Inhoud blog
 • Voorwoord
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Laatste commentaren
 • waar ?? (wally huggy )
      op Voorwoord
 • interessant (filip)
      op Voorwoord
 • Hoe ? (Fara Mathei)
      op Voorwoord
 • Archief per jaar
 • 2010
  Onopgeloste Moorden
  Herlezing van onopgeloste moord dossiers
  06-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorwoord

  België kent zijn deel van onopgeloste moorden, denk hierbij aan de Ripper van Mons of de zogenaamde slachter van Antwerpen die een aantal slachtoffers maakte met een mes en nooit werd gevonden. Of wat te maken van de moord op de Duitse tiener Carola Titze die in DeHaan op vakantie was. Ons land kent echter ook politieke moorden die onder geen enkele beding opgelost mogen worden. De moord op dokter Gerald Vincent Bull is hier het beste voorbeeld van. De Belgische Staatsveiligheid wist al enige tijd dat dokter Bull gevold werd door een groepje die niet veel goeds van plan waren en toch lieten ze begaan omdat ze wisten voor wie de huurmoordenaars werkte. De Belgische Staatsveiligheid kent de opdrachtgevers van de moord en misschien zelfs de namen van de huurmoordenaars. Toch werd er hier niets tegen ondernomen omdat van veel hogere hand, dan onze eigen politici, de waarschuwing was gekomen dat als er een onderzoekt zou volgen dat dit onderzoek maar beter tot niets concreets zou leiden.

   

  De bedoeling van mijn nieuwe blog is om op regelmatige basis een oud moorddossier tegen de lamp te houden. Een beschrijving te geven van de moord en de achtergrond waarin deze moord werd gepleegd. Maar bovenal wil ik via deze blog een zo goed mogelijke profielschets maken van de dader(s) van deze moorden. Hiermee bedoel ik een schets waarin ik, op basis van wetenschappelijk onderbouwde studies en ervaringen uit andere moordzaken die wereldwijd hebben plaatsgevonden, ga proberen een zo getrouw mogelijk beeld te geven van wie de moord gepleegd kan hebben; geslacht, leeftijd, huidskleur, sociale achtergrond en de psychologische motieven die aan de grond lagen van de moord.

   

  Voor ik begin met de onopgeloste moorden die in België hebben plaatsgevonden op Belgische slachtoffers wil ik mijn eerste artikel opdragen aan dokter Gerald Vincent Bull die in 1990 kort voor de Golfoorlog werd vermoord in Ukkel. Ik ga het verhaal van dokter Bull in drie delen vertellen:

  1)   Ik ga uit de doeken doe hoe ik denk dat de feitelijke moord plaats heeft gevonden.

  2)   Dit tweede stuk zal vrij lang zijn omdat ik hier de loopbaan van dokter Bull uit de doeken wil doen, aantonen dat hij werkelijkheid een genie was, naïef maar niettemin een genie. Het is ook belangrijk te weten voor welke landen en geheime diensten Bull heeft gewerkt om te beseffen waarom hij eventueel van levensgevaar zou kunnen zijn voor tienduizenden mensen.

  3)   In dit stuk ga ik de mogelijke daders onder de loep nemen om de verschillende pro en contra redenen voor de moord uit de doeken doen. Om uiteindelijke tot één vaste verdachte te komen die het meest te winnen had met de dood van dokter Bull.

   

  06-01-2010 om 21:42 geschreven door VanXanten  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (108 Stemmen)
  >> Reageer (3)


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!