U17 VLAMVO (vlamertinge)
mooie filmpjes
  • aanvallen in slow motion
  • Rondvraag / Poll
    Welke activiteit zou je graag doen op het einde van het seizoen?
    Enkel een etentje
    Etentje + vooraf kwis met ouders
    Etentje + vooraf volleybalwedstrijd met ouders
    Etentje + vooraf pingpong met ouders
    Etentje + vooraf kubben met ouders
    Etentje + vooraf paintball
    Bekijk resultaat

    Foto
    Op 6 mei telde dit blog 2038 bezoekjes. U bent nu bezoeker
    Interessante links
  • kalender U17
  • klassement U17
  • wedstrijden dit weekend
  • 07.09.2016 
    Frauke 15!

    08.09.2016 
    Ilona 15!

    06.10.2016 
    Silke 15!

    24.01.2017 
    Mabelia 17!

    03.04.2017 
    Luna 16!

    13.04.2017 
    Shazney 17!

    26.04.2017 
    Wim 50...

    02.05.2017 
    Julie 16!

    10.05.2017 
    Lilah 16!

    10.05.2017 
    Tess 17!

    01.06.2017 
    Emma 18!

    07.07.2017 
    Karen 17!
    Foto
    Foto
    Foto
    Meisjes Regionaal reeks C seizoen 2016-2017
    07-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tof ploegje!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Maandag 6 februari werd ik geopereerd aan de knie. 's Avonds rond 19 u. 30 werd op mijn ziekenhuiskamerdeur geklopt. Wat een fijne verrassing: daar stond een groot deel van mijn ploeg samen met mama's Maryline, Martine en Nancy met een biermand en een aankoopbon in de hand!! Dat was even aangenaam verschieten ! Een vrolijk kwetterende bende kwam mijn eenzame ziekenhuisavond opfleuren. Dat had ik echt helemaal niet zien aankomen. Ze kwamen mijn lijden wat verzachten. En zo zit ik opnieuw aan een brace en krukken gekluisterd... Maar Els en Jasper zullen jullie zeker heel wat bijbrengen op hun trainingen. Jullie zijn in goede handen tot ik weer te been ben (ik vrees wel wat voor dit seizoen, het wordt afwachten).  Dankjewel meiden! Echt tof!!

    04-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avelgem A
    Op zondag 5 februari trokken we naar Avelgem A. In de heenronde was dit een ploeg die ons helemaal wegspeelde... Benieuwd of dit opnieuw zo ging zijn. We startten fel en stonden meteen 0-5 voor, maar toen kwam de Avelgemse ploeg op dreef. Ze kwamen heel sterk voor de dag en wonnen set 1 met 25-15, set 2 met 25-13. Nee, dit zag er niet goed uit. Temeer omdat Vlamvo echt wel mooi volleybal op de mat bracht; ik kon mijn meisjes niets kwalijk nemen, er was inzet en enthousiasme... Ik pompte de meisjes in dat ze echt wel goed bezig waren en niet naar het resultaat moesten kijken: "Ga gewoon voluit en probeer er toch van te genieten". Set 3 was echt wel genieten want Vlamvo nam een overtuigende start en won deze set met maar liefst 16-25! Avelgem herpakte zich echter en nam in set 4 alle twijfels weg: eenmaal deze ploeg een kloofje slaat groeit hun geloof en talent met ieder punt: 25-11.... Avelgem was de verdiende winnaar, maar raakte wel eens het noorden kwijt in receptie. 

    03-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuiswedstrijd Zwevegem
    Verliezen met 0-3 en je zou meteen denken: duidelijke nederlaag... We scoorden echter 20, 22 en 23 punten en speelden een prima partij. Set 3 hadden we nooit uit handen mogen geven na een 10-1 voorsprong. Uiteraard wisselde de Zwevegemse trainer zodat de betere meisjes weer in zijn ploeg kwamen, maar we hadden set 3 gewoon moeten winnen om zo de wedstrijd open te breken. Ik zag een erg goed verdedigend Vlamvo. Dit is al meermaals gebleken dit seizoen. We redden heel veel ballen. Jammergenoeg tonen we aanvallend nog steeds duidelijk te weinig om de top 5-ploegen te verslaan. We vallen te braafjes aan en maken te weinig directe punten. Het blijft een groot minpunt van de ploeg. Jammer, want met slechts 10 puntjes verschil (in de heenronde toen we 3-1 verloren was het puntenverschil 16!?) hadden we minstens een set verdiend. Wanneer je dan nog de 5 punten erbij gaat tellen die de man op de scheidsrechterstoel aan de tegenstander schonk (Voetfout Lilah? Sprongfout Frauke? 1ste bal fout Karen? Netfout tegenstander (niet zo erg...)? 1ste bal fout tegenstander (niet zo erg...)?) dan vloek je toch wel eens in je binnenste. Het verschil was erg klein vandaag. We speelden een heel mooie pot volleybal en daar ben ik erg tevreden over! Maar het werkpunt blijft het aanvallen. Daar tonen we echt te weinig. Dikke pluim voor de ganse ploeg!! En morgen gaan we ons gewoon opnieuw dubbel plooien om Avelgem A te doen verschieten, niet?

    26-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuiswedstrijd Gullegem
    Op zaterdag 28 januari speelden we thuis tegen Gullegem. In set 1 maakten we het onszelf moeilijk: er werden teveel eigen opzetten gemist en 2 lange opzetreeksen van Gullegem waarop onze receptie de boot in ging zorgden voor een te grote kloof... 17-25. Vanaf set 2 kantelde de wedstrijd in ons voordeel en werd er verzorgder gespeeld. Vlamvo nam drie sets op rij voor haar rekening: 25-19/25-16 en 25-18! De volle buit was binnen en dat deed deugd. Proficiat, meisjes, doe zo verder!  

    17-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitwedstrijd Avelgem B
    Op zondag 22 januari speelden we uit tegen Avelgem B. Set 1 begon gelijkopgaand. Avelgem leek niet meer het kneusje als uit de heenronde. Pas rond de 10 punten konden we een kloof maken, maar meteen zakte Avelgem volledig weg: 14-25. Set 2 was van erg korte duur: eerst kon Julie met een maraton-opzet-reeks alle hoop bij de tegenstrevers wegnemen. Vervolgens deed Ilona dit nog eens netjes over. Ze had zoveel vertrouwen in haar opslag dat ze een hele reeks floatservices deed. Frauke serveerde de set netjes uit: 7-25... Ook set 3 werd vlot gewonnen (14-25) en zo werd het een vlotte overwinning, 0-3. Ik wil een pluim geven aan de volledige ploeg: de sfeer zat prima, er werd gelachen en enthousiast gespeeld. We mochten 68 keer opzetten en slechts 8 daarvan gingen fout (=slechts 11,7%). Wat een verschil met vorige week!!! Topteam, fijn jullie coach te zijn! Tot op training, Wim

    11-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuiswedstrijd tegen Moorsele
    Op zaterdag 14 januari speelden we de eerste wedstrijd uit de terugronde tegen Moorsele. We verloren met 2-3 (25-22/15-25/22-25/25-18/9-15). Ik ben niet zo tevreden over de prestatie van mijn ploeg. Ik had de indruk dat we niet enthousiast genoeg speelden. Het leek wel of we niet echt wilden winnen. Ik moest heel vaak zelf de aanmoedigingen opstarten om zo sfeer in de groep proberen te brengen; het leek wel of mijn groep "moe en ongeïnteresseerd" was... Hopelijk zie ik volgende match weer grinta bij de meiden! Ik mag dit echter niet veralgemenen, er waren ook enkele meisjes die zich volledig gaven op het plein en prachtige reddingen deden. Aan degenen die dit schoentje past, trekke het aan. Onze ploeg maakte erg veel opzetfouten (door een gebrek aan inzet en concentratie?) en ook in receptie (verdediging is nochtans vaak ons sterkste wapen) heerste onzekerheid, zelfs op makkelijke opzetten. Jammer, jammer, jammer...er zat echt wel meer in deze wedstrijd! Dinsdag staat er meteen een pittige training gepland, want er is werk aan de winkel. Ik hoop op training gedreven speelsters te zien! Moorsele was de meeste enthousiaste ploeg en zo de verdiende winnaar van deze 2 uur durende partij. 

    14-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuiswedstrijd tegen Evoco Comines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op zaterdag 17 december speelden we thuis de laatste wedstrijd uit de heenronde tegen Evoco Comines. We verloren 0-3 (21-25/23-25/21-25)... en toch schrijft tot jullie een trotse en fiere coach! Ik was gecharmeerd door het mooie spel dat de Vlamertingse meisjes op het terrein brachten. Over het verdedigende werk van mijn ploeg ben ik reeds meerdere weken erg tevreden, maar vandaag verrasten de meisjes me met mooie aanvallen! Ilona toonde voor het eerst dit seizoen dat ze uit het goede "middenspeelster-hout" gesneden is. Op training hadden we haar dit al vaker zien doen, maar op de wedstrijden was het wachten, tot vandaag dus. Komen was een sportieve ploeg en een solide geheel dat enkel van leider Wevelgem verloren had in de heenronde. Met opgegeheven hoofd konden we dus het terrein verlaten. Zo eindigen we de heenronde met 5 gewonnen en 6 verloren partijen. Ik kijk al uit naar de terugronde, waar ik stilletjes hoop op meer vuurwerk van mijn ploeg. Tot op training, meisjes! Veel succes in de examens, ik duim voor een bevredigend rapport.

    08-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitwedstrijd tegen Zwevegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op zaterdag 10 december speelden we uit tegen Zwevegem. Reeds in de opwarming viel de aanvalskracht van deze ploeg op. Toch nam Vlamvo een sterke start en kapitein Lilah nam de spelersgroep op sleeptouw met een knappe opzetreeks. Het zorgde voor een veilige marge die door Zwevegem niet meer kon worden gedicht: 19-25!  Vanaf set 2 kantelde de wedstrijd en kwam Zwevegem best sterk voor de dag. Ze vielen erg goed aan op positie 4 en geselden onze verdediging. Doordat hun foutenlast (zoals in de eerste set) niet meer zo hoog lag, moest Vlamvo zijn meerdere herkennen in Zwevegem. Het feit dat de Zwevegemse coach twee meisjes op de invallersbank hield en hen slechts enkele punten liet meespelen toont duidelijk aan dat ze schrik hadden van onze meisjes, die gewoontegetrouw wel alle 10 mochten deelnemen. Minpunt was wel de onsportieve Zwevegemse supportersbank die onze speelsters zelfs persoonlijk intimideerden. Jammer dat er nog steeds mensen zijn die het begrip 'to support' een verkeerde invulling geven.  Op het einde van de wedstrijd probeerde Mabelia een medespeelster te ontwijken en ze verrok zo de ligamenten in de rechterknie. Ze moest meteen vervangen worden en zal enkele weken buiten strijd blijven... We duimen met zijn allen voor een vlot herstel van deze toffe speelster! (3-1: 19-25/25-18/25-16/25-19). 

    30-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitwedstrijd tegen Wevelgem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    10 punten. Dat is het verschil als ik alle setstanden samen tel :). Het verschil met de ongeslagen leider uit de reeks was dus echt niet zo groot. Nochtans hadden sommigen meisjes blijkbaar teveel respect voor Wevelgem. In set 1 stonden we in een mum van tijd 11-1 (!) achter, en mijn 2 time-outs waren al opgebruikt... Op de Wevelgemse supportersbank werd al gedacht aan een walk-over. Mis dus, want toen schoten we toch nog uit de startblokken (best dat het geen 100 m sprint was). Met o.a. zware opslagdruk haalden we het vertrouwen bij Wevelgem helemaal weg en wisten we set 1 nog te winnen met 19-25! Wat gaf dit een boost. Iedereen geloofde volop in onze kansen, maar in set 2 en 3 bleven we hangen op 18 en 19 punten... Set 4 moest dus gewonnen worden en tot op 22-22 zag het er prima uit. We verloren echter met 22-25. Ontgoocheld hoeven we alleszins niet te zijn. Voor de wedstrijd had ik graag getekend voor dergelijke uitslag. Wie de wedstrijd zag weet dat er toch wat meer in zat. Deze leider is zeker te kloppen! 

    16-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuiswedstrijd tegen VTK Kortrijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor de wedstrijd tegen Kortrijk werd een groepsfoto genomen met de sponsor van de nieuwe truitjes: DVV GoWest. Dankjewel fotograaf Geert! Tijdens de opwarming viel het mij meteen op dat enkele Kortrijkse meisjes rake klappen konden uitdelen. Toch waren onze meisjes niet uit hun lood te slaan en gebrand op een puike prestatie tegen deze top 3-ploeg van het klassement. We kwamen uiteindelijk slechts een tikkeltje te kort om ons met hen te meten maar speelden een behoorlijke partij: 1-3 (19-25/25-17/18-25/21-25). Shazney speelde een attente partij en kon meermaals met fijne legballen de verdediging van Kortrijk in de luren leggen. Lilah redde enkele lage ballen en zat bij de blokverdediging vaak op de juiste plaats. Toen ze zich in set 3 pijn deed na een onzachte landing op de borst (met ademhalingsproblemen als gevolg) kwam Mabelia voor het eerst dit seizoen aan de pas te staan en ze deed dit alsof ze niets anders gewoon was! De scheidsrechtster van dienst had jammer genoeg weinig ervaring en had een controleur die op haar vingers stond te kijken. Hoewel ze vaak goed floot, heeft ze onze ploeg toch wel wat benadeeld: toetsfouten gebeurden blijkbaar enkel aan onze kant, Frauke mepte een heel mooi punt via het Kortrijkse blok buiten en de scheidsrechter gaf een dubbele fout (begrijpe wie begrijpen kan). Ilona keerde een slechte receptie van Kortrijk aan het net in één tijd op de grond en kreeg een fout tegen (niemand had iets gezien...). Zag ze een dubbel contact in een eerste balcontact of zag ze spoken ? Dit onrechtvaardig bestraft worden deed pijn... Het voorzichtige protest van mijnentwege kwam in dovemansoren terecht. Dit gebeurde dan nog op een pijnlijk moment want we waren goed op weg om op dat moment een 5-setter af te dwingen. Deze onterechte beslissing bracht verwarring en zo haalde Kortrijk de match binnen. Na de match kreeg de scheidsrechter de rekening door de controleur voorgeschoteld maar daar schoten wij niets meer mee op. Jammer! De ontgoocheling bij de meisjes was duidelijk want ze speelden zeer mooi volleybal met grote inzet en enthousiasme en verdienden een 5de set.  Ze zochten na het fluitsignaal dan maar een knuffel bij elkaar... De samenhorigheid die jullie uitstralen maakt van jullie groep een uitzonderlijk team. En deze week gaan we op training gewoon hard verder werken. Eindigen wil ik doen met een woordje aan de tegenstander: Kortrijk heeft een goed en fair team dat mooi volleybal speelde en zorgde voor een match op niveau: merci en proficiat...

    09-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitwedstrijd tegen Ieper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op zaterdag 12 november speelden we in/tegen Ieper. Voor de wedstrijd stonden zij 1 puntje achter ons in het klassement en hadden zowat dezelfde kalender afgelegd. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Vlamvo had een talrijke groep meegereisde supporters bij en die werden op hun wenken bediend: in een slopende 5-setter trok Vlamvo aan het langste eind: 2-3 (25-22/10-25/25-21/21-25/11-15).  In set 1 liep de opzet serieus fout en maakte Vlamvo het zichzelf daardoor moeilijk. Set 2 daarentegen ging zeer vlot en Ieper kreeg een serieuze pandoering rond de oren! Iedereen dacht dat het verdere verloop van de wedstrijd een makkie ging worden.... maar neen dus: 'Hoogmoed komt voor de val' en Ieper herpakte zich danig terwijl in eigen kamp het geloof wegebde. Gelukkig was er een trouwe schare supporters meegereisd die de meisjes steeds weer oppepte. En Mabelia (ex-Ieper) hoefde niet gemotiveerd te worden. Ze speelde een knappe partij en blonk uit in de aanval. Na vier sets was het duidelijk: op de ene speelhelft won je en op de andere verloor je. Zo simpel was dat... En in set 5 dienden we te starten aan de 'winkant'. Dat zag er dus niet goed uit want aan 8 dient er gewisseld te worden. Maar dat was buiten de scheidsrechter gerekend. Die vond al dat wisselen maar niks en hij liet ons aan de winkant verder spelen, met het gekende vervolg: winst voor Vlamvo. We wonnen, maar speelden niet ons beste volleybal (of word ik wat te kieskeurig misschien?). Proficiat, meisjes, 't is in de sacoche!  

    05-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Vlamvo-Poperinge, 5 november 2016
    Voor de wedstrijd werd een bezoekje gebracht aan Sint en Piet, die iedere speelster trakteerden op wat snoepgoed. En toen werden de zinnen op de wedstrijd gezet: Vlamvo begon overtuigend en kwam nooit in de problemen in de eerste set: 25-14. Poperinge kon geen antwoord vinden op de zware opslagdruk. In set 2 ging het even gelijk opgaand, maar het was opnieuw dankzij de opslagdruk van o.a. Frauke dat een beslissende kloof werd gemaakt. In set drie, vaak een moeilijke bij een 2-0 voorsprong, diende hard gewerkt te worden om die nog binnen te halen. Het lukte met 25-22 en zo won Vlamvo met een duidelijke 3-0! Ik zag een ploeg die goed verdedigde, maar aanvallend nog wat te braafjes bleef. Het blijft een werkpunt voor de komende trainingen... 

    29-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Bissegem-Vlamvo 29/10/2016
    Tess startte deze wedstrijd voor het eerst als libero. Ze zat meteen heel goed in haar rol. De timing van de wissels liep nog wat in het honderd, maar eenmaal op het veld bracht ze de bal zeer mooi bij de passeurs! Set 1 was best spannend en werd door Vlamvo met 22-25 gewonnen. Set 2 werd er eentje om vlug te vergeten: 25-8... Gelukkig was dit maar een tijdelijk dipje. Shazney speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen en moest de afwezige middenspeelsters (Silke en Ilona waren op Chiroweekend) doen vergeten. Ze deed enkele mooie aanvallen en zal na enkele weken trainen zeker haar vrouwtje kunnen staan. Set drie werd opnieuw verloren (25-21) maar verliep opnieuw spannend. Set vier tot slot verliep ongemeen spannend tot de laatste bal, het werd 26-24 en zo won Bissegem met 3-1. Met een tikkeltje meer geluk hadden we zeker een belle kunnen spelen en dit zou niet onverdiend geweest zijn. Ik was echter heel tevreden over het geleverde spel. Ik meen zelfs dat we verdedigend onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld hebben. De aanvallende kracht van Vlamvo viel wat tegen en dit was net de sterkte van enkele grote tegenstrevers die met harde aanvallen wel het verschil konden maken. Nog een pluimpje voor de scheidrechter, Jean-Claude, die een prima wedstrijd floot. Tot op training, meisjes, er staat aanvallend werk op het programma!

    13-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitiewedstrijd 4: Thuis tegen Avelgem A
    Op de uitnodiging voor de wedstrijd had ik geschreven: "Het belooft een spannende partij te worden." Ik moet deze woorden na de match herzien: 17-25/14-25 en 18-25 zijn niet meteen setstanden waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten... Avelgem A was een goed uitgebalanceerde ploeg met een goede receptie en was zeker de verdiende overwinnaar. Zowel in set 1 als in set 2 stonden we in een mum van tijd 2-8 achter. Dit gaf de bezoekers uiteraard vleugels en Vlamvo kreeg maar geen vertrouwen. Vooral in receptie liep het te vaak fout door misverstanden. In set 3 zag het er even beter uit (hoewel 3-7 ook geen riant begin was). Vlamvo kon de kloof klein houden en kwam zelfs terug tot 18-18. Toen de opzet die daarop volgde gemist werd, kon geen vuist meer gemaakt worden. Jammer, ik had het gevoel dat we beter konden, maar dat we de kans niet kregen om het te tonen. Dit is uiteraard de verdienste van Avelgem. Lilah moest nagelbijtend op de bank toekijken: een scheenbeenvliesontsteking dwingt haar tot enkele weken rust. Voetjes dus terug op de grond: enkel door hard te werken aan de receptie zullen we de toppers het vuur aan de schenen kunnen leggen. Tot op training dus, we weten weer wat geoefend! Groet, je niet-ontgoochelde trainer, Wim 

    09-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslagje competitiewedstrijd 3: uit tegen Gullegem: 0-3 (22-25/18-25/12-25)
    Hoewel we Gullegem in een oefenpartij met 0-3 (23/25, 23/25, 22/25) verslagen hadden, wisten we dat we een moeilijke wedstrijd tegemoet gingen. Julie was er niet bij en dat zou een flink stuk in receptie maken... We waren dus op onze hoede. Set 1 was meteen zeer spannend. Vlamvo zette echter zeer geconcentreerd op (zou de training waarin de opzet de rode draad was enige vruchten afwerpen?) en maakte slechts weinig eerste opzetmissers. Set 1 eindigde op 22/25. Bij Gullegem zette 1 meisje erg sterk op. Zij begon aan de opzet in set 2 en ze maakte er meteen 4-0 van. Tijd voor time-out en hopen op beterschap. Vlamvo bleef lange tijd op achterstand maar bleef in zichzelf geloven. Zelfs enkele scheidsrechterlijke onduidelijkheden brachten de ploeg niet uit evenwicht. Ook de commentaren uit de Gullegem-tribune werden compleet genegeerd. Deze mentaliteit zag ik nog niet bij mijn ploeg die bij achterstand vaak onnodig het geloof in zichzelf verliest. Dit keer niet dus!!! Integendeel, onder impuls van een erg gemotiveerde Emma (papa Marc was komen kijken!) keerde Vlamvo de achterstand om in een comfortabele 18/25 winst. In set drie brak de veer bij Gullegem. Onder de aanhoudende service-druk van Vlamvo verloor Gullegem het noorden en het geloof. Set drie werd makkelijk gewonnen met 12-25! Proficiat, meisjes, de seizoensstart hebben jullie alvast niet gemist! Wim

    05-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitiewedstrijd 3: Gullegem verplaatsing.
    Op zaterdag 8 oktober 2016 spelen we een wedstrijd tegen Gullegem, Gemeentelijke Sporthal, Peperstraat 2, 8560 Gullegem. De wedstrijd start om 17 u.00. 
    We vertrekken aan de Vlamertingse kerk om 15 u.20. Omwille van de verkeershinder zou ik via Zonnebeke-Moorslede rijden.
    truitjeswas: Ilona
    Speelt niet mee: Julie
    Chauffeurs: Lilah, Ilona, Frauke

    01-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avelgem B 1 oktober 2016
    Tegen de B-ploeg van de meisjes van Avelgem kwam het nooit tot een echte match, daarvoor waren onze meisjes een maatje te sterk: 25-7/25-14/25-7. Voor de wedstrijd werd de ploeg met de nieuwe truitjes gefotografeerd voor de krant. Aan de zijlijn werd de ploeg aangemoedigd door Luna (operatie) en Shazney (ex-U17). Ze hadden zeker uitgekeken naar een spannender wedstrijd... Ik zat met een hese stem,  dus deze vlotte zege was voor mij welkom.  Tot dinsdag op training! Wim 

    17-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17/09/2016 Moorsele-Vlamvo 2-3
    Met de nieuwe truitjes, weliswaar nog zonder sponsor (maar dit komt deze week in orde), trokken we naar de eerste competitiewedstrijd! In een voorbereidend tornooi hadden we de meisjes van Moorsele al eens ontmoet en toen speelden we 1-1 gelijk, maar Moorsele won toen de wedstrijd met een beter puntensalvo. Vlamvo begon echter complexloos aan de eerste set en haalde die met overtuigende 16-25 cijfers binnen. De opzet baarde wel zorgen: de ruimte rond het terrein is erg miniem en de speelsters moesten hun wijze van opzetten dus aanpassen. Van sprongservice was alleszins geen sprake... Jammer. In set 2 met drie nieuwe krachten in de basis, Ilona-Tess-Mabelia, toonde Vlamvo zich opnieuw de betere: 20-25. Het leek een droge 0-3 overwinning te worden maar op het einde van set drie begon Moorsele veel beter te spelen en ze wonnen met 25-21. Julie kreeg een ongelukkige bal in de buikstreek en moest naar adem happen. Het geloof in eigen kunnen kreeg bij heel wat meisjes een ferme dreun en in set 4 kregen we een ware pandoering om de oren: 25-11. Het leek wel of we zandpopjes waren waaruit alle zand gestroomd was...  Tijd voor wat peptalk voor de belle! Vlamvo bundelde al haar krachten en speelde met groot enthousiasme de tegenstander van het veld: 3-15! De eerste overwinning is een feit. De trainer trots, de meisjes moe maar voldaan en Frauke de uitblinker van de dag. Tot op training! Wim

    14-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Competitiewedstrijd 1: Moorsele
    Op zaterdag 17 september 2016 spelen we een wedstrijd tegen Moorsele, Sporthal Arena, secr. Vanmarckelaan 121, Moorsele. De wedstrijd start om 15 u.30. 
    We vertrekken aan de Vlamertingse kerk om 14 uur.
    truitjeswas: Wim
    Chauffeurs: Karen, Emma, Lilah, Silke

    10-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 september: oefenpartij in Gullegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op het openingsweekend van VT Gullegem waren we te gast voor een partij tegen de regionale U17-ploeg van Gullegem. Het werd een ongemeen spannende partij met 2 sportieve aan elkaar gewaagde ploegen die aardig volleybal brachten. Onze meisjes hadden een hele schare supporters meegebracht en wilden hen "waar voor hun geld" geven. We zagen een erg attente Vlamvo-ploeg die pas opgaf als de bal werkelijk op de grond lag. Zolang dit niet het geval was gooide iedereen zich -naar het voorbeeld van een nooit opgevende Karen- volledig. Enkele "normaal-niet-te-redden" ballen werden zo toch gered en leverden meermaals een punt op! Met dergelijke "over-mijn-lijk"-mentaliteit moest wel gewonnen worden: 23-25/23-25/22-25 en 0-3 winst voor Vlamvo. Volledigheidshalve moet ik er aan toevoegen dat naast deze positieve ingesteldheid ook een grote portie zuiver gespeeld volleybal zat: de bal werd dankzij een verzorgde receptie mooi tot bij de passeurs gebracht die de aanvallers tot mooie punten wisten te motiveren. 

    't Was een fijne TEAMprestatie: Together Everybody Achieves More.
    Proficiat, meisjes!

    Wim 

    U17 dankt haar sponsor:

    Foto

    Foto's
  • Speelsters
  • Spelsysyteem
  • Tornooi Moorsele (Foto's Griet)
  • Uitwedstrijd Ieper 12/11/2016 (Foto's Griet)
  • Thuiswedstrijd Kortrijk 20/11/2016 (Foto's Griet en Geert)
  • Foto's John
  • Foto's Wevelgem (Ringo, papa Ethel)

  • Contacteer trainer Wim
    0492/64.76.22
    wim.vercruysse@kbrp.be

    Beurtrol truitjeswas
    Poperinge: Lilah
    Ieper: Julie
    Kortrijk: Emma
    Wevelgem: Shazney
    Komen: Wim

    Gsm-nummers
    Martine (Mabelia)
    0471/585034

    Nancy (Lilah)
    0472/535868

    Dirk (Lilah)
    0476/403511

    Regine (Emma)
    0479/856171

    Marc (Emma)
    0479/459411

    John (Julie)
    0478/332385

    Griet (Karen)
    0498/681889

    Marilyne (Ilona)
    0472/857269

    Foto

    Trainingen
    dinsdag 19u.00-20u.30
    woensdag 13u.30-15u.00


    Foto

    Speelsters U17 Regionaal C
    °1999
    Emma

    °2000
    Mabelia
    Karen
    Tess
    Shazney

    °2001
    Frauke
    Ilona
    Luna
    Lilah
    Julie
    Silke


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs