USA 2012
Inhoud blog
 • Laatste dag
 • Ocala
 • stalling
 • winterizen
 • koude nachten

  Zoeken in blog  onze blogs
 • USA vakantie 2010
 • De reizen van Dick en Wil
 • Amerika reis 2011
 • Amerika reis 2013

  06-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Route 2012


  17-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tickets zijn besteld
  De plannen zijn gemaakt en de tickets zijn besteld. We vertrekken 14 mei om 10.50 uur naar Tampa. We blijven ongeveer een week in Clearwater Beach om het één en ander te regelen en beginnen daarna aan onze trip. De reis gaat deze keer door 11 Staten en we denken een kleine 10.000 km. te rijden met de motorhome. We hebben er ontzettend veel zin in. 16 oktober om 8.40 uur landen we weer op Schiphol.

  15-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goed reis gehad
  We hebben een goede vlucht gehad, maar het blijft natuurlijk altijd een lange zit. De douanebeambte was heel erg vriendelijk en coulant we kregen goedkeuring voor een half jaar. Van Ilona hadden we een zakje zaad gekregen om "vergeet mijn nietjes" te laten groeien, zodat we iedere dag aan haar konden denken, maar helaas moest ik ze inleveren. Sorry Iloon je mag geen zaadjes invoeren en ik durfde niet het risico te nemen om niets te zeggen. Wanneer de douane er later dan achter komt heb je een groot probleem. Bruce heeft ons van het vliegveld gehaald en we zijn gelijk door gereden naar een Grieks restaurant. Het restaurant is aan de boulevard. We hebben genoten van een heerlijke salade en een schitterende zonsondergang. We voelden ons gelijk weer helemaal "thuis".

  17-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regen, regen, regen
  We willen graag iedereen bedanken voor de leuke berichten op het blog en de mails.
  Gisteren waren we van plan om heel vroeg op pad te gaan om nog het één en ander te regelen (we waren al om 4 uur wakker), maar toen we weg wilden gaan kwam er iemand om iets op het dak te repareren. Wij waren alleen thuis dus we moesten wachten tot hij klaar was, het werd dus toch weer laat voor we weg konden. We moesten nieuwe bankpassen hebben, dus op naar de bank en vervolgens hebben we daar een uur gezeten. Het is toch moeilijk voor te stellen dat je in Nederland naar de bank gaat om je pas te vernieuwen en je zit daar vervolgens een uur.
  Toen we vanmorgen wakker werden zag de lucht er bijzonder dreigend uit....alles was grauw en het was zwaar bewolkt. Het heeft een groot deel van de dag vreselijk geregend. De temperatuur ging gelijk met een paar graden naar beneden. Gistermiddag was het 32 graden met een prachtig blauwe lucht, vandaag 25 graden en regen, regen, regen......arme toeristen. We hadden het zo leuk gevonden om de Jeep op te halen met mooi weer. We zijn eerst naar het bureau van de Tax Collector geweest om onze rijbewijzen te vernieuwen, daar zit je dan ook zomaar een uur maar het is weer geregeld. Onze nieuwe rijbewijzen worden opgestuurd. Daarna naar Hudson waar de motorhome en de Jeep gestald staan. Alles startte gelijk dus dat viel alleszins mee. We hadden allebei gelijk zin om met het hele spul weg te rijden, maar dat wordt ons vast niet in dank afgenomen door onze gastheer en gastvrouw en we moeten nog het één en ander doen voor we op pad kunnen. Volgende week halen we de motorhome op en gaan dan gelijk aan het avontuur beginnen. We hebben het helemaal geweldig bij Bruce en Mila en kunnen blijven zolang als we willen, maar we willen toch wel erg graag met ons eigen huis op weg.
  Het was heerlijk om weer in de Jeep te rijden. Ik heb naar "huis" gereden en Dick kwam met de auto van Bruce achter mij aan.
  Ik had beloofd dat ik vandaag zou koken dus om 5 uur moesten we nog boodschappen doen, de honden uitlaten en koken. Het werd wel heel erg gewaardeerd.


  18-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeep naar de dealer
  Gisteren kregen we een brief van Chrysler met het verzoek om met de Jeep naar de dealer te gaan om een onderdeel te vervangen i.v.m. met de milieu eisen van de uitlaatgassen. Niets ernstigs dus, het moet alleen wel gedaan worden. Wij wilden vanmorgen eerst een beetje rustig aan doen, maar daar kwam niet veel van terecht. Bruce had om 9.30 uur een afspraak bij de Toyota dealer en hij vroeg of hij met ons mee kon rijden omdat de dealer zich langs onze route bevond. Het was nogal een eindje rijden, dus toch bijtijds op. We vergissen ons nog steeds in de afstanden. Bij Toyota hebben we Bruce afgezet en wij zijn doorgereden naar Fitzgerald (de dealer van de Jeep). Wij wilden daar een afspraak maken voor volgende week. Toen Dick uitlegde wat we kwamen doen werd er gevraagd wanneer we dat wilden laten doen en Dick zei als het kan nu. Tot onze verbazing was het mogelijk we moesten alleen 1 1/2 uur wachten, maar dat is niet erg want vlakbij de dealer is een groot winkelcentrum. De auto wordt helemaal nagekeken, de banden worden op spanning gebracht en de auto wordt gewassen en dit alles gratis, service van de zaak. Waar vind je dat nog in Nederland. Je kunt door een chauffeur van de dealer met de auto naar het winkelcentrum worden gebracht en weer worden opgehaald, maar wij gingen lopen. We waren net een straat uit toen er een auto van Fitzgerald naast ons stopte en de chauffeur vroeg of hij ons naar het winkelcentrum moest brengen. Hij herkende ons nog van vorig jaar en had ons in het kantoor zien staan. We hebben ons toch maar laten brengen.
  We hebben het hele winkelcentrum door gesjouwd en niets gekocht, alleen iets gegeten. Toen we terug kwamen stond de auto al klaar en zag er weer piccobello uit. Wij zijn heel blij dat we de auto bij deze dealer hebben gekocht, want de service is prima, er wordt aardig efficiënt gewerkt, het personeel is bijzonder vriendelijk en behulpzaam en als we na een half jaar terugkomen kennen ze ons nog, heel bijzonder.


  19-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietstocht
  Vanmorgen zijn we op de fiets gestapt en over een heel hoge en lange brug naar een ander eiland gefietst. Fietspaden zijn hier niet maar wel wandelpaden en op deze wandelpaden mag ook gefietst worden. Als je mensen nadert die je wilt passeren roep je "bike one" of "bike two" left of right. Iedereen begrijpt dan dat er één of twee fietsers willen passeren en of dat links of rechts wordt gedaan. Op de fietsen zit namelijk geen fietsbel en dit werkt ook. De brug was heel erg hoog en ik moet bekennen dat ik het laatste stuk ben afgestapt, al mijn spieren brandden. De weg over het eiland was heel erg lang zonder zijwegen. Dat betekent dat het geen zin heeft om stoplichten te plaatsen, maar er komt altijd wel een moment dat iemand over wil steken. Om dat veilig te doen is het volgende bedacht; om de ongeveer twee tot drie honderd meter staat een paal met daaraan een mand met vlaggen op een stok erin. Er staat een bord naast waarop te lezen is hoe je het veiligst over kan steken........kijk eerst naar links en dan naar rechts en als je helemaal veilig over wilt steken pak je een vlaggetje en met de vlag omhoog steek je over. De vlag zet je aan de overkant dan weer in de daarvoor bestemde mand.
   Op de brug kwamen we een echtpaar tegen met plastic zakken in de hand en ieder papiertje of andere rommel pakten ze met een stok met grijper op en dat werd dan in een plastic zak gedaan. Later kwamen we er achter dat je een mijl van de weg kunt adopteren, dat betekent dat je dit stuk weg vrijwillig schoon gaat houden. We vonden het heerlijk om weer eens een stuk te fietsen en zijn behoorlijk verbrand. Vanavond zijn we met zijn vieren naar de bioscoop geweest en hebben een draak van een film gezien. Bruce en Dick zijn voor het einde maar naar buiten gegaan.
   
   

  20-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonsondergang
  We zijn behoorlijk verbrand van onze fietstocht gisteren. Het werd dus vandaag thuisblijven op het terras of naar een winkelcentrum. We zijn eerst naar Hudson gegaan om  de motorhome op te halen en naar Freighliner te brengen voor een beurt. Dat feest ging dus niet door want beide airco's deden het niet meer. We zijn een uur gebleven om te kijken of het nog goed kwam. Niet dus, maandag gaan ze een bedrijf bellen om te vragen hoe ze de boel kunnen resetten. We halen de motorhome dus maandag op en gaan gelijk naar Port Ritchy, daar kunnen we alles van binnen schoonmaken en alle boodschappen doen. De Walmart is bijna naast de campground. Maandag beginnen we dus aan ons avontuur. Verder zijn we in een paar outlets geweest, maar we hebben niets gekocht. Na het eten zijn we met Bruce en Mila en de honden naar een publiek strand gegaan en het was heerlijk. We waren van plan een stuk te lopen, maar met de honden kom je niet zover. Je wordt steeds aangehouden door mensen die willen weten wat voor hond Chester is (een Amerikaanse Akita).  22-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog niet op pad
  Gisteravond hebben we afscheid genomen van Bruce en Mila met een etentje in een restaurant op het strand en het was heel erg gezellig. Mooie locatie, lekker eten en overal vrolijke mensen....welke ingrediënten wil een mens nog meer voor een zeer geslaagde avond. Vanmorgen hebben we eerst de koffers gepakt en Dick heeft naar de storage gebeld om te vragen of de motorhome al klaar was, dat was niet het geval. We zijn nog even naar de bank geweest en toen we terug kwamen vroeg Bruce of we niet nog één of twee dagen willen blijven. We hebben ons over laten halen en de koffers weer naar boven gebracht. Daarna zijn we toch nog maar een keer naar de storage gegaan om te controleren of alles wat we hebben gevraagd nu gedaan was. De airco van het kamergedeelte is stuk, er moet een printplaat vervangen worden. De printplaat is al besteld en wordt morgen geleverd en ingebouwd. We hebben gezegd dat we de motorhome woensdagmorgen op komen halen en we verwachten dat hij dan helemaal in orde is.

  24-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een dag in Clearwater Beach
  We blijven afscheid nemen. De airco was vandaag nog niet klaar. We hebben de hele dag op het verlossende telefoontje gewacht en we hebben zelf 3 keer naar de storage gebeld. Vanmiddag kregen we te horen dat de airco het wel deed, maar er moest nog een draad vervangen worden en deze draad moest nog ergens gekocht worden. We hopen dat we de motorhome morgen op kunnen halen en dan moeten we nog met de Jeep naar de dealer omdat de cruise control stuk is en met de motorhome naar Tampa Freightliner om de motorhome een beurt te geven. Als we dat hebben gedaan gaan we gelijk een stuk naar het noorden en blijven 2 of 3 nachten in Ocala. We hebben dan alle gelegenheid om boodschappen te doen en de motorhome van binnen schoon te maken. s'Avonds gaan we dan gezellig naar het dansen kijken in "The Villages". Toen ik Bruce vertelde dat we nog een nacht bleven slapen moest hij heel erg lachen. Het kwam geloof ik wel goed uit, want hij moest één van de auto's naar zijn huis in Odessa brengen en omdat hij ook weer terug moest, zou het wel fijn zijn als Dick met een andere auto mee kon rijden. We zijn eerst ergens gaan eten. Bruce stelde voor om met 2 auto's van huis te gaan en hij stond erop dat Dick in de Bentley ging rijden. Dick en ik reden dus weer vrolijk in de Bentley rond alsof het de normaalste zaak van de wereld was.
  In de straat waar Bruce en Mila wonen woont een weduwnaar, zijn vrouw is nog niet zolang geleden overleden. Deze man heeft een wel heel bijzondere hobby, hij zit iedere dag in zijn garage met de garagedeur omhoog en plakt schelpen op tuinbeelden en tuinverlichting. Vandaag heb ik er maar eens een paar foto's van gemaakt. Het ziet er allemaal heel bijzonder uit, maar ik moet er niet aan denken om het in de tuin te hebben.

  25-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob reist mee
  We hebben onze eerste passagier aan boord. Zijn naam is Bob en hij gaat de hele reis met ons mee, dat komt zo........ Voor we weggingen kwam o.a. Julie (één van onze kleindochters) ons gedag zeggen en ze had een kadootje voor ons gekocht..... het was een beertje. We moesten het beertje op een mooie plek in de motorhome zetten zodat we iedere dag aan haar konden denken. We hebben het beertje een naam gegeven, hij heet Bob en we hebben er een hele mooie plek voor gevonden, zodat we hem steeds zien en op deze plek kunnen we hem nooit kwijtraken en we kunnen elke dag aan Julie denken.
  Gistermorgen zijn we om half tien naar de dealer van de Jeep gereden. We hadden alle koffers gepakt en in de auto gezet zodat we gelijk weg konden gaan als de motorhome ook klaar was. We werden het wachten een beetje zat, natuurlijk is het geen straf om bij Bruce en Mila te logeren, maar we wilden graag met ons eigen huis op stap. Om 10 uur kregen we in de auto een telefoontje van de eigenaar van de storage.....de motorhome was klaar. Dat kwam dus erg mooi uit. Bij de dealer van de Jeep moesten we een uur wachten en toen op weg naar Hudson voor de motorhome. We hebben alles nagekeken en het leek allemaal in orde te zijn. We hebben de Jeep aangekoppeld en zijn toen weer terug naar Tampa gereden om de motorhome een beurt te laten geven. In Tampa hebben we een tijdje rondgereden want we konden het service center niet vinden. Uiteindelijk kwamen we daar om 16.00 uur aan. We waren eigenlijk te laat, maar een vriendelijke mijnheer ging kijken wat hij voor ons kon doen. De motorhome kon een beurt krijgen en zou dan om 19.00 uur klaar zijn. We zijn wat gaan eten en hebben vast wat boodschappen bij Walmart gedaan en om half acht waren we weer terug (24 uur service voor vrachtwagens). Onderweg hebben we een paar keer geprobeerd Bruce en Mila te bellen om te vertellen dat we nu toch echt weg waren, maar er werd niet opgenomen. Zij waren s'morgens weg toen wij vertrokken en toen ze nog thuis waren wisten wij nog niet of de motorhome klaar zou zijn. We besloten toch naar Ocala te rijden wat nog een heel eind is. Ik heb onderweg gebeld naar de camping om te vragen of er nog een plek voor ons was en die was er. Om 21.00 uur kwamen we pas aan. We heb de koffers uitgepakt en de boodschappen opgeruimd, daarna hebben we een glas wijn genomen om te vieren dat we nu echt op weg zijn. We blijven hier tot maandagmorgen, want het is memorial weekend (maandag memorial dag) en dan begint voor de Amerikanen het kampeerseizoen, alle campings zitten dan vol. Vorig jaar hebben we dat ook meegemaakt en het is heel erg vervelend als j
  e geen plek kunt vinden. Morgenavond is hier een barbeque avond met live muziek, daar gaan we dan maar even kijken.
   
     


  Archief per week
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 16/04-22/04 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!