Inhoud blog
  • Toneelvoorstelling Ver Ver Weg
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Toneelvoorstelling Ver Ver Weg
    Korte inhoud
    09-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneelvoorstelling Ver Ver Weg
    Dag toneelliefhebbers,

    Ik ben op 10/10/2015 naar een adembenemende familievoorstelling geweest. Geregisseerd door Gerrit Depaepe. Mijn kleine zus kreeg een rol te pakken in het komisch toneelstuk. Dus nog een reden te meer om te komen kijken! De voorstelling ging door in Hal Solar Infinito te Zingem.


    Hoofdrollen

    Met in de hoofdrollen: 

    Rune Vercammen als Otho

    Pieter Dernau als Smos

    Robbe Vanhaesebroeck als heerser Rombout

    Jente Vanhaesebroeck als Ferre tiener/koning

    Emeraude Doom als Stiene tiener/koningin

    Louise Van Cauwenberghe als Franne tiener/koningin

    Julie De Clercq als Douwe tiener/koningin

    Sarah Heyse als Nette tiener/koningin


    Samenvatting van het verhaal

    Ver Ver Weg is een land waar eeuwenlang geleden het volk op de vlucht sloeg voor woeste oorlogstijden. Alles draait rond het land Ver Ver Weg dat geregeerd wordt door de sluwe heerser Rombout. De kinderen uit de familie Kinneklop (Ferre, Stiene, Franne, Douwe en Nette) ontdekken per toeval een geheime toegangspoort tot een fantastische wereld. Kunnen zij uiteindelijk het kwade verdrijven en vrede terugbrengen in het land? Lees snel verder!

    Het verhaal begint als het publiek in de verte een Witte Ziel bijgestaan door haar assistenten. We horen haar lokroep om het boek open te slaan en om het verhaal te lezen. De Witte Ziel, haar assistenten en Otho dompelen ons in in al het komen en gaan tussen onze wereld enn het land dat 'Ver Ver Weg!' heet begonnen is. Otho begint te lezen "... Eeuwenlang geleden sloeg ons volk op de vlucht..." We horen dreigende oorlogsmuziek. Het volk wordt aangevallen via luchtbombardementen en slaat op de vlucht.

    We bevinden ons aan de eettafel van het gezin Kinnenklop. Een arme molenaar met zijn vrouw en hun 6 kinderen. Door oorlogsjaren werd het gezin steeds armer. Het gezin Kinnenklop besloot hun kinderen te laten vluchten naar een opvangtehuis. 

    De kinderen van het gezin Kinnenklop komen gepakt en gezakt bij het opvangtehuis aan. Gertruut, de strenge gouvernante van het opvangtehuis en haar nogal nonchalante assistent Smos wachten hen op. Gertruut vliegt er direct op en legt alle regels uit van het tehuis. Ze laat blijken dat de regels strikt worden nageleefd. Maar op een dag had Stiene een regel van het bewuste reglement overtreden en mevrouw Gertruut was dan ook heel woest. ze brieste doorheen het opvangtehuis en de kinderen sloegen op de vlucht. Tot ze in de leefruimte de grote schouw als ideale verstop plaats zagen daar alles probeerden in te kruipen. En toen gebeurde er iets wonderlijks. 

    Zo kwamen zij hals over kop in het land 'Ver Ver Weg!' terecht. Het volk stroomde net toe om een koninklijke aankondiging. 

    Reinaard, de jongste zoon van koningin Katherina volgde haar op als koning. Hij zal het land dienen en regeren. De oudste zoon Rombout keer de koninklijke familie de rug toe. Maar Reinaard had het niet gemakkelijk, hij kreeg af te rekenen met hun grootste vijand. IJsgravin Athalia die Ver Ver Weg wou veroveren. Toen dit niet lukte sprak ze een vloek uit over het land. De vloek kan opgegeven worden door de ijsgravin, haar handen moeten in de ijsmuur gedrukt staan. Maar wat ze niet wisten was dat de vloek ten allen tijde kon verbroken worden door de afstammelingen van Adam en Eva.

    De kids, Smos, koning Reinaard, hofmaarschalk, ceremoniemeester trekken de strijd tegen Athalia. Ze verslaan Athalia! De kids drukken hun handen in de ijsmuur en het zegel wordt verbroken en de heks versteent, de vloek is tenietgegaan. Sindsdien werden die arme stakkers gezien als nationale helden. Ze kregen van koning Reinaard elk een troon toegewezen. Maar ze weigeren, ze zouden graag terug naar hun eigen wereld terugkeren, maar ze zouden zeker terugkomen om hen terug uit de nood te helpen. Reinaard begreep het en ze kregen elk van hen een speciale medaillon die oplichtte als ze in nood waren. Na het afscheid keerden ze terug naar het opvangtehuis.

    Otho, de inleidende kerel vindt nog een ontbrekende zwarte pagina in het boek. Het is verschrikkelijk. Hij vertelde dat de oudste prins Rombout vluchtte, zoals eerder vermeld, naar de rand van het land. Hij liet een kasteel bouwen waarin hij zicht terugtrok. Hij leerde een gemene feeks Priscilla kennen. Zij was sluw, vlas, egoïstisch maar betoverend mooi. Zij was stikjaloers en wou koning van Ver Ver Weg worden. Maar toen prins Egmont, de eerste zoon van koning Reinaard geboren werd, vreesde Rombout dat hij nooit de kroon zou kunnen dragen. Samen met Priscilla smeden ze een complot. Hij toonde 'zogezegd' spijt aan zijn broer en die vertrouwde hem blindelings. Maar niets was minder waar want tijdens het verzoeningsfeest werd koning Reinaard  door zijn broer vergiftigd. En niemand zou Rombout vermoeden als dader. Omdat de kleine prins nog te jong was om zijn vader op te volgen kwam Rombout alsnog op de troon. Deze koninklijke regeling zou van kracht blijven zolang kleine Egmont nog geen 18 jaar is. 

    Nu maken we een tijdsprong van 10 jaar.

    Landvoogd Rombout heeft zijn eerste zoon gekregen. Geen goed nieuws voor prins Egmont. Nu zal Rombout alles voor doen om hem uit de weg te ruimen. Hij verzamelt zijn soldaten rondom zich. Rombout legde zijn plan uit, jullie gaan hem vermoorden in zijn slaapkamer. De soldaten deden wat hen gevraagd werd. Zo stormen ze de kamer van Egmont binnen maar stelden vast dat hij gevlucht is. Egmont verlaat het kasteel en nam de noodhoorn mee. Hij kan hier op blazen enkel en alleen als hij in nood is. De soldaten zien hem vluchten. Hij kan zich verschuilen in het Witte Woud en zo de soldaten van zich afschudden. Maar wordt terug aangevallen door de inwoners van het Witte Woud en beslist om op de noodhoorn te blazen. 

    In het tehuis lichten de medaillons op van de kids nu tieners. Ze spoedden zich zo snel als kan naar de schouw om te reizen naar Ver Ver Weg! Ze komen aan in de ruïne van het voormalige paleis van koningin Katherina. Dit klopt niet vinden ze en ze gaan uitzoek wat er hier in Ver Ver Weg aan de hand is. 

    In het Witte Woud, maakt Egmont kennis met de inwoners ervan. Hij legt de toestand uit met zijn nonkel dat hij hem van kant wil maken en dat hij daarom op de vlucht is. De inwoners nemen hem mee naar de oudste boom van het woud. De Boom Der Zielen, als ze in contact komen via hun paardenstaart en de takken van de boom, kunnen ze met onze voorouders praten en hem om raad vragen. 

    Egmont bouwt samen met de inwoners van het woud een legertje op. Zij zouden strijden tegen Rombout en zijn leger. 

    We bevinden ons aan de rivier. De soldaten van Rombout zijn aan het werken aan de brug. Aan de overkant van de rivier staat het gezelschap bestaande uit de Ferre en zijn zussen, Smos en Egmont. Ze besluipen de wapenkarren van Rombout en stelen wapens en vluchten hierna weg. 

    We bevinden ons aan de open vlakte voor de oude tempel. aan de ene kant staan de Ferre en zijn zussen en de witte wilden uit het Witte Woud. Aan de andere kant staan Rombouts majoors. Ze vechten erop los. Rombout speelt zijn zwaard kwijt en geeft hem over. Ferre steek zijn zwaard in de lucht en het volk juicht. Maar Rombout komt snel weer overeind en wilt Ferre aanvallen maar hij kan zich nog net op tijd omdraaien en steekt Rombout neer. Het volk leefde nog lang en gelukkig.

    Het Decor        

     Het decor vulde over heel de lengt de zaal. Er liep een zelfs een loper door het publiek waar er gevochten werd. De schouw is gebouwd als een draaiende constructie met aan de andere kant een 'magische' trap. Men speelde vaak voor het decor op de grond. Aan de beide zijkanten van het decorstuk kon men via hellingen naar boven of naar beneden lopen. Daarnaast waren ook nog trapjes met enkele treden. Helemaal bovenaan het decor kon men ook scènes spelen. Er was speelruimte voorzien. En men kon bovenaan ook op of af de scène gaan zonder weer naar beneden via de gordijnen te verdwijnen. 

    Rekwisieten

     Er waren een heleboel rekwisieten zoals zwaarden, pijlen en bogen, medaillons, kronen en tijdens het vluchten van de oorlog gebruikten men hefkarren om hun inboedel te verhuizen.

     



     

     



    09-05-2016 om 00:00 geschreven door LotteVdG  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ververweg

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    28-10-2015 om 15:24 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 09/05-15/05 2016
  • 26/10-01/11 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs