internet
Inhoud blog
 • telefoneren met muis
 • telefonie
 • Telefoneren over het internet met Picophone
 • De nieuwe hype heet Skype.

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Foto

  surfen
  17-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.telefoneren met muis


  Als er een Skype-gesprek binnenkomt begint de YapperMouse te vibreren. Vervolgens kun je hem gewoon aan je oor zetten.

  Combi's van een muis en een telefoon zijn niet nieuw. Geen van de pogingen om een telefoon in een muis in te bouwen is echter geslaagd. Yappernut waagt nu een nieuwe kans met hun YapperMouse. Volgens hen is er door de populariteit van het programma Skype nu echt interesse in een telefoon direct bij de PC. En waarom dan niet de telefoon inbouwen in het apparaat dat iedere computeraar toch al in zijn hand heeft: de muis.

  De YapperMouse maakt geen gebruik van onhandige besnoerde oortelefoontjesdie hinderlijk in de weg zitten tijdens het muizen. Deze telefoonmuis zet je gewoon aan het oor. Omdat je de muis onder het telefoneren ook wel eens wilt gebruiken waar hij eigenlijk voor bestemd is, kan hij ook handsfree worden gebruikt.

  De YapperMouse is een echte Skype-telefoon. Hij werkt dus alleen in combinatie met een computer, en je kunt hem niet direct op het telefoonnet aansluiten. Deze muis sluit je via een usb-poort aan op de PC. Komt er via de Skype-software een gesprek binnen, dan begint de muis te vibreren. Je kunt dan handsfree of met de muis aan je oor een gesprek opstarten.

  17-05-2006, 20:10 geschreven door roland  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.telefonie
  internettelefoneren

  17-05-2006, 20:00 geschreven door roland  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  internet


  Met het programma Skype kan iedereen via internet telefoneren. Beide partijen moeten dan wel achter hun computer kruipen, maar het voordeel is dat de kwaliteit beter is dan bij een normale telefoonverbinding en dat het geheel gratis is.

  Ook als je naar het buitenland belt. Ideaal dus om bijvoorbeeld gratis met vrienden in Amerika te telefoneren.

  Het programma is gemaakt door de Zweed Niklas Zennström en de Deen Janus Friis, de geestelijke vaders van Kazaa. Evenals KaZaa maakt Skype gebruik van de Peer-2-Peer technologie waarbij een directe verbinding tot stand komt tussen de beide personen die met elkaar telefoneren.

  Dit is een groot verschil met andere bekende voicechat-programma's zoals Net2Phone en de messengers van MSN en ICQ die een centrale server gebruiken.

  In tegenstelling tot bovenstaande programma's is Skype speciaal voor internet-telefonie opgezet. In de kwaliteit komt dat goed tot uiting want de geluidskwaliteit is niet alleen beter dan bij de andere programma's, maar zelfs beter dan bij het gebruik van een telefoon. Een breedband verbinding is wel vereist. Met een analoog modem werkt Skype ook, maar hierbij is de kans op een haperende verbinding groot. Een ander voordeel van de opzet van Skype is dat het programma veel minder vaak last heeft van een firewall dan de andere programma's. Aan de privacy is ook gedacht want alle gesprekken worden versleuteld waardoor iemand afluisteren niet mogelijk is.

  Ook wat betreft gebruiksgemak scoort Skype hoge ogen. Het programma biedt een zoekfunctie waarmee je degene die je wilt bellen kunt opzoeken.

      

  Een nadeel van de P2P techniek is dat het soms even kan duren voordat iemand die zich aanmeldt gevonden kan worden. Maar als de naam eenmaal op je scherm staat hoef je alleen even op het telefoon-icoon te drukken om verbinding te maken.

  Het programma kent een groot aantal gebruikers want het is al zo'n 15 miljoen maal gedownload. Naast een Windows-versie zijn er ook versies voor Linux en de Pocket PC. Dit laatste betekent dat Slype ook mobiel te gebruiken is.

  Via Skype bellen naar een vaste telefoon
  Sinds juni 2004 is het ook mogelijk via Skype vanaf je computer naar vaste en mobiele telefoons te bellen. Dit is echter niet gratis. Een telefoongesprek naar een vaste telefoon binnen Nederland via Skype kost bij introductie 2,3 cent. Bellen naar Amerika is goedkoper omdat de koppeling tussen internet en het telefoonnet in Amerika plaatsvindt.


  Dit is een artikel uit het E-magazine editie 276


  Meer informatie

  17-05-2006, 19:31 geschreven door roland  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Telefoneren over het internet met Picophone

  Telefoneren over het internet met  Picophone

   

  Dit wordt ook wel voicechat genoemd; je hoort elkaars stemmen en kunt ook net als bij de telefoon door elkaar heen praten.

  Voor wie typen lastig of omslachtig is, of gewoon telefoneren door de tijdsduur of afstanden erg prijzig wordt, is telefoneren via het internet een goed en zelfs een  "gratis" alternatief, als je al een breedband of flat fee verbinding hebt. Maar met Amerika praten voor lokaal tarief, is ook voor de ouderwetse 56k modem gebruiker interessant, al zal de kwaliteit van het geluid dan wel iets minder zijn. Hoewel er een grote groep is, die de zegeningen van deze mogelijkheden al ontdekt heeft, verbaast me het toch vaak dat veel mensen met familie in een ander werelddeel, deze mogelijkheden niet kennen en of gebruiken. Maar ook langdurig overleggen met iemand met wie je samenwerkt of bijvoorbeeld ondersteuning geeft, gaat prettiger al pratende dan al typende; vind ik tenminste.

  Ook binnen het onderwijs wordt wel gechat (getypt), maar voor zover ik weet weinig gepraat. En dat zou een hele goede oefening kunnen zijn bij het taalonderwijs of bij wereldoriëntatie. Via Kennisnet zouden de contacten met in het buitenland verblijvende Nederlands sprekende jeugd of andere emigranten gebundeld kunnen worden en de ervaringen van deze kinderen en/of volwassenen kunnen worden benut.

  Er zijn allerlei chatprogramma's, die het met de stem communiceren als mogelijkheid in zich hebben, zoals MSMessenger en Paltalk.

  Ik bespreek Picophone, omdat het een simpel, zelfstandig en gratis "praat"programma is zonder reclame en spyware; omdat het kwalitatief een geweldige verbinding oplevert (beter dan telefoon!), met weinig gebruik van je systeembronnen en omdat het wérkt, waar veel firewalls, routers of andere beschermmaatregelen tegen ongewenste binnendringers, die je toch moet hebben, bij andere programma's nog wel eens roet in het eten gooien.

  Vereiste hardware

  Je hebt wel een hardware voorziening nodig; namelijk een computerheadset, dit is een koptelefoon met een microfoontje eraan; die hoeven echt niet duur te zijn, voor tien euro heb je er al een die voldoet. Als je ook gebruik maakt van spraakherkenningsoftware (bijv. Dragon Naturally Speaking), schaf je je het best gelijk een microfoon met ruisonderdrukking aan, omdat dat de resultaten daarbij erg verbeterd. Ik heb zelf een Plantronics Audio 80 (€ 50,-), die prima voldoet.

  Maar voor praten met Picofoon is een goedkope headset goed genoeg en hoor je het  verschil niet.

      Plantronics audio 80  
  TRUST MULTI FUNCT. HEADSET  9,90 euro

  Stereo hoofdtelefoon (hoge kwaliteit), met verstelbare microfoon)
  Headphone:
  Frequency range: 50 - 13.000 Hz
  Impedance: 32 Ohm
  Sensitivity: 109 dB

  Microphone:
  Frequency range: 20 - 16.000 Hz
                               Sensitivity: 62 dB
                               S/N ratio: >40dB

   

                                                           

  Installatie Picophone

  Allereerst download Picofoon v.1.64 hier. Plaats het in een door jou te maken map Picophone  als submap in de map Program Files (rechtsklik in de map Program Files, in Verkenner in het rechtervenster en kies Nieuw Map). Maak een snelkoppeling (rechtsklik op picophone.exe en kies  snelkoppeling maken) en verplaats die naar het bureaublad. (Selecteer snelkoppeling, Ctrl + X (=knippen), klik op bureaublad en Ctrl+V (=plakken).  Als je standaard Picofoon samen met Windows op wilt starten, plaats de snelkoppeling dan in de programmamap Opstarten.


  Voor oudere versies van Picofoon geldt: Als je Picofoon opstart verdwijnt het automatisch naar de achtergrond in de taakbalk; je kunt nu gebeld worden als je  wilt bellen, dubbelklik dan daar op het pico-icoontje.


  Dubbeldik op het PicoPhone16*.exe bestand; het programma vraagt om een nickname of een bijnaam; beslis of je het programma automatisch op wilt starten. Ik ben daar nooit zo voor, omdat voor je het weet twintig programma's willen opstarten, als je Windows opstart. Dat belast je systeem.

  Gebruik Picophone

  Het programma legt een directe verbinding tussen de ip-nummers; als je je ipnummer niet weet of als je via een intern netwerk of via een router contact legt met internet, is de makkelijkste en betrouwbaarste manier om je ip-nummer te achterhalen even naar deze site te gaan: http://www.backupsoft.net/myip.php ; voeg  als je er voor het eerst bent dit adres toe aan je favorieten in een nieuwe map Mijn IP Nummer, zodat je het later snel terug kunt vinden. Dit ip-nummer verandert meestal regelmatig als je een breedband verbinding hebt. 

  Ook via de knop About in het picofoonvenster kan je je ip-nummer vinden.

  Je weet nu je ip-nummer; via e-mail of een ander chatprogramma heb je afgesproken te gaan praten; als je weet dat je beiden online bent, stuur je je ip nummer naar je vriend(in) of gesprekspartner. Die kopieert dat naar of typt dat in in de eerste, ip regel. En drukt vervolgens op Call. Het ipnummer kun je dus vergelijken met het telefoon nummer; een van beide hoeft maar te bellen en de gebelde hoeft alleen maar  op te nemen.

  Controleer of je mic(rofoon) en sp(ea)k(ers) uitslaan. Zoniet heb je de microfoon er niet inzitten of de geluidskaart niet aanstaan.

                       

  Bijnaam gebruiken

  Picofoon heeft ook nog een gratis serverservice; geef je hier op; die gebruikt de bijnaam waar we het eerder over hadden; iemand hoeft dan alleen je bijnaam in te typen en hij kan je bellen; een nadeel is dat je het programma regelmatig moet gebruiken, want als je je dertig dagen niet meldt, vervalt je overigens gratis registratie.

  Hoe stel je dat in?  Ga naar PREF (knop rechtsonder); dat opent dit venster: 

                   

  Vul je nickname en je password in en zorg dat het IP-nummer van de picoserver er staat, 193.189.186.30; klik op OK en dan zie je bij sv (server) een rood lampje; zie screenshot boven.

  13-05-2006, 21:58 geschreven door roland  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe hype heet Skype.
  De nieuwe hype heet Skype.

  Het nieuwe softwareprogramma Skype maakt het mogelijk om gratis te bellen via internet. Het programma is ontwikkeld door Niklas Zennstrom (foto) en Janus Friis, de oprichters van Kazaa (de gratis uitwisselingsdienst waarmee je via het internet gratis muziek, films en software kan downloaden).

  Terwijl Kazaa nog altijd kritiek krijgt omdat het illegaal zou zijn (of tenminste illegaal downloaden zou mogelijk maken) is er helemaal niets onwettelijks aan gratis telefoneren via internet.

  De eerste testversie van Skype is on line sinds begin september. De eerste weken is het wereldwijd bijna een miljoen keer gedownload. Dat betekent dat bijna een miljoen mensen nu al gratis telefoneren met Skype. Downloaden is snel en gemakkelijk.

  Internettelefonie bestaat al langer, maar had tot nu toe meer nadelen dan voordelen: je moest ervoor betalen, je moest vaak ingewikkelde installatieprocedures volgen en de kwaliteit van de verbinding was veel slechter dan die van je mobiele of vaste telefoon.

  Skype is eenvoudig en snel te installeren, het werkt goed en de kwaliteit van de verbinding is zelfs in de testversie al erg goed. De meerwaarde van Skype (behalve dat het gratis is) zit in de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit. Met deze troeven lijken de oprichters van Kazaa nu ook via Amsterdam de wereldwijde doorbraak van gratis telefoneren via het internet te forceren.

  Wat heb je nodig om gratis te bellen?

  1. Een pc
  Met het besturingsprogramma Windows XP of Windows 2000

  2. Een internetverbinding
  Liefst een breedbandverbinding (Telenet, ADSL of andere...). Een trage verbinding gaat ook (minimum 33.6 Kbps modem - dat is heel traag).

  3. Een geluidskaart
  Zit standaard in de meeste, zoniet bijna alle pc's.

  4. Een microfoontje en speakers
  Een headset met microfoontje is nog handiger. Dat koop je voor iets meer dan 10 euro in een computerwinkel.

  5. Het softwareprogramma Skype
  Lees verder hoe je dat snel en gemakkelijk kan downloaden.

  Let op: je gesprekspartner moet aan dezelfde voorwaarden voldoen om gratis te kunnen telefoneren.

  Voordelen van Skype

  1. Snelle en goede telefoonverbinding.

  2. Snel en gemakkelijk te installeren.

  3. Helemaal gratis.

  4. Het blijft gratis. In de toekomst moet alleen voor afgeleide produkten betaald worden.

  5. Je wordt niet gestoord door reclame.

  6. Het werkt in heel de wereld.

  Nadelen van Skype

  1. Telefoneren via een mobiele of een vaste telefoon is toch handiger dan via een pc. (Maar dat is natuurlijk niet gratis.)

  2. Je gesprekspartner moet aan zijn pc zitten op het ogenblik dat je hem belt.

  3. Je baas zou het je wel eens kwalijk kunnen nemen als je Skype installeert op de pc op het werk, maar daar heb je op reis of op vakantie natuurlijk weinig last van.

  Wat moet je doen om gratis te bellen?

  1. Surf naar www.skype.com

  2. Klik op "download"

  3. Volg de installatieprocedure

  4. "Zoek een vriend"

  5. Klik op het telefoon icoontje

  ... en je bent gratis aan het bellen.

  13-05-2006, 21:57 geschreven door roland  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Telefoneren via het net
 • www.isoc.be forum
 • het nieuwsblad
 • lerarenforum
 • belcorrect forum

 • Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!