Inhoud blog
  • Hij woont hier wel, maar ze kennen hem niet eee !!!!
  • espera un pocito mas!
  • poco demasiado!
  • disfrutaaaaaa!!!!!!
  • You wanted Batman, but instead you got Robin!!!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Valencia 2007-2008
    Valencia, steek je prumme door de rutte dak eraan kan met mijn flutte, Valencia!!
    07-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.la suerte está echada
    ¿hola qué tal?

    Zoals jullie weten zal  ik een jaartje ñet stein verblijven in Valencia, dus heb ik een blog gemaakt. Dan kunnen jullie een beetje volgen wat hier allemaal te beleven valt. Ik ga proberen er elke week iets op te zetten, je moet dan af en toe maar eens komen kijken!! Foto's zal ik er maar vanaf oktober op kunnen zetten, want dan kan ik pas mijn labtop installeren.

    een eerste korte impressie van het zooo zonnige valencia!! Als er een paar fouten instaan, mijn excuses, maar het is een qwerty-klavier!! Ik ga mij een beetje beperken tot het beschrijven van de stad en de sfeer hier, vanaf volgende week zal ik dan wilde verhalen posten.

    Het vertrek was emotioneel, afscheid van iedereen met krop in de keel. Eenmaal het vliegtuig op was het avontuur onderweg. Beiden hadden we hetzelfde gedacht, het loopt wel los. Dat we gelijk hadden zouden we van meet af aan bewijzen, en zo geschiede...
    Eens we aankwamen werden we opgewacht door een chauffeur van de Spaanse school. Als celeberties werden we door Valencia gereden in 'nen dikken benz'. We werden afgezet bij onze gastvrouw. Amalia Tello, Amaliaken voor de vrienden!! Ze kondigde haarzelf aan als een middleaged woman, maar algauw leek dat enkel een eufemisme te zijn voor haar echte leeftijd! Rond de 70 schatten we. Haar kinderen zijn het huis uit, en ze vangt haar eenzaamheid op door 6 studenten in huis te nemen. Elke dag duikt ze samen met ons terug haar jeugd in. Haar moedergevoel is ze duidelijk nog niet verloren!! Ja Hallo! Het is wel een fantastische vrouw die alles voor ons over heeft. Ze spreekt alleen Spaans, dus je wordt verplicht om te proberen, en te proberen, en te proberen, en te proberen,...
    Enigsinds verlampt door de warmte gingen we direct a la playa. We leerden algauw Spaanse dames kennen, Esther, Paula, Maria y Sonia.
    Na een vluchtige babbel namen ze ons mee maar een Megaaaa - cosy bar: dronken wat, kregen er gratis tapas en genoten van de zonsondergang in de haven van Valencia. Onbeschrijfelijk!! Als jullie naar hier komen is dat waarschijnlijk de eerste plaats waar we heen zouden gaan!
    Voor een eerste avond kon dat in ieder geval tellen.

    Maandagmorgen half 9 kwam de ontnuchtering. Terug naar school, elke dag 5 uur spaans. Spaans is wel te doen, maar het zal nog een lange tijd duren voor we echt goed gaan kunnen converseren. Positief is wel dat je niet anders kan dan Spaans leren en Spaans verstaan. Als we bij Amaliake Engels praten begint ze een eend na te doen, dat is dus geen optie. Onderweg naar huis praten Stein en ik een beetje Spaans oñ alles te herhalen. Alle beetjes helpen.
    Voordeel is wel dat we om half drie klaar zijn met de les. Dan vertrekken we direct richting strand: Je kan er toch al rap toch 8 uur blijven liggen.
    Je zit ook met een enorm heterogene klas, mensen van Italië tot Japan. Iedereen is hetzelfde lot toebedeeld, dus je ontñoet direct heel veel mensen. Gemiddeld liggen toch met 10 a 15 mensen op het strand.

    Valencia als stad, is toch wel echt een grootstad. Het is hier overdag enorm druk, en het verkeer is een chaos. Echt enorm veel fantastische pleinen zijn er wel niet. Het is een mooie stad, maar qua architectuur niet echt speciaal. Maar s'avonds hangt er zo een typische mediterrane sfeer: warm, palmbomen, overal terrasjes,...  Wij zijn ons volop aan het aanpassen aan het ritme. Je ontbijt om acht uur, dan heb je een zware maaltijd om vier uur in de middag, tot slot eet je rond 10,11 uur nog een paar lichte dingen. Het is wonderlijk hoe rap je maag zich aanpast. De nachten zijn uiteraard wel veel korter, maar dat compenseren we ruimschoots door te slapen op het strand.
    Het is hier ook echt wel elke dag feest. Vanavond gaan we eerst eten met onze klas, en daarna naar een carnavalparty net buiten valencia, verkleedt als twee turkse imams!! We hebben ons net een moustache en zo een rood hoedje gekocht!!
    Volgend weekend hebben we al een trip richting madrid.

    Ondertussen zijn we ook op zoek naar een appartement voor de rest van het jaar. Nu zoeken we in de buurt van de heilige voetbaltempel van Valencia. Veel studenten zitten daar, en de appartemeten zijn groot en proper. Het zoeken verloopt wel iets minder vlot dan verwacht, maar het is weekend dus we kunnen ons er eens aanzetten.

    Voor de mensen die willen komen, je hebt voor elk wat wils: ongeloofelijk veel winkels om te shoppen. Echt maf, de prijsen liggen hier ook vaak iets lager. Het blijft tot begin december 30 graden, en vanaf maart is het terug dertig graden. In de wintermaanden is het tussen 15- 25 graden. Je kan op nieuwjaar gaan zwemmen in de zee als je wilt. Er zijn ook paar ñusea om de cultuur op te snuiven. Uiteraard kan je ook voetbal gaan kijken, ofwel in het stadion van Fc Valencia, ofwel in het stadion van levante. Beide eerste klasse ploegen. het stadion van valencia is echt impressionant!

    Voilà een korte schets, later veel meer info, maar ik moet nu echt naar het strand !! ;-)

    Un grande beso!!!
    Pedro-Juan

     


    07-09-2007 om 17:56 geschreven door Pedro-Juan  




    Archief per week
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs