Inhoud blog
 • Stage G- snel
 • Stage G-snel
 • Stage G-Snel 2 & 9 februari
 • Stage G-Snel 19 & 26 januari en 2 & 9 februari
 • Stage G - Snel
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  STAGE
  vermeulenjulie
  17-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage G- snel
  Ik ben altijd stipt aanwezig op zijn stage bij G - snel.
  Het is zeer druk bij snel omdat er nu een grote klant is bij gekomen namelijk Colruyt. Daar is er een personeelslid fulltime met bezig, waardoor de andere klanten een achterstand krijgen. De facturen stapelen zich op dus hebben we een tandje bij gestoken. Ik heb ook de kans gekregen om eens te proeven van onze klant total die meer dan 300 ritten op 1 dag doet dus er komt veel werk bij kijken. Eerst heb ik alle dossiers op datum gestoken, daarna op ordernummer zodat hij muteren daarna sneller verloopt. Alle dossiers moeten eerst 1 voor 1 nagekeken worden Anja en daarna schuiven ze door naar mij om gemuteerd te worden. Nu lijkt het allemaal wel kort maar dat is niet zo ik ben er toch een 2 tal dagen aan bezig geweest. Daarnaast mocht ik ook doen wat ik bijna elke maandag doe en dat is de andere klanten muteren, prijzen veranderen, blobben, op toinv en btw toevoegen. Het is belangrijk om alles juist in te geven anders kloppen de facturen niet. Daarna mocht ik de facturen die afgewerkt zijn controleren op europalletten en dusseldorfpalletten. Ik heb ook mogen faxen uitzoeken dat gebeurt omdat de klant niet akkoord gaat met de prijs of de levering, dus wij zoeken faxen van de opdrachten die de klant doorgegeven heeft om te bewijzen dat alles kopt en dat wij toch het juist bedrag kunnen ontvangen. Als wij de opdrachten niet bewaart hebben dan worden er een mail gestuurd naar de klanten om te zeggen dat de opdracht zo snel mogelijk zullen terug vinden. 

  17-06-2015 om 19:06 geschreven door JulieVermeulen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage G-snel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben altijd stipt aanwezig op mijn stage.
  Het zijn drukken dagen op mijn stage omdat we personeel tekort hebben, maar dat vind ik niet erg want zo gaat de tijd snel.
  de laatste paar weken krijg ik echt veel werk maar ik raak op tijd rond op het einde van de dag. Meestal mag ik facturen aanpassen bijvoorbeeld de prijzen of de btw. Het gebeurt veel dat er grote pakken aangepast moeten worden maar daar werken we dan met een paar mensen aan tot het klaar is om dan met een nieuwe pak facturen te beginnen van een nieuwe klant. Ik heb ondertussen al eens met de frankeer machine mogen werken het gaat zeer vlot omdat ik dit al vaker deed op mijn stage van vorig jaar. Dagelijks wordt er een groot bedrag aan facturen verstuurd die wij eerst aangepast hebben. Dit moet allemaal handmatig gebeuren, 1 voor 1 wordt alles op de computer met het programma Greencat aangepast zodat alle prijzen kloppen. Ik mag ook elke week de digitale facturen scannen een blobben na dat alle CMR's gescand zijn, meestal zijn dit zeer grote pakken. Vooraan worden alle nieuwe CMR's naar ons gebracht in de groene mapjes om dat te klasseren op klant volgens het alfabet, deze pakken zijn zeer groot van per dag worden er z'n 300 ritten gedaan en die hebben dan el apart een CMR bij zich. Na het sorteren worden de documenten in de bakjes gelegd per klant zodat we daarna alles snel terug vinden en kunnen we beginnen aan de prijzen aan te passen in de computer. Als alle document zijn aangepast worden er facturen opgesteld om  te sturen, sommige facturen worden ook digitaal verstuurd naar de klanten maar de meeste gebeuren nog steeds via een envelop. Als we de facturen opsturen worden ook alle CMR's mee gestuurd naar de klant zodat ze ook kunnen zien wat er allemaal vervoert geweest is.

   

  24-05-2015 om 13:54 geschreven door JulieVermeulen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage G-Snel 2 & 9 februari
  Ik was stipt aanwezig op mijn stage op 2 & 9 februari.

  Ik heb tweemaal op een andere afdeling gezeten.

  Op 2 februari zat ik op de afdeling 'onthaal' en heb ik mensen voor de eerste keer ontvangen en begeleid. 
  Terwijl ik facturen in enveloppen stak daarna frankeerde en in de postpak stak. 
  Ik heb daar opnieuw de groene mappen moeten vullen met de cmr's. 
  Na de middag heb ik het archief moeten leegmaken om plaats te maken voor het nieuwe jaar 2015. 
  Dus alle dozen van beneden van 2014 moesten boven in het algemene archief geplaatst worden. 
  Ik heb dozen geplooid en heb de datum + naam genoteerd op de dozen.
  Daarna heb ik de kast van de klanten waar de factuur van de cmr digitaal wordt verstuurd. En heb ik nieuwe naamkaartje geschreven, in nieuwe mappen gestoken en geklasseerd op alfabet. 


  Op 9 februari zat ik opnieuw op een andere afdeling 'logistiek in het magazijn'. 
  Eerst kreeg in een rondleiding in het magazijn, ik kreeg ook de kans om kennis te maken met grote handelsdebiteuren van het bedrijf 'Coca Cola' en 'DS Smith'.   
  Daarna heb ik cmr's  ingevuld en verzegeld, de cmr's worden verzegeld indien het te maken heeft met voeding. Ik heb ook de voorraad gecontroleerd op de computer met het programma 'MLS' net zoals de inslag als de uitslag, hetgeen de vrachtwagens betreft.
  Ik heb ook order picking mogen doen, ik mocht dus palletten klaarmaken om  verzonden te worden naar de klant.
  In de namiddag zat ik opnieuw in de afdeling 'facturatie'. Daar heb ik moeten klasseren, de klanten waarbij de cmr digitaal verstuurd wordt, legde ik aan de kant en de klanten waarbij het op papier gedaan wordt legde ik op een andere stapel.
  Daarna heb ik terug facturen in dozen gestopt net zoals facturen in enveloppen gestopt en gefrankeerd.

  09-02-2015 om 17:42 geschreven door JulieVermeulen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage G-Snel 19 & 26 januari en 2 & 9 februari
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik was stipt aanwezig op mijn stage.
  19 & 26 januari

  Zoals altijd start ik met het plooien en sorteer ik de groene bladeren in de zwarte mappen, In de namiddag mag ik altijd muteren en bloppen.

  Ik vind het moeilijk om mijn dag te omschrijven aangezien het hetzelfde is als de vorige dagen. 

   

   

  09-02-2015 om 17:25 geschreven door JulieVermeulen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage G - Snel
  Ik was stip aanwezig op mijn stage op de datum's 05/01/2015 & 12/01/2015.
  In de voormiddag start ik meestal met het plooien van de groene bladeren, elk blad staat voor 1 rit, dagelijks gebeuren er een 300 ritten.
  Na het plooien sorteer ik de groene bladeren in de zwarte mappen, de zwarte mappen zijn verdeeld in flappen, op elke flap staat er een nummer van de vrachtwagen waarmee ze de lading gelost hebben, zo sorteer ik de groene bladeren.
  Na het sorteren gebeurt het sorteren van de CMR's elke rit heeft ook een eigen CMR, als we een pakje CMR's hebben worden ze ook in de groene mappen gestoken bij de juist vrachtwagen. Je kan geen vrachtwagen nummer terug vinden op de CMR dus moet je het eerst opzoeken op de computer in het programma GreenCat.
  Als alles in de zwarte mappen zit, kan je beginnen de groene bladeren die als je ze plooit in een 'mapje' veranderen, we doen dit omdat er op zo 1 groen blaadje 1 rit staat, daarna begin je alle flappen van de zwarte mappen te overlopen en leg je alle groene mapjes en alle CMR's uit de flap bij elkaar en zo overloop je alle ritten en stop je de juiste CMR's in de juist groene mapjes.
  Na de middag mag ik soms de facturen in enveloppen steken, soms moeten de CMR's er bij en soms niet, omdat sommige klanten hebben liefst dat de CMR's gescand worden en zo via het programma GreenCat verstuurd worden naar de klanten. Indien de klanten het niet digitaal wilt dan sturen we alle CMR's op samen met de factuur.
  Soms mag ik ook muteren dat wil zeggen dat ik in het programma GreenCat de orders terug mag oproepen om eventueel de prijs, referentienummer, de uren dat de chauffeur gereden heeft, CMR nummer, wachturen door fille, dieseltoeslag, retour ritten en nog veel meer.

  12-01-2015 om 19:35 geschreven door JulieVermeulen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage Gsnel
  Aangezien ik niet het gehele jaar stage kon doen op school, moest ik op zoek gaan naar een andere stageplaats. Ik ben zo bij Gsnel terecht gekomen. Een zeer aangename stageplaatsen waar ik veel diverse dingen mocht doen en op die manier veel bijleerde.

  Mijn allereerste stagedag bestond voornamelijk uit kennis maken met mijn collega's en een rondleiding over de verschillende afdelingen. Ik ben geplaatst op de afdeling facturatie.
  Dagelijks worden een 300-tal groene bladeren afgedrukt die ik mocht klasseren over verschillende zwarte mappen(elke map staat voor een vrachtwagen). Het was de bedoeling dat ik deze bladeren in de mappen klasseerden.
  Elke ochtend worden ook CMR's afgegeven door de bestuurders van de vrachtwagens, zowel digitaal als niet-digitaal. De digitale werden ingescand en moest ik aan de hand van het programma GreenCat koppelen met het juiste groene blad en werden op die manier opgestuurd naar de klant. De niet-digitale werden ook opgestuurd naar de klant, indien er een prijswijziging plaatsvond moest ik dit wel uiteraard op de pc aanpassen. Aangezien dit soms enorm veel werk was, viel het af en toe voor dat ik daar een gehele dag aan bezig was.

  Telefonie is nog niet aan bod gekomen, maar kijk zeker en vast al uit om ook dit onder de knie te krijgen.

  Bij deze stageplaats heb ik mijn draai helemaal gevonden en ga met plezier naar mijn stage.

  15-12-2014 om 16:17 geschreven door JulieVermeulen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stageschool
  Door mijn rugletsel mocht ik gedurende 4 weken stage lopen op school.
  Mijn takenlijstje bestond uit taken zoals de dokterbriefjes klasseren, brieven plooien in enveloppe steken.

  Ik kreeg ook een taak toegewezen van mevr. Janssens, van haar moest ik een stagelijst opstellen voor de richting Schilder en Decoratie, hetzelfde voor de richting Hout.

  Mijn laatste taak kreeg ik van mevr. Willemijns, namelijk de oude catalogussen in de prullenmand gooien.

  15-12-2014 om 16:10 geschreven door JulieVermeulen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stage LIDL
  Tijdens mijn wekelijkste stage in de LIDL te Deinze maakte ik opnieuw kennis met zowel het winkelgedeelte als de kassa als achter de schermen.
  Ik mocht ook het karton verzamelen, eenmaal mijn kar volledig gevuld was mocht ik het in de kartonpers steken. Superleuk taakje! Very Happy
  Mijn allereerste taak die ik toegewezen kreeg was het ophangen van de nieuwe prijskaartjes.
  Tijdens mijn uren moest ik ook af en toe moppen met de mop, een ander woord voor de winkel kuisen.

  15-12-2014 om 16:08 geschreven door JulieVermeulen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opleidingsweek LIDL
  Ik heb 3 dagen opleiding mogen volgen in de LIDL te Merelbeke.
  Ik heb zowel in de winkel zelf mogen helpen als achter de kassa.

  Hoewel het een unieke ervaring was, was het toch niet echt een kolfje naar mijn hand.
  We hebben kennis gemaakt met de term 'Bake-Off'

  We hebben ook deelgenomen aan een quiz over groenten en fruit om op een speelse manier nieuwe producten te leren kennen.
  Ze hebben ons ook uitgelegd over de strengen normen en regels i.v.m. met de veiligheid en hygiƫne.

  15-12-2014 om 16:05 geschreven door JulieVermeulen  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 15/12-21/12 2014

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!