De zaterdagse sandwichen worden gemaakt volgens het recept van 'Basic brood', door Frank Deldaele. een heerlijk boek! Doordat de hoeveelheid deeg te klein is om de keukenrobot te gebruiken, gebeurt het kneden met de hand !
35 stuks
17 stuks
8 stuks
bloem
1000g
500g
250g
gist (vers)
70g
35g
20g
ei
1
1 dooier
1 dooier
lauw water of melk
450g
225g
110g
suiker
100g
50g
25g
zout
17g
9g
4g
vetstof
150g
75g
37g
De gist en het ei oplossen in de lauwe vloeistof, en in het eerder gemaakte bloemkuiltje gieten. Aan de zijkant: suiker, zou en vetstof. Kneden...
30 minuten afgedekt laten rijzen, platslaan, en verdelen in deegstukjes van 50g. Deze na 10 minuten platdukken, en tot sandwichen rollen. 50 minuten laten rijzen. Instrijken met losgeklopt eigeel. Nog 10 minuten laten rijzen, en 8 minuten bakken in een oven van 230 graden.