Kleine Bij
Inhoud blog
 • De crèche
 • De ochtend nadien
 • Hoe het allemaal begon
 • De aankomst
 • Mijn leven

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Chris Cleave
  13-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De crèche
  Sarah werd opgebeld door de mensen van de crèche, ze moest Charlie gaan ophalen want hij was stout. Zoals gewoonlijk belde ze haar man maar ze hoorde zijn telefoon rinkelen. Ze was in shock, ik probeerde haar te troosten, en zei dat ik zou meegaan om Charlie op te pikken. We kwamen aan maar ik mocht niet binnen. Sarah ging bij haar zoontje die bleef schreeuwen om zijn vader en niet wou luisteren. Ik zag dat Sarah het niet meer aankon dus ging ik naar binnen en stelde me naast Charlie,  eveneens met mijn gezicht naar de muur gericht. Na een lange tijd keek hij op en vroeg mij wat ik deed. Ik zei dat ik een manier probeerde te bedenken om hier weg te geraken. Charlie zuchtte en zei dat ze zijn bat-pak hadden uitgedaan omdat hij erin had geplast. Ik vertelde dat ik de situatie kende, waarin anderen dingen doen met jou, terwijl je dit zelf niet wilt. Hij vertelde mij nog dat hij zijn papa zo erg mist en bij hem wou zijn. Ik vertelde hem dat dit niet kon omdat hij dood was en in de hemel leefde nu. Ik zei hem dat mijn papa daar ook is, samen met mijn mama en zus. Hij vroeg me hoe dit kwam en ik antwoordde dat de slechteriken hen hadden gedood net zoals hij elke dag strijdt tegen Puffin en alle andere schurken. Hij vroeg of ik net als hij ook verdrietig was. Toen kietelde ik hem en vroeg hem: “zien wij er nu verdrietig uit”? Hij vond dat we er niet verdrietig uitzagen. Vervolgens probeerde ik hem er van te overtuigen dat hij toch een geluksvogel was  omdat hij nog zijn mama had en dat ze hem zo graag zag. Charlie lachte, ging naar zijn mama toe en knuffelde haar.

  13-03-2018, 20:28 geschreven door Kleine Bij  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ochtend nadien
  Ik werd wakker van Sarah die de trap afliep. Ik was in slaap gevallen in de zetel. We dronken samen thee en ik hervatte mijn verhaal . Van dit deel van het verhaal wist Sarah niets. ‘De mannen’ namen ons mee naar een plaats waar een omgekeerde boot lag, waar ze me in staken. De boot was zo goed als geluidsdicht maar alsnog hoorde ik mijn zus schreeuwen. Ze hadden haar verkracht, ze duwden haar tegen de boot. Zij schreeuwde om hulp, en smeekte om te sterven. Ik hoorde hoe de mannen één voor één haar botten braken en haar dan dropte in de zee. Ik durfde niet naar buiten te gaan en ben uren onder de boot blijven zitten, ik wist niet wat te doen.  Ik was bang  dat ze gingen terugkeren. Ik vluchtte, rende en rende. Ik keek geen enkele keer om, ik was zo bang dat mij hetzelfde lot te wachten stond als mijn zus. Ik kwam terug op het strand waar we elkaar voor het laatst zagen, daar vond ik Andrews portefeuille met jullie telefoonnummer en zijn rijbewijs in. De dag toen ik vrijgelaten werd belde ik hem met de vraag of ik naar hier mocht komen en nu ben ik dus bij Sarah.

  13-03-2018, 20:26 geschreven door Kleine Bij  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het allemaal begon

  Wanneer Charlie in zijn bed lag te slapen kwam Sarah naar me toe en wou dat ik het hele verhaal vertelde vanaf die ene dag dat we elkaar hebben leren kennen. Ik twijfelde, maar vond dat ze recht had op de waarheid. Ik begon bij het begin. Onder de grond in ons dorpje zat er heel erg veel olie en daarvoor wilden  ‘de mannen’ onze mensen daar weg. De hele stam werd uitgemoord, maar mijn zus Nkiruka en ik konden ontsnappen. ‘De mannen’ wisten dit en kwamen achter ons aan. We verstopten ons aan de rand van het bos dicht bij het strand. Dat is de plaats waar we jullie (Sarah en Andrew) zagen lopen. We zagen de bewaker naar jullie toelopen om jullie te waarschuwen dat het niet veilig was op straat en gelijk had hij. De honden en ‘de mannen’ kwamen dichter en dichter. Mijn zus en ik besloten om naar jullie toe te lopen en om hulp te vragen maar de bewaker stuurde ons weg. Uiteindelijk kwamen ‘de mannen’ aan met de honden. De leider van ‘de mannen’ had een wonde in zijn nek, hij zou er bijna aan sterven, dat zag je. Sarah en Andrew waren heel erg bang en vroegen wat ze wilden. Ze wouden de meisjes. Sarah weigerde, en hierdoor schoot één van de mannen hun bewaker dood. Andrew was heel erg bang en gaf zijn portefeuille, de leider nam al het geld en gooide de portefeuille weg. Maar dit was nog lang niet genoeg, de leider wou de meisjes. Andrew vroeg wat hij nog meer kon doen en de leider stak zijn middelvinger op naar meneer O’Rourke en zei, ik citeer: “Deze vinger steken jullie, blanken, al mijn hele leven naar me op. Vandaag kun je hem voor altijd aan mij geven. Snij je middelvinger af en geef hem aan mij dan mag je de meisjes hebben.” Andrew twijfelde, hij stond op het punt zijn vinger af te snijden maar deed het uiteindelijk toch niet. Sarah nam direct het mes over en zonder nadenken sneed ze haar eigen vinger af. Ze riep van de pijn, maar de mannen namen de twee meisjes alsnog mee. De leider zei tegen Sarah dat zij hierdoor de prijs had betaald om één van de meisjes te laten leven (ik) . Maar aangezien haar man dit niet deed ging er toch iemand sterven. ‘De mannen’ namen de twee meisjes mee het bos in.
  Door de vermoeidheid van de begrafenis en van het stappen was ik in slaap gevallen. Het hele verhaal had ik dus nog niet helemaal kunnen vertellen aan Sarah.  

  13-03-2018, 20:16 geschreven door Kleine Bij  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aankomst

  Het was echt een zware dag vandaag, na een lange tocht ben ik eindelijk aangekomen bij de familie O'Rourke. Sarah deed de deur open, ze was verbaasd me te zien. Ze vertelde mij dat haar man, Andrew zelfmoord had gepleegd. Ik was echt geschrokken. Vandaag was zijn begrafenis, ik wou met haar meegaan. Ze heeft een zoontje Charlie, die op dat moment Batman was (want hij had zijn kostuum aan). Hij wist nog niet wat ‘dood zijn’ betekende. We zaten in de kerk, Charlie vroeg aan zijn mama waar zijn papa was en ze vertelde nogmaals dat hij in de hemel was. Pas op het moment dat ze de kist in het graf legden drong het tot de kleine jongen door, hij krijste en schreeuwde dat zijn papa terug moest komen. Sarah wist niet wat er gebeurde en kon zich niet meer bewegen. Ik ging naar de jongen toe en probeerde hem los te maken van de kist. Maar hij bleef die stevig vasthouden. Ik vond het heel erg treurig en wou Sarah en de jongen echt helpen. Uiteindelijk kreeg ik de jongen los maar hij was erg overstuur. Uitgeput van de inspanning viel hij thuis direct in slaap.

  13-03-2018, 20:13 geschreven door Kleine Bij  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn leven

  Hallo, ik ben een vluchteling. Ik leefde twee jaren in een detentiecentrum en ze hebben me eindelijk vrijgelaten, samen met drie andere meisjes. Oh ja, voor ik het vergeet, mijn naam is Kleine Bij, althans iedereen noemt mij zo. De drie andere meisjes waren Yevette, het meisje met de gele sari en het meisje zonder naam met de vele documenten. Ik ga jullie over mijn leven vertellen, dit gebeurde de dag dat ik vrijgelaten werd. We stonden in de rij te wachten om een persoon op te bellen die ons zou kunnen oppikken maar natuurlijk hadden we niemand en moesten we een taxi bellen. Ik had de taxi gebeld want de rest kon niet lezen. Ze wilden ons eerst niet komen ophalen maar ik verzon dat we hier moesten schoonmaken. De taxi was er, de bestuurder was een vreemde man. Ik had blijkbaar iets fout gezegd, want de bestuurder reed weg en liet ons daar alleen staan. Wat moesten we nu doen? We gingen samen op pad. We liepen langs velden, waar twee mannen aan het werk waren, ze zagen ons en kwamen onze richting uit. Ik was heel erg bang, ik beeldde me alweer in hoe ik mezelf iets zou kunnen aandoen indien bleek dat het handlangers waren van 'de mannen'. Na het stellen van enkele vragen  kregen we het voorstel om daar te verblijven, maar dat slechts voor een weekje.  Eerst vond ik dit geen goed idee maar stemde uiteindelijk in, na aandringen van Yevette. We kregen daar een slaapplaats en de vrouw van één van de mannen bracht ons eten. Er klopte echter iets niet, niemand van ons kreeg papieren. Maar we werden wel vrij gelaten. We zijn nu blijkbaar allemaal illegaal. De reden waarom we allemaal vrij zijn heeft Yevette mij verteld. Ze heeft namelijk haar lichaam opengesteld voor een man zodat we vrijgelaten zouden worden . Ook ikzelf en de anderen werden allemaal vrij gelaten waarschijnlijk omdat het niet zou opvallen. Eén iemand laten gaan zou verdacht lijken als het aan het licht kwam.
  We waren allemaal wat aan het praten toen plots 'het meisje zonder naam' zei dat haar kind er was. We begrepen het niet zo goed maar ze zag een zonnestraal en dacht dat dit haar kind was, dus deden we alsof we het kind ook zagen. Toen de vrouw ons eten kwam brengen verdeelden we alles in 5 en gaven het kind het grootste deel want het kind moest nog groeien. Het was avond en we gingen allemaal slapen. Ik werd wakker van de ijzeren ketting van het dakraam die bewoog, ik deed mijn ogen open en zag een beweging van links naar rechts. Het was ‘het meisje zonder naam’, ze had zich verhangen. Ik schrok me te pletter en wist niet wat gedaan. Toen ik opstond zag ik een plas op de grond, ze had haar behoefte gedaan en ik vond dit heel erg vies. Ik wou Yevette wakker maken maar bedacht dat dit misschien geen goed plan was. Wat ik wel met zekerheid wist, ik moest hier weg. Door dit voorval zou de politie komen en zou alles slecht aflopen. Het deed me wel pijn dat ik Yevette moest achterlaten, ik ga haar echt missen. 

  13-03-2018, 20:11 geschreven door Kleine Bij  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/vancoppenollekiara

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  11-03-2018, 12:18 geschreven door  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!