voetbal blijft een (intieme) contactsport!






    05-10-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE MAYONAISE PAKT NU OOK OP VERPLAATSING

    Na de mooie overwinning van vorige week reisde onze veteranenploeg vol vertrouwen af naar de thuisbasis van de eerste Limburgse tegenstander. Het was even zoeken maar uiteindelijk vonden we toch het sportcomplex van Kortebos of was het Melveren?
    Zoals aangekondigd ontbraken vandaag een paar basispionen en moesten er een paar vervangers opgeroepen worden. De twee bereidwillige vervangers waren Gert T. (of P?) en Arie B. Bij de tegenstander waren er blijkbaar ook selectieproblemen want niet minder dan drie (3) Poolse fruitplukkers moesten aantreden om ons partij te geven. Deze poolse connectie kon de Oplinterse spelersgroep enigszins verontrusten want het is toch altijd uitkijken met die ex oostblokkers.

    Eerste helft:

    Na enige vertraging werd de wedstijd op gang gefloten om 20u09. Oplinter sloeg de studieronde over en kwam meteen zijn neus aan het venster steken bij de tegenpartij. Vooral het duo Stefan P en Stefan B gooide hoge ogen met enkele flitsende acties op de rechterflank. Ook de nieuwkomers laten zich meteen gelden en na 10' rukt Oplinter onder leiding van Arie B. op naar voren. Arie besluit zelf op doel met een strak schot, Gert T gooit zich in de baan van het schot en kan het zo deviëren dat de doelman op het verkeerde been komt te staan. Meteen 0-1, de nieuwkomers doen het voor onze veteranen.
    Kortebos krijgt geen tijd op te bekomen van deze opdoffer en worden bijwijlen weggespeeld door het gemotiveerde Oplinter. Arie B. blijft voor de weg naar voren kiezen en kan zo slechts enkele minuten later een mooie voorzet op de knikker van Gert P. schilderen. Onze opportunistische poketspits weet hier wel blijf mee en knikt de bal overhoeks in doel, 0-2 voor na nog geen kwartier spelen.
    Bij Kortebos valt voorlopig alleen de scheidrechter op door het nemen van enkele rare beslissingen, de wedstrijd blijft echter sportief, zelfs de polen hebben nog geen "Wasylleke" gedaan.
    Het lijkt erop dat de fruitpluk toch zijn tol geëist heeft bij deze sympatieke Limburgers want ze geven nogal een vermoeide indruk. Dit maakt echter niet de rekening van onze mannen die de toon blijven aangeven. Naast het duo Gert-Arie blijft ook het duo Stefan P - Stefan B opvallende acteren terwijl de rest van de ploeg de boel mooi gesloten houdt. Na pakweg 25' zetten de Stefannen een lang uitgesponnen dubbelpas op die de Limburgse verdediging helemaal uit verband speelt. Stefan P. wordt zo knap afgezonderd voor doel en kan met een mooi schot de 0-3 op het bord schieten. 
    Onze Limburgse tegenstanders zijn in deze eerste helft echt nergens en komen amper in de buurt van onzen Dave die allicht de gemakkelijkste avond uit zijn rijkgevulde carrière beleeft.
    De wedstrijd blijft verder eenrichtings voetbal tot plots de scheidsrechter weer de hoofdrol opeist en maar liefst 4 volle minuten te vroeg affluit. Consternatie allom langs de zijlijn bij de technische staf en pers die hun eigen tijdsopname door de refferee weggelachen zien worden. Reactie van de scheids: "mijn uuurwerk, dat ik nog van mijn groootvader zaaliger heb gekregen, kan ni missen. Da is nog wat anders dan die sjapanese brol die gelle hebt..."
    Niks aan te doen dus, Oplinter moet met een 0-3 voorsprong gaan rusten.

    Tweede helft:

    "Den tweeden time" begint aan een gezapig tempo. dit geeft de invallers Geert E, Eddy R en Pol C de kans om geleidelijk in de match te komen. Zij nemen de plaats in van respectievelijk Dave B, Stefan B en Pascal VdV.
    We zijn drie minuten ver in de tweede helft als Kortebos zijn allereerste kans van de wedstrijd krijgt en 't is meteen een reuzenkans. De scherpe voorzet wordt door de thuisspits maar nipt gemist.
    Oplinter was dus traag en slap begonnen en het is 10' wachten op het eerste doelgevaar. De splijtende pas van alweer Arie kan door Stefan P niet verzilverd worden. Een minuutje later wordt het pas echt warm voor onze jongens want de thuisploeg kan na slordig verdedigen de bal tegen de netten werken. De vreemde scheidsrechter neemt hier echter wel de juiste beslissing en keurt het doelpunt terecht af wegens buitenspel.
    Bij een volgende aanval trapt Kortebos een eerste maal op de paal maar nog schiet Oplinter niet wakker. En wat er aan zat te komen blijft inderdaad niet uit want even later wordt onze verdediging alweer afgetroefd, ditmaal vliegt het schot wel tussen de palen en Geert E. heeft hierop geen verhaal, 1-3 en Kortebos zit weer in de match. De Oplinterse ploeg hangt nu helemaal als los zand aan elkaar en Kortebos gaat gewoon door op zijn elan, luttele minuten later moet Geert E. opnieuw de bal uit zijn netten vissen nadat zijn ploeg hem andermaal in de steek heeft gelaten. 2-3 is het harde verdikt!
    Het is moeilijk te zeggen wat de oorzaak is van deze plotse malaise maar het is wel duidelijk dat de taken niet meer uitgevoerd worden na de wissels zodat de ploeg als een kaartenhuis in elkaar is gestuikt.

    Na deze tweede tegentreffer proberen onze mannen toch uit het dal te kruipen en ze kunnen zowaar even druk zetten op de Limburgse verdediging zonder echter concreet doelgevaar te creëren. Plots komt Kortebos er weer gevaarlijk uit maar Geert E. kan ditmaal gevat tussen komen. Oplinter plooit nu wel niet meer terug en stilaan komen er opnieuw (halve) kansen voor o.a. Arie B., Dominique W en Bruno VP die zijn puntertje naast ziet gaan.
    We zijn 30' ver wanneer Arie nog eens in de 16m opduikt maar zijn iets te zacht schot wordt nipt van de lijn gered. Dit had de doodsteek kunnen zijn voor Oplinter want Kortebos countert onmiddellijk tegen, het harde schot strand andermaal op de paal!
    De invalbeurt van Dave zorgt wel voor een opflakkering in het spel van Oplinter maar Geert E. moet tussendoor wel nog zijn ploeg van de ondergang redden nadat Wim A. ongelukkig door een bos van benen de bal in eigen doel mikt.

    Van dan af is het genoeg geweest voor Oplinter er worden geen kansen meer weg gegeven, Dave B. kan o.a. met een braziliaans hakje de Kortebossers goed bezig houden. Ook Eddy R legt nog een goeie actie op de mat maar trapt hoog over. Ondertussen zit iedereen langs de kant al wel lang op de horloge te kijken want de wedstrijd blijft maar duren we spelen ondertussen meer dan 40' maar de scheids maakt nog geen aanstalte om af te fluiten. Dave besluit dan maar om vanop eigen helft een rush richting Kortebos in te zetten. Hij geraakt in de 16 maar ziet daar zijn trap nipt naast vliegen. Jammer want dit verdiende veel meer.

    Oplinter komt niet meer in gevaar en uiteindelijk vindt de arbiter dan toch zijn fluit, na 45' maakt hij een einde aan de partij.
    We onthouden de 2-3 overwinning en het feit dat onze mannen toch meer dan de helft van de wedstrijd op een goed tot zeer goed niveau geacteerd hebben en dat Geert E. nog eens zijn waarde voor de ploeg heeft kunnen bewijzen met enkele cruciale reddingen.

    Volgende vrijdag spelen we opnieuw tegen deze vrolijke Limburgers, ditmaal op eigen terein en dan kunnen we ons zo'n tussentijds dip niet permiteren voor onze eigen supporters.
    Bij deze nog eens een oproep: SUPPORTERS ALLEN OP POST want de topvorm komt er stilletjes aan! Tot vrijdag!

    Opstelling:

    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Pascal Vandevelde (35' Pol Chaltin), Marnix Reniers, Wim Allard, Bruno Vanparijs, Stefan Blockx (35' Eddy Roosen), Arie Bronckaerts, Geert Paulussen, Dominique Weenen, Gert Timmermans (50' Dave Butiens), Stefan Paulussen.

    Doelpunten:

    Gert Timmermans: 2
    Stefan Paulussen: 1




    Tijdens de opwarming is al te zien hoe gretig Arie B wel is...



    Dit zou een beeld kunnen zijn uit de tweede helft, we staan teveel stil...



    De technische staf aanschouwt het spektakel...



    Even bekomen...



    Hij keek toe en hield zijn ploeg recht...


    Een wazige foto van een wazige leiding...

    29-09-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    23-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Linden eerste scalp aan riem Veteranen Oplinter

    Vandaag op de kalender de derde wedstrijd van de tweede jaarhelft 2009.
    We verwelkomen de veteranen uit Linden. Het is precies een jaar geleden dat we nog eens tegenover elkaar hadden gestaan.
    De wedstrijd toen was geëindigd op een troosteloze 0-0! Onze veteranen hadden hun voorgenomen om vandaag iets meer spektakel te leveren voor de talrijk opgekomen supporters.
    Voor deze wedstrijd kunnen we niet rekenen op Pascal VDV en Stefan B. Johan B. blijft nog gekwetst. Wel terug van de partij is onze scheidsrechter Etienne Ruytinx.

    Eerste helft:

    VK Linden is nog een 'echte' veteranenploeg, zonder jongelingen in de kern dus. Oplinter heeft wel een paar piepkuikens van net over de 30 in de rangen dus waren we een beetje in het voordeel. De VK Linden "Old Boys" laten echter niet zomaar over zich heen walsen en bieden in de aanvangsfase zeer goed weerwerk.
    Oplinter probeert wel maar vindt geen opening. Het duurt tot in de 8e minuut wanneer een splijtende dieptepas van onze libero Marnix de verdediging van Linden open rijt. Stefan P. pikt de bal op en kan hem kalm binnenleggen in de kortste hoek: 1-0
    Linden is echter niet aangeslagen en dwingt den Dave een paar minuten later tot knappe interventie. De wedstrijd komt nu echt op gang en Oplinter blijft de betere aanvallen op de mat leggen. Een opnieuw diep gestuurde Stefan P kan enkel foutief gestuit worden. De bal wordt op de rand van de rechthoek gelegd, een uiterst gevaarlijke plaats voor een vrijschop specialist. De Oplinterse specialist terzake is Eddy R en ook nu weet hij hem feilloos in de kruising te krullen, prachtig doelpunt en 2-0.
    Onze mannen hebben nu de match volledig in handen en rijgen de kansen aan elkaar. De familie Paulussen blijft z'n stempel drukken op het spel van Oplinter en dat resulteert in de 26' in een derde doelpunt. Ditmaal via Geert P. die vanuit de draai de bal in de verste hoek kan deponeren. 3-0, match gespeeld zo lijkt het.
    In het slot van de eerste helft kan Linden echter milderen tot 3-1 na een warrige fase in het Oplinterse doelgebied. Dit tegendoelpunt, op een psychologisch belangrijk moment, belooft nog een spannende tweede periode.

    Tweede helft:

    Wegens de beperkte kern vandaag slechts 2 wissels, Geert E vervangt Dave B in doel en Wim A. vervangt doelpuntenmaker Eddy R.
    Onze veteranen, gewaarschuwd door de late tegentreffer, komen goed uit de kleedkamers en nemen opnieuw de match in handen. Goeie kansen van de voet van Geert P en Wim B kunnen de Lindense doelman aan het werk zetten. De druk blijft aanhouden en na 15' moet Linden opnieuw een doelpunt slikken van de voet van Stefan P na een knappe actie, 4-1.
    De schaapjes lijken op het droge en Oplinter gaat een beetje freewheelen. Dave B komt Geert P vervangen waardoor de ploeg ook nog wat herschikt moet worden.
    Hiervan kan Linden profiteren en uitbreken. De raid wordt afgewerkt met een prima schot dat op de kruising uiteen spat. Aangespoord door deze actie zet Stef P ook een lange ren op maar op het einde is hij net te vermoeid om te kunnen besluiten. Een volgende aanval heeft echter wel succes. Bruno VP dringt de 16 in en kan knap passen op Dave B die listig met buitenkant voet de bal in doel verwerkt: 5-1.
    In de slotfase wordt Dominique W nog gewisseld door Yvan Willems. Ondanks een 5-1 achterstand blijven de Leuvenaars toch aandringen en dat heeft uiteindelijk toch resultaat. Een knappe counter kan door de Lindense spits afgerond worden en zo milderen tot 5-2.
    Oplinter kan zich niet meer opladen en zo kan de tegenstander nog een derde keer tegenscoren na laks verdedigen van onze kant.

    5-3 eindstand en Oplinter heeft ditmaal slechts 3 wedstrijden moeten wachten op de eerste overwinning. Dit belooft voor het vervolg van het jaar .
    Volgende week zal het echter andere koek zijn want dan moeten we een aantal basisspelers missen wanneer we naar het limburgse Kozen-Melveren reizen. Hopelijk kunnen hun vervangers het zelfde niveau halen want dan zit een eerste uitzege er zeker in.

    Opstelling:

    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Pol Chaltin, Marnix Reniers, Kevin Rappe, Wim Boffé, Bruno Vanparijs, Dominique Weenen, Geert Paulussen, Johan Paulussen, Stefan Paulussen, Eddy Roosen (35' Wim Allard)

    Doelpunten:

    Stefan Paulussen: 2
    Eddy Roosen: 1
    Geert Paulussen: 1
    Dave Butiens: 1

    Het Oplinterse spel is zo snel dat het nauwelijks op de gevoelige plaat vastgelegd kan worden...



    Wordt onze vorige topschutter ook onze nieuwe?

    23-09-2009 om 21:50 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    14-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burenstrijd beslecht in het voordeel van VV Houtem

    Spanning aan de Dalweg op deze vrijdag avond. Vandaag stond immers de burenstrijd tegen VV Houtem op de agenda. Een aantal maanden geleden was dit helaas geen figuurlijke term. Tijdens de laatste derby waren de gemoederen oververhit geraakt en stond de goeie relatie tussen VVH en Veteranen Oplinter op springen.
    Het verstand heeft gelukkig gezegevierd zodat we vanavond opnieuw op een sportieve manier de strijd kunnen aangaan en dit in de eerste thuiswedstrijd van het voeltbalkalenderjaar.

    Bij Oplinter mochten we Johan P opnieuw verwelkomen terwijl we nog steeds geen beroep kunnen doen op Johan B.  Marnix R en Etienne R ontbraken om diverse redenen. De wedstrijd wordt ditmaal in goede banen geleid door de immer modieuze gelegenheidscheidsrechter Gert Timmermans.

    De Oplinterse spelersgroep verscheen zeer gefocust aan de aftrap, klaar voor een sportieve revanche. Ook langs de kant heerste een zinderende sfeer onder het talrijk opgekomen publiek.

     

    De gezonde instelling van de beide teams straalde ook af op het wedstrijd begin. De eerste 10' verliepen gesloten en geconcentreerd met een aantal goeie maar onvoldragen acties langs beide kanten. Het technisch overwicht was voor VV Houtem maar onze veteranen, onder impuls van de wederoptredende Johan P, maakten geen fouten.

    Na deze periode begon de focus toch te verslappen en liet Wim B zijn mannentje even wat ruimte. De nieuwe VV H spits benutte die optimaal en uit een schier onmogelijke hoek wist hij de bal perfect over Dave te knallen. 0-1 na 11'.
    Oplinter reageerde, zij het moeizaam. Een paar halve kansen en een vrije trap op een leuke plek waren het resultaat van de werkkracht van Oplinter.
    Het publiek genoot van deze hoogstaande en snelle wedstrijd en stuwde Oplinter vooruit. Onze jongens bleven dreigen langs Stef P en de opkomende verdedigers. Ondertussen was de wedstrijd 25' onderweg en onze buren bleven de bal goed rondtikken loerend op een fout in de verdediging. De druk op de thuisverdediging bleef toenemen en dat noopte onze libero tot een misstap, bij slecht ontzetten trap hij de bal in de voeten van een tegenstander maar deze knalde de vrije schietkans onbesuisd op de vuisten van Dave.
    Een paar minuten later klap de Oplinterse buitenspelval open, helaas een paar seconden te laat en een ex-oplinteraar in Houtemse loondienst (Yves W.) glipt er door. Hij kan de uitgekomen Dave lobben en meteen kijkt Oplinter tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan. 2-0 na een half uur.

    De thuisploeg ziet het dan even niet meer zitten en er wordt voor een monsterscore gevreesd tegen dit sterke VV H. De radeloosheid is echter maar van korte duur en in een zinderende slotfase van de eerste helft weet Oplinter VV Houtem achteruit te drukken. Bruno VP ziet nog een reuzekans weggekopt onder de deklat een kopbal rakelings over suizen.
    Na 35' atractieve minuten is het tijd om te rusten en de nodige verse krachten in te brengen.

    Voor de tweede helft komt Geert E in de ploeg voor Dave B, Pol C vervangt Eddy R en Wim Allard komt Bruno VP aflossen.
    De tweede periode barst meteen los met een Houtemse vrije trap die op de paal uiteen spat. Oplinter is meteen gewaarschuwd, Houtem is niet uit de kleedkamer gekomen om enkel de voorsprong te verdedigen.
    Onze mannen kunnen echter ook meteen aanknopen met het goeie niveau van de eerste helft en na sterk aandringen van Stef B net voor de 16m van de tegenstander wordt de bal veroverd door Dominique die meteen met een Carcela trap uitpakt en zo de aansluitingstreffer op het scorebord weet te schieten. 1-2!!
    Oplinter gaat op zijn elan door en blijft voor onrust zorgen in de defensie van VV H. De gelijkmaker lijkt in de maak voor dit bij wijlen wervelend Oplinter. Het noodlot slaat echter toe voor onze held van 10' geleden. Na een ongevaarlijke tegenaanval belandt een voorzet ongelukkig op zijn voet en vliegt nog ongelukkiger in het eigen doel. 1-3, alles te herdoen.

    De kopjes gaan gelukkig niet naar beneden en Oplinter blijft (halve) kansen creeren, het ziet o.a. nog een bal net voor de lijn gered worden. Het talentrijke Houtem blijft natuurlijk ook meedoen en kan ook herhaaldelijk Geert komen bedreigen.
    Voor het slotoffensief wordt Dave B nog in de strijd gegooid. In de prangende slotfase ziet hij nog een doelpunt (terecht) afgekeurd worden. Zijn beweeglijkheid levert nog een paar kansen op maar de kloof blijft op 2 staan.
    In de allerlaatste minuut wordt een snelle inworp van diezelfde Dave in één tijd verlengd door Johan P en kan de Houtem doelman zich toch nog een keer omdraaien. 2-3 luttele seconden voor het eindsignaal!

    Het eindsignaal komt er dan snel en Oplinter verliest deze prima en sportieve wedstrijd. Het is onze sympathieke buren echter gegund en na deze incidentloze wedstrijd blijkt nog maar eens dat ook veteranen zich als volwassenen kunnen gedragen! Proficiat aan iedereen

    opstelling:
    Dave Butiens (35' Geert Everaert), Pascal Vandevelde, Geert Paulussen, Kevin Rappe, Stefan Blockx, Wim Boffé, Bruno Vanparijs (35' Wim Allard), Dominique Weenen, Johan Paulussen, Eddy Roosen (35' Pol Chaltin), Stefan Paulussen.

    Doelpunten:
    Dominique Weenen: 1
    Johan Paulussen: 1

    Lees ook het verslag op http://www.veteranen-vvhoutem.tk/




    Een geconcentreerd Oplinter tijdens de opwarming



    Klaar voor de aftrap...



    Dave komt goed tussen...


    De modieuze Frank Debleeckere look-allike houdt de wedstrijd goed in de hand...

    Prangende fase...


    Verbroedering na de match...

    De winnaar van de hoofdprijs van Tombola Yvan. Hopelijk serveert hij deze fles NIET tijdens de nakende babyborrel van zijn jongste snaak

    14-09-2009 om 00:00 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    10-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse start voor Veteranen Oplinter

    Het nieuwe seizoen kondigde zich veelbelovend aan. Een wedstrijd op een mooie nazomerdag in een gloednieuwe outfit tegen een haalbare tegenstander, wat kan je nog meer wensen.

    De realteit was echter anders. Op uitzondering van een paar afwezige vaste pionnen, JohanP (familiale verplichtingen) en Johan B (langdurig gekwetst) was iedereen paraat voor de openingswedstrijd die uiteindelijk niet zou doorgaan aan Café De Hoef maar wel op de terreinen van FV De Zon Wersbeek. Ter plaatse aangekomen was de verwarring groot want het was ook niet meteen duidelijk wie onze tegenstander nu eigenlijk was. Was het nu toch Kersbeek of was het wersbeek of toch misschien Graasbeek? Niemand wist het, uiteindelijk bleek het een samenraapsel van spelers te zijn en kwamen ze er toch nog twee tekort. Het wachten op de scheidsrechter was ook al vruchteloos want er was er gewoon geen.

    Uiteindelijk hebben we, sportief als we zijn, twee spelers en een scheidsrechter geleverd aan de tegenstander om toch min of meer een normale wedstrijd te krijgen. Het waren Geert E., Dave B. (beide een helft als doelman) en Wim A. die zich opofferden als speler en Pol C en Yvan W die beurtelings de wedstrijd leiden. Bedankt jongens!

    Na al deze extra sportieve rompslomp kon de wedstrijd dan toch starten. De Oplinterse veteranen pronkten trots met hun nieuwe uitrusting. Op een paar uitzonderingen na zaten de truitjes en broekjes iedereen als gegoten en dit in schril contrast met de gewaagde kleurencombinatie van onze tegenstander.

    Op voetbal gebied bleek het verschil echter niet zo groot te zijn. Oplinter speelde z'n eerste match sinds 3 ! maanden en dat was er aan te zien. De vloeiende combinaties en fysieke superioriteit zaten er nog niet echt in.
    Het was 10 minuten wachten vooraleer Oplinter kon dreigen, via een hoekschop dan nog. Onze jongens toonden wel vele goeie wil maar het ritme was duidelijk nog afwezig. Onze opponent met de te kleine broekskes kon al helemaal geen acties op het veld leggen. Pas na 20 minuten kwam Kersbeek een eerste keer in de 16 maar Geert P kon tijdig ingrijpen. Deze waarschuwing kon de Oplinterse veteranen inspireren tot wat meer uitgesponnen acties en stevige druk. Na een warrige aanval zag Wim B zijn knap schot afgeweerd worden door Geert E. Even later kon ook Geert P uithalen en alweer kon de gelegenheidsdoelman van de tegenstander met de voeten parreren. De laatste 10 min van de eerste helft speelt Oplinter wel zeer dominant. Onze tot dan toe onzichtbaar gebleven topschutter Stefan P krijgt toch nog een kansje maar zijn krachtig schot vliegt rakelings langs het kader. Met de rust in zicht wordt er toch een kansje weg gegeven, na een mooie lange pas kan een Kersbeekse spits onze Dave bedreigen. Zijn schot wordt mooi geplukt en zo kregen we den Dave toch nog eens in beeld.

    Voor de tweede helft waren er weer de gebruikelijke wissels. Ditmaal wisselen Dave en Geert E van ploeg. Pol C geeft zijn fluit door aan Yvan W en neemt de plaats in van Eddy R.

    De eerste minuten van de tweede periode zijn volledig voor Kersbeek. De Oplinterse veteranen zijn nog te veel bezig met de wissels en de tacktische instructies waardoor Kersbeek even de kans krijgt om de bal vlot rond te tikken en te komen dreigen. Een schot voorlangs en een vrije trap op een goeie plek zijn hiervan het resultaat. Deze vrije trap wijkt af op de muur en plots staat Oplinter 1-0 achter. Verbijstering allom maar het moest er van komen omdat onze mannen het vakantie gevoel maar niet afgeschud krijgen.
    Nog 25' te gaan, tijd genoeg dus zou je denken maar ondanks het overwicht valt er geen doelpunt. Kansen genoeg anders, we noteren een bijna own goal van Kersbeek op de eigen kruising, een schot van Geert P net naast en kopbal van Stefan P die richting mist. Met nog een dikke 10' te gaan krijgt Stefan P de beste kans om gelijk te maken. Met een prima actie weet Stefan zich af te zonderen voor doel maar den Dave weet de inzet miraculeus uit zijn doelvlak te ranselen. Kersbeek wederom gered door een gast speler!
    Hierna blijft de druk van Oplinter wel aanhouden maar kansen worden nog steeds vlot gemist. Achteraan wordt de ruimte weggegeven waardoor Kersbeek toch kan blijven dreigen mede dankzij een goed spelende intrim Wim A.
    Het naderend einde levert nog een paar knappe kansen op maar uiteindelijk moet onze Yvan toch de wedstrijd affluiten en worden we met lege handen naar huis gestuurd.

    Een match om weer snel te vergeten. Het positieve is dat de nieuwe uitrusting zeer indrukwekkend oogt, dat onze uitgeleende spelers op een hoog niveau hebben gepresteerd en we ze dus goed gaan kunnen gebruiken bij onze eerste thuismatch tegen het gerenomeerde VV Houtem!

    Opstelling:
    Dave Butiens (35' Geert E), Marnix Reniers, Geert Paulussen, Pascal Vandevelde, Kevin Rappe, Stefan Blockx, Dominique Weenen, Bruno Vanparijs, Stefan Paulussen, Eddy Roosen (35' Pol Chaltin)
    Uitgeleend:
    Geert Everaert (35' Dave B), Wim Allard
    Scheidsrechters:
    Pol Chaltin (35' Yvan Willems).

     




    Vooraf nog even controleren of alles goed zit

    Een schril contrast in kledij

    Model Geert en Model Pascal

    In de aanval

    Uitverdedigen!!

    10-09-2009 om 23:54 geschreven door johan14  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Inhoud blog
  • CONDITIE CRESCENDO
  • DE VETERANEN TRAININGEN BLIJVEN EEN GROOT SUCCES!!
  • Eerste Veteranen training...ooit!
  • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 1
  • Kalender 2014-2015 Veteranen Oplinter deel 2

    Kalenderinfo?: Stuur een mail via de blog of bel Johan B. op 0495/476350


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Archief per week
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 05/08-11/08 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs