Van Assche - Van den Hauwe Cycling Team
WIELERSEIZOEN 2019
Foto
MINIEMEN 10 jaar

Iljo De Nys

ASPIRANTEN 12 jaar

Thibeau De Caluwe
Lars De Nys

ASPIRANTEN 13 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove
Luca Maes

NIEUWELINGEN

Milan De Nys
Sander Eeckhout
Thomas Willems

JUNIOREN

Brian Berwouts
Senne Bloem
Jelle Roggeman
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Katrijn De Clercq
Esmée Gielkens
Axelle Mangelschots
Fleur Peeters
Nele Van Assche

BELOFTEN

Jesper Westelinck
Inhoud blog
 • Everberg 18 mei
 • Lutlommel 11 mei
 • Sinaai 5 mei
 • Bavikhove 4 mei
 • St Lievens Houtem 1 mei BK TT
  17-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nation's Cup: Omloop van Borsele
  Vandaag goed nieuws ontvangen: onze meisjes mogen deelnemen aan de volgende UCI Nation's Cup: de Omloop van Borsele, een driedaagse rittenwedstrijd in de Nederlandse provincie Zeeland van vrijdag 26 t.e.m. zondag 27 april. 
  Alle info op http://wielercomite-sheerenhoek.nl/%20junior-vrouwen.html
  Wie ter plaatse wil supporteren: 's Heerenhoek is helemaal niet ver, voor wie niet ter plaatse kan komen: er is terug een livestream rechtstreeks te volgen op je scherm. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-04-2019, 22:12 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overijse 17 april

  Vandaag in Overijse terug een afwachtingswedstrijd voor Dames Jeugd aan de aankomst van de Brabantse Pijl voor heren Elite. Op het menu 9 ronden van 5,2 km, in totaal maakt dat 46,8 km, maar daarin steeds de lange en zware klim naar de aankomst.
  Aan de start 50 rensters, 27 junioren en 23 nieuwelingen. Voor onze club staat Esmée aan de start, Katrijn en Nele die zondag nog reden in de HAT mogen niet starten omdat er minstens 3 dagen tussen de laatst gereden rit en de volgende wedstrijd moet zijn. Voor buitenlanders geldt dit niet en dus staan er wel verscheidene dames aan de start die zondag nog reden in Midwolda.
  De jury beslist om de reglementering niet toe te passen en laat de junioren en nieuwelingen samen starten, m.a.w. de voorziene minuut tussen beide categorieën niet toe te kennen.
  Er wordt dadelijk een stevig tempo onderhouden en de achterdeur gaat onmiddellijk open. Na 3 ronden is het peloton herleid tot 21 rensters waarbij Esmée die vlot meedraait. In de vierde ronde krijgt ze te maken met kettingproblemen en moet van de fiets om haar vehikel terug rijvaardig te krijgen, dat neemt wat tijd in beslag en de kopgroep is gaan vliegen. Zij komt bij een trio sterke nieuwelingen terecht en vormt zo de tweede groep. Zij finisht finaal binnen op 4’ van de winnares en wordt als 18deafgevlagd. Binnen de junioren behaalt ze de 11deplaats. Zonder de weerbarstige ketting was top-10 algemeen zeker mogelijk geweest.
  Mooie prestatie waarmee Esmée bewijst klaar te zijn voor wat de komende weken op het menu staat, te beginnen met het Kampioenschap van Vlaanderen in Beernem komende maandag.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-04-2019, 21:23 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  15-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Midwolda 14 april rit 3 HAT

  In Midwolda, staat de derde en laatste rit van de Healthy Ageing Tour voor Dames junioren op het menu. Een biljartvlakke ronde van 15,6 km rond een mooi en groot meer moet 5x afgelegd worden. Nog 107 rensters mogen de start nemen, terug is niemand opgevist en zo tellen wij nog Katrijn en Nele aan de start. De technisch staf had de avond voordien op de fiets van Katrijn nog een andere trapstang moeten monteren die gelukkig in bruikleen werd gekregen van een Elite-ploeg zodat onze dame op haar vertrouwde teamfiets kan koersen.
  Op de eerste rij alle truien, zowel de kampioenentruien als deze van de verschillende klassementen. Daarbij Nele mooi vooraan in de rode trui voor de strijdlust. Wat verder in de groep Katrijn die is opgestaan met de idee mee te strijden op de voorgrond nu het de derde en laatste dag is. Meteen na de officiële start meldt de wedstrijdradio overigens een eerste aanval van rugnummer 63, dat is Nele. Ondanks de hoge snelheid blijft het aanvallen regenen, maar niemand raakt ver weg. 
  Wie vanaf 11u de livestream volgt ziet Katrijn en Nele menig keer mooi in beeld. Katrijn probeert inderdaad mee te strijden op de barricaden, maar raakt nooit uit het zicht van het peloton. Op het einde van de derde ronde brengt ze het peloton terug bij 2 aanvalsters maar komt dan te kort om mee te strijden voor de bonificatieseconden. Eén luttele seconde zou volstaan om haar top-3 bij de jongeren te plaatsen en top-10 algemeen.
  Op het einde van de vierde ronde waagt Katrijn haar kans met Julie De Wilde, de twee ex-ploegmakkers krijgen 2 Nederlandse dames mee maar zij worden terug ingerekend bij het ingaan van de laatste ronde. 
  In deze laatste ronde zijn er nog wat aanvallen, maar Katrijn spaart nu haar krachten, Nele begint zich te positioneren voor het eindschot. Beiden zitten goed tot een andere renster in de laatste km vanop het voetpad voor Katrijn springt waardoor zij in de remmen moet en haar positie kwijt speelt. Ook Nele wordt nog gehinderd, maar toch weet zij zich nog als 21steover de streep te hijsen, net buiten de UCI-punten, Katrijn wordt afgevlagd als 31ste.
  In het algemeen klassement wordt Nele 27steen Katrijn 25ste en tevens 11dein het jongerenklassement, beiden in dezelfde tijd als de negende algemeen en derde jongere. Zij zijn daarbij ook tweede en derde in de virtuele rangschikking onder de Belgische dames.
  Al bij al een zeer mooi resultaat voor onze ploeg. Dat geeft zeker hoop naar komende weken en maanden toe.
  Dank aan de staf die de rensters met de beste zorgen omringde, aan fotograaf Dirk voor de vele foto’s en aan de trouwe supporters die eens te meer een verre meerdaagse verplaatsing maakten om onze rensters aan te moedigen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-04-2019, 15:11 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  13-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerenveen 13 april HAT rit 2

  De jury was in tegenstelling tot vorig jaar bikkelhard na afloop van de eerste rit in Musselkanaal. Niemand werd "opgevist", m.a.w. alle rensters die buiten tijd toekwamen of afstapten moesten onverbiddelijk naar huis, 28 in totaal, 20% van het peloton, daarbij jammergenoeg voor ons team ook Fleur. 
  Wij dus met het trio Esmée, Nele en Katrijn naar de start in Heerenveen voor de tweede etappe, 4 ronden van 17,5 km met veel rechte wegen, maar in het stadcentrum van Heerenveen met veel kronkelen langs gevaarlijke rotondes en middenbermen. Een verkenning met de auto is dus zeker geen overbodige luxe.
  Precies op de middag wordt de wedstrijd op gang geschoten net wanneer er een helse sneeuwbui de ruggen van de dames teistert terwijl een gure noordwester de gevoelstemperatuur al helemaal winters maakt. 
  Nele voelt zich blijkbaar opperbest bij zo'n weer want zij roert onmiddellijk de aanvalstrom maar het peloton laat niet begaan en smoort alle aanvalspogingen in de kiem. De zon komt dan even piepen, maar niet voor lang.
  Ne de verkenningsronde wordt het gaspedaal nog wat dieper ingedrukt net als er een tweede sneeuwstorm opsteekt. De combinatie van beide bekomt Esmée niet zo goed, zij heeft het wat lastiger met deze koude en vecht achteraan om bij het peloton te blijven. Dat lukt nog tot het einde van de tweede ronde waarna ze stilaan terrein verliest. Katrijn en Nele blijven vooraan goed meedraaien tot Katrijn letterlijk een pedaal verliest. De wedstrijdradio vergeet dit te melden, maar gelukkig verliest onze dame de pedalen niet figuurlijk en weet ze de aandacht van de ploegauto te trekken die haar dadelijk haar reservefiets kan aangeven waarna ze aan de achterstand van meer dan een minuut kan beginnen knagen. Bij het ingaan van de laatste ronde komt ze tussen de volgauto's en heeft dan nog zo'n 45" goed te maken. Dit lukt haar op zo'n 10 km van de streep waarna ze dadelijk probeert positie te kiezen. Intussen wordt Nele reeds uitgeroepen als strijdlustigste van de dag, mooie beloning voor haar inspanningen want zij was tot 3x toe in een aanval betrokken.
  Een Nederlandse kiest op het einde het hazenpad en Megan Jastrab drukt dan nog eens de gas in om haar leidersplaats te beschermen. Ons duo perst er ook nog eens alles uit en Katrijn weet als 27steover de streep te rijden, Nele als 34ste. Esmée heeft jammergenoeg te veel achterstand opgelopen en is uit wedstrijd gehaald.
  In het algemeen klassement schuift Nele op naar de 35steplaats, Katrijn naar de 27ste, zij wordt ook 12dein het jongerenklassement. Het peloton heeft weer door Nederland "geraasd" want de gemiddelde snelheid komt uit op 39,5 km/h en dit bij dergelijk weer.
  Morgen zullen Nele en Katrijn er nog eens alles aan doen om onze mooie truien eens te meer in de picture te rijden. Wij hebben intussen ruim bewezen dat onze ploeg zijn plaats in Nation's Cup waard is.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-04-2019, 19:48 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  12-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Musselkanaal 12 april HAT rit 1

  Vandaag verzamelen geblazen in het hoge noorden van Nederland waar de driedaagse rittenwedstrijd Healthy Ageing Tour voor dames junioren doorgaat als prelude voor de laatste 3 etappes van dezelfde wedstrijd voor de Dames Elite.
  Eerste afspraak in de gemeente Musselkanaal voor 4 ronden van 21,1 km elk. Mits aftrek van de neutralisatie blijven er 81,8 km wedstrijd over in een landschap dat met de waterpas is aangelegd en waar de wind vrij spel heeft. Veel rechte wegen ook.
  Daar de rennerskwartieren op zowat 10 km van de start liggen rijdt ons viertal samen met deze van de nationale selectie naar Musselkanaal als vorm van opwarming. Dat laatste mag men letterlijk nemen want de thermometer wijst op dat moment nog maar 6°C aan, bij een stevige noordwestenwind voelt zulks winters aan. Gelukkig komt de zon piepen om de temperatuur toch wat op te drijven.
  Aan de start 144 dames uit alle contreien, liefst 14 nationale teams, aangevuld met nog heel wat regionale teams, het is sowieso al een eer om als clubteam te mogen starten in een dergelijk peloton. Aan onze meisjes om te bewijzen dat de organisatoren gelijk hadden om hen te laten deelnemen. Op het laatste nippertje nog een wijziging in de organisatie: het aantal wagens wordt gehalveerd, 1 auto voor 2 ploegen. Ons team wordt ingedeeld met de nationale selectie van België en zo mag Jonas in de volgauto met Nicky Cocquyt. Serge en Geert trekken met de ploegauto naar het parkoers om de meisjes 2x per ronde te kunnen bevoorraden. Dat noemen ze professioneel werken.
  Om 10u stipt trekt het peloton zich op gang en wanneer even later de officiële start wordt gegeven, gaat de snelheid dadelijk de hoogte in. Enkele dames moeten al snel de rol lossen, ons viertal houdt de snelheid van het peloton goed aan. Op het einde van de eerste ronde heeft Fleur een probleempje waardoor ze een gaatje moet laten met enkele andere meisjes en dat is bij deze snelheden dodelijk. 
  In ronde 2 moeten wij jammergenoeg een zeer zware valpartij noteren, rond de vijftigste plaats gaan er enkele meisjes tegen de grond en bijna het halve peloton gaat er over heen. Nele en Katrijn bevinden zich op dat moment net voor de val en kunnen met de hoofdmacht verder. Esmée kan nog tijdig remmen en valt niet, maar is op achtervolgen aangewezen, bijna niemand raakt nog naar voor. Op het einde van de tweede ronde heeft het peloton van 47 rensters een voorsprong van 45" op enkele meisjes die moesten lossen, 1' op een groepje dat achtervolgt en 1'16" op een eerste grotere groep achtervolgers. Esmée, samen met meisjes van de Belgische selectie zit in een groepje op 2'10", Fleur zit tussen de auto's op 3'25".
  Vooraan blijft men aan hoge snelheid koers maken, Katrijn en Nele kunnen vlot mee, meer nog, Katrijn gaat met een Nederlandse zelfs even kort in de aanval. Achter hen smelten enkele groepen samen, maar op het einde van ronde 3 bedraagt het verschil tussen de eerste en de tweede groep reeds 3'10" en het is duidelijk dat de winnaar  vooraan te zoeken is. Esmée zit in een derde groep op 3'50" en zij hopen nog bij de tweede groep te raken, maar zijn met iets te weinig die er de snelheid inhouden om dit rond te krijgen.
  Naar het einde toe positioneren Katrijn en Nele zich goed, maar in de laatste hectometers worden ze toch weggedrumd waardoor ze finaal tevreden moeten zijn met de 35steen 40steplaats. Mits wat meer ervaring in dergelijk sprints had er zeker meer in gezeten.
  Esmée komt in de derde groep over de streep op 6'24" van de winnares en wordt als 97stegerangschikt. Fleur kon het gaatje jammergenoeg niet meer dichten en wordt op iets te grote afstand gefietst waardoor ze samen met 27 andere meisjes uit wedstrijd wordt gezet.
  In de nevenklassementen staat Katrijn op de 16deplaats bij de jongeren (=eerstejaars) en in het ploegenklassement staan Van Assche – Van den Hauwe op de 11deplaats. 
  Na een wedstrijd over meer dan 80 km, afgelegd aan een gemiddelde van 40,65 km/h mag ons team tevreden zijn. Iedereen wordt snel warm ingeduffeld waarna ze met de fiets naar het hotel fietsen om zich verder te laten verzorgen door de staf die o.a. voor een zalige massagebeurt instaat.
  Morgen om 12u in Heerenveen start van de tweede etappe, vanaf 13u live te volgen op de livestream van de Healthy Ageing Tour.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-04-2019, 18:51 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  08-04-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12-14 april Healthy Ageing Tour

  Ons kwartet vertrekt donderdag met “de technische staf” naar Noord-Nederland. Zij rijden er een driedaagse rittenwedstrijd in de schaduw van Healthy Ageing Tour voor Dames Elite.
  Vrijdag 12 april, Musselkanaal, vertrek om 10u voor 81,8 km (4x21,1km)
  Zaterdag 13 april, Heerenveen, vertrek om 12u voor 68,4 km (4x17,5km)
  Zondag 14 april, Midwolda, vertrek om 10u voor 77,5 km (5x15,6km)
  Wie ons kwartet wil volgen op het thuisfront: er is dagelijks een rechtstreekse uitzending via livestream van de laatste 60 to 75km. Meer info op https://www.hannn.eu/healthy-ageing-tour/nieuws/ook-junior-vrouwenwedstrijd-healthy-ageing-tour-uitgezonden

  Wie niet live kan kijken kan ons volgen op Facebook of op deze blog waar wij dagelijks proberen een verslag te posten. Beter nog: wie ter plaatse wil komen supporteren, steeds welkom, er is reeds een mooie groep supporters die zijn overnachtingen heeft geboekt en onze meisjes ter plaatse vooruit zal schreeuwen. Extra stemmen blijven welkom.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  08-04-2019, 20:25 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escanaffles 6 april

  De Ronde van Vlaanderen organiseert nog geen 7 wedstrijden zoals Gent-Wevelgem. Straffer: dit WE geen wedstrijden voor dames jeugd in eigen land en dus besluiten Nele en Esmée om de conditie verder aan te scherpen in Escanaffles in een wedstrijd voor Elite over 81 km zijnde 14 ronden van 5,8 km. Een peloton van 93 dames aan de start en onze meisjes waren niet de enige junioren, liefst 20 van de 93 vertrekkers behoren tot deze categorie. Naast de Belgische dames ook enkele Noorse en Zweedse meisjes.
  Het eerste wedstrijduur wordt er goed doorgevlamd waardoor enerzijds niemand aanvalslust toont, maar anderzijds ook de achterdeur wijd open staat en veel dames vroegtijdig moeten afstappen. Nele en Esmée kunnen goed stand houden, Nele heeft de les van Boezinge begrepen en houdt zich mooi vooraan in de groep, Esmée vinden wij een rijtje verder.
  Rond halfkoers vertrekt er een Britse op avontuur en als snel organiseren twee van haar landgenoten op hun beurt een Brexit en dit trio is er vandoor. Wat later vertrekken nog 8 rensters in de tegenreactie waaronder een Zweedse juniore. Zij zien het Britse trio wel niet meer terug. Het peloton laat het tempo dan zakken waardoor er bij het ingaan van de laatste ronde nog 7 dames het hazenpad kunnen kiezen. Onze meisjes hebben de ganse wedstrijd goed stand gehouden in het peloton dat finaal voor de 19deplaats mag sprinten. Nele komt als 32steover de streep, Esmée als 44ste. Voor Nele jammer dat ze niet enkele rijen hoger is geëindigd want er is ook een juniorenpodium en zij valt er als vierde juniore net naast. Esmée wordt negende juniore. Bekijken wij enkel de Belgisch meisjes dan is Nele tweede en Esmée derde. Rekening houdende met het feit dat slechts 60 rensters de wedstrijd uitrijden waaronder 11 junioren en van die 11 er 8 de Zweedse of Noorse nationaliteit hebben dan mogen wij spreken van een mooie prestatie van onze dames. 
  Nu nog enkele dagen gericht trainen en rusten en donderdag vertrekken ze noordwaarts om er samen met Katrijn en Fleur van vrijdag tot zondag de Healthy Ageing Tour te rijden. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-04-2019, 20:20 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  31-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent-Wevelgem (Boezinge) 31 maart

  Vandaag eerste grote afspraak van het seizoen in Boezinge voor de Nation’s Cup. Zes vlakke ronden voor een totaal van 72 km met in elke ronde een lange kasseistrook waarin de aankomstlijn is getrokken. Een sterk deelnemersveld met 129 dames junioren aan de start met daarbij 11 nationale ploegen en nog wat regionale selecties. Er blijft zo voor de Belgische teams nog plaats voor 4 ploegen. Gezien er 8 ploegen hun kandidatuur stelden worden er mixed teams gevormd. Wij vormen een gelegenheidsploeg met Glabbeek CT, waar bij elke ploeg 3 rensters aan de start brengt. Voor ons zijn dat Katrijn, Nele en Esmée, voor Glabbeek Britt Verbeek, Kato Aerts en Kato Heremans. Voor de gelegenheid allen in een trui van Glabbeek.
  Van bij de start wordt er stevig de pees opgelegd met het gevolg dat er al snel een valpartij is. Britt is erbij betrokken en moet van fiets wisselen terwijl Esmée ook voet aan de grond moet zetten waardoor beiden al snel in de achtergrond verzeilen.
  Wat verder een nieuwe valpartij waardoor Nele en Kato Aerts in een tweede groep belanden welke op het einde van de tweede ronde 57” achterstand telt, de derde groep met Britt en Esmée volgen even verder. In de derde ronde smelten de twee achtervolgende groepen samen en zitten ze in een rupsbeweging met het peloton. Eerst vergroot de achterstand tot 1’20” en moeten ze de volgwagens voorlaten, maar wanneer het peloton even gas terug neemt komen ze terug en wordt opnieuw barrage gemaakt om hen door te laten, op het einde van de derde ronde is de achterstand geslonken tot 35” en het lijkt er op dat ze terug zullen aansluiten, ons viertal doet ook hun uiterste best om daartoe bij te dragen. Maar dan komen er aanvalspogingen vooraan waardoor de snelheid met een ruk de hoogte in gaat en dat is er voor de achtervolgers te veel aan, op de koop toe wordt er in hun groep opnieuw gevallen, het tempo stokt even en op het einde van de vierde ronde is de achterstand opgelopen tot 2’13” en is bij ons achtervolgend viertal alle hoop op een terugkeer weggeëbd. Intussen weten Katrijn en Kato Heremans zich mooi te handhaven in het peloton. Daar blijven intussen rensters aanvalspogingen opzetten. Deze worden allen teniet gedaan tot in de laatste ronde Elynor Backstedt (dochter van) er van door gaat. Zij neemt snel meer dan een halve minuut voorsprong, maar in het peloton geeft men niet af. In het stuk tegenwind daalt de voorsprong van 37 tot 17”, maar in de laatste rechte lijn krijgt het peloton er maar een seconde extra meer af. Door de versnelling in het peloton scheurt het nog in de laatste kilometers, Kato zit net na de scheur en komt zo in een groepje terecht. Het is aan Katrijn om dan de eer van de ploeg hoog te houden. Zij zit echter ook iets te ver om in de sprint op de kasseien nog een rol van betekenis te spelen en komt als 32steover de streep, wel de tweede Belgische renster in dit internationale peloton. Kato sprint zich in de groepje nog naar de 78steplaats en binnen de achtervolgende groep sprint Kato Aerts naar de 90ste, Esmée de 96ste, Nele naar de 102deen Britt de 108steplaats.
  In elk geval een mooie en leerrijke ervaring voor onze meisjes die wel allen de wedstrijd konden uitrijden en toonden uit het goede wielerhout gesneden te zijn. Mits wat minder pech hadden ze zeker met meer in het peloton kunnen eindigen en dat is in een wedstrijd als deze al een doel op zich.
  Op nu naar de Healthy Ageing Tour in Noord-Nederland waar beide ploegen apart met een team van 4 rensters aan de start zullen staan om van 12 tot 14 april 3 dagen op rij een rit over deze afstand te rijden. Nu eerst even bekomen en dan 2 weken goed trainen en voorbereiden. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-03-2019, 23:45 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  24-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Montenaken 23 maart

  De testtijdrit in Montenaken over 14,1 km is de eerste grote test voor onze dames op de kalender van het nog prille seizoen. Voor Katrijn en Esmée zelfs de eerste wegwedstrijd. 
  De omkaderende staf is in elk geval in grootse doen, zij zijn bij de eerste ochtendgloren naar Montenaken uitgereden om de allerbeste plaatsen in te nemen met mobilhome en tent. Van een rennersluxe gesproken. Voor elke renster een geluidsinstallatie en alle nodige zorgen. Bij afwezigheid van tijdritspecialiste Julie De Wilde lijkt het kransje favorieten breed. Onze vier dames zijn vrij hoog geprogrammeerd en weten daardoor bij vertrek reeds dat Jade Lenaers na 18’01” de laatste 2,5 km is ingegaan om te finishen in 21’35”.
  Fleur start als eerste om 13u39 en trekt dadelijk goed door, zij werd hier vorig jaar eind mei vijfde bij de nieuwelingen en wil graag bevestigen. Het seizoen is evenwel nog jong en de conditie nog niet top, zij snijdt na 19’33” de laatste kilometers aan en finisht finaal in 23’19,516”. Twee minuten na Fleur mag Esmée van start, zij werd hier vorig jaar vierde bij de junioren en won in september de testtijdrit in Waregem, stond reeds op het podium van het BK en heeft dus een reputatie te verdedigen. Haar diesel komt zo vroeg op het seizoen evenwel wat te laat op toerental, zij draait het dorp van Cras-Avernas uit na 18’23”, op dat moment de vierde tussentijd, 22” na Jade Lenaers, maar zij perst er de laatste kilometers alles uit, werkt deze af in 3’31”, de beste laatste lijn van het ganse pak. Esmée klokt finaal af in 21’54,355” waarmee ze voorlopig derde wordt. 
  Nog eens twee minuten na Esmée bolt Nele het startpodium af met achter haar papa Serge in de geleende wagen van Healthmate – Cyclelive, een mooie geste van deze UCI-ploeg. Nele perst er alles uit, maar komt pas na 18’43” in de laatste kilometers, om finaal binnen te rijden na 22’30,504” op dat moment de 7detijd en met nog slechts 3 rensters te gaan is het nu reeds duidelijk dat zij net als Esmée top-10 zal rijden.
  Katrijn mag als voorlaatste van start met voor haar Luna Renders, winnares van de vorige editie en na haar Gloria Van Mechelen, reden genoeg dus om er een stevige lap op te geven. Zij haalt vrij snel Luna in maar die sukkelt met een slepend wiel, wat later hoort ze evenwel de sirenes van het Cannibal Team naderen, maar de beentjes zijn nog niet super. Zij klokt een tussentijd van 18’16”, wat de derde tijd is op dat moment maar de tank blijkt zowat leeg waardoor ze nog 3’42” nodig heeft om de finish te bereiken waar ze met 21’57,957 wel nog onder de 22’ kan blijven en op de vijfde plaats in de tussenstand uitkomt. 
  Gloria doet even later nog beter dan onze meisjes waardoor Esmée finaal vierde wordt, Katrijn zesde, Nele negende en Fleur achttiende.
  Wij hebben dan wel niemand op het podium maar Van Assche – Van den Hauwe is wel het enige team dat 3 dames in de top-10 kan neerzetten. Wij hebben nog meer dan een maand voor het BK tijdrijden, de conditie wordt verder aangescherpt. Jammergenoeg is er voor hen tussenin geen PK tijdrijden om alles nog eens uit te testen, voor de Oost-Vlamingen komt dit pas op 22 augustus en voor onze Limburgers was de kalendermaker nog ongenadiger want daar valt het PK tijdrijden op zaterdag 13 april en dan zijn wij met het team aan de slag in Friesland in de driedaagse Healthy Ageing Tour.
  Volgende week staat een serieuze afspraak op de agenda nl. de Nation’s Cup Gent-Wevelgem in Boezinge, een trio van onze ploeg zal er in een mixed team met CT Glabbeek aantreden. Start om 11u45 voor een traditioneel helse rit van 71km. Supporters op post!
  Dank aan Lore voor de sfeervolle foto’s en het ganse team voor de superomkadering en begeleiding.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-03-2019, 21:14 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  17-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Outryve 16 maart

  Dit WE geen wedstrijd voor de dames-jeugd op de kalender, dan moeten deze rensters hun heil elders zoeken. Verscheidene junioren schreven zich in voor de Elite-wedstrijd in Outryve, in zoverre dat de organisatoren een afzonderlijk podium voor deze categorie voorzagen samen met een geldprijs voor de eerste drie.
  Aan de start voor 85 km verdeeld over 12 ronden een totaal van 145 dames, waaronder niet minder dan 16 junioren, daaronder ook Nele en Fleur in onze outfit.
  Het tempo wordt onmiddellijk de hoogte ingetrokken en Fleur krijgt het snel lastig. Zeker daar in de tweede ronde de gas helemaal open gaat en het peloton in stukken uit elkaar valt door o.a. ook een valpartij. Fleur zal vroegtijdig de wedstrijd moeten verlaten.
  Nele weet intussen goed stand te houden in de eerste groep. De groepen smelten weer samen maar toch moeten nog verscheidene junioren lossen. Nele kan stand houden tot 2 ronden voor het einde het peloton er terug een snok aan geeft, zij mag een ronde voor het einde afstappen en wordt als 84stegeklasseerd, dit terwijl er maar 83 de wedstrijd volledig uitrijden waaronder 4 junioren, mooi resultaat voor de eerste wedstrijd van het seizoen. 
  Volgende week zijn onze meisjes aan de slag op de tijdrit in Montenaken en komen ook Esmée en Katrijn voor het eerst in actie. Er zijn momenteel 31 dames junioren ingeschreven voor deze tijdrit, een zeer groot aantal. Onze dames starten kort na elkaar Fleur is de eerste die in onze kleuren start om 13u39, daarna volgen Esmée om 13u41, Nele om 13u43 en Katrijn om 12u45. Supporters op post voor deze eerste strijd tegen de chrono.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  17-03-2019, 11:39 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  10-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heule 10 maart

  Ondanks de felle storm staan er toch 37 moedige dames junioren aan de start in Heule waaronder Fleur. Er wordt dadelijk stevig doorgefietst en na de eerste ronde is er reeds een kopgroep van 11 definitief weg van de rest. Fleur laat zich verrassen, mist de trein en vindt niet direct kompanen om te pogen het gat te dichten.
  Wat later gaan de hemelsluizen helemaal open en worden de moedigen geteisterd door hevige regen en hagel wat het fietsen nog moeilijker maakt. Fleur rijdt dan met 4 andere rensters weg uit het peloton maar wordt wat verder letterlijk van de weg gewaaid, recht de beek in. Dat heet dan van een koude douche in een nog kouder bad duiken. Terug op de weg sluit ze opnieuw aan in het peloton. Eens de voorsprong van de kopgroep op het peloton meer dan 3 minuten bedraagt beslist de jury dat voor hen de wedstrijd eindigt. Fleur sprint mee en haalt nog de 22steplaats. Zij had op beter gehoopt, maar het gevoel zat goed. Volgende week is er geen wedstrijd voor dames jeugd en gaat Fleur aan de slag bij de dames elite. Veel succes.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  10-03-2019, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  03-03-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel-Opwijk 3 maart

  Als de Omloop wordt gereden, is het wegseizoen van start. Onze pistiers en crosser zijn nog wat in rust, maar voor Fleur kon de eerste wedstrijd in onze mooie kledij er niet snel genoeg zijn. Zij kan kiezen tussen de juniorenwedstrijd in Dottignies of Brussel-Opwijk bij de dames Elite. Fleur kiest voor het tweede en staat samen met nog 1 juniore aan de start in een peloton met nog 73 dames elite voor een wedstrijd van finaal 67 km, i.p.v. de aangekondigde 78. Aan de start ook een Brits nationaal team en heel wat Nederlanders. Dat belooft voor een opener. Zij gaat goed van start en houdt zich logischerwijze in de eerste kilometers wat schuil in de buik van het peloton. Maar reeds na een tiental kilometer gaat het mis. Aan een kasseistrook komen een aantal rensters ten val waardoor het peloton in twee scheurt. Fleur zit in de tweede groep en terugkeren zit er niet meer in. Zij blijft wel sterk doorrijden en kan het tempo goed aan. Vele rensters verdwijnen uit de wedstrijd, maar Fleur kan verder blijven rijden tot haar groep te ver achter raakt en zij een ronde voor de finish moeten sprinten voor hun plaats. Zij wordt vierde in die sprint, net na de tweedejaarsjuniore. Zij komt zo op de 41steplaats uit en dat voor haar eerste wedstrijd als eerstejaarsjuniore tussen de elite. Een opsteker naar de komende weken toe. Volgende week showt ze onze kleuren in Heule. Supporters op post!!!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-03-2019, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  03-02-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 2 februari

  Als afsluiter van het winterseizoen op de piste nam ons trio pistiers deel aan de internationale meeting in Gent waar voor de dames junioren een scratch over 30 ronden en een puntenkoers over 80 ronden op het programma stonden.
  Aan de start naast ons drietal nog 3 andere Belgische meisjes, 3 van de Nederlandse ploeg, 3 van de Poolse ploeg en de Noorse kampioene die eerder in november reeds een sterke indruk had gelaten op het Gentse ovaal.
  In de scratch is het traditioneel steeds wat kijken naar elkaar tot na enkele ronden de ons bekende Juliet Eickhoff eens stevig doortrekt. Katrijn weet als geen ander welke hardrijderscapaciteiten deze Nederlandse heeft en gaat dadelijk in de tegenreactie. Wat later is het de beurt aan een andere Nederlandse om de aanvalstrom te roffelen, maar ook nu weer gaat Katrijn in de reactie. Esmée in haar mooie tricolore outfit als Belgisch kampioene scratch kletst na een tiental ronden van achter uit weg met Nele, wat later komt Katrijn aansluiten en zijn onze drie meisjes samen weg. Het ziet er even mooi uit, maar vanuit het peloton wordt plots toch fel gereageerd en alles loopt terug samen. Halfweg is het dan terug de beurt aan de Nederlandse Van Rooijen, maar ook zij raakt niet weg. Op tien ronden van het einde waagt Juliet opnieuw haar kans en het voltallige Poolse trio gaat in de tegenreactie, de Noorse Tveit en Katrijn haken hun wagonnetje aan en de trein lijkt vertrokken maar 3 ronden verder is alles te herdoen. Juliet probeert het nog eens, terug zonder resultaat. Op 3 ronden van het einde is het terug "Gielkens-time" en Esmée zet nog eens aan, Katrijn neemt direct haar wiel, maar het ganse peloton blijft op de afspraak. Esmée trekt dan mooi door om Katrijn te lanceren naar de sprint toe, daarin komen eerst een Nederlandse en dan de sterkste Poolse over onze meisjes heen, met een sterke eindsprint weet Katrijn nog de Nederlandse te remonteren, maar de Poolse is al te dicht bij de meet en zo moet onze dame tevreden zijn met de tweede stek. Nele sprint nog sterk mee en komt uit op de achtste plaats, Esmée laat zich uitbollen en komt als dertiende over de streep.
  In de puntenkoers is het aan Nele om haar tricolore outfit te showen. Zij krijgt daar 80 ronden de tijd voor, dat is een afstand die de meesten niet echt in de benen hebben en dus wordt er afwachtend gestart. Pas in de voorbereiding van de eerste sprint komt er wat animo. De Nederlandse Van Rooijen gaat van ver op kop, Nele volgt heel goed, Katrijn moet van wat verder komen, maar werkt zich goed naar voor. Aan de streep is Nele tweede en Katrijn derde en zo staan ze meteen beiden op het scorebord. Na de sprint dommelt het peloton weer in en is het wachten tot 3 ronden voor de volgende sprint op enige beweging. Het is Britt Verbeek die een aanval opzet waardoor de Belgen het werk overlaten aan de anderen. In de sprint doen Katrijn en Nele weer goed mee en rapen resp. 3 en 1 punt. Twee ronden verder glipt Esmée weg met een Poolse en zij blijven even vooruit, maar het peloton laat niet begaan en ook de derde sprint wordt met de ganse groep aangevat. Geen van onze meisjes komt in de punten uit en dat blijkt later duur betaald te worden. In de vierde sprint verzamelt Katrijn opnieuw 3 punten, maar zij heeft intussen reeds een achterstand van 7 punten op de sterke Poolse Wielowska. Wanneer Juliet Eickhoff na deze sprint een aanval opzet is Katrijn er dan ook als de kippen bij om aan te sluiten en mee te werken. De andere Nederlandse en Belgische rensters houden de benen stil en het is aan de Polen om vol aan de bak te gaan. Nele en Esmée dragen hun steentje bij door actief af te stoppen. De Poolse meisjes weten de voorsprong beperkt te houden maar Katrijn en Juliet blijven het volle pond geven en houden zo ook het publiek in de ban. Bij de vijfde sprint ligt het duo nog voor, Katrijn pakt hier 3 punten. De verstandhouding is goed en dus besluiten de dames om hun aanval verder te zetten, bij de volgende sprint blijven ze nog net uit het bereik van het peloton en nu is het aan Katrijn om de 5 punten op haar naam te zetten waardoor ze de leiding van de wedstrijd overneemt. Daarop worden ze ingelopen en kort nadien waagt Esmée haar kans, maar ook zo wordt terug tot de orde geroepen. In de voorlaatste sprint zetten de 3 oranje-dames alles op alles maar Katrijn wringt er haar mooi tussen en verovert zo opnieuw 3 punten. Zij reikt de hand naar de eindwinst met 19 punten en een verschil van 4 punten met de Poolse, 5 en 6 met twee Nederlandse meisjes. Alles is nog speelbaar en dat beseft ook Nele die resoluut naar voor gaat en met 4 punten achter haar naam ook nog kans heeft op het podium. Intussen heeft Esmée de kop van het peloton ingenomen en bereid zo de sprint voor. Wanneer in de laatste ronde Wielowska vol aan gaat is Katrijn nog maar net in haar wiel gekomen en moet alles op alles te zetten, maar de Poolse blijkt opnieuw iets te sterk. Katrijn moet vrede nemen met de 6 punten, waardoor de Poolse die de volle 10 pakt nog net op gelijke hoogte komt en zo de eindwinst op haar naam zet wegens eerste over de eindstreep. Katrijn moet tevreden zijn met de tweede plaats terwijl Nele nog vlot de 2 punten van de vierde stek bijschrijft en zo nog naar de vijfde plaats springt in het eindklassement. Esmée verovert nog de vijfde plaats in de eindsprint en komt zo uit op de een elfde plaats met net boven haar 3 meisjes die 1 puntje hadden gehaald, het was dus nipt om een plaats halfweg te realiseren.
  Slotsom is wel opnieuw dat onze 3 pistiers een mooie prestatie lieten optekenen en vooral actief wisten deel te nemen aan het koersverloop. Zij sluiten op deze manier een zeer mooie winter af, kunnen nu even stoom aflaten om dan het wegseizoen voor te bereiden om te proberen om samen met Axelle, Fleur en Shirin ook daar van zich te laten spreken. 
  Hatelijk dank aan de talrijk opgekomen supporters en aan Marc (in beeld op een foto) en Norbert voor de vele foto's.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-02-2019, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  27-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 26 januari

  Afspraak op de piste voor het BK individuele achtervolging en Madison. Nadat vorige week Esmée verstek moest geven wegens ziekte was het nu Nele die ziek uit bed stapte en verstek moest geven. Jammer want ze gaf de laatste weken blijk van groeiende conditie.
  In de kwalificaties van de achtervolging moest Julie de Wilde als eerste de baan op en zij zette met 2’33,755” meteen een supertijd neer, de 10 ander dames junioren wisten meteen hoe laat het was. Wat later kwam er met 2’37,831” nog een sterke tijd op het scorebord. Onze meisjes wisten meteen wat de opdracht was. Esmée startte in de voorlaatste reeks maar was nog niet volledig hersteld van haar ziekte en deed er wat langer over dan anders, zij klokte af na 2’42,520”, op dat moment de derde tijd. Met nog enkel de laatste reeks met Katrijn en Sara Maes te gaan zat een kans op de strijd om brons er wel nog in voor onze Limburgse dame. Maar in die laatste reeks reed Sara 2’39,763” terwijl Katrijn haar persoonlijk record met bijna 5” scherper stelde om een zeer mooie 2’34,605” neer te zetten, goed voor de finale, Esmée viel met de vijfde tijd op 11 net naast een kwalificatie.
  In de finale opende Katrijn net iets sterker dan Julie, maar reeds in de tweede ronde zat onze dame op achterstand, deze achterstand liep steeds verder op en reeds halfweg was het duidelijk dat wanneer Julie niet verzwakte het goud niet bij ons zou uitkomen. Finaal reeds Katrijn met 2’35,257 een zeer degelijke chrono, maar dat bleek toch 3,155” te traag voor de titel. Maar toch weer een zilveren medaille voor onze squadra die op elk van de BK-podia met minstens 1 vertegenwoordiger stond en het was daarenboven nog maar de eerste Belgische titel die wij niet binnen de ploeg konden houden.
  Later op de middag stond het laatste BK op de piste van deze jaargang op het programma, een koninginnennummer met de Madison. Onze kleuren werden verdedigd door Katrijn met gelegenheidsploegmaat Kirin Punnewaert, schoolvriendin van de topsportschool waar ze deze discipline degelijk konden oefenen. Bij de meisjes traden 5 koppels aan, 3 junioren en 2 nieuwelingen die voor 1 titel streden, nl. deze van dames-jeugd. Zij reden 60 ronden met 6 sprints samen met de jongens nieuwelingen waarvan er ook maar 4 koppels op het startblad figureerden. Voor wat betreft de punten bij de sprints kregen meisjes en jongens apart punten, voor wat betreft winst- en verliesronden werd het gemengde peloton bekeken. In de eerste sprint moest Katrijn het nog afleggen tegen Marith Vanhove, maar toen kwamen de jongens op toerental, in de tweede sprint won Katrijn van Marith en toen brak de wedstrijd  helemaal open, K2 waren de enige meisjes die de snelheid van de jongens enigszins konden volgen. Na elke sprint spatte het pelotonnetje jongens open en K2 slaagde er telkens in om terug aansluiting te krijgen samen met een jongensduo. Zij wonnen dan ook de volle buit in de volgende 3 sprints, maar meer nog zij bleven als enig dameskoppel in dezelfde ronde als de jongens, de anderen kregen allen één of meerdere verliesronden aangesmeerd. De laatste sprint deed er niet meer echt toe, enkel de 2 duo’s die nog in strijd lagen voor bons moesten nog voluit gaan. Katrijn reed als derde meisje over de streep en dikte zo het puntentotaal aan tot 25, wat 31 meer was dan het zilveren duo en liefst 47 meer dan de bronzen ploeg. Het moet zijn dat onze outfit van goede kwaliteit is evenals de benen van het duo dat ermee reed. Het groot aantal joelende supporters en begeleiders op de tribune zal ook wel een stimulans geweest zijn.
  Dank aan Nathalie om enkele mooie foto’s door te sturen.
  Dit alles maakt finaal dat onze ploeg deze winter 7x op het hoogste schavotje stond op 8 BK’s, tel naast die 7 gouden medailles nog 2x zilver en 2x brons en op het KvV ook nog eens zilver en brons en wij mogen stellen dat onze ploeg zijn start niet gemist heeft. Volgende week is er nog de internationale meeting in Gent waar ons trio er nog eens vol voor gaat om in schoonheid de pistewinter af te sluiten en zo extra punten te scoren richting een selectie voor de kampioenschappen deze zomer.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-01-2019, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  20-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 19 januari

  Finaledag van de AVS-cup, met onze meisjes op de plaatsen 2, 4 en 5 in het tussenklassement willen wij nog eens het onderste uit de kan halen om zowel de eindoverwinning als een tweede podiumplaats te versieren naast uiteraard de dagzege. Nog voor wij van start gaan een domper op de sfeer: Esmée blijkt ziek te zijn en kan dus niet deelnemen, zij staat vierde met nog een kans op podium, maar wie niet deelneemt aan de finale verliest alle punten. Nele schuift zo wel op naar de vierde stek maar met te grote achterstand om nog podium te halen. Katrijn staat op 8 punten van de eerste plaats van Sara Maes, dat is wel speelbaar, hoewel Katrijn niet alles zelf in handen heeft. Nele en Katrijn vinden elkaar snel in de dubbele doelstelling: dagpodium voor beiden en eindwinst voor Katrijn. Esmée blijkt niet de enige zieke renster te zijn, finaal verschijnen er aan de start 5 nieuwelingen en 7 junioren.
  Onze kampioenen starten met goede moed aan de scratch waar heel weinig te beleven valt tot halfkoers een nieuwelinge aanvalt en niemand in de tegenreactie gaat. Wanneer de voorsprong een halve ronde gaat Nele er solo achteraan, zij haalt de nieuwelinge bij en ze hebben nog steeds een halve ronde voorsprong. Katrijn probeert weg te raken uit het peloton maar dit lukt niet en zij besluit dan alles op alles in de eindsprint te zetten. Nele komt als winnaar over de streep en Katrijn haalt sterk uit, wordt tweede maar daar Sara derde wordt blijft het verschil 6 punten.
  Voor de temporonden spreekt ons duo af hoe ze het zullen anapakken, maar nog voor de wedstrijd goed en wel is gestart slaat het noodlot toe, Sara komt zwaar ten val samen met enkele andere meisjes waardoor de wedstrijd totaal ontregeld raakt. De wedstrijd wordt afgeschoten zodat de piste kan hersteld worden en om Sara de kans te geven haar fiets weer rijklaar te maken worden eerst de jongens nieuwelingen het ovaal opgestuurd. Daarna terug de dames jeugd. Onze dames rijden heel sterk en zetten de temporonden naar hun hand. Katrijn wint 8 sprints, voldoende voor winst in het onderdeel, Nele wint er 2 en wordt derde na Juliet, maar voor Sara die vijfde wordt. Katrijn komt aan de leiding van zowel het dagklassement als de AVS-cup en zo wordt de puntenkoers beslissend voor beiden. Voor de dagzege is de opdracht veel punten pakken in de 4 sprints om voor de Nederlandse Juliet te blijven en voor de AVS-cup moet Katrijn voor Sara eindigen in dit onderdeel.
  De start van de wedstrijd is zeer traag, elke bejaarde kon volgen tot na 6 ronden Katrijn en Nele samen proberen weg te rijden. De concurrentie laat niet betijden en dus wordt er gesprint. Katrijn wint voor Sara, Nele en Juliet en zo verstevigen onze meisjes hun posities. Iets later gaat een nieuwelinge aan de haal, eens de kloof wat uitgediept springt Nele er in één ruk naartoe en rijdt er los voorbij, maar ook nu blijft de reactie niet uit en alles loopt weer samen net voor de tweede sprint. Katrijn komt terug als eerste over de streep, Nele als tweede voor Juliet en Sara, de gestelde doelen komen nog een stukje dichter. Nog 10 ronden verder doet Katrijn het nog eens over, nu met Juliet als tweede, Nele als derde en Sara als vierde. Nu kan er gerekend worden naar de eindsprint met dubbele punten toe. Katrijn kan de AVS-cup enkel nog verliezen als zowel Sara de eindsprint wint én Katrijn geen punten meer haalt. Voor de dagzege is het eenvoudiger: met Katrijn 93 punten, Nele 83 en Juliet 78 is deze zeker binnen de ploeg want enkel Nele kan nog voorbij Katrijn, Juliet kan wel nog over Nele, maar nooit meer over Katrijn. Niets is mooier dan 1 én 2 te halen, dus trekt Katrijn op 6 ronden van het einde alle registers open. Het ziet er even naar uit dat ze definitief weg is waardoor Nele enkel nog in de punten moet eindigen, maar dan zetten de ploegmakkers van Sara alle zeilen bij en krijgt Katrijn het moeilijk. Wanneer ze op enkele decameter genaderd zijn springt Juliet naar voor, maar Nele volgt gezwind in haar wiel, beiden gaan over Katrijn die nog derde wordt in de eindsprint, Nele raakt Juliet niet voorbij maar dit volstaat voor de tweede plaats.
  “Mission 
  accomplished” heet dit. Katrijn wint voor het vijfde jaar op rij de AVS-cup en samen bezetten onze meisjes de eerste twee plaatsen in het dagklassement. Ze zijn dus duidelijk klaar om volgende week hard te strijden in de laatste 2 BK’s, nl. de achtervolging en de madison. Hopelijk is Esmée dan volledig hersteld en kunnen in de achtervolging onze 3 pionnen op volle kracht strijden. Supporters op post.
  Na de meeting red Katrijn nog een madison met Kirin Punnewaert. Er werd 4 koppels nieuwelingen jongens en 3 koppels meisjes dames jeugd. In het begin hadden Katrijn en Kirin het wat lastig en werden op een ronde gezet. Nadien konden ze volgen en zelfs 2x punten sprokkelen in sprints. Zij werden zo vijfde in totaal en eerste meisjesduo.
  Nogmaals dank aan Marc voor de prachtige foto’s en de supporters en ploegleiding voor de steun.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-01-2019, 10:45 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  16-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apeldoorn 11-13 januari

  Onze drie pistiers werden voor hun goed winterseizoen niet alleen beloond met Belgische titels en medailles, zij werden ook met zijn allen geselecteerd om met de nationale juniorenploeg deel te nemen aan het befaamde juniorentornooi The Next Generation in Apeldoorn waar liefst 11 nationale teams aantraden, zeker en vast een mogelijkheid om eens te testen waar ze staan op internationaal niveau. Besluit is dat wij niet afgaan zonder echt potten te breken. Wij wonnen niks maar waren er enkele keren zeer dicht bij met o.a. enkele tweede plaatsen. Het was ook niet steeds de opdracht om potten te breken, daar de bondscoach hen op vele nummers wou inzetten kregen ze nu en dan de opdracht mee rustig te blijven.
  Op vrijdag kwamen Nele en Katrijn in actie in de ploegenachtervolging. Daarin hadden ze triple pech. Een eerste keer omdat last minute werd beslist om voor de damesploegen de afstand van 4 naar 3 km te brengen en onze meisjes dit pas beseften in de laatste ronde, de indeling van de rondetijden kon toen niet meer aangepast worden, een tweede keer omdat ze werden ingehaald van de latere winnaar, Groot-Brittannië en hierdoor Nele niet kon afgelost worden en dus 2 ronden moest doortrekken, een derde keer omdat ze bij een minder geslaagde aflossing een dame verloren. Zij klokten finaal af in 3’44,496” en strandden daarmee op de laatste plaats, maar dit op slechts 3,5” van een tijd goed voor kwalificatie voor de tweede ronde dit terwijl ze zeker meer dan 4” verloren door alle tegenspoed. M.a.w. een teleurstelling maar met de wetenschap dat ze beter kunnen.
  Even later mocht Nele haar kunde tonen achter de derny. Voor haar was het eerst wat zoeken maar eens ze “haar draai had gevonden” ging het steeds beter en zette ze zelfs een mooie aanval in op de leidster in de race, maar het was duidelijk dat gangmaker en renster niet goed op elkaar waren ingespeeld waardoor Nele de derny even moest lossen wat het einde betekende van haar aanval. Eens weer aangepikt en op toerental was de finish in zicht, maar een mooie tweede plaats was har deel en ze is een reuze ervaring rijker.

  Op zaterdag stond al heel wat meer op het programma. Esmée mocht openen in de 500m, zij zette een tijd neer van 40,510”, zoals steeds met een sterke tweede ronde en werd daarmee 19de.
  Even later mocht ons trio in zijn geheel het ovaal op voor de eerste reeks van de afvalling. Bij de start moest Esmée onderaan starten en de begeleider van de renster voor haar bleef te lang staan waardoor zij pardoes tegen hem aanknalde en tegen het hout ging. De wedstrijd werd even geneutraliseerd maar onze Limburgse kon gelukkig snel herstarten. Zij kreeg evenwel niet echt de tijd om te bekomen van de schrik en moest daardoor snel afvallen. Even later bij het uitkomen van de bocht een massavalpartij, Nele kon die nipt ontwijken, Katrijn niet en nu ging zij tegen de parket. Gelukkig kon ze de val controleren en kreeg niemand meer over zich heen waardoor ook zij met de schrik vrij kwam. Na een nieuwe neutralisatie kon ook zij hernemen en zoals steeds bij onze jongedame geeft dit haar een adrenalinestoot en zat ze goed wakker in de race. Afvalling is niet echt Nele’s favoriete nummer, maar zij is een bijter, weet goed te overleven en laat 6 dames achter zich om zo 13dete eindigen. Katrijn heeft een wat betere relatie met dit onderdeel en bewijst dit ook nu door alle afvallingen te overleven en daardoor de eindsprint te mogen rijden tegen de Britse Amelia Sharpe, die haar wel te snel af was in de eindsprint, geen bloemen voor Katrijn maar wel een opsteker met een tweede plaats.
  Later op de dag kwam de scratch. In de eerste reeks mochten Katrijn en Esmée van start. Net over halfwedstrijd komt een Schotse dame zwaar ten val en neemt Esmée mee, een tweede valpartij voor haar op korte tijd, meteen ook een morele tik. Na een zeer lange neutralisatie, de wedstrijd werd zelfs totaal onderbroken kon de groep opnieuw starten voor de laatste 8 ronden. De Française die lang voorop had gereden maar bijna werd ingelopen op het moment van de val kreeg een halve ronde voorsprong, zij was intussen volledig gerecupereerd en kon voorop blijven, het peloton was totaal ontregeld en zo ook de sprint. Esmée kwam als 18deover de streep, Katrijn kon nog een 8steplaats uit de brand slepen.
  In de tweede reeks mocht Nele van start, de ons gekende Megan Jastrab uit de USA regelde de wedstrijd maar Nele kon de lange sprint goed aan en versierde een mooie 6deplaats.
  In de eerste reeks puntenkoers terug Nele aan zet. Wanneer na de eerste sprint de 3 Britse meisjes met een Française aan de haal gaan is het Nele die met een stevige reactie het gat dicht en aanpikt, jammer voor haar wil de rest niet meer doorrijden en worden ze terug ingelopen. Onze dame recupereert echter vlot en mengt zich vol overgave in de 3desprint waar ze mooi 2 punten op haar conto mag schrijven. In de eindsprint probeert ze haar totaal nog wat op te krikken maar zij komt als vijfde over de streep en blijft zo op 2 punten, wat recht geeft op een 7deplaats, mooi in dit peloton.
  In de tweede reeks is Katrijn aan zet. Nu mag zij optornen tegen Jastrab. Deze zet de wedstrijd volledig naar haar hand. Katrijn, die haar nog kent van haar passage op de weg in Vlaanderen een jaar terug, viseert haar wiel maar moet wachten tot de vierde sprint eer dit iets oplevert, ze boekt 2 punten. Zij zo denkt ook in de eindsprint nog iets te rapen maar beseft te laat dat Jastrab reeds 12 punten voorsprong heeft op de tweede in de rangschikking en niet meer meesprint, daardoor komt Katrijn veel te laat om nog wat te rapen, zij komt pas als achtste over de eindstreep en de 2 punten brengen haar op een tiende plaats. Jammer want voor haar stonden enkele meisjes die ze vroeger reeds achter zich liet, wat extra punten hadden haar hoog laten eindigen, maar deze ervaring neemt ze zeker mee. Moe maar voldaan mochten onze meisjes naar hun slaapkwartier. 

  De derde dag stond nog heel wat op het menu. Nele en Esmée mochten dadelijk openen in de individuele achtervolging. Doel voor beiden was om onder de 2’40” te duiken. Nele mag als eerste de baan op en zet mooie rondetijden neer, halfweg komt ze door in 1’19,171” wat perspectieven biedt. Zij houdt het tempo er goed in onder luide aanmoedigingen van zowel teamgenoten als de talrijke Belgische supporters, blijft rondjes draaien van ong. 20” en komt over de streep in 2’39,836”, vijftiende tijd en doel bereikt. Esmée gaat wat later van start, zij opent mooi, maar komt halfweg met 1’20,692” iets trager door dan Nele, maar Esmée is een diesel en zet in de tweede helft rondetijden neer rond 19,5” en lager en komt zo uit op een eindtijd van 2’37,924”, goed voor een 13deplaats en mooi beneden de 2’40”. Deze wedstrijd was er eentje van heel hoog niveau met liefst 5 dames beneden de 2’35”, de eerste twee zelfs beneden de 2’30”, de Britse Barnwell vestigt een nieuw baanrecord in 2’25,239”, om dit even te situeren: het BR bij de junioren staat op naam van Jolien D’hoore met 2’28,079”.
  Esmée wordt niet veel rust gegund want even later moet ze met Marith Vanhove de baan op voor de teamsprint. Esmée opent en Marith, nog nieuwelinge, neemt daarna over met een sterke tweede ronde waardoor de ploeg afklokt in 38,641”, de 9detijd.
  Nog wat later mag Esmée alweer de fiets op, ditmaal samen met Katrijn voor de temporonden. Daar zij een druk programma reden krijgen ze het advies rustig achteraan te rijden tot de laatste ronden en dan te zien wat er nog in de tank zit. Esmée blijft achteraan en Katrijn knalt in de laatste ronden van helemaal achteraan naar voor. Er hebben in deze reeks weinig meisjes punten gewonnen omdat de Britse Barnwell bijna de ganse wedstrijd solo voorop reed, een ereplaats zit er dus nog in maar Katrijn komt net te laat om de eindsprint te winnen, zij komt als tweede over de streep en wordt zo de eerste zonder punten, juiste plaats nog niet gekend, mits winst van de eindsprint had ze vlot nog meerdere plaatsen opgeschoven.
  Op het programma tenslotte nog enkel de madison, Katrijn start in de eerste reeks met als ploegmaat Sara Maes. Maar onze meid heeft intussen zware darmkrampen waardoor ze in het begin van de wedstrijd geen poot vooruit raakt, zij worden dan ook snel op een ronde gereden. Net wanneer Katrijn er wat doorkomt krijgt Sara problemen en dus blijft het bij aanklampen, zij komen wel nog binnen met het peloton maar meer zat er niet in.
  In de tweede reeks rijdt Nele met Marith Vanhove en dan heb je een supersprinter in je ploeg. Reeds in de eerste sprint pikken ze een puntje mee. Tegen het Britse en Schotse geweld is geen kruid gewassen, zij nemen resp. 2 en 1 winstronden, maar Nele strijdt met haar ploegmaat goed mee voor de punten. In de derde sprint rijven ze er opnieuw 2 binnen, in de vierde zelfs 3, in de vijfde sprint terug eentje en in de eindsprint moeten ze maar nipt de duimen leggen en dikken met 6 extra punten hun totaal aan tot 13, goed voor de 4deplaats.

  Een heel dikke proficiat aan onze 3 dames, erbij mogen zijn is al een eerste verdienste, maar zij toonden dat ze ook internationaal wat in hun mars hebben. Met wat geluk en extra training zijn ze klaar in juli wanneer de Europese kampioenschappen doorgaan in thuishaven Gent. Wie zijn vakantie nog moet boeken: hou 9-14 juli vrij om te supporteren!
  Nog 3 wedstrijddagen in Gent: nu zaterdag strijden onze meisjes inde AVS-finale waarin de eindwinst nog steeds mogelijk is, maar het zal niet gemakkelijk zijn. De week nadien staat het BK achtervolging en madison nog op het programma en de winter wordt afgesloten op 2 februari wanneer ze in Gent deelnemen aan de internationale meeting waar voor dames junioren een scratch en een puntenkoers geprogrammeerd staan.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-01-2019, 18:54 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  06-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 6 januari

  Twee dagen na de ploegvoorstelling een pistemeeting in Gent, ideaal om de nieuwe outfit te testen en dadelijk alle eer aan te doen, zo dachten onze 3 pistekampioenen die strijdvaardig naar de Gentse Blaarmeersen afzakten en zich daar veelvuldig op de eerste rij lieten zien. Doelstelling was niet alleen het dagsucces maar evenzeer de AVS Stories TV cup waar zowel Esmée als Katrijn nog bij de eerste 4 stonden met uitzicht op het podium en zelfs de overwinning. Esmée haalde deze trofee reeds als eerstejaars bij de nieuwelingen en Katrijn won de voorbije 4 jaar bij aspiranten en nieuwelingen. Zij was nu ook sterk begonnen maar door een aanval van buikgriep kon ze geen punten sprokkelen op 1 december waardoor ze naar de vierde plaats tuimelde op 21 punten van toenmalig ploegmakker Sara Maes.
  Aan de start 6 nieuwelingen, 7 junioren en 1 dame elite, allen in 1 peloton maar wel met 3 aparte klassementen.
  In de scratch over 20 ronden blijft het lang rustig, rond halfkoers enkele aanvallen van  nieuwelingen maar voor de rest geen animo. Op 3 ronden van het einde valt de Nederlandse Juliet Eickhoff aan maar onze dames weten deze aanval te beantwoorden. Op anderhalve ronde van het einde gaat Katrijn de sprint aan en niemand komt er nog over. Nele wordt vierde en Esmée vijfde.
  In de temporonden verloopt alles naar wens, Katrijn sprokkelt vlot punten en ook Nele wint 3 sprints, maar dan misrekent Katrijn zich waardoor ze te laat in actie schiet en zo met 5 punten er net 1 te kort komt om ook dit onderdeel te winnen. Nele wordt derde en Esmée zevende.
  Als derde onderdeel staat een 500m op het menu, daarin starten de meisjes in omgekeerde volgorde van het tussenklassement wat maakt dat Katrijn mag starten als laatste met de eliterenster en daardoor ook reeds weet welke tijden de anderen hebben gereden wanneer zij start. Esmée start als eerste van ons trio en zet met 41,121” een stevige tijd neer gezien er weinig tussentijd was na de vorige onderdelen. Nele mag wat later van start en zet met 40,137” een zeer stevige tijd neer waarmee ze naar de kop gaat in dit onderdeel. Enkel Katrijn doet nog beter met 38,415”, dat is 8/10” trager dan op het BK maar ruim voldoende om terug de volle buit binnen te rijven en zo haar koppositie in het tussenklassement te verstevigen. Zij heeft dan reeds 118 punten achter haar naam en wordt gevolgd door een trio met 108 punten waarbij Nele.
  Er wordt afgesloten met een puntenkoers over 40 ronden en daarin toonden Nele (goud) en Katrijn (zilver) zich vorig week op het BK superieur. De eerste sprint start goed want Nele pakt de volle buit en Katrijn volgt. Net voor de tweede sprint plaatst Esmée een versnelling van het type waar ze een patent op heeft en dat volstaat om de 5 punten binnen te halen, Katrijn neemt er weer 3 als tweede en Nele moet tegen Sara de duimen leggen in de sprint voor de derde plaats en moet zo vrede nemen met 1 extra punt. Katrijn laat haar diesel dan op een hoger toerental draaien en wint vlot de volgende twee sprints waarbij Nele jammer genoeg steeds de sprint om de derde plaats verliest tegen Sara waardoor ze met gelijke punten eindigt maar dan beslist de laatste sprint en zo wordt Nele vierde. Esmée weet dankzij de 5 punten van de tweede sprint de vijfde plaats op te eisen in het dagklassement dat gewonnen wordt door Katrijn met liefst 20 punten voorsprong op de tweede, de Nederlandse Eickhoff.
  De eerste vier mogen nadien nog een achtervolging over 2.000m rijden. Eickhoff verkiest om samen met de dame elite een 3.000m te rijden en zo komen onze 3 meisjes allen aan de start van dit extra nummer. Zij doen dat uitstekend, zeker na een zware meeting, en rijden de 3 beste tijden met Nele 2’46,541”, Esmée 2’44,162” en Katrijn 2’40,295”.
  Een stevige start waarin de mooie pakjes schitterden en onze meisjes het uitstekend deden. Volgende week laten zij de meeting in Gent links liggen want zij mogen van vrijdag t.e.m. zondag met de nationale ploeg deelnemen aan de internationale juniorendriedaagse op de piste in Apeldoorn. Mooi dat ze dit met hun drie samen mogen beleven. De week nadien zijn ze terug actief in Gent, zij gaan nog vol voor de winst in de AVS-cup, nog een week later is er het BK achtervolging en madison en de week nadien wordt het winterseizoen afgesloten op de internationale meeting in Gent waarbij er op zaterdag voor dames junioren een scratch en een puntenkoers op het programma staan. 

  Hartelijk dank aan de supporters op de tribune en Marc voor de mooie foto’s.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-01-2019, 22:42 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  31-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie start in BK piste: allemaal kampioenen

  Op deze blog zullen wij zoveel mogelijk het wel en wee van onze rensters in de verschillende wedstrijden proberen te verslaan.
  Hoewel zij pas vanaf 1 januari echt deel uitmaken van Van Assche – Van den Hauwe CT vormen zij reeds een mooi blok na de teambuilding in november en zeker na de eerste 4 dagen BK piste waarin onze 3 pistiers, Nele, Esmée en Katrijn zich allen tot kampioen kroonden waarmee zij een selectie konden afdwingen voor de nationale juniorenploeg waarmee zij van 11 tot 13 januari zullen deelnemen aan de grote internationale juniorenmeeting “The Next Generation” in Apeldoorn.
  Dat er iets mooi zat aan te komen op de piste deze winter was reeds duidelijk met het Kampioenschap van Vlaanderen op 1 december, Katrijn moest verstek geven wegens buikgriep, maar Esmée en Nele veroverden de zilveren en bronzen plak.

  Het tricolore feest van onze pistiers startte meteen de eerste dag van de BK’s. Zij reden op zaterdag 22 december het BK Omnium samen met de dames elite. In de scratch zette Nele op het einde een aanval op, in de reactie ging Katrijn mee, die zo de scratch won en Nele werd mooi tweede. Esmée liet zich wat verrassen en werd pas negende. In de temporonden ging Katrijn keihard door en won 8 van de 26 sprints, meteen goed voor winst in dit onderdeel, Nele en Esmée wonnen er 2 en werden resp. vierde en zesde. In de afvalling verliep het voor Esmée en Nele niet zo goed en zij werden snel geëlimineerd. Katrijn vond haar “draai” niet en moest ettelijke keren alles uit de kast halen om zich te redden maar overleefde ten slotte toch als laatste juniore waardoor ze met ruime voorspong aan de afsluitende puntenkoers over 80 ronden mocht starten. Nele stond toen op een gedeelde derde plaats en het kon met haar nog alle kanten uit. Esmée stond te ver weg voor podiumambities. Katrijn redde het uitstekend en Nele wist haar derde plaats te houden. Meteen bingo met een eerste titel en een bronzen medaille.

  Daags nadien in de keirin enkel Katrijn en Nele aan de start. Zij kwamen in dezelfde ½ finale uit en hadden een prima strijdplan. Dat leek perfect te lukken tot een renster met haar achternaaf 4 spaken uit het voorwiel van Nele aan stukken reed. Voorbij droom en alleen Katrijn geplaatst voor de finale. In de kleine finale toonde Nele dat ze haar plaats had in de grote finale door met een mooie sprint deze wedstrijd om de zevende plaats te winnen.
  In de grote finale was het lange tijd spannend maar in de laatste ronde nam Katrijn het commando in handen en gaf het niet meer af. Titel nummer 2 meteen een feit.

  Op tweede kerstmis stonden zowel de 500m als de sprint op het menu. In de sprint mochten slechts 8 meisjes doorgaan naar de kwarfinale, zij moesten zich plaatsen via de 200m. Bleek dat een tijd onder de 14” een noodzaak was. Dat lukte voor alle drie, Katrijn topte zelfs de lijst met een mooie 12,677”. Nele werd zesde en Esmée zevende. Allen door naar de ¼ finale maar daar moest Esmée het opnemen tegen topsprintster Dina Scavone wat een te zware opdracht bleek. Nele van haar kant dwong Sara Maes tot een belle, maar moest ook het onderspit delven. Katrijn won vlot haar ¼ finale maar moest in de ½ finale al wat steviger uit haar pijp komen om Jade Lenaers te verslaan. In de finale kon ze in een thriller in 3 reeksen de bovenhand halen van Dina Scavone, twee jaar terug bij de nieuwelingen was het nog omgekeerd. Meteen een extra tricolore trui.

  Tussenin werd ook de rechtstreekse finale van de 500m gereden. Esmée klokt een mooie 40,792” maar dat bleek in deze juniorenlichting pas recht te geven op een negende plaats. Nele reed 0,344” sneller, met 40,448” kwam ze uit op de vijfde plaats. Liefst 4 meisjes reden de dubbele ronde beneden de 40”, Katrijn was van hen de snelste met 37,608”. Terug op het hoogste trapje dus.

  Zondag 30 december stond de scratch en de puntenkoers op het programma. Na 4 titels voor Katrijn en een bronzen medaille voor Nele was het uitijken wat deze wedstrijden voor onze meisjes zou brengen. 

  In de scratch over 20 ronden waren Katrijn en Nele zeer bedrijving en regelmatig in de aanval of tegenreactie betrokken. Op het einde van de wedstrijd leken zij in een aanval met drie op weg naar het podium, maar de verstandhouding met de derde kompaan bleek zoek. Daardoor kwam het peloton op 3 ronden van het einde terug en dat was de ideale springplank voor Esmée. Zij waagde een ultieme jump en niemand kon haar nog terughalen. In de sprint voor het zilver moest Katrijn wel nipt de duimen leggen maar zij veroverde wel het brons. Meteen een tweede kampioene in onze ploeg met Esmée in de tricolore trui.

  Wat later stond met de puntenkoers het zesde BK piste op het programma. Onze meisjes streden stevig mee voor de punten en vooral Katrijn en Nele konden vlot oogsten. Na 3 sprints had Katrijn de leiding met 12 punten en stond Nele tweede met 9. Esmée telde er 2 en kon dus enkel via winst in de laatste sprint nog mee het podium op. Maar er werd op het scherp van de snee gesprint. Nele raakte ingesloten achter de renster die derde stond en Katrijn leek het te zullen halen. Op dat moment neemt de andere renster Katrijn mee naar boven waardoor Nele de ganse sprintersgang vrij krijgt, zij maakt er onmiddellijk gebruik van en sprint naar de 10 punten en verovert zo de Belgische titel puntenkoers. Katrijn wint nog 4 punten en legt zo beslag op de zilveren medaille.

  Met andere woorden, onze 3 pistiers zijn allen Belgisch kampioen, wonnen samen tot hiertoe de 6 Belgische juniorentitels naast ook nog een zilveren en 2 bronzen medailles. Feest alom en een mooie start die vrijdag op de ploegvoorstelling zeker nog zal besproken worden. De ploegleiders zitten evenwel met de handen in hun niet altijd even talrijke haar want bij de kleermaker van dienst zijn er onvoldoende tricolore outfits besteld. Van een luxeprobleem gesproken.

  In elk geval dikke proficiat aan onze dames voor deze droomstart. Hopelijk kunnen zij er de komende weken nog een vervolg aan breien want naast hun gezamenlijke deelname in Apeldoorn staat ook nog de AVS-cup op het programma waarin zowel Esmée als Katrijn nog zicht hebben op eindwinst. Dan volgt nog de laatste dag BK piste met de individuele achtervolging en de ploegkoers en als apotheose op zaterdag 2 februari een internationale meeting in Gent waarin de dames junioren een scratch en een puntenkoers mogen betwisten. De kleermaker kent daarmee ook zijn deadline voor de truien.

  Supporters wees op post in de eerste weken van het nieuwe jaar en steun onze kampioenen!!!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  31-12-2018, 10:40 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (1)
  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Geert Hendrikx

  Carl Van de Casteele
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!