Asseneedse aandachtspunten
Inhoud blog
 • Vandalisme in onze gemeente
 • Rood geraaskal
 • De lokale fabeltjeskrant van OpenVLD
 • Groen gezever
 • De burgemeester over veilig verkeer

  Zoeken in blog  Foto

  Foto

  Foto

  Eigenzinnige kijk op de lokale politiek en beslommeringen uit Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo door Stijn Van Hamme, voorzitter van Vlaams Belang Assenede
  25-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalisme in onze gemeente
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  De problematiek van overlast op en rond het Diederikplein te Assenede is algemeen bekend. Reeds in het najaar van 2015 interpelleerde ik de burgemeester hierover tijdens de gemeenteraad. Volgens hem waren "de problemen in die buurt niet groter dan elders in de gemeente".

  De laatste tijd is er in die buurt echter sprake van serieus vandalisme. Zowel op het Diederikplein als in de omliggende straten sneuvelden reeds enkele vensters die door vandalen met een steen ingegooid werden. Dit zorgt niet alleen voor een pak miserie en overlast bij de betrokken bewoners, maar creëert evenzeer een onveiligheidsgevoel.

  De politie kan uiteraard niet overal tegelijk zijn. In een uitgestrekte politiezone als de onze (die naast onze gemeente ook Evergem omvat) is er immers een enorm oppervlak en een groot aantal straten in de gaten te houden. De politie doet wat ze kan met het beschikbare personeel. Daar wringt zeer zeker het schoentje: er is eenvoudigweg te weinig personeel! De werkdruk voor de politiemensen is hoog en bovendien kunnen zij bij interventies niet overal even snel ter plaatse zijn. Een moeilijke situatie.

  De echte oorzaak van dit probleem ligt zuiver bij het beleid. Zo lang de meerderheid blijft ontkennen dat er problemen zijn en haar verantwoordelijkheid ontvlucht, kan er geen oplossing komen. De burgemeester, die zelf verantwoordelijk is voor veiligheid, stopt liever zijn hoofd in het zand dan de problemen te benoemen. Laat staan dat hij er echt werk van maakt. Vlaams Belang kaartte deze overlast ruim anderhalf jaar geleden aan en tot op heden heeft SAMENPlus weinig tot niks gedaan om de toestand op te lossen. Waarschijnlijk zal de burgemeester wel beloftes maken tegen de verkiezingen, maar deze 'vergeten' nadat de stemmen zijn uitgebracht.

  Vlaams Belang vraagt uitdrukkelijk om meer politie en/of gemeenschapswachten in het straatbeeld zodat vandalen twee keer nadenken alvorens zaken te beschadigen. Wij vragen een echt veiligheidsbeleid!

  25-04-2017, 13:05 geschreven door Stijn Van Hamme  

  Reageer (0)

  Tags:Assenede, vandalisme, Diederikplein, Diederikstraat, SAMENPlus, Vlaams Belang
  22-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood geraaskal

  Gisteren zat de lokale krant van SP.A in de bus. Tijd dus om er even bij stil te staan.


  Het eerste wat zoals steeds opvalt is het gebrek aan berichten over onze gemeente. Het is duidelijk dat de socialisten weinig tot geen verwezenlijkingen hebben waarop ze trots zijn. Misschien moeten ze zich eens afvragen wat ze eigenlijk nog in de meerderheid zitten doen.

  Het lokaal bericht dat de meeste aandacht krijgt is dat SP.A opnieuw onder de vlag van SAMENPlus naar de verkiezingen zal trekken. Dat bericht opent met de zin: "dat Groot-Assenede een aangename gemeente is om te wonen, hoeven we jou niet te vertellen." Het klopt dat onze gemeente aangenaam was... totdat SAMENPlus aan de macht kwam. Sindsdien is duidelijk dat de meerderheid een hart heeft voor koude stenen en beton en hard is voor de bevolking. SAMENPlus doet immers niets anders dan continu besparen op kap van de bevolking (de dienstverlening wordt stelselmatig afgebouwd, bibliotheken werden opgedoekt, voet- en fietspaden zijn verwaarloosd, speeltuigen staan er schandalig bij...) terwijl ze zelf lustig postjes cumuleren (de OCMW-voorzitster is van SP.A en heeft zelf 16 mandaten!). Onze gemeente is aangenaam maar niet dankzij de meerderheid maar ondanks SAMENPLUS.

  Verder schrijft men dat "samenwerken binnen een coalitie blijft voor ons een evidentie". Heel vreemd. Het was immers de SP.A die bij de restauratie van de kerk in Assenede in de pers kritiek uitte op dit project, maar het vervolgens toch goedkeurde. Is dat een voorbeeld van samenwerken: in de pers de eigen meerderheid aanvallen maar bij de stemming z'n staart intrekken?

  Er is maar één reden waarom SP.A opnieuw voor de SAMENPlus-formule kiest: de macht! De socialisten zijn zodanig aan de macht vergroeid dat ze zelfs hun eigen principes overboord gooien om toch maar te mogen meebesturen. Zij zijn in de huidige meerderheid niets meer dan het aanhangsel van de OpenVLD die alle lakens uitdeelt.


  In een ander, zeldzaam bericht over onze gemeente heeft de schepen van Cultuur het over het belang van het verenigingsleven. Terecht wijst zij op het belang van vrijwilligers en hun inzet. Haar gelukwensen zijn echter heel ironisch: het is net SP.A die in de huidige legislatuur ervoor zorgde dat verenigingen een deel van hun subsidies verloren! De houding van de socialisten getuigt van één ding: complete wereldvreemdheid!

  22-04-2017, 00:00 geschreven door Stijn Van Hamme  

  Reageer (0)

  Tags:SP.A, socialisten, Assenede, Bassevelde, Boekhoute, Oosteeklo
  20-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lokale fabeltjeskrant van OpenVLD
  Zopas vond ik de lokale fabeltjeskrant van OpenVLD Assenede in de bus. Deze bevat traditiegetrouw een aantal opmerkelijke zaken.

  Zo komt het ongewenste dorpshuis in Bassevelde opnieuw ter sprake. Dit project, de grote droom van de huidige schepen van Openbaar Werk die daarvoor koudweg de bibliotheek liet sluiten, neemt intussen het prijskaartje aan van een klein paleis. De originele raming van 400.000 euro blijkt nog niet de helft van de huidig gekende kostprijs. Blijkbaar zitten binnen de SAMENPlus-meerderheid weinig personen die goed kunnen rekenen. Van personen die sinds het jaar 2000 onze gemeente besturen zou men toch mogen verwachten dat ze vertrouwd zijn met het maken van ramingen. Iemand die na 17 jaar nog steeds basisbeginselen van zijn functie niet onder de knie heeft, moet zich misschien eens afvragen of hij wel bekwaam is om de desbetreffende functie uit te voeren. Naarmate de werken aan het mottige dorpshuis zullen vorderen, zal de prijs enkel stijgen. Uiteindelijk zal dit dorpspaleis ons allemaal meer dan één miljoen euro kosten. dit komt dan bovenop de bodemloze schuldenput die SAMENPlus met haar showpolitiek reeds veroorzaakt heeft.
  Volgens SAMENPlus zal dit gedrocht "meer en betere mogelijkheden geven aan het verenigingsleven". Men vergeet er (doelbewust) bij te vermelden dat verenigingen zullen moeten betalen wanneer zij gebruik maken van het dorpshuis. De verenigingen worden door SAMENPlus dus tweemaal bedrogen: de meerderheid heeft eerst hun subsidies afgepakt (2013) en nu moeten zij nog eens betalen voor het gebruik van het dorpshuis (dat de leden al gesponsord hebben via de gemeentebelastingen). De enige mogelijkheid die de verenigingen van SAMENPlus krijgen is extra betalen!

  Uiteraard komt de fusiedroom nogmaals ter sprake. OpenVLD verkiest een diepgaande samenwerking met Kaprijke en Sint-Laureins. Dat is intussen bekend. Uiteraard doet men alsof deze drie gemeentes veel raakpunten hebben (wat in sommige gevallen klopt, maar lang niet zoveel als SAMENPlus ons wil laten geloven). De grote vraag is waarom de huidige meerderheid in het verleden voor een verregaande samenwerking met Evergem gekozen heeft. Zijn de gelijkenissen met deze gemeente plots verdwenen? Of heeft SAMENPlus in het verleden een slechte keuze gemaakt en wil men dat niet toegeven? De echte reden waarom de huidige meerderheid met deze drie gemeentes wil samenwerken is natuurlijk politiek van aard: Open VLD bestuurt mee in Assenede, Kaprijke en Sint-Laureins. Dat is in Evergem niet het geval. Benieuwd of er na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar nog zoveel zin is om samen te werken indien de OpenVLD uit het bestuur van één van de drie gemeentes verdwijnt...

  Tot slot reageert OpenVLD op de graaicultuur. Volgens hem was Vlaams Belang Assenede er als de kippen bij om "een pamflet met een zweem van verdachtmakingen rond te strooien". Het klopt inderdaad dat mijn bestuursploeg en ikzelf op pad gingen om het schaamteloze cumuleren van postjes door leden van SAMENPlus aan te klagen. Wij strooiden echter geen pamfletten rond: deze werden allemaal netjes in de brievenbussen gedeponeerd of persoonlijk overhandigd.
  Vervolgens schrijft men : "Bewust wil het VB een sfeer creëren van belangenvermenging en verrijking". Hier slaat OpenVLD de bal compleet mis. Het is niet onze bedoeling een dergelijke sfeer te creëren of loze verdachtmakingen uit te sturen. Wij vinden het onze democratisch plicht de bevolking te informeren over hetgeen het politiek establishment (in onze gemeente SAMENPlus) uitvoert. Hiervoor hebben we ons gebaseerd op informatie die wettelijk voorhanden is (en te vinden in het Staatsblad van 12 augustus 2016 of via cumuleo.be). Al onze beweringen zijn dus gestaafd met informatie die SAMENPlus zelf aan het Rekenhof doorgegeven heeft. Als men bij OpenVLD vindt dat er een zweem van belangenvermenging of verrijking zou zijn, dan heeft men daar zelf voor gezorgd. Het is immers SAMENPlus (niet alleen OpenVLD maar ook SP.A en GROEN cumuleren meerdere mandaten) dat ervoor kiest om verschillende (betaalde en onbetaalde) postjes te combineren terwijl de bevolking steeds moet besparen. De waarheid kwetst blijkbaar... Dat is het grote verschil tussen SAMENPlus en Vlaams Belang: VB is er als de kippen bij om de bevolking te informeren, SAMENPlus om postjes te cumuleren.
  Verderop beweert OpenVLD dat zij "staan voor transparante besluitvorming". Zeer vreemd aangezien SAMENPlus alles bedisselt tijdens het schepencollege en hiermee de gemeenteraad meer en meer buiten spel zet. Als de meerderheid zo begaan is met transparantie, waarom heeft men dan 17 jaar gewacht om de mandaten te openbaren? Er was blijkbaar eerst een pamflet van het Vlaams Belang nodig vooraleer SAMENPlus zich herinnerde dat ze transparant zijn. Een geval van collectieve Alzheimer waarschijnlijk... Eén ding is duidelijk: zonder deze actie van Vlaams Belang Assenede waren OpenVLD, SP.A en GROEN in alle stilte doorgegaan met het cumuleren van postjes.
  Tot slot schrijft OpenVLD nog: "Vandaag geven reeds alle gemeenteraadsleden jaarlijks hun mandaten, ambten en beroepen aan bij het Rekenhof". Dit blijkt echter niet te kloppen met de informatie die wij in het Staatsblad (dat de officiële lijst van het Rekenhof publiceert) konden vinden. Drie raadsleden, waaronder zelfs een huidig schepen, zijn nergens in deze lijst terug te vinden. Daarbij is zelfs een OpenVLD'er! Concreet gaat het om raadslid en tevens attaché van de burgemeester Vercauteren (OpenVLD), raadslid Cuelenaere (SP.A) en schepen Bobelijn (SP.A).

  Omdat OpenVLD toch zo'n drang naar transparantie heeft, zullen wij hen graag een handje helpen. In bijlage posten wij met heel veel plezier de officiële lijst met mandaten van de raadsleden van SAMENPlus die we in het Staatsblad terugvonden. De bevolking heeft immers recht op deze informatie. Klik op onderstaande link om de lijst te openen.
   

  Bijlagen:
  Mandatenlijst SAMENPlus Assenede.pdf (340.7 KB)   

  20-04-2017, 00:00 geschreven door Stijn Van Hamme  

  Reageer (0)

  Tags:OpenVLD, SAMENPlus, graaicultuur, lokaal blad, Vlaams Belang
  10-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen gezever
  Vandaag vond ik het lokale informatieblad van GROEN in de bus. Tijd om even stil te staan bij hetgeen ik daarin las.

  Op het voorblad geeft schepen Servaas Van Eynde, wiens naam trouwens consequent foutief geschreven wordt als 'Van Eyne', het over 'duurzame verkavelingen'. Hij heeft het meer bepaald over het groen en duurzaam karakter dat verkavelingen in onze gemeente krijgen. Nochtans is onder het wanbeleid van SAMENPlus, dat GROEN al drie legislaturen trouw uitvoert, onze gemeente volledig ten prooi gevallen aan een wilde bouwzucht. Daarbij is niet de natuur, maar enkel het opkrikken van het inwonersaantal een doel. Traditionele dorpszichten worden verminkt om er het zoveelste appartementenblok te bouwen, natuur wordt opgeofferd om vol te storten met beton en kille stenen...
  Daarnaast besluit hij zijn voorwoord met de bewering dat er "groene openbare ruimte" wordt voorzien en dat voor GROEN Assenede "openbaren ruimte creëren om spelende kinderen een plaats te geven of om een buurtfeest te houden belangrijk is". Als deze zaken voor GROEN belangrijk zijn, hoe verklaart de schepen (bevoegd voor Jeugd) dan dat de natuurlijke speelruimte in Bassevelde koudweg wordt afgepakt van onze kinderen en de bomen gekapt worden om er huizen te plaatsen? Waarom worden de speelpleintjes in alle deelgemeenten dan consequent en al jaren door het gemeentebestuur verwaarloosd? Veel (groen) geblaat maar weinig wol!

  Op pagina drie legt de nieuwe afdelingsvoorzitster "de klemtoon op burgerparticipatie". Volgens haar hebben de inwoners "het recht om gehoord te worden". Een nobele gedachte, maar die GROEN in de realiteit totaal niet uitvoert. Als er één zaak is waarin de SAMENPlus-meerderheid (waarvan GROEN trouw deel uitmaakt) uitblinkt is het wel in het nemen van kille, asociale beslissingen tegen de zin van de bewoners in. Denken we hierbij maar aan de harteloze sluiting van de bibliotheek in Oosteeklo. Ondanks protest van het bewonersplatform drukte SAMENPlus koudweg haar eigen wil door. Hetzelfde gebeurde in Bassevelde, waar bewoners protesteerden en sommige kindjes met de tranen in de ogen stonden toen het gemeentebestuur de bibliotheek opdoekte. Opnieuw veel (groen) geblaat maar weinig wol!

  Op dezelfde pagina heeft GROEN het ook over de Sasdijk- en Staakstraat. Volgens hen heerst er "een onveilig gevoel" in deze straten. Opnieuw slaan zij de bal compleet mis. Er heerst geen onveilig gevoel in deze straten. Deze straten ZIJN onveilig! Een situatie die Vlaams Belang-bestuurslid Giovanni Van Loo reeds lang opvolgt en aankaart en die ook ikzelf al op suggestie van een inwoner in de pers ter sprake bracht. Onze argumenten worden echter steeds door het gemeentebestuur (waar GROEN in zetelt) weggewuifd. Dat GROEN Assenede nu plots het licht gezien heeft, is dus met een serieuze korrel zout te nemen. Weerom, veel (groen) geblaat maar weinig wol!

  Op de voorlaatste pagina komen tot slot enkele "fusiedromen" ter sprake. Eerst worden drie totaal onrealistische voorstellen gedaan, waarmee men eens goed moet lachen. Het vierde voorstel, dat reeds door Open VLD'er De Coninck gelanceerd werd, brengt dan het befaamde 'Krekenland' ter sprake. Hieruit kunnen we opmaken dat ook GROEN Assenede onze gemeente wil samen gooien met Kaprijke en Sint-Laureins. Blijkbaar zijn ook zij dus voorstander om een 'monstergemeente' te creëren waarbij het bestuur nog verder van de bevolking staat dan nu al het geval is in onze gemeente. GROEN heeft het over een 'fusiedroom'. Wel, de meeste dromen zijn bedrog! Helaas zou het wel eens kunnen dat wanneer deze 'droom' realiteit wordt, de bevolking bedrogen wordt en het om een nachtmerrie blijkt te gaan.

  Met deze publicatie heeft GROEN haar ware aard getoond: veel blaten over het milieu maar als het erop aankomt kiezen zij toch voor de macht en vliegen alle principes overboord! 

  10-04-2017, 16:14 geschreven door Stijn Van Hamme  

  Reageer (0)

  Tags:Assenede, Bassevelde, Boekhoute, Oosteeklo, GROEN, Vlaams Belang
  03-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De burgemeester over veilig verkeer
  In het voorwoord van lokaal informatieblad "De Belleman" heeft de burgemeester het over drie zaken.

  Ten eerste heeft hij het (nogmaals) over de verkiezingen in het buitenland. Zijn panische angst voor de huidige Amerikaanse president komt nog maar eens naar boven. Hij vraagt zich daarbij luidop af of "Europa overeind blijft". Blijkbaar heeft hij nooit enige les over politiek gekregen. Anders zou hij weten dat Europa altijd overeind zal blijven. Dat is immers het continent. Dit verschil leg ik uit tijdens de eerste les van mijn cursus. Hij is altijd welkom zodat hij iets kan bijleren.
  Zijn grootste vrees is uiteraard dat de Europese Unie zou uiteen vallen. Deze vormt het vangnet voor politici die in eigen land verdwijnen. Tal van zijn partijgenoten hebben daar immers al rijkelijke vergoedingen opgestreken of doen dit nog steeds.
  Het deel over de verkiezingen sluit hij af met de woorden "de hemel op aarde beloven is een ding, ze realiseren is een ander paar mouwen". Hier spreekt hij duidelijk uit ondervinding: hij heeft immers de gekste showprojecten aangekondigd tijdens de vorige kiesstrijd (gevangenis in Assenede, jachthaven in Boekhoute...). Daarvan is niets in huis gekomen. Integendeel, alle beloftes heeft hij gebroken en bespaard op kap van de bevolking, dienstverlening en bibliotheken gesloten (ondanks de belofte deze te behouden). Als er dus iemand gespecialiseerd is in het maken van loze of zelfs valse beloftes, is het de burgemeester zelf.

  Daarna heeft hij het over verkeersveiligheid. Dit geldt als een van de prioriteiten van SAMENPlus. In de werkelijkheid gebeurt er echter niet veel op dit vlak, tenzij de oppositie aandringt. CD&V kaartte de stromen van zwaar vrachtvervoer aan de schoolpoorten aan, N-VA voerde campagne tegen overdreven snelheid een ook wij bij Vlaams Belang brachten de verkeersveiligheid al verschillende keren onder de aandacht : bestuurslid Giovanni Van Loo zorgde dankzij volgehouden aandringen voor veilige en reglementaire parkeerplaatsen op het Diederikplein, hij waakte ook over de proefopstellingen in de Sasdijk- en Staakstraat/ Hendeken; ikzelf bracht het levensgevaarlijke kruispunt Schare/Spoorstraat ter sprake tijdens het vragenhalfuurtje van de gemeenteraad in augustus 2016.
  Daarnaast blijft verkeersveiligheid voor SAMENPlus vooral iets van aankondigen. Er is iets aan doen is vaak te veel gevraagd. Denken wij hierbij maar aan de vele scheven of krom gereden verkeersborden, plaatsen waar geen verkeersborden staan maar waar het wel zou moeten...

  Tot slot heeft hij het ook over de samenwerking met Kaprijke en Sint-Laureins. Zijn grote droom om koning te worden van Krekenland laat hem duidelijk niet los. Hij benadrukt daarbij de gemene deler tussen de drie gemeentes. Er is echter één element dat hij (doelbewust) vergeet: de enorme oppervlakte. Het wegennetwerk dat onder de verantwoordelijkheid van deze nieuwe gemeente zou vallen, is dan heel uitgestrekt. Hoe gaat men er dan voor zorgen dat de wegen er deftig bij liggen? De wegen, fiets- en voetpaden van onze gemeente zijn nu al in schandalig slechte toestand! De echte bedoeling is duidelijk: hij wil de hand leggen op de spaarreserves van beide gemeentes om de bodemloze schuldenput die hij in onze gemeente veroorzaakt heeft te dempen. Ik schreef het hier al eerder: als hij per se burgemeester wil spelen in een land, dat hij solliciteert in Plopsaland!

  Zijn laatste argument is de betere dienstverlening voor de burgers. Deze vergelijkt hij met het Europese project. Blijkbaar vergeet hij dan dat weinig of geen burgers beter zijn geworden van het Europese project. Enkel het politiek establishment, dat voor zichzelf dik betaalde postjes  creëerde, werd beter van het Europese project.

  Tijd voor een nieuw beleid in onze gemeente!

  03-04-2017, 16:48 geschreven door Stijn Van Hamme  

  Reageer (0)

  Tags:Assenede, De Belleman, informatieblad, Krekenland, voorwoord, wanbeleid
  31-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De suffende gemeenteraad
  Gisterenavond (30 maart) stond de maandelijkse gemeenteraad op de agenda. Enfin, er was een samenkomst van alle raadsleden in het gemeentehuis met slechts 7(!) agendapunten. Men had makkelijk de gemeenteraad kunnen uitstellen en de agendapunten toevoegen in april. Blijkbaar was het belangrijker om een zitpenning op te strijken dan uitvoerig te vergaderen...

  Eén van de agendapunten behandelde het BNIP voor de Hot Shot partij komende maand. Dit werd door alle partijen (meerderheid en oppositie) unaniem goedgekeurd. Alleen heeft niemand van de raadsleden (zij zijn toch met 23) gemerkt dat er een foutieve datum staat op het BNIP. De gemeenteraad keurde deze namelijk goed voor 10 april terwijl de Hot Shotparty doorgaat op 8 april. Het is duidelijk dat de raadsleden van de meerderheid hun dossiers niet (voldoende) voorbereiden. Triest dat onze mooie gemeente op deze wijze wordt wanbestuurd.

  31-03-2017, 13:03 geschreven door Stijn Van Hamme  

  Reageer (0)

  Tags:gemeenteraad, SAMENPlus, wanbestuur
  16-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dorpshuis in Bassevelde
  Ook in onze gemeente slaat de verkiezingskoorts stilaan toe. Vooral de meerderheid blijkt hier last van te hebben. De laatste tijd kan men de krant niet openslaan of er staat wel een of ander bericht ter verheerlijking van SAMENPlus in. Vandaag kunnen we in Het Laatste Nieuws lezen over het pronkstuk van de schepen van Openbare Werken: het mottige dorpshuis in Bassevelde. De schepen in kwestie blijkt de grote trekker te zijn van dit project en, volgens het artikel, zal dit 400,000 euro kosten.

  Naar slechte gewoonte neemt SAMENPlus weer eens een loopje met de realiteit. De kostprijs van dit project is intussen de 400,000 euro al lang voorbij. Dit bedrag was oorspronkelijk voorzien (bij aankondiging van dit showproject). In de begroting staat dit intussen ingeschreven voor ... 900,000 euro! De kostprijs van het dorpshuis is dus al verdubbeld nog voordat de eerste steen is gelegd! SAMENPlus is dus duidelijk niet vies van halve waarheden in de pers te verkondigen ter zelfverheerlijking.

  Eén ding hebben we wel geleerd uit dit artikel: het is de schepen van Openbaar Werk die dus de verantwoordelijkheid draagt over de sluiting van onze gezellige bibliotheek in Bassevelde. Kinderen, bejaarden en minder mobiele dorpsgenoten zet hij blijkbaar graag in de kou om een eigen pronkproject binnen te halen.

  Het Vlaams Belang heeft reeds uitgebreid geprotesteerd tegen de sluiting van de bibliotheek en tegen de bouw van het mottige dorpshuis. Wij vinden het onverantwoord dat het zoveelste prestigeproject van SAMENPlus de bodemloze schuldenput die zij hebben veroorzaakt nog verder zal doen toenemen. Het kille, asociale beleid van SAMENPlus dat liever investeert in stenen en bespaart op de kap van de bevolking mag ophouden. Tijd voor een nieuw beleid!

  16-03-2017, 13:32 geschreven door Stijn Van Hamme  

  Reageer (0)

  Tags:dorpshuis, Bassevelde, SAMENPlus, Vlaams Belang, Stijn Van Hamme
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Situatie in de Sasdijkstraat
  Intussen weet bijna iedereen dat er in de Sasdijkstraat (en Staakstrat) een proefopstelling staat. Deze dient om na te gaan welke snelheidsremmende maatregelen er in de toekomst zullen komen. Wie daar eens passeert, weet ook dat de proefopstelling met jerseybakken vaak omver gereden wordt. Recent was dit opnieuw het geval.

  Dankzij de niet aflatende inzet van Giovanni Van Loo is deze situatie nu opnieuw in orde gebracht. Hij blijf aandringen bij gemeentediensten en politie om deze toestand aan te pakken. Vandaag kunnen we vaststellen dat de jerseybakken hun oude plaats terug hebben ingenomen en dat er veiligheidsverlichting op is aangebracht.

  16-03-2017, 13:24 geschreven door Stijn Van Hamme  

  Reageer (0)

  Tags:Sasdijkstraat, Assenede, verkeersveiligheid, snelheidsremmers
  12-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De parkbegraafplaats in Bassevelde

  De Parkbegraafplaats in Bassevelde geldt als één van de grote realisaties van SAMENPlus. Om de nood aan een nieuw kerkhof in Bassevelde in te vullen, opteerde de meerderheid aan het eind van de vorige legislatuur om in de Kaprijkestraat een nieuwe locatie hiervoor aan te snijden. Naar slechte gewoonte van SAMENPlus blijkt de realisatie in de werkelijkheid niet optimaal.


  Afgelopen week werd ik gecontacteerd door een verontwaardigde dorpsgenoot. Hij wenste het graf van z'n overleden echtgenote te bezoeken, maar moest onverrichter zake terug naar huis: het graf was onbereikbaar. De bodem was namelijk dusdanig zompig dat hij erin dreigde vast te zitten. Een andere dorpsgenoot vertelde mij dan weer dat bij de begrafenis van z'n vader hij geen afscheid kon nemen aan het columbarium omdat... de grond te zompig was. Ik nam ter plaatse een kijkje en kon enkel vaststellen dat de toestand inderdaad ronduit schandalig is: op een bepaalde plaats (het paadje naar het columbarium) zakte ik net niet tot aan m'n enkels weg in de grond. Een korte rondvraag leerde bovendien dat de Parkbegraafplaats hiervoor al berucht is bij begrafenisondernemers in de streek. Er zou een probleem zijn met de aarde die bij de aanleg is aangevoerd: deze zou onvoldoende water doorlaten en bij de minste regen veranderen in een moerasachtig veld.


  Deze toestand is dan ook een regelrechte schande. Dit noodzakelijke project kostte de belastingbetaler (ons allemaal) één miljoen euro. Hiervoor kregen wij geen "prachtige groene oase van rust" zoals de schepen van Openbare Werken bij opening beweerde. Integendeel! De Parkbegraafplaats van Bassevelde is niets meer dan een drassige akker waar een boer zijn koeien nog niet op zou laten grazen! Is het misschien de bedoeling dat men laarzen meebrengt bij een begrafenis of wanneer men een overleden familielid wil gedenken? De Parkbegraafplaats is net zoals de andere prestigeprojecten van SAMENPlus: veel show, maar de uitvoering is ronduit ondermaats. Het lijkt er sterk op dat het nieuwe kerkhof in Bassevelde enkel moest dienen als realisatie waarmee de meerderheid naar de kiezer wilde. De Parkbegraafplaats werd immers vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012 ingehuld, zelfs al was ze niet volledig afgewerkt (de ramen in de ruimte om een laatste groet te brengen waren nog niet geplaatst). SAMENPlus misbruikt dus zelfs een kerkhof om zich te profileren, enige respect voor onze dierbare overledenen moeten we van hen niet verwachten.  12-03-2017, 10:04 geschreven door Stijn Van Hamme  

  Reageer (0)

  Tags:Parkbegraafplaats, kerkhog, Bassevelde, SAMENPlus, Vlaams Belang, drassig, akker
  09-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sluikstorten in onze gemeente
  Onze mooie poldergemeente is vaak toch iets minder mooi dan gedacht. Wanneer je met de fiets door de polders toert, zie je dikwijls lege flesjes, blikjes, geopende verpakkingen, ... in de graskant rondslingeren: sluikstorten is en blijft een oud zeer.

  Soms gaat het zelfs nog verder. Zo ontdekte bestuurslid Giovanni Van Loo dat de blikvanger (net om lege blikjes en plastic flesjes op te vangen) in de Molenstraat blijkbaar als stort gebruikt wordt. Iemand heeft er namelijk karton en zelfs een vuilniszak in gekieperd.

  Laat ons samen werk maken van een propere gemeente!
  09-03-2017, 13:36 geschreven door Stijn Van Hamme  

  Reageer (0)

  Tags:Assenede, sluikstort
  Archief per week
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Het bezoeken waard!
 • Vlaams Belang-nationale webstek
 • Vlaams Belang regio Gent-Eeklo
 • Olaf Evrard, fractieleider Oost-Vlaamse provincieraad
 • Facebookpagina Vlaams Belang Assenede
 • Facebookpagina Waakzaam Groot-Assenede

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  easywalk
  www.bloggen.be/easywal


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!