DOSSIER TRAPPISTEN DEEL 1
*Zoals beloofd ging ik het in mijn berichtgeving op deze blog eens hebben over de heerlijke BIEREN die er zijn in ons land.
BELGIE is niet alleen bekend om zijn heerlijke chocolade en pralines maar ook om zijn lekkere BIEREN waaronder 6 TRAPPISTEN en laten we ook die ene TRAPPIST niet vergeten uit NEDERLAND nl .LA TRAPPE
*Een TRAPPISTENBIER is iets anders dan een, ABDIJBIER .want van alle bieren ter wereld mogen er maar 7 de naam TRAPPIST dragen
Namelijk:
ACHEL/CHIMAY/ROCHEFORT/ORVAL/WESTVLETEREN/WESTMALLE en het in NEDERLAND gebrouwen LA TRAPPE.
U herkent de echte TRAPPISTEN aan dit logo hieronder:
Een TRAPPIST krijgt maar die naam als het voldoet aan sterke eisen en criteria:
1.Het bier wordt gebrouwen binnen de muren van een TRAPPISTENABDIJ door de monniken(paters) zelf of onder hun toezicht.
2.De brouwerij moet ondergeschikt zijn aan het klooster en getuigen van een bedrijfscultuur die past bij het monastieke project.
3.De brouwerij heeft niet als doel winst te maken .De inkomsten zorgen voor het levensonderhoud van de monniken en het onderhoud van de abdijsite .Wat overblijft schenken ze aan sociale werken en mensen in nood.
*De trappistenbrouwerijen zorgen voor bieren van een onberispelijke
kwaliteit die permanent gecontroleerd worden als ook,leven deze strikt alle normen na op vlak van veiligheid ,gezondheid en voorlichting van de consument
De stijl van communicatie en reclame is er een van soberheid ,eerlijkheid en ingetogenheid die past bij de religieuze omgeving waarin de bieren worden gebrouwen.
DEEL 2 van DOSSIER TRAPPISTEN volgt volgende week