Van Assche - Van den Hauwe Cycling Team
WIELERSEIZOEN 2019
Foto
MINIEMEN 10 jaar

Iljo De Nys

ASPIRANTEN 12 jaar

Thibeau De Caluwe
Lars De Nys

ASPIRANTEN 13 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Milan De Nys
Sander Eeckhout
Thomas Willems

JUNIOREN

Brian Berwouts
Senne Bloem
Jelle Roggeman
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Katrijn De Clercq
Esmée Gielkens
Axelle Mangelschots
Fleur Peeters
Shirin Van Anrooij
Nele Van Assche

BELOFTEN

Jesper Westelinck
Inhoud blog
 • Gent 2 februari
 • Gent 26 januari
 • Gent 19 januari
 • Apeldoorn 11-13 januari
 • Gent 6 januari
  31-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie start in BK piste: allemaal kampioenen

  Op deze blog zullen wij zoveel mogelijk het wel en wee van onze rensters in de verschillende wedstrijden proberen te verslaan.
  Hoewel zij pas vanaf 1 januari echt deel uitmaken van Van Assche – Van den Hauwe CT vormen zij reeds een mooi blok na de teambuilding in november en zeker na de eerste 4 dagen BK piste waarin onze 3 pistiers, Nele, Esmée en Katrijn zich allen tot kampioen kroonden waarmee zij een selectie konden afdwingen voor de nationale juniorenploeg waarmee zij van 11 tot 13 januari zullen deelnemen aan de grote internationale juniorenmeeting “The Next Generation” in Apeldoorn.
  Dat er iets mooi zat aan te komen op de piste deze winter was reeds duidelijk met het Kampioenschap van Vlaanderen op 1 december, Katrijn moest verstek geven wegens buikgriep, maar Esmée en Nele veroverden de zilveren en bronzen plak.

  Het tricolore feest van onze pistiers startte meteen de eerste dag van de BK’s. Zij reden op zaterdag 22 december het BK Omnium samen met de dames elite. In de scratch zette Nele op het einde een aanval op, in de reactie ging Katrijn mee, die zo de scratch won en Nele werd mooi tweede. Esmée liet zich wat verrassen en werd pas negende. In de temporonden ging Katrijn keihard door en won 8 van de 26 sprints, meteen goed voor winst in dit onderdeel, Nele en Esmée wonnen er 2 en werden resp. vierde en zesde. In de afvalling verliep het voor Esmée en Nele niet zo goed en zij werden snel geëlimineerd. Katrijn vond haar “draai” niet en moest ettelijke keren alles uit de kast halen om zich te redden maar overleefde ten slotte toch als laatste juniore waardoor ze met ruime voorspong aan de afsluitende puntenkoers over 80 ronden mocht starten. Nele stond toen op een gedeelde derde plaats en het kon met haar nog alle kanten uit. Esmée stond te ver weg voor podiumambities. Katrijn redde het uitstekend en Nele wist haar derde plaats te houden. Meteen bingo met een eerste titel en een bronzen medaille.

  Daags nadien in de keirin enkel Katrijn en Nele aan de start. Zij kwamen in dezelfde ½ finale uit en hadden een prima strijdplan. Dat leek perfect te lukken tot een renster met haar achternaaf 4 spaken uit het voorwiel van Nele aan stukken reed. Voorbij droom en alleen Katrijn geplaatst voor de finale. In de kleine finale toonde Nele dat ze haar plaats had in de grote finale door met een mooie sprint deze wedstrijd om de zevende plaats te winnen.
  In de grote finale was het lange tijd spannend maar in de laatste ronde nam Katrijn het commando in handen en gaf het niet meer af. Titel nummer 2 meteen een feit.

  Op tweede kerstmis stonden zowel de 500m als de sprint op het menu. In de sprint mochten slechts 8 meisjes doorgaan naar de kwarfinale, zij moesten zich plaatsen via de 200m. Bleek dat een tijd onder de 14” een noodzaak was. Dat lukte voor alle drie, Katrijn topte zelfs de lijst met een mooie 12,677”. Nele werd zesde en Esmée zevende. Allen door naar de ¼ finale maar daar moest Esmée het opnemen tegen topsprintster Dina Scavone wat een te zware opdracht bleek. Nele van haar kant dwong Sara Maes tot een belle, maar moest ook het onderspit delven. Katrijn won vlot haar ¼ finale maar moest in de ½ finale al wat steviger uit haar pijp komen om Jade Lenaers te verslaan. In de finale kon ze in een thriller in 3 reeksen de bovenhand halen van Dina Scavone, twee jaar terug bij de nieuwelingen was het nog omgekeerd. Meteen een extra tricolore trui.

  Tussenin werd ook de rechtstreekse finale van de 500m gereden. Esmée klokt een mooie 40,792” maar dat bleek in deze juniorenlichting pas recht te geven op een negende plaats. Nele reed 0,344” sneller, met 40,448” kwam ze uit op de vijfde plaats. Liefst 4 meisjes reden de dubbele ronde beneden de 40”, Katrijn was van hen de snelste met 37,608”. Terug op het hoogste trapje dus.

  Zondag 30 december stond de scratch en de puntenkoers op het programma. Na 4 titels voor Katrijn en een bronzen medaille voor Nele was het uitijken wat deze wedstrijden voor onze meisjes zou brengen. 

  In de scratch over 20 ronden waren Katrijn en Nele zeer bedrijving en regelmatig in de aanval of tegenreactie betrokken. Op het einde van de wedstrijd leken zij in een aanval met drie op weg naar het podium, maar de verstandhouding met de derde kompaan bleek zoek. Daardoor kwam het peloton op 3 ronden van het einde terug en dat was de ideale springplank voor Esmée. Zij waagde een ultieme jump en niemand kon haar nog terughalen. In de sprint voor het zilver moest Katrijn wel nipt de duimen leggen maar zij veroverde wel het brons. Meteen een tweede kampioene in onze ploeg met Esmée in de tricolore trui.

  Wat later stond met de puntenkoers het zesde BK piste op het programma. Onze meisjes streden stevig mee voor de punten en vooral Katrijn en Nele konden vlot oogsten. Na 3 sprints had Katrijn de leiding met 12 punten en stond Nele tweede met 9. Esmée telde er 2 en kon dus enkel via winst in de laatste sprint nog mee het podium op. Maar er werd op het scherp van de snee gesprint. Nele raakte ingesloten achter de renster die derde stond en Katrijn leek het te zullen halen. Op dat moment neemt de andere renster Katrijn mee naar boven waardoor Nele de ganse sprintersgang vrij krijgt, zij maakt er onmiddellijk gebruik van en sprint naar de 10 punten en verovert zo de Belgische titel puntenkoers. Katrijn wint nog 4 punten en legt zo beslag op de zilveren medaille.

  Met andere woorden, onze 3 pistiers zijn allen Belgisch kampioen, wonnen samen tot hiertoe de 6 Belgische juniorentitels naast ook nog een zilveren en 2 bronzen medailles. Feest alom en een mooie start die vrijdag op de ploegvoorstelling zeker nog zal besproken worden. De ploegleiders zitten evenwel met de handen in hun niet altijd even talrijke haar want bij de kleermaker van dienst zijn er onvoldoende tricolore outfits besteld. Van een luxeprobleem gesproken.

  In elk geval dikke proficiat aan onze dames voor deze droomstart. Hopelijk kunnen zij er de komende weken nog een vervolg aan breien want naast hun gezamenlijke deelname in Apeldoorn staat ook nog de AVS-cup op het programma waarin zowel Esmée als Katrijn nog zicht hebben op eindwinst. Dan volgt nog de laatste dag BK piste met de individuele achtervolging en de ploegkoers en als apotheose op zaterdag 2 februari een internationale meeting in Gent waarin de dames junioren een scratch en een puntenkoers mogen betwisten. De kleermaker kent daarmee ook zijn deadline voor de truien.

  Supporters wees op post in de eerste weken van het nieuwe jaar en steun onze kampioenen!!!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  31-12-2018, 10:40 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (1)
  29-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging ploegvoorstelling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  29-12-2018, 17:41 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Geert Hendrikx

  Carl Van de Casteele
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!