Zo, na een winterslaap en veel voetbal en basket ben Ik toch wat begonnen met daguitstappen.
Zondag was Ik met compagnie bierliefhebbers op de baan, met toch wel de beroemde Jef Van Den Steen naast mij.
Het ging hem vooral om de hoppescheuten met daarbij een hoppescheutenmenu in het Hommelhof in Watou met meesterkok Stefaan Couttenye die het boek schreef "De smaak Van Bier"samen met Jef.
Geen wijnen bij iedere gang maar aangepaste bieren (niet aan mij besteed).
Om U even te laten watertanden even het menu:
* Soepje van aardpeer en de Koninck, met een toastje van zuurdesembrood en gebakken Sint Jacobsoesters.
* Carpaccio van kalf met Poperingse toets.
*Parelhoen met lasagne van appelen in 't Kapittel abt.
*Birramisu met frambozenbier van Timmermans.
En laat mij zeggen dat het mij smaakte.
Afsluiten deden we met een kort ritje naar WestVleteren waar In De Vrede nog een dorstlessertje geproefd en gekocht werd.
Vantjen
|