Foto
Vespaworld heet u welkom! Dank u voor uw bezoek.
Inhoud blog
 • Het is zo ver!
 • Vespa 100 Sport USA
 • Vespa 180 rally
 • Gezocht
 • Vespa 90 Super Sprint
 • 125 Sei Giorni
 • Vergelijking vroeger en nu
 • Vespa 150 ACMA Militare
 • Vespa 150 GS
 • Vespa 125 (1951)
 • Vespa 125 Utilitaria
 • Vespa 400
 • Heb je een vraag?
 • Vespa 125
 • Vespa on the computer
 • Giorgio Bettinelli
 • Vespa 98 uit 1947
 • Opgevoerde Vespa
 • Nieuwe artikels
 • Vespa 98
 • Paperino (MP5)
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Blog als favoriet !
  Vespa World

  22-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zo ver!
  Het is zo ver ! Het moet er eens van komen. 
  Ik heb er één gekocht. Als groot Vespa bewonderaar kon ik bij na niet anders. Het is een Vespa 50R uit 1968 geworden. De carrosserie is volledig gerestaureerd en de motor is eens grondig gereviseerd. Ik heb hem gekocht van een collega fan en bewonderaar via Kapaza. De verkoper gaat regelmatig naar Italië en koopt daar dan Vespa’s aan om ze dan in Italië te laten restaureren en ze vervolgens in België te verkopen. De originele papieren had hij ook nog. Daarin staat dat de Vespa uit Pisa komt. Het is een 50cc Vespa die tegen de 60km/h kon maar omdat ik hem wou inschrijven als een klasse B moest hij begrenst worden op 45km/h. :( Hij heeft drie versnellingen die bediend moeten worden aan het stuur. De Vespa heeft geen kilometerteller want dat was een optie in 1986, maar dat vind ik er net zo speciaal aan. Hij heeft zo bitter weinig en toch is hij prachtig. Hij is net niet echt, eerder speelgoed. Als je hem ziet zou je er van verschieten hoe laag en klein hij is. 

  Er zijn wel twee minpuntjes: 
  1. De motor draait op 2takt. Als je wat langere tochten gaat maken moet je altijd je benzine staan te mengen en dat lijkt me niet al te praktisch want je hebt niets bij om die benzine in te mengen. Als er lezers zijn met ervaring mogen ze mij gerust wat praktische tips geven. 
  2. Je kan de Vespa gewoon zonder sleutel in gang kicken. Hij heeft wel een stuurslot maar ik denk dat dat het na een paar stevige snokken zal begeven. Dus moet ik een lang slot hebben om het aan een paal vast te maken. Weer als er lezers zijn met ervaring, alle tips and tricks welkom! 

  Maar die nadelen worden snel weggespoeld door de schoonheid en elegantie van de Vespa. Maar de som geld die je er voor moet neerleggen is wat minder mooi en elegant. Ik heb maar liefst €25OO euro moeten betalen, maar dat blijkt de juiste prijs te zijn. Als je ook geïnteresseerd bent in een oude Vespa mag je me altijd een mailtje sturen of een reactie achterlaten met je mailadres en dan kan ik je de gegevens van mijn verkoper doorspelen. Maar ga zeker eens kijken op www.kapaza.be of op andere sites. 


  Natan
  22-11-2010 om 00:00 geschreven door Natan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
  » Reageer (1)
  29-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vespa 100 Sport USA
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een interesant Vespatje dat ik vond op de site van Vespa zelf. 
  Hij is afgeleid van de Vespa 90 SS (zie vorig artikel) maar werd enkel voor de Verenigde Staten geproduceerd. Hij werd gelanceerd eind jaren '70. Hij werd op bepaalde punten veranderd voor de Amerikaanse markt. De motor werd opgevoerd van 90 naar 100cc, het achterlicht en de pinkers werd aangepast en aan de benzinetank werd ook nog wat geprutst.

  Bron: www.vespa.be

  29-09-2010 om 00:00 geschreven door Natan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  » Reageer (0)
  22-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vespa 180 rally
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn aanbeland in het jaar 1968 bij mijn lievenlingsvespa. De Vespa 180 rally!
  In zijn tijd was het een van de krachtigste scooters die er bestonden. Voor Vespa was dit ook een hele stap voorwaarts, nog nooit hadden ze een zo krachtige scooter gemaakt. Maar het werd nog beter, want de 180 is nog maar de voorloper van de 200. Hij had meer dan 10 pk. Wat redelijk veel was als je het vergelijkt met de 180 SS die maar 6 pk had. Hij reed meer dan 100 km/h. Hoeveel precies weet ik niet want bronnen spreken elkaar tegen. 
  Dit is mijn lievelingsvespa omdat ik het zo'n mooie en geslaagde combinatie vind tussen schoonheid, authentiekheid en technologie.
  Waarom de Vespa nu precies Rally heet zou ik u met plezier willen uitleggen maar dat weet ik zelf niet en ik kan het ook nergens vinden. 
  Ik gok erop dat het de bedoeling was om met deze Vespa aan racen deel te nemen vanwege de sterkere motor, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker.
  Als u het weet mag u gerust een berichtje achterlaten.

  Bron: From Italy, with love

  22-09-2010 om 14:25 geschreven door Natan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
  » Reageer (0)
  13-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals jullie waarschijnlijk al wisten ben ik een groot fan van Vespa. 
  Binnenkort word ik 16 en kan mijn droom uitkomen: een Vespa bezitten en er op rijden. Het liefst zou ik een oude Vespa hebben, maar hij mag wel maar 50cc hebben en max. 45 km/h rijden. Als je in het bezit bent van een Vespa die aan deze voorwaarden voldoet en je wil hem verkopen, kan je dan een e-mailtje naar mij sturen of aan reactie achterlaten op dit artikel met je telefoonnummer? Een  e-mail sturen naar mij kan onderaan rechts van mijn blog, door op het knopje "e-mail mij" te klikken. Alvast hartelijk bedankt.

  Natan

  13-07-2010 om 01:32 geschreven door Natan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  09-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vespa 90 Super Sprint
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In 1966 verscheen de Vespa 90 SS (Super Sprint) in de straten. Het was een zeer zeldzaam en afwijkend model door het reservewiel dat tussen de benen van de bestuurder werd geplaatst. Bovenop het reservewiel werd een handschoenkastje gezet. De Vespa 90 SS had ook een bijzonder smal stuur en een puntig spatbord.
  Dit alles zorgt voor een sportief maar toch mooi uitzicht. Hij had een topsnelheid van 95km/h.

  Bron: From Italy With Love


  09-07-2010 om 23:55 geschreven door Natan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
  » Reageer (0)
  13-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.125 Sei Giorni
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Vespa Sei Giorni is zowat de meest begeerde Vespa bij de verzamelaars. De naam Sei Giorni komt van zes dagen. Hij is dus genoemd naar de zware langeafstandsrace waar hij in 1951 met succes aan deelnam en meerdere gouden medailles in de wacht sleepte.
  Er werden slechts enkele honderden van dit model gemaakt. De Sei Giorni heeft een zeer sterk frame dat speciaal werd ontworpen voor lange afstandsraces en off road gebruik. De meest opvallende elementen zijn de extra grote benzinetank achter het zadel en de speciale steun zodat de rijder bij volle snelheid helemaal plat kon gaan liggen.

  Bron: From Italy With Love

  13-06-2010 om 14:48 geschreven door Natan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (14 Stemmen)
  » Reageer (0)
  09-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergelijking vroeger en nu
  Het leek me interessant om even een vergelijking te maken tussen de Vespa van vroeger en de Vespa van nu want er zijn toch wel wat verschillen. Vroeger was de Vespa een voertuig dat bijna iedereen kon betalen. Het was een voertuigje speciaal gemaakt om zo goedkoop, handig en gebruiksvriendelijk mogelijk moest zijn. Nu is dat niet meer. De prijs van een Vespa licht veel hoger dan die van andere brommertjes. De Vespa heeft nu een imago van schoonheid gekregen en voor dat imago betaal je veel meer. Maar gebruiksvriendelijk zijn ze nog steeds. Nog een verschil is dat vroeger een Vespa een voertuig was voor de hele familie. Er werden boodschappen mee gedaan, naar het werk gereden. Kortom: de Vespa moest de mensen helpen in het dagelijkse leven om alles gemakkelijker en sneller te laten gaan. Nu hebben mensen meer een Vespa om zich te ontspannen.

  Als je het hier niet eens mee bent mag je altijd een reactie plaatsen!

  09-05-2010 om 16:04 geschreven door Natan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (1)
  05-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vespa 150 ACMA Militare
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  In 1952 ontwikkelde de Franse tak van Piaggio, de ACMA, speciaal voor het Frans leger. Met deze Vespa ging Piaggio terug naar zijn oorsprong, machines maken om oorlog mee te voeren. Deze keer waren het geen vliegtuigen maar gewoon Vespa's. Deze Vespa heeft op vele plaatsen dienst geleverd in de oorlog. Hij vocht in Algerije, Zuid-Amerika, Vietnam ... . Op deze Vespa kon een klein kanon of een bazooka met munitie vervoerd worden. En al het nodig was, kon het voertuig per parachute gedropt worden. Deze Vespa is ook voorzien van een buisframe dat hem beschermde tegen inslagen.

  Bron: From Italy With Love

  05-05-2010 om 23:03 geschreven door Natan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
  » Reageer (0)
  31-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vespa 150 GS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Al snel na de lancering van de Vespa 150 GS (Gran Sport) in 1954 kreeg dit nieuwe model de bijnaam 'Vespone', wat grote wesp betekend. Door zijn sportive eigenschappen werd hij een van de populairste modellen. Zijn agressieve vormgeving was de doorslaggevende aanzet bij velen om hun oude Vespa in te ruilen voor dit model. Ook zeker de 150 cc (om precies te zijn 145,45) bevattende motor met vier cilinders was fel begeerd door het Italiaans volkje -dat ondertussen uitgegroeit was tot een zwerm wespen- van Vespa-fans. Ook de zitting werd weer een beetje comfortabeler gemaakt. Dit model was ook de eerste Vespa met 10-inch-wielen. Wat deze Vespa helemaal geweldig maakte was dat hij een topsnelheid van 100 km/h kon halen.

  PS: Sorry voor de vertraging van dit artikel, studie's hebben me de tijd benomen. Maar ik denk dat ik dat heb goedgemaakt door de woordspeling met de zwerm wespen.

  Bron: From Italy With Love

  31-03-2010 om 00:00 geschreven door Natan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (20 Stemmen)
  » Reageer (1)
  28-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vespa 125 (1951)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In 1951 werd er weer een nieuwe versie van de 125 uitgebracht. In 1951 kwam een van de grootste vernieuwingen voor de Vespa: de stangen van de koppeling aan het stuur maakten plaats voor flexibele kabels. Er werden ook nog veranderingen aangebracht aan de achtervering, de zitting werd breder gemaakt, het rempedaal werd aangepast, het achterlicht werd smaller en langer, en de koplamp werd groter een naar achter geplaats, ook de uitlaat en de arm die de motor ondersteunde werden veranderd. Ten slotte werd er ook rekening gehouden met de passagier: het bagagerek werd met 10 centimeter verlengd wat een ritje voor de passagier op een Vespa heel wat comfortabeler maakte. De motor had nog steeds 125cc (124,85 om precies te zijn) en de Vespa haalde 70 km/h.

  Bron: From Italy with love

  28-03-2010 om 00:00 geschreven door Natan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
  » Reageer (0)


  Foto

  Vespaworld heet u welkom! Dank u voor uw bezoek.
  Hoofdpunten blog carchannel
 • Bugatti Veyron Supersport
 • Belgische trots?
 • TZ3 Corsa
 • Trackmania Nations Forever
 • Lelijke eend

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Rondvraag / Poll
  Met welke Vespa zou jij het liefst rondsnorren?
  Vespa 98
  Vespa 125
  Vespa 150GS
  Vespa 50
  Vespa 150
  Vespa 160GS
  Vespa 90
  Vespa Rally
  Vespa 125 Primavera
  Vespa P125X
  Vespa PX
  Vespa PK
  Vespa ET2
  Vespa ET4
  Vespa Granturismo
  Vespa LX
  Vespa GTS
  Vespa S
  Vespa 400
  Bekijk resultaat


  Startpagina !


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!