Welkom op de blog van de UEFA Junioren U 19 van SW Harelbeke!

U 19

04-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporting West - E. Aalst 0 - 5 (forfait)
Doordat beloften en U19 op hetzelfde tijdstip moesten spelen en ook op hetzelfde veld waren de Uefa's genoodzaakt om forfait te geven.
De U19 namen dan de plaats in van de beloften en gaven Opwijk partij.
Aangevuld met 3 beloften en doelman Uytterhaegen speelden de U19 één van de betere wedstrijden van het seizoen.
De bezoekers werden met een droge 5-0 naar huis gestuurd.
In de eerste helft kon Opwijk nog een beetje gelijke tred houden (ruststand 1-0) maar na de kampwisseling was het jonge Harelbeke een maatje te groot.
Speelden voor Sporting West: Jonas Uytterhaegen, Dries Byttebier, Michiel Bellemans, Michael Naert, Nicolas Debusschere, Simon Vanthuyne,
Mathieu Noppe(1), Jeroen Verschatse(1), Jenci Dejonghe, Jorg Dutoit, Atilla Elbaz(2), Thimoty Nuytens(1), Abou Sanou, Julien Vervenne en Youri Callens.

Volgende wedstrijd op verplaatsing waarschijnlijk tegen Peruwelz met aanvang om 14 h.

04-11-2007 om 00:00 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
28-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SK.Ronse - Sporting West 4 - 4
De U19 moesten op bezoek bij de voorlaatste in de rangschikking SK Ronse.
De Ratjes kwamen eerst op voorsprong, maar 1-1 werd toch de ruststand.
In een sensatierijke tweede helft kwam Sporting West eerst 3-1 achter om nadien orde op zaken te stellen en 4-3 voor te komen.
Toch kon de thuisploeg nog een gelijkspel uit de brand slepen, door in blessuretijd finaal gelijk te stellen.
Achteraf bekeken toch een teleurstellend gelijkspel voor Harelbeke.

Speelden voor Sporting West:  Stijn Lambrecht, Michiel Bellemans, Abou Sanou, Michael Naert, Jenci Dejonghe, Mathieu Noppe,
Thimoty Nuyttens, Jeroen Verschatse(2), Atilla Elbaz, Diego Dierick, Yorg Dutoit(2), Youri Callens en Julien Vervenne.

Volgende wedstrijd thuis tegen E.Aalst met aanvang om 15 uur.

28-10-2007 om 14:13 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
21-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporting West - Maldegem 3 - 1

Door de vele afwezigen moest trainer Georges Malfait weeral aan zijn team wijzigen.
In de eerste helft zochten de Ratjes duidelijk naar samengang en er was dan ook weinig goeds te zien.
Via een strafschop kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong, en bij Sporting West mochten ze zich gelukkig prijzen met de 0-1 ruststand want twee doelpogingen werden nog van de lijn gered.
Na de kampwisseling, door een paar wijzigingen in de opstelling, een heel ander Harelbeke die de wedstrijd direct in handen nam.
Maldegem kwam nog nauwelijks in het stuk voor en na een mooie aanval van rechts opgezet, plaatste Jeroen Verschatse perfect voor doel en Atilla knalde de bal in één tijd binnen.
Op hoekschop kon Michiel Bellemans kort daarop Sporting West op voorsprong brengen en de bezoekers waren een vogel voor de kat.
Zonder de vele afwezigen speelden de U19 toch nog een goede tweede helft en met een afstandschot kon Diego Dierick de 3-1 op het bord zetten;
Juist voor affluiten werd doelman Stijn Lambrecht neergehaald in het strafschopgebied.
Doelman Sören Dutoit miste de strafschop en zo bleef de eindstand 3-1.

Speelden voor Sporting West:  Sören Dutoit, Stijn Lambrecht, Julien Vervenne, Michiel Bellemans, Michael Naert, Jeroen Verschatse, Diego Dierick, Atilla Elbaz, Thimoty Nuytens, Nicolas Debusschere, Youri Callens en X

Volgende wedstrijd op verplaatsing bij SK Ronse met aanvang om 14h.

21-10-2007 om 00:00 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
14-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FCN Sint-Niklaas - Sporting West 5 - 2

Zaterdag moesten de U19 op bezoek bij de leider FCN Sint-Niklaas, een ploeg die op twee na bestond uit allemaal 2dejaars-juniores.

Bij Harelbeke kwamen twee spelers terug uit blessure, maar nu moest men Mathieu Noppe en Yorg Dutoit missen die in de kern van de eerste ploeg opgenomen werden.

Daarom werd scholier Gregory Mestdagh aan de groep toegevoegd.

Ook hadden een aantal spelers de avond voordien moeten aantreden met de beloften.

De eerste helft verliep zeer gelijkopgaand en Sporting West moest zeker niet onderdoen voor de thuisploeg.

Na een inworp werd er bij de Ratjes even niet opgelet en ook slecht verdedigd en FCN Sint-Niklaas kreeg het openingsdoelpunt zomaar cadeau.

Harelbeke bleef verder goed combineren maar telkens er gevaar dreigde werd door de thuisploeg aan de noodrem getrokken.

Minimum één rode kaart zou hier zeker op zijn plaats geweest zijn.

De 1-0 stand bleef ook tot aan de rust.

Na de koffie stak Sporting West een tandje bij en de leiders konden enkel maar aan verdedigen denken.

Een kopbal van Julien Vervenne strandde op de deklat en voorkwam zo de 1-1.

Toen Michael Naert een vrijschop mocht geven vanop rechts wist Abou Sanou precies waar hij moest staan en kopte de gelijkmaker binnen.

Bij een zeldzame tegenaanval kwam de thuisploeg tegen de gang van het spel in terug op voorsprong.

De Ratjes gaven zich niet gewonnen en toen een aanval opgezet werd vanop rechts in ééntijdvoetbal,  tekende Thimoty Nuytens voor het mooiste doelpunt van de wedstrijd.

Maar het was toen al duidelijk dat de spelers die de avond voordien gespeeld hadden door hun beste krachten heen waren.

Daardoor kwam de thuisploeg meer in de wedstrijd en kon opnieuw op voorsprong komen.

Dat brak de veer bij Sporting West, men wilde nog wel maar men kon niet meer en met wat hulp van de man in het zwart was het nog Sint-Niklaas die verder kon uitlopen tot de overdreven 5-2 eindcijfers.

Twee wedstrijden spelen in nog geen 24 uur tijd is duidelijk teveel.

Sommige spelers worden 5 dagen op 7 op de club verwacht zonder rekening te houden met school !!!!!!, en de jeugdige leeftijd van die jongens.

Met een betere communicatie zou al veel kunnen opgelost worden, zodat sommige spelers niet overbelast worden.

Speelden voor Sporting West: Stijn Lambrecht, Nicolas Debusschere, Abou Sanou, Michiel Bellemans, Michael Naert, Jenci Dejonghe, Atilla Elbaz, Jeroen Verschatse, Thimoty Nuytens, Yorg Dutoit, Diego Dierick, Youri Callens, Julien Vervenne en Gregory Mestdagh.

Waren gekwetst: Daan Clays, Lucas Carette, Tom Persyn en Dietrich Desmet.

Volgende wedstrijd thuis tegen Maldegem met aanvang om 15 h.

14-10-2007 om 00:00 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
07-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SV Sottegem - Sporting West 1-3

Tegen SV Sottegem hebben de U19 opnieuw kunnen aanknopen met een deugddoende overwinning.
Door de vele blessures begonnen De Ratjes in een onuitgegeven opstelling aan de wedstrijd.
In de eerste helft had Harelbeke heel wat problemen met de slechte staat van het veld, waardoor goed voetballen bijna onmogelijk was.
De thuisploeg, die dat veld gewoon was, had daar blijkbaar minder problemen mee en was in de beginfase het gevaarlijkst.
Halverwege de eerste helft kwamen ze dan ook verdiend op voorsprong.
Sporting West die tot dan toe nog niet had kunnen dreigen kon nog voor de rust gelijkstellen toen de thuisdoelman in de fout ging op een vrijschop van Mathieu Noppe en Yorg Dutoit daarvan kon profiteren om de 1-1 ruststand op het bord te zetten.

Na de pauze zagen we een veel beter Harelbeke , die nu duidelijk veldoverwicht had.
Na 10 minuten spelen kon Yorg Dutoit zich doorzetten op een dieptepas van Diego Dierick en de Ratjes op voorsprong brengen.
Sottegem probeerde de scheve situatie recht te zetten en Sporting West kwam nu onder druk te staan.
Na een licht gefloten strafschop kreeg de thuisploeg de kans om opnieuw langszij te komen, maar Stijn Lambrecht stopte de elfmetertrap en manifesteerde zich daarmee tot matchwinnaar.
Op het einde van de wedstijd kreeg ook Harelbeke een strafschop en het was opnieuw Yorg Dutoit die de 1-3 eindcijfers vastlegde.
Een niet onaardige prestatie van de U19, vooral als je weet dat 8 spelers al een vrijdagavondwedstrijd bij de beloften in de benen hadden.

Speelden voor Sporting West:  Stijn Lambrecht, Jenci Dejonghe, Abou Sanou, Michiel Bellemans, Michael Naert, Mathieu Noppe, Atilla Elbaz, Jeroen Verschatse, Yorg Dutoit, Youri Callens,  Stijn Vanassche, Julien Vervenne, Lorenzo Christiaens en Diego Dierick.

Voorlopige lijst van gekwetsen:  Daan Clays, Lucas Carette, Tom Persijn, Thimoty Nuytens, Nicolas Debusschere en Dietrich Desmet.

Volgende wedstrijd op verplaatsing naar FCN Sint-Niklaas met aanvang om 15h.
Vertrek aan "De Ratte" om 12h45.

07-10-2007 om 00:00 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
30-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporting West - Francs Borains 1-2

Na de zware nederlaag van vorige week kregen de ratjes de kans om zich te herpakken tegen een min of meer onbekende tegenstander Francs  Borains.
De eerste helft was zeer gelijkopgaand, met de bezoekers wat agressiever in de duels, zelfs dikwijls tot op het randje.
Er waren een paar kansen langs beide zijden, voor Harelbeke werd halfweg de eerste periode een grote mogelijkheid onbegrijpelijk gemist en langs de andere kant werd een bal juist nog op de lijn weggewerkt.
Het waren de bezoekers die met een tikkeltje geluk op voorsprong kwamen,toen een voorzet afweek en verrassend in doel verdween. Ruststand 0-1.
Na de kampwisseling zagen wij een betere thuisploeg die de achterstand rap wilde ongedaan maken.
Francs  Borains werd op de eigen helft gedrukt, en de gelijkmaker kon niet lang uitblijven.
Toen de bezoekende doelman, na een hoekschop, een kopbal van Jenci Dejonghe niet klemvast kon houden was Jorg Dutoit er als de kippen bij om de bal binnen te duwen.
De bezoekers leken niet aangeslagen en kwamen opnieuw meer in de wedstrijd.
Beide ploegen gingen voluit voor de overwinning en er kwamen kansen langs beide zijden.
Francs  Borains kon na een hoekschop opnieuw op voorsprong komen  en bij Harelbeke werden de kansen gemist om opnieuw langszij te komen.
Als men niet kan scoren kan men niet winnen, maar het was duidelijk dat er beterschap op komst is.

Volgende wedstrijd op verplaatsing naar SV Sottegem met aanvang om 15h30.
Vertrek aan "De Ratte" om 13h30 stipt!!!

Speelden voor Sporting West :  Stijn Lambrecht, Dietrich Desmet, Abou Sanou, Michael  Naert, Tom Persijn, Jeroen Verschatse, Nicolas Debusschere, Thimoty Nuytens, Jorg Dutoit, Youri Callens, Jenci Dejonghe, Mathieu Noppe en Atilla. (Lucas Carette en Daan
Clays waren gekwetst).

30-09-2007 om 00:00 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
22-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSV Oudenaarde - Sporting West 8-2

In het Burg.Thienpontstadion van Oudenaarde heeft de groep van de U19 van Sporting West de zwaarste nederlaag geleden in 3 jaar.
Het grote veld die normaal gezien in het voordeel van de Ratjes moest zijn was dit keer geen bondgenoot.
Van het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat we hier enkel de schim van het team zagen van de voorbije twee wedstrijden.
Futloos en ongeïnspireerd werd de eerste helft afgewerkt en de bezoekers mochten zich zeer tevreden stellen met de 1-0 ruststand.
De korte heropflakkering in de tweede periode was maar van korte duur, en na 5 vijf minuten kon Oudenaarde de voorsprong verdubbelen.
Even was er weer hoop toen Sporting West de aansluitingstreffer kon scoren, maar de thuisploeg zorgde direct voor het gepaste antwoord en zette de 3-1 op het bord.
Het team van trainer Georges  Malfait sleepte zich naar het einde en moest de wet van de sterktste ondergaan.
Op het einde kwam Harelbeke nog met 10 te staan, nadat Daan Clays gekwetst uitviel.
Oudenaarde profiteerde dan optimaal van de man meer situatie en zette de zware 8-2 eindcijfers op het bord.

De tegendoelpunten werden gescoord door Nicolas Debusschere.

Toch een ongewone nederlaag die tot nadenken stemt  van een nochtans schitterende groep.

Speelden voor Sporting West :  Stijn Lambrecht, Dietrich Desmet, Abou Sanou, Michael  Naert, Tom Persijn, Jeroen Verschatse, Nicolas Debusschere, Thimoty Nuytens, Daan Clays, Jorg Dutoit, Youri Callens, Jenci Dejonghe, Mathieu Noppe en Atilla. (Lucas Carette was gekwetst).

22-09-2007 om 18:48 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
16-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporting West - St.Wetteren 5 - 0
De thuisploeg in nieuwe outfit en in een door omstandigheden vertimmerde opstelling wist op voorhand dat ze met Wetteren op bezoek, het geen gemakkelijke namiddag zou worden.
De Ratjes schoten zoals gewoonlijk het best uit de startblokken en waren direct enkele keren gevaarlijk in de grote rechthoek.
Sporting West kwam dan verdiend op voorsprong nadat een mooie vrijschop van Michael Naert door Abou Sanou onhoudbaar werd binnengekopt.
De bezoekers probeerden met agressief voetbal meer in de wedstrijd te komen, maar de gevaarlijkste acties bleven van de thuisploeg komen.
Na een half uur spelen werd Jeroen Verschatse mooi vrijgespeeld en die was niet egoistisch en legde de bal perfect klaar voor Nicolas Debusschere die niet meer kon missen. Ruststand: 2-0
Na de koffie bleven de Ratjes de wedstrijd in handen houden, maar er was toch een paar keer een attente Stijn Lambrecht nodig om Wetteren van een doelpunt te houden.
Op aangeven van Nicolas Debusschere kon Jorg Dutoit na een kwartier in de tweede helft de geruststellende 3-0 op het bord zetten.
Jorg bleef de boeman voor de bezoekende defensie, want hij kon nog tweemaal de bal tegen de netten prikken en zo een echte hattrick scoren.

Speelden voor Sporting West :  Stijn Lambrecht, Dietrich Desmet, Lucas Carette, Abou Sanou, Michael  Naert, Tom Persijn, Jeroen Verschatse, Nicolas Debusschere, Thimoty Nuytens, Daan Clays, Jorg Dutoit en Youri Callens.(Atilla was gekwetst en Mathieu Noppe en Jenci Dejonghe waren in de kern van de eerste ploeg opgenomen)

Volgende wedstijd op verplaatsing naar Oudenaarde met aanvangsuur om 14h.
Vertrek aan de Ratte om 12h15 stipt!!!!

16-09-2007 om 00:00 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
06-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racing Waregem - Sporting West UITGESTELD !!!!!!

De KBVB heeft beslist dat de speeldag van dit weekeinde bij de jeugd en reserven van tweede en derde nationale afdeling uitgesteld wordt.

In het kader van de zaak rond voetbalclubs Namen en Geel is er beslist dat er dit weekeinde geen wedstrijden zijn in de Tweede en Derde Nationale Afdeling.
Naar aanleiding van een vergadering tussen de KBVB, de liga's van II en III en de twee betrokken clubs werden een aantal voorstellen gedaan, maar werd er beslist om de achterban te raadplegen.
Woensdag 12 september 2007 om 20u is er een Algemene Vergadering van de clubs van IIe en IIIe Afdeling om een standpunt in te nemen.

06-09-2007 om 00:00 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
01-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporting West - KM Torhout 6-1

De wedstrijd startte met 5 minuten vertraging, doordat afgevaardigde Marc Noppe nog de nodige herstellingen moest doen aan de doelen en de omheining, zodat alles regelmentair in orde was.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en de bezoekers wisten de eerste 10 minuten niet waar ze het hadden.
Sporting West kwam dan ook verdiend op voorsprong nadat een hoekschop in paniek in eigen doel werd gewerkt.
Torhout probeerde aan de voortdurende druk te ontkomen, maar na een nieuwe hoekschop werd de bal slecht weggewerkt en Thimoty Nuytens nam de bal direkt op de slof. De doelman kon de bal niet klemvast houden en Jenci Dejonghe tikte de rebound binnen.
De bezoekers kwamen dan iets meer in de westrijd maar konden slechts sporadisch dreigen.
Het waren daarentegen de Ratjes die net voor de rust de score konden opdrijven nadat een prachtige vrijschop van Abou Sanou door Thimoty Nuytens onhoudbaar werd binnengekopt.

Na de kampwisseling  probeerde Torhout direct de scheve situatie recht te zetten en dat resulteerde in enkele hete standjes voor het doel van Sporting West.
De verdediging hield stand en nadat de storm was geluwd , werd het dan 4-0, na een prachtig vrijschopdoelpunt van Yorg Dutoit.
Twee minuten later konden de bezoekers dan toch een verdiend eerreddend doelpunt scoren.
Sporting West bleef het gevaarlijkst en vond zo nog 2 maal de weg naar doel met goals van Jorg Dutoit en Youri Callens.

Speelden voor sporting West:  Stijn Lambrecht, Dietrich Desmet, Lucas Carette, Abou Sanou, Michael  Naert, Mathieu Noppe, Tom Persijn, Jeroen Verschatse, Nicolas Debusschere, Jenci Dejonghe, Thimoty Nuytens, Daan Clays, Atilla, Jorg Dutoit en Youri Callens.

01-09-2007 om 00:00 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
25-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oefenwedstrijd tegen FC Moen

De laatste oefenwedstrijd vooraleer de kompetitie van start gaat werd gespeeld tegen de oud-ploeg van de trainer Georges Malfait,  FC Moen.
De einduitslag (0-6) laat al vermoeden dat de thuisploeg geen partij was voor de Ratjes die nationaal niveau gewoon zijn.De doelman van Sporting West Stijn Lambrecht werd zelfs de hele wedstrijd geen enkele keer serieus bedreigd.
Toch kon Moen in de beginfase min of meer gelijke tred houden mede door het feit dat Harelbeke maar een matige eerste helft speelde en slechts éénmaal  de netten konden doen trillen.
Het was duidelijk dat onze jongens met een andere ingesteldheid aan de tweede helft begonnen want na 5 minuten wezen de bordjes al 0-3.
De ganse tweede periode werd op helft van de thuisploeg gespeeld en Sporting West  demonstreerde met mooi voetbal.
Mooi uitvoetballen vanuit de verdedeging en de uitgespeelde kansen volgden elkaar op.
Het enige minpunt was dat er te veel open doelkansen verkwanseld werden, want soms werd er teveel aan persoonlijk succes gedacht.
De score kon normaal nog veel hoger geweest zijn.

Op 1 september de eerste kompetitiewedstrijd thuis tegen TORHOUT met aanvang om 15 h.

25-08-2007 om 00:00 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
18-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oefenwedstrijd tegen WS Lauwe.
Op zaterdag 18/08 werd een tweede oefenwedstrijd gespeeld op eigen veld tegen WS Lauwe.
Trainer Georges Mailfait kon om verschillende redenen niet over zijn volledige kern beschikken en na een kwartier spelen moest ook Lucas Carette naar de kant met een rugletsel zodat men met de overgebleven 11 de ganse wedstrijd verder moest.
In de eerste helft had de thuisploeg het meeste balbezit maar de weinige kansen die eruit voortvloeiden konden niet verzilverd worden.
Aan de overkant daarentegen werd aan 100% afgewerkt en aan de rust stonden de nuchtere 0-2 cijfers op het bord.
Harelbeke begon met volle moed aan de tweede helft en drukten de bezoekers tegen hun doel en algauw kwam de verdiende aansluitingstreffer.
Lauwe kon enkel nog dreigen met verre ballen naar voor en toen er eentje voor de juiste voet viel konden ze opnieuw uitlopen tot 1-3.
Wedstrijd gespeeld dacht iedereen, maar met nog 20 minuten te spelen stroopten onze jongens nog eens de mouwen op.
Uit de vele kansen die ze nadien nog kregen konden ze toch nog 2 maal tegenscoren en zo nog een oververdiend gelijkspel uit de brand slepen.
Einduitslag 3-3

18-08-2007 om 00:00 geschreven door Eric Naert

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
16-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oefenwedstrijd tegen Hulste
Op 14/08 hebben de u19 een oefenwedstrijd gespeeld tegen de eerste ploeg van Hulste sportief op het veld van Hulste.
Onze jongens domineerden de ganse wedstrijd en wonnen dan ook verdiend met 0-4. (ruststand 0-2).
De ploeg bestond uit allemaal eerstejaarsjuniores. (Verslag: Eric Naert)

16-08-2007 om 09:55 geschreven door Andres - Webteam SWH