19-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude stoof ?
Voor zulke dorpsnamen moet je echt in Holland zijn ...
» Reageer (1)
18-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkuilen
Misschien wel de mooiste onder de inheemse uilen : de kerkuil. Samen met Natuurpunt ging ik op pad in de lokale kerktoren om deze prachtige vogels te ringen. Ook de lokale jeugd werd niet vergeten en kreeg een deskundige uitleg over de uil ! Klik op de foto voor een fotoverslag !
» Reageer (0)
17-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie Millevertus Toernich
De laatste Ardeense brouwerij in het rijtje van ons Ardennen offensief  was Brasserie Millevertus in Toernich (bij Arlon). Op een zonovergoten terras ontving meesterbrouwer Daniel ons voor een uitgebreide proeverij. Daniel experimenteert graag met kruiden in zijn bieren. En het ene experiment is al wat beter geslaagd dan het andere. Het biertje L'Amarante met zwarte pepers was best lekker, een proefbrouwsel met rode pepers was dan weer niet zo direkt onze smaak. De namen van zijn biertjes spreken in elk geval tot de verbeelding : "La douce brunette" , "Mère Supérieure" of "Bella Mère" klinken als muziek in de oren ... Klik op de bovenste foto voor een fotoverslag !


» Reageer (0)
16-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handen aan het stuur !
Een "slip"-cursus is geen overbodige luxe voor de bestuurder van deze wagen ...
» Reageer (2)
15-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie des Trappistes Rochefort ...
Te mooi voor woorden ...
» Reageer (0)
14-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beau Séjour
Dat is de naam van het hotelletje in Belle Epoque stijl waar we logeerden ... gelegen aan een oude Maasarm in Lanklaar ... het deed bij ons jeugdherinneringen boven komen aan vakanties in Blankenberge zowat 35 jaar geleden ... Ondertussen zijn aan zee de meeste van deze pareltjes vervangen door lelijke nieuwbouw ... In Limburg dus nog niet ... en nog maar goed ook want Beau Séjour heeft onweerstaanbare charmes en een hoog Fawlty Towers gehalte !
» Reageer (1)
13-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volmolen
Dit is de Volmolen op de oeterbeek in Neeroeteren ...
» Reageer (0)
12-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Café Brisée Kieldrecht
Zelden zo verwend geweest met een Orval ! Café Brisée in Kieldrecht is niet voor niks ambassadeur cum laude geweest ... bij bestelling van een oude Orval speelt zich dit tafereel af : de bazinne komt afgedraafd met glas, borrelglas en flesje Orval ... voor je neus wordt de Orval keurig ingeschonken en de gistdepot van het flesje wordt al roerend in het borrelglaasje geschonken ... aan de klant de keuze de "fond" puur op te drinken, bij in het grote glas te gieten of gewoon niet consumeren (maar dat is spijtig van de vitamientjes B) ... lekker !!!!!!!


» Reageer (1)
11-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe vettiger hoe prettiger !
Het stond in de krant : 2008 wordt het jaar van de slakken ! Deze naaktslak laat het niet aan haar hart komen en heeft er een lekker vettig potje van gemaakt ...
» Reageer (1)
10-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurpunt : uilen en torenvalken ringen
Een uitnodiging van de regionale Natuurpunt vereniging om mee steenuilen en torenvalken te gaan ringen sla je natuurlijk niet af, ook al regent het pijpestelen ! En de buit was aanzienlijk : op een druilerige zaterdagvoormiddag toch een 12 tal torenvalken en 5 steenuiltjes van een ring voorzien ... Een fotoreportage van deze belevenis kan je bekijken op Uilen & Torenvalken


» Reageer (1)
09-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie St. Hélène Ethy
Een erg mooie microbrouwerij vlakbij Virton : St. Hélène ... Meesterbrouwer Eddy liet ons maar graag proeven van zijn meesterstukken ... we waren nogal onder de indruk van La Djean Triple. De degustatieruite is gelegen op de zolder ... en op 16 en 17 augustus 2008 is het hier open deur ... tip voor een trip ! Klik op de onderste foto voor het hele (foto)verhaal ....


» Reageer (0)
08-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfportretje
Niet dat ik fotogeniek ben, verre van. Om een speciale reden vandaag toch dit zelfportretje ... de spiegel staat vlak tegenover de abdij van Orval. De brouwerij van dit geestelijke vocht is trouwens de achtergrond ... en dan de speciale reden van publicatie :  ik blaas vandaag 45 kaarsjes uit  ...  of ga het toch proberen ... en daar zal menig Trappistje op gedronken worden !
» Reageer (6)
07-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honger !
Aangrijpend om te zien hoe moeder en vader doorlopend in de weer zijn om deze hongerige bekjes te voederen ... plaats van gebeuren : B&B La Rifontaine.


» Reageer (0)
06-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie St. Monon Ambly
Brouwmeester Pierre Jacob ontvangt ons met open armen in zijn Ardeense hoeve annex bouwerij. De prachtige degustatieruimte nodigt direkt uit tot proeven maar op karakter bezoeken we toch eerst de microbrouwerij van St. Monon in Ambly (ongeveer 10km van Rochefort) .Weer een pareltje van de Belgische biercultuur ... zelfs een eigen bottellijntje en etiketteermachine ontbreken niet. En dan is het natuurlijk tijd om te proeven ... vooral het honingbier kan mij bekoren. Heb er dan ook een voorraadje van mee naar de Kempen gebracht. Tijdens de degustatie kregen we het gezelschap van Gumer Santos, brouwingenieur in de brouwerij van Rochefort. Door op de laatste foto te klikken kan je een album bekijken met foto's van een zeer geslaagd bezoek !
» Reageer (0)
05-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verdronken land
Zoals gisteren al verteld kwamen we op onze fietstocht door Zeeuws Vlaanderen leuke kroegjes tegen. Nu veel hebben Vader Abt & Tante Nonneke niet nodig om verleid te worden door een terras en cafeetje ... Voor café 'Het Verdronken Land" in Emmadorp (NL) waren we echter getipt : de moeite ! En of ... als de hemel al bestaat waren we er deze keer erg dicht bij ... Gelegen vlakbij het bezoekerscentrum van "Het verdronken land van Saeftinghe" is dit echt een pareltje ... en de pan spek met eieren om duimen en vingers van af te likken ... de warme appeltaart proberen we later wel eens !


» Reageer (1)
04-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeuws Vlaanderen
Zondag de stoute schoenen aangetrokken, onze voeten geveegd aan het weerbericht en gaan fietsen in Zeeuws Vlaanderen. Vertrokken in Kieldrecht via het verdronken land van Saeftinghe verder langs de Westerschelde en dan via Hulst terug naar Kieldrecht . Goed voor 60 kilometer trappen onder een bewolkte hemel.  Gevolgde knooppunten : 60-64-65-59-55-13-17-16-9-18-10-19-12-54-15-44-45-46-47-49-50-61-60 ... allen van het Zeelands fietsknooppuntennetwerk.

We hadden ook de Bob Hendrickx café-gids mee en niet toevallig passeerden we een paar originele cafeetjes ... maar daarover later meer !
» Reageer (0)
03-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie Caracole
Wat me opviel is de passie waarmee de meesterbrouwers van al die Ardeense microbrouwerijtjes met hun vak bezig zijn ! Zo ook Francois van Brasserie Caracole in Falmignoul, een paar kilometer onder Dinant. De brouwerij is gehuisvest in een prachtige oude Ardeense hoeve. De gelagzaal (te bezoeken op zaterdagnamiddag, juli en augustus elke dag) is gewoon adembenemend! Ook de oude brouwerij trouwens, Francois stookt zijn brouwketels nog met hout... en de biertjes ... die mogen er ook zijn ! Door op de eerste foto te klikken krijg je een fotoreportage van deze authentieke ambachtelijke microbrouwerij gelegen in een godvergeten gat in de Ardennen ...
» Reageer (0)
02-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverwoestbare liefde ....
Bij zoveel moois krijg ik een beetje de krop in de keel ... "eerbied voor jou grijze haren ..." is zeker van toepassing ...


» Reageer (0)
01-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie de Silenrieux
Onze eerste brouwerij die we bezochten op onze "Ardeense toer" was de Brasserie de Silenrieux gelegen vlakbij Cerfontaine. Benoit, de brouwmeester, brouwt hier op reguliere basis twee bieren : de "Joseph" en de "Sara" ... Door op de onderste foto te klikken krijg je onze kijk op deze microbrouwerij.


» Reageer (2)
31-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ni afjagen hé !
Rustig hé mannekes !Daar moet ik even van rusten ....
» Reageer (1)


Zoeken in blog


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

FotoFoto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto albums
 • Paddestoelen

 • Favoriete B&B en hotelletjes
 • Pahilleke Westvleteren
 • La Rifontaine Séviscourt
 • Eenvoud in Overvloed Oostvleteren
 • De Hoenderik Tricht (NL)
 • La Vieille Ferme Chassepierre

 • Mijn fotoreportages Trappist Abdijen & Brouwerijen
 • Achel 2007
 • Achel 2005
 • Chimay 2006
 • Chimay 2003
 • La Trappe 2007
 • La Trappe 2005

 • Orval 2008
 • Orval 2007
 • Orval 2006
 • Orval 2004
 • Orval 2003

 • Rochefort 2007
 • Rochefort 2005
 • Westmalle 2007
 • Westmalle 2003
 • Westvleteren 2005
 • Westvleteren De oude brouwerij
 • Mont des Cats 2011

 • Mijn fotoreportages andere brouwerijen
 • Mena Rotselaar
 • Loterbol Diest
 • Grain d'Orge Hombourg
 • Sint Bernardus Watou
 • De Dolle Brouwers Esen
 • Het Anker Mechelen
 • La Rulles Rulles
 • Serafijn Itegem
 • De Struise Brouwers Woesten
 • 't Hofbrouwerijke Beerzel

 • Val Dieu Aubel
 • Nieuwhuys Hoegaarden
 • Lefebvre Quenast
 • Brasserie de Silenrieux
 • Caracole Falmignoul
 • St. Monon Ambly
 • St. Hélène Ethy
 • Millevertus Toernich
 • Kerkom (Bink)
 • Dupont Tourpes

 • Alvinne Heule
 • Scheldebrouwerij Meer
 • Timmermans Itterbeek
 • 3 Fonteinen Beersel
 • Oud Beersel
 • Hanssens Artisanaal Dworp
 • Haacht
 • Ter Dolen Helchteren
 • Van Steenberge Ertvelde
 • Dochter van de Korenaar Baarle Nassau

 • Jandrain Jandrenouille
 • De Vlier Kessel-lo
 • Van Honsebrouck Ingelmunster
 • De Verhuisbrouwerij
 • Liefmans Oudenaarde
 • Dijkwaert Herentals
 • Dilewijns Vicaris Dendermonde
 • Stadsbrouwerij Aarschot
 • Bellevaux
 • Anders Halen

 • Den Toeteler
 • Hof ten Dormaal Tildonk
 • Wilderen
 • Dutsel Kortrijk-Dutsel

 • Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 12-2005
 • 11--0001

  Foto

  Foto


  Startpagina !
  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!