Van Assche - Van den Hauwe Cycling Team
WIELERSEIZOEN 2019
Foto
MINIEMEN 10 jaar

Iljo De Nys

ASPIRANTEN 12 jaar

Thibeau De Caluwe
Lars De Nys

ASPIRANTEN 13 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Milan De Nys
Sander Eeckhout
Thomas Willems

JUNIOREN

Brian Berwouts
Senne Bloem
Jelle Roggeman
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Katrijn De Clercq
Esmée Gielkens
Axelle Mangelschots
Fleur Peeters
Shirin Van Anrooij
Nele Van Assche

BELOFTEN

Jesper Westelinck
Inhoud blog
 • Gent 2 februari
 • Gent 26 januari
 • Gent 19 januari
 • Apeldoorn 11-13 januari
 • Gent 6 januari
  06-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 6 januari

  Twee dagen na de ploegvoorstelling een pistemeeting in Gent, ideaal om de nieuwe outfit te testen en dadelijk alle eer aan te doen, zo dachten onze 3 pistekampioenen die strijdvaardig naar de Gentse Blaarmeersen afzakten en zich daar veelvuldig op de eerste rij lieten zien. Doelstelling was niet alleen het dagsucces maar evenzeer de AVS Stories TV cup waar zowel Esmée als Katrijn nog bij de eerste 4 stonden met uitzicht op het podium en zelfs de overwinning. Esmée haalde deze trofee reeds als eerstejaars bij de nieuwelingen en Katrijn won de voorbije 4 jaar bij aspiranten en nieuwelingen. Zij was nu ook sterk begonnen maar door een aanval van buikgriep kon ze geen punten sprokkelen op 1 december waardoor ze naar de vierde plaats tuimelde op 21 punten van toenmalig ploegmakker Sara Maes.
  Aan de start 6 nieuwelingen, 7 junioren en 1 dame elite, allen in 1 peloton maar wel met 3 aparte klassementen.
  In de scratch over 20 ronden blijft het lang rustig, rond halfkoers enkele aanvallen van  nieuwelingen maar voor de rest geen animo. Op 3 ronden van het einde valt de Nederlandse Juliet Eickhoff aan maar onze dames weten deze aanval te beantwoorden. Op anderhalve ronde van het einde gaat Katrijn de sprint aan en niemand komt er nog over. Nele wordt vierde en Esmée vijfde.
  In de temporonden verloopt alles naar wens, Katrijn sprokkelt vlot punten en ook Nele wint 3 sprints, maar dan misrekent Katrijn zich waardoor ze te laat in actie schiet en zo met 5 punten er net 1 te kort komt om ook dit onderdeel te winnen. Nele wordt derde en Esmée zevende.
  Als derde onderdeel staat een 500m op het menu, daarin starten de meisjes in omgekeerde volgorde van het tussenklassement wat maakt dat Katrijn mag starten als laatste met de eliterenster en daardoor ook reeds weet welke tijden de anderen hebben gereden wanneer zij start. Esmée start als eerste van ons trio en zet met 41,121” een stevige tijd neer gezien er weinig tussentijd was na de vorige onderdelen. Nele mag wat later van start en zet met 40,137” een zeer stevige tijd neer waarmee ze naar de kop gaat in dit onderdeel. Enkel Katrijn doet nog beter met 38,415”, dat is 8/10” trager dan op het BK maar ruim voldoende om terug de volle buit binnen te rijven en zo haar koppositie in het tussenklassement te verstevigen. Zij heeft dan reeds 118 punten achter haar naam en wordt gevolgd door een trio met 108 punten waarbij Nele.
  Er wordt afgesloten met een puntenkoers over 40 ronden en daarin toonden Nele (goud) en Katrijn (zilver) zich vorig week op het BK superieur. De eerste sprint start goed want Nele pakt de volle buit en Katrijn volgt. Net voor de tweede sprint plaatst Esmée een versnelling van het type waar ze een patent op heeft en dat volstaat om de 5 punten binnen te halen, Katrijn neemt er weer 3 als tweede en Nele moet tegen Sara de duimen leggen in de sprint voor de derde plaats en moet zo vrede nemen met 1 extra punt. Katrijn laat haar diesel dan op een hoger toerental draaien en wint vlot de volgende twee sprints waarbij Nele jammer genoeg steeds de sprint om de derde plaats verliest tegen Sara waardoor ze met gelijke punten eindigt maar dan beslist de laatste sprint en zo wordt Nele vierde. Esmée weet dankzij de 5 punten van de tweede sprint de vijfde plaats op te eisen in het dagklassement dat gewonnen wordt door Katrijn met liefst 20 punten voorsprong op de tweede, de Nederlandse Eickhoff.
  De eerste vier mogen nadien nog een achtervolging over 2.000m rijden. Eickhoff verkiest om samen met de dame elite een 3.000m te rijden en zo komen onze 3 meisjes allen aan de start van dit extra nummer. Zij doen dat uitstekend, zeker na een zware meeting, en rijden de 3 beste tijden met Nele 2’46,541”, Esmée 2’44,162” en Katrijn 2’40,295”.
  Een stevige start waarin de mooie pakjes schitterden en onze meisjes het uitstekend deden. Volgende week laten zij de meeting in Gent links liggen want zij mogen van vrijdag t.e.m. zondag met de nationale ploeg deelnemen aan de internationale juniorendriedaagse op de piste in Apeldoorn. Mooi dat ze dit met hun drie samen mogen beleven. De week nadien zijn ze terug actief in Gent, zij gaan nog vol voor de winst in de AVS-cup, nog een week later is er het BK achtervolging en madison en de week nadien wordt het winterseizoen afgesloten op de internationale meeting in Gent waarbij er op zaterdag voor dames junioren een scratch en een puntenkoers op het programma staan. 

  Hartelijk dank aan de supporters op de tribune en Marc voor de mooie foto’s.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-01-2019, 22:42 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  31-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie start in BK piste: allemaal kampioenen

  Op deze blog zullen wij zoveel mogelijk het wel en wee van onze rensters in de verschillende wedstrijden proberen te verslaan.
  Hoewel zij pas vanaf 1 januari echt deel uitmaken van Van Assche – Van den Hauwe CT vormen zij reeds een mooi blok na de teambuilding in november en zeker na de eerste 4 dagen BK piste waarin onze 3 pistiers, Nele, Esmée en Katrijn zich allen tot kampioen kroonden waarmee zij een selectie konden afdwingen voor de nationale juniorenploeg waarmee zij van 11 tot 13 januari zullen deelnemen aan de grote internationale juniorenmeeting “The Next Generation” in Apeldoorn.
  Dat er iets mooi zat aan te komen op de piste deze winter was reeds duidelijk met het Kampioenschap van Vlaanderen op 1 december, Katrijn moest verstek geven wegens buikgriep, maar Esmée en Nele veroverden de zilveren en bronzen plak.

  Het tricolore feest van onze pistiers startte meteen de eerste dag van de BK’s. Zij reden op zaterdag 22 december het BK Omnium samen met de dames elite. In de scratch zette Nele op het einde een aanval op, in de reactie ging Katrijn mee, die zo de scratch won en Nele werd mooi tweede. Esmée liet zich wat verrassen en werd pas negende. In de temporonden ging Katrijn keihard door en won 8 van de 26 sprints, meteen goed voor winst in dit onderdeel, Nele en Esmée wonnen er 2 en werden resp. vierde en zesde. In de afvalling verliep het voor Esmée en Nele niet zo goed en zij werden snel geëlimineerd. Katrijn vond haar “draai” niet en moest ettelijke keren alles uit de kast halen om zich te redden maar overleefde ten slotte toch als laatste juniore waardoor ze met ruime voorspong aan de afsluitende puntenkoers over 80 ronden mocht starten. Nele stond toen op een gedeelde derde plaats en het kon met haar nog alle kanten uit. Esmée stond te ver weg voor podiumambities. Katrijn redde het uitstekend en Nele wist haar derde plaats te houden. Meteen bingo met een eerste titel en een bronzen medaille.

  Daags nadien in de keirin enkel Katrijn en Nele aan de start. Zij kwamen in dezelfde ½ finale uit en hadden een prima strijdplan. Dat leek perfect te lukken tot een renster met haar achternaaf 4 spaken uit het voorwiel van Nele aan stukken reed. Voorbij droom en alleen Katrijn geplaatst voor de finale. In de kleine finale toonde Nele dat ze haar plaats had in de grote finale door met een mooie sprint deze wedstrijd om de zevende plaats te winnen.
  In de grote finale was het lange tijd spannend maar in de laatste ronde nam Katrijn het commando in handen en gaf het niet meer af. Titel nummer 2 meteen een feit.

  Op tweede kerstmis stonden zowel de 500m als de sprint op het menu. In de sprint mochten slechts 8 meisjes doorgaan naar de kwarfinale, zij moesten zich plaatsen via de 200m. Bleek dat een tijd onder de 14” een noodzaak was. Dat lukte voor alle drie, Katrijn topte zelfs de lijst met een mooie 12,677”. Nele werd zesde en Esmée zevende. Allen door naar de ¼ finale maar daar moest Esmée het opnemen tegen topsprintster Dina Scavone wat een te zware opdracht bleek. Nele van haar kant dwong Sara Maes tot een belle, maar moest ook het onderspit delven. Katrijn won vlot haar ¼ finale maar moest in de ½ finale al wat steviger uit haar pijp komen om Jade Lenaers te verslaan. In de finale kon ze in een thriller in 3 reeksen de bovenhand halen van Dina Scavone, twee jaar terug bij de nieuwelingen was het nog omgekeerd. Meteen een extra tricolore trui.

  Tussenin werd ook de rechtstreekse finale van de 500m gereden. Esmée klokt een mooie 40,792” maar dat bleek in deze juniorenlichting pas recht te geven op een negende plaats. Nele reed 0,344” sneller, met 40,448” kwam ze uit op de vijfde plaats. Liefst 4 meisjes reden de dubbele ronde beneden de 40”, Katrijn was van hen de snelste met 37,608”. Terug op het hoogste trapje dus.

  Zondag 30 december stond de scratch en de puntenkoers op het programma. Na 4 titels voor Katrijn en een bronzen medaille voor Nele was het uitijken wat deze wedstrijden voor onze meisjes zou brengen. 

  In de scratch over 20 ronden waren Katrijn en Nele zeer bedrijving en regelmatig in de aanval of tegenreactie betrokken. Op het einde van de wedstrijd leken zij in een aanval met drie op weg naar het podium, maar de verstandhouding met de derde kompaan bleek zoek. Daardoor kwam het peloton op 3 ronden van het einde terug en dat was de ideale springplank voor Esmée. Zij waagde een ultieme jump en niemand kon haar nog terughalen. In de sprint voor het zilver moest Katrijn wel nipt de duimen leggen maar zij veroverde wel het brons. Meteen een tweede kampioene in onze ploeg met Esmée in de tricolore trui.

  Wat later stond met de puntenkoers het zesde BK piste op het programma. Onze meisjes streden stevig mee voor de punten en vooral Katrijn en Nele konden vlot oogsten. Na 3 sprints had Katrijn de leiding met 12 punten en stond Nele tweede met 9. Esmée telde er 2 en kon dus enkel via winst in de laatste sprint nog mee het podium op. Maar er werd op het scherp van de snee gesprint. Nele raakte ingesloten achter de renster die derde stond en Katrijn leek het te zullen halen. Op dat moment neemt de andere renster Katrijn mee naar boven waardoor Nele de ganse sprintersgang vrij krijgt, zij maakt er onmiddellijk gebruik van en sprint naar de 10 punten en verovert zo de Belgische titel puntenkoers. Katrijn wint nog 4 punten en legt zo beslag op de zilveren medaille.

  Met andere woorden, onze 3 pistiers zijn allen Belgisch kampioen, wonnen samen tot hiertoe de 6 Belgische juniorentitels naast ook nog een zilveren en 2 bronzen medailles. Feest alom en een mooie start die vrijdag op de ploegvoorstelling zeker nog zal besproken worden. De ploegleiders zitten evenwel met de handen in hun niet altijd even talrijke haar want bij de kleermaker van dienst zijn er onvoldoende tricolore outfits besteld. Van een luxeprobleem gesproken.

  In elk geval dikke proficiat aan onze dames voor deze droomstart. Hopelijk kunnen zij er de komende weken nog een vervolg aan breien want naast hun gezamenlijke deelname in Apeldoorn staat ook nog de AVS-cup op het programma waarin zowel Esmée als Katrijn nog zicht hebben op eindwinst. Dan volgt nog de laatste dag BK piste met de individuele achtervolging en de ploegkoers en als apotheose op zaterdag 2 februari een internationale meeting in Gent waarin de dames junioren een scratch en een puntenkoers mogen betwisten. De kleermaker kent daarmee ook zijn deadline voor de truien.

  Supporters wees op post in de eerste weken van het nieuwe jaar en steun onze kampioenen!!!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  31-12-2018, 10:40 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (1)
  29-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging ploegvoorstelling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  29-12-2018, 17:41 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Geert Hendrikx

  Carl Van de Casteele
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!