Verenigingen

08-09-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

WIJ ENGAGEREN ONS VOOR DE MECHELSE VERENIGINGEN

 

 

 

Beste,

 

Glenn Nason en xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Lars Wybouw zijn al lang actief in het Mechelse verenigingsleven: animo, jeugdraad, voetbalclub Manhattan United, Buurtcomité Leuvensesteenweg, schoolraad De Puzzel, supportersfederatie Koninklijke Racing Club Mechelen, …

 

Uit ervaring weten we hoe moeilijk het soms is om een vereniging draaiende te houden. Al te vaak houden een paar vrijwilligers een organisatie recht. Wij vinden dan ook dat verenigingen door de stad financieel beter beloond mogen worden voor hun dagelijkse inzet voor onze samenleving.

 

-      Buurtgebonden verenigingen zorgen voor de nodige zuurstof in hun wijk. Zij moeten volledig gratis terecht kunnen in een lokaal in de buurt.

-      Het verhuuraanbod van materiaal (podia, tenten, geluidsinstallaties, …) dient overzichtelijker en goedkoper. Het aanbod moet ook verder uitgebouwd worden.

-      Sportverenigingen houden ons gezond. Wij zijn voorstander om op vrijwillige basis en in onderling overleg een sportcharter af te sluiten tussen stad en vereniging. Meer financiële inspanningen in ruil voor een aantal afspraken zoals bijv. hoogte van lidgelden, professionalisering van sportcoaches, …
De sportinfrastructuur moet geëvalueerd worden. Een nieuw zwembad moet er in elk geval komen.

-      Het onderbrengen van een “huis van de non-profit” in de gebouwen van de “oude zwemdok” kan een oplossing bieden voor het gebrek aan betaalbare ruimtes. Verenigingen die dat wensen krijgen dan een lokaal permanent ter beschikking voor een symbolische huurprijs.

-      Culturele evenementen georganiseerd door de stad moeten aanvullend zijn aan het gamma dat de culturele verenigingen aanbieden, niet vervanged.

 

Indien je onze mening deelt, vragen we je om het engagement van twee jonge Mechelaars te steunen. Maak op 8 oktober zowel het bolletje rood van Lars Wybouw (plaats 33) als van Glenn Nason (plaats 37). Je kan immers meerdere voorkeurstemmen uitbrengen op de spa-spirit-lijst.

 

Met vriendelijke groeten en alvast bedankt voor jouw steun,

08-09-2006 om 00:37 geschreven door Lars Wybouw  


>> Reageer (0)


>

Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!