Foto
AANTAL KM 2014: 80
Zoeken in blog

Fietsen voor Dummies
Bosklappers die af en toe op de fiets springen
23-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste lange
zit erop. Vauit Kesse-Lo ging het richting Hoegaarden, Namen, Givet, Dion, Sévry, Vencimont, Sart Custinne, Gedinne enz...naar de eindbestemming. De kaap van de 4000km is in zicht, dus resteren er nog een paar rustige ritjes langs de vaart. En dan wordt het tijd voor modder en MTB'en.

23-09-2012 om 14:14 geschreven door De prutzkoereur  


>> Reageer (0)
09-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterven
In principe sterft een mens éénmaal, vertellen ze toch in de kerk. Tot zondag dacht ik dat ik in d'Ardechoise 2011 echt gestorven was op de 220km en 3  jaar geleden in de laatste 20km van de 94km van de zware MTB in Willingen. Maar dat was duidelijk maar pre-sterven. Wat zondag het gemakkelijkste had moeten zijn - lees passé composé irrealis - werd een nachtmerrie, zijnde de 18km lange klim naar La Toussiere: hier en daar pittig, hier en daar te doen.op het zicht....mar "noegabollen" ging nog....Aftellen...stoppen...drinken.....wachten op de volgende waterbak aan de kant...drinken ....afkoelen....en dan op 3km van de aankomst een symphatieke Fransman die ik nog moet vermoorden...."nog 300m omhoog en dan plat".....die mens is al lang nie meer naar den oogarts geweest !!!!dus heb ik zelfs de laatste km vervloekt.....de euforie kwam er op 25m van de meet!! Vandaag maandag voel ik me fysiek en mentaal al terug in orde - kan ook zijn dat Rosé wonderen doet - of zelfs zot want na waggelloopje morgenvroeg hier in Samoens ga ik voor de Joux Plane....en wat lees ik net....superzwaar....dedjeu...dedjeu;

09-07-2012 om 20:52 geschreven door De prutzkoereur  


>> Reageer (1)
12-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seizoen kan beginnen
Nu de Beneluxrun achter de rug is, en werd afgesloten met een 3de plaats, kan het fietsseizoen definitief van start gaan. Dus ging het vandaag richting het circuit in Zolder voor een tochtje van 139km met een goeie 1000m hoogteverschil. Er werd in het begin nogal gevlamd - zo'n 33km het eerste uur - maar gelukkig bracht de heuvelzone vanaf Maastricht relatieve rust. Elk op zijn ritme klimmen en recupereren. Maar na de laatste klim werden de wagonnetjes terug gevormd en zo ging het gedurende een 10-tal km aan 35 à 38km/h richting Heusden, de laatste klim en de aankomt op het auto-circuit.
(statistics of the day: 139km @27.5km/h)

12-05-2012 om 17:32 geschreven door De prutzkoereur  


>> Reageer (1)
17-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parel van het Hageland

De eerste rit van 100km plus zit erop. Het parcours vanaf Boutersem was duidelijk anders dan de vorige jaren. Het gaat eerst richting Waals Branant waar zeer veel wegen toch in erbarmelijke toestand zijn. In het tweede gedeelte gaat het via Scherpenheuvel, Zichem..naar de laatste kuitenbijters in het Hageland zelf. En tegen dan - zowat rond de 93km - was de tank leeg. Het werd dus puffen en vloeken om na 4h12 fietstijd 112km een 11 hellingen - volgens de website - af te sluiten met een zonde: bij gebrek aan beter, werd het nog es een Blonde Leffe.

17-03-2012 om 15:53 geschreven door De prutzkoereur  


>> Reageer (1)
10-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goe weer en goeie fietspaden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat is alles wat een mens nodig heeft. Beiden lieten deze morgen toch wel hier en daar verstek. Na 1H begon het te regenen, en de "fietspaden" - eigenlijk een alias voor Middeleeuwse paden bezaaid met glas en steen - deden er nog een schepje bovenop. Dus 2 keer lek gereden in Wespelar en nadien mijn hart vastgehouden, maar de achterband hield stand op het slechtste stuk. Het fietspad van Wakkerzeel naar Wijgmaal (langs de grote baan) stijgt met stip tot bovenaan in de rubriek " de pest voor fietsers". Het plan was om vandaag de kaap van de 100km te overschrijden, maar na 88km was het genoeg. Volgende week hopelijk meer geluk en een zonnetje in de Parel van het Hageland

10-03-2012 om 15:14 geschreven door De prutzkoereur  


>> Reageer (1)

T -->

Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!