Inhoud blog
 • na bijna 9 maand
 • 6 maand geleden
 • bijna 30 kg
 • bijna 23 kg
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  het einde van mijn oude leven en begin van mijn nieuwe leven
  het leven voor en na mijn gastic bypass
  24-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na bijna 9 maand
  Klik op de afbeelding om de link te volgen hey,

  Weeral een hele tijd geleden. Ik weet dat ik in het begin van mijn blog eens mijn 'ongemakken' over mijn overgewicht getypt hebt, en ik wou dat eens vergelijken met nu. Eventjes kopieren wat ik toen getypt heb:

  pijn aan mijn hielen, onderbenen, rug, zweten bij het minste, moe zijn, bijna suikerziekte (was op het randje), om te kunnen sporten (wat ik in feite graag deed, ik voelde mij daar alleszins goed bij), om te gaan zwemmen met kindjes, of fitter te zijn in het algemeen, omdat ik het beu was dat mijn lichaam mij tegenhield om alles te doen waar in zin in had...

  Pijn aan mijn hiel had ik al sedert Thomas geboren was, ik kon in momenten bijna de trap niet meer op, dan foto's genomen en ik zat met ontsteking ergens in mijn hiel door overbelasting (geraak daar maar ne keer vanaf he met al dat overgewicht). Die pijn is volledig weg, dus besef ik nu des te meer hoe hard ik mijn gewrichten belastte.
  Onderbenen: kan ik zelfs niet meer herrineren hoe dat voelde, dus is teken dat ik het nu zeker niet meer heb  he
  Zweten bij het minste: ik heb nu altijd koud in de plaats, maar dat is gemakkelijk opgelost door een trui extra aan te doen he
  Moe zijn: ik heb energie voor 10!!!!! ontzie het niet meer om mijn huishouden te doen, om eens efforke te doen als ik niet rondgeraak, enz...
  Bjna suikerziekte, mijn suiker stond perfect bij laatste controle, dus ik was er net op tijd boj, oef!!! (ik zou rond de periode van mijn maandstonden wat suiker te kort hebben in momenten, ik zou een hypo durven doen dan, maar ik heb dan ook heel erg mijn maandstonden, naar het schijnt zouden mijn hormonen wat tilt slaan door het rappe afvallen.
  om te kunnen sporten: ik ga 2 keer per week sporten. Op maandag body challenge (een groep voor mensen met BMI boven 30) en de donderdag ga ik op trilplaat staan. We hebben nu een Wii aangeschaft, dus hoop ik om nu en dan ook wat te 'sporten' daarop.
  om te gaan zwemmen met de kids: ik heb momenteel geen badpak meer die mij past, en omdat we in juni een weekje naar de zon en ik mss nog in tussentijd een maatje kan afvallen, wacht ik liever nog wat om een badpak te kopen. In juni moet ik dus in badpak rondlopen, weeral iets dat ik jaren niet meer gedaan heb!
  Ik heb niet de indruk meer dat mijn lichaam mij tegenhoud om te doen waar ik zin in had. Het enige waar ik nu veel mee in mijn koppeke zit is, dat ik al veel kledij kan aandoen bij de gewone maten (maat 44-46) maar dat mijn buik mij ferm in de weg zit,en ik mag nu nog wat afvallen, ik denk dat ik die niet wegkrijg, dus zal ik ooit toch naar de plastische chirurg moeten gaan, vrees ik!

  Momenteel blijf ik wat hangen tussen de 48 en 49 kg afvallen, wat helemaal niet slecht is, ik weet dat, maar toch is het efkes wennen omdat ik al 9 maand gewoon ben dat de kilo's eraf vliegen.
  Nog 1 à 2 kg dus en kben 50 kg kwijt en nog 3 à 4 kg en ik ben van de 3 cijfers vanaf!!!! en dat is wat ik wou, maar ietske meer mag ook nog wi.

  Ik heb gezien dat er hier nog niet veel foto's staan van tijdens mijn afvalrace, dus hier komen ze (als het lukt tenminste)


  24-01-2012 om 10:43 geschreven door verotje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 maand geleden
  het is vandaag precies 6 maand geleden dat ik de stap heb gezet, en mij heb laten opereren. En vandaag zijn er 37 kg af.

  Het gaat zo snel niet meer, maar ik blijf zakken. De laatste keer dat ik hier iets gepost heb was ruim 2 maanden geleden (foei) en ik ben sedert 7 kg kwijt!
  Overal hoor ik nu reacties van: 'amaai, jij bent nogal vermagert, amaai, jij straalt, jij ziet er goed uit!!!!' ik moet zeggen, dat blijft deugd doen!

  Begin deze week ben ik op controle gemoeten naar Dr De Loof, mijn bloeduitslag was heel goed, all vitamines waren oke, ik had alleen wat vitamine D tekort, maar met  ampule per week te nemen is dat ook opgelost!

  Morgen het 2e huwelijk van mijn zus, dus ben ik met een vriendin gaan shoppen ,ze heeft me zowat gerestyled, en ik moet zeggen, ik zie het helemaal zitten om mijn nieuwe kleren te gaan 'showen'. ben benieuwd wat reacties nu gaan zijn, want het is héél wat anders dan ik gewend ben, zelfs heel vrouwelijk (al vind ik het zelf).

  tot later

  27-10-2011 om 14:18 geschreven door verotje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna 30 kg
  hey,

  nog 800g en we zitten aan 30 kg, kan al tellen he.
  Ik kon tot gisteren altijd fier zeggen dat ik niet echt dumpte op iets, behalve dat ik wat moe was dan.

  Gisteren avond heb ik frietjes gegeten, dat viel heel goed mee, maar savonds heb ik een 5 tal toastjes met gerookte zalmsalade gegeten en een klein glaasje wijn gedronken. Ik heb nog nooit zo gedumpt als gisterenavond, amaai!!!! Ik was plots zo enorm misselijk, ik dacht dat ik zou moeten overgeven. Ik ben op mijn linkerzij gaan liggen (had al enkele keren gezegd geweest dat dat hielp) en na een kwartiertje begon het te beteren. Die gerookte zalmsalade zal ik alleszins niet meer eten. Het dumpen is inderdaad de beste manier om gezonder te eten, amaai

  groetjes

  18-08-2011 om 15:53 geschreven door verotje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  hey,

  ik heb de batterijen uit mijn weegschaal moeten halen. Ik ging er teveel opstaan.
  Nu probeer ik mij nog 2 keer in de week te wegen, het doet raar ,maar het lukt me wel.

  Ik zit nu aan -26.6kg, het gaat plots weer goed vooruit.

  Als ik vergelijk met mijn voorlaatste berichtje hier: op 30/06 was het -20 kg en nu op 30/07 is het -6,6 kg. Niet slecht, vind ik

  doei

  30-07-2011 om 13:38 geschreven door verotje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna 23 kg
  hey,


  het gaat niet snel genoeg meer naar mijn gedacht, en dan denk ik dat ik te ongezond eet (alhoewel dat waarschijnlijk niet zo is, ik snoep wel eens, maar wie niet he). Er is nu 23 kg af, dat gaat dan 4 kg in een maand zijn ongeveer. is eigenlijk gezonder dan voorheen he, dan ging het superrap.

  Ik voel me wel goed in mijn vel, mijn broeken vallen af. Ik ben in de solden 1 jeansbroek gaan halen en ik kon 2 maten minder kopen. Ze spant nog wel wat, maar dat is niet voor lang meer he.

  groetjes

  17-07-2011 om 15:06 geschreven door verotje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.-20 kg!!!
  en we zitten aan mijn eerste streefdoel!!!
  De laatste weken bleef het zo wat hangen, maar plots zakte het weer. Zaterdag en zondag bleef het op 19.5 kg, maandagmorgen (net 2 maanden geopereerd) 19.9kg om toch wat ambetant te doen he. En dan gisterenmorgen -20.5kg!!!!

  mijn jeansbroeken beginnen serieus te groot te worden, ik heb nu een broek aan waar ik niet meer in kon. 

  Ik heb ook ondervonden dat ik wel meer keer op een dag moet eten om af te vallen, de vorige weken at ik maar 4 keer meer of zo, en ik verloor geen gewicht ,nu probeer ik 5 of 6 keer te eten en ik word ervoor beloond. Toch raar he, vroeger at ik teveel, en nu moet ik zorgen dat ik genoeg eet!!

  groetjes

  30-06-2011 om 11:07 geschreven door verotje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gewicht staat stil
  momenteel blijf ik wat hangen rond die -18 kg. Het is niet abnormaal, maar het doet raar, na zoveel weken afvallen en dan plots meer dan een week gelijk blijven. Langs de andere kant, als het TE vlug gaat zou mijn huid niet meekunnen met inkrimpen. Ondertussen blijf ik maar bodymilk smeren. Het wordt tijd dat ik vanavond nog eens op de hometrainer zit, het is al enkele dagen geleden.

  Ik moet er ook echt aan denken om regelmatig te eten, het nadeel aan geen honger meer hebben is dat ik soms vergeet om te eten. Ik moet namelijk 6 keer per dag iets eten, als is het maar een potje yoghurt...

  groetjes

  21-06-2011 om 11:16 geschreven door verotje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn eerste voor en na foto's
  de voor foto's zijn niet moeilijk he, die waren de dag voor operatie getrokken, de na foto's waren toen ik 15 kg af was!  12-06-2011 om 14:06 geschreven door verotje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hier ben ik nog eens!!!
  hey,

  ik werk ondertussen al 3 weken, en het gaat super!!!
  Ik heb totaal geen last meer als ik eet, zelfs grotere stukken gaan heel goed.

  Er zijn er nu in totaal 18kg af. Het gaat de laatste 2 weken supersnel, is dat nu omdat ik terug gaan werken ben, ik weet het niet ,maar het valt me alleszins op. 
  Deze morgen zijn we met het gezinnetje gaan zwemmen, ik kan de tijd niet zeggen dat ik dat nog eens zelf heb voorgesteld, want rondlopen in badpak is je nog maar eens extra in de kijker laten lopen met je overgewicht. Wat -18 kg niet kan doen voor je zelfvertrouwen....niet te doen!

  Ik ga fles champagne openen als ik 20 kg kwijt ben, dat is mijn eerste grote doel, dus nog 2kg en ik ben er!! het gaat vlugger dan verwacht!
  Mijn volgende doel is -26kg, dan weeg ik weer evenveel als toen we trouwden.Ik weet niet waarom maar ik ben dat altijd blijven onthouden, mijn gewicht van toen.

  Qua eten kan ik alles eten, toch tot nu toe nog niets ondervonden. ALs ik vettig eet, zoals frietjes, kan ik na het eten wel eventjes heel moe zijn maar als dat alles is dat die dumping doet met mij, dan kan ik daar goed mee leven. Het is vandaag vaderdag en we moeten/mogen straks naar mijn schoonouders taart gaan eten, ik denk dat ik eens een half stukje zal proberen, maar ik ben er zeker van dat het mij zal smaken!!!!!

  Mijn broeken zijn ondertussen al te groot, en ik kan weer in een broek die te klein was geworden!

  Mijn eerste foto's van voor en na zal ik proberen te posten

  groetjes

  12-06-2011 om 14:01 geschreven door verotje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug aan het werk
  hey,

  ik ben sedert deze week terug aan het werk. Maandag ging moeizaam, ik was flauw en vond het een lange dag.
  Maar de dagen erna gingen al stukken beter! ik ben het alweer gewoon.
  Er zijn er ondertussen 14 kg af, niet slecht he. Ik voel het niet echt, maar merk het al wel aan mijn broeken die beetje van mijn poep zakken, en als ik foto zie van net voor operatie vind ik dat je het ziet in mijn gezicht.
  Gisteren voor het eerst gaan uiteten. Het was een vooropgestelde menu. Bord met hapjes en voorgerecht gingen er supergoed in, hoofdgerecht ging niet, maar  ik had ook al wat water tussendoor gedronken en als je maag vol zit met water kan er geen eten meer bij he, foei vero!!!!
  Qua dessert heb ik gevraagd om wat verse fruitsalade te krijgen, dat heeft me super gesmaakt!
  Donderdag ben ik naar dietiste gemoeten, en mijn gewichtsverlies is goed, niet te traag en niet te snel. Ik mag vanaf nu alles eten, maar met mate.
  Ik ondervind dat ik toch al heel wat minder moeite heb om 'grote' stukken eten in te slikken. Tot vorige week kon dat echt vast zitten, ik denk dat alles vanbinnen nog wat opgezwollen zat.
  Dinsdag mag ik op controle bij chirurg, en ik ga die hem vragen wanneer ik mag beginnen sporten. Ik zou willen beginnen met mijne hometrainer om mijn conditie wat beter te maken (want het is erg gesteld zunne)en als ik dan ooit eens een beetje conditie heb, ga ik dan iets anders doen.

  Toedeloe...

  29-05-2011 om 13:33 geschreven door verotje  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 23/01-29/01 2012
 • 24/10-30/10 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!