Van Assche - Van den Hauwe Cycling Team
WIELERSEIZOEN 2019
Foto
MINIEMEN 10 jaar

Iljo De Nys

ASPIRANTEN 12 jaar

Thibeau De Caluwe
Lars De Nys

ASPIRANTEN 13 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove
Luca Maes

NIEUWELINGEN

Milan De Nys
Sander Eeckhout
Thomas Willems

JUNIOREN

Brian Berwouts
Senne Bloem
Jelle Roggeman
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Katrijn De Clercq
Esmée Gielkens
Axelle Mangelschots
Fleur Peeters
Nele Van Assche

BELOFTEN

Jesper Westelinck
Inhoud blog
 • Kieldrecht 23 juni
 • Noorwegen 21 juni
 • Zomergem 22 juni
 • Nora op EK piste
 • Kemzeke 16 juni
  09-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zedelgem 8 juni

  In Zedelgem wachten de rensters 10 vlakke rondjes van 5,7 km. Tijdens de opwarming liggen de straten nog kletsnat van de felle regen, maar deze is tijdig gestopt en de stormwind blaast de straten in ijltempo droog. Ondanks de examenperiode en het aanbod van 3 wedstrijden in het verlengde Pinksterweekeinde komen er toch 20 nieuwelingen en 17 junioren opdagen. Daarbij terug heel wat buitenlandse dames en een trio in onze outfit nl. Nele, Esmée en Katrijn.
  De nieuwelingen mogen eerst van start en krijgen 1’ voorsprong. Zij hebben er zin in en er bijna dadelijk een aanval van Marith Vanhove en Carmen Van der Veen die er met hun twee op uit trekken.
  De junioren gooien er ook meteen de beuk in, ons trio neemt het commando in handen en inspireert de groep om er dadelijk vol tegenaan te gaan en na de eerste ronde is de kloof tussen beide pelotons al zowat gehalveerd. Door al dat geweld gaat in beide pelotons de achterdeur dadelijk open en wie bij deze stormwind moet lossen is er aan voor de moeite.
  In de tweede ronde komen de junioren bij het nieuwelingenpeloton en wat later worden ook de twee vluchters ingerekend. Meteen is de animositeit verdwenen, er zijn nog enkele aanvalspogingen, waarbij ook onze kleuren betrokken zijn, maar met de strakke wind waait iedereen snel terug. Ons trio is zeer actief en ze zijn continu aanwezig in de kop van de wedstrijd. De snelheid is zeer wisselvallig, bij tegenwind lijkt het peloton te “wandelen” hoewel het boksen is om er wat tempo in te houden en niet achteruit te waaien, in de lange rechte lijn naar de aankomst blaast de wind vol in de rug en gaat de snelheid omhoog, zeker in de ronden waar wordt gespurt voor de tussensprinten want die leveren een fiets op. Katrijn komt dit pas half wedstrijd te weten, zij wint nog de 2 laatste, maar dat volstaat niet om met een extra tweewieler naar huis te trekken.
  Intussen is het peloton beetje bij beetje uitgedund tot een twintigtal rensters en zij mogen zich op het einde van de tiende ronde opmaken voor de eindsprint. Gejaagd door de wind halen de dames topsnelheden van bijna 70 km/h. Katrijn en Nele hebben zich goed geplaatst en eenmaal tussen de nadars neemt Katrijn de koppositie over om overtuigend te winnen. Nele haalt haar snelste benen boven en versiert een mooie vierde plaats, meteen goed voor de derde podiumplaats bij de junioren. Esmée finisht als elfde, goed voor de achtste plaats bij de junioren, m.a.w. terug 3 in de top-10. Onze dames bevestigen daarmee hun uitstekende vormpeil van de laatste weken en na enkele podiumplaatsen is nu de eerste zege binnen. Dat smaakt zeker naar meer, wij kijken al uit naar wat de komende weken en maanden ons brengen. 
  Dank aan de supporters die weer trouw op post waren, Dirk die ons weer mooie foto’s bezorgde net als enkele ouders. Ook dank aan Geert, Bert en Wendy voor de logistieke ondersteuning, na de wedstrijd dadelijk de vestjes, de cola en een verkwikkende douche, onze rensters worden in de watten gelegd.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-06-2019, 00:18 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  07-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 6 juni
  Het UNIZO organiseerde i.s.m. Cycling Vlaanderen en Sport Vlaanderen haar zomerevent op de piste van de Gentse Blaarmeersen. De nationale pisteselectie junioren maakte deel uit van het spektakel onder vorm van een demo/training van de ploegenachtervolging, sprint en ploegkoers. Onze pistiers Nele, Esmée en Katrijn waren op post. Enkele sfeerbeelden.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-06-2019, 12:15 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  03-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Anzegem 2 juni

  Voor het BK op de weg bij de dames junioren zakken in totaal 51 rensters af naar Anzegem met daarbij ons kwartet, Nele, Katrijn, Esmée en de hernemende Fleur. De organisatoren hebben een mooi parkoers van 15,5 km uitgestippeld, dat de rensters via Vichte, Tiegem en Ingooigem stuurt, en dit voor 5 ronden of dus in totaal 77,5 km. Met veel kleine wegen en enkele pittige beklimmingen in Tiegem is het parkoers sportief uitdagend. Men mag dan terecht verwachten dat er vuurwerk zal gemaakt worden door de favorieten, maar eens te meer is de angst om te verliezen groter dan de drang om te winnen en wordt er geen haast gemaakt. 
  Onze dames nemen de koers wel in handen, vooral Esmée is veel aan de kop van het peloton te vinden, maar het notitieboekje van de aanwezige journalisten blijft leeg.
  Op het einde van de tweede ronde lijkt het tij te keren, eerst zet Nele een aanval op, maar zij krijgt geen steun en wordt terug ingelopen, in de derde ronde neemt dan een select groepje met onder meer Katrijn wat voorsprong na de eerste beklimming in Tiegem, maar in de afdaling slaat het noodlot toe en schuift Katrijn onderuit en Julie De Wilde gaat erover. Wie dacht dat het wegvallen van deze twee topfavorieten het sein zou zijn voor de andere ploegen om vol gas door te gaan heeft het mis. Er rijdt een vijftal voorop met enkele favorieten en daar controleert Esmée deskundig de zaak. Kort er achter volgt het peloton waar Nele in de spits de zaken waarneemt en Fleur verderop vlot meedraait. Enkele kilometer verder kunnen eerst Katrijn en wat later Julie dan ook terug aansluiten. In de vierde ronde wordt nog even doorgetrokken in de beklimmingen en dat maakt dat enkele rensters het peloton moeten laten gaan, daarbij ook Fleur, die overigens op een geslaagd wederoptreden kan terugkijken.
  In de laatste ronde rijdt nog een kwartet met Katrijn weg van het peloton, maar de samenwerking is onvoldoende, daarenboven beseffen anderen het gevaar en brengen de tegenreactie op gang, Nele en Esmée proberen dit nog te ontwrichten maar in de klim naar Tiegem loopt alles terug samen en de laatste 10km valt de snelheid helemaal weg uit het peloton. Dan maar sprinten voor de titel, onze dames kiezen tijdig positie. In de laatste rechte lijn van meer dan 500m de sprint vroeg op gang getrokken. Katrijn remonteert en trekt meteen vol door, maar dergelijke sprint is een kolfje naar de hand van Dina die sterk los komt en duidelijk voor Katrijn wint, die zich tevreden moet stellen met het zilver. Esmée sprint zich nog naar een mooie zevende plaats terwijl Nele wat ingesloten wordt en als tiende eindigt. Met 3 rensters in de top-10, waarvan eentje op het podium, mag de ploeg op een geslaagd BK terugblikken.
  Dank aan de staf voor de logistieke steun, Dirk en de mama’s en papa’s voor de foto’s en de supporters voor de ondersteuning, evenals de aanwezige sponsors die mochten meegenieten van de sfeer.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-06-2019, 07:05 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  01-06-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EK piste 2019
  Deze zomer wordt van 9 tot 14 juli het EK piste voor junioren en beloften georganiseerd op de piste aan de Gentse Blaarmeersen die daartoe een opfrisbeurt kreeg.
  Katrijn, Nele en Esmée, werden zoals eerder gemeld, opgenomen in de Belgische pré-selectie van de dames junioren. Zij trainden de voorbije weken op dinsdagavond onder leiding van bondscoach Nicky Cocquyt en vorige dinsdag was het D-day. De pré-geselecteerden moesten een 500m en 2000m tegen de tijd rijden om zich te kwalificeren voor de finale selectie. Dat deden onze dames heel goed met het positieve gevolg dat ze intussen alle drie van de bondscoach te horen kregen dat ze in de finale selectie zitten. Zonder tegenslagen zijn zij dus van de partij in juli. Hoogstwaarschijnlijk zal Nora Tveit ook aantreden voor Noorwegen, maar dat is nog wat afwachten.
  In elk geval: wie tussen 9 en 14 juli in het land is en van wielrennen houdt wordt verwacht op de Blaarmeersen om onze dames naar sportieve top-prestaties te stuwen. Dagtickets kosten 10,30 EUR, dus daar moet je het niet voor laten. Alle info en tickets op https://www.2019eutrackyouth.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-06-2019, 17:33 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken 1 juni
  Vandaag de laatste rit in de Tour de Himmelfart in Denemarken, de koninginnerit was een hele brok. Het ganse peloton werd uit elkaar gereden en Nora liep als 23ste binnen op 4'53" van winnares Shirin Van Anrooij. Na 3 dagen koersen komt Nora in het algemeen klassement op de 22ste plaats op 6'52" van eindwinnares Shirin. Gelet op het sterke deelnemersveld een zeer puike prestatie. Op naar de volgende.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-06-2019, 17:24 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken 31 mei
  Dag 2 van de Tour de Himmelfart en terug 2 ritten. Eerst een tijdrit over iets meer dan 8 km, daarin klokt Nora de 26ste tijd. In de namiddag is er een korte rit waarin het tempo zodanig is dat tenslotte een koppeloton van 36 rensters naar de finish snelt, daarbij ook Nora die beslag legt op een mooie 5de plaats. 
  Nora staat momenteel 18de in de algemene rangschikking met 1'55" achterstand op de leidster Maud Rijnbeek en op 40" van de top-10. Met op de slotdag de koninginnerit kan er nog veel gebeuren, wij duimen alvast voor onze Noorse teamgenote.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-06-2019, 12:58 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  30-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken 30 mei
  In Denemarken staat de traditionele Tour de Himmelfart op het programma, een driedaagse met 5 ritten. Voor de Belgische junioren is dat dit jaar niet echt een optie want wie deelneemt mag volgens de jeugdreglementen zondag niet starten in het BK. Maar niet getreurd, ook daar zijn onze kleuren aanwezig in het peloton: Nora is Noorse en start dus komende zondag niet in Anzegem. De koers wordt eens te meer gekleurd door de sterke Nederlandse blokken, maar wie vorig WE aandachtig keek weet dat Nora zich daar wel kan tussenwringen. Zij eindigde in de eerste rit op de 23ste plaats maar schoof in de tweede rit mooi op naar de 10de plaats. Morgen en overmorgen staan er nog ritten op het programma, nog kansen voor haar om zich te tonen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-05-2019, 22:24 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoboken 30 mei

  Aan de start van de traditionele Rerum Novarumprijs in Hoboken 27 nieuwelingen en evenveel junioren, daarbij Esmée in onze kleuren, zij wil graag nog een laatste test voor het BK van zondag. De aanwezige Antwerpse rensters staan op scherp want voor hen staat ook de provinciale titel op het spel. Het parkoers van 4,5 km moet door de junioren 12x worden afgelegd, door de nieuwelingen 9x.
  De junioren starten gezapig, waarschijnlijk denken velen reeds aan het BK. Op het einde van de derde ronde mogen de nieuwelingen van start gaan met een bonus van 2’ en die hebben er meer zin in. Zeker Marith Vanhove en Maureen Arens die er van bij de start een lap opgeven en wegrijden van de rest, maar het nieuwelingenpeloton laat niet begaan waardoor ook de junioren het gat niet zomaar dicht krijgen. Esmée moet in de vierde ronde van fiets wisselen zet daarna meteen een aanval op richting nieuwelingen waardoor het juniorenpeloton scheurt, dichter dan een minuut naderen ze evenwel niet op de jongsten en wat later zakt terug het tempo. Er zijn nog wel enkele aanvalspogingen, maar geen draagt ver. Finaal lopen de twee vluchters uit tot 4’ op de rest van de nieuwelingen en 5’op de junioren.
  De junioren sprinten zo voor de 15deplaats en Esmée heeft zich goed geplaatst om dicht te eindigen, maar raakt dan plots ingesloten omdat de renster voor haar inhoudt en uitwijkt. Zij komt daardoor pas als 29steover de streep, dat is 15devan het tweede peloton, 14dejuniore. Zij is ontgoocheld maar dat kan ze zondag goed maken.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-05-2019, 22:02 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  27-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostrozebeke 26 mei

  Afspraak in Oostrozebeke voor de tweede dag van de Stanza Die Making Young Ladies Tour met rond de middag een tijdrit over 7,3 km en nadien een wedstrijd over 44 km., zijnde 6x het rondje van de tijdrit. Het parkoers is best uitdagend met veel glooiingen en wat pittig bochtenwerk.
  In totaal 110 rensters aan de start deze tweede dag, daarbij 66 junioren. Ons kwartet is terug voltallig aanwezig. Zij hebben de avond en nacht gezellig doorgebracht in een super B&B en maken zich op om er terug het beste van te maken.
  Esmée moet als eerste van start om 12u55 en is duidelijk volledig over haar mindere dag heen, zij zet met 10’44,35” een mooie tijd neer, op dat moment, en nog een heel tijdje erna, de tweede op de tabellen, 40,8 km/h is een sterk gemiddelde. Een kwartiertje later mag Nora van start, zij perst er alles uit en komt binnen na 11’18,31” (38,7 km/h). Om 13u30 is Nele aan de beurt, zij komt uit op 11’21,53” (38,6 km/h). Intussen heeft onze ex-renster Shirin een toptijd van 10’13,23” neergezet, dat is een gemiddelde van liefst 42,9 km/h. Met deze wetenschap mag Katrijn om 13u40 als één van de laatsten van start. Dit keer lijkt het voor Katrijn een stuk beter te lopen, zij komt dan ook uit op een eindtijd van 10’50,75” (40,3 km/h), een stuk beter dan haar vorige tijdritten dit jaar, maar verder dan een 20steplaats is dit nog niet en dus duikt ze een stuk in het algemeen klassement. Esmée heeft finaal de 16detijd, Nora komt uit op plaats 33 en Nele 35, waardoor ook zij wat zakt in het algemeen klassement.
  In de namiddagrit kan echter nog veel gebeuren en ons viertal is er klaar voor. De nieuwelingen starten een minuut voor de junioren en maken haast, maar ook het juniorenpeloton rijdt alsof er een zwerm wespen achter hen zit. Zij krijgen de nieuwelingen al snel in het vizier en nog voor het einde van de eerste ronde is de samensmelting een feit. Het peloton heeft er zin in en de snelheid blijft zeer hoog, de achterdeur zwaait wijd open en Esmée speelt portier. Zij blijft achterin en laat er velen passeren, maar houdt zich mooi in het peloton. De andere drie zijn voortdurend op de eerste rijen te vinden en zijn zelfs betrokken bij enkele aanvalspogingen, maar aan deze snelheid blijkt ontsnappen niet mogelijk, elke poging wordt snel in de kiem gesmoord. Na iets meer dan 1u komt een gehalveerd peloton van 56 rensters naar de streep gestormd voor een massasprint. Katrijn sprint mee op de eerste rij en wordt 5de, d.i. 3dejuniore, Nele en Nora komen op de tweede rij uit op een mooie 7deen 13deplaats algemeen, dat is bij de junioren 5deen 8ste, m.a.w. 3 rensters in de top-10 van de junioren. Esmée schuift in de laatste kilometers nog sterk naar voor en wordt 37ste, d.i. 26stejuniore. 
  Door deze sprint rukt Katrijn terug naar boven in het algemeen klassement, zij wordt finaal 6dena 5 Nederlandse meisjes, zij herovert zo ook de tweede plaats in het jongerenklassement. Nele schuift terug op naar de 16deplaats, Nora wordt 23steen Esmée 33ste. Mits minder pech op zaterdag was de kans reëel dat het ganse team in de top-20 was geëindigd.
  Terug een zeer mooie prestatie van het team, met dank ook aan de omkadering die weer voor alles paraat stond en onze rensters in ideale omstandigheden laat racen. Dank ook aan onze trouwe supporters die terug langs het parkoers stonden om hen naar deze mooie prestaties te stuwen.

  Het was een prima WE om de conditie verder aan te scherpen. Nora trekt nu naar Denemarken waar ze vanaf donderdag rijdt in de befaamde Himmelfahrtdriedaagse, onze Belgen maken zich klaar voor het BK volgende zondag, tussendoor strijden op dinsdag onze pistiers (Katrijn, Nele en Esmée) voor een plaatsje in de nationale selectie voor het EK piste.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-05-2019, 22:29 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  25-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nokere 25 mei

  Vandaag in Nokere afspraak voor de eerste rit van de Stanza Die Making Young Ladies Tour, een tweedaagse voor dames jeugd bestaande uit 2 wegritten en een tijdrit.
  Het parkoers is geïnspireerd op Nokere Koerse met aankomst op Nokereberg net als de elites en daarbij de volledige strook kasseien van de Herlegemstraat en nog wat klimwerk en dat op een rondje van 10km, meer moet dat niet zijn, zeker niet als dat rondje 8x op het menu staat.
  Aan de start 75 rensters, in hoofdzaak Belgen en Nederlanders en een Iers team naast nog wat eenzaten waaronder Nora Tveit, onze Noorse versterking die voor het eerst de kleuren van onze ploeg verdedigt. Zij wordt voor de verkenning dadelijk op sleeptouw genomen door het trio Nele, Esmée en Katrijn.
  De eerste ronden neemt de groep het nog vrij rustig hoewel op de kasseistrook en Nokereberg er toch telkens stevig koers wordt gemaakt en het peloton wordt daardoor langzaam uitgedund. Esmée heeft een off-day en moet in de derde ronde het peloton laten gaan. Zij was de afgelopen weken goed in vorm, maar soms is er aan mindere dag, dat komt snel terug goed.
  Het trio Nora, Nele en Katrijn zijn steeds in de voorste gelederen te vinden en trekken goed hun streng. Zij rijden gezwind mee vooraan en zijn paraat wanneer er moet gereageerd worden op een uitval. In de zesde ronde kent Nora echter materiaalpech, haar stuur komt los, na de kasseistrook zet Jonas het snel recht, maar het mag niet baten, het stuur komt terug scheef en zo komt ze met enkele andere rensters voor de bezemwagen te rijden en moet bij het ingaan van de laatste ronde de strijd staken.
  Op twee ronden van het einde zijn twee rensters van Schijndel in de aanval getrokken en het peloton vergeet zich te organiseren, niemand wil de kolen uit het vuur halen voor een ander en op de kasseien maakt de rest van de ploeg barrage waardoor de voorsprong vlot naar 1’ kan oplopen. De vogels zijn gaan vliegen en in de laatste ronde vliegt er nog eentje extra weg waardoor deze ploeg het volledige podium bezet.
  Katrijn zet de pelotonsprint van ver aan en trekt bergop stevig door maar de sterke Sophie Van Rooijen gaat nog over haar en snoept haar zo de leiding in het jongerenklassement af. Katrijn finisht nog als vijfde en Nele die vooraf nochtans klaagde over “slechte benen” komt knap als 15deover de streep. Nora wordt 36stegeklasseerd, Esmée 50ste.
  Morgen staat er rond de middag eerst een tijdrit van 7,3 km op het programma en nadien om 14u30 een wegrit van 44 km, onze dames zullen er alles aan doen om in het finale klassement zo hoog mogelijk te eindigen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  25-05-2019, 21:59 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  20-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom Nora

  Met trots meldt de ploegleiding dat Nora Tveit voortaan deel uitmaakt van onze kern dames junioren.
  Nora is een van de betere Noorse dames junioren. In oktober van vorig jaar werd zij als eerstejaars Noors pistekampioene. Begin november kwam ze haar talent etaleren op het Gentse ovaal waar ze prompt de meeting won voor Katrijn en Juliet Eickhoff (zie foto).
  Nora heeft ook op de weg wat in haar mars, zij werd dit voorjaar door de Noorse bondscoach geselecteerd voor de Nations’ Cup wedstrijden in België en Nederland en liet daar mooie dingen zien ondanks een zware val in de eerste rit van de Healthy Ageing Tour.
  Tussenin werd ze in Beernem in de pelotonsprint tweede na Marith Vanhove.
  Samengevat: een Noors wielertalent vervoegt onze rangen en wij heten haar van harte welkom.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  20-05-2019, 21:41 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  19-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everberg 18 mei

  Onze dames trokken vandaag naar Everberg, in het Vlaams-Brabantse heuvelland tussen Brussel en Leuven. Daar staat een interclub op het programma voor Dames Elite en daar het een IC2 betreft in het kader van de Beker van België mogen juniorenploegen aantreden. Wij vormen voor de gelegenheid terug een mixed team met Glabbeek CT.
  In totaal staan er 125 rensters aan de start waaronder 10 junioren. Het parkoers is 6,5 km lang en is niet alleen heuvelig, maar zit ook vol boobytraps met gevaarlijke bochten en heel wat wegmeubilair, maar de organisatie heeft haar uiterste best gedaan om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en is daar ook goed in gelukt. Er staan 15 ronden op het menu, goed voor een totaal van 94,5 km.
  Door toeval, en vooral snel reageren, staan onze 3 dames mooi op de eerste startrij te pronken.
  De wedstrijd wordt om 15u gestart en het is onmiddellijk duidelijk dat de rensters voor de eerste regendruppels willen aankomen. Het tempo ligt vrij hoog, maar ons trio weet zich vlot in de eerste gelederen te positioneren, Katrijn en Nele goed vooraan, Esmée in de buik van het peloton.
  In de tweede ronde gaat een renster er solo van door en het peloton maakt niet echt haast om haar terug tot de orde te roepen, onze junioren uiteraard evenmin. De snelheid ligt evenwel vrij hoog, de rondjes worden afgewerkt aan minder dan 10 min, dit betekent dat de gemiddelde snelheid tegen de 40 km/h aanleunt en dus staat de achterdeur open.

  Rond halfkoers vinden de rensters in het peloton dat de solo van de vroege ontsnapping lang genoeg geduurd heeft en op het einde van de negende ronde komt de hergroepering tot stand. Er komen nu enkele aanvallen, maar die hebben als enig resultaat dat het peloton verder wordt uitgedund. In de twaalfde ronde raakt een renster lichtjes vooruit maar allen tegen de meute is het onbegonnen werk en in de voorlaatste ronde wordt ook zij weer bij de lurven gegrepen. Ons trio zit nog steeds mooi in het peloton op de eerder aangegeven posities. Zij hebben alle drie een uitstekende dag en demonstreren hun kunde en vorm. In de laatste ronde wordt het tempo strak gehouden en stevent het peloton af op een massasprint met het gros van de 83 rensters die nog in koers zijn. Onze meisjes proberen een gunstige positie te versieren, maar dat is niet zo eenvoudig als juniore tussen de elites, soms moet je zelfs wat risico’s nemen om je positie te handhaven, laat staan om nog op te schuiven. Onze dames doen hun best en eindigen finaal als 26ste(Katrijn), 33ste(Nele) en 43ste(Esmée), zij zijn daarmee ook de eerste 3 junioren in het peloton en klasseren zich met dit mooie resultaat zelfs als 7deploeg op een totaal van 10.
  Een puik resultaat dat veelbelovend is voor de komende weken waarin eerst volgend WE de tweedaagse Stanza Ladies op het programma staat en de week nadien op 2 juni het BK in Anzegem. Nu vooral gezond blijven en er alles aan doen om het mooie vormpeil verder aan te houden.
  Dank aan de staf die opnieuw voor een professionele omkadering zorgde, aan Glabbeek CT dat met ons terug een mixed team vormde en de vele fotografen die onze dames in beeld brachten en de trouwe supporters die onze dames steeds weer naar voor stuwen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  19-05-2019, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  12-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lutlommel 11 mei

  Dit jaar zijn er ook wedstrijden voor Dames Jeugd in Limburg en Lutlommel mag de spits afbijten.
  Van ons team tekenen Nele en Esmée present. Fleur is er ook, maar dan zonder fiets want ze is verkouden en moet zo als Limburgse deze wedstrijd jammer genoeg overslaan, gelukkig voor haar komt er later dit jaar nog een herkansing in Hasselt.
  Op het menu staan 67 km verdeeld over 13 ronden waarvan de nieuwelingen er 10 rijden. Aan de start 56 jongedames zijnde 24 nieuwelingen en 32 junioren. In beide categorieën verscheidene Nederlandse dames en niet van de minste.
  De eerste 2 ronden ligt het tempo redelijk hoog waardoor de achterdeur even open gaat, maar de derde ronde valt het helemaal stil waardoor iedereen weer kan aansluiten.

  Na 3 ronden starten de nieuwelingen en dat is het sein om er in te vliegen. Bij het ingaan van de vierde ronde gaat het tempo fluks omhoog waardoor er enkele dames onherroepelijk worden afgereden, de nieuwelingen worden na anderhalve ronde jacht ingehaald.
  Het tempo zakt dan terug even maar even voorbij halfwedstrijd gaat het terug stevig omhoog met enkele demarrages waarbij ook Nele en Esmée het initiatief nemen naast de Nederlandse meisjes van APB en WV Schijndel.
  Maar niemand krijgt vrijheid en het tempo zakt terug tot de laatste ronde. Een maasaprint komt er aan en Nele weet zich goed vooraan te positioneren terwijl Esmée gewoontegetrouw de achterhoede opzoekt. De laatste 2 km staat de wind in de rug, alles gaat op een lint en het scheurt nog halverwege het peloton.
  Esmée komt daardoor in de tweede groep, maar Nele zit (bijna) perfect gepositioneerd, rijdt een sterke sprint en wordt knap vierde na een volledig Nederlands podium. Sterker nog: onze dame is de enige Belgische in de top-10 die voor de rest volledig oranje kleurt.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-05-2019, 16:09 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  06-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaai 5 mei

  Lady’s Day in Sinaai, een klassieker in het dameswielrennen. In afwachting van de Dames Elite mogen de Dames Jeugd hun wedstrijd over 64 km afwerken. Deze zijn verdeeld over 8 rondjes, hoofdzakelijk vlak met enkel een lichte helling in het begin van het rondje.
  In totaal zijn er 69 vertrekkers waaronder 42 junioren, daartussen Esmée in onze kleuren, duidelijk nog nagenietend van haar mooie bronzen medaille woensdag ll. 
  De junioren starten als eerste en na 2 ronden mogen de 27 nieuwelingen aan hun wedstrijd beginnen met een voorsprong. Maar reeds na een halve ronde loopt alles samen en er verdwijnen al snel enkele rensters langs de achterdeur. Het is echter wachten tot de laatste 2 ronden alvorens het peloton echt scheurt. Een kopgroep van 35 rijdt weg van de rest en de snelheid ligt voldoende hoog om de kloof te bestendigen. In de laatste kilometers is er nog een valpartij waardoor de aanloop naar de sprint ontregeld wordt. Esmée moet daarbij vol in de remmen maar kan toch terug aansluiten bij de kopgroep, te laat evenwel om een gunstige positie te veroveren, zij bolt als 14deover de streep, 9dejuniore. Een mooi resultaat dat nog beter had kunnen zijn zonder die valpartij.
  Dank aan Wim Verbeek voor de mooie finishfoto.
  Volgende week mag Esmée eindelijk eens een wedstrijd voor Dames Jeugd betwisten in eigen provincie in Lommel. Dat geeft extra motivatie.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-05-2019, 20:21 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavikhove 4 mei

  Nele mocht als juniore van start gaan in Bavikhove in Leiedal Koerse, een criterium voor Dames Elite over 18 rondjes van 3km. Er staan 41 rensters aan de start met veel schoon volk zoals Jolien D’hoore, Lotte Kopecky, Lucinda Brand. 
  Van bij de start wordt er aan een stevig tempo gereden, Nele houdt het een viertal ronden vol om mooi in het peloton te blijven maar op het einde van de 4de ronde wordt alles op een lint getrokken en scheurt het peloton in verscheidene stukken en onze dame moet de voorwacht laten vertrekken. Zij komt op het einde van de 5e ronde door samen met Rozemarijn Ammerlaan, vorig jaar wereldkampioene tijdrijden bij de junioren en de ronde erna sluiten nog 4 rensters uit de achtergrond bij hen aan en met dit groepje van 6 rensters houden ze er stevig het tempo in. Op een kort circuit van 3 km is de jury evenwel onverbiddelijk en op 7 ronden van het einde moeten ze reeds sprinten voor hun plaatsen terwijl de eerste groep hen nog helemaal niet op de hielen zit. Nele sprint zich derde in dit mooie groepje en wordt aldus 23stein het klassement. 

  Zij is alweer een mooie ervaring rijker, tussen de “grote dames” in een criterium.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-05-2019, 20:19 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  01-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St Lievens Houtem 1 mei BK TT

  Vandaag afspraak in St Lievens Houtem voor het BK tijdrijden. Onze ploeg kreeg van enkele buurtbewoner de toelating om zich op te stellen op de best mogelijke plaats, waarvoor dank.
  Ons trio, Nele, Esmée en Katrijn zijn goed gerodeerd de laatste weken en dus is er ambitie om er iets van te maken op deze mooie omloop van 11,7 km, de omloop vergt zowel techniek als kracht en uithouding. Onze meisjes hebben hem vooraf goed verkend en weten dus wat er op het menu staat. Nog een het parkoers rijden om alle bochten weer fris in het geheugen te zetten en stevig opwarmen op de rollen. Het is alleen afwachten in hoeverre de inspanningen van het voorbije WE verteerd zijn want in Zeeland werd stevig gekoerst.
  22 dames nemen finaal de start en Nele mag om 12u11 als eerste van onze ploeg het startpodium af met als begeleider broer Bert in de volgwagen. Zij tankte vrijdag vertrouwen in de proloog van de Omloop van Borsele en geeft er dadelijk een goede lap op, maar het is toch wat zoeken naar het juiste ritme. Aan de voet van de Balei, na 8 km komt ze door na 12’27”, op dat moment is de beste tijd 12’11” en dus is er wat goed te maken. Finaal eindigt Nele na 18’20, wat in de tussenstand de 5detijd is. 
  Katrijn vond vrijdag ll. in de proloog nooit het goede ritme, zij wil revanche en deed wat correcties aan de uitrusting. Zij start 3’ na Nele en het eerste stuk loopt lekker, maar dan begint het wat te minderen, op het tussenpunt klokt ze 12’15”, op dat ogenblik de 4detijd, 6” trager dan de tijd van renster die voor haar is gestart en het is dan reeds duidelijk dat podium halen moeilijk zal worden. Zij perst er nog eens alles uit en rijdt na 18’02” over de streep, op dat ogenblik de 3detijd en dus wordt ze even naar de hot seats geroepen, maar het is dan reeds duidelijk dat deze tijd geen podiumplaats zal opleveren. 
  Esmée mag om 12u16 aan haar BK beginnen, zij reed in Montenaken een mooie tijd en viel toen net naast het podium, vrijdag ll. in ’s Heerenhoek had ze veel tegenslag met het tijdstip van haar proloog en was toen ontgoocheld, maar dat gegeven prikkelt haar nu des te meer. Aan het tussenpunt zet ze met 12’04” de tot dan beste tussentijd neer, een tijd die nadien enkel nog door Julie De Wilde van de tabellen wordt geveegd. In de laatste kilometer maakt ze enkele kleine foutjes in de bochten die wel tijd kosten waardoor ze uiteindelijk 17’49,770” doet over de 11,7 km, zij mag daarmee Katrijn uit de hot seats sturen, maar is 0,639” trager dan Elena Debouck op wie ze aan het tussenpunt nog 5” voorsprong had. Nog twee rensters te gaan en dus wordt het nagelbijten wat het worden zal, brons of terug net naast het podium. De voorlaatste renster noteerde op het tussenpunt 12’08” en loopt binnen na 17’52”, waardoor Esmée zeker is van het podium. Julie De Wilde zet een tijd van 17’26” neer en kroont zich alweer tot Belgisch kampioene. Esmée behaalt na een sterke chronorace een verdiende bronzen medaille en showt fier onze kleuren op het podium. Katrijn wordt finaal zesde en Nele elfde.
  Terug een mooie dag voor onze ploeg die zich liet zien en alweer het podium sierde op een kampioenschap, volhouden dames.

  Dank aan Bert om zo vroeg op te staan en de camper naar de start te brengen, ook dank aan de supporters voor hun steun en aan Marc voor de mooie foto’s.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-05-2019, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  28-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Heerenhoek 28 april

  Derde en laatste etappe van de EPZ Omloop van Borsele, terug met start en aankomst in ’s Heerenhoek, ditmaal voor een rit van bijna 80 km met eerst een grote ronde van zowat 60 km gevolgd door 2 lokale ronden van 10 km. Aan de start nog 92 rensters, m.a.w. nog nipt 2/3 van het oorspronkelijk aantal. Onze truien worden terug gedragen door het viertal Katrijn, Nele, Esmée en Maëlle. Het startuur is 10 minuten later dan oorspronkelijk gepland om te voorkomen dat het peloton voor een gesloten overweg moet halt houden.
  Waar de rensters gisteren tegen de wind moesten vechten is deze nu bijna volledig gaan liggen maar de lucht zit vol met regenwolken die dan nu en dan voor een vlaagje laten zorgen, niet te veel, maar voldoende om de straten nat en dus glad te houden. Daardoor zijn er veel valpartijen te noteren op de smalle wegen van het parkoers. Bij de tweede valpartij van de dag kan Katrijn nog nipt uitwijken maar komt dan in de graskant terecht en landt zo ook tegen de grond. Gelukkig zonder veel erg, en ex-voetballer weet hoe ze in het gras moet duiken, enkel wat “blikschade” (letterlijk) aan de fiets en ze kan snel terug aanpikken bij de voorwacht. Esmée is ook wat opgehouden door een val van andere rensters maar komt iets later ook terug bij de voorwacht aansluiten waar Nele en Maëlle de ganse tijd hun positie weten te verdedigen.
  Wat verder wordt de wedstrijd opgeschrikt door een sluitende overweg, de verschuiving van het startuur is dus niet al te goed uitgerekend, of de trein rijdt ook in Nederland met vertraging. Het peloton en een neutrale wagen kunnen nog net door, de rest van de volgwagens en een achtervolgende groep staan voor de gesloten slagbomen.
  Het peloton mindert echter tijdelijk vaart en zo kan de ganse groep na 20 km achtervolgen toch terug aansluiten.
  In het peloton zijn Nele, Katrijn en Maëlle bijna voortdurend in elkaars buurt te vinden, Esmée zorgt traditioneel voor de achterhoede, maar weet daar vlot stand te houden.
  In de plaatselijke ronden trachten onze meisjes nog wat op te schuiven en zo gaat het eerste trio in een mooie positie de finale sprint in, dit na net geen 2u wedstrijd en dus een gemiddelde van 40,8 km/h. Op zowat 200m van de streep drama door een massale valpartij, Katrijn en Nele zijn er nipt voor en Esmée komt er nog net omheen maar Maëlle maakt een stevige tuimeling en ziet zo een mooie ereplaats in deze etappe verloren gaan, zij kan wel snel recht krabbelen en nog naar de finish rijden. Katrijn bolt als 18deover de streep en Nele als 20ste, waardoor ze beiden de kas een beetje spijzen, Esmée wordt 37steen Maëlle komt als 54steover de streep van de in totaal 79 die deze wedstrijd uitrijden. Deze puike prestatie van ons viertal maakt dat wij in het ploegenklassement van de rit mooi 7deworden en in het totaal ploegenklassement nog opschuiven naar de 8steplaats op 28 ploegen, een resultaat om fier op te zijn. 
  In het algemeen klassement schuift Katrijn finaal nog 1 plaats op naar rang 24, Nele doet hetzelfde en wordt 34ste, Esmée schuift door naar de 61steplaats en Maëlle naar stek 75.
  Bij de jongeren eindigt Katrijn vandaag als 8steen schuift door naar de 10deplaats in het eindklassement waar Maëlle 28stewordt.
  Katrijn wist over de 3 dagen ook 13 punten bij elkaar te sprinten, goed voor 19deplaats in het puntenklassement waar Nele ook 1 punt wist te sprokkelen en zo als 38stein dit klassement komt.
  Wij mogen eens te meer van een geslaagd weekeinde spreken, de meisjes deden hun uiterste best en haalden mooie resultaten, de staf legde hen terug in de watten, zowel logistiek als fysiek met weldoende massage en de nodige natjes en droogjes. Eens te meer een superteam aan het werk waar de sponsors fier op mogen zijn.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-04-2019, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  27-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Heerenhoek 27 april

  Tweede rit in de EP Omloop van Borsele, terug start en aankomst in 's Heerenhoek, ditmaal voor 3 ronden van 24 km over de dijken en dit bij meer dan stevige wind.
  De verzetcontrole gebeurt na lottrekking per eindcijfer van het rugnummer. Katrijn en Esmée mogen vroeg gaan en staan zo vooraan bij de start, Fien en Maëlle staan halfweg, maar Nele moet met eindcijfer 3 vrij achteraan starten.
  Het is start zonder neutralisatie en er wordt dadelijk gas gegeven vooraan. Nele schuift met Julie De Wilde vlot op maar zij hebben het ongeluk dat het net voor hen scheurt. Zij proberen dan samen met de Nederlandse Hengeveld om nog naar voor te schuiven en komen op 100m, maar raken niet meer bij de kopgroep waar Katrijn haar positie weet te verdedigen. Onze andere rensters zitten verspreid over de talrijke groepjes die achter het peloton zijn gevormd van in de eerste kilometers.
  Er waaien nog enkele rensters uit de kopgroep en het groepje met Nele vormt snel een tweede pelotonnetje dat de achterstand probeert te beperken, de rest vormt snel een derde groep. Fien moet jammer snel afstappen, maar voor de rest kunnen wij voor de rest van de wedstrijd Katrijn in groep 1 vinden, Nele in groep 2 en Esmée en Maelle in groep 3.
  Bij aanvang van de tweede ronde probeert Katrijn nog uit de kop te ontsnappen in de hoop met een kleine groep een waaier te vormen en zo haar klassement verder te verbeteren, maar dat lukt niet. 
  De tijdsverschillen lopen verder op en finaal komt de kop naar de eindsprint met een voorsprong van 2'54". Katrijn zoekt positie en kan finaal als elfde over de streep rijden. Nele sprint mee in groep 2 en wordt 35ste. Groep 3 komt binnen met een achterstand 9'45", Maelle plaatst zich als vierde in de sprint van deze groep en wordt zo 51ste, Esmée komt ook met deze groep binnen en wordt als 78steafgevlagd.
  Finaal bereiken slechts 94 rensters de aankomst waardoor de laatste rit morgen met een sterk uitgedund peloton van start zal gaan.
  Intussen zijn wij binnen het ploegenklassement opgeschoven naar de negende plaats, in de etappe zelf werden wij zelfs achtste.
  In het algemeen klassement schuift Katrijn op naar plaats 25, Nele wordt 35ste, Esmée 69ste, Maelle 86ste
  Bij de eerstejaars werd Katrijn 6deen Maelle 22steen in het jongerenklassement schuiven ze zo door naar de plaatsen 11 en 34.
  Onze rensters hebben zo nogmaals bewezen dat ze hun plaats in deze wedstrijden verdienen en wij kijken uit naar morgen om te zien of zij nog wat kunnen opschuiven naar voor.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-04-2019, 17:25 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  26-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Heerenhoek 26 april

  Vandaag aan de slag in de Omloop van Borsele, een juniorendriedaagse van internationaal niveau. Wij vormen een mixed team met Glabbeek CT die het duo Fien Belmans en Maëlle Michotte opstelt naast ons trio Nele, Esmée en Katrijn. In de wagen Serge en Jonas die mooi kunnen volgen hoe de rit verloopt door de marstabel die op de website van de organisatoren ter beschikking is gesteld en mikt op een tijd van 21’, in 2018 was dat goed voor plaats 31.
  Het parkoers bestaat uit 14,2 km in de vlakke Zeelandse polders, nu en dan een dijk op of af, maar in hoofdzaak lange rechte wegen in een open landschap waar de wind vrij spel heeft.
  Maëlle is de eerste die start van ons kwintet en zij doet er 23’25” over. Fien is de volgende, en zij heeft wat tegenslag met de wind en komt uit op 25’01”.
  Volgende is Nele, het is dan tegen 18u aan en de wind wakkert sterk aan, in zoverre dat Nele het op enkele stroken met zijwind heel moeilijk krijgt om zich recht te houden. Zij blijft evenwel stevig doorpeddelen en kan dan op een stuk met rugwind ijzersterk doorgaan. Zij komt dan ook uit op een mooie tijd van 21’52” wat finaal recht zal geven op een 39steplaats. 
  Esmée heeft het niet getroffen, zij moet een half uur na Nele starten, de wind staat er bij de aanvang nog steeds, maar het is nu ook beginnen regenen. Dat betekent dus veel tegenslag, zeker als de wind plots kalmeert wanneer hij in de rug blaast. Zij komt uit op 22’29”, dat brengt haar uiteindelijk op de 68steplaats en daarmee is onze Limburgse TT-specialiste niet tevreden, wat haar siert, maar de weersomstandigheden heb je al renner nu eenmaal niet in de hand.
  Wanneer Katrijn nog een half uur later start is de wind veel rustiger en de regen is volledig gestopt. Waar zij tijdens de rit van Nele haar vol wiel wisselde voor een gewoon kan ze finaal toch het vol wiel opnieuw in de fiets monteren. De eerste straten liggen nog nat, maar gaandeweg mag ze op droge wegen rijden. Toch botert het niet zoals gewenst, zij moet finaal vrede nemen met een tijd van 22’04” wat haar op de 50steplaats zet van de 136 deelneemsters en 19debij de 51 eerstejaars, ook zij is hiermee niet tevreden.
  De tijd van 21’ op de marstabel die vorig jaar werd gereden door de 31stein de uitslag was dit jaar goed voor plaats 12, wat aangeeft dat de omstandigheden zeker niet optimaal waren.
  Wij mogen fier zijn op onze dames want de tijden van ons trio levert ons de 13deplaats op in het ploegenklassement op een totaal van 28 ploegen, waarmee wij nogmals aantonen onze plaats waardig te zijn in deze topwedstrijden. Onze dames zullen er de komende twee dagen zeker werk van maken om hun klassement en zo ook ons ploegenklassement nog te verbeteren.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-04-2019, 23:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  25-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omloop van Borsele 26-28 april
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen starten Esmée, Nele en Katrijn in de Omloop van Borsele, de volgende Nation's Cup. Zij zullen met Fien Belmans en Maëlle Michotte van Glabbeek een team vormen. De 3 ritten hebben allen start en aankomt in 's Heerenhoek (Zeeland), vrijdag rijden ze een tijdrit over 14,25 km. Vermoedelijke starturen: Nele om 17u58, Esmée om 18u28 en Katrijn om 18u58. Deze tijdrit is een laatste test voor het BK TT volgende woensdag in St Lievens Houtem, waar ze ook alle drie van start gaan, dan rond de middag. 
  Zaterdag is er een rit over 73 km, zijnde 3 ronden van iets meer dan 24 km, vertrek om 10u30
  Zondag is er een rit over 77 km, eerste een grote ronde van bijna 58 km en dan 2 ronden van ong 10 km, terug vertrek om 10u30
  Wie onze meisjes live aan het werk wil zien, maar niet tot Zeeland kan komen, kan de livestream volgen op http://wielercomite-sheerenhoek.nl/%20junior-vrouwen.html
  Wij duimen alvast voor een mooi resultaat.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-04-2019, 10:58 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Geert Hendrikx

  Carl Van de Casteele
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!