Inhoud blog
 • Enkele foto's van New Norcia
 • Aankomst in New Norcia
 • Hi Guys! We’re back in Australia…
  Zoeken in blog

  upsidedown

  04-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele foto's van New Norcia
  Vogels van diverse pluimage!

  04-02-2012 om 10:31 geschreven door marjan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst in New Norcia

  De derde dag nemen we ’s avonds om 21u de lange-afstandsbus naar New Norcia. Op de bus zit ook een Nederlands meisje. Zij reist 8 uren mee en zal helemaal alleen uitstappen in Mount Magnet, een klein mijnwerkersstadje in de Outback, om in een hotel te werken. De bus rijdt dan verder naar Noord-West-Australië, maar het is niet zeker of hij er zal geraken want een cycloon is onderweg.

  Inmiddels zijn enkele aboriginalfamilies met kinderen opgestapt en de busbegeleidster somt op wat mag en niet mag op de bus. Daarna zet ze een melig Australisch filmpje op met een hond in de hoofdrol.

  Na 2 uur rijden zijn Leen en ik er al. We staan plots naast de bus in een stikdonker, verlaten abdijstadje onder een immense sterrenhemel. Gelukkig kochten we nieuwe reiszakken met stevige wielen onder. Die trekken we voort over het grint tot we de lichtjes van de guesthouse zien: home voor de komende 3 maanden!!

   New Norcia

  Het is moeilijk om deze plek te beschrijven. De foto’s geven misschien een beeld. We love it here! Rode aarde, uitgestrektheid, cultuur, een zwembad, een hotelbar, veel vriendelijke mensen die hier voor enkele dagen komen logeren, 9 sympathieke (en 1 grappige!) monniken, klagende kraaien, krijsende corella’s en lachende kookaburra’s, …

  We vervelen ons geen moment, zelfs niet tijdens onze eerste 5 dagen wanneer we gewoon mogen relaxen en toch 2x daags een lekkere warme maaltijd krijgen voorgeschoteld…

  De zesde dag schieten we in gang: Leen in het archief en ik in de sinaasappelboomgaard. De zevende dag word ik ook lid van de educatieve dienst en de uitdaging bestaat erin inzicht te krijgen in het groot aantal cursussen dat hier reeds gegeven wordt, om dan geleidelijk aan een bijdrage te leveren en zelf cursussen op te stellen of te geven, wie weet.

  De geschiedenis van New Norcia is immens rijk. Het stadje ontstond als katholieke missie voor de aboriginals en er is nog steeds een link met de aboriginal cultuur. Verder huist er een museum vol kunstschatten, 2 grote (leegstaande) collegebouwen, verschillende bibliotheken (80000 boeken!), een romantisch 100 jaar oud hotel met veranda, 1 klein benzinestation/roadhouse, een kerkhof, een kerk, een abdij, verlaten tennisvelden en handbalcourts, een olijfpers, en een aantal in onbruik geraakte gebouwen zoals het politiekantoor, de molen,… En daaromheen een reusachtig grote boerderij. Hierbij heeft het stadje slechts een 40-tal vaste inwoners. Wij krijgen binnenkort een soort golfplaten huisje bij het zwembad. We zijn benieuwd. ’s Nachts denderen de roadtrains hier voorbij dus hopelijk davert het huisje niet op zijn grondvesten.  04-02-2012 om 10:29 geschreven door marjan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hi Guys! We’re back in Australia…

  Hi Guys! We’re back in Australia…

  Wie onze vorige blog gevolgd heeft, herinnert zich Perth misschien nog: “de mooie stad aan de Swanrivier die oogt als een grootstad en voelt als een dorp”, zoals de jonge Nederlander Joseph het vandaag zo treffend uitdrukte. Hier kwamen we om 1 uur ’s morgens aan, na 24 uur onderweg te zijn en 7 uur ‘gemist’ te hebben (het tijdsverschil in Australië: we liggen 7 uur voor op België!).

  Leen en ik kunnen ons geluk niet op, het is lekker warm en de lucht geurt naar eucalyptus. We kuieren 2 dagen op ons gemak rond (bij +- 40°C) en drinken icekoffie met echt vanille-ijs erin.


  04-02-2012 om 02:49 geschreven door marjan  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 30/01-05/02 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!