Inhoud blog
 • terug thuis
 • Terug met de voetjes op europese grond
 • luchthaven
 • laatste bericht vanuit Namibië
 • musea
  Dank aan alle sponsors van mijn project!!!
  Foto
  Foto
  Veerle in Namibië

  10-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sponsors
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Bedankt aan al mijn sponsors!!

  Wereld Missiehulp

  Stedelijke basisschool de Octopus

  Mama en papa, Ann R, Veerle VDA, Marc, Fic, Cel, John, Ann B, Jan, Peggy en Dieter, Peter en Inge, Pieter-Jan, Liselotte, Kirsten, Lander, Tante Nadine en Nonkel Jan, Wiske, Els Menschaert, Tante Els en nonkel Marc, Suzanne, 

  Alle mensen die wafels gekocht hebben. 

  Alle mensen die spaghetti gekocht hebben. 

  Wil jij het project steunen?
  Je kan iets storten op de projectrekening: BE31 3770 2694 8455 


  10-12-2011 om 00:00 geschreven door Veerle  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terug thuis
  Zo na een lange tijd op de trein te wachten een 3 uur lange treinrit tot Brussel nog een treinrit tot Antwerpen en dan een busritje ben ik eindelijk weer thuis. Het was een lange terugreis, maar het was een fantastische tijd in Namibië en de lange reis had ik er graag voor over! 

  17-08-2012 om 18:22 geschreven door Veerle  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug met de voetjes op europese grond
  Na een veilige vlucht van 10 uur ben ik terug op Europees grondgebied. Terwijl ik dit typ zit ik in de lounge van Frankfurt te wachten op de trein. Op dit moment nog 3 uur wachten te gaan op vertrek en dan 3 uur rijden met ice naar Brussel en van daar met gewone trein naar Antwerpen en dan met de bus naar huis. Dus nog enkele uren en dan ben ik echt thuis.

  16-08-2012 om 11:05 geschreven door Veerle  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luchthaven
  Op dit moment zit ik op de luchthaven van Namibië. De check in verliep heel vlot daar ik al online had ingecheckt. De bagage woog netjes het toegestane gewicht (allé ja de incheck bagage dan toch de handbagage gaat er over, maar die wegen ze toch niet bij Air Namibië). De douane ook geen probleem en dan vlak achter de hoek de handbagagecontrole. Ik had die niet zo snel verwacht. Ik had drinken mee voor wachttijd, dat mocht natuurlijk niet door de controle. Dus dronk ik mijn liter drinken dan maar even uit. Dan zonder enig probleem door de controle en dan wachten maar!! De wachtruimte is hier niet zo groot, ik denk zelfs dat alle mensen voor 1 groot vliegtuig niet kunnen zitten. En deze ruimte is voor alle vertrekkende vluchten samen. Er is natuurlijk een tax free shop, 2 wisselkantoren een barretje, een juwelier en 2 (hoe kan het ook anders) cadeauwinkeltjes met typisch Namibische spulletjes. Er is dus ook internet verbinding! Het is nu 18.15uur en ik kan om 19.30 uur aan boord. Nog even wachten dus! Dit is dus officieel het laatste bericht van op Namibische bodem!

  Veerle 

  15-08-2012 om 19:16 geschreven door Veerle  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste bericht vanuit Namibië
  Zo vandaag veel gelezen. En nog een laatste uitstapje naar het centrum van Windhoek. Met mijn laatste Namibische dollars nog enkele spulletjes gekocht! Het is hier nu 15.08 uur en rond 16 uur komt de taxi me ophalen om me naar de luchthaven te brengen! Zo ben ik goed op tijd voor de check in. Gelukkig ben ik al online ingecheckt en moet ik enkel de bagage inchecken. Dan wachten tot het 20 uur is en we kunnen opstijgen.
  Morgen avond ben ik terug thuis!

  Dus dit was mijn laatste berichtje vanop Namibische bodem.

  15-08-2012 om 16:10 geschreven door Veerle  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.musea

  Vandaag de musea van Windhoek bezocht. Nu ja niet allemaal omdat ik van iemand gehoord had dat 1 museum enkel foto’s waren van presidenten en zo.

  Eerste museum was het museum van vervoer. Voornamelijk treinverkeer. Niet zo veel uitleg bij de voorwerpen. Het merkwaardigste voorwerp in het museum was een EHBO doos. Die was onderverdeeld in een bovenste stuk en een onderste stuk. Het bovenste mocht enkel gebruikt worden door de blanke mensen en het onderste was voor de gekleurde mensen.

  Ik vroeg me wel af of dat dan andere dingen waren die er inzaten, maar de inhoud bleek (na een vraag te stellen aan de man van de receptie) hetzelfde te zijn! Het was gelukkig een oude doos die niet meer gebruikt word!!

  Het bezoekje kost 5N$ dus ongeveer een halve euro. Het was verzorgd en interessant, maar op een half uurtje was je erdoor.

  Dan ging ik naar een museum over mens en dier in Namibië. Aan de ene kant info over veelvoorkomende (of specifieke) dieren van Namibië en over hoeveel er vroeger waren en nu. Opgezette dieren en info. De andere kant was over mensen over hoe ze oorspronkelijk leefde. Het was een heel verzorgd museum, maar niet zo heel groot. Dit museum was gratis. Buiten hing er een bordje dat het gratis was en dat er in geen geval een gift of donatie aanvaard werd! Dan naar de botanische tuin. Ook gratis. De bomen en bloemen stonden, daar het winter is, niet in bloei. Dus de tuin is net als je door Namibië trekt een beetje dor op dit moment. Maar je vindt er info over de verschillende planten! Best de moeite, maar erg heuvelig. Het is hier vandaag een heel warme dag en ik zag het niet zitten om de hele tuin op en neer te wandelen, dus heb ik de tuin bezocht vanop het hoofdpad!

  Dan terug naar de hoofdstad. Ik heb een speciale koop gedaan hier. Ik bezocht de tupperware winkel/ verdeelcentrum. Het enige kantoor in Namibië. Ik had dat enkele dagen geleden gezien als we er met de auto passeerde. Ik belde aan en ze lieten me de winkel/magazijn zien. Het werkt helemaal het zelfde als bij ons en er werken zo een 800 mensen nu voor tupperware. Ik vroeg of ik de catalogus mocht zien en zag dat die veel dunner was dan de onze. Dus niet zo veel keuze, maar veel dingen die heel anders waren dan bij ons! Zo hadden ze heel veel dingen om op te warmen in de micro zoals kommetjes,  potten, borden en  bekers. Die vind je bij ons niet. Dus ik kocht 4 kommetjes voor in de micro. Nu heb ik dus iets dat je bij ons niet vindt en heel handig is.

  Verder wandelde ik nog door de winkelstraat bezocht enkele shops (zonder iets te kopen) en ging terug naar Riverdale.

  Het is een hele warme dag, dus ik denk dat ik mijn voetjes straks even in het zwembad ga hangen! Ik spring er niet helemaal in, want het water is daar net iets te koud voor. Het is hier dan ook winter hé!! Met temperaturen overdag van bijna 30°C als het meezit, maar toch het water koelt ’s nachts te sterk af. ’s Nachts temperaturen soms rond of net onder het vriespunt.

  Zo nog 1 dag en dan zit mijn avontuur in Namibië er op!

  Morgen om 16 uur pikt de taxi me hier op en brengt me naar de luchthaven! Om 16 uur opent de check in en dan wachten tot mijn vlucht om 20.05 uur (Namibische tijd) vertrekt. Om 7 uur (Belgische tijd) moet ik dan in Frankfurt landen. Verder met de ice naar Brussel en dan naar met trein en bus naar huis.

  14-08-2012 om 21:07 geschreven door Veerle  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nachtrust
  Gisteren heel vroeg gaan slapen en voor de eerste keer in Namibië tot 7 uur geslapen. Naar hier (Riverdale) komen was echt een heel goede beslissing.

  14-08-2012 om 08:44 geschreven door Veerle  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag tot maandag

  Op zaterdag reden we terug naar windhoek. We verbleven in een heel leuk plekje: Riverdale. Echt mooi, verzorgd vlak bij het centrum en super service.

  We sliepen met drie (de twee andere vrijwilligers en ik) in een kamer. Mooie ruime propere kamer. Een plekje waar je je meteen thuis voelt.

  Deze avond gingen we uit eten omdat het onze laatste avond samen was!

   

  Op zondag aten we ons ontbijt ergens in een zaakje bij een winkelcentrum. Het eten was er echt goed. Na nog een laatste keer samen winkelen brachten we Hanna naar de luchthaven! We namen afscheid en dat was raar als je een lange tijd samen hebt doorgebracht!

  Nadien checkten we ons in in de cardbordbox (onze nieuwe verblijfplaats soort van jeugdherberg) en aten lunch op dezelfde plaats als het ontbijt!! Heerlijk. Dan even winkelen voor de maaltijden van de volgende dagen!

  Terug in de cardbordbox ging het van kwaad naar erger. Al snel bleek de plek niet zo gezellig te zijn als de foto’s op de website beloofde. De BBQ was ook een flop. Er was vlees dat je kocht bij hen, maar er was geen salade. Al hadden we dat die middag nog gevraagd en dat was geen probleem. Dus vlees met vlees en ketchup als avondeten. Het vlees was ook niet zo’n goede kwaliteit. We besloten vroeg naar bed te gaan om wat te lezen en dan op tijd te kunnen slapen. Nu dat lezen was geen probleem, dat slapen was een ander paar mouwen. Ik heb op heel de nacht 2 uur kunnen slapen. We sliepen met 7 mensen op de kamer. 3 chinezen die honderd keer in en uit de kamer kwamen met de nodige herrie zodat iedereen weer wakker was. Om 12.30uur kwam er een dame binnen met de nachtwacht ze wilde op het laatste moment een bed. Dus alle lichten aan! En ik dus klaarwakker, niet dat ik sliep, maar ik was weer wakkerder dan ervoor. Toen waren we met 8. Nadat de dame in haar bed lag kwamen de chinezen 1 voor een slapen. Dan dachten we oké iedereen in zijn bed we kunnen slapen. Ja vergeet het. De dame begon enorm te snurken. Johanna is op een gegeven moment uit haar bed gekropen om ze een stomp te geven. Toen snurkte ze wat minder. Uiteindelijk kon ik na een tijd dan toch slapen!!!! Maar om 4.30uur liep de wekker van onze snurkende dame alweer af en stond ze dus op pakte alles. En vertrok. Dus terug wakker!! Om 5.30uur moest Johanna opstaan om haar vader van de luchthave op te halen en dan trokken ze door het land. Ik nam afscheid van Johanna en stond maar op want ik kon toch niet meer slapen.

  De ergste nacht van mijn leven! En wat erger was ik had daar een bed tot ik naar huis ga op woensdag!! Dat zag ik dus niet meer zitten! Om 7 uur heb ik mijn (helemaal niet lekkere) pannenkoeken opgegeten. Dat is het ontbijt daar. En dan snel naar Riverdale gewandeld. Dat is op 2 straten van de cardbordbox! Daar vroeg ik of ze misschien een kamer hadden voor 2 nachten, ik legde de situatie uit! En ik had geluk ze hadden een kamer voor 2 nachten. Ze vroegen hoe snel ik wilde komen: Ja zo snel mogelijk natuurlijk!! Ik mocht mijn spullen halen en ze gingen mijn kamer als eerste poetsen!! Geweldig. Ik dus snel terug naar de box en vertelde hen dat ik hen zou verlaten!! Ik kreeg mijn geld van 1 dag terug 1 dag was ik kwijt, maar dat kon me even niets schelen ik wilde niets liever dan slapen!!!

  Ik pakte snel alles in en vertok met mijn koffers over straat naar Rivendala!!! Het paradijs in vergelijking met de box!!

  Ik deel een badkamer en wc , heb een dubbel bed en je kan zelf koken in de keuken en je mag alles gebruiken inclusief de koelkast. Alles is hier zo proper en gezellig. In schril contrast met de cardbordbox. Daar was alles vuil inclusief de koelkast!! Je was bang om er iets in te zetten!!

  Na een half uurtje na mijn aankomst was mijn kamer klaar, ik nam snel een heerlijke douche!! Ik voelde me op slag een ander mens. Ze hadden van hieruit mijn taxi voor woensdag geboekt om me op te pikken aan de carbordbox, maar ze hebben dat al veranderd om me hier te komen halen! De mensen hier zijn zo hulpvaaridg! Een heel verschil met de box!!

   

  Ik deed in de voormiddag een townshiptour in Windhoel samen met 2 dames. En na de lunch, dat zal je niet verbazen, heb ik een heerlijk middagdutje gedaan!

  Morgen probeer ik enkele musea te bezoeken.

   

  Ik zit hier nu terwijl ik dit typ met de kat naast mij in een zetel in een leefruimte.

  De slechtste beslissing die ik deze reis nam was de cardbordbox te boeken!

  De beste beslissing dan deze reis was terug naar hier te komen!!!

   

  13-08-2012 om 19:43 geschreven door Veerle  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste dagen in Windhoek
  Gisteren kwamen we aan in Windhoek in een heel leuk gasthuis! De dame aan de receptie was zo ongelofelijk vriendelijk, ze heeft mijn taxi geregeld voor de laatste dag naar de luchthaven.
  Vandaag en de volgende dagen slaap ik in een soort jeugdherberg in een gedeelde kamer!! Al kan je het niet echt een jeugdherberg noemen de gemiddelde leeftijd ligt hier een stuk hoger dan de mijne!
  Morgen (maandag) ga ik na het ontbijt terug naar de plek waar we gisteren sliepen. Ze bellen dan een touroperator zodat ik een city en township tour kan maken. Dat is heel lief van hen zeker omdat ik er niet meer slaap!
  Verder wil ik voor elke dag nog een activiteit zoeken, want anders is het gewoon wachten tot je naar huis kan en ik zou toch nog iets willen doen in Windhoek!!

  Zo het is aftellen nu tot ik naar huis ga! Hopelijk vind ik nog enkele leuke activiteiten en heb ik weer enkele ervaringen erbij.
   

  12-08-2012 om 18:31 geschreven door Veerle  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etosha
  Om 5.30 uur op deze morgen, want we gaan naar Etosha een uur rijden van hier!! We kijken er naar uit.

  Wel wat hebben we gezien:
  - honderden zebra's
  - honderden springbokken
  - een aantal gnoe's
  - impala's
  - eekhoorns
  - een stinkdier
  - secretarisvogel: is een hele grote.
  - verschillende vogelsoorten
  - Oryxen
  - een hele hoop giraffen (een 30 tal)
  En dan!!!!!
  - 4 leeuwen die een oryx aan het eten waren! (die al dood was)
  - een zwarte neushoorn
  EN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Nu komt het hou je vast!!!!!

  4 olifanten!!!!!!

  Geweldig nee????????

  We hadden het bijna opgegeven een olifant te zien, toen hadden we bijna een toer van 3 uur genomen aan 50€, maar die konden niet garanderen at je iets zou zien, dus deden we het niet en namen we het risico!!

  We wilden naar de waterplaats gaan in het kamp! Daar reden we voorbij en ik zag daar tussen de bungalows door iets groots staan, het leek wel een beetje op een olifant, maar ik dacht ach nee mijn hersenen bedriegen me misschien omdat ik zo graag een olifant wil zien!! Maar we stopten en gingen snel kijken. Op dat stuk mag je je auto verlaten. En wat zagen we daar 2 mannelijke olifanten die stonden te drinken!! Ongelofelijk!! Zo een mooie dieren!

  Toen we op terugweg waren om het park te verlaten zagen we een auto van een toer staan die stond te kijken, dus wij stoppen en kijken ook. 2 olifanten in de struiken. Olifanten kunnen zich dus ook camoufleren!!

  Het was een heel leuke dag, maar zo vermoeiend dus ik ga snel naar bed!!

  10-08-2012 om 21:30 geschreven door Veerle  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Gastenboek Veerle
 • Was je niet vergeten!
 • laatste dagen
 • bijna terug
 • je vakantie
 • verlof

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Dropbox Namibië

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!