Inhoud blog
  • 23 februari 2017 - Week 7
  • Vrijdag 20 januari
  • Donderdag 19 januari
  • woensdag 18 januari
  • Maandag 09 januari 2017
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn nieuw uitdaging
    Afvallen en toch alles mogen blijven eten
    23-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 februari 2017 - Week 7
    Beste lezers,

    Ik moet eerlijk toegeven dat mijn leven misschien net iets te druk is om elke dag een blog neer te schrijven.
    Net ondervonden dat het weer een hele tijd geleden is, MAAR, ik heb ondertussen wel heel wat te vertellen.
    Op 31 januari ben ik mijn laatste allergie test gaan doen, deze was voor Fructose. Ik ben dus vrijwel zeker dat ik alle intoleranties heb.
    Fructose - Lactose - Gluten en Lactulose.

    Vandaag 23 februari weeg ik ondertussen 5,5 kg lichter, op mijn weegschaal staat sinds lang geleden weer een 6. Ik weeg dus 68.5 kg
    Ondertussen eet mijn man net het zelfde als ik en mijn 2 meisjes eten in het weekend ook samen met ons mee.
    Ze vinden niet alles geweldig maar eten het toch op.

    Door glutenvrij (90%), en veel minder koolhydraten te eten moet ik eerlijk toegeven dat de kilo's eraf vliegen en dit zonder te sporten.
    Ik drink nog steeds koffie 3 tot 4 tassen weliswaar met rijstmelk. Had gehoord dat in het merk Alpro Soja teveel aan suikers zaten en ja even alles nagekeken en dus overgeschakeld naar een ander merk waar heel wat minder suikers in zitten.

    s'morgens eet ik nog steeds een yoghurt op Griekse wijze met zelfgemaakte Granola met stukjes chocolade, frambozen en bosbessen. Mijn eerste tasje koffie na dit heerlijk ontbijt mag er zeker niet aan ontbreken.

    Als tussendoortje nog steeds passie vrucht of een kiwi, ... Appel mag ik niet meer eten door mijn fructose intolerantie.

    S'middags heel vaak een slaatjes met tomaatjes, fetakaas, geroosterde pijnboompitten, ... met een extra tas soep indien ik eens een reuze hongertje heb.

    Als tussendoortje meestal een tweede yoghurt met fruit en granola of een mignonet 70% cacao.

    Sinds 3 weken laat ik nu de Sanabox leveren, dit vergemakkelijkt mijn planning en geeft me een beetje meer ademruimte. Alhoewel dat Sana koken heel wat tijd en energie vergt Nog steeds zonder vaatwasser, begin echt af te tellen ...

    In week 5 heb ik voor het eerst weer frietjes gegeten om mijn bijna 5 kilo te "vieren". De dag erna bijna 2 kilo extra ik was echt ontmoedigd maar 2 dagen later zat ik weer aan mijn gewicht van de dag toen ik frietjes at. 

    Nu zitten we in week 7 en ben bijna 6 kilo lichter. We beginnen stilaan te merken dat mijn lichaam aan het veranderen is en ik voel het vooral in mijn broeken voel ik het goed. Een maat minder en vandaag voor het eerst gemerkt dat mijn ringen terug kunnen ronddraaien

    De eerste weken had ik meer energie, dat begint stilaan terug af te nemen alhoewel dat ik denk dat ik ergens een te kort aan heb. 
    Binnenkort een check-up plannen bij mijn huisarts.

    Had al lang een afspraak bij de maagspecialist moeten maken om mijn resultaten te bespreken en dan te bekijken of we uiteindelijk toch een maagbrug gaan zetten voor de reflux tegen te houden. Ik had de hoogste dosis medicatie hiervoor en niets help. Ahwel ik denk dat mijn specialist er niets van gaat snappen want weg maagklachten en neem geen enkel medicatie meer.
    Dus ik denk dat we de operatie gaan mogen vergeten.

    Mijn keelpijn klachten zijn ook weg en hoofdpijn heb ik enkel nog gehad enkel en alleen wanneer ik eet met gluten,...

    Dus voilà ik heb mijn dagboek een beetje ge-update, hopen dat we regelmatiger kunnen neerschrijven.

    Wens jullie allen nog een fijne avond toe.
    Groetjes,
    Vanessa
     

    23-02-2017 om 21:45 geschreven door Vanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 20 januari
    Goedenavond allemaal,

    Deze ochtend wou ik absoluut op de weegschaal gaan staan. Ik moest even eens knipperen,Surprised er stond 71 kg op in plaats van 73,6 zoals twee weken geleden. Dit wil zeggen dat ik zeker AL 2 kilo kwijt ben. Oh mijn dag kon niet stuk (dat dacht ik toch op dat moment).

    Ik was echt gelukkig en ben weer van start gegaan met mijn ontbijt. Gezien ik steeds op het werk ontbijt en dat er heel wat trainingen worden gegeven, zijn deze collega's voorzien van ontbijtkoeken en sandwishes.

    Ik was mijn ontbijt aan het klaar maken en heb gewoon neen dank u gezegd toen ze me een ontbijtkoek presenteerde. Was ik even fier op mijn eigen.

    Het was zo druk dat ik eigenlijk niet echt een tussendoortje heb genomen.

    De lunch bestond uit sla, met kippenwit, feta kaas, trostomaatjes en normaal gezien soep maar die was ondertussen zuur geworden.

    4-uurtje, 2 passievruchten meer tijd had ik niet. Had nog een Dessertje van Soya Alpro genomen, maar heb die zelfs niet opgegeten.

    Avondmaal was normaal voorzien om Gevulde Portobello's met Spinazie te maken, alleen toen ik thuis kwam hebben ze blijkbaar in ons woongedeelte geboord en er lag overal een halve centimeter stof.
    Door omstandigheden was de afwas niet volledig gedaan van de avond voordien en in heel mijn keuken ligt fijnstof alé eigenlijk overal. Maar dat wou dus zeggen dat ik of eerst moest beginnen kuisen en dan pas koken en mijn moest gaan sporten om 19.30 het was 18.15. Dit haalde ik niet meer, dus zijn we snel iets gaan eten, en dat vond ik net zo jammer.
    Ik was net zo goed bezig, en ja normaal mag en kan dit voor de 20%, maar ik wou dat nog even laten.

    Ik heb dus Américain met frieten gegeten. Er was wel wat sla en de américain was veel te veel. De frietjes heb ik niet laten staan uiteraard MAAR ik kan wel zeggen dat ik er uiteindelijk niet naar snakte. Waren de werken er niet geweest dan had ik mijn  menu gemaakt zoals eerder gepland.

    Dit zal dan voor morgen zijn.
    Fijne avond iedereen,
    Vanessa.


    20-01-2017 om 21:08 geschreven door Vanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 19 januari
    Beste lezers, volgers, bloggers,

    Ondertussen ben ik de 2de week bezig met NMD (Nooit meer diëten) en voel me eigenlijk super goed. Ik heb meer energie en heb er volledig zin in.

    Amai ik had nooit gedacht dat ik het nog leuk zou vinden ook.

    Moet je weten dat ik een zeer grote verslaafde was aan frieten en ongezonde troep. Tot enkele weken dacht ik bijna geen enkel fruit te lusten, alhoewel ik nu wel weet dat dit eerder een uitvlucht was om toch maar iets ongezonds te snoepen.

    Ik dronk elke dag een heel klein beetje coca - cola weliswaar, want 1 volledig blikje kreeg ik niet uit en trouwens dan had ik last van zuur en reflux.

    Hoe ongezonder en vettiger hoe beter eigenlijk, want had wel altijd een uitvlucht klaar om eten klaar te maken. Ik denk dat dit ook komt of eerder kwam doordat ik eigenlijk niet veel lust (eerder denken dat ik niet veel lust).

    Vandaag mag ik echt zeggen dat ik van koken begin te genieten en zelfs leuk kan vinden. Bovendien is het nog eens lekker.

    Op het programma : 

    Vandaag een griekse yoghurt met 3 eetlepels zelfgemaakte Granola, bosbessen en frambozen.

    Tussendoortje : aardbeien.

    Lunch : Soep, was de rest thuis vergeten klaar te maken.

    4uurtje: nootjes en bosbessen, frambozen en veenbessen

    Avondmaal : 4 Zelfgemaakte speltwraps met telkens als basis : Ricotta, Rucola, kerstomaatjes en een beetje feta kaas.

    1 gevuld met gerookte zalm
    1 gevuld met parmaham
    1 gevuld met kip 
    1 gevuld met gehakt

    Die allemaal in 2 gedaan en heb dus 1 stukje van elk gegeten ( = 2 wraps).

    Mijn dochter wou ook proeven, leken pannekoeken en wou er ook van eten.

    Dit is ondertussen 1 van mijn favorieten geworden.

    Voilà weer een dag dat erop zit

    Groetjes,
    Vanessa.


    20-01-2017 om 20:53 geschreven door Vanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 18 januari
    Ik ben ondertussen al heel wat dagen verder en nog steeds heb ik geen last om te hervallen in mijn slechte eet gewoontes.

    Ik zal vanaf woensdag hernemen en hoop zo dagelijks te kunnen posten, al is dat precies niet evident.

    Ik start meestal mijn ontbijt met Yoghurt en heb ondertussen zelfgemaakte chocopops gemaakte en mijn eigen Granola. Echt lekker!
    Hier neem ik ook mijn eerste tasje koffie met wat melk.

    Mijn 10-uurtje bestaat uit 2 passievruchten en een kiwi.

    Lunch : Soep en salade.

    Rond 15.00 is het terug tijd voor een tussendoortje en heb ik Bosbessen, frambozen en veenbessen gegeten.

    Ons avond bestond uit : Gourgetti à la bolognese. Echt verrukkelijk! Zelfs mijn man vond het lekker.

    1 Liter water gedronken.

    Zo door deze dag zijn we dan heel goed doorgekomen en begin SANA echt te waarderen.

    Groetjes,
    Vanessa

    20-01-2017 om 20:38 geschreven door Vanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 09 januari 2017
    Goedenavond,

    Op zondag 08 januari heb ik mijn soep klaar gemaakt, mijn keuze ging uit voor de eerste 2 dagen, witloof en preisoep met appel.

    D-day maandag 09 januari, ben ik iets vroeger opgestaan, gezien ik mijn ontbijt, lunch, fruit en al de rest moest meenemen.
    Vroeger nam ik 2 boterhammen, een sandwish voor de lunch klaar was kees. 's morgens ontbijt ik op het werk.

    Ontbijt : vandaag was het Soya Yoghurt met appelstrüdel en een handvol Granola ( Gluten en lactose vrij, gezien ik nog steeds de resultaten niet heb van de dokter). Een halve beker zwarte koffie en een beker water.
    Tien uurtje : 1 kiwi + 2 passie vruchten en een beker water.
    Lunch  : was 6 glutenvrije zweedse broodjes met lastose vrije philadelphia kaas en 2 tassen soep. 
    Er tussen door nog eens 2 bekers water.
    4-uurtje : 1 tas koffie met 1 mignonet noir de noir. en een beker water.
    Voor mijn vertrek nog een beker water.
    Diner : Scampi in de oven + bordje mix sla ( veldsla en rucola, een paar kers tomaten, wat olijfolie en balsamico azijn).
    Een extraatje : 1 soya vanille dessert. 

    Mijn eerste dag is voorbij gevlogen zoals alle andere dagen, ik heb af en toe eens honger gehad maar dan was het tijd voor mijn tussendoortjes, Dus eigenlijk niets aan de hand en alles onder controle.

    Na de afwas ( momenteel verbouwingen aan de gang en heb geen vaatwasser meer, wat een ellende) besliste ik mijn eten voor de volgende dag al klaar te maken om tijd te winnen. Vroeger zou ik in mijn zetel gekropen zijn en honger hebben, chips knabbelen, maar niet vandaag. Vandaag had ik een voldaan gevoel en was ik tevreden.

    Dinsdag zouden het peterselie gehaktballetjes worden met frietjes van Pastinaak. Toen ik mijn boodshappenlijst aan het opstellen was, wist ik nog niet eens wat een pastinaak was laat staan hoe die eruit zag. Ik heb al enkele keren vruchten of groenten moeten opzoeken. Steeds van gehoord maar nooit gegeten en nooit gezien.

    Ziezo alles stond klaar om met dag 2 van start te gaan. Mijn doel voor morgen 1 Liter water drinken!

    Groetjes,
    Vanessa
     


    11-01-2017 om 21:57 geschreven door Vanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:nooit meer diëten, Sandra Bekkari, slank, gezonde voeding, gewicht verliezen in korte tijd.
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Klik
    Goedenavond allemaal,

    Iets voor kerst 2016, wou ik enkele kledingstukken passen voor de feesten, tot mijn grote ergernis, kon ik in niets meer in. Zelfs niet in de kleren van het jaar ervoor. Hoe kon dat toch? Was ik echt zo dik geworden? Even de spiegel erbij nemen, het eerste wat in mij opkwam was burk, burk en nog eens burk. Ik walgde ervan om mijn eigen lichaam te zien. Zoals velen vrouwen, liepen de tranen vloeiend over mijn wangen, om mij beter te voelen, grabbelde ik naar gezouten chips, dat was op dat moment mijn favoriete. 

    De klik was eindelijk gezet en er moest actie genomen worden. Ik wou nog even tijdens de feestdagen lekker kunnen eten zonder te moeten opletten. Ik besloot toen om na de feesten er gewoon voor te gaan. Ik had heel wat diëten achter de rug en niets lag me, of het lukte me voor enkele dagen, grote maximum 3 maanden. 

    Ik heb heel wat kwaaltjes zoals hoofdpijn, geen uithoudingsvermogen, maar vooral mijn grootste kwaal : maagproblemen.
    Alles wat je aan je maag kan hebben, heb ik wel : traag werkende maag, maagbreuk, maag reflux en gal reflux en dit voor 90% van mijn dag (gemeten dankzij de ph-metrie) dit alles zorgde voor andere kwaaltjes. Door de reflux had ik voortdurend last van keelpijn, dat leidde dan tot chonische synusistis en keelontstekingen waardoor ik heel wat last heb van constipatie en hoofdpijn. Enorme vermoeidheid en alles wat ik ben vergeten op te sommen.

    De gastroloog dacht dat ik een gluten intolerantie had en wachtende op de resultaten was ik gaan surfen op het internet, door te blijven doorklikken kwam ik op de website van Sandra Bekkari terecht. Dit maakte me nieuwsgierig en enthousiast hier wou ik meer over lezen, maar veel vond ik er niet van op internet. Via facebook had ik gelezen dat haar derde net was uitgekomen. Ik kocht onmiddellijk de 3 kookboeken, want in elke kookboek stonden wel enkele recepten die ik zeker zou lusten.

    Wat wel onmiddellijk opviel is dat ze heel veel gerechten klaar maakt met vis. En ik ben niet echt fan van vis, mhm, misschien toch te snel gekocht door mijn enthousiasme en een beetje impulsiviteit?

    Ik ben boek per boek beginnen lezen en dacht dit lijkt inderdaad niet echt op diëten, dit is wat ik net wil gezonder en bewuster eten. Ik besloot nog even me een week te geven om te plannen. In ieder geval toch voor mij want ik kookte nog niet echt veel en enkel groenten en vlees dat ik kende en luste --> niet veel dus. Mijn man is nen gemakkelijke eter en zou dan ook eten wat ik klaar zou maken, indien nodig met extra aardappeltjes of een stuk vlees.

    Dus ik heb voor mijn eerste week een paar gerechtjes uitgekozen dat ik wel lustte en misschien wel zou lusten + eenvoudig klaar te maken.Ik zou hier niet mogen en kunnen falen gezien dit niet aanzien wordt als diëten. Het blijft toch een beetje in mijn achterhoofd spoken of ik hier wel zou in slagen ... afwachten geblazen.

    Data uitgekozen : maandag 09 januari zou ik van start gaan met Nooit meer diëten volgens de methode van Sandra Bekkari. Check.

    Aangesloten aan de groep op facebook. Check.

    Een afspraak bij een Sana consulente: dit laat ik nog even in beraad, ik wil eerst zien hoe me dit zal bevallen. Misschien op een latere moment indien ik tips of iemand nodig heb om mij aan te moedigen.

    Vanaf nu ben ik er klaar voor.

    Vanessa B.





    11-01-2017 om 21:33 geschreven door Vanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:start, de klik, sandra bekkari, gezonde voeding, nooit meer diëten, afvallen, gewicht verliezen.
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie ben ik?

    Beste allemaal,

    Eerst en vooral welkom op deze blog.

    Met de naam Vanessa ga ik door het leven en dit al 36 jaar lang. Ondertussen ben ik een gelukkig getrouwde vrouw en mama van 2 meisjes en zoals bij zo velen gaat ons leven er ook druk en stevig aan toe.

    Als tiener meisje werd er al vaak gevraagd of ik anorexia patiënte was. Gelukkig kan ik zeggen dat ik nooit aan anorexia heb geleden of gedacht. Ik at gewoon heel weinig  en luste ook heel weinig (zelfs met geen chocolade, koekjes of chips kon je me bekoren)tot grote ergernis van mijn mama en stiefvader en vele andere familieleden waar ik op bezoek ging.

    Op mijn 21 ste ben ik alleen gaan wonen met mijn toenmalige vriend ( waar ik sinds mijn 16de een relatie mee had). Ik had 2 jobs dat ik combineerde en was som tot 16 uur weg van huis. Om 06.00 vertrok ik van huis en pas om 22.00 terug thuis. Dit heb ik verschillende jaren volgehouden. Gezien ik niets en weinig luste, kwam er niet al te veel koken aan te pas. Mijn ex vriend had ook geen interesse om te koken tot als gevolg 4 maal per week junkfood en 3 maal pasta. Mijn ex was half Italiaan langs vaders kant. Al gauw was ik snel moe, geen reserves aan vitamines en heel veel last van kleine kwaaltjes MAAR met mijn lijn was alles perfect. Ik woog toen 49 kilo met maatje 34.

    Rond mijn 27 ste was ik ondertussen toch van job veranderd en werkte ik als consultant in een interm kantoor. Toen ik op een dag een werkzoekende aan het inschrijven was, voelde ik me onwel worden. Later in het ziekenhuis bleek dat ik last had van hyperventilatie aanvallen, ik werd naar huis gestuurd met een masker waar ik goed moest in ademen en het zou van zelf weer overgaan. Tevergeefs werd het van kwaad naar erger. Na heel wat dokters bezoeken en nog de opeeen volgende aanvallen, kon ik niet meer gaan werken. Weken werden maanden en een second opinie gaan vragen. Deze dokter was van dezelfde mening, het is van zelf gekomen zal van zelf weg gaan ... Mijn enig vraag was WANNEER? Helaas daar konden ze geen antwoord op geven. Op een dag heeft een tante van me het adres van een Neuro-Psycholoog door gegeven, toen hij me na een paar testen en vragen vertelde dat ik een BURN-OUT had was ik opgelucht. Hij vertelde me dat dit heel lang kon duren en heel veel therapie ging vergen door mijn Perfectionisme. Ik was zo afgezwakt door de aanvallen dat ik letterlijk niets meer kon eten, zelfs geen yoghurt of soep. Mijn mama heeft me toen terug naar huis meegenomen om voor mij te zorgen. Een maand later heb ik een punt achter mijn relatie gezet, omdat mijn ex dacht dat dit puur ging om aandacht vragen. Ik woog op dat moment amper 42 kilo.

    Op mijn 28ste ben ik terug in contact gekomen met mijn beste vriend van 't school en is ondertussen mijn man geworden. Die probeerde me te begrijpen alhoewel ik het zelf niet begreep wat me was overkomen. Ik probeerde te genieten van de momenten waar ik geen aanvallen had ( kwam weinig voor) en vrijwel onmiddellijk trok ik bij hem in. Ik woog ondertussen 58 kilo. Na 4 maanden waren we in blijde verwachting. Op dat moment had ik nog steeds last van aanvallen en tegen het advies van de dokters wilden we toch gaan voor een kindje. Ze zeggen wel vaak dat u bloed keert en ik ga het wel moeten geloven want na mijn 5de maand zwangerschap had ik veel minder last van aanvallen en na de bevalling was het zelfs volledig weg. Na mijn zwangerschap woog ik 78 kilo en op korte tijd was ik afgevallen tot 63 kilo.

    Op mijn 29 ste was ik weer zwanger ( gewenst maar niet gepland, zo snel toch niet, maar zeker welkom). Bij deze zwangerschap kwam ik nog eens 22 kilo bij en stond mijn balans op 85 kilo. Ik voelde me enorm, ongezond maar na enkele maanden stond ik weer op 63 kilo en daar is ook blijven stilstaan. Ik had altijd gedacht dat ik terug zo slank zou zijn, dit lag in mijn aard om mager te zijn, alleen heb ik me vergist.

    Vandaag de dag ben ik 36 en weeg ik 73 kilo en wil er nu iets aan doen. Ik heb heel veel kleine en zelfs een grote kwaal en wil daar zo snel mogelijk van af, eveneens gewoon voor mijn moraal en goed gevoel.

    Ik heb de 2 laatste jaren geprobeerd om op te letten met wat ik eet, verschillende diëten gevolgd maar in tegendeel ben ik zelfs nog zwaarder geworden.

    Voor het jaar 2017 is mijn doel om minstens 10 kilo te vermageren, gezonder en bewuster te gaan eten. Alleen met ons druk leven net zoals zo velen is dit niet echt van zelfs sprekend.

    Start datum :  maandag 09/01/2017

    Groetjes,

    Vanessa





    11-01-2017 om 13:35 geschreven door Vanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:start, gezond eten, afvallen, NMD, Sandra Bekkari,
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 20/02-26/02 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Vanessa, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Vanessa.
    Ik ben een vrouw en woon in Meise (België) en mijn beroep is Bediende / Nagelstyliste-Schoonheidsspecialiste.
    Ik ben geboren op 31/10/1980 en ben nu dus 43 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Nagels pimpen.
    Beste allemaal, Eerst en vooral heet ik u van harte welkom op mijn blog. De reden van deze blog is eigenlijk om ve

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs