USA 2012
Inhoud blog
  • Laatste dag
  • Ocala
  • stalling
  • winterizen
  • koude nachten

    Zoeken in blog



    onze blogs
  • USA vakantie 2010
  • De reizen van Dick en Wil
  • Amerika reis 2011
  • Amerika reis 2013

    12-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stalling
    Het winterizen ging helemaal goed vanmorgen. Het was toch nog veel werk om de koelkast schoon te maken en de badkamer te doen, ook de laatste was moest gedaan worden. Andere jaren nam ik de was mee naar Bruce en Mila, waste en droogde alles en bracht het weer terug naar de motorhome. Dit jaar gaat het iets anders en daar moeten we even aan wennen. Om 12.00 uur vertrokken we pas naar de stalling, 8 mijl rijden. Dick heeft de motorhome achteruit de stalling in gereden, hij had aan beide kanten niet veel ruimte, maar met wat aanwijzingen ging het prima. Daarna moesten we naar het kantoor om alle formulieren in te vullen en het contract te tekenen. Dat gaat in Amerika ontzettend inefficiënt. Amerikanen zijn gek op veel papier en de computerprogramma's zijn heel erg traag. Voor we met alles klaar waren, waren we weer een uur verder. We reden om 2.00 uur pas bij de stalling weg en moesten toen nog 200 mijl (320 km gereden) rijden.
    We slapen vannacht in een hotel in Mobile, Alabama. Vanavond hebben we gegeten bij "Neighbor's". Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar Dick had een gevoel dat het iets speciaals was......en dat was het. Toen we aankwamen zagen we een hel verlicht gebouw met plastic tafels en stoelen en het zat helemaal vol met etende Amerikanen. Het menu bestond uit seafood en chicken. Een heel enthousiaste serveerster raadde ons de Gumbo (soort soep) en de "crabclaws" (krabklauwen) aan. De krabklauwen bestel je per pond voor 2 personen, ze komen uit de frituur en worden in een schaal geserveerd en je eet ze met je handen. Het was heerlijk. Mensen stonden te wachten tot er een tafeltje vrij kwam.
    Morgenavond nemen we een hotel in noord Florida en voor zondag hebben we al een hotelkamer gereserveerd in Tampa, dichtbij de stalling voor de Jeep en het vliegveld. Voor zondagavond hebben we Bruce en Mila uitgenodigd om mee uit eten te gaan en het leek ze heel erg leuk.

     


    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.winterizen
    Ik besef dat het blog een beetje saai wordt, maar we beleven niet zoveel meer. Het is een heel gedoe om de motorhome in orde te krijgen voor de stalling. Deze keer moeten we ook "winterizen" dat betekent dat alle leidingen schoon geblazen moeten worden, de tanken moeten echt leeg en schoon zijn. We hebben hier nooit mee te maken gehad omdat we de motorhome altijd in de stalling in Florida hebben gezet, maar in Mississippi kan het ook vriezen vandaar alle winter voorbereidingen. Het "winterizen" kan ook door een bedrijf gedaan worden, maar Dick wil het zelf doen. Hij heeft er eerst een hele studie van gemaakt op internet en vandaag wilde hij het één keer op proef doen en dat was maar goed ook, want hij kreeg een moer niet los. Hij had niet het juiste gereedschap. We moesten vanmiddag dus weer naar de plaatselijke Gamma. We hopen dat het morgen wel lukt.

    We hebben met de motorhome dit jaar 7800 km. gereden. Van de Jeep weten we in Tampa pas hoeveel km. we dit jaar hebben gereden.

    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koude nachten
    Het was vanmorgen zo koud dat we de verwarming aan hebben gezet. Dick had gisteravond al tegen me gezegd dat ik hem wakker moest maken als ik wilde douchen. Hij zou dan de verwarming aan zetten en na een kwartier zou het dan warm zijn, dat was ook zo en het was heerlijk. Buiten was het 14 graden en dat is een heel lekkere temperatuur als je erop gekleed bent, maar niet als je dan moet douchen. In de loop van de ochtend warmt het al snel op tot 17 graden.

    We zijn heel druk geweest vandaag .... Dick met allerlei technische zaken en ik met de was en het schoonmaken van het plafond van de motorhome van achter naar voor, inclusief de lampen, de ventilatoren en de aircofilters en uitlaten. Ik heb ook nog gezellig een tijd staan praten met een medewerkster van de camping. Haar dochter heeft in Amsterdam gewoond op de Kostverlorenkade en zij was een paar keer in Amsterdam geweest en vond het een geweldige stad. Wat ze heel erg miste waren stroopwafels, die vond ze heel erg lekker. Ik heb dus beloofd om volgend jaar stroopwafels voor haar mee te nemen. Dick en ik hadden net bedacht dat deze camping volgend jaar een juiste plek is voor de start van onze trip. Ik voeg 2 foto's toe van de camping waar we nu zijn, om een indruk te krijgen hoe we onze laatste dagen doorbrengen.
       


    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste campground
    We hadden vanmorgen bijna onze eerste aanrijding met .......een hert. Hij kwam plotseling uit het bos aan de rechterkant en het is maar goed dat Dick héél goed kan remmen en het hert héél hard kan rennen. Het scheelde echt heel weinig, je moet er toch niet aan denken om een hert aan te rijden.
    Ik heb het vannacht aardig koud gehad, toen we opstonden was het 14 graden. Vol goede moed trok ik een korte broek en polo aan in de hoop dat het s'middags wat warmer zou worden. Dat werd het ook, de temperatuur steeg tot 16 graden. Als je weken die warmte bent gewend is het met deze temperaturen erg koud. Iedereen zie je met lange broek en fleece trui lopen.
    We kwamen vanmiddag op tijd aan op de door ons van tevoren uitgekozen camping in een State Park. Ik ben eerst even gaan informeren of er nog plek was en er waren nog een aantal plekken. De ranger heeft ze op een plattegrond gemarkeerd en we konden vervolgens over de camping rijden om onze keuze te maken en als we een keus hadden gemaakt konden we ons bij het kantoor inschrijven. Wat een verschil met de camping waar we vandaan kwamen. Er waren geen wasmachines en drogers, ze hadden er ooit wel gestaan, maar waren weggehaald. Vooral de laatste dagen moet ik de was kunnen doen op de camping. De plekken waren kort en smal, het park zag er erg onverzorgd uit en het ergste was dat we op diverse plekken, waar de motorhome hoort te staan, wit poeder zagen liggen. Dat betekent dat er mieren zijn in het park. Mieren houden niet van droog schuurmiddel (Vim) en iedereen strooit het schuurmiddel rond de banden van motorhome en auto, zodat de mieren niet in het vervoermiddel komen. Wij hebben één keer een mierenplaag gehad en je komt er maar heel moeilijk vanaf. We konden niet riskeren dat we de motorhome met mieren in de stalling moesten zetten. We hebben ter plekke op internet een andere camping gezocht. We moesten nog wel 25 mijl rijden. Achteraf was het een goed besluit om naar een andere camping te gaan want we staan nu op een prachtige (commerciële) camping op een heel grote plek van beton. Tussen de plekken is een zee van ruimte en zijn hoge planten aangebracht, zodat je niet bij de buren op het bord kan kijken. Er staan hier 3 wasmachines en 3 drogers dat komt dus heel mooi uit en we betalen maar $ 20 per nacht. De hele camping is schoon en goed verzorgd. Een prima plek voor de laatste 5 nachten.

    Wij hebben boven aan het blog een nieuwe kaart geplaatst met de route die we dit jaar hebben gereden.

    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Route 2012






    05-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival van Hattiesburg
    We zijn vanmorgen verhuisd naar onze andere plek en hier is het erg gezellig. De buren kwamen gelijk kennismaken en de motorhome bewonderen, toen Dick vroeg of ze even binnen wilden kijken, waren ze al binnen voor hij was uitgesproken en ja ze vonden de motorhome prachtig.

    Gisteren hebben we aan de ene kant de motorhome schoongemaakt en in de was gezet en vandaag was de andere kant aan de beurt. We zijn buiten nu klaar en hij ziet er fantastisch uit. Er kwam vanmiddag een meisje van een jaar of 5 langs en bleef naar de motorhome staan kijken en ineens zegt ze: "Ik vind je camper prachtig" en liep vervolgens weer door.

    Het is al 2 dagen erg luidruchtig op de camping, omdat al het gras op de camping moet worden gemaaid. Het maaien wordt gedaan door gevangenen, zij worden s'morgens door een truck hierheen gebracht en s'avonds weer opgehaald en zitten de hele dag op zo'n grote maaier die heel veel herrie maakt. De gevangen zijn te herkennen omdat ze allemaal een wit T-shirt dragen en een wijde katoenen gevangenis broek ...wit met groene horizontale balken. Wij hebben de gevangenen ook al een aantal keer langs de snelweg zien maaien. Zoiets moeten ze nou in Nederland ook invoeren, gewoon werken voor je eten ook al zit je in de gevangenis.
    Gisteren ben ik even naar de andere kant van het meer gereden om te kijken of ik ook helemaal rond kon rijden......dat kan niet. Aan de overkant ben ik gestopt omdat ik de motorhome in de verte zag staan. Op de foto zie je dat hij tussen 2 witte motorhomes in staat.

    Vanavond werd het festival van Hattiesburg geopend met een........bokswedstrijd, daarna zou er een band optreden met R&B en Blues muziek. De opening zou op een kruizing van 2 straten worden gehouden. Wij haden wel zin in een verzetje dus we zijn om een uur of 5 weggereden. De locatie van de start van het feest hadden we op internet opgezocht. Hoe dichter we bij de locatie kwamen hoe meer we dachten ....dit is geen goed plan. Dick zei al dat we in een buurt reden waar je maar beter in de auto kon blijven zitten. We kwamen bij een afzetting en er reden 2 politieauto's, het leek ons dus wel veilig genoeg. We hebben de auto toch maar geparkeerd en zijn even gaan kijken. Er was nauwelijks publiek, maar er liepen wel een aantal reporters met camera's rond en aan de overkant van de straat stond een fotograaf foto's van ons te maken. We vielen ook wel heel erg op en zagen er duidelijk als toeristen uit. Waarschijnlijk staat onze foto van de week in het plaatselijke sufferdje. Voor morgen hadden we gepland om de hele dag naar het festival te gaan, maar we zien er maar v
    anaf.
       
       


    03-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Het einde komt nu toch wel heel snel in zicht. We hebben op deze camping tot zondagmorgen bijgeboekt omdat er vrijdag en zaterdag een festival is in Hattiesburg en daar willen we graag naar toe. Op de plek waar we nu staan kunnen we tot vrijdagmorgen blijven staan, daarna zit er voor het hele weekend een reservering op. We moeten vrijdagmorgen dus verhuizen naar een andere plek op dezelfde camping.

    Het zal wat schaars worden met de berichtgeving en de foto's, als je een week op zo'n camping staat ver van de bewoonde wereld doen we eigenlijk alleen maar onderhoud en we genieten van de rust, de natuur en het uitzicht.
     
     






    01-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul B. Johnson State Park
    We hoefden vandaag maar 2 uur te rijden naar de volgende camping. We hebben rustig aan gedaan. We krijgen steeds meer het besef dat onze reis bijna is afgelopen, dit is de voor laatste camping we moeten dus goed na gaan denken hoe we de motorhome klaar gaan stomen voor de winter. De camping ligt 20 mijl bij Hattiesburg vandaan. De camping maakt onderdeel uit van het Paul B. Johnston State Park en het kantoor om je in te schrijven was een beetje moeilijk te vinden. We waren al een groot deel van het park door gereden toen we voor een weg stonden, waar constant grote hoeveelheden water uit het meer over heen stroomden, het niveau van het water is te hoog door de regen en het meer loopt over over de weg. Waar al het water dan blijft is ons niet helemaal duidelijk. We durfden in ieder geval niet met de motorhome hier door heen rijden. We konden ook niet keren, dus moest de Jeep afgekoppeld worden, dan is het wel mogelijk om met de motorhome achteruit te rijden en te keren op een plek waar ruimte is. Het kantoor hebben we ook gevonden en er zat weer een bijzonder vriendelijke juffrouw achter de balie. Zij vroeg welke plek ik wilde hebben en ik had maar één wens een plek met uitzicht op het meer. Zij ging haar best voor ons doen, toen we op onze plek aankwamen werden we helemaal blij....we hebben een prachtig uitzicht op het meer met alle aansluitingen voor $ 14 dollar per nacht. We hebben voor 2 nachten geboekt, maar morgen gaan we bijboeken tot en met zaterdag want het weekend is er een festival in Hattiesburg . De weersverwachtingen zien er ook goed uit, voor morgen nog regen en 18 graden en daarna mooi weer.

    Ik heb een foto van het meer gemaakt om te laten wat ons uitzicht is als we aan tafel zitten.
    Vanmiddag zijn we even naar de overstroming gegaan en met de Jeep durfden we wel door het water te rijden, als je dan een beetje gas geeft komt er aardig wat water over je heen.

     
       


    30-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slecht weer
    Het regende vanmorgen even hard als gisteren. Dick heeft tussen de buien door nog het één en ander aan de motorhome gedaan. In de loop van de middag voelde ik me weer iets beter en zijn we even naar een mall gegaan. Dit was een mall met allemaal parkeergarages in plaats van parkeerterreinen. Dit was helemaal nieuw voor ons. Je moet heel goed opletten waar je je auto hebt geparkeerd. We hebben nog nooit meegemaakt dat het zo druk was in een mall. Het is jammer dat we niet door de stad hebben kunnen slenteren, we hebben dan ook een goede reden om nog een keer te keren naar New Orleans. We hadden ons verblijf hier anders voorgesteld, maar het is niet anders.

    Het State Park waar we verblijven, heeft heel veel te lijden gehad van de tropische storm "Isaac". Iedereen heeft heel erg zijn best gedaan om alle omgewaaide bomen op te ruimen, maar met zoveel regen is ook de grond verzadigd en lijkt de camping op sommige plekken wel een moeras. Er staan 3 tenten op de camping en ik begrijp niet hoe mensen hierin kunnen leven, als je s'morgens je tent uit komt, sta je gelijk in een plas. Morgen verhuizen we naar Hattiesburg in Mississippi en hopelijk is het weer daar wat beter.
     


    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.regen, regen en regen
    Het weer zit niet erg mee. Vanmorgen werd ik om half acht wakker van het gekletter van de regen op het dak. We hebben nog even overwogen om weg te gaan, maar hebben besloten dat niet te doen. Gisteren hebben we al 2 uur in de regen door New Orleans gelopen en ik heb toch wel een aardige verkoudheid opgelopen, voelde me echt niet goed en had koorts. We besloten dus thuis te blijven, dit gaat helemaal tegen mijn natuur in. Nu zijn we eindelijk in New Orleans en zitten we de hele dag in de motorhome, morgen hebben we nog een dag en misschien is het dan beter weer.

    28-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New Orleans
    New Orleans is een bruisende drukke stad, voor zover wij het hebben ervaren. We zijn vandaag naar het "French Quarter" gereden en we hadden behoorlijke pech, want het regende pijpenstelen. We reden door het "French Quarter" en gaven onze ogen goed de kost. Op dit moment was het niet zo erg om geen parkeerplaats te vinden, want een eerste kennismaking met New Orleans in de stromende regen leek ons niet zo leuk. We probeerden het vanuit de auto te bekijken. Op een gegeven moment waren we aardig afgedwaald, dus hebben we de kaart maar eens geraadpleegd en zijn omgekeerd. Dat klink eenvoudiger dan het is, want het is allemaal éénrichting verkeer. Uiteindelijk vonden we vlak bij de Kathedraal een parkeerplaats en we zijn van daaruit verder gegaan, toch nog in de regen. Je moet wat, want zo vaak verwachten wij niet in New Orleans te komen.
    Het "French Quarter" is heel erg toeristisch, het is heel leuk om je voor te stellen dat in deze straten "Mardi Grass" wordt gehouden. Wij hebben dat wel eens op tv gezien en nu loop je hier zomaar. We hebben de Kathedraal van New Orleans van binnen bekeken en hij was prachtig, vooral het orgel. Op de terugweg werden we weer naar de ferry geleid en hebben nog iets van de verwoestingen van Isaac kunnen zien. Vreselijk voor al die mensen. Morgen of overmorgen, afhankelijk van het weer, gaan we nog een keer terug naar New Orleans we zijn nog niet in Bourbonstreet geweest.
    Eén foto is een doorkijkje van een hele smalle steeg, op de foto komt het niet zo goed naar voren.


       
       
       
       
       


    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint Bernard State Park
    We hebben Baton Rouge vandaag verlaten en zijn naar een State Park gegaan een half uur rijden van het French Quarter in New Orleans. Onderweg hebben we weer een groot gedeelte over een brug over de swamps gereden. Door de drukte op de weg beseften we dat we New Orleans steeds meer naderden. Op een gegeven moment was het één wirwar van wegen en heel veel verkeer, zie dan maar eens de juiste weg er uit te pikken, maar Dick deed het weer geweldig. Op één van de foto's is de skyline van New Orleans te zien. Het vergt toch wel veel energie je in het drukke verkeer van zo'n grote vreemde stad te begeven. We waren dan ook blij toen we op de Garmin zagen dat we er bijna waren. Dick zei tegen mij ...nog 3 bruggen en dan zijn we er, dat werd dus aftellen. De eerste brug was een kleine brug, de tweede werd al hoger en de derde..........was geen brug. We reden zo in een fuik voor de ferry boot en konden geen kant meer heen. Er stonden alleen maar personenauto's en een zandauto. Geen toerist haalt het in zijn hoofd om met zijn hele hebben en houden op een ferry boot de Mississippi river over te gaan. De ferry boot voer net weg, dus dat werd wachten. Op een gegeven moment stonden er 2 mannen naast de motorhome, waarvan er een vroeg hoe lang de motorhome plus Jeep waren. Dick zei meer dan 50 foot, de heren keken heel bedenkelijk en zeiden dat ze verwachtten dat we dan niet op de ferry boot zouden passen. In eerste instantie dachten wij dat deze heren bij de ferry boot hoorden, maar het waren mensen die ook naar de overkant wilden en zij wilden voorkomen dat wij in de problemen zouden komen. Op hun advies hebben we de Jeep afgekoppeld. Eén van de mannen vroeg waar we naar toe wilden en toen wij vertelden dat we naar een State Park aan de overkant wilden gaan, zei hij dat hij voor ons uit zou rijden want hij moest daar toch langs met zijn zandwagen. Inmiddels was de ferry boot ook gearriveerd, alle auto's werden op de ferry boot geleid alleen Dick moest met de motorhome blijven staan en mocht pas als laatste de ferry boot op. Hij kon er dan aan de overkant makkelijk afrijden. Dick was dus als eerste van de ferry boot af en onze "gids"was ook één van de eerste auto's die van de ferry boot reed. Ik kwam met de Jeep de ferry boot pas af, toen Dick en de "gids" al niet meer te zien waren. Je kunt namelijk in zo'n rij auto's die van een ferry boot rijden niet even stoppen, dan hou je de hele boel op. Daar stond ik dus, ik kon links af of rechts af of recht door rijden. Geen motorhome te bekennen en de "gids" was vergeten mij te vertellen welke kant ik op moest. Nu kan je weinig doen als je in een rij met andere automobilisten een ferry boot afrijdt, je kunt alleen maar met de stroom of naar links of naar rechts meegaan. Gelukkig kon ik op een klein stukje gras parkeren bij een aantal mannen die zaten te kijken naar de auto's die van de ferry boot reden. Op mijn vraag of ze ook een motorhome van de ferry boot hebben zien komen en misschien hebben gezien welke kant hij opging, zeiden zij dat er niet één motorhome van de ferry boot kwam. Waarop ik licht geïrriteerd antwoordde dat er wel degelijk een motorhome op de ferry boot heeft gestaan en dat dat mijn motorhome was met mijn man er in en dat ik niet weet welke kant hij was opgereden. Op dat moment zag ik Dick hevig staan zwaaien bij een benzinepompstation, dus alles kwam weer goed. We zijn dus met een kleine karavaan naar de camping gereden, de "gids", Dick met de motorhome en ik met de Jeep.
    In de afstand van de ferry boot naar de camping heb ik kunnen zien wat de tropische storm "Isaac" heeft aangericht. Het was een diep trieste aanblik en je zou er tranen van in je ogen krijgen. Huizen die zo vreselijk beschadigd zijn, dat de eigenaren er nooit meer kunnen wonen, hele inboedels die op elkaar gegooid in de tuin liggen, schuren die omgewaaid zijn een mobile home die op zijn kant lag. Het was een vreselijke aanblik. We hebben hier tot maandagmorgen een plek besproken, omdat we hopen dat er in het weekend leuke dingen in
    New Orleans te doen zijn. Dat gaan we morgen uitzoeken.



    25-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baton Rouge
    We zijn vandaag eerst naar het nature center van de swamp geweest. We hebben allerlei dieren bekeken die in de swamp voorkomen en zijn toen de trail gaan lopen. Door de droogte van de afgelopen tijd stond er geen water in de swamp, het rook er niet zo fris. Wij denken ook dat we erg verwend zijn door de boottocht met Norbert LaBlanc, want dat was prachtig, daar valt iedere swamp een klein beetje bij in het niet.
    Baton Rouge is de hoofdstad van Louisiana en tevens een belangrijke universiteitsstad. In Baton Rouge is het State Capitol gevestigd. In de jaren 30 van de 20ste eeuw had Gouverneur Huey P. Long een droom om een nieuw State Capitol te bouwen en hij realiseerde deze droom, gedurende de grote depressie van de jaren 30 van de 20ste eeuw. In 1935 toen Huey P. Long senator was is hij vermoord. Eén kogelgat is nog te zien in een gang van het nieuwe State Capitol. Senator Long is begraven in de tuin voor het nieuwe State Capitol er staat een grote beeltenis van hem, met het gezicht gericht naar het State Capitol. We hebben zowel het oude State Capitol als het nieuwe State Capitol vandaag bezocht. Het oude State Capitol is een prachtig gebouw met veel marmer, prachtige gebrandschilderde ramen en een indrukwekkende draaitrap. Op iedere trede van de buitentrap voor het nieuwe State Capitol staat een staat met jaartal gebeiteld, alleen Hawai en Alaska worden in één trede genoemd. Het nieuwe State Capitol zou veel Art Deco bevatten en daar hebben we helaas niet veel van terug gezien alleen de kroonluchters zijn prachtig, maar ik vond deze niet echt Art Deco. In het nieuwe State Capitol konden we met de lift naar de 27ste verdieping, daar kun je buiten rond de toren lopen en hebt een prachtig uitzicht over de omgeving. Ik stond met bibberende benen van het uitzicht te genieten. Ik hou niet zo van grote hoogten, maar het uitzicht over de Mississippi river was prachtig.
    Hierna zijn we nog naar een museum gegaan, waar men de geschiedenis van Baton Rouge kan volgen. Het was een volgeboekt programma en we vonden het allemaal heel erg interessant. Baton Rouge is qua oppervlakte een grote stad. Het is een universiteitsstad, met heel veel studentenwoningen. Het is alleen een stad zonder hart en dat is heel jammer. De Stad bestaat uit heel veel "gated communities", met prachtige huizen. We zagen hier ook veel "townhouses", huizen in een rij gebouwd bestaande uit 2 of 3 verdiepingen. Baton Rouge downtown ligt bijna aan de Mississippi river, toen wij er rondliepen hadden we niet het idee in een bruisende stad te zijn. Wat ons opviel was dat alle gebouwen langs de Mississippi river met de achterkant van het gebouw naar de rivier gekeerd staan en dat geeft een heel rommelige aanblik. Wij denken dat wanneer een stad aan zo'n prachtige rivier wordt gebouwd, je daar gebruik van moet maken door een mooie boulevard aan te leggen en je de belangrijke gebouwen met het front naar de rivier moet bouwen. Amerikanen denken hier kennelijk anders over.
       
       
       
       
       
       


    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange Brug
    We zijn vandaag van Lafayette verhuisd naar Baton Rouge. We staan hier op een camping behorende bij een manege zoals ik nog nooit heb gezien. Het is een heel uitgebreid gebied met allemaal stallen en heel veel paarden, een mekka voor "paardenmeisjes".
    Als je van Lafayette naar Baton Rouge reist via Interstate 10 kom je over de één van de langste bruggen van de USA. De brug waar wij overheen reden leidde over swamps, moerassen en rivieren. We reden gedurende 30 minuten met een snelheid van 60 mijl/96km. per uur over de brug, dit om aan te geven hoe lang de brug is. Het was heel erg bijzonder en ik heb geprobeerd het op foto vast te leggen.
    We wilden vanmiddag nog een natuurgebied bezoeken, zodat we morgen alle tijd hebben om Baton Rouge te bekijken. Het natuurgebied is op maandag gesloten. We hebben al heel wat staten bezocht en dit hebben we nog nooit meegemaakt. Het is al de derde keer in Louisiana dat we op zondag of maandag ergens voor een gesloten deur staan. Morgen hebben we dus een heel vol programma, we willen graag naar een aantal bezienswaardigheden in Baton Rouge.
       
       
       


    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees buffet
    Morgen vertrekken we van deze camping naar Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana. We hebben dan precies nog 3 weken voor we in het vliegtuig stappen, de tijd gaat razend snel. We moeten vanaf nu ook alles goed gaan plannen, want er is nog het nodige aan de motorhome te klussen. Dit jaar moeten we de motorhome ook winter klaar maken omdat het kan gaan vriezen op de plek waar we hem achterlaten. Vanavond zouden we ons verblijf hier afronden met een etentje in een echt cajun restaurant, toen Dick het adres op ging zoeken op internet kwam hij er achter dat het restaurant op zondag gesloten is. Het zit niet mee met onze etentjes in cajun restaurants. Wij aten vanavond dus in cajun country in een chinees buffetrestaurant, die zijn altijd open.

    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nature center
    De reden waarom we hier dagen hebben bijgeboekt is omdat er van alles te doen zou zijn het hele weekend. Van s'morgens 9.00 uur tot 9.00 uur s'avonds. Er zouden op diverse plekken in Lafayette tentjes staan waar je kon eten, dus voor het eten hoefde ik niet te zorgen. Gisteren om een uur of 5 vroeg Dick of ik even wilde kijken op internet welke festiviteiten ik mee wilde maken, er waren een aantal locaties in West Lafayette. Ik was nog ergens mee bezig tot ik Dick hoorde zeggen....Oh, oh. Wat was het probleem hij kwam er achter dat de festiviteiten die hij had uitgekozen in West Lafayette, Indiana werden gehouden. Dat is heel ver hier vandaan. In Lafayette waar wij "wonen" werd het hele weekend niets georganiseerd. Hij is hier een aardige tijd mee bezig geweest om leuke activiteiten voor het weekend op te zoeken. Het was een aardige teleurstelling en we moesten de plannen aanpassen. Dick wilde nog ergens eten dus hij heeft de reviews van een aantal restaurants gelezen, maar ik dacht al ...laat maar....we eten wel thuis. Dat hebben we ook gedaan, alleen nu hadden we een heel weekend voor ons in Lafayette waar we een invulling aan moesten geven. Ik heb vandaag de boel schoongemaakt en Dick heeft de administratie gedaan en vanmiddag zijn we naar het "nature center" hier op de camping gegaan. Er had een heel enthousiaste jonge dame dienst en eerst heeft ze ons van alles verteld over giftige slangen en de spinnen waar we voor moeten oppassen. Er leven bijvoorbeeld 9 giftige slangensoorten in Louisiana, terwijl ik dacht dat het 3 soorten waren, dus extra opletten. Van de spinnensoorten leven hier ook de zwarte weduwe......heel giftig en de tarantula. We hebben de boardwalk in het bos rond de campground gelopen en we zijn geen slang of gevaarlijke spin tegen gekomen. De dame van het "nature center" is ook met ons naar buiten gegaan om de verschillende struiken en bomen te laten zien, waaronder "poison ivy" de plant waar je bij aanraking heel grote blaren van kan krijgen. Zij was een paar dagen geleden in aanraking met de plant gekomen en had allemaal kleine blaren op haar armen. Ze heeft ons ook de gomboom laten zien en legde uit dat voor de tijd van de kauwgom men gom uit de boom haalde en er dan op kauwde , zoals later op kauwgom.

    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cajun restaurant
    We hebben de stallingen geregeld, de motorhome komt in Brandon Mississippi te staan in een afgesloten ruimte met stroom en de Jeep wordt in Tampa gestald ook in een afgesloten ruimte dichtbij het vliegveld.
     De temperatuur is op dit moment veel aangenamer dan we de laatste weken hebben meegemaakt. 's Morgens is het een graad of 18 en 's middags 25 tot 27 graden. Temperaturen voor de gemiddelde Amerikaan om een lange broek en een trui aan te trekken. Ik zag van de week bij de supermarkt zelfs een dame lopen met een dikke trui en handschoenen aan.
    We hebben tot maandagmorgen bijgeboekt op deze camping. We hebben hier nog niet alles gezien. We wilden vanmiddag een trail om het meer met de swamps lopen, maar bij nader inzien was de trail 8 km lang en dat vonden we teveel. We hebben ervoor gekozen om een boardwalk boven de swamps te lopen (een boardwalk is een aangelegd houten pad meestal gebouwd boven drassige of moeras grond). Om er te komen reden we over een dirt road langs de swamps. Op een gegeven moment zag ik een schildpad op een boomstronk zitten en we zijn gestopt om een foto te maken. Ik liep naar de kant van de weg een stukje het gras in maakte de foto en zie uit mijn ooghoek iets bewegen, sta ik toch bijna op de staart van een alligator. Ik schrok me naar.
    Vanavond zijn we gaan eten in een Cajun restaurant, dit restaurant was ons aanbevolen door een dame van het visitor center. Toen ik aan onze alligator jager vroeg of hij nog een restaurant wist waar goed Cajun eten werd bereid, kwam hij met hetzelfde restaurant. Hij at er ook regelmatig. Iedere avond is er live Cajun muziek en wordt er gedanst. Dit restaurant moest het dus worden. We waren er een beetje vroeg, maar al snel kwamen er meer mensen binnen. De band zou om 7 uur gaan spelen. We hebben ieder een ander voorgerecht genomen, Dick ging voor de gebakken alligator en ik voor de gumbosoep. Zo konden we van elkaar proeven. De alligator smaakte best lekker, het lijkt op kippenvlees maar dan iets steviger van structuur. De gumbosoep was ook erg lekker, goed gekruid en garnalen erin.Voor het hoofdgerecht koos Dick catfisch en ik een visschotel die bestond uit allerlei zeedieren (mosselen, een oester, garnalen, een stukje vis, krabvlees en een kikkerpoot) dit alles was door beslag gehaald en gefrituurd en het smaakte ook alleen maar naar frituur. De catfisch van Dick kreeg ook al geen voldoende. Heel erg jammer, want we weten uit ervaring dat Cajun gerechten heel erg lekker kunnen zijn. De muziek was echt Cajun muziek en zodra de eerste tonen van de band werden gespeeld, stonden er een aantal mensen op om te dansen. Het is een heel speciale manier van dansen. Ik heb aan de serveerster gevraagd hoe deze wijze van dansen heet en zij wist er geen naam voor, het is gewoon de manier waarop mensen op deze muziek dansen.
     
       
       


    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norbert LeBlanc swamptour
    Vanmorgen liep de wekker op tijd af want we werden om 9.30 uur bij de boot van Norbert LeBlanc verwacht. Al een jaar geleden hoopte ik dat ik ooit een toer door de swamp zou maken met Norbert. Op alle sites van Amerikagangers werd zijn naam genoemd en iedereen die een toer met hem had gemaakt was heel erg enthousiast. Norbert is 25 jaar een alligator jager geweest. Hij is van Franse afkomst, spreekt vloeiend Frans en woont al heel zijn leven aan dit meer hij kent ieder plekje van de swamp. Hij heeft nu de respectabele leeftijd van 78 jaar bereikt. Hij stookt zijn eigen illegale whiskey en bood ons om 10 uur s'morgens een slokje whiskey aan. Wij zijn geen whiskey drinkers dus het goedje brandde alleen maar in onze keel. Het jagen op alligators is alleen toegestaan in de maand september en je hebt hier een vergunning voor nodig. De jacht is in het leven geroepen om het aantal alligators in de hand te houden. De jagers verdienen natuurlijk ook geld aan de huid en het vlees.
    We kwamen 10 minuten voor de afgesproken tijd aan en Norbert stond al op ons te wachten. Ik herkende hem gelijk van internet, we sprongen in de boot en vertrokken. Het was 20 graden met een strak blauwe hemel en we waren in deze tijd van het jaar de enige mensen op het meer en in de swamp. De nodige ingrediënten voor een fantastische ochtend. Norbert heeft ons heel veel verteld over de vogels,  de vegetatie en de bomen in de swamp, sommige bomen zijn 1000 jaar oud. Ook groeien er veel Lotus planten, helaas was het te laat voor de bloeitijd. Er stonden nog maar een paar bloemen. We hebben in totaal 10 alligators gezien, dit aantal was boven verwachting omdat het nog jachtseizoen is en de alligators dan erg schuw zijn.
    Midden op het meer staan ook een aantal hutten, waar jagers zich kunnen verbergen als ze op eenden jagen. De boot op de foto is een bed en breakfast geweest voor toeristen die graag in de swamp wilden overnachten. Nog niet zolang geleden is de boot helemaal leeggeroofd en ligt nu aan de rand van het meer zonder doel.
    Het was een fantastische ervaring om de schoonheid en de stilte van de swamp te beleven, het was een ochtend met een gouden randje. Deze ochtend hadden we voor geen goud willen missen.
     
       
       
       
       
       


    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norbert LeBlanc alligator hunter foto's

     
       
       
       
       
       


    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breaux Bridge
    De motorhome en Jeep waren toch niet zo schoon geworden als we hadden gedacht in het schemerdonker. Dick kon vandaag dus weer met borstel en water aan de slag om de Jeep schoon te krijgen. De motorhome komt van de week aan de beurt voor we weggaan.
    In Nederland wist ik al dat ik een tocht met een bootje door de swamps wilde maken met Norbert LeBlanc. Op alle sites van Nederlanders die in dit deel van de USA zijn geweest kwam deze naam steeds boven drijven als de beste gids voor dit soort boottochten. Zoek dan maar eens uit waar hij woont en hoe je contact met hem kan krijgen. Daar heb ik dus de afgelopen winter alle tijd voor gehad en wat ik zo leuk vind, is dat we hem ook nog hebben gevonden. Het is een Amerikaan van Franse afkomst, zoals zoveel mensen hier. Hij spreekt ook nog steeds Frans. De enige manier om met deze mijnheer in contact te komen is via het visitorcenter in Breaux Bridge. Eigenwijs als we zijn, hebben we eerst zijn woonadres opgezocht. Je bent dan op het adres aangekomen, waar geen kantoor is alleen een woning. Het is niet onze bedoeling om daar zomaar aan te bellen, we zijn dus naar het visitorcenter gegaan. Bij het visitorcenter ontmoetten wij een ontzettend enthousiaste mevrouw die ons heel veel informatie gaf. Ze belde bijvoorbeeld het nummer van Norbert LeBlanc om voor ons een afspraak te maken. Helaas was hij niet thuis, maar zijn vrouw zei dat we na 5 uur nog even moesten bellen voor de afspraak. We hebben na 5 uur gebeld en een afspraak kunnen maken voor morgenochtend om 9.30 uur bij de swamp. De dame van het visitorcenter vroeg of we nog wilden lunchen en zij had een suggestie voor een `restaurant` waar we zouden kunnen lunchen en als we een lichte lunch wilden, moesten we vragen naar de `Po Boy`. Dat is een broodje met beleg naar keuze, maar wel echt Cajun food. De Po Boy sandwich is ontstaan om arme mensen de gelegenheid te geven om een lekker broodje voor weinig geld te kopen. Wij kozen voor een broodje catfish en een broodje garnalen, de broodjes werden doorgesneden zodat we ieder een helft hadden van zowel de catfish als de garnalen. Het waren heerlijke broodjes. Voor het diner werd ons een echt Cajun restaurant aanbevolen met iedere avond live music, daar gaan we morgen eten. In dit deel van Louisiana wonen veel mensen die afkomstig zijn uit Frankrijk. De Franse taal speelt ook nog steeds een grote rol. Vanmiddag zijn we in 2 grote antiekzaken geweest en het was net of we op de Looier rond liepen maar dan kleiner. We hebben een paar leuke stukjes gezien, maar verder is er veel nagemaakt. We herkenden wat antiek afkomstig uit Frankrijk, waaronder een prachtig geslepen karafje. Ik heb nog in dubio gestaan om het te kopen, maar hoeveel karaffen wil een mens hebben en hoe krijg ik het zonder schade in Nederland. In dit deel van Louisiana heerst een totaal andere sfeer dan we gisteren hebben ervaren. Gisteren hebben we vooral veel Afro Amerikanen gezien die volgens ons in grote armoede leven. In dit deel van Louisiana zien we veel mooie huizen, meer Amerikanen van Franse afkomst en goed geklede mensen. De kinderen gaan hier in schooluniform naar school. We zien hier ook Katholieke kerken en die kom je bijna niet tegen in andere delen van Amerika. De begraafplaatsen zien er ook totaal anders uit dan in de rest van Amerika. Wij hebben altijd begraafplaatsen gezien waar mensen in de grond worden begraven. In dit deel van Amerika bevinden de graven zich boven de grond. Dit wordt uit voorzorg gedaan omdat het grondwaterpeil erg hoog is en bij veel regen of overstromingen kan dat veel problemen geven.
     
       
       
       
       
       


    Archief per week
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 16/04-22/04 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs