USA 2013
Inhoud blog
 • Dick ziek
 • Hagel?????
 • Brand bij Los Alamos
 • maandag wasdag
 • Cave Loop

  Zoeken in blog  Mijn favorieten
 • wildick 2010
 • DickenWil
 • usa2011
 • usa2012

 • 01-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Dit is de route van 2013
     02-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tickets gekocht
  De tickets zijn gekocht ......., we vertrekken 15 april om 10.55 uur van Amsterdam Schiphol via Atlanta naar Tampa. We vliegen 15 oktober van Tampa via Detroit naar Amsterdam Schiphol en landen dan 16 oktober (Nederlandse tijd) om 9.40 uur in Amsterdam.

  09-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag Ann 90 jaar!!!!!
  7 april
  Het feest voor de 90ste verjaardag van Ann was zeer geslaagd. Bijna iedereen was er, helaas moesten Marianne, Hans en Theo door ziekte verstek laten gaan. Heel erg jammer dat ze er niet bij konden zijn. Hieronder wat foto's van het buffet, alles home made.

   

   


  16-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlucht
  Wij zijn goed aangekomen in Atlanta, maar dankzij de "Immigration Officers" hebben we onze vlucht naar Tampa gemist. Er waren honderden mensen in de aankomsthal en de procedure neemt altijd veel tijd in beslag. Ik heb een paar keer aan een officer gezegd dat we onze vlucht dreigden te missen, maar daar trekken ze zich niets van aan. We hebben onze vlucht dus gemist. Bij Delta hebben we de vlucht overgeboekt en moesten daarna nog 4 uur wachten. Bruce heeft ons opgehaald en we waren om 23.30 uur in Clearwater Beach. Al met al hebben we er van huis tot huis ruim 24 uur over gedaan en we waren dan ook behoorlijk moe. Bruce heeft ons vandaag naar de stalling gebracht waar de Jeep staat. Dick zette de polen op de accu ....... starten en de motor liep gelijk. We hebben afscheid van Bruce genomen en we zijn gelijk naar de dealer van de Jeep gereden om een afspraak te maken voor een beurt. We konden daar meteen terecht.......... de olie is ververst, de wielen zijn omgezet, de cruisecontrol is gemaakt enz. en dat allemaal voor 40 euro. Morgen moeten we nog de rijbewijzen vernieuwen en stickers voor de motorhome en de Jeep halen. Als alles gaat zoals we hebben gepland dan kunnen we overmorgen op weg naar de motorhome.

  17-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag Dick
  We voelen ons alweer helemaal thuis in Florida. Heerlijk de temperatuur, het echte Amerika gevoel, de palmbomen , het prachtige blauwe water en de vriendelijke mensen. We moesten vandaag een aantal zaken regelen zoals; paspoorten vernieuwen, stickers halen voor de Jeep en motorhome en naar de bank. We dachten daar een groot deel van de dag mee bezig te zijn, maar we hadden geluk. Bij de bank waren we zo klaar en daarna op naar de "taxcollecter", daar konden we onze rijbewijzen vernieuwen en de stickers ophalen. Dick had een kantoor uitgekozen in het centrum van Tampa. We konden het kantoor niet vinden, terwijl de Garmin ons vertelde dat we er langs waren gereden. Dick bleef in de Jeep en ik ben op onderzoek uitgegaan. Een politieagent hielp me uit de brand, ik stond voor het gebouw. De taxcollecter bevond zich op de 14e verdieping daar kon je pas achterkomen als je in het gebouw bent. Bij de receptie bleek dat het een taxcollecter was waar je alleen op afspraak kon worden geholpen. Na wat heen en weer gepraat wilde de receptionist ons wel helpen. We kregen een nummer en moesten plaats nemen. Toen kwam ik er achter dat ik mijn bril waar ik mee autorijd niet bij me had en we konden een ogentest verwachten. Bij de ogentest heb ik gegokt want ik zag de letters héél erg wazig en zowaar, ik kon gelukkig mijn rijbewijs verlengen. Al met al waren we om 11.30 uur klaar met al het geregel. We hebben nog overwogen om alles in te pakken en richting motorhome te rijden, maar onderweg naar het hotel kon ik mijn ogen niet meer open houden. We hebben dus een verstandig besluit genomen en gaan morgen op pad. Vanavond hebben we al een voorproefje genomen op de verjaardag van Dick, want in Nederland is hij al jarig. We hebben heerlijk gegeten bij "Kojak's", een barbecue restaurant waar alleen Amerikanen zaten. Het was er heel erg druk en geen toerist te bekennen. We hebben buiten gegeten en het eten was heerlijk, hier houden we nou van.........eten waar de Amerikanen eten en niet bij een keten (rijmt). Morgen doen we de verjaardag nog even dunnetjes over, want dan is Dick in Amerika jarig.

  18-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobile
  We hebben vandaag zo'n 800 km. gereden en zijn nu in een hotel in Mobile Alabama. Als we morgen op tijd weggaan kunnen we voor 12.00 uur bij de stalling zijn waar de motorhome staat en dan gaan we heerlijk naar de eerste camping. We willen iedereen die een mailtje, berichtje of sms heeft gestuurd om Dick te feliciteren met zijn verjaardag bedanken. Het is altijd heel erg fijn om te zien dat er mensen zijn die ons niet vergeten als wij in de States zijn.

  20-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goshen Springs Campground
  Van de 24 uur reizen hebben we toch aardig wat last gehad, ons dag- en nachtritme was goed verstoord. In Mobile zijn we om 9 uur al naar bed gegaan omdat we steeds in slaap vielen en vervolgens waren we om twee uur klaar wakker. We zijn nog blijven liggen tot 5 uur en zijn toen maar gaan douchen en ontbijten. Om half 8 kwamen we buiten het hotel en het was héél erg koud 10 graden Celsius, de dag ervoor was het 32 graden, dus i.p.v. de airco hadden we de verwarming aan in de auto. Na een tijdje begon het zachtjes te regenen en dat ging over in een plensbui van 2 uur toen werd het weer droog, maar het bleef heel koud (9 graden). Om 11 uur kwamen we bij de stalling waar de motorhome stond. Dick heeft de kabels van de accu's vastgemaakt, draaide de sleutel om .......en zowaar de motor liep gelijk als een zonnetje. Wat een opluchting. We hebben de Jeep aangekoppeld en Dick stuurde de hele handel weer als een volleerd vrachtwagenchauffeur door het verkeer. Na 8 mijl rijden kwamen we aan bij de camping. Ook nu hadden we geluk, er was nog één plek over. We hebben voorlopig geboekt voor 4 dagen om de boodschappen te doen, wat klussen op te knappen enz. Vannacht heb ik 12 uur geslapen dus ben weer helemaal uitgerust.

  21-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truck Centre
  Vorig jaar heb ik op deze camping een gesprek gehad met een mevrouw die voor het onderhoud op de camping mede verantwoordelijk was. Zij vertelde dat haar dochter in Amsterdam op de Kostverlorenkade heeft gewoond. Zij heeft daar ook een tijdje gelogeerd en zei dat ze helemaal verslaafd was aan stroopwafels. Ik wist bijna zeker dat we in 2013 weer op deze camping zouden staan en beloofde haar stroopwafels mee te nemen. Vanmorgen hadden we gepland om met de motorhome naar een "truck centre" te rijden voor een beurt aan de motorhome. Toen we weg wilden rijden zag ik de betreffende dame aankomen in haar golfcar en heb haar geroepen. Toen ze me zag herkende ze me gelijk en vroeg hoe het met ons ging. Ik heb haar 2 pakken stroopwafels gegeven en zij was helemaal gelukkig, ze vroeg of ze ze moest betalen....natuurlijk niet, het was een kadootje. Om half elf kwamen we bij het "truck centre" aan en hebben moeten wachten tot half vier tot de motorhome een beurt had gehad. Balen natuurlijk. Het wagenpark is dus helemaal in orde. We denken erover om morgen een dag bij te boeken, omdat het dan nog mooi weer is hier. Overmorgen gaan we naar het zuiden.

  22-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breaux Bridge
  Vanmorgen toen we weg wilden rijden bij de camping, kwam mijn nieuwe vriendin (van de stroopwafels) aanrijden. Zij wilde nog even gedag zeggen en vroeg of we volgend jaar weer terug wilden komen.
  We hebben vandaag een afstand gereden van 400 km. en zijn aangekomen op een camping bij Breaux Bridge in het zuiden van Louisiana (Cajun Country). Dit is een camping voor vissers, er zijn een aantal meren (vijvers) en rondom de meren staan alle campers en motorhomes. Elk weekend is de camping vol. Deze camping wordt geleid door 2 dames en zij hebben aardig de touwtjes in handen, alles is prima geregeld. Er is een zwembad (klein), prima internet, een laundery en alles is goed onderhouden en we betalen hier 18 dollar per nacht met alle aansluitingen. We hebben voor 2 nachten geboekt. Vanmiddag zijn we naar de Walmart geweest en Dick reed even Breaux Bridge in. Alles kwam heel erg bekend voor, wat bleek........we zijn hier vorig jaar ook geweest en hebben hier ons eerste broodje "Pow Boy" gegeten. We vinden het helemaal geweldig in "Cajun Country". We beseffen dat er nog niet veel foto's op het blog staan, maar beloven dat daar verandering in komt.

  23-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koud
  Om 6.00 uur werden we wakker van een aardig onweer en slagregens. We konden niet meer slapen en zijn maar gaan douchen en ontbijten. Het was inmiddels aardig koud geworden, dus de korte broek hebben we maar omgeruild voor een lange en sokken en een trui aan gedaan. Om een uur of twaalf was het droog en zijn we weggegaan. We hebben eerst een broodje "Pow Boy" gegeten, het was erg lekker. Dick had een broodje met vis en ik een broodje met shrimps. Daarna zijn we naar Lake Martin gegaan met de bedoeling om een stuk langs het meer te rijden en alligators te zoeken. We vonden alleen een kleintje. Op een gegeven moment zat er een mevrouw, op een leeg vat met haar camera in de aanslag, die een gebaar naar mij maakte. We zijn gestopt en zij wees mij een nest met haviken aan, er zouden 4 jongen in zitten en zij zat op wacht tot ze uit gaan vliegen. Het maakte haar niet uit hoelang dat zou duren, ze had ook de bouw van het nest gevolgd en op camera vastgelegd. We hebben even met haar gesproken en dat vinden we nou van die leuke momenten.
   
     
     
     


  Archief per week
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 28/01-03/02 2013

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek
 • Avontuurlijk?
 • Hoihoi
 • tented rocks!
 • Reislust(ig)
 • Hoihoi

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!