Inhoud blog
 • Vriendschap
 • Ode aan de planeet
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Uitlaatklep
  Het onversneden geraaskal van een gedesoriënteerde dwaas
  03-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap
  Vriendschap is iets moois. 
  Vriendschap heeft een meerwaarde.
  Vriendschap is een pilaar van geluk.

  Iedereen zonder uitzonderlijke, psychische afwijkingen heeft behoefte aan een vriend.
  Iemand die er altijd voor je staat.
  Iemand die je respecteert.
  Iemand die altijd jouw kant van het verhaal wil horen.
  Iemand die voor jou opkomt. (Ook als je fysiek niet aanwezig bent)
  Iemand die jouw belangen verdedigt.
  Iemand die jouw slechte kanten er met plezier bijneemt.

  Klinkt geweldig!
  Waarom is het dan zo moeilijk om een echte vriendschap te hebben?
  Jawel, een ECHTE vriendschap.
  Niet dat soort vriendschap waar je zelf van weet dat het een aanslepende leugen is.

  Het is moeilijk omdat...
  De meeste mensen zelf niet capabel zijn om zelf een echte vriend te zijn.
  Stom zeg!
  Hoge eisen stellen en niet eens capabel zijn om ze zelf in te lossen.
  Tijd voor een momentje van zelfreflectie, jij slappe, hypcriete vod!

  Vriendschap verdien je. 
  Vriendschap daar vecht je voor.
  Vriendschap is geen voorrecht, jij overgepreviligieerd kutkind...

  Misschien ben je opgevoed met het idee dat je speciaal bent. Verassing! Je bent niet speciaal. Het feit dat je denkt dat je speciaal bent, maakt je zelfs nog een beetje alledaagser. Haal aub je hoofd uit je reet en kijk eens goed rond. Denk eens wat dieper na. De resultaten die je op school haalde, het saldo op je rekening, die dure auto op de oprit,... maken jou allesbehalve speciaal. De mensen die jou om die exacte redenen waarderen, zijn dat jouw vrienden?

  Eerlijk?
  Heel eerlijk?

  Neen...
  Dat zijn parasieten die hun materialisme voeden met het succes van iemand anders. Jouw succes, in deze fictieve situatie.

  Hebben parasieten nood aan vriendschap?
  Natuurlijk niet. Hebben teken en bloedzuigers vrienden?

  Profiteurs even terzijde... 
  Het is ook niet abnormaal dat hoe ouder de beschaving wordt, hoe moeilijker het voor de jongste generatie wordt om het concept vriendschap te vatten. Tegenwoordig zijn een like en een poke genoeg om iemand als hartsvriend te beschouwen. De maatstaf is verdomme helemaal naar de klote. Het begrip loyaliteit (DE pijler van eender welke relatie) kan nu eenmaal niet gepolsd worden via social media.

  03-02-2018 om 03:11 geschreven door Rage Against the System  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ode aan de planeet
  Hallo kortzichtigheid.
  Hallo egoïsme en zelfredzaamheid.
  Hallo gebrek aan humaniteit.
  Hallo waanzin...

  Laten we even stilstaan...
  En eens grondig evalueren waar we feitelijk mee bezig zijn.

  Probeer het te googelen indien de opgave te complex is, of als het woord evalueren geen betekenis voor je heeft.

  Alvast genoeg theatraal gedoe.
  Deze blog is aangemaakt om één reden. 
  Namelijk...
  Mijn opgestapelde frustratie neerkletsen op een leeg tekstvlak.
  Jullie interesse in mijn leesbare rancune kan mij eerlijk gezegd geen vliegende ruk schelen.
  Indien jullie toch over de wilskracht, interesse en vrije tijd beschikken om je door deze welgemeende klaagzang heen te worstelen...
  Dan hoop ik alvast dat jullie weten dat je niet alleen bent.

  Aan de mensen die racistische aanleg hebben, gelovig zijn, niet over een moreel kompas beschikken en/of tevreden zijn met de huidige toestand van de maatschappij :
  Verdoe jullie tijd hier niet en ga gerust verder met het bekritiseren van immigranten en vluchtelingen. Of bezeik een van je beste vrienden om jezelf het waanidee te geven dat je een beter mens bent. Indien dit niet uitdagend of vernieuwend genoeg is kan je nog altijd gaan stemmen op een ongeletterde misantroop of je geloofsovertuiging opdringen aan de rest van de wereld. Want vergeet niet! Jij hebt gelijk en de rest zit mis!  03-02-2018 om 02:09 geschreven door Rage Against the System  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/uitlaatklep

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  03-02-2018 om 01:23 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 29/01-04/02 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!