Van Assche - Van den Hauwe Cycling Team
WIELERSEIZOEN 2019
Foto
MINIEMEN 10 jaar

Iljo De Nys

ASPIRANTEN 12 jaar

Thibeau De Caluwe
Lars De Nys

ASPIRANTEN 13 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove
Luca Maes

NIEUWELINGEN

Milan De Nys
Sander Eeckhout
Thomas Willems

JUNIOREN

Brian Berwouts
Senne Bloem
Jelle Roggeman
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Katrijn De Clercq
Esmée Gielkens
Axelle Mangelschots
Fleur Peeters
Nele Van Assche

BELOFTEN

Jesper Westelinck
Inhoud blog
 • Everberg 18 mei
 • Lutlommel 11 mei
 • Sinaai 5 mei
 • Bavikhove 4 mei
 • St Lievens Houtem 1 mei BK TT
  06-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaai 5 mei

  Lady’s Day in Sinaai, een klassieker in het dameswielrennen. In afwachting van de Dames Elite mogen de Dames Jeugd hun wedstrijd over 64 km afwerken. Deze zijn verdeeld over 8 rondjes, hoofdzakelijk vlak met enkel een lichte helling in het begin van het rondje.
  In totaal zijn er 69 vertrekkers waaronder 42 junioren, daartussen Esmée in onze kleuren, duidelijk nog nagenietend van haar mooie bronzen medaille woensdag ll. 
  De junioren starten als eerste en na 2 ronden mogen de 27 nieuwelingen aan hun wedstrijd beginnen met een voorsprong. Maar reeds na een halve ronde loopt alles samen en er verdwijnen al snel enkele rensters langs de achterdeur. Het is echter wachten tot de laatste 2 ronden alvorens het peloton echt scheurt. Een kopgroep van 35 rijdt weg van de rest en de snelheid ligt voldoende hoog om de kloof te bestendigen. In de laatste kilometers is er nog een valpartij waardoor de aanloop naar de sprint ontregeld wordt. Esmée moet daarbij vol in de remmen maar kan toch terug aansluiten bij de kopgroep, te laat evenwel om een gunstige positie te veroveren, zij bolt als 14deover de streep, 9dejuniore. Een mooi resultaat dat nog beter had kunnen zijn zonder die valpartij.
  Dank aan Wim Verbeek voor de mooie finishfoto.
  Volgende week mag Esmée eindelijk eens een wedstrijd voor Dames Jeugd betwisten in eigen provincie in Lommel. Dat geeft extra motivatie.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-05-2019, 20:21 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavikhove 4 mei

  Nele mocht als juniore van start gaan in Bavikhove in Leiedal Koerse, een criterium voor Dames Elite over 18 rondjes van 3km. Er staan 41 rensters aan de start met veel schoon volk zoals Jolien D’hoore, Lotte Kopecky, Lucinda Brand. 
  Van bij de start wordt er aan een stevig tempo gereden, Nele houdt het een viertal ronden vol om mooi in het peloton te blijven maar op het einde van de 4de ronde wordt alles op een lint getrokken en scheurt het peloton in verscheidene stukken en onze dame moet de voorwacht laten vertrekken. Zij komt op het einde van de 5e ronde door samen met Rozemarijn Ammerlaan, vorig jaar wereldkampioene tijdrijden bij de junioren en de ronde erna sluiten nog 4 rensters uit de achtergrond bij hen aan en met dit groepje van 6 rensters houden ze er stevig het tempo in. Op een kort circuit van 3 km is de jury evenwel onverbiddelijk en op 7 ronden van het einde moeten ze reeds sprinten voor hun plaatsen terwijl de eerste groep hen nog helemaal niet op de hielen zit. Nele sprint zich derde in dit mooie groepje en wordt aldus 23stein het klassement. 

  Zij is alweer een mooie ervaring rijker, tussen de “grote dames” in een criterium.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-05-2019, 20:19 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  01-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St Lievens Houtem 1 mei BK TT

  Vandaag afspraak in St Lievens Houtem voor het BK tijdrijden. Onze ploeg kreeg van enkele buurtbewoner de toelating om zich op te stellen op de best mogelijke plaats, waarvoor dank.
  Ons trio, Nele, Esmée en Katrijn zijn goed gerodeerd de laatste weken en dus is er ambitie om er iets van te maken op deze mooie omloop van 11,7 km, de omloop vergt zowel techniek als kracht en uithouding. Onze meisjes hebben hem vooraf goed verkend en weten dus wat er op het menu staat. Nog een het parkoers rijden om alle bochten weer fris in het geheugen te zetten en stevig opwarmen op de rollen. Het is alleen afwachten in hoeverre de inspanningen van het voorbije WE verteerd zijn want in Zeeland werd stevig gekoerst.
  22 dames nemen finaal de start en Nele mag om 12u11 als eerste van onze ploeg het startpodium af met als begeleider broer Bert in de volgwagen. Zij tankte vrijdag vertrouwen in de proloog van de Omloop van Borsele en geeft er dadelijk een goede lap op, maar het is toch wat zoeken naar het juiste ritme. Aan de voet van de Balei, na 8 km komt ze door na 12’27”, op dat moment is de beste tijd 12’11” en dus is er wat goed te maken. Finaal eindigt Nele na 18’20, wat in de tussenstand de 5detijd is. 
  Katrijn vond vrijdag ll. in de proloog nooit het goede ritme, zij wil revanche en deed wat correcties aan de uitrusting. Zij start 3’ na Nele en het eerste stuk loopt lekker, maar dan begint het wat te minderen, op het tussenpunt klokt ze 12’15”, op dat ogenblik de 4detijd, 6” trager dan de tijd van renster die voor haar is gestart en het is dan reeds duidelijk dat podium halen moeilijk zal worden. Zij perst er nog eens alles uit en rijdt na 18’02” over de streep, op dat ogenblik de 3detijd en dus wordt ze even naar de hot seats geroepen, maar het is dan reeds duidelijk dat deze tijd geen podiumplaats zal opleveren. 
  Esmée mag om 12u16 aan haar BK beginnen, zij reed in Montenaken een mooie tijd en viel toen net naast het podium, vrijdag ll. in ’s Heerenhoek had ze veel tegenslag met het tijdstip van haar proloog en was toen ontgoocheld, maar dat gegeven prikkelt haar nu des te meer. Aan het tussenpunt zet ze met 12’04” de tot dan beste tussentijd neer, een tijd die nadien enkel nog door Julie De Wilde van de tabellen wordt geveegd. In de laatste kilometer maakt ze enkele kleine foutjes in de bochten die wel tijd kosten waardoor ze uiteindelijk 17’49,770” doet over de 11,7 km, zij mag daarmee Katrijn uit de hot seats sturen, maar is 0,639” trager dan Elena Debouck op wie ze aan het tussenpunt nog 5” voorsprong had. Nog twee rensters te gaan en dus wordt het nagelbijten wat het worden zal, brons of terug net naast het podium. De voorlaatste renster noteerde op het tussenpunt 12’08” en loopt binnen na 17’52”, waardoor Esmée zeker is van het podium. Julie De Wilde zet een tijd van 17’26” neer en kroont zich alweer tot Belgisch kampioene. Esmée behaalt na een sterke chronorace een verdiende bronzen medaille en showt fier onze kleuren op het podium. Katrijn wordt finaal zesde en Nele elfde.
  Terug een mooie dag voor onze ploeg die zich liet zien en alweer het podium sierde op een kampioenschap, volhouden dames.

  Dank aan Bert om zo vroeg op te staan en de camper naar de start te brengen, ook dank aan de supporters voor hun steun en aan Marc voor de mooie foto’s.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-05-2019, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  28-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Heerenhoek 28 april

  Derde en laatste etappe van de EPZ Omloop van Borsele, terug met start en aankomst in ’s Heerenhoek, ditmaal voor een rit van bijna 80 km met eerst een grote ronde van zowat 60 km gevolgd door 2 lokale ronden van 10 km. Aan de start nog 92 rensters, m.a.w. nog nipt 2/3 van het oorspronkelijk aantal. Onze truien worden terug gedragen door het viertal Katrijn, Nele, Esmée en Maëlle. Het startuur is 10 minuten later dan oorspronkelijk gepland om te voorkomen dat het peloton voor een gesloten overweg moet halt houden.
  Waar de rensters gisteren tegen de wind moesten vechten is deze nu bijna volledig gaan liggen maar de lucht zit vol met regenwolken die dan nu en dan voor een vlaagje laten zorgen, niet te veel, maar voldoende om de straten nat en dus glad te houden. Daardoor zijn er veel valpartijen te noteren op de smalle wegen van het parkoers. Bij de tweede valpartij van de dag kan Katrijn nog nipt uitwijken maar komt dan in de graskant terecht en landt zo ook tegen de grond. Gelukkig zonder veel erg, en ex-voetballer weet hoe ze in het gras moet duiken, enkel wat “blikschade” (letterlijk) aan de fiets en ze kan snel terug aanpikken bij de voorwacht. Esmée is ook wat opgehouden door een val van andere rensters maar komt iets later ook terug bij de voorwacht aansluiten waar Nele en Maëlle de ganse tijd hun positie weten te verdedigen.
  Wat verder wordt de wedstrijd opgeschrikt door een sluitende overweg, de verschuiving van het startuur is dus niet al te goed uitgerekend, of de trein rijdt ook in Nederland met vertraging. Het peloton en een neutrale wagen kunnen nog net door, de rest van de volgwagens en een achtervolgende groep staan voor de gesloten slagbomen.
  Het peloton mindert echter tijdelijk vaart en zo kan de ganse groep na 20 km achtervolgen toch terug aansluiten.
  In het peloton zijn Nele, Katrijn en Maëlle bijna voortdurend in elkaars buurt te vinden, Esmée zorgt traditioneel voor de achterhoede, maar weet daar vlot stand te houden.
  In de plaatselijke ronden trachten onze meisjes nog wat op te schuiven en zo gaat het eerste trio in een mooie positie de finale sprint in, dit na net geen 2u wedstrijd en dus een gemiddelde van 40,8 km/h. Op zowat 200m van de streep drama door een massale valpartij, Katrijn en Nele zijn er nipt voor en Esmée komt er nog net omheen maar Maëlle maakt een stevige tuimeling en ziet zo een mooie ereplaats in deze etappe verloren gaan, zij kan wel snel recht krabbelen en nog naar de finish rijden. Katrijn bolt als 18deover de streep en Nele als 20ste, waardoor ze beiden de kas een beetje spijzen, Esmée wordt 37steen Maëlle komt als 54steover de streep van de in totaal 79 die deze wedstrijd uitrijden. Deze puike prestatie van ons viertal maakt dat wij in het ploegenklassement van de rit mooi 7deworden en in het totaal ploegenklassement nog opschuiven naar de 8steplaats op 28 ploegen, een resultaat om fier op te zijn. 
  In het algemeen klassement schuift Katrijn finaal nog 1 plaats op naar rang 24, Nele doet hetzelfde en wordt 34ste, Esmée schuift door naar de 61steplaats en Maëlle naar stek 75.
  Bij de jongeren eindigt Katrijn vandaag als 8steen schuift door naar de 10deplaats in het eindklassement waar Maëlle 28stewordt.
  Katrijn wist over de 3 dagen ook 13 punten bij elkaar te sprinten, goed voor 19deplaats in het puntenklassement waar Nele ook 1 punt wist te sprokkelen en zo als 38stein dit klassement komt.
  Wij mogen eens te meer van een geslaagd weekeinde spreken, de meisjes deden hun uiterste best en haalden mooie resultaten, de staf legde hen terug in de watten, zowel logistiek als fysiek met weldoende massage en de nodige natjes en droogjes. Eens te meer een superteam aan het werk waar de sponsors fier op mogen zijn.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-04-2019, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  27-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Heerenhoek 27 april

  Tweede rit in de EP Omloop van Borsele, terug start en aankomst in 's Heerenhoek, ditmaal voor 3 ronden van 24 km over de dijken en dit bij meer dan stevige wind.
  De verzetcontrole gebeurt na lottrekking per eindcijfer van het rugnummer. Katrijn en Esmée mogen vroeg gaan en staan zo vooraan bij de start, Fien en Maëlle staan halfweg, maar Nele moet met eindcijfer 3 vrij achteraan starten.
  Het is start zonder neutralisatie en er wordt dadelijk gas gegeven vooraan. Nele schuift met Julie De Wilde vlot op maar zij hebben het ongeluk dat het net voor hen scheurt. Zij proberen dan samen met de Nederlandse Hengeveld om nog naar voor te schuiven en komen op 100m, maar raken niet meer bij de kopgroep waar Katrijn haar positie weet te verdedigen. Onze andere rensters zitten verspreid over de talrijke groepjes die achter het peloton zijn gevormd van in de eerste kilometers.
  Er waaien nog enkele rensters uit de kopgroep en het groepje met Nele vormt snel een tweede pelotonnetje dat de achterstand probeert te beperken, de rest vormt snel een derde groep. Fien moet jammer snel afstappen, maar voor de rest kunnen wij voor de rest van de wedstrijd Katrijn in groep 1 vinden, Nele in groep 2 en Esmée en Maelle in groep 3.
  Bij aanvang van de tweede ronde probeert Katrijn nog uit de kop te ontsnappen in de hoop met een kleine groep een waaier te vormen en zo haar klassement verder te verbeteren, maar dat lukt niet. 
  De tijdsverschillen lopen verder op en finaal komt de kop naar de eindsprint met een voorsprong van 2'54". Katrijn zoekt positie en kan finaal als elfde over de streep rijden. Nele sprint mee in groep 2 en wordt 35ste. Groep 3 komt binnen met een achterstand 9'45", Maelle plaatst zich als vierde in de sprint van deze groep en wordt zo 51ste, Esmée komt ook met deze groep binnen en wordt als 78steafgevlagd.
  Finaal bereiken slechts 94 rensters de aankomst waardoor de laatste rit morgen met een sterk uitgedund peloton van start zal gaan.
  Intussen zijn wij binnen het ploegenklassement opgeschoven naar de negende plaats, in de etappe zelf werden wij zelfs achtste.
  In het algemeen klassement schuift Katrijn op naar plaats 25, Nele wordt 35ste, Esmée 69ste, Maelle 86ste
  Bij de eerstejaars werd Katrijn 6deen Maelle 22steen in het jongerenklassement schuiven ze zo door naar de plaatsen 11 en 34.
  Onze rensters hebben zo nogmaals bewezen dat ze hun plaats in deze wedstrijden verdienen en wij kijken uit naar morgen om te zien of zij nog wat kunnen opschuiven naar voor.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-04-2019, 17:25 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  26-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Heerenhoek 26 april

  Vandaag aan de slag in de Omloop van Borsele, een juniorendriedaagse van internationaal niveau. Wij vormen een mixed team met Glabbeek CT die het duo Fien Belmans en Maëlle Michotte opstelt naast ons trio Nele, Esmée en Katrijn. In de wagen Serge en Jonas die mooi kunnen volgen hoe de rit verloopt door de marstabel die op de website van de organisatoren ter beschikking is gesteld en mikt op een tijd van 21’, in 2018 was dat goed voor plaats 31.
  Het parkoers bestaat uit 14,2 km in de vlakke Zeelandse polders, nu en dan een dijk op of af, maar in hoofdzaak lange rechte wegen in een open landschap waar de wind vrij spel heeft.
  Maëlle is de eerste die start van ons kwintet en zij doet er 23’25” over. Fien is de volgende, en zij heeft wat tegenslag met de wind en komt uit op 25’01”.
  Volgende is Nele, het is dan tegen 18u aan en de wind wakkert sterk aan, in zoverre dat Nele het op enkele stroken met zijwind heel moeilijk krijgt om zich recht te houden. Zij blijft evenwel stevig doorpeddelen en kan dan op een stuk met rugwind ijzersterk doorgaan. Zij komt dan ook uit op een mooie tijd van 21’52” wat finaal recht zal geven op een 39steplaats. 
  Esmée heeft het niet getroffen, zij moet een half uur na Nele starten, de wind staat er bij de aanvang nog steeds, maar het is nu ook beginnen regenen. Dat betekent dus veel tegenslag, zeker als de wind plots kalmeert wanneer hij in de rug blaast. Zij komt uit op 22’29”, dat brengt haar uiteindelijk op de 68steplaats en daarmee is onze Limburgse TT-specialiste niet tevreden, wat haar siert, maar de weersomstandigheden heb je al renner nu eenmaal niet in de hand.
  Wanneer Katrijn nog een half uur later start is de wind veel rustiger en de regen is volledig gestopt. Waar zij tijdens de rit van Nele haar vol wiel wisselde voor een gewoon kan ze finaal toch het vol wiel opnieuw in de fiets monteren. De eerste straten liggen nog nat, maar gaandeweg mag ze op droge wegen rijden. Toch botert het niet zoals gewenst, zij moet finaal vrede nemen met een tijd van 22’04” wat haar op de 50steplaats zet van de 136 deelneemsters en 19debij de 51 eerstejaars, ook zij is hiermee niet tevreden.
  De tijd van 21’ op de marstabel die vorig jaar werd gereden door de 31stein de uitslag was dit jaar goed voor plaats 12, wat aangeeft dat de omstandigheden zeker niet optimaal waren.
  Wij mogen fier zijn op onze dames want de tijden van ons trio levert ons de 13deplaats op in het ploegenklassement op een totaal van 28 ploegen, waarmee wij nogmals aantonen onze plaats waardig te zijn in deze topwedstrijden. Onze dames zullen er de komende twee dagen zeker werk van maken om hun klassement en zo ook ons ploegenklassement nog te verbeteren.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-04-2019, 23:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  25-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omloop van Borsele 26-28 april
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgen starten Esmée, Nele en Katrijn in de Omloop van Borsele, de volgende Nation's Cup. Zij zullen met Fien Belmans en Maëlle Michotte van Glabbeek een team vormen. De 3 ritten hebben allen start en aankomt in 's Heerenhoek (Zeeland), vrijdag rijden ze een tijdrit over 14,25 km. Vermoedelijke starturen: Nele om 17u58, Esmée om 18u28 en Katrijn om 18u58. Deze tijdrit is een laatste test voor het BK TT volgende woensdag in St Lievens Houtem, waar ze ook alle drie van start gaan, dan rond de middag. 
  Zaterdag is er een rit over 73 km, zijnde 3 ronden van iets meer dan 24 km, vertrek om 10u30
  Zondag is er een rit over 77 km, eerste een grote ronde van bijna 58 km en dan 2 ronden van ong 10 km, terug vertrek om 10u30
  Wie onze meisjes live aan het werk wil zien, maar niet tot Zeeland kan komen, kan de livestream volgen op http://wielercomite-sheerenhoek.nl/%20junior-vrouwen.html
  Wij duimen alvast voor een mooi resultaat.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-04-2019, 10:58 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  22-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beernem KvV 22 april

  Het Vlaams kampioenschap voor dames jeugd werd dit jaar wat vroeger op het seizoen georganiseerd. Beernem koos Paasmaandag uit voor deze organisatie en wordt beloond met schitterend weer. Het parkoers over 7,8 km is op 3 bruggen en een tunnel na volledig vlak en dan is het afwachten of er iemand zal wegraken. Een mooi peloton van 84 rensters aan de start, 33 nieuwelingen en 51 junioren. Bij de laatste categorie ons trio die er klaar voor is en hoop koestert de titel binnen de ploeg te houden. Voor de junioren staan 10 ronden op het menu, de nieuwelingen rijden er 2 minder.
  De eerste ronde is nog maar net weg als in een van de eerste bochten reeds een valpartij wordt genoteerd die voor enkele meisjes jammerlijk ook het einde van de wedstrijd betekent door averij aan de fiets. Ons trio zit op de juiste plaatsen in het peloton en ontwijkt zo de val. De junioren nemen de eerste anderhalve ronde als extra opwarming en komen pas goed onder stoom bij het einde van ronde 2, enerzijds omdat de nieuwelingen net zijn vertrokken met 1’25” voorspong, anderzijds omdat er een premie te verdienen valt. Na de premiesprint lijken de junioren wat gas terug te nemen, maar ons trio neemt het heft in handen en roep ook de anderen op hun verantwoordelijkheid te nemen. Een ronde verder zijn de junioren reeds tot op 20” genaderd en staat de achterdeur wagenwijd open. In de vierde ronde smelten de pelotons van beide categorieën samen en dat is het sein om de snelheid op en af te laten gaan. Er zijn wel wat aanvallen met om beurten ook onze meisjes op het voorplan, maar niemand raakt ver weg. Op het einde van de zesde ronde is het aan Nele om een premie te winnen en dan begint de koers pas echt, er komen verscheidene aanvallen waarbij al snel een groepje met ons voltallig trio zich wat afscheidt maar het peloton laat voorlopig niet begaan. Katrijn wil perse een pelotonprint ontlopen en kan daarbij rekenen op Julie De Wilde als “partner in crime”. Op het einde van de achtste ronde zijn beiden al eens op pad met Lotte Popelier, maar ook nu komt er geen definitieve afscheiding, daarvoor is het wachten op het einde van de negende ronde wanneer Katrijn en Julie opnieuw de krachten bundelen, bij het ingaan van de laatste ronde hebben ze een klein gaatje en Elena Debouck maakt nog snel de oversteek. Zowel Esmée als Nele als de ploeg van Julie maken het iedereen duidelijk dat zij het gat niet zullen dicht rijden en zo raakt Katrijn met haar vluchtgezellen buiten schot.
  Met zowat een minuut voorsprong mag dit vluchterstrio sprinten om de podiumplaatsen te verdelen. Julie zet van ver de sprint aan, Katrijn probeert haar nog te remonteren maar raakt er niet meer voorbij en moet tevreden zijn met het zilver. 
  Een kleine minuut later meldt het peloton van 17 nieuwelingen en 23 junioren zich aan, zowel Nele als Esmée mengen zich met volle overgave in deze sprint voor de verdere ereplaatsen en slepen resp. de zesde en zevende plaats in de wacht in de juniorencategorie, m.a.w. allen top-10, van een puik resultaat gesproken.
  Dank aan de staf voor de omkadering en vooral bevoorrading op de brug, dank ook aan alle supporters die terug trouw op post waren en Dirk voor de foto’s.
  Vanaf vrijdag zijn onze meisjes aan de slag in de Omloop van Borsele, een driedaagse rittenwedstrijd in Zeeland, in het kader van de UCI Nation’s Cup en dus van internationaal niveau.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-04-2019, 23:40 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 20 april St Lievens Houtem
  Vandaag verkende ons trio samen met Bert het parkoers van het BK TT onder begeleiding van Jonas en Norbert. Best pittig was de conclusie en dus werd alles nadien nog eens rustig bekeken bij een warme pannenkoek, al dan niet met slagroom. Om redenen van de nieuwe wetgeving rond de privacy is er enkele beeldmateriaal van de training.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-04-2019, 22:09 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  18-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dottenijs 18 april

  Dottenijs was vandaag de plaats van de afspraak voor de liefhebbers van het vrouwenwielrennen. Een wedstrijd voor Dames Elite over 11 ronden van 8,18 km, goed voor een totaal van 90 km en dit keer niet biljartvlak maar een selectief parkoers met op de koop toe veel smalle en bochtige wegen. Aan de start een internationaal peloton van 78 rensters waarin 13 nationaliteiten vertegenwoordigd zijn. Onder de deelnemers o.a. Jolien D’hoore en de Britse kampioene Jessica Roberts en tussen die 78 zitten er 4 dames junioren met daarbij eentje in onze outfit: Katrijn, voor wie het de vuurdoop is tussen de elite.
  Aan de start staat ze nog op dezelfde rij als Jolien D’hoore en in de eerste ronden kan ze ook nog het wiel houden ondanks de vrij hoge snelheid. In de eerste ronde moet Katrijn bovendien nog eens stevig in de remmen voor een valpartij net voor haar. Eens de debatten echt worden geopend is het een ander verhaal voor onze dame. In de derde ronde scheidt zich in enkele schuifjes een kopgroep van 11 af met daarbij de eerder geciteerde namen en de Hongaarse juniore Vas, die deel uitmaakt van een UCI-eliteploeg, voor Katrijn is de snelheid bij deze aanvallen net iets te hoog, maar zij kan wel stand houden in het peloton. Bij het ingaan van de vijfde ronde is de voorsprong van de vluchters opgelopen tot 1’ en het is duidelijk dat de vogels gaan vliegen zijn. 
  Katrijn peddelt aandachtig mee in het peloton dat systematisch meer terrein verliest, in de zesde ronde wordt het verschil meer dan 2’, in de achtste 3’, in de tiende 4’. Vooraan springt de Britse kampioene weg uit de vluchtersgroep, de rest maakt zich op voor de sprint voor de tweede stek en het peloton aast op de twaalfde en volgende plaatsen. 
  In de laatste ronde bouwt de Britse haar voorsprong uit tot meer dan 1’ op de kopgroep en meer dan 5’ op het peloton waar Katrijn zich stilaan positioneert voor de sprint. Er rijdt nog een viertal weg uit het peloton waardoor een groep van 35 zich nog aandient voor de sprint om de 16deplaats. Katrijn wordt 6dein deze sprint en legt zo beslag op de 21steplaats, meteen ook de tweede juniore die over de finish rijdt. In een wedstrijd met 78 starters waarvan er slechts 50 de eindmeet halen is dit een mooi resultaat.
  De winnares eindigde op dit selectieve parkoers met een gemiddelde van 37 km/h, Katrijn deed er iets meer dan 5’ langer over en haalde zo nog 35,7 km/h.
  Een mooie ervaring en een meer dan stevige training voor wat de komende weken nog op het menu staat.
  Volgende afspraak voor onze dames is het kampioenschap van Vlaanderen op Paasmaandag 22 april in Beernem, afspraak om 15u in de Wellingstraat aldaar.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-04-2019, 20:49 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  17-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nation's Cup: Omloop van Borsele
  Vandaag goed nieuws ontvangen: onze meisjes mogen deelnemen aan de volgende UCI Nation's Cup: de Omloop van Borsele, een driedaagse rittenwedstrijd in de Nederlandse provincie Zeeland van vrijdag 26 t.e.m. zondag 27 april. 
  Alle info op http://wielercomite-sheerenhoek.nl/%20junior-vrouwen.html
  Wie ter plaatse wil supporteren: 's Heerenhoek is helemaal niet ver, voor wie niet ter plaatse kan komen: er is terug een livestream rechtstreeks te volgen op je scherm. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-04-2019, 22:12 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overijse 17 april

  Vandaag in Overijse terug een afwachtingswedstrijd voor Dames Jeugd aan de aankomst van de Brabantse Pijl voor heren Elite. Op het menu 9 ronden van 5,2 km, in totaal maakt dat 46,8 km, maar daarin steeds de lange en zware klim naar de aankomst.
  Aan de start 50 rensters, 27 junioren en 23 nieuwelingen. Voor onze club staat Esmée aan de start, Katrijn en Nele die zondag nog reden in de HAT mogen niet starten omdat er minstens 3 dagen tussen de laatst gereden rit en de volgende wedstrijd moet zijn. Voor buitenlanders geldt dit niet en dus staan er wel verscheidene dames aan de start die zondag nog reden in Midwolda.
  De jury beslist om de reglementering niet toe te passen en laat de junioren en nieuwelingen samen starten, m.a.w. de voorziene minuut tussen beide categorieën niet toe te kennen.
  Er wordt dadelijk een stevig tempo onderhouden en de achterdeur gaat onmiddellijk open. Na 3 ronden is het peloton herleid tot 21 rensters waarbij Esmée die vlot meedraait. In de vierde ronde krijgt ze te maken met kettingproblemen en moet van de fiets om haar vehikel terug rijvaardig te krijgen, dat neemt wat tijd in beslag en de kopgroep is gaan vliegen. Zij komt bij een trio sterke nieuwelingen terecht en vormt zo de tweede groep. Zij finisht finaal binnen op 4’ van de winnares en wordt als 18deafgevlagd. Binnen de junioren behaalt ze de 11deplaats. Zonder de weerbarstige ketting was top-10 algemeen zeker mogelijk geweest.
  Mooie prestatie waarmee Esmée bewijst klaar te zijn voor wat de komende weken op het menu staat, te beginnen met het Kampioenschap van Vlaanderen in Beernem komende maandag.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-04-2019, 21:23 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  15-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midwolda 14 april rit 3 HAT

  In Midwolda, staat de derde en laatste rit van de Healthy Ageing Tour voor Dames junioren op het menu. Een biljartvlakke ronde van 15,6 km rond een mooi en groot meer moet 5x afgelegd worden. Nog 107 rensters mogen de start nemen, terug is niemand opgevist en zo tellen wij nog Katrijn en Nele aan de start. De technisch staf had de avond voordien op de fiets van Katrijn nog een andere trapstang moeten monteren die gelukkig in bruikleen werd gekregen van een Elite-ploeg zodat onze dame op haar vertrouwde teamfiets kan koersen.
  Op de eerste rij alle truien, zowel de kampioenentruien als deze van de verschillende klassementen. Daarbij Nele mooi vooraan in de rode trui voor de strijdlust. Wat verder in de groep Katrijn die is opgestaan met de idee mee te strijden op de voorgrond nu het de derde en laatste dag is. Meteen na de officiële start meldt de wedstrijdradio overigens een eerste aanval van rugnummer 63, dat is Nele. Ondanks de hoge snelheid blijft het aanvallen regenen, maar niemand raakt ver weg. 
  Wie vanaf 11u de livestream volgt ziet Katrijn en Nele menig keer mooi in beeld. Katrijn probeert inderdaad mee te strijden op de barricaden, maar raakt nooit uit het zicht van het peloton. Op het einde van de derde ronde brengt ze het peloton terug bij 2 aanvalsters maar komt dan te kort om mee te strijden voor de bonificatieseconden. Eén luttele seconde zou volstaan om haar top-3 bij de jongeren te plaatsen en top-10 algemeen.
  Op het einde van de vierde ronde waagt Katrijn haar kans met Julie De Wilde, de twee ex-ploegmakkers krijgen 2 Nederlandse dames mee maar zij worden terug ingerekend bij het ingaan van de laatste ronde. 
  In deze laatste ronde zijn er nog wat aanvallen, maar Katrijn spaart nu haar krachten, Nele begint zich te positioneren voor het eindschot. Beiden zitten goed tot een andere renster in de laatste km vanop het voetpad voor Katrijn springt waardoor zij in de remmen moet en haar positie kwijt speelt. Ook Nele wordt nog gehinderd, maar toch weet zij zich nog als 21steover de streep te hijsen, net buiten de UCI-punten, Katrijn wordt afgevlagd als 31ste.
  In het algemeen klassement wordt Nele 27steen Katrijn 25ste en tevens 11dein het jongerenklassement, beiden in dezelfde tijd als de negende algemeen en derde jongere. Zij zijn daarbij ook tweede en derde in de virtuele rangschikking onder de Belgische dames.
  Al bij al een zeer mooi resultaat voor onze ploeg. Dat geeft zeker hoop naar komende weken en maanden toe.
  Dank aan de staf die de rensters met de beste zorgen omringde, aan fotograaf Dirk voor de vele foto’s en aan de trouwe supporters die eens te meer een verre meerdaagse verplaatsing maakten om onze rensters aan te moedigen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-04-2019, 15:11 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  13-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerenveen 13 april HAT rit 2

  De jury was in tegenstelling tot vorig jaar bikkelhard na afloop van de eerste rit in Musselkanaal. Niemand werd "opgevist", m.a.w. alle rensters die buiten tijd toekwamen of afstapten moesten onverbiddelijk naar huis, 28 in totaal, 20% van het peloton, daarbij jammergenoeg voor ons team ook Fleur. 
  Wij dus met het trio Esmée, Nele en Katrijn naar de start in Heerenveen voor de tweede etappe, 4 ronden van 17,5 km met veel rechte wegen, maar in het stadcentrum van Heerenveen met veel kronkelen langs gevaarlijke rotondes en middenbermen. Een verkenning met de auto is dus zeker geen overbodige luxe.
  Precies op de middag wordt de wedstrijd op gang geschoten net wanneer er een helse sneeuwbui de ruggen van de dames teistert terwijl een gure noordwester de gevoelstemperatuur al helemaal winters maakt. 
  Nele voelt zich blijkbaar opperbest bij zo'n weer want zij roert onmiddellijk de aanvalstrom maar het peloton laat niet begaan en smoort alle aanvalspogingen in de kiem. De zon komt dan even piepen, maar niet voor lang.
  Ne de verkenningsronde wordt het gaspedaal nog wat dieper ingedrukt net als er een tweede sneeuwstorm opsteekt. De combinatie van beide bekomt Esmée niet zo goed, zij heeft het wat lastiger met deze koude en vecht achteraan om bij het peloton te blijven. Dat lukt nog tot het einde van de tweede ronde waarna ze stilaan terrein verliest. Katrijn en Nele blijven vooraan goed meedraaien tot Katrijn letterlijk een pedaal verliest. De wedstrijdradio vergeet dit te melden, maar gelukkig verliest onze dame de pedalen niet figuurlijk en weet ze de aandacht van de ploegauto te trekken die haar dadelijk haar reservefiets kan aangeven waarna ze aan de achterstand van meer dan een minuut kan beginnen knagen. Bij het ingaan van de laatste ronde komt ze tussen de volgauto's en heeft dan nog zo'n 45" goed te maken. Dit lukt haar op zo'n 10 km van de streep waarna ze dadelijk probeert positie te kiezen. Intussen wordt Nele reeds uitgeroepen als strijdlustigste van de dag, mooie beloning voor haar inspanningen want zij was tot 3x toe in een aanval betrokken.
  Een Nederlandse kiest op het einde het hazenpad en Megan Jastrab drukt dan nog eens de gas in om haar leidersplaats te beschermen. Ons duo perst er ook nog eens alles uit en Katrijn weet als 27steover de streep te rijden, Nele als 34ste. Esmée heeft jammergenoeg te veel achterstand opgelopen en is uit wedstrijd gehaald.
  In het algemeen klassement schuift Nele op naar de 35steplaats, Katrijn naar de 27ste, zij wordt ook 12dein het jongerenklassement. Het peloton heeft weer door Nederland "geraasd" want de gemiddelde snelheid komt uit op 39,5 km/h en dit bij dergelijk weer.
  Morgen zullen Nele en Katrijn er nog eens alles aan doen om onze mooie truien eens te meer in de picture te rijden. Wij hebben intussen ruim bewezen dat onze ploeg zijn plaats in Nation's Cup waard is.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-04-2019, 19:48 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  12-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musselkanaal 12 april HAT rit 1

  Vandaag verzamelen geblazen in het hoge noorden van Nederland waar de driedaagse rittenwedstrijd Healthy Ageing Tour voor dames junioren doorgaat als prelude voor de laatste 3 etappes van dezelfde wedstrijd voor de Dames Elite.
  Eerste afspraak in de gemeente Musselkanaal voor 4 ronden van 21,1 km elk. Mits aftrek van de neutralisatie blijven er 81,8 km wedstrijd over in een landschap dat met de waterpas is aangelegd en waar de wind vrij spel heeft. Veel rechte wegen ook.
  Daar de rennerskwartieren op zowat 10 km van de start liggen rijdt ons viertal samen met deze van de nationale selectie naar Musselkanaal als vorm van opwarming. Dat laatste mag men letterlijk nemen want de thermometer wijst op dat moment nog maar 6°C aan, bij een stevige noordwestenwind voelt zulks winters aan. Gelukkig komt de zon piepen om de temperatuur toch wat op te drijven.
  Aan de start 144 dames uit alle contreien, liefst 14 nationale teams, aangevuld met nog heel wat regionale teams, het is sowieso al een eer om als clubteam te mogen starten in een dergelijk peloton. Aan onze meisjes om te bewijzen dat de organisatoren gelijk hadden om hen te laten deelnemen. Op het laatste nippertje nog een wijziging in de organisatie: het aantal wagens wordt gehalveerd, 1 auto voor 2 ploegen. Ons team wordt ingedeeld met de nationale selectie van België en zo mag Jonas in de volgauto met Nicky Cocquyt. Serge en Geert trekken met de ploegauto naar het parkoers om de meisjes 2x per ronde te kunnen bevoorraden. Dat noemen ze professioneel werken.
  Om 10u stipt trekt het peloton zich op gang en wanneer even later de officiële start wordt gegeven, gaat de snelheid dadelijk de hoogte in. Enkele dames moeten al snel de rol lossen, ons viertal houdt de snelheid van het peloton goed aan. Op het einde van de eerste ronde heeft Fleur een probleempje waardoor ze een gaatje moet laten met enkele andere meisjes en dat is bij deze snelheden dodelijk. 
  In ronde 2 moeten wij jammergenoeg een zeer zware valpartij noteren, rond de vijftigste plaats gaan er enkele meisjes tegen de grond en bijna het halve peloton gaat er over heen. Nele en Katrijn bevinden zich op dat moment net voor de val en kunnen met de hoofdmacht verder. Esmée kan nog tijdig remmen en valt niet, maar is op achtervolgen aangewezen, bijna niemand raakt nog naar voor. Op het einde van de tweede ronde heeft het peloton van 47 rensters een voorsprong van 45" op enkele meisjes die moesten lossen, 1' op een groepje dat achtervolgt en 1'16" op een eerste grotere groep achtervolgers. Esmée, samen met meisjes van de Belgische selectie zit in een groepje op 2'10", Fleur zit tussen de auto's op 3'25".
  Vooraan blijft men aan hoge snelheid koers maken, Katrijn en Nele kunnen vlot mee, meer nog, Katrijn gaat met een Nederlandse zelfs even kort in de aanval. Achter hen smelten enkele groepen samen, maar op het einde van ronde 3 bedraagt het verschil tussen de eerste en de tweede groep reeds 3'10" en het is duidelijk dat de winnaar  vooraan te zoeken is. Esmée zit in een derde groep op 3'50" en zij hopen nog bij de tweede groep te raken, maar zijn met iets te weinig die er de snelheid inhouden om dit rond te krijgen.
  Naar het einde toe positioneren Katrijn en Nele zich goed, maar in de laatste hectometers worden ze toch weggedrumd waardoor ze finaal tevreden moeten zijn met de 35steen 40steplaats. Mits wat meer ervaring in dergelijk sprints had er zeker meer in gezeten.
  Esmée komt in de derde groep over de streep op 6'24" van de winnares en wordt als 97stegerangschikt. Fleur kon het gaatje jammergenoeg niet meer dichten en wordt op iets te grote afstand gefietst waardoor ze samen met 27 andere meisjes uit wedstrijd wordt gezet.
  In de nevenklassementen staat Katrijn op de 16deplaats bij de jongeren (=eerstejaars) en in het ploegenklassement staan Van Assche – Van den Hauwe op de 11deplaats. 
  Na een wedstrijd over meer dan 80 km, afgelegd aan een gemiddelde van 40,65 km/h mag ons team tevreden zijn. Iedereen wordt snel warm ingeduffeld waarna ze met de fiets naar het hotel fietsen om zich verder te laten verzorgen door de staf die o.a. voor een zalige massagebeurt instaat.
  Morgen om 12u in Heerenveen start van de tweede etappe, vanaf 13u live te volgen op de livestream van de Healthy Ageing Tour.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-04-2019, 18:51 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  08-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-14 april Healthy Ageing Tour

  Ons kwartet vertrekt donderdag met “de technische staf” naar Noord-Nederland. Zij rijden er een driedaagse rittenwedstrijd in de schaduw van Healthy Ageing Tour voor Dames Elite.
  Vrijdag 12 april, Musselkanaal, vertrek om 10u voor 81,8 km (4x21,1km)
  Zaterdag 13 april, Heerenveen, vertrek om 12u voor 68,4 km (4x17,5km)
  Zondag 14 april, Midwolda, vertrek om 10u voor 77,5 km (5x15,6km)
  Wie ons kwartet wil volgen op het thuisfront: er is dagelijks een rechtstreekse uitzending via livestream van de laatste 60 to 75km. Meer info op https://www.hannn.eu/healthy-ageing-tour/nieuws/ook-junior-vrouwenwedstrijd-healthy-ageing-tour-uitgezonden

  Wie niet live kan kijken kan ons volgen op Facebook of op deze blog waar wij dagelijks proberen een verslag te posten. Beter nog: wie ter plaatse wil komen supporteren, steeds welkom, er is reeds een mooie groep supporters die zijn overnachtingen heeft geboekt en onze meisjes ter plaatse vooruit zal schreeuwen. Extra stemmen blijven welkom.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  08-04-2019, 20:25 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escanaffles 6 april

  De Ronde van Vlaanderen organiseert nog geen 7 wedstrijden zoals Gent-Wevelgem. Straffer: dit WE geen wedstrijden voor dames jeugd in eigen land en dus besluiten Nele en Esmée om de conditie verder aan te scherpen in Escanaffles in een wedstrijd voor Elite over 81 km zijnde 14 ronden van 5,8 km. Een peloton van 93 dames aan de start en onze meisjes waren niet de enige junioren, liefst 20 van de 93 vertrekkers behoren tot deze categorie. Naast de Belgische dames ook enkele Noorse en Zweedse meisjes.
  Het eerste wedstrijduur wordt er goed doorgevlamd waardoor enerzijds niemand aanvalslust toont, maar anderzijds ook de achterdeur wijd open staat en veel dames vroegtijdig moeten afstappen. Nele en Esmée kunnen goed stand houden, Nele heeft de les van Boezinge begrepen en houdt zich mooi vooraan in de groep, Esmée vinden wij een rijtje verder.
  Rond halfkoers vertrekt er een Britse op avontuur en als snel organiseren twee van haar landgenoten op hun beurt een Brexit en dit trio is er vandoor. Wat later vertrekken nog 8 rensters in de tegenreactie waaronder een Zweedse juniore. Zij zien het Britse trio wel niet meer terug. Het peloton laat het tempo dan zakken waardoor er bij het ingaan van de laatste ronde nog 7 dames het hazenpad kunnen kiezen. Onze meisjes hebben de ganse wedstrijd goed stand gehouden in het peloton dat finaal voor de 19deplaats mag sprinten. Nele komt als 32steover de streep, Esmée als 44ste. Voor Nele jammer dat ze niet enkele rijen hoger is geëindigd want er is ook een juniorenpodium en zij valt er als vierde juniore net naast. Esmée wordt negende juniore. Bekijken wij enkel de Belgisch meisjes dan is Nele tweede en Esmée derde. Rekening houdende met het feit dat slechts 60 rensters de wedstrijd uitrijden waaronder 11 junioren en van die 11 er 8 de Zweedse of Noorse nationaliteit hebben dan mogen wij spreken van een mooie prestatie van onze dames. 
  Nu nog enkele dagen gericht trainen en rusten en donderdag vertrekken ze noordwaarts om er samen met Katrijn en Fleur van vrijdag tot zondag de Healthy Ageing Tour te rijden. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-04-2019, 20:20 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  31-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent-Wevelgem (Boezinge) 31 maart

  Vandaag eerste grote afspraak van het seizoen in Boezinge voor de Nation’s Cup. Zes vlakke ronden voor een totaal van 72 km met in elke ronde een lange kasseistrook waarin de aankomstlijn is getrokken. Een sterk deelnemersveld met 129 dames junioren aan de start met daarbij 11 nationale ploegen en nog wat regionale selecties. Er blijft zo voor de Belgische teams nog plaats voor 4 ploegen. Gezien er 8 ploegen hun kandidatuur stelden worden er mixed teams gevormd. Wij vormen een gelegenheidsploeg met Glabbeek CT, waar bij elke ploeg 3 rensters aan de start brengt. Voor ons zijn dat Katrijn, Nele en Esmée, voor Glabbeek Britt Verbeek, Kato Aerts en Kato Heremans. Voor de gelegenheid allen in een trui van Glabbeek.
  Van bij de start wordt er stevig de pees opgelegd met het gevolg dat er al snel een valpartij is. Britt is erbij betrokken en moet van fiets wisselen terwijl Esmée ook voet aan de grond moet zetten waardoor beiden al snel in de achtergrond verzeilen.
  Wat verder een nieuwe valpartij waardoor Nele en Kato Aerts in een tweede groep belanden welke op het einde van de tweede ronde 57” achterstand telt, de derde groep met Britt en Esmée volgen even verder. In de derde ronde smelten de twee achtervolgende groepen samen en zitten ze in een rupsbeweging met het peloton. Eerst vergroot de achterstand tot 1’20” en moeten ze de volgwagens voorlaten, maar wanneer het peloton even gas terug neemt komen ze terug en wordt opnieuw barrage gemaakt om hen door te laten, op het einde van de derde ronde is de achterstand geslonken tot 35” en het lijkt er op dat ze terug zullen aansluiten, ons viertal doet ook hun uiterste best om daartoe bij te dragen. Maar dan komen er aanvalspogingen vooraan waardoor de snelheid met een ruk de hoogte in gaat en dat is er voor de achtervolgers te veel aan, op de koop toe wordt er in hun groep opnieuw gevallen, het tempo stokt even en op het einde van de vierde ronde is de achterstand opgelopen tot 2’13” en is bij ons achtervolgend viertal alle hoop op een terugkeer weggeëbd. Intussen weten Katrijn en Kato Heremans zich mooi te handhaven in het peloton. Daar blijven intussen rensters aanvalspogingen opzetten. Deze worden allen teniet gedaan tot in de laatste ronde Elynor Backstedt (dochter van) er van door gaat. Zij neemt snel meer dan een halve minuut voorsprong, maar in het peloton geeft men niet af. In het stuk tegenwind daalt de voorsprong van 37 tot 17”, maar in de laatste rechte lijn krijgt het peloton er maar een seconde extra meer af. Door de versnelling in het peloton scheurt het nog in de laatste kilometers, Kato zit net na de scheur en komt zo in een groepje terecht. Het is aan Katrijn om dan de eer van de ploeg hoog te houden. Zij zit echter ook iets te ver om in de sprint op de kasseien nog een rol van betekenis te spelen en komt als 32steover de streep, wel de tweede Belgische renster in dit internationale peloton. Kato sprint zich in de groepje nog naar de 78steplaats en binnen de achtervolgende groep sprint Kato Aerts naar de 90ste, Esmée de 96ste, Nele naar de 102deen Britt de 108steplaats.
  In elk geval een mooie en leerrijke ervaring voor onze meisjes die wel allen de wedstrijd konden uitrijden en toonden uit het goede wielerhout gesneden te zijn. Mits wat minder pech hadden ze zeker met meer in het peloton kunnen eindigen en dat is in een wedstrijd als deze al een doel op zich.
  Op nu naar de Healthy Ageing Tour in Noord-Nederland waar beide ploegen apart met een team van 4 rensters aan de start zullen staan om van 12 tot 14 april 3 dagen op rij een rit over deze afstand te rijden. Nu eerst even bekomen en dan 2 weken goed trainen en voorbereiden. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-03-2019, 23:45 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  24-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montenaken 23 maart

  De testtijdrit in Montenaken over 14,1 km is de eerste grote test voor onze dames op de kalender van het nog prille seizoen. Voor Katrijn en Esmée zelfs de eerste wegwedstrijd. 
  De omkaderende staf is in elk geval in grootse doen, zij zijn bij de eerste ochtendgloren naar Montenaken uitgereden om de allerbeste plaatsen in te nemen met mobilhome en tent. Van een rennersluxe gesproken. Voor elke renster een geluidsinstallatie en alle nodige zorgen. Bij afwezigheid van tijdritspecialiste Julie De Wilde lijkt het kransje favorieten breed. Onze vier dames zijn vrij hoog geprogrammeerd en weten daardoor bij vertrek reeds dat Jade Lenaers na 18’01” de laatste 2,5 km is ingegaan om te finishen in 21’35”.
  Fleur start als eerste om 13u39 en trekt dadelijk goed door, zij werd hier vorig jaar eind mei vijfde bij de nieuwelingen en wil graag bevestigen. Het seizoen is evenwel nog jong en de conditie nog niet top, zij snijdt na 19’33” de laatste kilometers aan en finisht finaal in 23’19,516”. Twee minuten na Fleur mag Esmée van start, zij werd hier vorig jaar vierde bij de junioren en won in september de testtijdrit in Waregem, stond reeds op het podium van het BK en heeft dus een reputatie te verdedigen. Haar diesel komt zo vroeg op het seizoen evenwel wat te laat op toerental, zij draait het dorp van Cras-Avernas uit na 18’23”, op dat moment de vierde tussentijd, 22” na Jade Lenaers, maar zij perst er de laatste kilometers alles uit, werkt deze af in 3’31”, de beste laatste lijn van het ganse pak. Esmée klokt finaal af in 21’54,355” waarmee ze voorlopig derde wordt. 
  Nog eens twee minuten na Esmée bolt Nele het startpodium af met achter haar papa Serge in de geleende wagen van Healthmate – Cyclelive, een mooie geste van deze UCI-ploeg. Nele perst er alles uit, maar komt pas na 18’43” in de laatste kilometers, om finaal binnen te rijden na 22’30,504” op dat moment de 7detijd en met nog slechts 3 rensters te gaan is het nu reeds duidelijk dat zij net als Esmée top-10 zal rijden.
  Katrijn mag als voorlaatste van start met voor haar Luna Renders, winnares van de vorige editie en na haar Gloria Van Mechelen, reden genoeg dus om er een stevige lap op te geven. Zij haalt vrij snel Luna in maar die sukkelt met een slepend wiel, wat later hoort ze evenwel de sirenes van het Cannibal Team naderen, maar de beentjes zijn nog niet super. Zij klokt een tussentijd van 18’16”, wat de derde tijd is op dat moment maar de tank blijkt zowat leeg waardoor ze nog 3’42” nodig heeft om de finish te bereiken waar ze met 21’57,957 wel nog onder de 22’ kan blijven en op de vijfde plaats in de tussenstand uitkomt. 
  Gloria doet even later nog beter dan onze meisjes waardoor Esmée finaal vierde wordt, Katrijn zesde, Nele negende en Fleur achttiende.
  Wij hebben dan wel niemand op het podium maar Van Assche – Van den Hauwe is wel het enige team dat 3 dames in de top-10 kan neerzetten. Wij hebben nog meer dan een maand voor het BK tijdrijden, de conditie wordt verder aangescherpt. Jammergenoeg is er voor hen tussenin geen PK tijdrijden om alles nog eens uit te testen, voor de Oost-Vlamingen komt dit pas op 22 augustus en voor onze Limburgers was de kalendermaker nog ongenadiger want daar valt het PK tijdrijden op zaterdag 13 april en dan zijn wij met het team aan de slag in Friesland in de driedaagse Healthy Ageing Tour.
  Volgende week staat een serieuze afspraak op de agenda nl. de Nation’s Cup Gent-Wevelgem in Boezinge, een trio van onze ploeg zal er in een mixed team met CT Glabbeek aantreden. Start om 11u45 voor een traditioneel helse rit van 71km. Supporters op post!
  Dank aan Lore voor de sfeervolle foto’s en het ganse team voor de superomkadering en begeleiding.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-03-2019, 21:14 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  17-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Outryve 16 maart

  Dit WE geen wedstrijd voor de dames-jeugd op de kalender, dan moeten deze rensters hun heil elders zoeken. Verscheidene junioren schreven zich in voor de Elite-wedstrijd in Outryve, in zoverre dat de organisatoren een afzonderlijk podium voor deze categorie voorzagen samen met een geldprijs voor de eerste drie.
  Aan de start voor 85 km verdeeld over 12 ronden een totaal van 145 dames, waaronder niet minder dan 16 junioren, daaronder ook Nele en Fleur in onze outfit.
  Het tempo wordt onmiddellijk de hoogte ingetrokken en Fleur krijgt het snel lastig. Zeker daar in de tweede ronde de gas helemaal open gaat en het peloton in stukken uit elkaar valt door o.a. ook een valpartij. Fleur zal vroegtijdig de wedstrijd moeten verlaten.
  Nele weet intussen goed stand te houden in de eerste groep. De groepen smelten weer samen maar toch moeten nog verscheidene junioren lossen. Nele kan stand houden tot 2 ronden voor het einde het peloton er terug een snok aan geeft, zij mag een ronde voor het einde afstappen en wordt als 84stegeklasseerd, dit terwijl er maar 83 de wedstrijd volledig uitrijden waaronder 4 junioren, mooi resultaat voor de eerste wedstrijd van het seizoen. 
  Volgende week zijn onze meisjes aan de slag op de tijdrit in Montenaken en komen ook Esmée en Katrijn voor het eerst in actie. Er zijn momenteel 31 dames junioren ingeschreven voor deze tijdrit, een zeer groot aantal. Onze dames starten kort na elkaar Fleur is de eerste die in onze kleuren start om 13u39, daarna volgen Esmée om 13u41, Nele om 13u43 en Katrijn om 12u45. Supporters op post voor deze eerste strijd tegen de chrono.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  17-03-2019, 11:39 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Geert Hendrikx

  Carl Van de Casteele
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!