Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi

16u15 FC Brugge-WSA   veld 1

16u50 Coxyde-WSA  veld 1

06-05-2014 om 20:59 geschreven door jurgen

04-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag

Alveringem-WSA

Zaterdag waren we te gast in Alveringem waar we toch nog eens de puntjes op de "i" moesten zetten na de krappe winst thuis tegen Veurne. Ideaal voetbalweer om te starten aan deze wedstrijd. Al vlug werd duidelijk dat onze jongens nog niet

helemaal wakker waren, want de duels en de druk bleven nog even achterwege. Pas na ons 1ste doelpunt kwamen onze paars-witjes wakker en gingen vol op zoek naar hun 2de doelpunt die er kort na hun1ste er toch kwam,0-2. Na een verzwakking

van de concentratie kon Alveringem zomaar tegenscoren,1-2, nu kwamen ze pas echt wakker met een paar gerichte wissels en vol overgave stormden onze paars-witte poulins zich op de bal en hun tegenstander. Alveringem stond erbij en keek er naar.

Eindelijk hadden onze poulins de wedstrijd stevig in handen en werden natuurlijk beloond voor hun inzet,1-3  1-4  1-5 en rust. Aan de rust werd duidelijk gevraagd om hun kunstjes van dinsdag nu ook eens te tonen in de wedstrijd, veel kwam het er nog niet

uit,maar al bij al mogen we tevreden terugblikken op de 1ste helft. Bij de start van de 2de helft gingen we weer vol aan de bak met een paar kansen aan beide zijden, bij het eerste doelpunt in de 2de helft "1-6" kwam er onverwacht een vreugdeuitbarsting

van onze vleugelspeler die zijn doelpunt vierde met de meegereisde mama's en papa's en supporters, zelfs de supporters van de tegenpartij mochten deelnemen in de vreugde. Na de grote ereronde was het tijd om terug met onze gedachten bij de wedstrijd te

zitten. Al vlug was het weer prijs, maar het mooiste doelpunt moest dan nog komen, bal bij de doelman, vleugelspeler vraagt mooi de bal aan de zijkant waar hij de bal toegerold krijgt, staart was doorgelopen centraal van het plein en kreeg een pas

op maat, draait zeer goed open en ziet 2 spelers doorlopen richting doel en stuurt de bal PERFECT het straatje in waar onze vleugelspeler de bal kan aannemen, richting doel lopen en kan afwerken.1-8. Iets voor het eindsignaal kan Alveringem nog

tegenscoren, maar dat kon de pret niet bederven voor onze paars-witte poulins. Zéér goed resultaat, maar vooral een plezier voor mij dat laatste doelpunt, waar maar liefst 4 spelers bij betrokken waren. Op naar de volgende wedstrijd.

Speelden voor WSA: Korneel(1), Jasper(2), Junior, Robbe(3), Natan(2), Noah

04-04-2014 om 18:57 geschreven door jurgen

16-03-2014

WSA-KSVN

Deze week mochten we onze buren uit Nieuwpoort ontvangen, met de verschuivingen die werden gebeurt in Nieuwpoortse kringen kwamen de "b"tjes in onze reeks terecht. Een haalbare kaart werd al voor de wedstrijd gedacht,  maar

alles moest nog gespeeld worden natuurlijk. Na een goeie opwarming konden onze jongens zich nog eens meten met de buren. De start van wedstrijd was duidelijk voor ksvn, die het begin stevig voor hun rekening nam met al vlug een hele reeks

kansen tot gevolg. De eerste 15' lukte ons weinig tot zelfs niks, ballen nutteloos naar voren getrapt, geen duelletjes, balverlies en weinig gretigheid waar onze jongens de laatste weken zich aan op trokken. Ksvn trok vol naar voren en lukte verdiend

de 0-1. Met wat verse krachten in te brengen na 15' keerde de wedstrijd terug wat in ons voordeel en zochten onze paars-witjes vol overgave naar de gelijkmaker die er op een ideaal moment werd gemaakt, 1-1. Hoofdjes terug op scherp en vol aan de bak op

zoek naar meer, na tal van kansen die voorlangs en op de paal werden gemikt, was het toch prijs, 2-1 en verdiend. Naar het einde van de eerste helft stonden er opeens 6 spelers van ksvn tussen de lijnen en daar werd optimaal van geprofiteerd van

Ksvn. Ongelukkig de 2-2 en rust. Bij het begin van de 2de werd ksvn tegen hun doel vastgezet, maar de doelpunten bleven voor onze jongens uit. Ksvn profiteerde natuurlijk van onze gemiste doelpogingen en trok telkens op de counter richting ons doel waar

onze doelman meerdere malen voor 3 spelers van ksvn stond zonder ook maar één spoor van onze eigen spelers, hoe is dat mogelijk! Dit resulteerde natuurlijk in een 2-7 tussenstand halfweg de 2de helft, toch bleven onze jongens die druk naar voren

zetten waar we nu toch voor beloond werden, harde uithaal die voor de zoveelste keer op het doelkader belande  , maar in de herneming toch in doel belande. Dit doelpunt werd uitzinnig gevierd door de doelpuntmaker en zijn medespelers en vergaten terug de

concentratie die nog nodig was om de rest van de wedstrijd uit te spelen met als teleurstellend resultaat de 3-10 einduitslag. De uitslag van de wedstrijd was voor de trainer zeker niet van belang, enkel de manier waarop er bij momenten werd gevoetbald.

Geen paniek, gewoon volgende week werken"met fun natuurlijk"  naar volgende wedstrijd.

Speelden voor onze wereldploegje: Korneel, Jasper, Arjen(1), Junior, Robbe(1), Natan(1), Noah, Razvan

16-03-2014 om 15:31 geschreven door jurgen

11-03-2014

Koksijde-WSA

Zaterdag waren we te gast bij onze buren uit Koksijde, altijd een moeilijke verplaatsing. Na onze zoektocht naar de kleedkamers konden we met de resterende tijd eindelijk van start gaan met de opwarming en kort erna met de wedstrijd.

Eens de wedstrijd op gang gefloten werd, was het al vlug duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd ging worden voor onze jongens. Eén speler van Koksijde speelde ons gewoonweg van het terrein, onze spelers stonden erbij en keken ernaar.

Hoe is het mogelijk dat ze bij Koksijde het nog altijd niet doorhebben om deze bepaalde speler een reeks hoger te laten spelen? Drang naar resultaat en enkel resultaat? 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 in een tijdspanne van nog geen 6', om maar een voorbeeld te geven.

Nadat deze bepaalde speler werd gewisseld kwam er meer evenwicht in het spel en kwamen de kansen boven voor onze jongens, na een afvallende bal op het middenveld konden we eindelijk tegenscoren! 4-1!!! "PANIEK" in Koksijde, en daar kwam de

soloartiest van Koksijde terug! 5-1, 6-1, 7-1 en gelukkig rust!!!! Na de rust kwamen onze jongens met veel inzet en goeie intenties terug op het plein, maar daar was de one-menshow van Koksijde terug! Om niet af te doen van onze jongens hun inzet, wil ik

toch benadrukken dat zij wel bleven drukken en jagen op een ongrijpbare bal aan de voet van de wervelwind van Koksijde. 8-1, 9-1, 10-1, 11-1, 12-1, 13-1 en hij mocht terug gaan rusten. Onze paars-witjes nog altijd gefocust op die 2de treffer van de ochtend

die kwam er dan toch verdiend na hoge pressing, bij een inworp van de Koksijdse doelwachter was onze vleugelspeler vlugger op de bal en knalde deze in één tijd vol op de "sluffer" voorbij een verbouwereerde doelwachter! "PANIEK" in Koksijde!!! En daar

was onze beste "vriend" van Koksijde terug! 14-2, 15-2, 16-2 en ..... .. hij bleef staan bij onze mooiste actie van de wedstrijd!!!! Balrecuperatie op het middenveld van onze staart, stuurde de linkervleugel op pad die op zijn beurt de neus het straatje instuurde

en mooi in doel kon knallen!16-3!!!!!!!! Schitterend van onze jongens!!!! En daar kwam Koksijde terug, 17-3 en 18-3 eindstand. En wat hebben wij geleerd vandaag? VEEL meer dan Kvvc. Ploegsport is toch een mooie sport!

Een pluim voor onze jongens die de strijd niet opgaven en ALLEMAAL konden spelen vandaag.

Speelden voor onze wereldploeg: Korneel, Jasper, Arjen, Junior(1), Robbe(1), Natan(1), Noah, Razvan

11-03-2014 om 20:47 geschreven door jurgen

23-02-2014

Diksmuide-WSA U7

Na een wachtperiode van 2 weken van regen en afgelastingen was het terug tijd om nog eens een wedstrijd af te werken.

Deze week waren we op bezoek bij de boterjongens uit Diksmuide, een lastige ploeg om tegen te spelen.

Na een moeilijke opwarming zonder concentratie konden onze paars-witjes van start gaan.

Eenmaal de wedstrijd op gang kwam namen beide ploegen de wedstrijd in handen met kleine kansjes aan beide zijden, er werd goed op en neer gevoetbald met veel inzet en gretigheid van beide ploegen.

Naar het laatste deel van de eerste helft kregen onze jongens een eerste maal een tegendoelpunt tegen 1-0 en dat gaf de boterjongens vleugels om nog een trapje vlugger op zoek te gaan naar meer.

Kort daarna kregen ze toch dat 2de doelpuntje 2-0, een signaal voor onze jongens om nu toch eens wakker te worden en de tegentreffer te scoren die er kwam 2-1, we konden gaan rusten.

Na de rust hetzelfde spel, goed op en neer, weinig kansen en een Diksmuide die bleef komen. Onze jongens maakten het zichzelf moeilijk en moesten daar de gevolgen van dragen, 3-1 en 4-1.

Bij een opflakkering kwamen onze paars-witjes er toch nog eens uit en verzilverden een goede aanval, 4-2 en we konden op zoek naar de aansluiting.

Bij het ingaan van de laatste 5' voelden we ons terug in de tijd, namelijk september. Geen beweging, geen duel, bal verkeerd inspelen, met 4 spelers op 1 vierkante meter spelen, maar vooral veel cadeau's die de boterjongens maar al te graag in ontvangst namen. Na het laatste signaal stond de eindstand 9-2 op het bord. Deze wedstrijd snel vergeten en werken naar de volgende wedstrijd.

Speelden voor WSA U7: Korneel, Jasper,, Arjen, Junior, Nathan(2), Noah, Razvan

23-02-2014 om 14:51 geschreven door jurgen