Inhoud blog
 • Slaaf, bevrijd jezelf en heel de wereldj
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

  verander de wereld - doe het zelf, doe het samen!
  tips, links en inzichten over het huidige systeem en over hoe het anders kan
  04-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaaf, bevrijd jezelf en heel de wereldj
  De Verslaafde Wereld

  We zijn allemaal verslaafd.  

  In onze verslaafde maatschappij, zijn we vaak vergeten waar het leven om draait.
  Steeds op zoek naar een nieuwe kick -
  of het nu de eerstvolgende voetbalmatch is, dat nieuwe paar schoenen, 
  die nieuwe droomkeuken, onze tv-avond met bier en chips...
  Een verslaving hoeft niet problematisch te zijn; 
  zolang zij niemand schaadt (inclusief jezelf) valt er perfect mee te leven.
  Het probleem met onze verslaafde maatschappij is echter 
  dat onze allergrootste verslavingen 
  enorm veel mensen schaden - en niet alleen mensen, ook de levende aarde zelf,
  en alle levende wezens die haar als thuis met ons delen.

  Wie is er verantwoordelijk voor de klimaatsverandering?  
  Wie is er verantwoordelijk voor het kappen van de bossen?
  Wie is er verantwoordelijk voor de hongersnoden en de drinkwatertekorten?

  Wij allemaal samen zijn hiervoor verantwoordelijk.  Allemaal dragen we er aan bij door onze 
  verslavingen in stand te houden en ons op te sluiten binnen onze eigen veilige comfortzone,
  waar we niet te veel hoeven na te denken over de wereld, want we worden er misselijk van -
  het brengt ons helemaal in de war, en geeft ons een gevoel van wanhoop en machteloosheid.

  Toch kunnen we er niet omheen, en hoe langer we ons blijven opsluiten in onze luchtbel,
  hoe ernstiger de situatie wordt. 
  Weet je, door niet te willen nadenken, door niet te willen door de hel gaan die het huidige systeem
  van het leven op aarde gemaakt heeft, geven ook al onze macht weg om er iets te kunnen tegen doen.
  We zijn verlamd van angst, lopen op tal van manieren helemaal vast in ons leventje.
  Ik ben net als jullie.  Ook ik ben vaak verlamd als ik rond me kijk en zie hoe verschrikkelijk we 
  de prachtige, levende aarde gemutileerd hebben en onderdrukt met behulp van beton, zware machines 
  en het zwarte bloed (onze allergrootste verslaving) dat we van onder de huid van onze Moeder weggezogen hebben.

  Is dit dan onze beschaving?  Is dit dan onze hoogstaande ge├»ndustrialiseerde wereld waar we zo trots op zijn?

  Het is tijd om wakker te worden.  Tijd om onszelf los te rukken uit de illusie - om de werkelijkheid onder
  ogen te zien, en opnieuw zelf de verantwoordelijkheid te nemen over ons leven:
  Waar komt ons voedsel vandaan?  
  Met welke grondstoffen worden al die gadgets die we bezitten gemaakt?
  Wat gebeurt er met 'afval'?
  Wie gaf ons het recht om bossen te kappen en ecosystemen te vernietigen louter en alleen omwille van 
  een achterhaald paradigma?
  Wat is de ware aard van onze samenleving - wat is haar visie, wat is haar missie en is dit ethisch?

  We zijn het aan onszelf, onze medemensen, onze nakomelingen en al onze broeders en zusters dieren en planten verplicht om deze vragen te blijven stellen, om kritisch en bewust te worden van de impact van ons eigen leven op dat van al deze andere levende wezens.

  Wat dit alles betreft, kan ik eigenlijk niet anders dan tot de conclusie komen dat de 'vooruitgang' eigenlijk meer een achteruitgang is - 
  Welke samenleving is de meest primitieve: 
  Zij die alle levende wezens en de gehele aarde als heilig beschouwt en in alle beslissingen die zij maakt waakt over de impact die deze beslissingen hebben op al deze levende wezens en op de toekomstige generaties, de levensstijl van haar leden hieraan aanpast en zich tevreden stelt met het hoogstnoodzakelijke
  OF
  Zij die de aarde en alle levende wezens louter als te ontginnen grondstoffen beschouwt en hun welzijn als ondergeschikt ziet aan het enige heilige wat er is, het onverzadigbare paradigma van de 'economische groei', hierbij een levensstijl propagerend waarbij eindeloze consumptie als het hoogste goed beschouwd wordt, waardoor miljarden mensen in honger en armoede terecht komen en het evenwicht van het klimaat en zo het leven op de hele planeet in het gevaar komt.

  De tweede soort samenleving is zeer agressief, en schroomt het niet om met geweld te stelen wat haar niet toebehoort.  Het is hebzucht wat haar drijft - een geperverteerd verlangen naar geluk, dat echter nimmer langs materi├źle weg bevredigd kan worden.  Als een hardnekkige parasiet zuigt zij het geluk weg uit andere samenlevingen en ecosystemen, maar zij kan zich er niet mee voeden.  The Rolling Stones geven de verslaving van de consumptiemaatschappij treffend weer: 'I Can't Get No Satisfaction'...

  De oorsprong van de Verslaving

  Wat drijft een verslaafde?  Hoe komt het toch dat we allemaal zulke junks geworden zijn?

  Een verslaving is eigenlijk het kunstmatig nastreven van een tijdelijke roes.  Eens die roes uitgewerkt is, voelt de verslaafde behoefte aan de instandhouding van de roes.  De roes voelt aangenaam, geeft de verslaafde een goed gevoel - dat kan een kick zijn of een extase, maar evenzeer een vaag gevoel van rust en welbehagen; een 'het-komt-allemaal-vanzelf-wel-weer-goed'-gevoel.
  De roes vervangt eigenlijk iets wezenlijks, iets waarvan de verslaafde het gevoel heeft dat hij het mist.  Het is echter een valse vervanging - het gemis wordt nimmer goedgemaakt door de kick, waardoor het onvermijdelijk weer de kop opsteekt eens de verslaafde weer 'nuchter' wordt.

  Meer over de oorsprong van verslaving volgt weldra in het volgende bericht... alsook een onderzoek naar manieren om er vanaf te geraken en wakker te worden, zodat we uiteindelijk ons leven weer in eigen handen kunnen nemen en tot actie overgaan om de wereld te veranderen naar dat prachtige paradijs zoals hij oorspronkelijk bedoeld was.

  04-12-2011 om 19:19 geschreven door diego  


  Tags:verslaafd aan het consumerisme, het destructieve systeem
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/veranderdewereld

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  04-12-2011 om 18:19 geschreven door  


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 28/11-04/12 2011

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Categorieën


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!